Novi Startit Meetup 30. januara u DOB-u

Još jedno Startit okupljanje posvećeno uspešnom razvijanju karijere u IT sektoru biće održano u petak, 30. januara od 18h u Domu Omladine Beograda.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

09:29

Default images

Kako se broj IT kompanija u Srbiji povećava, sa tim brojem rastu i izazovi sa kojima se one suočavaju kad je reč o ljudskim resursima. Iskustvo pokazuje da je potrebno dosta vremena i truda da bi se mlađi i manje iskusni član uklopio u već postojeći tim, ali i nedoumice prilikom procene kandidata koji apliciraju za radna mesta.

Zato će svi prisutni imati priliku da čuju iskustvo Milana Vukoje koji će preneti i neka u svom radu sa juniorima u njegovoj firmi, načinima na koje im je pomagao da se najbolje uklope u tim i projekte, i lekcijama koje je izvukao iz tog procesa.

Budući da je proces zapošljavanja je dvosmeran, ovo okupljanje idealna je prilika i za one koji traže posao u IT sektoru jer će imati priliku da čuju na koji način izabrati firmu koja najviše odgovara njihovim ličnim afinitetima i kako se najbolje predstaviti poslodavcu.

U Srbiji nije rasprostranjena praksa davanja zaposlenima udela vlasništva u firmi (stock opcije), za razliku od zrelijih ekosistema poput Silicijumske doline. Predstavnik jedne od malobrojnih firmi koja je implementirala ovaj sistem, Seven Bridges Genomics, pričaće nam o tome zašto zaposlenima daju udeo u vlasništvu, koja ideja stoji iza toga, šta dobija firma, a šta zaposleni i kako to oni sami doživljavaju.

Oni koji planiraju da uskoro povećavaju svoje timove, promene posao ili se izbore za bolju poziciju u postojećoj firmi imaće priliku da čuju savete predstavnika kompanije Humanity čiji proizvodi podržavaju najbolje načine za upravljanje timovima.

Ulazak na Startit Meetup je besplatan, ali je potrebno prethodno prijaviti svoj dolazak putem ovog linka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: