Nedelja, 10.05.2015.

08:30

Da li pravilno isključujete vaš računar?

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Da li pravilno iskljuèujete vaš raèunar? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

lazar

pre 8 godina

Ja kad isključujem komp prvo kliknem da dugme, pa ako zabode onda ga držim dok se ne isključi... ako se ni tad ne isključi oborim sve osigurače, sklopku i ako to ne pomogne bacam bombu na transformator... onda sam siguran da se isključio

Djmr

pre 8 godina

Mekovci, kliknite na jabucicu onu zagrizenu u gornjem levom uglu pa onda na shut down.
Windosovci, razbite racunar i uzmite Mac. ;)
Vrlo efikasan nacin je i udaranje satarom po razvodnoj kutiji.

Др Б

pre 8 godina

Мој рачунар је жив. Он спава и буди се, а кад се буде угасио,саранићемо га(уз све почасти).

PC-DUNDJER

pre 8 godina

Imam savet sa sve vas koji koristite desktop racunare!!!
Ako ne znate da iskljucite racunar i imate veliku potrosnju struje,preporucujem vam da uzmete Slabije napajanje 300W-i manje i tako cete smanjiti potrosnju.

Kaludjer

pre 8 godina

UPOMOC!!!
Ja koristim LINUX i kompjuter mi nije bio ugasen od prethodnog nestanka struje sto je od prilike dve godine...Zamolio bih ako biste mogli da napisete clanak o gasenju racunara na LINUX Operativnom sistemu.Hvala!

Hvala vam

pre 8 godina

Zbog ukocenog vrata i glavobolje uzrokovanim pritiskom na on/off dugme sam patio ceo zivot, ali sada mi ovaj clanak potpuno pomaze.

Dok moj muz gasi racunar na alt+f4, on vise ne hrce.

Hvala vam.

Plavusa

pre 8 godina

Ja iz mog laptop-a izvadim punjac pa cekam 4h da se isprazni baterija, a moj brat ugasi njegov za 5 sekundi ali njegov laptop je brzi jer je crn, a moj je roze...

skubi_du

pre 8 godina

ja kad ocu da ugasim racunar samo iscupam drvenu banderu sa traktorom ispred kuce,ovi iz elektro distribucije me vec 8 godina cekaju da vide koja to budala radi, ali ne mogu da me uhvate.
Hvala na korisnom savetu

Djoka

pre 8 godina

Kako da ugasim telefon? Imam ajfon na koji se ne skida baterija, a ne isplati mi se da ga bacam u zid, ameri mu roknuli cenu ko od zlata da je

Ime

pre 8 godina

U početku texta piše (a ima i ko je nekoliko puta čitao pa nije video):
"Ukoliko IMATE NAVIKU da računar isključujete pritiskom na dugme na kućištu, postoji mogućnost da će se u jednom trenutku vaša mašina "zbuniti, bla bla..."
Čini mi se da nisam video nijedan komentar nekoga ko "IMA NAVIKU da isključuje računar na dugme", al da se ismeje pokušaj pomoći nekome ko NE ZNA, i koga je upravo zbog ovakvih primera sramota i da pita nekoga, tu smo prvaci!!!

Бојан

pre 8 godina

Alt+F4, барем у Windows 8? Хахаха. Мислим да ми се рачунар гаси учитавањем овог чланка.

stasbas

pre 8 godina

AAAAAA znaci tako se gasi bajo moj,ja mislio racunar je za jednokratnu upotrebu,nisam znao kako se gasi pa ga bacim kroz prozor,sav se slupa i nema vise paljenja,mjesecno sam kupovao i po 10-15 racunara...Sad mi je jasno sve. Do groba zahvalan vas verni citalac.

jocaskljoca

pre 8 godina

Vrh! Dok sam ovaj tekst sproveo u delo trebalo mi je minut mozganja da shvatim sha je pisac hteo da napise :D Bajato pravilo jer svaki drugi-treci put gasim na dugme zahvaljujuci "novoj tehnologiji" ATX kucista i Windowsa...

sys admin

pre 8 godina

[root@superuser:~]# uptime
13:16:06 up 238 days, 21:06, 1 user, load average: 0.09, 0.41, 0.43

sad sam i zaboravo zasto sam ga gasio pre 238 dana... :)

RedDevil

pre 8 godina

Mnogi se smeju, posebno je meni smešno, ako se ima u vidu da račnar imam od 7 godine i da sam završio IT 3godišnji fax. Ali svojim očima sam, ne jednom, video da ljudi gase računar tako što roknu power dugme / drže ga / iščupaju kabl za napajanje...

Radovan Enamelirani

pre 8 godina

Ja sam se bojao da gasim kompjuter i trosio mi je svu struju. Nismo imali dovoljno struje zbog kompjutera da nismo mogli telefone da napunimo do kraja pa smo ih nosili kod komsije. Hvala!

dule

pre 8 godina

Evo morao sam kod komsije da odem da ovo napisem jer sam vas poslusao i ugasio kompjuter. Sada ne znam da ga upalim a i komsija ne zna. Pa nam molim vas ako mozete napisite clanak kako se pali kompjuter. Hvala!

zex

pre 8 godina

ja ga izčupam iz zida! a za svaki slucaj pocupam i licne iz osiguraca! sto je sigurno sigurno. da se ne vaskrsne, ne daj boze!
Mada i refres mora jedno deset puta pre toga :)

milic.od.marsa

pre 8 godina

dolazim iz buducnosti, ovaj tekst sada stoji u "IT - education hall of fame" pored ostalih najuticajnijih tekstova u bransi nakon sto je Gates uvideo enormnu vrednost ovog clanka. svaka cast pisac, pokolenja sada klicu tvoje ime.

Iz Banjaluke

pre 8 godina

Moj otac svako jutro čita novine preko računara. Pokazali smo mu prije godinu dana kako da radi na računaru i kako da "surfa". Objasnili smo mu kako se gasi računar. Prije možda mjesec vidio sam kako on to radi... klikne na "start" zatim klikne na "shut down" i odmah izvuče kabal iz utičnice xD

fire

pre 8 godina

Kakav naslov. xD
Bolje da su dali uputstvo da li pravilno palimo racunar. To bi vec bilo poucno. Jer ja sam ga par puta palio nogom, nosem, trepavicom, obrvama...
(OsInfo, 10. maj 2015 17:15)
Ja racunar palim brenerom ili benzinom

Mileta

pre 8 godina

Ekstra!!! Ako biste jos mogli da mi objasnite kako se gasi televizor, bio bih vam neizmerno zahvalan! Vec su mi 3 crkla zbog nepravilnog koriscenja. :(

lol

pre 8 godina

Sada konacno znam kako da ugasim kompjuter! Video sam to na filmovima al reko montaza sigurno, dosad sam promenio 4 kompjutera u deset godina i uvek su svi radili non stop, dok ima struje, kad nestane, onda pazimo kad cemo upaliti posto znamo da ce raditi barem dva tri meseca, dajte jos korisnih tekstova

Sarcasmo

pre 8 godina

Pisca ovog teksta odma' u CERN ili NASU da zaposle...ovakvi geniji pokreću svet i inspirišu nas obične smrtnike da istrajemo u ovom kvarnom svetu, svaka čast majstori!

p

pre 8 godina

postoji jos jedan nacin a to je da pritisnete prekidadac koji se nalazi na zadnjoj strani kucista i na njemu pise 0/1 vi ga lepo okinete na 0

p

pre 8 godina

@Volt to nije losa ideja ne masti se, ne prlja se ne ostecuje se ne mora da je pere ne mora da brine da li ce joj nesto kanuti na tastaturu jer tu je kesa da zastiti. i kinezi kad udjes kod njih u radnju prekrivaju krpama racunar bar sam ja tako video

Propaganda

pre 8 godina

Kosristim Mac i ne gasim ga. Milina.
(Milan, 10. maj 2015 11:40)

- Lik je ubijedjen da tako moze da radi zbog operativnog sistema :-D

Ske

pre 8 godina

@ske

Covece kakv ti je to laod average preko 1?

A za tebe je gasenje init 0.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nd, 10. maj 2015 18:57)

Selenium Webdriver prijatelju + 4 virtualne masine.
Masina jedva i ventilator pali sa svim tim procesima i gasi se samo kada se restartuje za update...

PCK

pre 8 godina

Hvala na komentarima. Uljepsali ste mi vece. Da vidite kako ovi iz EDB gase nenajavljenim iskljucivanjima struje. I da ukoliko niste razumjeli clanak kupite UPS da ne srusite windows prilikom primjene upustava.

Steva

pre 8 godina

Samo se vi smejte, ali ja dok nisam pročitao ovaj članak nikad nisam isključio kompjuter, jednostavno nisam znao kako se to radi. Evo, radi neprekidno već sedmu godinu, svu mi struju potroši...

igor

pre 8 godina

svaka čast windowsu 8, za kratko vreme uspeo je da staru paraksu win dugmeta, strelica i return entera pojednostavi na ..... alt - f4 i da nas približi evropskoj uniji. winows 8 jes jes, windows eliot nes

it expert

pre 8 godina

Pritiskom na kod malo korisnika znano i donekle neprimetno i skriveno dugme locirano na ekranu racunara postize se trenutno iskljucenje masine bez da se ista "zbuni". Cak sta vise ovakav nacin gasenja pamti sve sto ste do gasenja radili, tako da nakon ukljucenja racunara ponovnim pritiskom na ovaj prekidac dobijate isto stanje kao prilikom gasenja. Prakticno jedina mana je sto ovu opciju ne mozete koristiti kod tzv. Lap top racunara, vec samo kod naprednijih desktop masina.

OsInfo

pre 8 godina

Kakav naslov. xD
Bolje da su dali uputstvo da li pravilno palimo racunar. To bi vec bilo poucno. Jer ja sam ga par puta palio nogom, nosem, trepavicom, obrvama...

Zoran

pre 8 godina

Ja sam ipak naucio nesto: Mogu da koristim strelice i taster da iskljucim kompjuter preko start dugmeta. Obicno sam radio misem.

Ima jedna lepa izreka ovde u Americi da se nista ne podrazumeva, nego da se sve pita. Ocigledno da neki nemaju potrebu da ista pitaju jer sve znaju. Naravno, takvi su u Srbiji.

Maximillian

pre 8 godina

Ova vest bi mozda bila korisna pre 15 godina, ali danas kao sto se vidi izaziva podsmeh citalaca. Mogli ste nesto korisnije da objasnite sto je aktuelno!

Langus

pre 8 godina

Krenula Fata u grad a sa sobom nosi svoju staru peglu. Sretne je komsinica: "Zdravo ... jel'crkla?" "Nije" odgovara Fata. "Pa gde je nosis ako ne u servis?" "Ne mogu vise brinuti dok sam u gradu - jesam li je iskljucila ili ne!"

lauda

pre 8 godina

ovo u opšte nije potpuno tačno. računar sme da se gasi na dugme. Ako se drži duže od 4 sekunde ide nasilno ushut down (ako je tako podešeno u bios-u). Ako se samo jednom kratko klikne računar ide u shutdown kao da se to uradilo onako kako svi mi radimo (inače ova opcija je po defaultu u control panel, pa power options, pa onda change plan settings).

Ivan

pre 8 godina

Koja glupost, prečice i shutdown taster rade istom brzinom. Fast shutdown se aktivira pritiskom na power taster na kućištu i šalje termination signal svim aplikacijama odmah.

Verujem - ne verujem

pre 8 godina

Ne mogu da se otmem utisku da nas ovakvim tekstovima, onako, malo zezate. Jer, koju bi drugu svrhu mogao da ima ovakav članak?

zarko

pre 8 godina

Molim redakciju da ponovo napise ovaj clanak ali prostijim recnikom! Mislim, treci put citam clanak I ne mogu da verujem sta citam pa sve mislim da ne razumem! Hocete da kazete da sam svo ovo vreme uzalud molio ljude na Djerdapu da obustavljaju proizvodnju struje kad hocu da ugasim racunar?

acko

pre 8 godina

nebitno je da li ga gasite tasterom na kucistu ili iz start menija komanda je potpuno ista, jedina razlika sto mozete izvrsiti prinudno gasenje na natasteru uz pritisak i zadrzavanje preko tri sekunde a to vam dojde kao da ste iscupali kabal iz uticnice.

miLosh

pre 8 godina

Cekaj cekaj stani.. Postoji shutdown opcija?! Najnovija rec tehnike, svaka cast na clanku. Dokle je svet dogurao to je nemoguce, covece..
Da nece mozda da izmisle i opciju za hibetrnaciju i restart, to bi bilo smesno , am I right..?!? Wau. 10+.

Dare

pre 8 godina

Ovo je vrhunski clanak. Svidja mi se uputsvo ja sam ga inace gasio iz stekera. Nekad kad zaboravim na steker pa da se ne vracam iskljucim ga na osiguracu. Zato su jako prakticni automatski osiguraci...
(Sima, 10. maj 2015 09:02)

Znači medalju bi ti dao,nasmejao si me do suza.

milutin

pre 8 godina

Vrlo koristan clanak, samo Vas molim da naznacite da je u pitanju uputstvo za napredne korisnike. U suprotnom mogu obicni korisnici da se zbune

Aleksandar

pre 8 godina

Meni se komp sam ugasio dok sam citao ovaj tekst. Verovatno se slogirao od istog. Evo sad probavam na telefonu, ali izgleda nece. Izgleda utice samo na Windows.

Aleksa

pre 8 godina

Bez ikakve uvrede ali ovo me jako nervira, kad vidim da neko ko ima racunar bar dva meseca ne zna za ovo, necu da ispadnem smokljan ali sam ja ovo znao sa cetiri godine

Sinnerman

pre 8 godina

Greska! trealo bi: win+r, "cmd", return, "shutdown -s -t 15", return. Ovom kombinacijom se postize lagano usporavanje hardvera i racunar ima vremena da blagovremeno obavesti hardver da ce uskoro da ostane bez elektriciteta i elektroliti (kondenzatori) ce poceti da se prazne, time se takodje postize lagani pad temperatura pa ce vam komponente mnogo duze trajati...

Aleksa

pre 8 godina

Svakoj mašini koja mi padne pod ruku, u sistemskim power opcijama menjam podešavanje, da ,,power" taster to i bude. Po defoltu je
,,sleep"... mislim na kratki pritisak. U biosu - ako ima mogućnost, podešavam da duži pritisak bude ,,nasilno isključivanje" za slučaj nužde... mada je tu, uglavnom tako i podešeno.

Ske

pre 8 godina

Sinisas-MacBook-Pro:~ sinisa$ uptime
17:36 up 48 days 15:25, 2 users, load averages: 1.20 1.51 1.56
----------------------


O cemu pricate vi? Kakvo gasenje?

Goran

pre 8 godina

Ja sam godinama koristio Hibernate umjesto gašenja. Dešavalo se da ga nekoliko mjeseci ne ugasim, nego je uvijek u Hibernaciji. Na žalost od nove godine, na novoj radnoj stanici imam win 8.1 i Hibernacija mi svaki put pokvari 3Ds Max, tako da sam je ugasio! :/

hello kitteh

pre 8 godina

Sada kompjuteri daju signal da je vreme kao da sve sacuva I ugasi samom procesoru, kada ga iskljucujemo na dugme, a komp koji je npr. iz 98. kada iskljucis na dugme to je kao da si izvadio kabl iz struje, ali sada mozete da ga iskljucite na dugme

Reaktor

pre 8 godina

Bolja opcija, posebno za laptop, poslati računar u hibernaciju. Sve se isključi, a kad se startuje ponovo stanje računara se vrati na staro. Ne morate ni da snimite otvorene fajlove sve je tamo gde ste ga ostavili. Meni je hibernate opcija na mestu Shuttle down. Ja Windows gasim/restartujem samo kad moram.

Aleksandar Kovacevic

pre 8 godina

Wow, pa gde ste pre bili.Molim vas recite dali postoji neka prečica za isključivanje pegle, šporeta, bojlera i sl.Za sada čekam struja da nestane da bi se isključili. ..

Kaiim

pre 8 godina

Uopste ga ne gasim... ;-) To je bio slucaj sa starim kompom, kad sam kupio novi prije par 2 godine instalirao sam shutdown scheduler, vrlo zgodan programcic koji koristim kad god legnem i pustim film na kompu dok ne zaspim. Nekako mi je zao da ga ostavljam preko noci. Prvo sto mu skracujem vijek trajanja, a drugo jer trosi struju. Nakon 2 sata se sam ugasi, nema potrebe da ustajem. Kad negdje idem na par dana obavezno ga iskljucim i iz struje.

Sima

pre 8 godina

Ovo je vrhunski clanak. Svidja mi se uputsvo ja sam ga inace gasio iz stekera. Nekad kad zaboravim na steker pa da se ne vracam iskljucim ga na osiguracu. Zato su jako prakticni automatski osiguraci...

sale

pre 8 godina

U ime vecine operatera mobilne telefonije se zahvaljujem na trudu redakcije da aktivno ucestvuje u stvaranju pozitivnih rezultata naseg poslovanja. Ovaj clanak zvanicno nagradjujemo priznanjem "najbolji od najboljih" u kategoriji "ISP - najuzaludnije preneti kilobajti 2015".

ja

pre 8 godina

Ma nemoguce, koje otkrovenje. A sad pazite ovo, je l ste znali da se svetlo gasi na prekidac, vise nikada necete morati da odvrcete sijalicu kad izlazite i sobe i takodje kad odvrnete slavinu voda sama tece, dosta je sa vremenom kad ste morali da idete sa kofom do bunara.

Zeko Peko

pre 8 godina

Znam coveka koji godinama gasi racunar na prekidac. WinXP u pitanju i svaki put kad pali preskace ScanDisk. Jos pita zasto se to stalno pojavljuje...

janko

pre 8 godina

U opcijama u windowsu od 98SE i novijim je default podesavanje za taster on/off, pravilno gasenje racunara za sve ATX i novije. Tako da je ovaj tekst verovatno napisan u vreme AT racunara koji su se palili prekidacem a ne tasterom.

Sima

pre 8 godina

Ovo je vrhunski clanak. Svidja mi se uputsvo ja sam ga inace gasio iz stekera. Nekad kad zaboravim na steker pa da se ne vracam iskljucim ga na osiguracu. Zato su jako prakticni automatski osiguraci...

zarko

pre 8 godina

Molim redakciju da ponovo napise ovaj clanak ali prostijim recnikom! Mislim, treci put citam clanak I ne mogu da verujem sta citam pa sve mislim da ne razumem! Hocete da kazete da sam svo ovo vreme uzalud molio ljude na Djerdapu da obustavljaju proizvodnju struje kad hocu da ugasim racunar?

milutin

pre 8 godina

Vrlo koristan clanak, samo Vas molim da naznacite da je u pitanju uputstvo za napredne korisnike. U suprotnom mogu obicni korisnici da se zbune

janko

pre 8 godina

U opcijama u windowsu od 98SE i novijim je default podesavanje za taster on/off, pravilno gasenje racunara za sve ATX i novije. Tako da je ovaj tekst verovatno napisan u vreme AT racunara koji su se palili prekidacem a ne tasterom.

ja

pre 8 godina

Ma nemoguce, koje otkrovenje. A sad pazite ovo, je l ste znali da se svetlo gasi na prekidac, vise nikada necete morati da odvrcete sijalicu kad izlazite i sobe i takodje kad odvrnete slavinu voda sama tece, dosta je sa vremenom kad ste morali da idete sa kofom do bunara.

Dare

pre 8 godina

Ovo je vrhunski clanak. Svidja mi se uputsvo ja sam ga inace gasio iz stekera. Nekad kad zaboravim na steker pa da se ne vracam iskljucim ga na osiguracu. Zato su jako prakticni automatski osiguraci...
(Sima, 10. maj 2015 09:02)

Znači medalju bi ti dao,nasmejao si me do suza.

Langus

pre 8 godina

Krenula Fata u grad a sa sobom nosi svoju staru peglu. Sretne je komsinica: "Zdravo ... jel'crkla?" "Nije" odgovara Fata. "Pa gde je nosis ako ne u servis?" "Ne mogu vise brinuti dok sam u gradu - jesam li je iskljucila ili ne!"

sale

pre 8 godina

U ime vecine operatera mobilne telefonije se zahvaljujem na trudu redakcije da aktivno ucestvuje u stvaranju pozitivnih rezultata naseg poslovanja. Ovaj clanak zvanicno nagradjujemo priznanjem "najbolji od najboljih" u kategoriji "ISP - najuzaludnije preneti kilobajti 2015".

Aleksandar

pre 8 godina

Meni se komp sam ugasio dok sam citao ovaj tekst. Verovatno se slogirao od istog. Evo sad probavam na telefonu, ali izgleda nece. Izgleda utice samo na Windows.

miLosh

pre 8 godina

Cekaj cekaj stani.. Postoji shutdown opcija?! Najnovija rec tehnike, svaka cast na clanku. Dokle je svet dogurao to je nemoguce, covece..
Da nece mozda da izmisle i opciju za hibetrnaciju i restart, to bi bilo smesno , am I right..?!? Wau. 10+.

Verujem - ne verujem

pre 8 godina

Ne mogu da se otmem utisku da nas ovakvim tekstovima, onako, malo zezate. Jer, koju bi drugu svrhu mogao da ima ovakav članak?

zex

pre 8 godina

ja ga izčupam iz zida! a za svaki slucaj pocupam i licne iz osiguraca! sto je sigurno sigurno. da se ne vaskrsne, ne daj boze!
Mada i refres mora jedno deset puta pre toga :)

Aleksandar Kovacevic

pre 8 godina

Wow, pa gde ste pre bili.Molim vas recite dali postoji neka prečica za isključivanje pegle, šporeta, bojlera i sl.Za sada čekam struja da nestane da bi se isključili. ..

Sarcasmo

pre 8 godina

Pisca ovog teksta odma' u CERN ili NASU da zaposle...ovakvi geniji pokreću svet i inspirišu nas obične smrtnike da istrajemo u ovom kvarnom svetu, svaka čast majstori!

milic.od.marsa

pre 8 godina

dolazim iz buducnosti, ovaj tekst sada stoji u "IT - education hall of fame" pored ostalih najuticajnijih tekstova u bransi nakon sto je Gates uvideo enormnu vrednost ovog clanka. svaka cast pisac, pokolenja sada klicu tvoje ime.

Maximillian

pre 8 godina

Ova vest bi mozda bila korisna pre 15 godina, ali danas kao sto se vidi izaziva podsmeh citalaca. Mogli ste nesto korisnije da objasnite sto je aktuelno!

fire

pre 8 godina

Kakav naslov. xD
Bolje da su dali uputstvo da li pravilno palimo racunar. To bi vec bilo poucno. Jer ja sam ga par puta palio nogom, nosem, trepavicom, obrvama...
(OsInfo, 10. maj 2015 17:15)
Ja racunar palim brenerom ili benzinom

stasbas

pre 8 godina

AAAAAA znaci tako se gasi bajo moj,ja mislio racunar je za jednokratnu upotrebu,nisam znao kako se gasi pa ga bacim kroz prozor,sav se slupa i nema vise paljenja,mjesecno sam kupovao i po 10-15 racunara...Sad mi je jasno sve. Do groba zahvalan vas verni citalac.

Mileta

pre 8 godina

Ekstra!!! Ako biste jos mogli da mi objasnite kako se gasi televizor, bio bih vam neizmerno zahvalan! Vec su mi 3 crkla zbog nepravilnog koriscenja. :(

Zeko Peko

pre 8 godina

Znam coveka koji godinama gasi racunar na prekidac. WinXP u pitanju i svaki put kad pali preskace ScanDisk. Jos pita zasto se to stalno pojavljuje...

Steva

pre 8 godina

Samo se vi smejte, ali ja dok nisam pročitao ovaj članak nikad nisam isključio kompjuter, jednostavno nisam znao kako se to radi. Evo, radi neprekidno već sedmu godinu, svu mi struju potroši...

Propaganda

pre 8 godina

Kosristim Mac i ne gasim ga. Milina.
(Milan, 10. maj 2015 11:40)

- Lik je ubijedjen da tako moze da radi zbog operativnog sistema :-D

skubi_du

pre 8 godina

ja kad ocu da ugasim racunar samo iscupam drvenu banderu sa traktorom ispred kuce,ovi iz elektro distribucije me vec 8 godina cekaju da vide koja to budala radi, ali ne mogu da me uhvate.
Hvala na korisnom savetu

OsInfo

pre 8 godina

Kakav naslov. xD
Bolje da su dali uputstvo da li pravilno palimo racunar. To bi vec bilo poucno. Jer ja sam ga par puta palio nogom, nosem, trepavicom, obrvama...

lol

pre 8 godina

Sada konacno znam kako da ugasim kompjuter! Video sam to na filmovima al reko montaza sigurno, dosad sam promenio 4 kompjutera u deset godina i uvek su svi radili non stop, dok ima struje, kad nestane, onda pazimo kad cemo upaliti posto znamo da ce raditi barem dva tri meseca, dajte jos korisnih tekstova

Sinnerman

pre 8 godina

Greska! trealo bi: win+r, "cmd", return, "shutdown -s -t 15", return. Ovom kombinacijom se postize lagano usporavanje hardvera i racunar ima vremena da blagovremeno obavesti hardver da ce uskoro da ostane bez elektriciteta i elektroliti (kondenzatori) ce poceti da se prazne, time se takodje postize lagani pad temperatura pa ce vam komponente mnogo duze trajati...

acko

pre 8 godina

nebitno je da li ga gasite tasterom na kucistu ili iz start menija komanda je potpuno ista, jedina razlika sto mozete izvrsiti prinudno gasenje na natasteru uz pritisak i zadrzavanje preko tri sekunde a to vam dojde kao da ste iscupali kabal iz uticnice.

p

pre 8 godina

postoji jos jedan nacin a to je da pritisnete prekidadac koji se nalazi na zadnjoj strani kucista i na njemu pise 0/1 vi ga lepo okinete na 0

dule

pre 8 godina

Evo morao sam kod komsije da odem da ovo napisem jer sam vas poslusao i ugasio kompjuter. Sada ne znam da ga upalim a i komsija ne zna. Pa nam molim vas ako mozete napisite clanak kako se pali kompjuter. Hvala!

igor

pre 8 godina

svaka čast windowsu 8, za kratko vreme uspeo je da staru paraksu win dugmeta, strelica i return entera pojednostavi na ..... alt - f4 i da nas približi evropskoj uniji. winows 8 jes jes, windows eliot nes

lauda

pre 8 godina

ovo u opšte nije potpuno tačno. računar sme da se gasi na dugme. Ako se drži duže od 4 sekunde ide nasilno ushut down (ako je tako podešeno u bios-u). Ako se samo jednom kratko klikne računar ide u shutdown kao da se to uradilo onako kako svi mi radimo (inače ova opcija je po defaultu u control panel, pa power options, pa onda change plan settings).

Iz Banjaluke

pre 8 godina

Moj otac svako jutro čita novine preko računara. Pokazali smo mu prije godinu dana kako da radi na računaru i kako da "surfa". Objasnili smo mu kako se gasi računar. Prije možda mjesec vidio sam kako on to radi... klikne na "start" zatim klikne na "shut down" i odmah izvuče kabal iz utičnice xD

Бојан

pre 8 godina

Alt+F4, барем у Windows 8? Хахаха. Мислим да ми се рачунар гаси учитавањем овог чланка.

hello kitteh

pre 8 godina

Sada kompjuteri daju signal da je vreme kao da sve sacuva I ugasi samom procesoru, kada ga iskljucujemo na dugme, a komp koji je npr. iz 98. kada iskljucis na dugme to je kao da si izvadio kabl iz struje, ali sada mozete da ga iskljucite na dugme

Aleksa

pre 8 godina

Svakoj mašini koja mi padne pod ruku, u sistemskim power opcijama menjam podešavanje, da ,,power" taster to i bude. Po defoltu je
,,sleep"... mislim na kratki pritisak. U biosu - ako ima mogućnost, podešavam da duži pritisak bude ,,nasilno isključivanje" za slučaj nužde... mada je tu, uglavnom tako i podešeno.

Ivan

pre 8 godina

Koja glupost, prečice i shutdown taster rade istom brzinom. Fast shutdown se aktivira pritiskom na power taster na kućištu i šalje termination signal svim aplikacijama odmah.

Hvala vam

pre 8 godina

Zbog ukocenog vrata i glavobolje uzrokovanim pritiskom na on/off dugme sam patio ceo zivot, ali sada mi ovaj clanak potpuno pomaze.

Dok moj muz gasi racunar na alt+f4, on vise ne hrce.

Hvala vam.

PCK

pre 8 godina

Hvala na komentarima. Uljepsali ste mi vece. Da vidite kako ovi iz EDB gase nenajavljenim iskljucivanjima struje. I da ukoliko niste razumjeli clanak kupite UPS da ne srusite windows prilikom primjene upustava.

Ske

pre 8 godina

Sinisas-MacBook-Pro:~ sinisa$ uptime
17:36 up 48 days 15:25, 2 users, load averages: 1.20 1.51 1.56
----------------------


O cemu pricate vi? Kakvo gasenje?

Plavusa

pre 8 godina

Ja iz mog laptop-a izvadim punjac pa cekam 4h da se isprazni baterija, a moj brat ugasi njegov za 5 sekundi ali njegov laptop je brzi jer je crn, a moj je roze...

Radovan Enamelirani

pre 8 godina

Ja sam se bojao da gasim kompjuter i trosio mi je svu struju. Nismo imali dovoljno struje zbog kompjutera da nismo mogli telefone da napunimo do kraja pa smo ih nosili kod komsije. Hvala!

Kaludjer

pre 8 godina

UPOMOC!!!
Ja koristim LINUX i kompjuter mi nije bio ugasen od prethodnog nestanka struje sto je od prilike dve godine...Zamolio bih ako biste mogli da napisete clanak o gasenju racunara na LINUX Operativnom sistemu.Hvala!

Kaiim

pre 8 godina

Uopste ga ne gasim... ;-) To je bio slucaj sa starim kompom, kad sam kupio novi prije par 2 godine instalirao sam shutdown scheduler, vrlo zgodan programcic koji koristim kad god legnem i pustim film na kompu dok ne zaspim. Nekako mi je zao da ga ostavljam preko noci. Prvo sto mu skracujem vijek trajanja, a drugo jer trosi struju. Nakon 2 sata se sam ugasi, nema potrebe da ustajem. Kad negdje idem na par dana obavezno ga iskljucim i iz struje.

sys admin

pre 8 godina

[root@superuser:~]# uptime
13:16:06 up 238 days, 21:06, 1 user, load average: 0.09, 0.41, 0.43

sad sam i zaboravo zasto sam ga gasio pre 238 dana... :)

Djoka

pre 8 godina

Kako da ugasim telefon? Imam ajfon na koji se ne skida baterija, a ne isplati mi se da ga bacam u zid, ameri mu roknuli cenu ko od zlata da je

Aleksa

pre 8 godina

Bez ikakve uvrede ali ovo me jako nervira, kad vidim da neko ko ima racunar bar dva meseca ne zna za ovo, necu da ispadnem smokljan ali sam ja ovo znao sa cetiri godine

Goran

pre 8 godina

Ja sam godinama koristio Hibernate umjesto gašenja. Dešavalo se da ga nekoliko mjeseci ne ugasim, nego je uvijek u Hibernaciji. Na žalost od nove godine, na novoj radnoj stanici imam win 8.1 i Hibernacija mi svaki put pokvari 3Ds Max, tako da sam je ugasio! :/

p

pre 8 godina

@Volt to nije losa ideja ne masti se, ne prlja se ne ostecuje se ne mora da je pere ne mora da brine da li ce joj nesto kanuti na tastaturu jer tu je kesa da zastiti. i kinezi kad udjes kod njih u radnju prekrivaju krpama racunar bar sam ja tako video

Zoran

pre 8 godina

Ja sam ipak naucio nesto: Mogu da koristim strelice i taster da iskljucim kompjuter preko start dugmeta. Obicno sam radio misem.

Ima jedna lepa izreka ovde u Americi da se nista ne podrazumeva, nego da se sve pita. Ocigledno da neki nemaju potrebu da ista pitaju jer sve znaju. Naravno, takvi su u Srbiji.

Reaktor

pre 8 godina

Bolja opcija, posebno za laptop, poslati računar u hibernaciju. Sve se isključi, a kad se startuje ponovo stanje računara se vrati na staro. Ne morate ni da snimite otvorene fajlove sve je tamo gde ste ga ostavili. Meni je hibernate opcija na mestu Shuttle down. Ja Windows gasim/restartujem samo kad moram.

RedDevil

pre 8 godina

Mnogi se smeju, posebno je meni smešno, ako se ima u vidu da račnar imam od 7 godine i da sam završio IT 3godišnji fax. Ali svojim očima sam, ne jednom, video da ljudi gase računar tako što roknu power dugme / drže ga / iščupaju kabl za napajanje...

lazar

pre 8 godina

Ja kad isključujem komp prvo kliknem da dugme, pa ako zabode onda ga držim dok se ne isključi... ako se ni tad ne isključi oborim sve osigurače, sklopku i ako to ne pomogne bacam bombu na transformator... onda sam siguran da se isključio

it expert

pre 8 godina

Pritiskom na kod malo korisnika znano i donekle neprimetno i skriveno dugme locirano na ekranu racunara postize se trenutno iskljucenje masine bez da se ista "zbuni". Cak sta vise ovakav nacin gasenja pamti sve sto ste do gasenja radili, tako da nakon ukljucenja racunara ponovnim pritiskom na ovaj prekidac dobijate isto stanje kao prilikom gasenja. Prakticno jedina mana je sto ovu opciju ne mozete koristiti kod tzv. Lap top racunara, vec samo kod naprednijih desktop masina.

jocaskljoca

pre 8 godina

Vrh! Dok sam ovaj tekst sproveo u delo trebalo mi je minut mozganja da shvatim sha je pisac hteo da napise :D Bajato pravilo jer svaki drugi-treci put gasim na dugme zahvaljujuci "novoj tehnologiji" ATX kucista i Windowsa...

Ime

pre 8 godina

U početku texta piše (a ima i ko je nekoliko puta čitao pa nije video):
"Ukoliko IMATE NAVIKU da računar isključujete pritiskom na dugme na kućištu, postoji mogućnost da će se u jednom trenutku vaša mašina "zbuniti, bla bla..."
Čini mi se da nisam video nijedan komentar nekoga ko "IMA NAVIKU da isključuje računar na dugme", al da se ismeje pokušaj pomoći nekome ko NE ZNA, i koga je upravo zbog ovakvih primera sramota i da pita nekoga, tu smo prvaci!!!

Ske

pre 8 godina

@ske

Covece kakv ti je to laod average preko 1?

A za tebe je gasenje init 0.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nd, 10. maj 2015 18:57)

Selenium Webdriver prijatelju + 4 virtualne masine.
Masina jedva i ventilator pali sa svim tim procesima i gasi se samo kada se restartuje za update...

Др Б

pre 8 godina

Мој рачунар је жив. Он спава и буди се, а кад се буде угасио,саранићемо га(уз све почасти).

PC-DUNDJER

pre 8 godina

Imam savet sa sve vas koji koristite desktop racunare!!!
Ako ne znate da iskljucite racunar i imate veliku potrosnju struje,preporucujem vam da uzmete Slabije napajanje 300W-i manje i tako cete smanjiti potrosnju.

Djmr

pre 8 godina

Mekovci, kliknite na jabucicu onu zagrizenu u gornjem levom uglu pa onda na shut down.
Windosovci, razbite racunar i uzmite Mac. ;)
Vrlo efikasan nacin je i udaranje satarom po razvodnoj kutiji.

Zoran

pre 8 godina

Ja sam ipak naucio nesto: Mogu da koristim strelice i taster da iskljucim kompjuter preko start dugmeta. Obicno sam radio misem.

Ima jedna lepa izreka ovde u Americi da se nista ne podrazumeva, nego da se sve pita. Ocigledno da neki nemaju potrebu da ista pitaju jer sve znaju. Naravno, takvi su u Srbiji.

Aleksa

pre 8 godina

Bez ikakve uvrede ali ovo me jako nervira, kad vidim da neko ko ima racunar bar dva meseca ne zna za ovo, necu da ispadnem smokljan ali sam ja ovo znao sa cetiri godine

Ime

pre 8 godina

U početku texta piše (a ima i ko je nekoliko puta čitao pa nije video):
"Ukoliko IMATE NAVIKU da računar isključujete pritiskom na dugme na kućištu, postoji mogućnost da će se u jednom trenutku vaša mašina "zbuniti, bla bla..."
Čini mi se da nisam video nijedan komentar nekoga ko "IMA NAVIKU da isključuje računar na dugme", al da se ismeje pokušaj pomoći nekome ko NE ZNA, i koga je upravo zbog ovakvih primera sramota i da pita nekoga, tu smo prvaci!!!

Reaktor

pre 8 godina

Bolja opcija, posebno za laptop, poslati računar u hibernaciju. Sve se isključi, a kad se startuje ponovo stanje računara se vrati na staro. Ne morate ni da snimite otvorene fajlove sve je tamo gde ste ga ostavili. Meni je hibernate opcija na mestu Shuttle down. Ja Windows gasim/restartujem samo kad moram.

it expert

pre 8 godina

Pritiskom na kod malo korisnika znano i donekle neprimetno i skriveno dugme locirano na ekranu racunara postize se trenutno iskljucenje masine bez da se ista "zbuni". Cak sta vise ovakav nacin gasenja pamti sve sto ste do gasenja radili, tako da nakon ukljucenja racunara ponovnim pritiskom na ovaj prekidac dobijate isto stanje kao prilikom gasenja. Prakticno jedina mana je sto ovu opciju ne mozete koristiti kod tzv. Lap top racunara, vec samo kod naprednijih desktop masina.

Kaiim

pre 8 godina

Uopste ga ne gasim... ;-) To je bio slucaj sa starim kompom, kad sam kupio novi prije par 2 godine instalirao sam shutdown scheduler, vrlo zgodan programcic koji koristim kad god legnem i pustim film na kompu dok ne zaspim. Nekako mi je zao da ga ostavljam preko noci. Prvo sto mu skracujem vijek trajanja, a drugo jer trosi struju. Nakon 2 sata se sam ugasi, nema potrebe da ustajem. Kad negdje idem na par dana obavezno ga iskljucim i iz struje.

Sima

pre 8 godina

Ovo je vrhunski clanak. Svidja mi se uputsvo ja sam ga inace gasio iz stekera. Nekad kad zaboravim na steker pa da se ne vracam iskljucim ga na osiguracu. Zato su jako prakticni automatski osiguraci...

Ske

pre 8 godina

Sinisas-MacBook-Pro:~ sinisa$ uptime
17:36 up 48 days 15:25, 2 users, load averages: 1.20 1.51 1.56
----------------------


O cemu pricate vi? Kakvo gasenje?

Djmr

pre 8 godina

Mekovci, kliknite na jabucicu onu zagrizenu u gornjem levom uglu pa onda na shut down.
Windosovci, razbite racunar i uzmite Mac. ;)
Vrlo efikasan nacin je i udaranje satarom po razvodnoj kutiji.

Goran

pre 8 godina

Ja sam godinama koristio Hibernate umjesto gašenja. Dešavalo se da ga nekoliko mjeseci ne ugasim, nego je uvijek u Hibernaciji. Na žalost od nove godine, na novoj radnoj stanici imam win 8.1 i Hibernacija mi svaki put pokvari 3Ds Max, tako da sam je ugasio! :/

Sinnerman

pre 8 godina

Greska! trealo bi: win+r, "cmd", return, "shutdown -s -t 15", return. Ovom kombinacijom se postize lagano usporavanje hardvera i racunar ima vremena da blagovremeno obavesti hardver da ce uskoro da ostane bez elektriciteta i elektroliti (kondenzatori) ce poceti da se prazne, time se takodje postize lagani pad temperatura pa ce vam komponente mnogo duze trajati...

RedDevil

pre 8 godina

Mnogi se smeju, posebno je meni smešno, ako se ima u vidu da račnar imam od 7 godine i da sam završio IT 3godišnji fax. Ali svojim očima sam, ne jednom, video da ljudi gase računar tako što roknu power dugme / drže ga / iščupaju kabl za napajanje...

janko

pre 8 godina

U opcijama u windowsu od 98SE i novijim je default podesavanje za taster on/off, pravilno gasenje racunara za sve ATX i novije. Tako da je ovaj tekst verovatno napisan u vreme AT racunara koji su se palili prekidacem a ne tasterom.

Dare

pre 8 godina

Ovo je vrhunski clanak. Svidja mi se uputsvo ja sam ga inace gasio iz stekera. Nekad kad zaboravim na steker pa da se ne vracam iskljucim ga na osiguracu. Zato su jako prakticni automatski osiguraci...
(Sima, 10. maj 2015 09:02)

Znači medalju bi ti dao,nasmejao si me do suza.

lauda

pre 8 godina

ovo u opšte nije potpuno tačno. računar sme da se gasi na dugme. Ako se drži duže od 4 sekunde ide nasilno ushut down (ako je tako podešeno u bios-u). Ako se samo jednom kratko klikne računar ide u shutdown kao da se to uradilo onako kako svi mi radimo (inače ova opcija je po defaultu u control panel, pa power options, pa onda change plan settings).

zarko

pre 8 godina

Molim redakciju da ponovo napise ovaj clanak ali prostijim recnikom! Mislim, treci put citam clanak I ne mogu da verujem sta citam pa sve mislim da ne razumem! Hocete da kazete da sam svo ovo vreme uzalud molio ljude na Djerdapu da obustavljaju proizvodnju struje kad hocu da ugasim racunar?

Aleksa

pre 8 godina

Svakoj mašini koja mi padne pod ruku, u sistemskim power opcijama menjam podešavanje, da ,,power" taster to i bude. Po defoltu je
,,sleep"... mislim na kratki pritisak. U biosu - ako ima mogućnost, podešavam da duži pritisak bude ,,nasilno isključivanje" za slučaj nužde... mada je tu, uglavnom tako i podešeno.

Maximillian

pre 8 godina

Ova vest bi mozda bila korisna pre 15 godina, ali danas kao sto se vidi izaziva podsmeh citalaca. Mogli ste nesto korisnije da objasnite sto je aktuelno!

PC-DUNDJER

pre 8 godina

Imam savet sa sve vas koji koristite desktop racunare!!!
Ako ne znate da iskljucite racunar i imate veliku potrosnju struje,preporucujem vam da uzmete Slabije napajanje 300W-i manje i tako cete smanjiti potrosnju.

milutin

pre 8 godina

Vrlo koristan clanak, samo Vas molim da naznacite da je u pitanju uputstvo za napredne korisnike. U suprotnom mogu obicni korisnici da se zbune

miLosh

pre 8 godina

Cekaj cekaj stani.. Postoji shutdown opcija?! Najnovija rec tehnike, svaka cast na clanku. Dokle je svet dogurao to je nemoguce, covece..
Da nece mozda da izmisle i opciju za hibetrnaciju i restart, to bi bilo smesno , am I right..?!? Wau. 10+.

Ske

pre 8 godina

@ske

Covece kakv ti je to laod average preko 1?

A za tebe je gasenje init 0.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nd, 10. maj 2015 18:57)

Selenium Webdriver prijatelju + 4 virtualne masine.
Masina jedva i ventilator pali sa svim tim procesima i gasi se samo kada se restartuje za update...

Zeko Peko

pre 8 godina

Znam coveka koji godinama gasi racunar na prekidac. WinXP u pitanju i svaki put kad pali preskace ScanDisk. Jos pita zasto se to stalno pojavljuje...

Aleksandar

pre 8 godina

Meni se komp sam ugasio dok sam citao ovaj tekst. Verovatno se slogirao od istog. Evo sad probavam na telefonu, ali izgleda nece. Izgleda utice samo na Windows.

acko

pre 8 godina

nebitno je da li ga gasite tasterom na kucistu ili iz start menija komanda je potpuno ista, jedina razlika sto mozete izvrsiti prinudno gasenje na natasteru uz pritisak i zadrzavanje preko tri sekunde a to vam dojde kao da ste iscupali kabal iz uticnice.

Langus

pre 8 godina

Krenula Fata u grad a sa sobom nosi svoju staru peglu. Sretne je komsinica: "Zdravo ... jel'crkla?" "Nije" odgovara Fata. "Pa gde je nosis ako ne u servis?" "Ne mogu vise brinuti dok sam u gradu - jesam li je iskljucila ili ne!"

ja

pre 8 godina

Ma nemoguce, koje otkrovenje. A sad pazite ovo, je l ste znali da se svetlo gasi na prekidac, vise nikada necete morati da odvrcete sijalicu kad izlazite i sobe i takodje kad odvrnete slavinu voda sama tece, dosta je sa vremenom kad ste morali da idete sa kofom do bunara.

Aleksandar Kovacevic

pre 8 godina

Wow, pa gde ste pre bili.Molim vas recite dali postoji neka prečica za isključivanje pegle, šporeta, bojlera i sl.Za sada čekam struja da nestane da bi se isključili. ..

sale

pre 8 godina

U ime vecine operatera mobilne telefonije se zahvaljujem na trudu redakcije da aktivno ucestvuje u stvaranju pozitivnih rezultata naseg poslovanja. Ovaj clanak zvanicno nagradjujemo priznanjem "najbolji od najboljih" u kategoriji "ISP - najuzaludnije preneti kilobajti 2015".

Ivan

pre 8 godina

Koja glupost, prečice i shutdown taster rade istom brzinom. Fast shutdown se aktivira pritiskom na power taster na kućištu i šalje termination signal svim aplikacijama odmah.

Steva

pre 8 godina

Samo se vi smejte, ali ja dok nisam pročitao ovaj članak nikad nisam isključio kompjuter, jednostavno nisam znao kako se to radi. Evo, radi neprekidno već sedmu godinu, svu mi struju potroši...

hello kitteh

pre 8 godina

Sada kompjuteri daju signal da je vreme kao da sve sacuva I ugasi samom procesoru, kada ga iskljucujemo na dugme, a komp koji je npr. iz 98. kada iskljucis na dugme to je kao da si izvadio kabl iz struje, ali sada mozete da ga iskljucite na dugme

Verujem - ne verujem

pre 8 godina

Ne mogu da se otmem utisku da nas ovakvim tekstovima, onako, malo zezate. Jer, koju bi drugu svrhu mogao da ima ovakav članak?

OsInfo

pre 8 godina

Kakav naslov. xD
Bolje da su dali uputstvo da li pravilno palimo racunar. To bi vec bilo poucno. Jer ja sam ga par puta palio nogom, nosem, trepavicom, obrvama...

p

pre 8 godina

postoji jos jedan nacin a to je da pritisnete prekidadac koji se nalazi na zadnjoj strani kucista i na njemu pise 0/1 vi ga lepo okinete na 0

lol

pre 8 godina

Sada konacno znam kako da ugasim kompjuter! Video sam to na filmovima al reko montaza sigurno, dosad sam promenio 4 kompjutera u deset godina i uvek su svi radili non stop, dok ima struje, kad nestane, onda pazimo kad cemo upaliti posto znamo da ce raditi barem dva tri meseca, dajte jos korisnih tekstova

Iz Banjaluke

pre 8 godina

Moj otac svako jutro čita novine preko računara. Pokazali smo mu prije godinu dana kako da radi na računaru i kako da "surfa". Objasnili smo mu kako se gasi računar. Prije možda mjesec vidio sam kako on to radi... klikne na "start" zatim klikne na "shut down" i odmah izvuče kabal iz utičnice xD

stasbas

pre 8 godina

AAAAAA znaci tako se gasi bajo moj,ja mislio racunar je za jednokratnu upotrebu,nisam znao kako se gasi pa ga bacim kroz prozor,sav se slupa i nema vise paljenja,mjesecno sam kupovao i po 10-15 racunara...Sad mi je jasno sve. Do groba zahvalan vas verni citalac.

igor

pre 8 godina

svaka čast windowsu 8, za kratko vreme uspeo je da staru paraksu win dugmeta, strelica i return entera pojednostavi na ..... alt - f4 i da nas približi evropskoj uniji. winows 8 jes jes, windows eliot nes

Propaganda

pre 8 godina

Kosristim Mac i ne gasim ga. Milina.
(Milan, 10. maj 2015 11:40)

- Lik je ubijedjen da tako moze da radi zbog operativnog sistema :-D

Sarcasmo

pre 8 godina

Pisca ovog teksta odma' u CERN ili NASU da zaposle...ovakvi geniji pokreću svet i inspirišu nas obične smrtnike da istrajemo u ovom kvarnom svetu, svaka čast majstori!

Mileta

pre 8 godina

Ekstra!!! Ako biste jos mogli da mi objasnite kako se gasi televizor, bio bih vam neizmerno zahvalan! Vec su mi 3 crkla zbog nepravilnog koriscenja. :(

milic.od.marsa

pre 8 godina

dolazim iz buducnosti, ovaj tekst sada stoji u "IT - education hall of fame" pored ostalih najuticajnijih tekstova u bransi nakon sto je Gates uvideo enormnu vrednost ovog clanka. svaka cast pisac, pokolenja sada klicu tvoje ime.

jocaskljoca

pre 8 godina

Vrh! Dok sam ovaj tekst sproveo u delo trebalo mi je minut mozganja da shvatim sha je pisac hteo da napise :D Bajato pravilo jer svaki drugi-treci put gasim na dugme zahvaljujuci "novoj tehnologiji" ATX kucista i Windowsa...

p

pre 8 godina

@Volt to nije losa ideja ne masti se, ne prlja se ne ostecuje se ne mora da je pere ne mora da brine da li ce joj nesto kanuti na tastaturu jer tu je kesa da zastiti. i kinezi kad udjes kod njih u radnju prekrivaju krpama racunar bar sam ja tako video

fire

pre 8 godina

Kakav naslov. xD
Bolje da su dali uputstvo da li pravilno palimo racunar. To bi vec bilo poucno. Jer ja sam ga par puta palio nogom, nosem, trepavicom, obrvama...
(OsInfo, 10. maj 2015 17:15)
Ja racunar palim brenerom ili benzinom

zex

pre 8 godina

ja ga izčupam iz zida! a za svaki slucaj pocupam i licne iz osiguraca! sto je sigurno sigurno. da se ne vaskrsne, ne daj boze!
Mada i refres mora jedno deset puta pre toga :)

dule

pre 8 godina

Evo morao sam kod komsije da odem da ovo napisem jer sam vas poslusao i ugasio kompjuter. Sada ne znam da ga upalim a i komsija ne zna. Pa nam molim vas ako mozete napisite clanak kako se pali kompjuter. Hvala!

sys admin

pre 8 godina

[root@superuser:~]# uptime
13:16:06 up 238 days, 21:06, 1 user, load average: 0.09, 0.41, 0.43

sad sam i zaboravo zasto sam ga gasio pre 238 dana... :)

Др Б

pre 8 godina

Мој рачунар је жив. Он спава и буди се, а кад се буде угасио,саранићемо га(уз све почасти).

PCK

pre 8 godina

Hvala na komentarima. Uljepsali ste mi vece. Da vidite kako ovi iz EDB gase nenajavljenim iskljucivanjima struje. I da ukoliko niste razumjeli clanak kupite UPS da ne srusite windows prilikom primjene upustava.

Radovan Enamelirani

pre 8 godina

Ja sam se bojao da gasim kompjuter i trosio mi je svu struju. Nismo imali dovoljno struje zbog kompjutera da nismo mogli telefone da napunimo do kraja pa smo ih nosili kod komsije. Hvala!

Бојан

pre 8 godina

Alt+F4, барем у Windows 8? Хахаха. Мислим да ми се рачунар гаси учитавањем овог чланка.

Djoka

pre 8 godina

Kako da ugasim telefon? Imam ajfon na koji se ne skida baterija, a ne isplati mi se da ga bacam u zid, ameri mu roknuli cenu ko od zlata da je

skubi_du

pre 8 godina

ja kad ocu da ugasim racunar samo iscupam drvenu banderu sa traktorom ispred kuce,ovi iz elektro distribucije me vec 8 godina cekaju da vide koja to budala radi, ali ne mogu da me uhvate.
Hvala na korisnom savetu

Plavusa

pre 8 godina

Ja iz mog laptop-a izvadim punjac pa cekam 4h da se isprazni baterija, a moj brat ugasi njegov za 5 sekundi ali njegov laptop je brzi jer je crn, a moj je roze...

Hvala vam

pre 8 godina

Zbog ukocenog vrata i glavobolje uzrokovanim pritiskom na on/off dugme sam patio ceo zivot, ali sada mi ovaj clanak potpuno pomaze.

Dok moj muz gasi racunar na alt+f4, on vise ne hrce.

Hvala vam.

Kaludjer

pre 8 godina

UPOMOC!!!
Ja koristim LINUX i kompjuter mi nije bio ugasen od prethodnog nestanka struje sto je od prilike dve godine...Zamolio bih ako biste mogli da napisete clanak o gasenju racunara na LINUX Operativnom sistemu.Hvala!

lazar

pre 8 godina

Ja kad isključujem komp prvo kliknem da dugme, pa ako zabode onda ga držim dok se ne isključi... ako se ni tad ne isključi oborim sve osigurače, sklopku i ako to ne pomogne bacam bombu na transformator... onda sam siguran da se isključio