Tehnopolis

Petak, 08.10.2010.

12:27

Microsoft i Adobe udružuju snage

Sastanak čelnih ljudi dva tehnološka giganta, poput Microsofta i Adobea, nije neobičan. Međutim, brojni elektronski mediji spekulišu o tome šta je bila glavna tema razgovora.

Izvor: B92

Default images

Većina medija prenosi da je glavni povod bio to što Microsoft želi da kupi Adobe kako bi poboljšao svoj položaj na tržištu.

Glasine potiču iz izveštaja u NY Timesa, koji je preneo da su se generalni direktor Microsofta, Stiv Balmer, i prvi čovek Adobea, Šantanu Narajen, “tajno” sastali kako bi razgovarali o mogućem udruživanju ove dve kompanije.

Prema navodima novinara njujorškog dnevnog lista glavna tema bio je Apple i njegov sve veći uticaj na tržištu mobilnih telefona, odnosno udruživanje ove dve kompanije u “borbi” protiv Applea, gde je kao jedna od opcija, navedana i kupovina Adobea od strane Microsofta.

Microsoft je u poslednjiih nekoliko godina izgubio značajan udeo na tržištu mobilnih telefona, ali iz kompanije se nadaju da će taj gubitak nadomestiti lansiranjem novog Windows Phone 7 operativnog sistema.

Postavlja se pitanje da li će ovim udruživanjem ili pak mogućom kupovinom Adobea, Microsoft steći ulogu favorita na tržištu. Prema mišljenju mnogih analitičara, Adobe, sa svojim softverskim proizvodima, ne može u značajnijoj meri da pomogne Microsoftu na tržištu mobilnih uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: