Yahoo planira prodor u mobilnoj oblasti

Nova izvršna direktorka američke kompanije Yahoo Marisa Mejer je, tokom svog prvog javnog obraćanja, predstavila "osvajačke" planove te kompanije čiji je cilj da se nadoknadi zaostatak u oblasti pretraživanja preko mobilnih uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

14:00

Default images

Nakon predstavljanja veoma pozitivnih tromesečnih rezultata, Mejerova je istakla da je strategija pretraživanja preko mobilnih uređaja sada prioritet kompanije.

"Naš veliki prioritet je definisana i koherentna mobilna strategija", istakla je Mejerova.

Yahoo je u trećem tromesečju ove godine ostvario bolje poslovne rezultate od predviđanih i izvukao korist od prihoda vezanih za smanjenje svog udela u kineskoj grupaciji "Alibaba", kao i od stabilizacije dohotka u ogranku za istraživanje i reklame.

Yahoo je u trećem tromesečju ove godine zabeležio rast neto profita za skoro 11 puta, tako da je dostigao 3,16 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: