Tehnopolis

Sreda, 02.07.2014.

21:25

HTC-ov tablet Volantis će imati 5GB RAM-a?

Već neko vreme na internetu opstaju glasine u vezi sa namerama HTC-a da se ponovo vrati na tržište tableta, a nedavno su se pojavile i informacije o HTC Nexus tabletu pod kodnim imenom Volantis.

Izvor: Pocketnow

Default images

U pitanju je prilično interesantan uređaj. Za razliku od skoro svakog drugog Android tableta, displej Volantisa će imati 4:3 odnos, poput Appleovog iPada.

A sada su se pojavile i nove informacije.

Sudeći po insajderu sa Twittera @evleaks, 8.9-inčni Volantis se testira sa 1.680 x 1.050 displejom, ali će biti isporučivan sa 2.560 x 1.600 panelom koji koriste i Samsungovi tableti – a svi oni poseduju 16:10 odnos a ne 4:3.

Ideja o 64-bitnom NVIDIA Tegra K1 čipu je prilično konstantna, iako se uređaj navodno testira sa Snapdragonom 810.

Međutim, umesto sa spominjanih 2GB RAM-a, @evleaks tvrdi da će Volantis imati neverovatnih 5GB radne memorije.

Iako je na samom početku napomenuo da u pitanju nije finalna cifra, sama pomisao da HTC možda razmatra tako nešto je prilično interesantna.

Među ostalim glasinama nalazi se glavna kamera od 5 ili 8 megapiksela kao i 64GB interne memorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: