Ponedeljak, 20.04.2015.

09:18

Pogledajte kako će izgledati Sony Xperia Z4

Izvor: B92

Pogledajte kako æe izgledati Sony Xperia Z4 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 9 godina

pa će u velikom procentu bez razmišljanja lupiti minus ili plus ne zbog suštinske poruke datog komentara, već zbog nekog verbalnog obrta na koji imaju neprijatnu asocijaciju, trenutne impresije ili nečega sličnog što se uklapa u nekolikosekundni raspon pažnje karakterističan za tinejdžere i adolescente druge decenije ovog stoleća :)))
(EU Citizen, 20. april 2015 20:38)



:)

trenutni skor: pozitivnih 6, (tacnije 5 ;) - negativnih 14.
stvarno mi dodje da opet pokusam da branim osnovno ljudsko pravo na elokventnost i artisticki pristup izrazavanju. svako dobro!

Riberi

pre 9 godina

U par komentara procitah da Sony treba vise da se trudi. Da, jedna od najvecih japanskih kompanija stvarno treba ovakve savjete iz Srbije :) Takodje, alimentiranje da ne mijenja dizajn je vrlo diskutabilno. Da li ima razlike u dizajnu izmedju S3, S4 i S5 ? Inace, vlasnik sam Z3. Prilikom kupovine drzao sam upaljen u ruci z2 i z3. Razlike ima. Trica je tanja, manja (iako ima isti ekran), laksa, a materijal je znatno kvalitetniji od proslog modela. Specijalno bruseno staklo djeluje ekstra kvalitetno. Ko ga je kod uzeo u ruku, kaze da nista kvalitetnije nije drzao. Djeluje mnogo bolje nego Iphone 6. Inace, ovaj mobitel sam uzeo sasvim slucajno. Imao sam namjeru kupiti Moto X druge genaracije za 380 evra. Odlicno izgleda, brz kao Sony Z3 i ima gomilu nekih djecijih fazona sa kojima se mozemo i mi stariji oduseviti. Medjutim, taman kada sam krenuo da ga uzmemem, pojavi se neka akcijska prodaja kod jedne male firme. Prije dva mjeseca dobih Sony z3 potpuno nov, sa godinom garancije u ovlastenom servisu, za 400 evra. Jeste mnogo, ali obzirom na kameru, brzinu, fantastican ekran i izradu te 3 GB rama, povoljno. Ne sumnajm da ce Z4 biti odlican. I nemojte da se brinete o korporacijskim potezima Sonya. Ako vam se ne svidja, ima stotine drugih firmi.

abc

pre 9 godina

Sony ovime jasno pokazuje da tehnologija zaista stagnira već neko vreme. To što neki stave aluminijum, QHD displ. i slično, to je samo šminka.. a realno ništa spektakularno novo ne donose.

Zurkolomac

pre 9 godina

Sta se uzbudjujete? Ceka se samo dokazak kralja, Note 5. To ce biti kao pad 10 Satan-raketa na povrsinu od 100 kvadrata. Bice sve pocisceno. A sad tutanj na spavanje…

Psn

pre 9 godina

Samo, Sony je japanska firma i pravi uređaje prvenstveno za Japance (pošto globalno nije uspeo biti Samsung ili Apple). A u Japanu je drugi po prodaji, iza Apple. Samsung je tamo u grupi sa Sharp i Fujitsu.. tako da Sony uopšte nije loš, a dizajn je baš kako Japanci vole.

EU Citizen

pre 9 godina

@neutralni felsh
Hvala vam, ne što "branite" moj komentar, to je meni, kao što vam je sigurno jasno, najmanje potrebno, pošto, kao što pre par dana napisah, ne dobijam po evro od svakog plusa ili minusa, komentraišem samo zato što me to zabavlja i govorim samo ono što mislim, pa mi je do minusa, odnosno recepcije, stalo kao do predlanjskog snega, :) već zato što se dosledno zalažete za standarde diskusije i objektivnost. Ja, međutim, ne bih rekao da su u pitanju moji politički stavovi, prvo što ih dosta ljudi u Srbiji, barem onih koji su prisutni na internetu, za divno čudo, u dobroj meri i deli, samo možda nisu toliko jasni i toliko radikalni kao ja, koji se ipak time bavim već par decenija, :) a drugo što nekako imam i više i manje poverenja u mlađe generacije od vas: više zato što mislim da su zbog globalnih trendova u nekom suštinskom smislu racionalniji, praktičniji i manje zatrovani politikom od nas, pa da bi nekome lupali minuse, jer se sećaju nekog politički obojenog komentara koji im se nije svideo pretprošle nedelje, :) a manje jer mi se čini da su isto tako, nažalost, i mnogo površniji i skloniji povođenju za sporednim aspektima, pa će u velikom procentu bez razmišljanja lupiti minus ili plus ne zbog suštinske poruke datog komentara, već zbog nekog verbalnog obrta na koji imaju neprijatnu asocijaciju, trenutne impresije ili nečega sličnog što se uklapa u nekolikosekundni raspon pažnje karakterističan za tinejdžere i adolescente druge decenije ovog stoleća :)))

Mare

pre 9 godina

Telefon ko telefon. Pred Novu godinu sam kupio Z3 jer je bio lepši od G3 i S5. Dobar je i imam sitne zamerke na staklo (grebe se i prednje i zadnje) i jpeg engine koji koristi kamera (inače sasvim dobra). Krupnije zamerke imam na softver, ali, jbg, hteo sam Android. Poštujem Sony, ali marketing im je nikakav i jedino će ih on pokopati..

mali Mihajlo, 1.c osnovne škole Pasulj Prebranac

pre 9 godina

Za one neupućene, ovo je prelazni model za japansko tržište. Novi globalni flagship iz serije Y se očekuje u septembru. I zaista će doneti nešto novo.

A mislim da me razumete

pre 9 godina

Eto, LG napravio G3 koji ne izgleda kao G2, HTC napravio M9 koji ne izgleda kao M8 i M7, Samsung napravio na stotine modela koji ne izgledaju kao svi drugi Samsung modeli, a ovaj Sony se usudio da napravi Z4 koji izgleda kao Z3. Još samo fali neki zatucani Sony fanboj da kaže da mu se sviđa ovaj Z4 i da će ga kupiti, jer niko normalan ne prelazi sa Z2 na Z3 pa na Z4 pa na Z5 ... Ako me razumete.

Ko sestra

pre 9 godina

Ali zato se Samsung ubi od inovacija dizajna.
(Nebojša, 20. april 2015 12:03)

Pa ipak je s6 egde značajno drugačiji od s5 dok po ovoj slici novi soni je istovetan prethodniku.

Dare

pre 9 godina

Tek će se ovaj loše prodavati,s obzirom kakva će mu cena biti kad se pojavi.Z serija je odlična ali dokle više,pa i Samsung je počeo da se menja...na bolje naravno.

Pera

pre 9 godina

Kvalitet kod njih ne dovodi se u pitanje. Ali da bi bili uspešniji na tržištu mislim da pre svega treba da ulože u marketing. Ok, dizajn može nekome da se svidi ili ne. Stvar je čisto subjektivna, ali kao neko ko je promenio par android telefona, mogu da kažem da je Sony ostavio najbolji utisak. Za sada.

nokia c5-03

pre 9 godina

Sony Z2 i Z3 su skoro istih specifikacija a i ovaj je izgleda. Letv One Pro je po meni je mnogo bolji izbor,manje kosta a ima i 1gb rama vise.

Kol

pre 9 godina

Pa iskreno ako je ovo Z4 nista posebno, iako volim Sony i trudim se da uvek uzmem njih model telefon jos od kad su bili Sony Ericsson, Z3 je definitivno najbolji izbor iz Z serije!

neutralni felsh

pre 9 godina

Kvalitetan telefon, dobar brend, ali za te pare moraju mnogo više da se trude, prvenstveno što se tiče dizajna, ali i svega drugog što može da ih razlikuje od konkurencije i natera platežnog i zahtevnog kupca da da tih 600 evra za Sony a ne za Samsung, a manje platežnog da kaže sebi, OK, plaćaću račun skuplje sledećih dve godine, ali za ovo vredi.
(EU Citizen, 20. april 2015 12:31)


cemu bas ovoliki minusi za sasvim realan komentar? sta je ovde netacno receno? ako se mnogi evidentno ne slazu sa politik stavovima kolege citizena, to ne znaci da nije izneo sasvim relevantne razloge za zakljucak - smatram sasvim ispravan - u vezi ovog "deja vu" sony modela. ni ja se, kao stari (i ocvali haha) "preferator" liberalno-socijal krila, nekad ne slazem sa njegovim politik stavovima, ali to ne znaci da se mu je sud nelogican.
naravno, do tog plus-minus fenomena treba drziti ko do lanjskog snega, ali evidentni "ad hominem" animoziteti su vec druga stvar - smetaju kod donosenja ispravnog suda, praveci predrasude koje, konacno, zatupljuju um.
samo trziste pokazuje da sony samozaljubljeno istrajava na resenjima koja su i dovela dotle da razmisljaju o izlasku iz posla sa mobilnim. neki bi to nazvali tradicijom, ali ako tradicija ne donosi rezultate, onda istrajavanje na istoj prerasta u zatucanost. ovaj model ne nudi nista novo za potencijalni proboj, a dizajn jeste razocaravajuci: u danasnje vreme tiny telefona, oni i dalje oko displeja imaju materijala dovoljnog za omanji asteroid, kao cokolada na snizenju cena. zasto ne uciti od ocigledno uspesnije konkurencije? zbog straha da ne izgube verne kupce? ok, ali bez hazarda tesko mogu ocekivati dalji uspeh. ostalo je vec rekao kolega citizen.

nadrealni realista

pre 9 godina

Au Lazo covece kolko ti lupas....S5 nema bolje performanse od z2....a i nasao si koji ces model z serije da kupis......onaj koji je najgore prosao na trzistu i bilo je mnogo boljih telefona, dok je z2 bio najbolji kad je dosao.

just sony

pre 9 godina

iskreno malo sam razočaran, volim sony imao sam z1 i z2 i bili su top ni jednom zakocili nisu ni bagovali, pravo osvijezenje posle Samsunga s2, s3 i s4 koji su slobodno mogu reći očajni bili,stalno kočenje itd . tad sam bio rekao nikad vise Samsung pa uzeh note 4 koji je po mom mišljenju sem očajne baterije jedino pored sad novih s6 i s6 edge da valja od samsunga,mislio sam da će z4 da ih pojede sve po karakteristikama koje su bile ranije najavljivane, i navija sam za njih i kao brend ih volim i želio bih da su prodavaniji i da opstanu, sad im je tek na žalost opstanak neizvijestan pored sve jače konkurencije..

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Ajd vi stručnjaci za dizajn kojima su svi telefoni isti, nacrtajte nešto pa okačite link ovde. Baš me zanima kakav to revolucionarni dizajn imate na umu, pošto oni "čobani budale" dizajneri u Eplu, Samsungu, Soniju... pojma nemaju.

Js

pre 9 godina

Soni postaje kao Audi i Prose , sve isto covece .. Blago tim dizajnerima , kolika god da im je plata , prevelika je
(Filip, 20. april 2015 11:04)


Kakav im je dizajn, takva ce im biti i prodaja! Koji je razlog zbog koga bi neko presao sa Z1,2,3 na ovo? I dao ponovo velike pare?!

EU Citizen

pre 9 godina

Neće se ovi 'leba od ovoga najesti, dok ih odozgo pritiskaju Samsung, LG i HTC a odozdo Xiaomi, Lenovo i Huawei :) Kvalitetan telefon, dobar brend, ali za te pare moraju mnogo više da se trude, prvenstveno što se tiče dizajna, ali i svega drugog što može da ih razlikuje od konkurencije i natera platežnog i zahtevnog kupca da da tih 600 evra za Sony a ne za Samsung, a manje platežnog da kaže sebi, OK, plaćaću račun skuplje sledećih dve godine, ali za ovo vredi.

Marko

pre 9 godina

Sony ce prilicno promeniti dizajn tek sledece godine, kad izbace telefon sa Snapdragon 820 i potpuno novom kamerom. Tek taj telefon (Z5/Z6) ce se drasticno razlikovati od prethodnika. Od Z2 do Z4 nema velike razlike. Z4 ima novu prednju kameru, nema poklopac na USB, baterija ce se verovatno brze puniti, ali trajace manje i telefon ce u letnjim mesecima raditi sporije od prethodnika zbog pregrevanja S810. Ove godine jedino S6 vredi nesto (uz buduci Note5), eventualno i G4 ako bude primetno jeftiniji, sve ostalo treba preskociti u Android svetu. Sledece godine svi prelaze na 14/16 nm pr. proces, S820 obecaje, imace otkljucavanje pomocu otiska prsta na ekranu, nove i jeftinije memorije, kamere itd.

Nemo

pre 9 godina

Volim Sony, mislim da prave kvalitetne uređjaje sa odličnom kamerom i meni lično jedan od boljih U.I.
Ali... kao da bivši ljudi iz Nokije vode ovaj brend telefona...
Kasnili su sa praćenjem trenda, ovaj dizajn iako lep, postaje star da ne kažem dosadan.
Voleo bih kada bi smanjili malo takozvani bezzel i ozbiljjnije osveže dizajn.
Ovako će stvarno prodati Xperia brend, jer je gotovo nezapažen na tržištu.

Marko

pre 9 godina

Nista ja vise ne kapiram, krenuli da izbacuju svi iste telefone, nema vise kao ranije kad neko izbaci telefon pa svi balavimo sta sve novo uvedu... Dosadno...

Zeljko

pre 9 godina

Ne samo sto Z serija izgleda identicno nego su i Telefoni nizeg i srednjeg ranka identicni.Evo npr ja imam m2aqua koji naravno nema staklenu pozadinu i nesto je manji ali izgleda gotovo identicno kao i Z3,Z4.Nemaju ranolikosti svi telefoni su im potpuno isti.

Laza

pre 9 godina

Ne razumem kompaniju Sony, stave 20 MP na uredjaj, dva,dva i po GB RAM-a, i nabiju cenu od 500...do 600 evra. Za sta? Pogledajte sta Samsung ima kao podesavanja,pogledajte kameri Samsunga s4..s5... to su telefoni koji imaju skoro isti cenu, ali imaju ko zna koliko bolje performanse,opcija na pretek, svaki detalj sto se softvera tice na samsungu se moze promeniti (na primer jacina ili osvetljenja led lampe za obavestenja, ili boja svetla) dok Sony,u onom slucaju z4, nece biti nista bolji od z1,z2,z3 pa cak i Z ultra,z i z compact. Imace imam Sony Z1, da ne bude da sam hejter.

shoolawa

pre 9 godina

Ja video totalno druge specifikacije u najavi. npr 4GB LPDDR4 RAM-a, zadnja strana nece biti od stakla itd. Prica se da sve ove silne fotke sto cure su neka modifikacija Z3 modela, posto im se telefon prilicno lepo prodavao u zadnjem kvartalu 2014. godine. A Z4 ce doneti neke bitnije promene u dizajnu u njihovom premium segmentu. Mislim da je dobro sto ne zure sa izbacivanjem - telefoni su im dobri (po meni i najbolji) , samo im fali to "nesto" da privuku kupce.

shoolawa

pre 9 godina

Ja video totalno druge specifikacije u najavi. npr 4GB LPDDR4 RAM-a, zadnja strana nece biti od stakla itd. Prica se da sve ove silne fotke sto cure su neka modifikacija Z3 modela, posto im se telefon prilicno lepo prodavao u zadnjem kvartalu 2014. godine. A Z4 ce doneti neke bitnije promene u dizajnu u njihovom premium segmentu. Mislim da je dobro sto ne zure sa izbacivanjem - telefoni su im dobri (po meni i najbolji) , samo im fali to "nesto" da privuku kupce.

Zeljko

pre 9 godina

Ne samo sto Z serija izgleda identicno nego su i Telefoni nizeg i srednjeg ranka identicni.Evo npr ja imam m2aqua koji naravno nema staklenu pozadinu i nesto je manji ali izgleda gotovo identicno kao i Z3,Z4.Nemaju ranolikosti svi telefoni su im potpuno isti.

Marko

pre 9 godina

Nista ja vise ne kapiram, krenuli da izbacuju svi iste telefone, nema vise kao ranije kad neko izbaci telefon pa svi balavimo sta sve novo uvedu... Dosadno...

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Ajd vi stručnjaci za dizajn kojima su svi telefoni isti, nacrtajte nešto pa okačite link ovde. Baš me zanima kakav to revolucionarni dizajn imate na umu, pošto oni "čobani budale" dizajneri u Eplu, Samsungu, Soniju... pojma nemaju.

Nemo

pre 9 godina

Volim Sony, mislim da prave kvalitetne uređjaje sa odličnom kamerom i meni lično jedan od boljih U.I.
Ali... kao da bivši ljudi iz Nokije vode ovaj brend telefona...
Kasnili su sa praćenjem trenda, ovaj dizajn iako lep, postaje star da ne kažem dosadan.
Voleo bih kada bi smanjili malo takozvani bezzel i ozbiljjnije osveže dizajn.
Ovako će stvarno prodati Xperia brend, jer je gotovo nezapažen na tržištu.

Js

pre 9 godina

Soni postaje kao Audi i Prose , sve isto covece .. Blago tim dizajnerima , kolika god da im je plata , prevelika je
(Filip, 20. april 2015 11:04)


Kakav im je dizajn, takva ce im biti i prodaja! Koji je razlog zbog koga bi neko presao sa Z1,2,3 na ovo? I dao ponovo velike pare?!

Laza

pre 9 godina

Ne razumem kompaniju Sony, stave 20 MP na uredjaj, dva,dva i po GB RAM-a, i nabiju cenu od 500...do 600 evra. Za sta? Pogledajte sta Samsung ima kao podesavanja,pogledajte kameri Samsunga s4..s5... to su telefoni koji imaju skoro isti cenu, ali imaju ko zna koliko bolje performanse,opcija na pretek, svaki detalj sto se softvera tice na samsungu se moze promeniti (na primer jacina ili osvetljenja led lampe za obavestenja, ili boja svetla) dok Sony,u onom slucaju z4, nece biti nista bolji od z1,z2,z3 pa cak i Z ultra,z i z compact. Imace imam Sony Z1, da ne bude da sam hejter.

EU Citizen

pre 9 godina

Neće se ovi 'leba od ovoga najesti, dok ih odozgo pritiskaju Samsung, LG i HTC a odozdo Xiaomi, Lenovo i Huawei :) Kvalitetan telefon, dobar brend, ali za te pare moraju mnogo više da se trude, prvenstveno što se tiče dizajna, ali i svega drugog što može da ih razlikuje od konkurencije i natera platežnog i zahtevnog kupca da da tih 600 evra za Sony a ne za Samsung, a manje platežnog da kaže sebi, OK, plaćaću račun skuplje sledećih dve godine, ali za ovo vredi.

Marko

pre 9 godina

Sony ce prilicno promeniti dizajn tek sledece godine, kad izbace telefon sa Snapdragon 820 i potpuno novom kamerom. Tek taj telefon (Z5/Z6) ce se drasticno razlikovati od prethodnika. Od Z2 do Z4 nema velike razlike. Z4 ima novu prednju kameru, nema poklopac na USB, baterija ce se verovatno brze puniti, ali trajace manje i telefon ce u letnjim mesecima raditi sporije od prethodnika zbog pregrevanja S810. Ove godine jedino S6 vredi nesto (uz buduci Note5), eventualno i G4 ako bude primetno jeftiniji, sve ostalo treba preskociti u Android svetu. Sledece godine svi prelaze na 14/16 nm pr. proces, S820 obecaje, imace otkljucavanje pomocu otiska prsta na ekranu, nove i jeftinije memorije, kamere itd.

Ko sestra

pre 9 godina

Ali zato se Samsung ubi od inovacija dizajna.
(Nebojša, 20. april 2015 12:03)

Pa ipak je s6 egde značajno drugačiji od s5 dok po ovoj slici novi soni je istovetan prethodniku.

Psn

pre 9 godina

Samo, Sony je japanska firma i pravi uređaje prvenstveno za Japance (pošto globalno nije uspeo biti Samsung ili Apple). A u Japanu je drugi po prodaji, iza Apple. Samsung je tamo u grupi sa Sharp i Fujitsu.. tako da Sony uopšte nije loš, a dizajn je baš kako Japanci vole.

mali Mihajlo, 1.c osnovne škole Pasulj Prebranac

pre 9 godina

Za one neupućene, ovo je prelazni model za japansko tržište. Novi globalni flagship iz serije Y se očekuje u septembru. I zaista će doneti nešto novo.

Pera

pre 9 godina

Kvalitet kod njih ne dovodi se u pitanje. Ali da bi bili uspešniji na tržištu mislim da pre svega treba da ulože u marketing. Ok, dizajn može nekome da se svidi ili ne. Stvar je čisto subjektivna, ali kao neko ko je promenio par android telefona, mogu da kažem da je Sony ostavio najbolji utisak. Za sada.

Mare

pre 9 godina

Telefon ko telefon. Pred Novu godinu sam kupio Z3 jer je bio lepši od G3 i S5. Dobar je i imam sitne zamerke na staklo (grebe se i prednje i zadnje) i jpeg engine koji koristi kamera (inače sasvim dobra). Krupnije zamerke imam na softver, ali, jbg, hteo sam Android. Poštujem Sony, ali marketing im je nikakav i jedino će ih on pokopati..

Riberi

pre 9 godina

U par komentara procitah da Sony treba vise da se trudi. Da, jedna od najvecih japanskih kompanija stvarno treba ovakve savjete iz Srbije :) Takodje, alimentiranje da ne mijenja dizajn je vrlo diskutabilno. Da li ima razlike u dizajnu izmedju S3, S4 i S5 ? Inace, vlasnik sam Z3. Prilikom kupovine drzao sam upaljen u ruci z2 i z3. Razlike ima. Trica je tanja, manja (iako ima isti ekran), laksa, a materijal je znatno kvalitetniji od proslog modela. Specijalno bruseno staklo djeluje ekstra kvalitetno. Ko ga je kod uzeo u ruku, kaze da nista kvalitetnije nije drzao. Djeluje mnogo bolje nego Iphone 6. Inace, ovaj mobitel sam uzeo sasvim slucajno. Imao sam namjeru kupiti Moto X druge genaracije za 380 evra. Odlicno izgleda, brz kao Sony Z3 i ima gomilu nekih djecijih fazona sa kojima se mozemo i mi stariji oduseviti. Medjutim, taman kada sam krenuo da ga uzmemem, pojavi se neka akcijska prodaja kod jedne male firme. Prije dva mjeseca dobih Sony z3 potpuno nov, sa godinom garancije u ovlastenom servisu, za 400 evra. Jeste mnogo, ali obzirom na kameru, brzinu, fantastican ekran i izradu te 3 GB rama, povoljno. Ne sumnajm da ce Z4 biti odlican. I nemojte da se brinete o korporacijskim potezima Sonya. Ako vam se ne svidja, ima stotine drugih firmi.

Kol

pre 9 godina

Pa iskreno ako je ovo Z4 nista posebno, iako volim Sony i trudim se da uvek uzmem njih model telefon jos od kad su bili Sony Ericsson, Z3 je definitivno najbolji izbor iz Z serije!

nadrealni realista

pre 9 godina

Au Lazo covece kolko ti lupas....S5 nema bolje performanse od z2....a i nasao si koji ces model z serije da kupis......onaj koji je najgore prosao na trzistu i bilo je mnogo boljih telefona, dok je z2 bio najbolji kad je dosao.

neutralni felsh

pre 9 godina

Kvalitetan telefon, dobar brend, ali za te pare moraju mnogo više da se trude, prvenstveno što se tiče dizajna, ali i svega drugog što može da ih razlikuje od konkurencije i natera platežnog i zahtevnog kupca da da tih 600 evra za Sony a ne za Samsung, a manje platežnog da kaže sebi, OK, plaćaću račun skuplje sledećih dve godine, ali za ovo vredi.
(EU Citizen, 20. april 2015 12:31)


cemu bas ovoliki minusi za sasvim realan komentar? sta je ovde netacno receno? ako se mnogi evidentno ne slazu sa politik stavovima kolege citizena, to ne znaci da nije izneo sasvim relevantne razloge za zakljucak - smatram sasvim ispravan - u vezi ovog "deja vu" sony modela. ni ja se, kao stari (i ocvali haha) "preferator" liberalno-socijal krila, nekad ne slazem sa njegovim politik stavovima, ali to ne znaci da se mu je sud nelogican.
naravno, do tog plus-minus fenomena treba drziti ko do lanjskog snega, ali evidentni "ad hominem" animoziteti su vec druga stvar - smetaju kod donosenja ispravnog suda, praveci predrasude koje, konacno, zatupljuju um.
samo trziste pokazuje da sony samozaljubljeno istrajava na resenjima koja su i dovela dotle da razmisljaju o izlasku iz posla sa mobilnim. neki bi to nazvali tradicijom, ali ako tradicija ne donosi rezultate, onda istrajavanje na istoj prerasta u zatucanost. ovaj model ne nudi nista novo za potencijalni proboj, a dizajn jeste razocaravajuci: u danasnje vreme tiny telefona, oni i dalje oko displeja imaju materijala dovoljnog za omanji asteroid, kao cokolada na snizenju cena. zasto ne uciti od ocigledno uspesnije konkurencije? zbog straha da ne izgube verne kupce? ok, ali bez hazarda tesko mogu ocekivati dalji uspeh. ostalo je vec rekao kolega citizen.

Dare

pre 9 godina

Tek će se ovaj loše prodavati,s obzirom kakva će mu cena biti kad se pojavi.Z serija je odlična ali dokle više,pa i Samsung je počeo da se menja...na bolje naravno.

A mislim da me razumete

pre 9 godina

Eto, LG napravio G3 koji ne izgleda kao G2, HTC napravio M9 koji ne izgleda kao M8 i M7, Samsung napravio na stotine modela koji ne izgledaju kao svi drugi Samsung modeli, a ovaj Sony se usudio da napravi Z4 koji izgleda kao Z3. Još samo fali neki zatucani Sony fanboj da kaže da mu se sviđa ovaj Z4 i da će ga kupiti, jer niko normalan ne prelazi sa Z2 na Z3 pa na Z4 pa na Z5 ... Ako me razumete.

just sony

pre 9 godina

iskreno malo sam razočaran, volim sony imao sam z1 i z2 i bili su top ni jednom zakocili nisu ni bagovali, pravo osvijezenje posle Samsunga s2, s3 i s4 koji su slobodno mogu reći očajni bili,stalno kočenje itd . tad sam bio rekao nikad vise Samsung pa uzeh note 4 koji je po mom mišljenju sem očajne baterije jedino pored sad novih s6 i s6 edge da valja od samsunga,mislio sam da će z4 da ih pojede sve po karakteristikama koje su bile ranije najavljivane, i navija sam za njih i kao brend ih volim i želio bih da su prodavaniji i da opstanu, sad im je tek na žalost opstanak neizvijestan pored sve jače konkurencije..

Zurkolomac

pre 9 godina

Sta se uzbudjujete? Ceka se samo dokazak kralja, Note 5. To ce biti kao pad 10 Satan-raketa na povrsinu od 100 kvadrata. Bice sve pocisceno. A sad tutanj na spavanje…

abc

pre 9 godina

Sony ovime jasno pokazuje da tehnologija zaista stagnira već neko vreme. To što neki stave aluminijum, QHD displ. i slično, to je samo šminka.. a realno ništa spektakularno novo ne donose.

nokia c5-03

pre 9 godina

Sony Z2 i Z3 su skoro istih specifikacija a i ovaj je izgleda. Letv One Pro je po meni je mnogo bolji izbor,manje kosta a ima i 1gb rama vise.

EU Citizen

pre 9 godina

@neutralni felsh
Hvala vam, ne što "branite" moj komentar, to je meni, kao što vam je sigurno jasno, najmanje potrebno, pošto, kao što pre par dana napisah, ne dobijam po evro od svakog plusa ili minusa, komentraišem samo zato što me to zabavlja i govorim samo ono što mislim, pa mi je do minusa, odnosno recepcije, stalo kao do predlanjskog snega, :) već zato što se dosledno zalažete za standarde diskusije i objektivnost. Ja, međutim, ne bih rekao da su u pitanju moji politički stavovi, prvo što ih dosta ljudi u Srbiji, barem onih koji su prisutni na internetu, za divno čudo, u dobroj meri i deli, samo možda nisu toliko jasni i toliko radikalni kao ja, koji se ipak time bavim već par decenija, :) a drugo što nekako imam i više i manje poverenja u mlađe generacije od vas: više zato što mislim da su zbog globalnih trendova u nekom suštinskom smislu racionalniji, praktičniji i manje zatrovani politikom od nas, pa da bi nekome lupali minuse, jer se sećaju nekog politički obojenog komentara koji im se nije svideo pretprošle nedelje, :) a manje jer mi se čini da su isto tako, nažalost, i mnogo površniji i skloniji povođenju za sporednim aspektima, pa će u velikom procentu bez razmišljanja lupiti minus ili plus ne zbog suštinske poruke datog komentara, već zbog nekog verbalnog obrta na koji imaju neprijatnu asocijaciju, trenutne impresije ili nečega sličnog što se uklapa u nekolikosekundni raspon pažnje karakterističan za tinejdžere i adolescente druge decenije ovog stoleća :)))

neutralni felsh

pre 9 godina

pa će u velikom procentu bez razmišljanja lupiti minus ili plus ne zbog suštinske poruke datog komentara, već zbog nekog verbalnog obrta na koji imaju neprijatnu asocijaciju, trenutne impresije ili nečega sličnog što se uklapa u nekolikosekundni raspon pažnje karakterističan za tinejdžere i adolescente druge decenije ovog stoleća :)))
(EU Citizen, 20. april 2015 20:38)



:)

trenutni skor: pozitivnih 6, (tacnije 5 ;) - negativnih 14.
stvarno mi dodje da opet pokusam da branim osnovno ljudsko pravo na elokventnost i artisticki pristup izrazavanju. svako dobro!

Laza

pre 9 godina

Ne razumem kompaniju Sony, stave 20 MP na uredjaj, dva,dva i po GB RAM-a, i nabiju cenu od 500...do 600 evra. Za sta? Pogledajte sta Samsung ima kao podesavanja,pogledajte kameri Samsunga s4..s5... to su telefoni koji imaju skoro isti cenu, ali imaju ko zna koliko bolje performanse,opcija na pretek, svaki detalj sto se softvera tice na samsungu se moze promeniti (na primer jacina ili osvetljenja led lampe za obavestenja, ili boja svetla) dok Sony,u onom slucaju z4, nece biti nista bolji od z1,z2,z3 pa cak i Z ultra,z i z compact. Imace imam Sony Z1, da ne bude da sam hejter.

Zurkolomac

pre 9 godina

Sta se uzbudjujete? Ceka se samo dokazak kralja, Note 5. To ce biti kao pad 10 Satan-raketa na povrsinu od 100 kvadrata. Bice sve pocisceno. A sad tutanj na spavanje…

EU Citizen

pre 9 godina

Neće se ovi 'leba od ovoga najesti, dok ih odozgo pritiskaju Samsung, LG i HTC a odozdo Xiaomi, Lenovo i Huawei :) Kvalitetan telefon, dobar brend, ali za te pare moraju mnogo više da se trude, prvenstveno što se tiče dizajna, ali i svega drugog što može da ih razlikuje od konkurencije i natera platežnog i zahtevnog kupca da da tih 600 evra za Sony a ne za Samsung, a manje platežnog da kaže sebi, OK, plaćaću račun skuplje sledećih dve godine, ali za ovo vredi.

A mislim da me razumete

pre 9 godina

Eto, LG napravio G3 koji ne izgleda kao G2, HTC napravio M9 koji ne izgleda kao M8 i M7, Samsung napravio na stotine modela koji ne izgledaju kao svi drugi Samsung modeli, a ovaj Sony se usudio da napravi Z4 koji izgleda kao Z3. Još samo fali neki zatucani Sony fanboj da kaže da mu se sviđa ovaj Z4 i da će ga kupiti, jer niko normalan ne prelazi sa Z2 na Z3 pa na Z4 pa na Z5 ... Ako me razumete.

just sony

pre 9 godina

iskreno malo sam razočaran, volim sony imao sam z1 i z2 i bili su top ni jednom zakocili nisu ni bagovali, pravo osvijezenje posle Samsunga s2, s3 i s4 koji su slobodno mogu reći očajni bili,stalno kočenje itd . tad sam bio rekao nikad vise Samsung pa uzeh note 4 koji je po mom mišljenju sem očajne baterije jedino pored sad novih s6 i s6 edge da valja od samsunga,mislio sam da će z4 da ih pojede sve po karakteristikama koje su bile ranije najavljivane, i navija sam za njih i kao brend ih volim i želio bih da su prodavaniji i da opstanu, sad im je tek na žalost opstanak neizvijestan pored sve jače konkurencije..

EU Citizen

pre 9 godina

@neutralni felsh
Hvala vam, ne što "branite" moj komentar, to je meni, kao što vam je sigurno jasno, najmanje potrebno, pošto, kao što pre par dana napisah, ne dobijam po evro od svakog plusa ili minusa, komentraišem samo zato što me to zabavlja i govorim samo ono što mislim, pa mi je do minusa, odnosno recepcije, stalo kao do predlanjskog snega, :) već zato što se dosledno zalažete za standarde diskusije i objektivnost. Ja, međutim, ne bih rekao da su u pitanju moji politički stavovi, prvo što ih dosta ljudi u Srbiji, barem onih koji su prisutni na internetu, za divno čudo, u dobroj meri i deli, samo možda nisu toliko jasni i toliko radikalni kao ja, koji se ipak time bavim već par decenija, :) a drugo što nekako imam i više i manje poverenja u mlađe generacije od vas: više zato što mislim da su zbog globalnih trendova u nekom suštinskom smislu racionalniji, praktičniji i manje zatrovani politikom od nas, pa da bi nekome lupali minuse, jer se sećaju nekog politički obojenog komentara koji im se nije svideo pretprošle nedelje, :) a manje jer mi se čini da su isto tako, nažalost, i mnogo površniji i skloniji povođenju za sporednim aspektima, pa će u velikom procentu bez razmišljanja lupiti minus ili plus ne zbog suštinske poruke datog komentara, već zbog nekog verbalnog obrta na koji imaju neprijatnu asocijaciju, trenutne impresije ili nečega sličnog što se uklapa u nekolikosekundni raspon pažnje karakterističan za tinejdžere i adolescente druge decenije ovog stoleća :)))

neutralni felsh

pre 9 godina

Kvalitetan telefon, dobar brend, ali za te pare moraju mnogo više da se trude, prvenstveno što se tiče dizajna, ali i svega drugog što može da ih razlikuje od konkurencije i natera platežnog i zahtevnog kupca da da tih 600 evra za Sony a ne za Samsung, a manje platežnog da kaže sebi, OK, plaćaću račun skuplje sledećih dve godine, ali za ovo vredi.
(EU Citizen, 20. april 2015 12:31)


cemu bas ovoliki minusi za sasvim realan komentar? sta je ovde netacno receno? ako se mnogi evidentno ne slazu sa politik stavovima kolege citizena, to ne znaci da nije izneo sasvim relevantne razloge za zakljucak - smatram sasvim ispravan - u vezi ovog "deja vu" sony modela. ni ja se, kao stari (i ocvali haha) "preferator" liberalno-socijal krila, nekad ne slazem sa njegovim politik stavovima, ali to ne znaci da se mu je sud nelogican.
naravno, do tog plus-minus fenomena treba drziti ko do lanjskog snega, ali evidentni "ad hominem" animoziteti su vec druga stvar - smetaju kod donosenja ispravnog suda, praveci predrasude koje, konacno, zatupljuju um.
samo trziste pokazuje da sony samozaljubljeno istrajava na resenjima koja su i dovela dotle da razmisljaju o izlasku iz posla sa mobilnim. neki bi to nazvali tradicijom, ali ako tradicija ne donosi rezultate, onda istrajavanje na istoj prerasta u zatucanost. ovaj model ne nudi nista novo za potencijalni proboj, a dizajn jeste razocaravajuci: u danasnje vreme tiny telefona, oni i dalje oko displeja imaju materijala dovoljnog za omanji asteroid, kao cokolada na snizenju cena. zasto ne uciti od ocigledno uspesnije konkurencije? zbog straha da ne izgube verne kupce? ok, ali bez hazarda tesko mogu ocekivati dalji uspeh. ostalo je vec rekao kolega citizen.

Zeljko

pre 9 godina

Ne samo sto Z serija izgleda identicno nego su i Telefoni nizeg i srednjeg ranka identicni.Evo npr ja imam m2aqua koji naravno nema staklenu pozadinu i nesto je manji ali izgleda gotovo identicno kao i Z3,Z4.Nemaju ranolikosti svi telefoni su im potpuno isti.

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Ajd vi stručnjaci za dizajn kojima su svi telefoni isti, nacrtajte nešto pa okačite link ovde. Baš me zanima kakav to revolucionarni dizajn imate na umu, pošto oni "čobani budale" dizajneri u Eplu, Samsungu, Soniju... pojma nemaju.

nadrealni realista

pre 9 godina

Au Lazo covece kolko ti lupas....S5 nema bolje performanse od z2....a i nasao si koji ces model z serije da kupis......onaj koji je najgore prosao na trzistu i bilo je mnogo boljih telefona, dok je z2 bio najbolji kad je dosao.

Marko

pre 9 godina

Sony ce prilicno promeniti dizajn tek sledece godine, kad izbace telefon sa Snapdragon 820 i potpuno novom kamerom. Tek taj telefon (Z5/Z6) ce se drasticno razlikovati od prethodnika. Od Z2 do Z4 nema velike razlike. Z4 ima novu prednju kameru, nema poklopac na USB, baterija ce se verovatno brze puniti, ali trajace manje i telefon ce u letnjim mesecima raditi sporije od prethodnika zbog pregrevanja S810. Ove godine jedino S6 vredi nesto (uz buduci Note5), eventualno i G4 ako bude primetno jeftiniji, sve ostalo treba preskociti u Android svetu. Sledece godine svi prelaze na 14/16 nm pr. proces, S820 obecaje, imace otkljucavanje pomocu otiska prsta na ekranu, nove i jeftinije memorije, kamere itd.

shoolawa

pre 9 godina

Ja video totalno druge specifikacije u najavi. npr 4GB LPDDR4 RAM-a, zadnja strana nece biti od stakla itd. Prica se da sve ove silne fotke sto cure su neka modifikacija Z3 modela, posto im se telefon prilicno lepo prodavao u zadnjem kvartalu 2014. godine. A Z4 ce doneti neke bitnije promene u dizajnu u njihovom premium segmentu. Mislim da je dobro sto ne zure sa izbacivanjem - telefoni su im dobri (po meni i najbolji) , samo im fali to "nesto" da privuku kupce.

nokia c5-03

pre 9 godina

Sony Z2 i Z3 su skoro istih specifikacija a i ovaj je izgleda. Letv One Pro je po meni je mnogo bolji izbor,manje kosta a ima i 1gb rama vise.

Mare

pre 9 godina

Telefon ko telefon. Pred Novu godinu sam kupio Z3 jer je bio lepši od G3 i S5. Dobar je i imam sitne zamerke na staklo (grebe se i prednje i zadnje) i jpeg engine koji koristi kamera (inače sasvim dobra). Krupnije zamerke imam na softver, ali, jbg, hteo sam Android. Poštujem Sony, ali marketing im je nikakav i jedino će ih on pokopati..

Js

pre 9 godina

Soni postaje kao Audi i Prose , sve isto covece .. Blago tim dizajnerima , kolika god da im je plata , prevelika je
(Filip, 20. april 2015 11:04)


Kakav im je dizajn, takva ce im biti i prodaja! Koji je razlog zbog koga bi neko presao sa Z1,2,3 na ovo? I dao ponovo velike pare?!

Marko

pre 9 godina

Nista ja vise ne kapiram, krenuli da izbacuju svi iste telefone, nema vise kao ranije kad neko izbaci telefon pa svi balavimo sta sve novo uvedu... Dosadno...

Ko sestra

pre 9 godina

Ali zato se Samsung ubi od inovacija dizajna.
(Nebojša, 20. april 2015 12:03)

Pa ipak je s6 egde značajno drugačiji od s5 dok po ovoj slici novi soni je istovetan prethodniku.

Dare

pre 9 godina

Tek će se ovaj loše prodavati,s obzirom kakva će mu cena biti kad se pojavi.Z serija je odlična ali dokle više,pa i Samsung je počeo da se menja...na bolje naravno.

Nemo

pre 9 godina

Volim Sony, mislim da prave kvalitetne uređjaje sa odličnom kamerom i meni lično jedan od boljih U.I.
Ali... kao da bivši ljudi iz Nokije vode ovaj brend telefona...
Kasnili su sa praćenjem trenda, ovaj dizajn iako lep, postaje star da ne kažem dosadan.
Voleo bih kada bi smanjili malo takozvani bezzel i ozbiljjnije osveže dizajn.
Ovako će stvarno prodati Xperia brend, jer je gotovo nezapažen na tržištu.

Riberi

pre 9 godina

U par komentara procitah da Sony treba vise da se trudi. Da, jedna od najvecih japanskih kompanija stvarno treba ovakve savjete iz Srbije :) Takodje, alimentiranje da ne mijenja dizajn je vrlo diskutabilno. Da li ima razlike u dizajnu izmedju S3, S4 i S5 ? Inace, vlasnik sam Z3. Prilikom kupovine drzao sam upaljen u ruci z2 i z3. Razlike ima. Trica je tanja, manja (iako ima isti ekran), laksa, a materijal je znatno kvalitetniji od proslog modela. Specijalno bruseno staklo djeluje ekstra kvalitetno. Ko ga je kod uzeo u ruku, kaze da nista kvalitetnije nije drzao. Djeluje mnogo bolje nego Iphone 6. Inace, ovaj mobitel sam uzeo sasvim slucajno. Imao sam namjeru kupiti Moto X druge genaracije za 380 evra. Odlicno izgleda, brz kao Sony Z3 i ima gomilu nekih djecijih fazona sa kojima se mozemo i mi stariji oduseviti. Medjutim, taman kada sam krenuo da ga uzmemem, pojavi se neka akcijska prodaja kod jedne male firme. Prije dva mjeseca dobih Sony z3 potpuno nov, sa godinom garancije u ovlastenom servisu, za 400 evra. Jeste mnogo, ali obzirom na kameru, brzinu, fantastican ekran i izradu te 3 GB rama, povoljno. Ne sumnajm da ce Z4 biti odlican. I nemojte da se brinete o korporacijskim potezima Sonya. Ako vam se ne svidja, ima stotine drugih firmi.

Kol

pre 9 godina

Pa iskreno ako je ovo Z4 nista posebno, iako volim Sony i trudim se da uvek uzmem njih model telefon jos od kad su bili Sony Ericsson, Z3 je definitivno najbolji izbor iz Z serije!

neutralni felsh

pre 9 godina

pa će u velikom procentu bez razmišljanja lupiti minus ili plus ne zbog suštinske poruke datog komentara, već zbog nekog verbalnog obrta na koji imaju neprijatnu asocijaciju, trenutne impresije ili nečega sličnog što se uklapa u nekolikosekundni raspon pažnje karakterističan za tinejdžere i adolescente druge decenije ovog stoleća :)))
(EU Citizen, 20. april 2015 20:38)



:)

trenutni skor: pozitivnih 6, (tacnije 5 ;) - negativnih 14.
stvarno mi dodje da opet pokusam da branim osnovno ljudsko pravo na elokventnost i artisticki pristup izrazavanju. svako dobro!

Pera

pre 9 godina

Kvalitet kod njih ne dovodi se u pitanje. Ali da bi bili uspešniji na tržištu mislim da pre svega treba da ulože u marketing. Ok, dizajn može nekome da se svidi ili ne. Stvar je čisto subjektivna, ali kao neko ko je promenio par android telefona, mogu da kažem da je Sony ostavio najbolji utisak. Za sada.

Psn

pre 9 godina

Samo, Sony je japanska firma i pravi uređaje prvenstveno za Japance (pošto globalno nije uspeo biti Samsung ili Apple). A u Japanu je drugi po prodaji, iza Apple. Samsung je tamo u grupi sa Sharp i Fujitsu.. tako da Sony uopšte nije loš, a dizajn je baš kako Japanci vole.

mali Mihajlo, 1.c osnovne škole Pasulj Prebranac

pre 9 godina

Za one neupućene, ovo je prelazni model za japansko tržište. Novi globalni flagship iz serije Y se očekuje u septembru. I zaista će doneti nešto novo.

abc

pre 9 godina

Sony ovime jasno pokazuje da tehnologija zaista stagnira već neko vreme. To što neki stave aluminijum, QHD displ. i slično, to je samo šminka.. a realno ništa spektakularno novo ne donose.