Nedelja, 11.01.2015.

20:39

Samsung prelazi na Windows Phone?

Izvor: Digital Spy

Samsung prelazi na Windows Phone? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Nik

pre 9 godina

@zivadin Brate milsim da ti WP nisi drzao u ruci duze od 3 minuta, a kamoli godinu dana.A ako stvarno imas telefon koji te nervira godinu dana onda si gluplji nego sto sam mislio

FAKYBOY

pre 9 godina

Konacno su i oni shvatili koliko lose radi android,meni je svanuo dan kad sam presao sa samsunga na nokiu.Vise nema bagova kocenja te dosadne ram memorije sto se stalno cisti i dosadnog antivirusa.Kod windowsa toga vise nema,sve radi besprekorno bar kod mene na lumiji 1320 je tako.Moram jos da kazem sto se aplikacija tice kod windowsa vazi jedno pravilo aplikacija sto propagira mora i da radi to, ako nije tako brise se iz prodavnice momentalno, sto nije slucaj sa google play.

P.S Mozda jeste malo dosadniji windows ali zato radi bezprekorno {po meni i netreba da bude puno nabudzen jer to je ipak samo mobilni telefon},danas kad vidim moje dugove kako se muce sa tim robotima zelenim malim setim se nekad i ja kako sam se patio.Zakljucak ko ima para neka proba sve platforme OS-a, a ko ima zivaca neka nabavi sebi jednog >>>---{ A N D R O I D A}--->>> Pa ce da vidi svoga boga. Pred kompanijom se smesi lep pocetak poslovanja u ostalom windows je popularan godinama po tom OS-u.Dodao bi jos samo to da kompanija ulaze dosta novca u svoj razvojni projekat a sa kupovinom nokije su povukli dobar marketinski potez.Sve u svemu WINDOWS JE Z A K O N.

gambino

pre 9 godina

Da li je moguce napraviti telefon koji bi imao podrsku i za WP i za Android? Tacnije, da se prilikom reinstaliranja sistema moze instalirati ili Android ili WP, i da sve radi, koliko je to moguce, bez greske.

droid

pre 9 godina

Windows operativni sistem je besplatan za telefone samo iz jednog razloga, svakom iole pametnom je to jasno, a to je mala zastupljenost na tržištu. Ako se ikada desi da Wp prevagne OS će istog momenta početi debelo da naplaćuju, isto kao za računare.

Someone

pre 9 godina

Koprcaju se, nakon što je Apple izbacio big screen iphones, pokušavaju da nadju način da se vrate na tržište, ali teško. Ko jednom proba iphone i iOS nema povratka. Samsung je dominirao jer su jeftiniji i jer su imali uredjaje sa velikim ekranom, a sada kada je Apple ušao na to tržište (big screen) priča se polako bliži kraju. Ne vadiš bateriju da resetuješ phone (jer toga kod Appla nema), nema freez aplikacija, app store sa 1.400.000 aplikacija, update iOS-a kada se pokaže i najmanja nestabilnost gotovo instant, iMovie za editovanje videa, Grageband sa fenomenalnim semplovima, slow motion, time laps na jedan klik, Siri perfektan asistent, dizajn, kvalitet izrade. Treba se nositi sa tim, a to u Kupertinu znaju. Gomila androida vs jedna kompanija i opet teško. Cijena je najveći problem ali to i nisu smarphones za tržišta zamalja u kojima je plata (pod pretpostavokom da uopšte radiš) iznosi 250 Eur na mjesec. Realnost.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Imao WP nekoliko dana i odma sold. Dosadan da ne moze biti dosadniji. Sada mi je ostao i donekle manje dosadni iOS koji stoji u komodi i niko nece da ga koristi :-) Cisto eto ako koji android crkne da se nadje.

xim

pre 9 godina

@ (Stefan, 12. januar 2015 10:39)

WP jeste najbolji OS, odmah izpod iOS-a, ako si mislio na telefone. Ali je WP u neverovatnom usponu, razvija se, pa sam gotovo siguran da ce kroz par godina, tvoj komentar biti tacan.

Lumia 735

pre 9 godina

Sam Google je krivac za sve jer je počeo da pravi sistem koji normalno može da pokrene telefon koji košta više od 300e dok kod WP telefon sa 512 rama radi kao zmaj a o 1Gb da ne govorimo.Problem je sa nedostatkom kvalitetnih aplikacija ali izlaskom WP 10 neke stvari bi trebale da dođu na svoje mesto.

Stefan

pre 9 godina

WP jeste najbolji os,ali ova vest je lose protumacena. Samsung nastavlja proizvodnju WP uredjaja samo u slucaju da Microsoft odustane od tuzbe. I onako se svi ti telefoni kao i HTC one prave samo za operatere u USA sto microsoftu apsolutno nista ne znaci.

Pametnjakovic Mladji

pre 9 godina

Ljudi windows phone i nije tako los ne znam sto se ljudima ne svidja.Nokie Lumie sve koje sam ja isprobao rade savavim korektno bez usporavanja i kresovanja aplikacija cak za te pare dobijate mozda i najbolju kameru na trzistu. Nokia 1520 ima najbolju kameru koju sam ja video licno ,ne kazem da ostali telefoni nemaju ali nekako Nokiina mi se bas dopala jos ce sada izbaciti neke dodatke za kameru s izlaskom novog , za koje se moze reci da su revolucionarni sto se tice kamere. A sto se tice ovih sto preziru android ni njih ne razumem, verovatno nikada nisu probali cist android, recimo nikada nisu videli kako lepo rade telefoni iz google nexus serije ili nisu probali rootovane telefone. A applov ios je poceo da se raspada dolaskom gospodina Tima Kuka na vrh kompanije ne znam sto je taj covek toliko proglasavan za najboljeg direktora godine ali jednostavno ios 6 je bio najperfektniji do sada , potom je dosla 7 radila je sasvim korektno i na kraju evo nam i 8 koja ima bagove koji se mozda i ne primecuju toliko ali neke osobe znatno nerviraju,Nadam se da ce izlazak ios 9 sve to poboljsati i vratiti stari kvalitet.

bojan

pre 9 godina

... bila negde nekad jedna Nokia ... biće dakle negde nekada i DimSam ... pardon Samsung! Nije bitno, imaćete nove M$ teme kao npr. "čim je DimSam prešao, mora da je dobar (ili najbolji)" ili "kad su oni prešli i drugi će" ili "sad nas ima 3.7%" ili "nas i Korejanaca milijarda" ili ...

rotkod

pre 9 godina

I da dodam, samsung ako napravi novi telefon, onda će on biti sa WM10, samo se nadam da će WM10 imati ono što ima WP8.1, stabilnost i sve ono što mnogima nedostaje, pa su na ios-u ili androidu...
Npr. Kontrola jačine zvuka alarma... Recimo...

stojko

pre 9 godina

Nema sanse da ce to da im pomogne. Ja koristim Lollipop vec mesec dana na Nexusu 5 i mogu vam reci da je odlican. Windows ne moze prici Androidu. Glavni problem Android telefona je taj sto mu razni proizvodjaci kace gomilu bloatwarea pa zbog toga telefoni baguju i laguju. Probajte cisti Android, nema boljeg sistema a smooth je k'o Apple.

The Real McCoy

pre 9 godina

(rotkod, 11. januar 2015 22:44)

Alternativa uvek moze biti samo jedna, ne dve :)

Viber na WP L730 startuje za 6-7 sekundi. Probao nebrojeno puta. Gmail kad ima vise od 15 mejlova u prepisci, traje vecnost da se otvori. Pri cemu me zaista ne zanimaju aplikacije pomocu kojih ce druge aplikacije da rade bolje. SMS ima nepojmljivu organizaciju, nije pregledan, cudan je i status isporuke. U galeriji ne mogu da udjem u sliku i vidim detalje o njoj. To ili ne moze, ili ne znam, sto je delimicno moja greska, a delimicno greska OS-a koji je napravio tako komplikovan pristup, pod uslovom da je ikako i moguc.
I tako dalje.
Ono sto je dobro je displej, pre svega mislim na crnu boju, i Here maps i Here drive, koje u principu ionako i ne koristim. Na kraju dana, meni licno (pri cemu nemam blage veze sta su "launcheri", "custom romovi" i ostalo, niti me zanima, koristim telefon ne za igranje, nego za pozive, poslovne i privatne mejlove, pozive, poruke, viber, slikanje i bitno mi je da je telefon koliko toliko brz) android je bolje odradjivao posao, kad saberem sve ono sto mi je bitno i uporedim oba OS-a.
Licno, zakljucak je da za istu cenu WP nudi vise, fluidniji rad, ali da android kao OS meni licno bolje radi posao.
I da, ja licno cu da se vratim na android, pri cemu su mi bitni samo moji interesi, mnogo sam mator da budem "OS supporter", koja god svrha toga bila (niti me zanima polemika na tu zemu), a nemam akcije ni u jednom od njih.
Pozdrav

Pedja

pre 9 godina

Ocekivani potez da uzmu sto veci deo biznis trzista. Verujem da ce ti telefoni biti namenjeni upravo poslovnim korisnicima i korporacijama jer je wp mnogo lakse integrisati u korporativnu mrezu pogotovo sa wp 10.

staldo

pre 9 godina

Samsung vec ima modele sa win sistemom, recimo Omnia 7 (win 7), koje kod nas Vip daje (uvaljuje) kad vam se pokvari telefon pa ide u servis, a jos ste pod ugovorom! To je najgori telefon koji sam koristio!! Mada, ujedno, i najčvršći Samsung koji sam držao u ruci, poklopac baterije je recimo metalni.
Prvi model koji su mi dali je bio pokvaren, nije hteo da prepozna karticu! A drugi ne moze da se poveze na market, ako se ne azurira win sistem, a kad se azurira sistem, nece da prepozna ruter! Mnogi su se na to zalili ...

drrmiguel

pre 9 godina

@loodak011, 11. januar 2015 21:59 WP nema IP TV player i sve se placa kod njih.
Sve satro free verzije su ogranicene i nema sanse da nadjes preko torrenta i ubacis bez programiranja.
Ka koristim na kompu win8.1 i aplikacije na mtro su im ocajno spore i potpuno debilne.Sta vise,nisu ni precice bez instalacije
Sve u svemu na mobilnom je supak

badjura

pre 9 godina

Valjda su skontali sta je danas najbolje i najkvalitetnije,mada nikad nece imati kvalitet kao Nokia...Lumie su danas neprevazidjeni telefoni!

rotkod

pre 9 godina

@zivadin
Pređi na ios ili android... Šta kukaš, pređi... Inače, pričaš gluposti za viber i start od 15sec, lupetaš kao i za sve ostalo... Osim da postoje izvesna ograničenja u pogledu aplikacija, a to nema veze sa windowsom, već sa samom aplikacijom i njenim programerima, koji su za ios i android development, tako da nemaju veze sa programiranjem win aplikacija...
I još jednom, prodaj taj jeftini windows i kupi sebi ios, ili drugu alternativu... Android.

Demius

pre 9 godina

@ @Nebojša
"Ko ovo pročita a nezna ništa o samsungu shvatio bi ovo kao da samsung godišnje pravi jedan jedini telefon na androidu a da će potpuno da predju na wp tako ispada a i samsungu nebi bilo prvi put već su imali uređaj na wp ativ s tako da neznam što ovo prenosite kao neku neverovatnusenzaciju"
Pa ti si prvi koji ništa ne znaš o Samsungu.Naime Samsung kao najveći proizvođač smartphona na svetu, već duže vreme planira da se oslobodi Google androida.Pošto nisu uspeli sa svojim pilot operativnim sistemom "Tizen", logično se nameće WP platforma kao jedina alternativa.A i zna se da kuda krene najači, automatski će povući i mali milion manjih proizvođača, jel je Windows Phone OS potpuno besplatan za sve uređaje ispod 7 incha.
P.S.i za tvoju informaciju, Samsung je objavio prošle godine naslednika Ativ-a i zove se "Samsung Ativ SE"

djurad

pre 9 godina

Sta je problem sa WIN OS na mobilnim telefonima, osim sto je jedna NOKIA, koja je bila cudo u svoje doba, propala zbog guranja istog? Ko god je probao da pravi win telefone, morao je potpuno isti telefon, istih konfiguracija kao android, da prodaje za 30% manje u proseku, odnosno da prai gubitak. Zasto? Jednostavno, uvek su morali brzo da spustaju cenu jer niko nije zelepo da kupi. Sada imamo situaciju da se solidni telefoni sa win os prodaju za stotinak eura, cak u Srbiji. Isti tkav telefon a androdom kosta oko 150eu. Pogledajmo samo polovne telefone. Pad cena je najveci kod win os telefona. podsecaju na alfa romeo automobile. Sta su oni u auto industriji, to je win u mobilnim telefonima.

loodak011

pre 9 godina

Ovo bi im bio mozda i najbolji potez jer polako dolazi do zasicenja. Mada...ako predju na windows,sa ovom politikom izbacivanje 15 modela mesecno, i to ce za koju godinu da pukne. Nije samsung los toliko,ali moraju da promene poletiku kompanije,ne samo da stancuju telefone!

fat

pre 9 godina

Ma sta se palite, pa napravice jos jedan model sa wp, a ostalih 20 ce i dalje biti android. Samsung ionako ima wp telefon, ako niste znali.

Nebojša

pre 9 godina

Ko ovo pročita a nezna ništa o samsungu shvatio bi ovo kao da samsung godišnje pravi jedan jedini telefon na androidu a da će potpuno da predju na wp tako ispada a i samsungu nebi bilo prvi put već su imali uređaj na wp ativ s tako da neznam što ovo prenosite kao neku neverovatnu senzaciju.

htc

pre 9 godina

E moj petre htc pravio winohonove i samo winphonove godinama pre pojave lagdroida! Imali predobre windowsmobik uredjaje. Izmislili sense da bi windows bio fingerfriendly bez stilusa. Prvi napravili winophon sa redizajniranom sedmicim, itd..

Zivadin

pre 9 godina

Kako neko rece: Jedan model ali da korisnik sam moze da flashuje Android ili WP.
Inace koristim WP skoro godinu dana na dobroj Lumiji i ocajan sam kako je WP ogranicen, nemoguce ga je prilagodjavati, kako mu WI zdere bateriju, kako mu Viberu treba 15 sekundi da se otvori, kako ne moze da se rutuje pa bog sveti zna sta aplikacije sve salju, kako skuplja podatke sa privatnih rutera, kako ima ocajan korisnicki interfejs, kako nema brdo opcija koje ima Android i iOS...
Ma svasta mu nedostaje, hiljade programera ne mogu najosnovnije opcije da mu dodaju, kao da je WP u Beta fazi, elwmentarne stvari mu fale.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Za 2-3 godina WinOS ce imati 20%. Ja sam prezadovoljan svojim Alcatel Idol2 modelom, ali svidja mi se i WinOS. Samsung, Sony i HTC ce pogurati znacajno ovaj sistem.

pn

pre 9 godina

Najbolje rešenje je da izbace dve verzije uređaja. Naprimer Galaxy S6 da izađe sa verzijom koja radi na najnovijem Android-u i verziju koja radi na najnovijem Wndows-u.

pn

pre 9 godina

Najbolje rešenje je da izbace dve verzije uređaja. Naprimer Galaxy S6 da izađe sa verzijom koja radi na najnovijem Android-u i verziju koja radi na najnovijem Wndows-u.

Nebojša

pre 9 godina

Ko ovo pročita a nezna ništa o samsungu shvatio bi ovo kao da samsung godišnje pravi jedan jedini telefon na androidu a da će potpuno da predju na wp tako ispada a i samsungu nebi bilo prvi put već su imali uređaj na wp ativ s tako da neznam što ovo prenosite kao neku neverovatnu senzaciju.

fat

pre 9 godina

Ma sta se palite, pa napravice jos jedan model sa wp, a ostalih 20 ce i dalje biti android. Samsung ionako ima wp telefon, ako niste znali.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Za 2-3 godina WinOS ce imati 20%. Ja sam prezadovoljan svojim Alcatel Idol2 modelom, ali svidja mi se i WinOS. Samsung, Sony i HTC ce pogurati znacajno ovaj sistem.

Zivadin

pre 9 godina

Kako neko rece: Jedan model ali da korisnik sam moze da flashuje Android ili WP.
Inace koristim WP skoro godinu dana na dobroj Lumiji i ocajan sam kako je WP ogranicen, nemoguce ga je prilagodjavati, kako mu WI zdere bateriju, kako mu Viberu treba 15 sekundi da se otvori, kako ne moze da se rutuje pa bog sveti zna sta aplikacije sve salju, kako skuplja podatke sa privatnih rutera, kako ima ocajan korisnicki interfejs, kako nema brdo opcija koje ima Android i iOS...
Ma svasta mu nedostaje, hiljade programera ne mogu najosnovnije opcije da mu dodaju, kao da je WP u Beta fazi, elwmentarne stvari mu fale.

Demius

pre 9 godina

@ @Nebojša
"Ko ovo pročita a nezna ništa o samsungu shvatio bi ovo kao da samsung godišnje pravi jedan jedini telefon na androidu a da će potpuno da predju na wp tako ispada a i samsungu nebi bilo prvi put već su imali uređaj na wp ativ s tako da neznam što ovo prenosite kao neku neverovatnusenzaciju"
Pa ti si prvi koji ništa ne znaš o Samsungu.Naime Samsung kao najveći proizvođač smartphona na svetu, već duže vreme planira da se oslobodi Google androida.Pošto nisu uspeli sa svojim pilot operativnim sistemom "Tizen", logično se nameće WP platforma kao jedina alternativa.A i zna se da kuda krene najači, automatski će povući i mali milion manjih proizvođača, jel je Windows Phone OS potpuno besplatan za sve uređaje ispod 7 incha.
P.S.i za tvoju informaciju, Samsung je objavio prošle godine naslednika Ativ-a i zove se "Samsung Ativ SE"

badjura

pre 9 godina

Valjda su skontali sta je danas najbolje i najkvalitetnije,mada nikad nece imati kvalitet kao Nokia...Lumie su danas neprevazidjeni telefoni!

loodak011

pre 9 godina

Ovo bi im bio mozda i najbolji potez jer polako dolazi do zasicenja. Mada...ako predju na windows,sa ovom politikom izbacivanje 15 modela mesecno, i to ce za koju godinu da pukne. Nije samsung los toliko,ali moraju da promene poletiku kompanije,ne samo da stancuju telefone!

htc

pre 9 godina

E moj petre htc pravio winohonove i samo winphonove godinama pre pojave lagdroida! Imali predobre windowsmobik uredjaje. Izmislili sense da bi windows bio fingerfriendly bez stilusa. Prvi napravili winophon sa redizajniranom sedmicim, itd..

rotkod

pre 9 godina

@zivadin
Pređi na ios ili android... Šta kukaš, pređi... Inače, pričaš gluposti za viber i start od 15sec, lupetaš kao i za sve ostalo... Osim da postoje izvesna ograničenja u pogledu aplikacija, a to nema veze sa windowsom, već sa samom aplikacijom i njenim programerima, koji su za ios i android development, tako da nemaju veze sa programiranjem win aplikacija...
I još jednom, prodaj taj jeftini windows i kupi sebi ios, ili drugu alternativu... Android.

djurad

pre 9 godina

Sta je problem sa WIN OS na mobilnim telefonima, osim sto je jedna NOKIA, koja je bila cudo u svoje doba, propala zbog guranja istog? Ko god je probao da pravi win telefone, morao je potpuno isti telefon, istih konfiguracija kao android, da prodaje za 30% manje u proseku, odnosno da prai gubitak. Zasto? Jednostavno, uvek su morali brzo da spustaju cenu jer niko nije zelepo da kupi. Sada imamo situaciju da se solidni telefoni sa win os prodaju za stotinak eura, cak u Srbiji. Isti tkav telefon a androdom kosta oko 150eu. Pogledajmo samo polovne telefone. Pad cena je najveci kod win os telefona. podsecaju na alfa romeo automobile. Sta su oni u auto industriji, to je win u mobilnim telefonima.

The Real McCoy

pre 9 godina

(rotkod, 11. januar 2015 22:44)

Alternativa uvek moze biti samo jedna, ne dve :)

Viber na WP L730 startuje za 6-7 sekundi. Probao nebrojeno puta. Gmail kad ima vise od 15 mejlova u prepisci, traje vecnost da se otvori. Pri cemu me zaista ne zanimaju aplikacije pomocu kojih ce druge aplikacije da rade bolje. SMS ima nepojmljivu organizaciju, nije pregledan, cudan je i status isporuke. U galeriji ne mogu da udjem u sliku i vidim detalje o njoj. To ili ne moze, ili ne znam, sto je delimicno moja greska, a delimicno greska OS-a koji je napravio tako komplikovan pristup, pod uslovom da je ikako i moguc.
I tako dalje.
Ono sto je dobro je displej, pre svega mislim na crnu boju, i Here maps i Here drive, koje u principu ionako i ne koristim. Na kraju dana, meni licno (pri cemu nemam blage veze sta su "launcheri", "custom romovi" i ostalo, niti me zanima, koristim telefon ne za igranje, nego za pozive, poslovne i privatne mejlove, pozive, poruke, viber, slikanje i bitno mi je da je telefon koliko toliko brz) android je bolje odradjivao posao, kad saberem sve ono sto mi je bitno i uporedim oba OS-a.
Licno, zakljucak je da za istu cenu WP nudi vise, fluidniji rad, ali da android kao OS meni licno bolje radi posao.
I da, ja licno cu da se vratim na android, pri cemu su mi bitni samo moji interesi, mnogo sam mator da budem "OS supporter", koja god svrha toga bila (niti me zanima polemika na tu zemu), a nemam akcije ni u jednom od njih.
Pozdrav

Lumia 735

pre 9 godina

Sam Google je krivac za sve jer je počeo da pravi sistem koji normalno može da pokrene telefon koji košta više od 300e dok kod WP telefon sa 512 rama radi kao zmaj a o 1Gb da ne govorimo.Problem je sa nedostatkom kvalitetnih aplikacija ali izlaskom WP 10 neke stvari bi trebale da dođu na svoje mesto.

Pametnjakovic Mladji

pre 9 godina

Ljudi windows phone i nije tako los ne znam sto se ljudima ne svidja.Nokie Lumie sve koje sam ja isprobao rade savavim korektno bez usporavanja i kresovanja aplikacija cak za te pare dobijate mozda i najbolju kameru na trzistu. Nokia 1520 ima najbolju kameru koju sam ja video licno ,ne kazem da ostali telefoni nemaju ali nekako Nokiina mi se bas dopala jos ce sada izbaciti neke dodatke za kameru s izlaskom novog , za koje se moze reci da su revolucionarni sto se tice kamere. A sto se tice ovih sto preziru android ni njih ne razumem, verovatno nikada nisu probali cist android, recimo nikada nisu videli kako lepo rade telefoni iz google nexus serije ili nisu probali rootovane telefone. A applov ios je poceo da se raspada dolaskom gospodina Tima Kuka na vrh kompanije ne znam sto je taj covek toliko proglasavan za najboljeg direktora godine ali jednostavno ios 6 je bio najperfektniji do sada , potom je dosla 7 radila je sasvim korektno i na kraju evo nam i 8 koja ima bagove koji se mozda i ne primecuju toliko ali neke osobe znatno nerviraju,Nadam se da ce izlazak ios 9 sve to poboljsati i vratiti stari kvalitet.

Someone

pre 9 godina

Koprcaju se, nakon što je Apple izbacio big screen iphones, pokušavaju da nadju način da se vrate na tržište, ali teško. Ko jednom proba iphone i iOS nema povratka. Samsung je dominirao jer su jeftiniji i jer su imali uredjaje sa velikim ekranom, a sada kada je Apple ušao na to tržište (big screen) priča se polako bliži kraju. Ne vadiš bateriju da resetuješ phone (jer toga kod Appla nema), nema freez aplikacija, app store sa 1.400.000 aplikacija, update iOS-a kada se pokaže i najmanja nestabilnost gotovo instant, iMovie za editovanje videa, Grageband sa fenomenalnim semplovima, slow motion, time laps na jedan klik, Siri perfektan asistent, dizajn, kvalitet izrade. Treba se nositi sa tim, a to u Kupertinu znaju. Gomila androida vs jedna kompanija i opet teško. Cijena je najveći problem ali to i nisu smarphones za tržišta zamalja u kojima je plata (pod pretpostavokom da uopšte radiš) iznosi 250 Eur na mjesec. Realnost.

stojko

pre 9 godina

Nema sanse da ce to da im pomogne. Ja koristim Lollipop vec mesec dana na Nexusu 5 i mogu vam reci da je odlican. Windows ne moze prici Androidu. Glavni problem Android telefona je taj sto mu razni proizvodjaci kace gomilu bloatwarea pa zbog toga telefoni baguju i laguju. Probajte cisti Android, nema boljeg sistema a smooth je k'o Apple.

Pedja

pre 9 godina

Ocekivani potez da uzmu sto veci deo biznis trzista. Verujem da ce ti telefoni biti namenjeni upravo poslovnim korisnicima i korporacijama jer je wp mnogo lakse integrisati u korporativnu mrezu pogotovo sa wp 10.

Stefan

pre 9 godina

WP jeste najbolji os,ali ova vest je lose protumacena. Samsung nastavlja proizvodnju WP uredjaja samo u slucaju da Microsoft odustane od tuzbe. I onako se svi ti telefoni kao i HTC one prave samo za operatere u USA sto microsoftu apsolutno nista ne znaci.

xim

pre 9 godina

@ (Stefan, 12. januar 2015 10:39)

WP jeste najbolji OS, odmah izpod iOS-a, ako si mislio na telefone. Ali je WP u neverovatnom usponu, razvija se, pa sam gotovo siguran da ce kroz par godina, tvoj komentar biti tacan.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Imao WP nekoliko dana i odma sold. Dosadan da ne moze biti dosadniji. Sada mi je ostao i donekle manje dosadni iOS koji stoji u komodi i niko nece da ga koristi :-) Cisto eto ako koji android crkne da se nadje.

drrmiguel

pre 9 godina

@loodak011, 11. januar 2015 21:59 WP nema IP TV player i sve se placa kod njih.
Sve satro free verzije su ogranicene i nema sanse da nadjes preko torrenta i ubacis bez programiranja.
Ka koristim na kompu win8.1 i aplikacije na mtro su im ocajno spore i potpuno debilne.Sta vise,nisu ni precice bez instalacije
Sve u svemu na mobilnom je supak

rotkod

pre 9 godina

I da dodam, samsung ako napravi novi telefon, onda će on biti sa WM10, samo se nadam da će WM10 imati ono što ima WP8.1, stabilnost i sve ono što mnogima nedostaje, pa su na ios-u ili androidu...
Npr. Kontrola jačine zvuka alarma... Recimo...

FAKYBOY

pre 9 godina

Konacno su i oni shvatili koliko lose radi android,meni je svanuo dan kad sam presao sa samsunga na nokiu.Vise nema bagova kocenja te dosadne ram memorije sto se stalno cisti i dosadnog antivirusa.Kod windowsa toga vise nema,sve radi besprekorno bar kod mene na lumiji 1320 je tako.Moram jos da kazem sto se aplikacija tice kod windowsa vazi jedno pravilo aplikacija sto propagira mora i da radi to, ako nije tako brise se iz prodavnice momentalno, sto nije slucaj sa google play.

P.S Mozda jeste malo dosadniji windows ali zato radi bezprekorno {po meni i netreba da bude puno nabudzen jer to je ipak samo mobilni telefon},danas kad vidim moje dugove kako se muce sa tim robotima zelenim malim setim se nekad i ja kako sam se patio.Zakljucak ko ima para neka proba sve platforme OS-a, a ko ima zivaca neka nabavi sebi jednog >>>---{ A N D R O I D A}--->>> Pa ce da vidi svoga boga. Pred kompanijom se smesi lep pocetak poslovanja u ostalom windows je popularan godinama po tom OS-u.Dodao bi jos samo to da kompanija ulaze dosta novca u svoj razvojni projekat a sa kupovinom nokije su povukli dobar marketinski potez.Sve u svemu WINDOWS JE Z A K O N.

droid

pre 9 godina

Windows operativni sistem je besplatan za telefone samo iz jednog razloga, svakom iole pametnom je to jasno, a to je mala zastupljenost na tržištu. Ako se ikada desi da Wp prevagne OS će istog momenta početi debelo da naplaćuju, isto kao za računare.

staldo

pre 9 godina

Samsung vec ima modele sa win sistemom, recimo Omnia 7 (win 7), koje kod nas Vip daje (uvaljuje) kad vam se pokvari telefon pa ide u servis, a jos ste pod ugovorom! To je najgori telefon koji sam koristio!! Mada, ujedno, i najčvršći Samsung koji sam držao u ruci, poklopac baterije je recimo metalni.
Prvi model koji su mi dali je bio pokvaren, nije hteo da prepozna karticu! A drugi ne moze da se poveze na market, ako se ne azurira win sistem, a kad se azurira sistem, nece da prepozna ruter! Mnogi su se na to zalili ...

gambino

pre 9 godina

Da li je moguce napraviti telefon koji bi imao podrsku i za WP i za Android? Tacnije, da se prilikom reinstaliranja sistema moze instalirati ili Android ili WP, i da sve radi, koliko je to moguce, bez greske.

bojan

pre 9 godina

... bila negde nekad jedna Nokia ... biće dakle negde nekada i DimSam ... pardon Samsung! Nije bitno, imaćete nove M$ teme kao npr. "čim je DimSam prešao, mora da je dobar (ili najbolji)" ili "kad su oni prešli i drugi će" ili "sad nas ima 3.7%" ili "nas i Korejanaca milijarda" ili ...

Nik

pre 9 godina

@zivadin Brate milsim da ti WP nisi drzao u ruci duze od 3 minuta, a kamoli godinu dana.A ako stvarno imas telefon koji te nervira godinu dana onda si gluplji nego sto sam mislio

Zivadin

pre 9 godina

Kako neko rece: Jedan model ali da korisnik sam moze da flashuje Android ili WP.
Inace koristim WP skoro godinu dana na dobroj Lumiji i ocajan sam kako je WP ogranicen, nemoguce ga je prilagodjavati, kako mu WI zdere bateriju, kako mu Viberu treba 15 sekundi da se otvori, kako ne moze da se rutuje pa bog sveti zna sta aplikacije sve salju, kako skuplja podatke sa privatnih rutera, kako ima ocajan korisnicki interfejs, kako nema brdo opcija koje ima Android i iOS...
Ma svasta mu nedostaje, hiljade programera ne mogu najosnovnije opcije da mu dodaju, kao da je WP u Beta fazi, elwmentarne stvari mu fale.

djurad

pre 9 godina

Sta je problem sa WIN OS na mobilnim telefonima, osim sto je jedna NOKIA, koja je bila cudo u svoje doba, propala zbog guranja istog? Ko god je probao da pravi win telefone, morao je potpuno isti telefon, istih konfiguracija kao android, da prodaje za 30% manje u proseku, odnosno da prai gubitak. Zasto? Jednostavno, uvek su morali brzo da spustaju cenu jer niko nije zelepo da kupi. Sada imamo situaciju da se solidni telefoni sa win os prodaju za stotinak eura, cak u Srbiji. Isti tkav telefon a androdom kosta oko 150eu. Pogledajmo samo polovne telefone. Pad cena je najveci kod win os telefona. podsecaju na alfa romeo automobile. Sta su oni u auto industriji, to je win u mobilnim telefonima.

badjura

pre 9 godina

Valjda su skontali sta je danas najbolje i najkvalitetnije,mada nikad nece imati kvalitet kao Nokia...Lumie su danas neprevazidjeni telefoni!

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Za 2-3 godina WinOS ce imati 20%. Ja sam prezadovoljan svojim Alcatel Idol2 modelom, ali svidja mi se i WinOS. Samsung, Sony i HTC ce pogurati znacajno ovaj sistem.

Nebojša

pre 9 godina

Ko ovo pročita a nezna ništa o samsungu shvatio bi ovo kao da samsung godišnje pravi jedan jedini telefon na androidu a da će potpuno da predju na wp tako ispada a i samsungu nebi bilo prvi put već su imali uređaj na wp ativ s tako da neznam što ovo prenosite kao neku neverovatnu senzaciju.

Someone

pre 9 godina

Koprcaju se, nakon što je Apple izbacio big screen iphones, pokušavaju da nadju način da se vrate na tržište, ali teško. Ko jednom proba iphone i iOS nema povratka. Samsung je dominirao jer su jeftiniji i jer su imali uredjaje sa velikim ekranom, a sada kada je Apple ušao na to tržište (big screen) priča se polako bliži kraju. Ne vadiš bateriju da resetuješ phone (jer toga kod Appla nema), nema freez aplikacija, app store sa 1.400.000 aplikacija, update iOS-a kada se pokaže i najmanja nestabilnost gotovo instant, iMovie za editovanje videa, Grageband sa fenomenalnim semplovima, slow motion, time laps na jedan klik, Siri perfektan asistent, dizajn, kvalitet izrade. Treba se nositi sa tim, a to u Kupertinu znaju. Gomila androida vs jedna kompanija i opet teško. Cijena je najveći problem ali to i nisu smarphones za tržišta zamalja u kojima je plata (pod pretpostavokom da uopšte radiš) iznosi 250 Eur na mjesec. Realnost.

htc

pre 9 godina

E moj petre htc pravio winohonove i samo winphonove godinama pre pojave lagdroida! Imali predobre windowsmobik uredjaje. Izmislili sense da bi windows bio fingerfriendly bez stilusa. Prvi napravili winophon sa redizajniranom sedmicim, itd..

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Imao WP nekoliko dana i odma sold. Dosadan da ne moze biti dosadniji. Sada mi je ostao i donekle manje dosadni iOS koji stoji u komodi i niko nece da ga koristi :-) Cisto eto ako koji android crkne da se nadje.

Demius

pre 9 godina

@ @Nebojša
"Ko ovo pročita a nezna ništa o samsungu shvatio bi ovo kao da samsung godišnje pravi jedan jedini telefon na androidu a da će potpuno da predju na wp tako ispada a i samsungu nebi bilo prvi put već su imali uređaj na wp ativ s tako da neznam što ovo prenosite kao neku neverovatnusenzaciju"
Pa ti si prvi koji ništa ne znaš o Samsungu.Naime Samsung kao najveći proizvođač smartphona na svetu, već duže vreme planira da se oslobodi Google androida.Pošto nisu uspeli sa svojim pilot operativnim sistemom "Tizen", logično se nameće WP platforma kao jedina alternativa.A i zna se da kuda krene najači, automatski će povući i mali milion manjih proizvođača, jel je Windows Phone OS potpuno besplatan za sve uređaje ispod 7 incha.
P.S.i za tvoju informaciju, Samsung je objavio prošle godine naslednika Ativ-a i zove se "Samsung Ativ SE"

pn

pre 9 godina

Najbolje rešenje je da izbace dve verzije uređaja. Naprimer Galaxy S6 da izađe sa verzijom koja radi na najnovijem Android-u i verziju koja radi na najnovijem Wndows-u.

loodak011

pre 9 godina

Ovo bi im bio mozda i najbolji potez jer polako dolazi do zasicenja. Mada...ako predju na windows,sa ovom politikom izbacivanje 15 modela mesecno, i to ce za koju godinu da pukne. Nije samsung los toliko,ali moraju da promene poletiku kompanije,ne samo da stancuju telefone!

rotkod

pre 9 godina

@zivadin
Pređi na ios ili android... Šta kukaš, pređi... Inače, pričaš gluposti za viber i start od 15sec, lupetaš kao i za sve ostalo... Osim da postoje izvesna ograničenja u pogledu aplikacija, a to nema veze sa windowsom, već sa samom aplikacijom i njenim programerima, koji su za ios i android development, tako da nemaju veze sa programiranjem win aplikacija...
I još jednom, prodaj taj jeftini windows i kupi sebi ios, ili drugu alternativu... Android.

bojan

pre 9 godina

... bila negde nekad jedna Nokia ... biće dakle negde nekada i DimSam ... pardon Samsung! Nije bitno, imaćete nove M$ teme kao npr. "čim je DimSam prešao, mora da je dobar (ili najbolji)" ili "kad su oni prešli i drugi će" ili "sad nas ima 3.7%" ili "nas i Korejanaca milijarda" ili ...

stojko

pre 9 godina

Nema sanse da ce to da im pomogne. Ja koristim Lollipop vec mesec dana na Nexusu 5 i mogu vam reci da je odlican. Windows ne moze prici Androidu. Glavni problem Android telefona je taj sto mu razni proizvodjaci kace gomilu bloatwarea pa zbog toga telefoni baguju i laguju. Probajte cisti Android, nema boljeg sistema a smooth je k'o Apple.

xim

pre 9 godina

@ (Stefan, 12. januar 2015 10:39)

WP jeste najbolji OS, odmah izpod iOS-a, ako si mislio na telefone. Ali je WP u neverovatnom usponu, razvija se, pa sam gotovo siguran da ce kroz par godina, tvoj komentar biti tacan.

The Real McCoy

pre 9 godina

(rotkod, 11. januar 2015 22:44)

Alternativa uvek moze biti samo jedna, ne dve :)

Viber na WP L730 startuje za 6-7 sekundi. Probao nebrojeno puta. Gmail kad ima vise od 15 mejlova u prepisci, traje vecnost da se otvori. Pri cemu me zaista ne zanimaju aplikacije pomocu kojih ce druge aplikacije da rade bolje. SMS ima nepojmljivu organizaciju, nije pregledan, cudan je i status isporuke. U galeriji ne mogu da udjem u sliku i vidim detalje o njoj. To ili ne moze, ili ne znam, sto je delimicno moja greska, a delimicno greska OS-a koji je napravio tako komplikovan pristup, pod uslovom da je ikako i moguc.
I tako dalje.
Ono sto je dobro je displej, pre svega mislim na crnu boju, i Here maps i Here drive, koje u principu ionako i ne koristim. Na kraju dana, meni licno (pri cemu nemam blage veze sta su "launcheri", "custom romovi" i ostalo, niti me zanima, koristim telefon ne za igranje, nego za pozive, poslovne i privatne mejlove, pozive, poruke, viber, slikanje i bitno mi je da je telefon koliko toliko brz) android je bolje odradjivao posao, kad saberem sve ono sto mi je bitno i uporedim oba OS-a.
Licno, zakljucak je da za istu cenu WP nudi vise, fluidniji rad, ali da android kao OS meni licno bolje radi posao.
I da, ja licno cu da se vratim na android, pri cemu su mi bitni samo moji interesi, mnogo sam mator da budem "OS supporter", koja god svrha toga bila (niti me zanima polemika na tu zemu), a nemam akcije ni u jednom od njih.
Pozdrav

fat

pre 9 godina

Ma sta se palite, pa napravice jos jedan model sa wp, a ostalih 20 ce i dalje biti android. Samsung ionako ima wp telefon, ako niste znali.

rotkod

pre 9 godina

I da dodam, samsung ako napravi novi telefon, onda će on biti sa WM10, samo se nadam da će WM10 imati ono što ima WP8.1, stabilnost i sve ono što mnogima nedostaje, pa su na ios-u ili androidu...
Npr. Kontrola jačine zvuka alarma... Recimo...

drrmiguel

pre 9 godina

@loodak011, 11. januar 2015 21:59 WP nema IP TV player i sve se placa kod njih.
Sve satro free verzije su ogranicene i nema sanse da nadjes preko torrenta i ubacis bez programiranja.
Ka koristim na kompu win8.1 i aplikacije na mtro su im ocajno spore i potpuno debilne.Sta vise,nisu ni precice bez instalacije
Sve u svemu na mobilnom je supak

Lumia 735

pre 9 godina

Sam Google je krivac za sve jer je počeo da pravi sistem koji normalno može da pokrene telefon koji košta više od 300e dok kod WP telefon sa 512 rama radi kao zmaj a o 1Gb da ne govorimo.Problem je sa nedostatkom kvalitetnih aplikacija ali izlaskom WP 10 neke stvari bi trebale da dođu na svoje mesto.

Pametnjakovic Mladji

pre 9 godina

Ljudi windows phone i nije tako los ne znam sto se ljudima ne svidja.Nokie Lumie sve koje sam ja isprobao rade savavim korektno bez usporavanja i kresovanja aplikacija cak za te pare dobijate mozda i najbolju kameru na trzistu. Nokia 1520 ima najbolju kameru koju sam ja video licno ,ne kazem da ostali telefoni nemaju ali nekako Nokiina mi se bas dopala jos ce sada izbaciti neke dodatke za kameru s izlaskom novog , za koje se moze reci da su revolucionarni sto se tice kamere. A sto se tice ovih sto preziru android ni njih ne razumem, verovatno nikada nisu probali cist android, recimo nikada nisu videli kako lepo rade telefoni iz google nexus serije ili nisu probali rootovane telefone. A applov ios je poceo da se raspada dolaskom gospodina Tima Kuka na vrh kompanije ne znam sto je taj covek toliko proglasavan za najboljeg direktora godine ali jednostavno ios 6 je bio najperfektniji do sada , potom je dosla 7 radila je sasvim korektno i na kraju evo nam i 8 koja ima bagove koji se mozda i ne primecuju toliko ali neke osobe znatno nerviraju,Nadam se da ce izlazak ios 9 sve to poboljsati i vratiti stari kvalitet.

Stefan

pre 9 godina

WP jeste najbolji os,ali ova vest je lose protumacena. Samsung nastavlja proizvodnju WP uredjaja samo u slucaju da Microsoft odustane od tuzbe. I onako se svi ti telefoni kao i HTC one prave samo za operatere u USA sto microsoftu apsolutno nista ne znaci.

staldo

pre 9 godina

Samsung vec ima modele sa win sistemom, recimo Omnia 7 (win 7), koje kod nas Vip daje (uvaljuje) kad vam se pokvari telefon pa ide u servis, a jos ste pod ugovorom! To je najgori telefon koji sam koristio!! Mada, ujedno, i najčvršći Samsung koji sam držao u ruci, poklopac baterije je recimo metalni.
Prvi model koji su mi dali je bio pokvaren, nije hteo da prepozna karticu! A drugi ne moze da se poveze na market, ako se ne azurira win sistem, a kad se azurira sistem, nece da prepozna ruter! Mnogi su se na to zalili ...

droid

pre 9 godina

Windows operativni sistem je besplatan za telefone samo iz jednog razloga, svakom iole pametnom je to jasno, a to je mala zastupljenost na tržištu. Ako se ikada desi da Wp prevagne OS će istog momenta početi debelo da naplaćuju, isto kao za računare.

FAKYBOY

pre 9 godina

Konacno su i oni shvatili koliko lose radi android,meni je svanuo dan kad sam presao sa samsunga na nokiu.Vise nema bagova kocenja te dosadne ram memorije sto se stalno cisti i dosadnog antivirusa.Kod windowsa toga vise nema,sve radi besprekorno bar kod mene na lumiji 1320 je tako.Moram jos da kazem sto se aplikacija tice kod windowsa vazi jedno pravilo aplikacija sto propagira mora i da radi to, ako nije tako brise se iz prodavnice momentalno, sto nije slucaj sa google play.

P.S Mozda jeste malo dosadniji windows ali zato radi bezprekorno {po meni i netreba da bude puno nabudzen jer to je ipak samo mobilni telefon},danas kad vidim moje dugove kako se muce sa tim robotima zelenim malim setim se nekad i ja kako sam se patio.Zakljucak ko ima para neka proba sve platforme OS-a, a ko ima zivaca neka nabavi sebi jednog >>>---{ A N D R O I D A}--->>> Pa ce da vidi svoga boga. Pred kompanijom se smesi lep pocetak poslovanja u ostalom windows je popularan godinama po tom OS-u.Dodao bi jos samo to da kompanija ulaze dosta novca u svoj razvojni projekat a sa kupovinom nokije su povukli dobar marketinski potez.Sve u svemu WINDOWS JE Z A K O N.

Pedja

pre 9 godina

Ocekivani potez da uzmu sto veci deo biznis trzista. Verujem da ce ti telefoni biti namenjeni upravo poslovnim korisnicima i korporacijama jer je wp mnogo lakse integrisati u korporativnu mrezu pogotovo sa wp 10.

gambino

pre 9 godina

Da li je moguce napraviti telefon koji bi imao podrsku i za WP i za Android? Tacnije, da se prilikom reinstaliranja sistema moze instalirati ili Android ili WP, i da sve radi, koliko je to moguce, bez greske.

Nik

pre 9 godina

@zivadin Brate milsim da ti WP nisi drzao u ruci duze od 3 minuta, a kamoli godinu dana.A ako stvarno imas telefon koji te nervira godinu dana onda si gluplji nego sto sam mislio