Četvrtak, 09.10.2014.

08:49

"Samsung se nezaustavljivo kreće silaznom putanjom"

Izvor: tportal.hr

"Samsung se nezaustavljivo kreæe silaznom putanjom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Mavs

pre 9 godina

Ovi rezultati su zabelezeni pre izlaska iPhone sestice, najgore za Samsung tek dolazi.
Mada je i to "najgore" fantasticna situacija u poredjenju sa vecinom drugih proizodjaca...

dzp

pre 9 godina

prosto je neverovatno koliko je nas narod neobrazovan... operativna marza samsunga za 2014 ce biti oko 2 milijarde eura u osnosu na oko 3,5 milijarde u prosloj godini... to znaci da i dalje zaradjuju nenormalno...

Zarko

pre 9 godina

Mirko, i Grundig je bio pojam za sve i svasta,gde je danas? Sharp takodje...Nokia je deset godina bila ubedljivo prva,za dve-tri god se srusila toliko da ce i microsoft da joj promeni ime. Ericsson je za samo godinu dana imao gubitak od 7 milijardi...kasnije je mobilnu jedinicu spojio sa Sony-jem da bi je na kraju i prodao.

DuleGURU

pre 9 godina

Samsungu je bolje da se usresredi na ves masine, blendere i usisivace i neka se mane necega sto ne ume!
Oni bi sve da proizvode.
E pa, ne ide to tako.
Zato i propadaju.
Nista cudno :)

mirko kojotovski

pre 9 godina

cuj samsung puko??? a sta covek sve nece da procita...ova je firma jedna od najacih firmi sveta ako ne i najjaca po domacinstvu koje ima njihov proizvod.oni prave telefone iz zaj....cije.ovo je cista politika firme za poreznu birokratiju.oni prave od igle do lokomotive a to sto su vredni i radni to je druga prica.ameri imaju jaci marketing i to prolazi jer oni i diriguju zapadu.kad se setim pre desetak godina smo se zezali sa imenom firme a oni danas svetska sila.

Dikh tu kava

pre 9 godina

ako niste znali samsung je jaci od gugla,ms i jabuke zajedno, ne brinem se ja za njih! samo neka nastave da prave najbolje telefone ali i ostale proizvode!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samsung, 9. oktobar 2014 18:20)

Nismo znali, ali sada znamo, i dobro je što je tako. http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=10&dd=09&nav_id=909517

Zoki

pre 9 godina

(Kiza, 9. oktobar 2014 11:39) - "Kinezi polako,ali sigurno, idu ka tome da potpuno uniste Samsung, i iPhone sa jeftinim,a solidnim telefonima." Iphone ne mešaj u ovo, uostalom ako pogledaš koji je udeo iPhona na kineskom tržištu skupljih smart telefona, videćeš koliko je tvoja procena pogrešna. Kinezi proizvode i automobile, pa se zna šta u Kini voze oni koji sebi mogu da priušte nešto drugo. Isto se odnosi na puno drugih stvari, od cipela pa na dalje.

Miki Maus

pre 9 godina

@ a mozda malo istrazis pre komentarisanja? to sa home dugmetom i cekanjem je u vezi sa s voice jer ceka da vidi da li ces pritisnuti drugi put. resenje: odes u s voice podesavanja i tamo iskljucis da ukjljucujes s voice sa home dugmetom i onda ce odmah zatvarati aplikacije.(mick, 09. oktobar 2014 17:55)

A šta ako nema opcije "isključi", već samo "izaberi jednu od tri ponuđene"?

b

pre 9 godina

Bravo za kineze. Realno ni jedan telefon ne vrijedi 500 evra da ne spominjem vise. Taman da ima ne znam ni ja sta. Ima li logike da telefon kosta vise od dobrog laptopa?

Zarko

pre 9 godina

Siemens mobile,Ericsson,Nokia...zasto samsung nebi bio sledeci? Po meni oni nikada nisu imali muške modele....plastično,lakovano,belo...a na sve to su podigli i cene. I Sony mobile posluje sa velikim gubitkom. Ukoliko tako nastave za 3-5god postace prošlost. Pa ne može Sony samo zbog imena da model E1 koji ima lošu kameru 3.2,bez blica,bez video kamere,ispranim ekranom da ga prodaje za 18000.

Samsung

pre 9 godina

ako niste znali samsung je jaci od gugla,ms i jabuke zajedno, ne brinem se ja za njih! samo neka nastave da prave najbolje telefone ali i ostale proizvode!

neutralni felsh

pre 9 godina

Ja sam Apple korisnik ali Samsungu zelim sve najbolje.
(Codar7, 09. oktobar 2014 14:07)

haha, kako simpaticna dvosmislena izjava :)
inace, ne znam zasto samsung ne proba va bank sa tom svojom tizen platformom? nek rizikuju, na skoro sve ili skoro nista - njihovi resursi su ogromni, mogu valjda da izdrze i dva tri krucijalna promasaja. ovako, kao da se svi pomalo plase da ih ne strefi nokia effect... a niko da resi da se protiv stagnacije bori rizikom. eto bas taj tizen, sta oklevaju? mada, to je stari sindrom konglomerata (pa i coveka uopste) - veliki sistemi sa velikim postignucem vremenom postanu inertni, spori i neodlucni za "desantne" inovacije, koje uposle sve resurse pa kud puklo da puklo. to se desavalo (i desava se) mnogim velikim igracima, i appleu, i ibm-u, i microsoftu, i sonyju, i iron maidenu, i pink floydu i huliju iglesijasu i arsenu dedicu ;)

mick

pre 9 godina

@sasa a mozda malo istrazis pre komentarisanja? to sa home dugmetom i cekanjem je u vezi sa s voice jer ceka da vidi da li ces pritisnuti drugi put. resenje: odes u s voice podesavanja i tamo iskljucis da ukjljucujes s voice sa home dugmetom i onda ce odmah zatvarati aplikacije.

W

pre 9 godina

Ma da, imace koje milionce manje samo. Haha! A ovde se jos neki primaju na ovu vest. xD I to je normalno, doslo je do zasicenost trzista i konkurencija sve bolja (LG, HTC...). Za nas smrtnike je to dobra vest. Neka padaju cene.

@ Milos

pre 9 godina

super amoled ekran, skidanje filmova sa torenta, gledanje na prevelikoj plazmi? za to ti sluzi telefon? nista desktop, laptop...? blago tebi, majke mi...

Sasa

pre 9 godina

Alpha me razocarala - laguje najstasnije. Na OKTACORE platformi da se ceka skoro sekunda od povratka iz aplikacije na HOME meni je nedopustivo. Slicno je i u ostalim segmentima rada - cak i HTC one M7 je warp u odnosu na ovo. Probajte i uvericete se. A to sto super power mode smanji brzinu na 200MHz i ekran prebaci u crno belo da bi baterija trajala 11 dana - pa kome to jos moze biti udica sem ako idete na pusto ostrvo na 10 dana.

Zare MKD

pre 9 godina

Za 5 godina ce Kinezi biti jedini proizvodjaci molbilnih telefona.
(Kiza, 09. oktobar 2014 11:39)

Pa kinezi i sada jedini proizvode telefone.

George Carlin

pre 9 godina

(raamen, 09. oktobar 2014 12:17): tačno je to sve, prave i brodove i usisivače i frižidere i kompjutere... ništa od toga nisu sami izmislili, niti bilo šta ima horizontalne, odnosno medjusobne veze; sve što se proizvodi u Aziji, bazira se na omasovljenju i pojeftinjenju- flooding. Kao što vidiš, kada dodje do potrebe za inovacijom, idejom- kanal. Doduše, Samsung ima šansu u tome da napravi ekosistem u kome bi preko mobilnog telefona povezao i brod i visoku zgradu i usisivač i frižider ili- da batali premium mobilne uredjaje, što će na kraju i biti, kada se tržište istih stabilizuje i podeli: Apple i Windows sa jedne strane, većina, a sa druge budževine namenjene specifičnim korisnicama. Samsung može da pravi delove i za jedne i za druge, i za brodove, i za visoke zgrade, i za frižidere... You can't have it all.

blast

pre 9 godina

napravite nesto inovativno nesto sa manje plastike a prikladnim cijrnama pa necete ici silaznom putanjom! software a ne hardware!

Dia

pre 9 godina

@(Milos, 09. oktobar 2014 12:37): aaaa, pa ne ide to tako, prekida se lanac, šta ćemo kad sutra neko reši da mu to što ti radiš ne treba? i, šta misliš, koliko košta, sve zajedno, da ti se omogući, da na uredjaju koji stane na dlan i na koga si bez fizičke veze prebacio film, recimo, odgledaš isti u HD? Ko si ti?

raamen

pre 9 godina

Одлично, видим да сте провалили Дедиуа. Јес да је то и даље само пренета анализа, али бар су извори постали директнији. Дедиу је одличан због својих података и теорије, али је жестоко загризао јабуку и то га заслепљује. Само ј требао исто тако трезвено и систематично као кад је било актуелно "Apple is doomed" да објасни где се све протеже тај Samsung и да не иду они никуд, тј. да их не може задесити судбина Nokia-e и BlackBerry-ја (који су, вид' врага, контролисале своје софтверске платформе...). Samsung концерн производи бродове (највећи произвођач на свету), високе зграде (Taipei101), продају осигурања и та машинерија може да финансира 10 година истраживања у електроници и услугама ако затреба. Имају и они 100 милијарди у кешу тако да неће они никуда. И притом праве грдан профит. Иначе, већ су се бацили у B2B бизнис, директно против удружених IBM и Apple. Они ће ићи тамо где је профит, сазревањем субвенционисаних кинеских компанија профит у смартфонима нестаје. Осим код Apple јер они продају бренд, а не технику (и свака им част).

centrifuuga

pre 9 godina

Da se lepo usmere na frizidere (da makar njih naprave kako treba), a ne da kako neko rece da trose onoliki novac na bezobrazne reklame dok ih citav svet gleda kako kopiraju Apple. Eto kako niskim udarcima, padnes nisko.

Milos

pre 9 godina

Dokle god prave NAJBOLJI Super Amoled display koji radi na jedinom najboljem otvorenom sistemu sada Androidu - uvek ce biti moj izbor - Loze se ljudi, sve je to isto, danasnja lepota telefona se ogleda u njegovoj tehnickoj specifikaciji a ne u Aluminiumu. Android je toliko otvoren da mozes svasta raditi sa sistemom. Razlika izmedju korisnika iosa i Androida ja ogledam kao u tome kroz primer sto ja radije volim da skinem film sa Torrenata ( dok jos mogu i nije kaznjivo u nas) i gledam ga na svojoj prevelikoj plazmi u surroundu , nego da platim astronomsko visoku kartu za bioskop u kojoj cu dobiti isto .

.

pre 9 godina

@ Ljudi nemoj da se zavaramo. Apple je najmocnija firma i najbogatija na svetu, posle toga dolaze goolge i cocacola, samsung tek na 4-5 mesto.
(Sasa M, 09. oktobar 2014 09:40)
Da si ti meni ziv i zdrav Apple je tek na 18-tom mestu a Samsung na 15

Nebojsa

pre 9 godina

Možda izgube par procenata ali još neko vreme će samsung biti najjači svako ko misli drugačije zavarava se ja trenutno koristim lg i zadovoljan sam mislim da lg ima odličan odnos cene i kvaliteta tu su bolji od samsunga a to isto i samsung treba da radi ne moraju da snize cene već da isprave neke sitnice poput dizajna bolje opimizacije softvera i opšteg kvaliteta ako to urade ostaće u vrhu.

hmm

pre 9 godina

Pa naravno da opada pošto niko neće da plaća 500+ evra za fon na kojem je natrpano minimum 2gb bloatwarea... Prvo sto sam ucinio kada sam kupio i9505 (s4) je instalacija CM ROMa pa i po cenu bricka i gubitka garancije. Kao što je neko vec napisao, Morace oni malo više da se potrude oko softvera ako hoće da drže tolike cene.

tuvaluu

pre 9 godina

očekivano. jasno je da će proizvođači poput oppo, xiaomi, tcl, zte, meizu,vivo, thl i ostali voditi glavnu reč u narednim godinama. lg, samsung,htc će polako izaći sa tržišta makar kada ne android u pitanju, ako ne razviju neki svoj OS. realno i nokia bi se povukla čak i da je prešla na android.

buda majstor

pre 9 godina

Ispade ovako: Samsung puca jer je skup , a epl raste jer je najskuplji... Samsung ubise jevtini android kinezi a eplu to nisu konkurencija, jer radi na mnogo manje zastupljenom os- u! Ima li logike ovde ili sam ja blesav... ili je ovo informacija, sto bi rekla moja baba, lajte usta, da niste pusta....?

strajadelserbo

pre 9 godina

Koreanci su to...izvuci ce se oni sto posto...ima nekoliko resenja:
1. Ubrzati sa Tizenom i odustati od Androida
2. Galaxy brend odvojiti i praviti samo high-end uredjaje na Androidu, Tizenu i Windows-u
3. Kupiti softversku kompaniju a jos bolje softversko/hardversku tipa Blackberry
Ovo ce ih opametiti stoga ocekujmo Galaxy S 6 koji ce biti unikat a ne varijacija na temu kao do sad.

analiticar amater

pre 9 godina

Ova vest je samo dokaz koliko su Samsung i Apple sektasi bili u zabludi kada su mislili da Samsung ima svoje sektase. Ja sam oduvek tvrdio, i sada s epokazuje, da oni koji korise Samsung ne moraju i sledeci put da izabreu njegov telefon, jer imaju ogroman izbor drugih telefona baziranih na Androidu.
Samsung je oboleo od korporativne boljke, kao i HTC...mislili su da ako je gomila korisnika u nekom trenutku bila odusevljena njima, da ce im ostati verni do kraja i do u nebesa su povecavali cene svojih telefona.
Propadne li ili ne Samsung, i dalje ce ostati veliki izbor vrhunskih Android telefona, za razliku od iOS i Windows platforme kod kojih je izbor sveden an par ili samo jednog proizvodjaca.
Apple fanovi mogu da se raduju propasti Samsunga, nije sporno, ali bi trebalo i da ozbiljnije pogledaju brojke koje pokazuju da udeo iOSa opadana svim vaznim trzistima u korist Androida.
Cak i sa slabim Samsungom udeo Androida raste, iOS-a opada.
Sa ili bez Samsunga, ANdroid ce biti sve bolji i jaci, a vise izjednacenih proizvodjaca grantuje nize cene i bolji kvalitet. Za Andorid bi cak i bilo dobro da se Samsung svede na razumnu meru i natera da iskoristi svoj m ocni potencijal na pravi nacin.

Mali Perica

pre 9 godina

TouchWiz je neoptimizovan i laguje. Bilo je u jos jednoj vesti pre neki dan. A i po mom iskustvu. Nije mi jasno kako to ne mogu da srede. Imaju toliki profit da mogu da plate najbolje programere na svetu.

Legionar

pre 9 godina

prestali su da imaju ukusa sta potrosaci zele,drugo ne moze da se pravi jedno isto godinama.Ljudi mora da se privuku,da im se pokaze zasto tebe da izaberu.

as

pre 9 godina

Ima sam S3, sjajan telefon ali pun bloatware-a samsungovih aplikacija i gluposti koji mi trebaju i smaraju telefon, plus ne daju KitKat za njega da bih morao da kupim S4 ili S5, e pa neću.

Tako da, dobar softver ne znači nužno svoj OS, nego samo NEMOJTE LEBA PREKO POGAČE.

Kiza

pre 9 godina

Kinezi polako,ali sigurno, idu ka tome da potpuno uniste Samsung, i iPhone sa jeftinim,a solidnim telefonima. Za 5 godina ce Kinezi biti jedini proizvodjaci molbilnih telefona.

Vladimir

pre 9 godina

Kao korisnik IOSa i Androida rekao bih da je Samsung ima vise problema:
1. Nedostatak vizije. Apple je imao SJ-a. Mozemo da ga volimo ili ne ali covek je postavio temelje na kojima Apple i dalje raste.
2. Android. Jednostavno Google je vlasnik a Samsung mora da se dovija na razne nacine kako da od vrhunskog uredjaja napravi nesto sto je bitno drugacije. Note serija i elementi TW-a imaju dosta elemenata koji cine razliku ali nije to to.
3. Strategija. Nije isto sto i vizija ali je ocigledno da i to fali.
Dok je trziste bilo u razvoju i dok je Apple bio glavni konkurent Samsung je napredovao pa je cak u nekim elementima bio u prednosti. Ali sa dolaskom drugih konkurenata najsbolji deo kolaca je smanjen.
Po meni Samsung mora da se odluci sta ce sa OS-om. Da li Andorid ostaje kao strateski proizvod ili je u planu nesto drugo? Tizen, WP... Mozda porazmisliti o hibriddnom OS-u koji moze da pokrece Android aplikacije (kome trebaju) a ostalo da bude napisano bez virtualnih masina i slicnih potrosaca resursa. Takodje, ne manje bitno, je pozicioniranje nekih uredjaja (pre svega Note serije) u segmentima kao sto su skole, zdravstvo, poslovno okruzenje... To ce u buducnosti ciniti razliku izmedju proizvodjaca uredjaja i kreatora sistema.

budimir trajkovic

pre 9 godina

Al se ovdje narod prima kao da je firma u vlasništvu njihovih tata. Pa i ako propadne neka propadne. Meni ni iz džepa i u džep. imam ugovor još godinu i po a poslije toga opet naći novi telefon . Probao malo iphone sad samsung itd. Bolje drugari nađite posao da možete da platite telefon pa koji god da izađe.

George Carlin

pre 9 godina

Apple je uradio vizionarski posao od ponovnog dolaska Jobsa. Na stranu sami uređaji, ali integracija, koja se i u ovom tekstu pominje, eco- system, to je ključno. Izgleda da prosečan korisnik hoće da ima sve uvezano, sistem koji radi na očekivan način. Ono što se nabija Apple- u na nos, a vezano je za "zatvorenost sistema" je ono što će ostale da sahrani. Voleli ih ili ne (Apple).

andrijano

pre 9 godina

niko ne moze ici uzlaznom linijom vecno.to je sasvim normalno i u biznisu i u zivotu.samsung se cini mi se skoncentrisao samo na apple a zaboravio je da postoje i druge kompanije koje samo cekaju sansu.po meni mnogo su se digli za cenama i sad upadaju u zamku kao sto je nekad sony,a to je da se mnogo uzdizu visoko od drugih a nisu i toliko tehnoloski bolji.problem svih ovih kompanija je da hoce vise i vise i da niko i ne razmislja o zasicenosti trzista.to su one menadzerske fore,uvek moze vise i bolje a realnost je ponekad malo drugacija.gube svi na dizajnu mobilnih telefona.telefoni su postali gotovo identicni po dizajnu i evoluciji i nista revolucionarno odavno neko nije doneo da napravi bum na trzistu.sa televizorima su i dalje dobri ali vidim i da se sony vraca u taj segment znacajno.mislim i da se previse novca daje u marketing i samim tim proizvodi su previse skupi.

Aleksa

pre 9 godina

Mogu u Samsungu da probaju da naprave svoj OS (bada-bim?) , medjutim ako im bude kao tzv "smart tv" , bolje da se samoubiju .. nisu valjda mislili da ce prodati vise od 3 komada onih Note Edge telefona-spodoba?

OLJA

pre 9 godina

Svi Androidi / Samsung nakon izvesnog vremena pocinju da stucaju i koce. To je najgroznija mana androida. IPhone godinama radi linearno kao i prvi dan. To savrsenstvo ljudi vole i cene!

Dejan

pre 9 godina

Samsung Galaxy S5 je ruzan telefon, zato sam ga i prodao. Ne sporim cinjenicu da je najbolji, jer on to i jeste. Nemam nameru da ikad vise kupim Samsung. Ima mnogo lepsih telehona sa slicnim karakteristikama. Uporedite Htc One M7 i S5 i bice vam mnogo jasnije. Kad vec dajem 600 evra za telefon hocu i izgled.

Bad Science

pre 9 godina

@(srb, 09. oktobar 2014 09:00): koja je poenta u, kako kažeš, fantastičnom hardware- u, ako se ne zna na koji će se način on povezati u celinu? Pri tome, tu se ne radi samo o OS-u, tu su i usluge, aplikacije.... E, ali Samsung hoće sve da pravi, i frižidere, i klime, i usisivače, hoće da ima i restorane sa pet zvezdica i junk food joints, sve. Ne ide to tako...

Iscelitelj

pre 9 godina

Samsunga je totalno upropastio APPLE. Prosle nedelje u Cirihu pitao za IPHONE 6, svi rasprodati. A okolo u shopu gomila Samsunga koja ceka kupce. Sa vremenom narod shvata pravi kvalitet smartfona.

Mile

pre 9 godina

To sto im se desava, neko ovde vrlo nepopularan, odavno je objasnio kao tendencijski pad profitne stope, a mi bismo rekli ucesce u trzisnom kolacu je sve manje. Jedan od lekova za tu boljku su inovacije i dizanje svesti o kvalitetu proizvoda do nivoa brenda. Nimalo lak i prost posao. Samo kvalitet cesto nije dovoljan, jer oblast u kojoj posluju, trpi i uticaj inovacija a ne samo kvaliteta i cene slicnih proizvoda.

Ivan Zile

pre 9 godina

Jednom je neko rekao nesto u ovom fazonu, "SVAKA OZBILJNA FIRMA KOJA PROIZVODI HARDVER, TREBA DA IMA I SVOJ SOFTVER".
Izvinjavam sto sam napisao po srpski, mozda neko ne bi razumeo da sam napisao kako treba. :) :)

srb

pre 9 godina

Resenje za samsung je da se odalji od androida, makar u high class telefonima i da tako pokusa da fantstican hardware i idejna resenja iskoristi na bolji nacin, poznato je da posle nekog vremena svi tel na androidu pocnu da stucaju, osim nexus serije...zato iphone i jeste to sto jeste, zbog softwarea, hardwareski tel je nikakav ali to je apple a i optimizovan je savrseno, na kraju krajeva najvaznije je kako se ponasa na dnevnom nivou

Lale

pre 9 godina

"Dediu smatra da je integracija svega jedno od ključnih pitanja..."-kako ono bese, Epl je bas bezveze sto ima razvijen ekisistem u kome je integrisao svoj softver, hardver i usluge, jel'te?

Zoki?

pre 9 godina

Poslovni model koji se zasniva na kopiranju ne može dugo da opstane u uslovima kada postoji konkurencija koja kopira vas, brže i jeftinije. Tržište androida je zasićeno, a konkurencija žestoka. Nisu problem LG i HTC nego gomila kineskih proizvođača.
Paradoksalno, ali možda je Windows Phone način da se izdvoje od konkurencije. Za samostalan OS je Samsung previše mali.

srb

pre 9 godina

imali su preterano veliki dobitak, ako uzmemo dobitak kad su se raspadali od para kao merilo onda dolazimo do rezultata da sad imaju veliki gubitak, ali u praksi oni i dalje imaju veliki dobitak....

xim

pre 9 godina

I sve to zahvaljujuci Galaxy seriji 4 i 5. Nema novina, nema kvaliteta, logicno je. Drugo, pumpaju hardver koji u svetu postaje jeftin, umesto da uvedu usluge i softver kojima svet tezi.

mile

pre 9 godina

Pa nije čudo... Što pre bi trebali da odustanu od onog raspalog tacviza, i da počnu da koriste stok android. Možda samo da zadrže aplikaciju za kameru. Zatim da se uozbolje i apdejtuju telefone na što brži način, da obezbede dobru podršku za ispravljanje bagova, umesto što milijarde troše na marketing. Za takav Samsung bih možda bio zainteresovan.

EU Citizen

pre 9 godina

Ja mislim da je istina mnogo jednostavnija, "Samsung" poslednjih godina jednostavno sve više naplaćuje sve manje kreativnosti i stvarnih tehnoloških noviteta, tako da se, iako mi cena mobila nije neka bitna stavka, i ja razmišljam da li da kupim Note 4, ili da sačekam, recimo, LG G Pro 3 (čak i Ascend Mate 2 bi hardverski došao u obzir, ali tu se bojim softvera, Huawei me prethodno nije baš oduševio, a nekim radikalnijim petljanjima po mobilu novog brenda čije cake ne znam dobro ili flešovanju dok se model ne ustali i bagovi iz romova iščiste ne bih se previše obradovao :) ), to jest da posle godina korišćenja modela iz Note serije, sa kojima sam bio i ostao izuzetno zadovoljan, posegnem za konkurencijom, čisto za promenu, jer napredak između treće i četvrte serije prosto nije dovoljno veliki da stimuliše moju radoznalost i želju da posedujem taj telefon. Tizen verovatno jeste deo odgovora, ali samo deo, i to deo koji zahteva još dosta vremena, mislim da su tu ipak bitnije radikalno nove ideje i rešenja koji će pomeriti tehnologiju i interfejs smartfona na sledeći nivo, jer je na ovom nivou došlo do zasićenja, pa su potrebni stvarni tehnološki proboji i novi korisnički koncepti, a svaki kineski petljaroš ume da nabudži deset ili dvadeset procenata bolje performanse, pa je logično da konkurencija raste, a cene i profit, naročito u premium segmentu koji većinu profita i generiše, padaju. Onaj ko to uspe da pruži, bio to Samsung ili neko drugi, biće pobednik sledećeg kruga :))

Sasa M

pre 9 godina

Ljudi nemoj da se zavaramo. Apple je najmocnija firma i najbogatija na svetu, posle toga dolaze goolge i cocacola, samsung tek na 4-5 mesto.

Zrinjski_je_gromada_za_karađorđa

pre 9 godina

Hehe zasto nije generalno svima u tom procentu pad prodaje? Samsungovci sve dolazi na svoje, imali sto svojih 2 min. iPhone vas definitivno ukopava ( obara sve rekorde, unatoč vašim plaćenim lažima o dlaki u jaketu ) i Xiaomi Kinez vas ljulja. necemo se lagati, jer mali postotak zajedno prave htc, nokia...

Ivan Zile

pre 9 godina

Jednom je neko rekao nesto u ovom fazonu, "SVAKA OZBILJNA FIRMA KOJA PROIZVODI HARDVER, TREBA DA IMA I SVOJ SOFTVER".
Izvinjavam sto sam napisao po srpski, mozda neko ne bi razumeo da sam napisao kako treba. :) :)

srb

pre 9 godina

Resenje za samsung je da se odalji od androida, makar u high class telefonima i da tako pokusa da fantstican hardware i idejna resenja iskoristi na bolji nacin, poznato je da posle nekog vremena svi tel na androidu pocnu da stucaju, osim nexus serije...zato iphone i jeste to sto jeste, zbog softwarea, hardwareski tel je nikakav ali to je apple a i optimizovan je savrseno, na kraju krajeva najvaznije je kako se ponasa na dnevnom nivou

Lale

pre 9 godina

"Dediu smatra da je integracija svega jedno od ključnih pitanja..."-kako ono bese, Epl je bas bezveze sto ima razvijen ekisistem u kome je integrisao svoj softver, hardver i usluge, jel'te?

budimir trajkovic

pre 9 godina

Al se ovdje narod prima kao da je firma u vlasništvu njihovih tata. Pa i ako propadne neka propadne. Meni ni iz džepa i u džep. imam ugovor još godinu i po a poslije toga opet naći novi telefon . Probao malo iphone sad samsung itd. Bolje drugari nađite posao da možete da platite telefon pa koji god da izađe.

Zrinjski_je_gromada_za_karađorđa

pre 9 godina

Hehe zasto nije generalno svima u tom procentu pad prodaje? Samsungovci sve dolazi na svoje, imali sto svojih 2 min. iPhone vas definitivno ukopava ( obara sve rekorde, unatoč vašim plaćenim lažima o dlaki u jaketu ) i Xiaomi Kinez vas ljulja. necemo se lagati, jer mali postotak zajedno prave htc, nokia...

Zare MKD

pre 9 godina

Za 5 godina ce Kinezi biti jedini proizvodjaci molbilnih telefona.
(Kiza, 09. oktobar 2014 11:39)

Pa kinezi i sada jedini proizvode telefone.

OLJA

pre 9 godina

Svi Androidi / Samsung nakon izvesnog vremena pocinju da stucaju i koce. To je najgroznija mana androida. IPhone godinama radi linearno kao i prvi dan. To savrsenstvo ljudi vole i cene!

srb

pre 9 godina

imali su preterano veliki dobitak, ako uzmemo dobitak kad su se raspadali od para kao merilo onda dolazimo do rezultata da sad imaju veliki gubitak, ali u praksi oni i dalje imaju veliki dobitak....

raamen

pre 9 godina

Одлично, видим да сте провалили Дедиуа. Јес да је то и даље само пренета анализа, али бар су извори постали директнији. Дедиу је одличан због својих података и теорије, али је жестоко загризао јабуку и то га заслепљује. Само ј требао исто тако трезвено и систематично као кад је било актуелно "Apple is doomed" да објасни где се све протеже тај Samsung и да не иду они никуд, тј. да их не може задесити судбина Nokia-e и BlackBerry-ја (који су, вид' врага, контролисале своје софтверске платформе...). Samsung концерн производи бродове (највећи произвођач на свету), високе зграде (Taipei101), продају осигурања и та машинерија може да финансира 10 година истраживања у електроници и услугама ако затреба. Имају и они 100 милијарди у кешу тако да неће они никуда. И притом праве грдан профит. Иначе, већ су се бацили у B2B бизнис, директно против удружених IBM и Apple. Они ће ићи тамо где је профит, сазревањем субвенционисаних кинеских компанија профит у смартфонима нестаје. Осим код Apple јер они продају бренд, а не технику (и свака им част).

George Carlin

pre 9 godina

Apple je uradio vizionarski posao od ponovnog dolaska Jobsa. Na stranu sami uređaji, ali integracija, koja se i u ovom tekstu pominje, eco- system, to je ključno. Izgleda da prosečan korisnik hoće da ima sve uvezano, sistem koji radi na očekivan način. Ono što se nabija Apple- u na nos, a vezano je za "zatvorenost sistema" je ono što će ostale da sahrani. Voleli ih ili ne (Apple).

buda majstor

pre 9 godina

Ispade ovako: Samsung puca jer je skup , a epl raste jer je najskuplji... Samsung ubise jevtini android kinezi a eplu to nisu konkurencija, jer radi na mnogo manje zastupljenom os- u! Ima li logike ovde ili sam ja blesav... ili je ovo informacija, sto bi rekla moja baba, lajte usta, da niste pusta....?

as

pre 9 godina

Ima sam S3, sjajan telefon ali pun bloatware-a samsungovih aplikacija i gluposti koji mi trebaju i smaraju telefon, plus ne daju KitKat za njega da bih morao da kupim S4 ili S5, e pa neću.

Tako da, dobar softver ne znači nužno svoj OS, nego samo NEMOJTE LEBA PREKO POGAČE.

W

pre 9 godina

Ma da, imace koje milionce manje samo. Haha! A ovde se jos neki primaju na ovu vest. xD I to je normalno, doslo je do zasicenost trzista i konkurencija sve bolja (LG, HTC...). Za nas smrtnike je to dobra vest. Neka padaju cene.

Mali Perica

pre 9 godina

TouchWiz je neoptimizovan i laguje. Bilo je u jos jednoj vesti pre neki dan. A i po mom iskustvu. Nije mi jasno kako to ne mogu da srede. Imaju toliki profit da mogu da plate najbolje programere na svetu.

centrifuuga

pre 9 godina

Da se lepo usmere na frizidere (da makar njih naprave kako treba), a ne da kako neko rece da trose onoliki novac na bezobrazne reklame dok ih citav svet gleda kako kopiraju Apple. Eto kako niskim udarcima, padnes nisko.

Sasa

pre 9 godina

Alpha me razocarala - laguje najstasnije. Na OKTACORE platformi da se ceka skoro sekunda od povratka iz aplikacije na HOME meni je nedopustivo. Slicno je i u ostalim segmentima rada - cak i HTC one M7 je warp u odnosu na ovo. Probajte i uvericete se. A to sto super power mode smanji brzinu na 200MHz i ekran prebaci u crno belo da bi baterija trajala 11 dana - pa kome to jos moze biti udica sem ako idete na pusto ostrvo na 10 dana.

Iscelitelj

pre 9 godina

Samsunga je totalno upropastio APPLE. Prosle nedelje u Cirihu pitao za IPHONE 6, svi rasprodati. A okolo u shopu gomila Samsunga koja ceka kupce. Sa vremenom narod shvata pravi kvalitet smartfona.

andrijano

pre 9 godina

niko ne moze ici uzlaznom linijom vecno.to je sasvim normalno i u biznisu i u zivotu.samsung se cini mi se skoncentrisao samo na apple a zaboravio je da postoje i druge kompanije koje samo cekaju sansu.po meni mnogo su se digli za cenama i sad upadaju u zamku kao sto je nekad sony,a to je da se mnogo uzdizu visoko od drugih a nisu i toliko tehnoloski bolji.problem svih ovih kompanija je da hoce vise i vise i da niko i ne razmislja o zasicenosti trzista.to su one menadzerske fore,uvek moze vise i bolje a realnost je ponekad malo drugacija.gube svi na dizajnu mobilnih telefona.telefoni su postali gotovo identicni po dizajnu i evoluciji i nista revolucionarno odavno neko nije doneo da napravi bum na trzistu.sa televizorima su i dalje dobri ali vidim i da se sony vraca u taj segment znacajno.mislim i da se previse novca daje u marketing i samim tim proizvodi su previse skupi.

Dejan

pre 9 godina

Samsung Galaxy S5 je ruzan telefon, zato sam ga i prodao. Ne sporim cinjenicu da je najbolji, jer on to i jeste. Nemam nameru da ikad vise kupim Samsung. Ima mnogo lepsih telehona sa slicnim karakteristikama. Uporedite Htc One M7 i S5 i bice vam mnogo jasnije. Kad vec dajem 600 evra za telefon hocu i izgled.

xim

pre 9 godina

I sve to zahvaljujuci Galaxy seriji 4 i 5. Nema novina, nema kvaliteta, logicno je. Drugo, pumpaju hardver koji u svetu postaje jeftin, umesto da uvedu usluge i softver kojima svet tezi.

@ Milos

pre 9 godina

super amoled ekran, skidanje filmova sa torenta, gledanje na prevelikoj plazmi? za to ti sluzi telefon? nista desktop, laptop...? blago tebi, majke mi...

Zarko

pre 9 godina

Siemens mobile,Ericsson,Nokia...zasto samsung nebi bio sledeci? Po meni oni nikada nisu imali muške modele....plastično,lakovano,belo...a na sve to su podigli i cene. I Sony mobile posluje sa velikim gubitkom. Ukoliko tako nastave za 3-5god postace prošlost. Pa ne može Sony samo zbog imena da model E1 koji ima lošu kameru 3.2,bez blica,bez video kamere,ispranim ekranom da ga prodaje za 18000.

Zoki

pre 9 godina

(Kiza, 9. oktobar 2014 11:39) - "Kinezi polako,ali sigurno, idu ka tome da potpuno uniste Samsung, i iPhone sa jeftinim,a solidnim telefonima." Iphone ne mešaj u ovo, uostalom ako pogledaš koji je udeo iPhona na kineskom tržištu skupljih smart telefona, videćeš koliko je tvoja procena pogrešna. Kinezi proizvode i automobile, pa se zna šta u Kini voze oni koji sebi mogu da priušte nešto drugo. Isto se odnosi na puno drugih stvari, od cipela pa na dalje.

Zoki?

pre 9 godina

Poslovni model koji se zasniva na kopiranju ne može dugo da opstane u uslovima kada postoji konkurencija koja kopira vas, brže i jeftinije. Tržište androida je zasićeno, a konkurencija žestoka. Nisu problem LG i HTC nego gomila kineskih proizvođača.
Paradoksalno, ali možda je Windows Phone način da se izdvoje od konkurencije. Za samostalan OS je Samsung previše mali.

.

pre 9 godina

@ Ljudi nemoj da se zavaramo. Apple je najmocnija firma i najbogatija na svetu, posle toga dolaze goolge i cocacola, samsung tek na 4-5 mesto.
(Sasa M, 09. oktobar 2014 09:40)
Da si ti meni ziv i zdrav Apple je tek na 18-tom mestu a Samsung na 15

b

pre 9 godina

Bravo za kineze. Realno ni jedan telefon ne vrijedi 500 evra da ne spominjem vise. Taman da ima ne znam ni ja sta. Ima li logike da telefon kosta vise od dobrog laptopa?

Vladimir

pre 9 godina

Kao korisnik IOSa i Androida rekao bih da je Samsung ima vise problema:
1. Nedostatak vizije. Apple je imao SJ-a. Mozemo da ga volimo ili ne ali covek je postavio temelje na kojima Apple i dalje raste.
2. Android. Jednostavno Google je vlasnik a Samsung mora da se dovija na razne nacine kako da od vrhunskog uredjaja napravi nesto sto je bitno drugacije. Note serija i elementi TW-a imaju dosta elemenata koji cine razliku ali nije to to.
3. Strategija. Nije isto sto i vizija ali je ocigledno da i to fali.
Dok je trziste bilo u razvoju i dok je Apple bio glavni konkurent Samsung je napredovao pa je cak u nekim elementima bio u prednosti. Ali sa dolaskom drugih konkurenata najsbolji deo kolaca je smanjen.
Po meni Samsung mora da se odluci sta ce sa OS-om. Da li Andorid ostaje kao strateski proizvod ili je u planu nesto drugo? Tizen, WP... Mozda porazmisliti o hibriddnom OS-u koji moze da pokrece Android aplikacije (kome trebaju) a ostalo da bude napisano bez virtualnih masina i slicnih potrosaca resursa. Takodje, ne manje bitno, je pozicioniranje nekih uredjaja (pre svega Note serije) u segmentima kao sto su skole, zdravstvo, poslovno okruzenje... To ce u buducnosti ciniti razliku izmedju proizvodjaca uredjaja i kreatora sistema.

Sasa M

pre 9 godina

Ljudi nemoj da se zavaramo. Apple je najmocnija firma i najbogatija na svetu, posle toga dolaze goolge i cocacola, samsung tek na 4-5 mesto.

Bad Science

pre 9 godina

@(srb, 09. oktobar 2014 09:00): koja je poenta u, kako kažeš, fantastičnom hardware- u, ako se ne zna na koji će se način on povezati u celinu? Pri tome, tu se ne radi samo o OS-u, tu su i usluge, aplikacije.... E, ali Samsung hoće sve da pravi, i frižidere, i klime, i usisivače, hoće da ima i restorane sa pet zvezdica i junk food joints, sve. Ne ide to tako...

hmm

pre 9 godina

Pa naravno da opada pošto niko neće da plaća 500+ evra za fon na kojem je natrpano minimum 2gb bloatwarea... Prvo sto sam ucinio kada sam kupio i9505 (s4) je instalacija CM ROMa pa i po cenu bricka i gubitka garancije. Kao što je neko vec napisao, Morace oni malo više da se potrude oko softvera ako hoće da drže tolike cene.

Milos

pre 9 godina

Dokle god prave NAJBOLJI Super Amoled display koji radi na jedinom najboljem otvorenom sistemu sada Androidu - uvek ce biti moj izbor - Loze se ljudi, sve je to isto, danasnja lepota telefona se ogleda u njegovoj tehnickoj specifikaciji a ne u Aluminiumu. Android je toliko otvoren da mozes svasta raditi sa sistemom. Razlika izmedju korisnika iosa i Androida ja ogledam kao u tome kroz primer sto ja radije volim da skinem film sa Torrenata ( dok jos mogu i nije kaznjivo u nas) i gledam ga na svojoj prevelikoj plazmi u surroundu , nego da platim astronomsko visoku kartu za bioskop u kojoj cu dobiti isto .

mile

pre 9 godina

Pa nije čudo... Što pre bi trebali da odustanu od onog raspalog tacviza, i da počnu da koriste stok android. Možda samo da zadrže aplikaciju za kameru. Zatim da se uozbolje i apdejtuju telefone na što brži način, da obezbede dobru podršku za ispravljanje bagova, umesto što milijarde troše na marketing. Za takav Samsung bih možda bio zainteresovan.

DuleGURU

pre 9 godina

Samsungu je bolje da se usresredi na ves masine, blendere i usisivace i neka se mane necega sto ne ume!
Oni bi sve da proizvode.
E pa, ne ide to tako.
Zato i propadaju.
Nista cudno :)

Samsung

pre 9 godina

ako niste znali samsung je jaci od gugla,ms i jabuke zajedno, ne brinem se ja za njih! samo neka nastave da prave najbolje telefone ali i ostale proizvode!

Aleksa

pre 9 godina

Mogu u Samsungu da probaju da naprave svoj OS (bada-bim?) , medjutim ako im bude kao tzv "smart tv" , bolje da se samoubiju .. nisu valjda mislili da ce prodati vise od 3 komada onih Note Edge telefona-spodoba?

Kiza

pre 9 godina

Kinezi polako,ali sigurno, idu ka tome da potpuno uniste Samsung, i iPhone sa jeftinim,a solidnim telefonima. Za 5 godina ce Kinezi biti jedini proizvodjaci molbilnih telefona.

dzp

pre 9 godina

prosto je neverovatno koliko je nas narod neobrazovan... operativna marza samsunga za 2014 ce biti oko 2 milijarde eura u osnosu na oko 3,5 milijarde u prosloj godini... to znaci da i dalje zaradjuju nenormalno...

Nebojsa

pre 9 godina

Možda izgube par procenata ali još neko vreme će samsung biti najjači svako ko misli drugačije zavarava se ja trenutno koristim lg i zadovoljan sam mislim da lg ima odličan odnos cene i kvaliteta tu su bolji od samsunga a to isto i samsung treba da radi ne moraju da snize cene već da isprave neke sitnice poput dizajna bolje opimizacije softvera i opšteg kvaliteta ako to urade ostaće u vrhu.

Zarko

pre 9 godina

Mirko, i Grundig je bio pojam za sve i svasta,gde je danas? Sharp takodje...Nokia je deset godina bila ubedljivo prva,za dve-tri god se srusila toliko da ce i microsoft da joj promeni ime. Ericsson je za samo godinu dana imao gubitak od 7 milijardi...kasnije je mobilnu jedinicu spojio sa Sony-jem da bi je na kraju i prodao.

strajadelserbo

pre 9 godina

Koreanci su to...izvuci ce se oni sto posto...ima nekoliko resenja:
1. Ubrzati sa Tizenom i odustati od Androida
2. Galaxy brend odvojiti i praviti samo high-end uredjaje na Androidu, Tizenu i Windows-u
3. Kupiti softversku kompaniju a jos bolje softversko/hardversku tipa Blackberry
Ovo ce ih opametiti stoga ocekujmo Galaxy S 6 koji ce biti unikat a ne varijacija na temu kao do sad.

analiticar amater

pre 9 godina

Ova vest je samo dokaz koliko su Samsung i Apple sektasi bili u zabludi kada su mislili da Samsung ima svoje sektase. Ja sam oduvek tvrdio, i sada s epokazuje, da oni koji korise Samsung ne moraju i sledeci put da izabreu njegov telefon, jer imaju ogroman izbor drugih telefona baziranih na Androidu.
Samsung je oboleo od korporativne boljke, kao i HTC...mislili su da ako je gomila korisnika u nekom trenutku bila odusevljena njima, da ce im ostati verni do kraja i do u nebesa su povecavali cene svojih telefona.
Propadne li ili ne Samsung, i dalje ce ostati veliki izbor vrhunskih Android telefona, za razliku od iOS i Windows platforme kod kojih je izbor sveden an par ili samo jednog proizvodjaca.
Apple fanovi mogu da se raduju propasti Samsunga, nije sporno, ali bi trebalo i da ozbiljnije pogledaju brojke koje pokazuju da udeo iOSa opadana svim vaznim trzistima u korist Androida.
Cak i sa slabim Samsungom udeo Androida raste, iOS-a opada.
Sa ili bez Samsunga, ANdroid ce biti sve bolji i jaci, a vise izjednacenih proizvodjaca grantuje nize cene i bolji kvalitet. Za Andorid bi cak i bilo dobro da se Samsung svede na razumnu meru i natera da iskoristi svoj m ocni potencijal na pravi nacin.

Legionar

pre 9 godina

prestali su da imaju ukusa sta potrosaci zele,drugo ne moze da se pravi jedno isto godinama.Ljudi mora da se privuku,da im se pokaze zasto tebe da izaberu.

George Carlin

pre 9 godina

(raamen, 09. oktobar 2014 12:17): tačno je to sve, prave i brodove i usisivače i frižidere i kompjutere... ništa od toga nisu sami izmislili, niti bilo šta ima horizontalne, odnosno medjusobne veze; sve što se proizvodi u Aziji, bazira se na omasovljenju i pojeftinjenju- flooding. Kao što vidiš, kada dodje do potrebe za inovacijom, idejom- kanal. Doduše, Samsung ima šansu u tome da napravi ekosistem u kome bi preko mobilnog telefona povezao i brod i visoku zgradu i usisivač i frižider ili- da batali premium mobilne uredjaje, što će na kraju i biti, kada se tržište istih stabilizuje i podeli: Apple i Windows sa jedne strane, većina, a sa druge budževine namenjene specifičnim korisnicama. Samsung može da pravi delove i za jedne i za druge, i za brodove, i za visoke zgrade, i za frižidere... You can't have it all.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ja sam Apple korisnik ali Samsungu zelim sve najbolje.
(Codar7, 09. oktobar 2014 14:07)

haha, kako simpaticna dvosmislena izjava :)
inace, ne znam zasto samsung ne proba va bank sa tom svojom tizen platformom? nek rizikuju, na skoro sve ili skoro nista - njihovi resursi su ogromni, mogu valjda da izdrze i dva tri krucijalna promasaja. ovako, kao da se svi pomalo plase da ih ne strefi nokia effect... a niko da resi da se protiv stagnacije bori rizikom. eto bas taj tizen, sta oklevaju? mada, to je stari sindrom konglomerata (pa i coveka uopste) - veliki sistemi sa velikim postignucem vremenom postanu inertni, spori i neodlucni za "desantne" inovacije, koje uposle sve resurse pa kud puklo da puklo. to se desavalo (i desava se) mnogim velikim igracima, i appleu, i ibm-u, i microsoftu, i sonyju, i iron maidenu, i pink floydu i huliju iglesijasu i arsenu dedicu ;)

Mile

pre 9 godina

To sto im se desava, neko ovde vrlo nepopularan, odavno je objasnio kao tendencijski pad profitne stope, a mi bismo rekli ucesce u trzisnom kolacu je sve manje. Jedan od lekova za tu boljku su inovacije i dizanje svesti o kvalitetu proizvoda do nivoa brenda. Nimalo lak i prost posao. Samo kvalitet cesto nije dovoljan, jer oblast u kojoj posluju, trpi i uticaj inovacija a ne samo kvaliteta i cene slicnih proizvoda.

EU Citizen

pre 9 godina

Ja mislim da je istina mnogo jednostavnija, "Samsung" poslednjih godina jednostavno sve više naplaćuje sve manje kreativnosti i stvarnih tehnoloških noviteta, tako da se, iako mi cena mobila nije neka bitna stavka, i ja razmišljam da li da kupim Note 4, ili da sačekam, recimo, LG G Pro 3 (čak i Ascend Mate 2 bi hardverski došao u obzir, ali tu se bojim softvera, Huawei me prethodno nije baš oduševio, a nekim radikalnijim petljanjima po mobilu novog brenda čije cake ne znam dobro ili flešovanju dok se model ne ustali i bagovi iz romova iščiste ne bih se previše obradovao :) ), to jest da posle godina korišćenja modela iz Note serije, sa kojima sam bio i ostao izuzetno zadovoljan, posegnem za konkurencijom, čisto za promenu, jer napredak između treće i četvrte serije prosto nije dovoljno veliki da stimuliše moju radoznalost i želju da posedujem taj telefon. Tizen verovatno jeste deo odgovora, ali samo deo, i to deo koji zahteva još dosta vremena, mislim da su tu ipak bitnije radikalno nove ideje i rešenja koji će pomeriti tehnologiju i interfejs smartfona na sledeći nivo, jer je na ovom nivou došlo do zasićenja, pa su potrebni stvarni tehnološki proboji i novi korisnički koncepti, a svaki kineski petljaroš ume da nabudži deset ili dvadeset procenata bolje performanse, pa je logično da konkurencija raste, a cene i profit, naročito u premium segmentu koji većinu profita i generiše, padaju. Onaj ko to uspe da pruži, bio to Samsung ili neko drugi, biće pobednik sledećeg kruga :))

Mavs

pre 9 godina

Ovi rezultati su zabelezeni pre izlaska iPhone sestice, najgore za Samsung tek dolazi.
Mada je i to "najgore" fantasticna situacija u poredjenju sa vecinom drugih proizodjaca...

tuvaluu

pre 9 godina

očekivano. jasno je da će proizvođači poput oppo, xiaomi, tcl, zte, meizu,vivo, thl i ostali voditi glavnu reč u narednim godinama. lg, samsung,htc će polako izaći sa tržišta makar kada ne android u pitanju, ako ne razviju neki svoj OS. realno i nokia bi se povukla čak i da je prešla na android.

blast

pre 9 godina

napravite nesto inovativno nesto sa manje plastike a prikladnim cijrnama pa necete ici silaznom putanjom! software a ne hardware!

Miki Maus

pre 9 godina

@ a mozda malo istrazis pre komentarisanja? to sa home dugmetom i cekanjem je u vezi sa s voice jer ceka da vidi da li ces pritisnuti drugi put. resenje: odes u s voice podesavanja i tamo iskljucis da ukjljucujes s voice sa home dugmetom i onda ce odmah zatvarati aplikacije.(mick, 09. oktobar 2014 17:55)

A šta ako nema opcije "isključi", već samo "izaberi jednu od tri ponuđene"?

mirko kojotovski

pre 9 godina

cuj samsung puko??? a sta covek sve nece da procita...ova je firma jedna od najacih firmi sveta ako ne i najjaca po domacinstvu koje ima njihov proizvod.oni prave telefone iz zaj....cije.ovo je cista politika firme za poreznu birokratiju.oni prave od igle do lokomotive a to sto su vredni i radni to je druga prica.ameri imaju jaci marketing i to prolazi jer oni i diriguju zapadu.kad se setim pre desetak godina smo se zezali sa imenom firme a oni danas svetska sila.

mick

pre 9 godina

@sasa a mozda malo istrazis pre komentarisanja? to sa home dugmetom i cekanjem je u vezi sa s voice jer ceka da vidi da li ces pritisnuti drugi put. resenje: odes u s voice podesavanja i tamo iskljucis da ukjljucujes s voice sa home dugmetom i onda ce odmah zatvarati aplikacije.

Dikh tu kava

pre 9 godina

ako niste znali samsung je jaci od gugla,ms i jabuke zajedno, ne brinem se ja za njih! samo neka nastave da prave najbolje telefone ali i ostale proizvode!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samsung, 9. oktobar 2014 18:20)

Nismo znali, ali sada znamo, i dobro je što je tako. http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=10&dd=09&nav_id=909517

Dia

pre 9 godina

@(Milos, 09. oktobar 2014 12:37): aaaa, pa ne ide to tako, prekida se lanac, šta ćemo kad sutra neko reši da mu to što ti radiš ne treba? i, šta misliš, koliko košta, sve zajedno, da ti se omogući, da na uredjaju koji stane na dlan i na koga si bez fizičke veze prebacio film, recimo, odgledaš isti u HD? Ko si ti?

Zrinjski_je_gromada_za_karađorđa

pre 9 godina

Hehe zasto nije generalno svima u tom procentu pad prodaje? Samsungovci sve dolazi na svoje, imali sto svojih 2 min. iPhone vas definitivno ukopava ( obara sve rekorde, unatoč vašim plaćenim lažima o dlaki u jaketu ) i Xiaomi Kinez vas ljulja. necemo se lagati, jer mali postotak zajedno prave htc, nokia...

Milos

pre 9 godina

Dokle god prave NAJBOLJI Super Amoled display koji radi na jedinom najboljem otvorenom sistemu sada Androidu - uvek ce biti moj izbor - Loze se ljudi, sve je to isto, danasnja lepota telefona se ogleda u njegovoj tehnickoj specifikaciji a ne u Aluminiumu. Android je toliko otvoren da mozes svasta raditi sa sistemom. Razlika izmedju korisnika iosa i Androida ja ogledam kao u tome kroz primer sto ja radije volim da skinem film sa Torrenata ( dok jos mogu i nije kaznjivo u nas) i gledam ga na svojoj prevelikoj plazmi u surroundu , nego da platim astronomsko visoku kartu za bioskop u kojoj cu dobiti isto .

Samsung

pre 9 godina

ako niste znali samsung je jaci od gugla,ms i jabuke zajedno, ne brinem se ja za njih! samo neka nastave da prave najbolje telefone ali i ostale proizvode!

srb

pre 9 godina

Resenje za samsung je da se odalji od androida, makar u high class telefonima i da tako pokusa da fantstican hardware i idejna resenja iskoristi na bolji nacin, poznato je da posle nekog vremena svi tel na androidu pocnu da stucaju, osim nexus serije...zato iphone i jeste to sto jeste, zbog softwarea, hardwareski tel je nikakav ali to je apple a i optimizovan je savrseno, na kraju krajeva najvaznije je kako se ponasa na dnevnom nivou

OLJA

pre 9 godina

Svi Androidi / Samsung nakon izvesnog vremena pocinju da stucaju i koce. To je najgroznija mana androida. IPhone godinama radi linearno kao i prvi dan. To savrsenstvo ljudi vole i cene!

Iscelitelj

pre 9 godina

Samsunga je totalno upropastio APPLE. Prosle nedelje u Cirihu pitao za IPHONE 6, svi rasprodati. A okolo u shopu gomila Samsunga koja ceka kupce. Sa vremenom narod shvata pravi kvalitet smartfona.

centrifuuga

pre 9 godina

Da se lepo usmere na frizidere (da makar njih naprave kako treba), a ne da kako neko rece da trose onoliki novac na bezobrazne reklame dok ih citav svet gleda kako kopiraju Apple. Eto kako niskim udarcima, padnes nisko.

Lale

pre 9 godina

"Dediu smatra da je integracija svega jedno od ključnih pitanja..."-kako ono bese, Epl je bas bezveze sto ima razvijen ekisistem u kome je integrisao svoj softver, hardver i usluge, jel'te?

analiticar amater

pre 9 godina

Ova vest je samo dokaz koliko su Samsung i Apple sektasi bili u zabludi kada su mislili da Samsung ima svoje sektase. Ja sam oduvek tvrdio, i sada s epokazuje, da oni koji korise Samsung ne moraju i sledeci put da izabreu njegov telefon, jer imaju ogroman izbor drugih telefona baziranih na Androidu.
Samsung je oboleo od korporativne boljke, kao i HTC...mislili su da ako je gomila korisnika u nekom trenutku bila odusevljena njima, da ce im ostati verni do kraja i do u nebesa su povecavali cene svojih telefona.
Propadne li ili ne Samsung, i dalje ce ostati veliki izbor vrhunskih Android telefona, za razliku od iOS i Windows platforme kod kojih je izbor sveden an par ili samo jednog proizvodjaca.
Apple fanovi mogu da se raduju propasti Samsunga, nije sporno, ali bi trebalo i da ozbiljnije pogledaju brojke koje pokazuju da udeo iOSa opadana svim vaznim trzistima u korist Androida.
Cak i sa slabim Samsungom udeo Androida raste, iOS-a opada.
Sa ili bez Samsunga, ANdroid ce biti sve bolji i jaci, a vise izjednacenih proizvodjaca grantuje nize cene i bolji kvalitet. Za Andorid bi cak i bilo dobro da se Samsung svede na razumnu meru i natera da iskoristi svoj m ocni potencijal na pravi nacin.

.

pre 9 godina

@ Ljudi nemoj da se zavaramo. Apple je najmocnija firma i najbogatija na svetu, posle toga dolaze goolge i cocacola, samsung tek na 4-5 mesto.
(Sasa M, 09. oktobar 2014 09:40)
Da si ti meni ziv i zdrav Apple je tek na 18-tom mestu a Samsung na 15

Sasa M

pre 9 godina

Ljudi nemoj da se zavaramo. Apple je najmocnija firma i najbogatija na svetu, posle toga dolaze goolge i cocacola, samsung tek na 4-5 mesto.

Kiza

pre 9 godina

Kinezi polako,ali sigurno, idu ka tome da potpuno uniste Samsung, i iPhone sa jeftinim,a solidnim telefonima. Za 5 godina ce Kinezi biti jedini proizvodjaci molbilnih telefona.

mirko kojotovski

pre 9 godina

cuj samsung puko??? a sta covek sve nece da procita...ova je firma jedna od najacih firmi sveta ako ne i najjaca po domacinstvu koje ima njihov proizvod.oni prave telefone iz zaj....cije.ovo je cista politika firme za poreznu birokratiju.oni prave od igle do lokomotive a to sto su vredni i radni to je druga prica.ameri imaju jaci marketing i to prolazi jer oni i diriguju zapadu.kad se setim pre desetak godina smo se zezali sa imenom firme a oni danas svetska sila.

buda majstor

pre 9 godina

Ispade ovako: Samsung puca jer je skup , a epl raste jer je najskuplji... Samsung ubise jevtini android kinezi a eplu to nisu konkurencija, jer radi na mnogo manje zastupljenom os- u! Ima li logike ovde ili sam ja blesav... ili je ovo informacija, sto bi rekla moja baba, lajte usta, da niste pusta....?

Ivan Zile

pre 9 godina

Jednom je neko rekao nesto u ovom fazonu, "SVAKA OZBILJNA FIRMA KOJA PROIZVODI HARDVER, TREBA DA IMA I SVOJ SOFTVER".
Izvinjavam sto sam napisao po srpski, mozda neko ne bi razumeo da sam napisao kako treba. :) :)

George Carlin

pre 9 godina

Apple je uradio vizionarski posao od ponovnog dolaska Jobsa. Na stranu sami uređaji, ali integracija, koja se i u ovom tekstu pominje, eco- system, to je ključno. Izgleda da prosečan korisnik hoće da ima sve uvezano, sistem koji radi na očekivan način. Ono što se nabija Apple- u na nos, a vezano je za "zatvorenost sistema" je ono što će ostale da sahrani. Voleli ih ili ne (Apple).

George Carlin

pre 9 godina

(raamen, 09. oktobar 2014 12:17): tačno je to sve, prave i brodove i usisivače i frižidere i kompjutere... ništa od toga nisu sami izmislili, niti bilo šta ima horizontalne, odnosno medjusobne veze; sve što se proizvodi u Aziji, bazira se na omasovljenju i pojeftinjenju- flooding. Kao što vidiš, kada dodje do potrebe za inovacijom, idejom- kanal. Doduše, Samsung ima šansu u tome da napravi ekosistem u kome bi preko mobilnog telefona povezao i brod i visoku zgradu i usisivač i frižider ili- da batali premium mobilne uredjaje, što će na kraju i biti, kada se tržište istih stabilizuje i podeli: Apple i Windows sa jedne strane, većina, a sa druge budževine namenjene specifičnim korisnicama. Samsung može da pravi delove i za jedne i za druge, i za brodove, i za visoke zgrade, i za frižidere... You can't have it all.

Dejan

pre 9 godina

Samsung Galaxy S5 je ruzan telefon, zato sam ga i prodao. Ne sporim cinjenicu da je najbolji, jer on to i jeste. Nemam nameru da ikad vise kupim Samsung. Ima mnogo lepsih telehona sa slicnim karakteristikama. Uporedite Htc One M7 i S5 i bice vam mnogo jasnije. Kad vec dajem 600 evra za telefon hocu i izgled.

Nebojsa

pre 9 godina

Možda izgube par procenata ali još neko vreme će samsung biti najjači svako ko misli drugačije zavarava se ja trenutno koristim lg i zadovoljan sam mislim da lg ima odličan odnos cene i kvaliteta tu su bolji od samsunga a to isto i samsung treba da radi ne moraju da snize cene već da isprave neke sitnice poput dizajna bolje opimizacije softvera i opšteg kvaliteta ako to urade ostaće u vrhu.

raamen

pre 9 godina

Одлично, видим да сте провалили Дедиуа. Јес да је то и даље само пренета анализа, али бар су извори постали директнији. Дедиу је одличан због својих података и теорије, али је жестоко загризао јабуку и то га заслепљује. Само ј требао исто тако трезвено и систематично као кад је било актуелно "Apple is doomed" да објасни где се све протеже тај Samsung и да не иду они никуд, тј. да их не може задесити судбина Nokia-e и BlackBerry-ја (који су, вид' врага, контролисале своје софтверске платформе...). Samsung концерн производи бродове (највећи произвођач на свету), високе зграде (Taipei101), продају осигурања и та машинерија може да финансира 10 година истраживања у електроници и услугама ако затреба. Имају и они 100 милијарди у кешу тако да неће они никуда. И притом праве грдан профит. Иначе, већ су се бацили у B2B бизнис, директно против удружених IBM и Apple. Они ће ићи тамо где је профит, сазревањем субвенционисаних кинеских компанија профит у смартфонима нестаје. Осим код Apple јер они продају бренд, а не технику (и свака им част).

dzp

pre 9 godina

prosto je neverovatno koliko je nas narod neobrazovan... operativna marza samsunga za 2014 ce biti oko 2 milijarde eura u osnosu na oko 3,5 milijarde u prosloj godini... to znaci da i dalje zaradjuju nenormalno...

Sasa

pre 9 godina

Alpha me razocarala - laguje najstasnije. Na OKTACORE platformi da se ceka skoro sekunda od povratka iz aplikacije na HOME meni je nedopustivo. Slicno je i u ostalim segmentima rada - cak i HTC one M7 je warp u odnosu na ovo. Probajte i uvericete se. A to sto super power mode smanji brzinu na 200MHz i ekran prebaci u crno belo da bi baterija trajala 11 dana - pa kome to jos moze biti udica sem ako idete na pusto ostrvo na 10 dana.

neutralni felsh

pre 9 godina

Ja sam Apple korisnik ali Samsungu zelim sve najbolje.
(Codar7, 09. oktobar 2014 14:07)

haha, kako simpaticna dvosmislena izjava :)
inace, ne znam zasto samsung ne proba va bank sa tom svojom tizen platformom? nek rizikuju, na skoro sve ili skoro nista - njihovi resursi su ogromni, mogu valjda da izdrze i dva tri krucijalna promasaja. ovako, kao da se svi pomalo plase da ih ne strefi nokia effect... a niko da resi da se protiv stagnacije bori rizikom. eto bas taj tizen, sta oklevaju? mada, to je stari sindrom konglomerata (pa i coveka uopste) - veliki sistemi sa velikim postignucem vremenom postanu inertni, spori i neodlucni za "desantne" inovacije, koje uposle sve resurse pa kud puklo da puklo. to se desavalo (i desava se) mnogim velikim igracima, i appleu, i ibm-u, i microsoftu, i sonyju, i iron maidenu, i pink floydu i huliju iglesijasu i arsenu dedicu ;)

blast

pre 9 godina

napravite nesto inovativno nesto sa manje plastike a prikladnim cijrnama pa necete ici silaznom putanjom! software a ne hardware!

@ Milos

pre 9 godina

super amoled ekran, skidanje filmova sa torenta, gledanje na prevelikoj plazmi? za to ti sluzi telefon? nista desktop, laptop...? blago tebi, majke mi...

Dikh tu kava

pre 9 godina

ako niste znali samsung je jaci od gugla,ms i jabuke zajedno, ne brinem se ja za njih! samo neka nastave da prave najbolje telefone ali i ostale proizvode!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Samsung, 9. oktobar 2014 18:20)

Nismo znali, ali sada znamo, i dobro je što je tako. http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=10&dd=09&nav_id=909517

Aleksa

pre 9 godina

Mogu u Samsungu da probaju da naprave svoj OS (bada-bim?) , medjutim ako im bude kao tzv "smart tv" , bolje da se samoubiju .. nisu valjda mislili da ce prodati vise od 3 komada onih Note Edge telefona-spodoba?

tuvaluu

pre 9 godina

očekivano. jasno je da će proizvođači poput oppo, xiaomi, tcl, zte, meizu,vivo, thl i ostali voditi glavnu reč u narednim godinama. lg, samsung,htc će polako izaći sa tržišta makar kada ne android u pitanju, ako ne razviju neki svoj OS. realno i nokia bi se povukla čak i da je prešla na android.

Zarko

pre 9 godina

Siemens mobile,Ericsson,Nokia...zasto samsung nebi bio sledeci? Po meni oni nikada nisu imali muške modele....plastično,lakovano,belo...a na sve to su podigli i cene. I Sony mobile posluje sa velikim gubitkom. Ukoliko tako nastave za 3-5god postace prošlost. Pa ne može Sony samo zbog imena da model E1 koji ima lošu kameru 3.2,bez blica,bez video kamere,ispranim ekranom da ga prodaje za 18000.

strajadelserbo

pre 9 godina

Koreanci su to...izvuci ce se oni sto posto...ima nekoliko resenja:
1. Ubrzati sa Tizenom i odustati od Androida
2. Galaxy brend odvojiti i praviti samo high-end uredjaje na Androidu, Tizenu i Windows-u
3. Kupiti softversku kompaniju a jos bolje softversko/hardversku tipa Blackberry
Ovo ce ih opametiti stoga ocekujmo Galaxy S 6 koji ce biti unikat a ne varijacija na temu kao do sad.

mick

pre 9 godina

@sasa a mozda malo istrazis pre komentarisanja? to sa home dugmetom i cekanjem je u vezi sa s voice jer ceka da vidi da li ces pritisnuti drugi put. resenje: odes u s voice podesavanja i tamo iskljucis da ukjljucujes s voice sa home dugmetom i onda ce odmah zatvarati aplikacije.

Zare MKD

pre 9 godina

Za 5 godina ce Kinezi biti jedini proizvodjaci molbilnih telefona.
(Kiza, 09. oktobar 2014 11:39)

Pa kinezi i sada jedini proizvode telefone.

b

pre 9 godina

Bravo za kineze. Realno ni jedan telefon ne vrijedi 500 evra da ne spominjem vise. Taman da ima ne znam ni ja sta. Ima li logike da telefon kosta vise od dobrog laptopa?

DuleGURU

pre 9 godina

Samsungu je bolje da se usresredi na ves masine, blendere i usisivace i neka se mane necega sto ne ume!
Oni bi sve da proizvode.
E pa, ne ide to tako.
Zato i propadaju.
Nista cudno :)

Zoki?

pre 9 godina

Poslovni model koji se zasniva na kopiranju ne može dugo da opstane u uslovima kada postoji konkurencija koja kopira vas, brže i jeftinije. Tržište androida je zasićeno, a konkurencija žestoka. Nisu problem LG i HTC nego gomila kineskih proizvođača.
Paradoksalno, ali možda je Windows Phone način da se izdvoje od konkurencije. Za samostalan OS je Samsung previše mali.

EU Citizen

pre 9 godina

Ja mislim da je istina mnogo jednostavnija, "Samsung" poslednjih godina jednostavno sve više naplaćuje sve manje kreativnosti i stvarnih tehnoloških noviteta, tako da se, iako mi cena mobila nije neka bitna stavka, i ja razmišljam da li da kupim Note 4, ili da sačekam, recimo, LG G Pro 3 (čak i Ascend Mate 2 bi hardverski došao u obzir, ali tu se bojim softvera, Huawei me prethodno nije baš oduševio, a nekim radikalnijim petljanjima po mobilu novog brenda čije cake ne znam dobro ili flešovanju dok se model ne ustali i bagovi iz romova iščiste ne bih se previše obradovao :) ), to jest da posle godina korišćenja modela iz Note serije, sa kojima sam bio i ostao izuzetno zadovoljan, posegnem za konkurencijom, čisto za promenu, jer napredak između treće i četvrte serije prosto nije dovoljno veliki da stimuliše moju radoznalost i želju da posedujem taj telefon. Tizen verovatno jeste deo odgovora, ali samo deo, i to deo koji zahteva još dosta vremena, mislim da su tu ipak bitnije radikalno nove ideje i rešenja koji će pomeriti tehnologiju i interfejs smartfona na sledeći nivo, jer je na ovom nivou došlo do zasićenja, pa su potrebni stvarni tehnološki proboji i novi korisnički koncepti, a svaki kineski petljaroš ume da nabudži deset ili dvadeset procenata bolje performanse, pa je logično da konkurencija raste, a cene i profit, naročito u premium segmentu koji većinu profita i generiše, padaju. Onaj ko to uspe da pruži, bio to Samsung ili neko drugi, biće pobednik sledećeg kruga :))

budimir trajkovic

pre 9 godina

Al se ovdje narod prima kao da je firma u vlasništvu njihovih tata. Pa i ako propadne neka propadne. Meni ni iz džepa i u džep. imam ugovor još godinu i po a poslije toga opet naći novi telefon . Probao malo iphone sad samsung itd. Bolje drugari nađite posao da možete da platite telefon pa koji god da izađe.

Bad Science

pre 9 godina

@(srb, 09. oktobar 2014 09:00): koja je poenta u, kako kažeš, fantastičnom hardware- u, ako se ne zna na koji će se način on povezati u celinu? Pri tome, tu se ne radi samo o OS-u, tu su i usluge, aplikacije.... E, ali Samsung hoće sve da pravi, i frižidere, i klime, i usisivače, hoće da ima i restorane sa pet zvezdica i junk food joints, sve. Ne ide to tako...

as

pre 9 godina

Ima sam S3, sjajan telefon ali pun bloatware-a samsungovih aplikacija i gluposti koji mi trebaju i smaraju telefon, plus ne daju KitKat za njega da bih morao da kupim S4 ili S5, e pa neću.

Tako da, dobar softver ne znači nužno svoj OS, nego samo NEMOJTE LEBA PREKO POGAČE.

Mali Perica

pre 9 godina

TouchWiz je neoptimizovan i laguje. Bilo je u jos jednoj vesti pre neki dan. A i po mom iskustvu. Nije mi jasno kako to ne mogu da srede. Imaju toliki profit da mogu da plate najbolje programere na svetu.

Legionar

pre 9 godina

prestali su da imaju ukusa sta potrosaci zele,drugo ne moze da se pravi jedno isto godinama.Ljudi mora da se privuku,da im se pokaze zasto tebe da izaberu.

W

pre 9 godina

Ma da, imace koje milionce manje samo. Haha! A ovde se jos neki primaju na ovu vest. xD I to je normalno, doslo je do zasicenost trzista i konkurencija sve bolja (LG, HTC...). Za nas smrtnike je to dobra vest. Neka padaju cene.

mile

pre 9 godina

Pa nije čudo... Što pre bi trebali da odustanu od onog raspalog tacviza, i da počnu da koriste stok android. Možda samo da zadrže aplikaciju za kameru. Zatim da se uozbolje i apdejtuju telefone na što brži način, da obezbede dobru podršku za ispravljanje bagova, umesto što milijarde troše na marketing. Za takav Samsung bih možda bio zainteresovan.

Zoki

pre 9 godina

(Kiza, 9. oktobar 2014 11:39) - "Kinezi polako,ali sigurno, idu ka tome da potpuno uniste Samsung, i iPhone sa jeftinim,a solidnim telefonima." Iphone ne mešaj u ovo, uostalom ako pogledaš koji je udeo iPhona na kineskom tržištu skupljih smart telefona, videćeš koliko je tvoja procena pogrešna. Kinezi proizvode i automobile, pa se zna šta u Kini voze oni koji sebi mogu da priušte nešto drugo. Isto se odnosi na puno drugih stvari, od cipela pa na dalje.

srb

pre 9 godina

imali su preterano veliki dobitak, ako uzmemo dobitak kad su se raspadali od para kao merilo onda dolazimo do rezultata da sad imaju veliki gubitak, ali u praksi oni i dalje imaju veliki dobitak....

Vladimir

pre 9 godina

Kao korisnik IOSa i Androida rekao bih da je Samsung ima vise problema:
1. Nedostatak vizije. Apple je imao SJ-a. Mozemo da ga volimo ili ne ali covek je postavio temelje na kojima Apple i dalje raste.
2. Android. Jednostavno Google je vlasnik a Samsung mora da se dovija na razne nacine kako da od vrhunskog uredjaja napravi nesto sto je bitno drugacije. Note serija i elementi TW-a imaju dosta elemenata koji cine razliku ali nije to to.
3. Strategija. Nije isto sto i vizija ali je ocigledno da i to fali.
Dok je trziste bilo u razvoju i dok je Apple bio glavni konkurent Samsung je napredovao pa je cak u nekim elementima bio u prednosti. Ali sa dolaskom drugih konkurenata najsbolji deo kolaca je smanjen.
Po meni Samsung mora da se odluci sta ce sa OS-om. Da li Andorid ostaje kao strateski proizvod ili je u planu nesto drugo? Tizen, WP... Mozda porazmisliti o hibriddnom OS-u koji moze da pokrece Android aplikacije (kome trebaju) a ostalo da bude napisano bez virtualnih masina i slicnih potrosaca resursa. Takodje, ne manje bitno, je pozicioniranje nekih uredjaja (pre svega Note serije) u segmentima kao sto su skole, zdravstvo, poslovno okruzenje... To ce u buducnosti ciniti razliku izmedju proizvodjaca uredjaja i kreatora sistema.

hmm

pre 9 godina

Pa naravno da opada pošto niko neće da plaća 500+ evra za fon na kojem je natrpano minimum 2gb bloatwarea... Prvo sto sam ucinio kada sam kupio i9505 (s4) je instalacija CM ROMa pa i po cenu bricka i gubitka garancije. Kao što je neko vec napisao, Morace oni malo više da se potrude oko softvera ako hoće da drže tolike cene.

Zarko

pre 9 godina

Mirko, i Grundig je bio pojam za sve i svasta,gde je danas? Sharp takodje...Nokia je deset godina bila ubedljivo prva,za dve-tri god se srusila toliko da ce i microsoft da joj promeni ime. Ericsson je za samo godinu dana imao gubitak od 7 milijardi...kasnije je mobilnu jedinicu spojio sa Sony-jem da bi je na kraju i prodao.

xim

pre 9 godina

I sve to zahvaljujuci Galaxy seriji 4 i 5. Nema novina, nema kvaliteta, logicno je. Drugo, pumpaju hardver koji u svetu postaje jeftin, umesto da uvedu usluge i softver kojima svet tezi.

Mavs

pre 9 godina

Ovi rezultati su zabelezeni pre izlaska iPhone sestice, najgore za Samsung tek dolazi.
Mada je i to "najgore" fantasticna situacija u poredjenju sa vecinom drugih proizodjaca...

andrijano

pre 9 godina

niko ne moze ici uzlaznom linijom vecno.to je sasvim normalno i u biznisu i u zivotu.samsung se cini mi se skoncentrisao samo na apple a zaboravio je da postoje i druge kompanije koje samo cekaju sansu.po meni mnogo su se digli za cenama i sad upadaju u zamku kao sto je nekad sony,a to je da se mnogo uzdizu visoko od drugih a nisu i toliko tehnoloski bolji.problem svih ovih kompanija je da hoce vise i vise i da niko i ne razmislja o zasicenosti trzista.to su one menadzerske fore,uvek moze vise i bolje a realnost je ponekad malo drugacija.gube svi na dizajnu mobilnih telefona.telefoni su postali gotovo identicni po dizajnu i evoluciji i nista revolucionarno odavno neko nije doneo da napravi bum na trzistu.sa televizorima su i dalje dobri ali vidim i da se sony vraca u taj segment znacajno.mislim i da se previse novca daje u marketing i samim tim proizvodi su previse skupi.

Miki Maus

pre 9 godina

@ a mozda malo istrazis pre komentarisanja? to sa home dugmetom i cekanjem je u vezi sa s voice jer ceka da vidi da li ces pritisnuti drugi put. resenje: odes u s voice podesavanja i tamo iskljucis da ukjljucujes s voice sa home dugmetom i onda ce odmah zatvarati aplikacije.(mick, 09. oktobar 2014 17:55)

A šta ako nema opcije "isključi", već samo "izaberi jednu od tri ponuđene"?

Mile

pre 9 godina

To sto im se desava, neko ovde vrlo nepopularan, odavno je objasnio kao tendencijski pad profitne stope, a mi bismo rekli ucesce u trzisnom kolacu je sve manje. Jedan od lekova za tu boljku su inovacije i dizanje svesti o kvalitetu proizvoda do nivoa brenda. Nimalo lak i prost posao. Samo kvalitet cesto nije dovoljan, jer oblast u kojoj posluju, trpi i uticaj inovacija a ne samo kvaliteta i cene slicnih proizvoda.

Dia

pre 9 godina

@(Milos, 09. oktobar 2014 12:37): aaaa, pa ne ide to tako, prekida se lanac, šta ćemo kad sutra neko reši da mu to što ti radiš ne treba? i, šta misliš, koliko košta, sve zajedno, da ti se omogući, da na uredjaju koji stane na dlan i na koga si bez fizičke veze prebacio film, recimo, odgledaš isti u HD? Ko si ti?