Nedelja, 21.09.2014.

08:52

Da li redovno ažurirate aplikacije?

Izvor: J. J. K.

Da li redovno ažurirate aplikacije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

pij djoko kafu

pre 9 godina

Da, svaki dan. Ali neke aplikacije ostavljam namerno na starijoj verziji jer na novoj nešto pokvare . Ono što me užasno nervira je što su nove verzije sve veće i veće i zauzimaju mi sve više memorije koju imam vrlo malo. Ja se čak i radujem ažuriranjima jer me zanima šta je novo dodato ali neke aplikacije se ažuriraju bez ikakvog smisla bukvalno svakog dana.

Ske

pre 9 godina

@ Ske - nazadni korisnik
malo manje "strucnih" komentara.
hvala unapred!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milan, 21. septembar 2014 17:59)


Zar nije taj android za "napredne korisnike" ????? Odlucite se vec jednom.

Nemanja

pre 9 godina

@Cosmo®
Na WP 70 % aplikacija ne radi kako valja, savetovao bih ti da promenis sistem, probao WP pa se brze bolje vratio na LG G2,ne pravite takve greske.

Korisnik

pre 9 godina

Molim B92 da redovnije ažurira B92 aplikaciju za Windows Phone. Ponekad kada otvorim vest pa se ne učitaju komentari, onda nikad više ne mogu da vidim komentare za tu vest. Ni ako zatvorim i ponovo otvorim aplikaciju, ta vest tj. komentari su nedostupni.

Hvala!

Achitwn

pre 9 godina

Ranije jesam,ali kad sam shvatio koliko memorije zauzima i koliko je nepotrebno,prestao sam.
(Vučena, 21. septembar 2014 10:19)

Software u 21 veku se pravi koristeci Agile metodologiju gde se nove funkcije dodaju iterativno. To je suprotno od metode gde se sofware pravio po par godina pre izlaska, kao sto je npr Microsoft nekad radio. Facebook npr koristi Agile i azurira svoj sofware skoro svaki dan a da mi to i nemprimetimo

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Zato ja imam APK Backup i Share i fino one verzije koje mi rade odlicno stavim na memorijsku u slucaju da shutra moram da resetujem tel ili nesto drugo i miran sam.

Ske - nazadni korisnik

pre 9 godina

Hteo bih da pitam ako neko zna, npr.preskocim jedan update i onda instaliram drugi, da li instaliranjem tog drugog, dobijam ispravke i prvog, tj.da li je u zadnjem updateu sadrzan prethodni :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kinder, 21. septembar 2014 13:01)

Reci da se salis..
Pa naravno da dobijas sve ispravke
Ne smem ni da zamislim GIT nered koji bi developer imao kada bi radilo drugacije.
Zamisli da imas 15 update-a i da moras da odrzavas 15 branch-eva

Cosmo®

pre 9 godina

Mene baš nervira što b92 neće da updejtuje WP aplikaciju stoji na istoj verziji od početka i ništa ne radi kako treba, pola vesti ne učitava uopšte , instagram linkove ne možeš da otvoriš, video samo ponekad otvara , sve je sporo i presporo a komentare ume ponekad da ti duplo izbaci, najveći krš od aplikacije koji imam u telefonu... A na OnePlusu mi radi super android verzija...

vampir

pre 9 godina

@kinder Svaki update ima sve ispravke onog pre njega osim ako developer nije izbacio neke opcije iz ranijih verzija.
Možeš slobodno koliko hoćeš update-a da preskočiš i kad uradiš update biće ti isto kao da si instalirao svaki raniji update posebno.

Hijavata

pre 9 godina

MekKejn: Zasto da perem ruke, kad ih odmah posle isprljam? Njegovo "ozbiljno" pitanje je na ovom nivou. Pitanje sve govori o ovom coveku. U svetu gde se svakodnevno desavaju poboljsanja na svim mogucim uredjajima i gde se tezi da bude bolje servis i usluga (iako ponekad nije tako), covek tresne i ostane ziv. Neka ne updatuje mape na navigaciji pa ce da zavrsi do Svrljiga ili zakrpe na raznim OS i drivere na racunarima. Samo to mu rade sluge, a telefon mora sam. Necu reci da je debilcina, al ga u Sofiji veoma ruzno pamte od pre neki mesec kad je izvrsio drvani udar.

Kinder

pre 9 godina

Hteo bih da pitam ako neko zna, npr.preskocim jedan update i onda instaliram drugi, da li instaliranjem tog drugog, dobijam ispravke i prvog, tj.da li je u zadnjem updateu sadrzan prethodni :)
A sto se tice ucestalosti, ja azuriram samo bitne meni tipa anti virus, whatsapp, browser, i mozda još par njih, jer zauzimaju memoriju a kako mi nisu
stalno potrebne, mislim da je to ispravno. Fb ne azuriram jer je sve gori..

CooL

pre 9 godina

Velika vecina dobrog besplatnog softwera kroz svaki update ima tendenciju da postane Adware, Nagware, Bloatware i sl. Mozda treba pomenuti i to pre nego sto se korisnicima preporuci pracenje "uputstava" za slepu nadogradnju :( Niko ne pravi nadogradnju softwera da bi mu program radio bolje (bezbednije) nego da bi uzeo vise para!
Ja iz principa ne koristim ni jednu jedinu aplikaciju koja prikazuje reklame. uTorrent mi je verzije 3.4.1 koja dozvoljava iskljucenje adova, Avast prethodne verzije gde radi disable "notifikacija", Skype uz blokiran pristup apps.skype.com site-u (odakle vuce reklame) i td.
Na androidu Lucky Patcher vec resava problem adware-a znatno jednostavnije.

Nebojsa

pre 9 godina

ja azuriram redovno ali mi smeta što su sve veće i veće počnu na primer sa pet mb pa posle nekog vremena dodju na 10 mb još gore sa onim koje su u startu velike a prečesto im trpaju nepotrebne stvari samo da bi nešto dodali.

Neke stvari treba rasvijetliti

pre 9 godina

Apple otima novac svom narodu, plaćaju porez manji nego prosječna američka porodica, a dobit im iznosi milijarde, isto naravno odmah prebacuju offshore pa po zakonu nisu dužni platiti porez. Jadno da jadnije ne može biti.... Žive od tih ljudi, a zabijaju im nož u leđa!

Brane

pre 9 godina

Lol, de nadjoste tog iz PlanPlusa, pa eno idite na Play Store i videcete da od decembra 2013 nije izasao ni jedan update za tu aplikaciju. Lolchina! (Jesus, 21. septembar 2014 11:37)

Kupio sam pc verziju programa Planplus 2010 i imali su vec nekoliko odlicnih besplatnih dopuna (dodali su mape svih većih naselja u Srbiji i Crnoj Gori). Njihove mape koristi vecina poznatih navigacija kao sto je iGo. To je godinama najbolji domaci softver.

dzonikg

pre 9 godina

Novije verzije ne znace i bolje..zato pre nego kliknete update procitajte recenzije za novu verziju..npr zadnji primer je nova verzija chromea za android koja je u najmanju ruku uzas u odnosu na prethodnu..sporija je mnogo..nema vise dugmeta za refresh??..adress bar su povecali bez ikakvog razloga pa sad zauzima mnogo vise ekrana ponavljam bez ikakvog razloga..srecom pa imam vise android uredjaja pa lako sa par klika prebacim stariju verziju sa onog gde nisam updatovo na ostale android uredjaje.
I novija verzija facebook aplikacije je blagu uzas u odnosu na prethodnu koja je isto slaba ali je bar licila na nesto.
Takodje mnogo dobre aplikacije su besplatne i bez reklame dok ne postanu popularne a onda ti updatujes i dobijes istu aplikaciju ali ovog puta sa reklamama na sve strane ili u gorem slucaju sa in app purchaces za ono sto si u prethodnoj imao sve za DZ.
Price o tome kako je uvek novije bolje su smesne i za naivne...npr gallery th stock aplikacija za gledanja slika na telefonu ja u svim uredjajima ubacim onu iz 4.1 android verzije (cak i na nexus 7 koji ima 4.4 android) a razlog zato sto je to jedina verzija u kojoj mi u stock galeriji automatski prikazuje i moje slike i snimke iz piccase (gde backupujem sve slike i snimke) kao da su mi na telefonu..uvek su tu ..posle toga je google to izbacio da bi morao da ides na google plus da bi ih gledao.

Mida

pre 9 godina

Ne, nikada ne ažuriram. Koristim telefon godinu dana i kupim drugi. Umorio sam se od ažuriranja. Znam da je potrebno, ali mi je mrsko. Najmanje pola aplikacija ne koristim uopšte. Mislim da je bezobrazluk što uz telefon dobijam glupave mape, hangs out itd. Shvatam da to velika većina koristi. Ako im treba, neka preuzmu sve to na google play.

СКИБ

pre 9 godina

Редовно ажурирам и углавном је апликација боља после тога (нове опције, лепши интерфејс, заузима мање радне меморије...).

Изузетак је Ибеј где константно ажурирање направи проблем (као што је и сада актуелан) да се не може са телефона куповати или учествовати у аукцији и онда прође пар месеци док се то исправи.

Jesus

pre 9 godina

Lol, de nadjoste tog iz PlanPlusa, pa eno idite na Play Store i videcete da od decembra 2013 nije izasao ni jedan update za tu aplikaciju. Lolchina!

Kole Kings

pre 9 godina

Pre svakog ažuriranja prvo proverim komentare korisnika, pošto se često dešava da aplikacija posle ažuriranja ne radi ili radi mnogo lošije. To se dešava i sa najpopularnijim aplikacijama. I kao što reče Mekejn i ja se pitam zašto već jednom ne srede te aplikacije, nego ih krpe svake nedelje?

Gospodin dzukela

pre 9 godina

jeste,sve to stoji, logicno je da se azuriraju i ja to stalno radim. Ali, sto i jedan put mi se desilo da nakon poslednjeg update neka aplikacija pocne da budali,izbacuje ili jednostavno ne radi..

Mirko

pre 9 godina

Ako aplikacija ili operativni sistem radi dovoljno dobro, ne treba je azurirati. svaka nova verzija aplikacije donisi nove mogucnostti da vam se kradu podaci sa telefona I da dobijate vise reklama.
kao na primer novi apleov operativni sistem IO8 koji po prirodi stvari salje sve fotografije odmah na cloud. ali ne samo fotografije, vec i sve informacije o njima. dok god je IOS7 upotrebljiv, ne treba menjati. isto vazi i za sve aplikacije.

Mishko

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neko očekuje da jednom instalirana aplikacija traje večno bez obnavljanja. Ako žele tako nešto, šta će im onda SMARTfon? Na starim Nokijama ništa nisi morao da ažuriraš, to su telefoni za džangrizave likove poput ovog matorog Mekejna.

Neko Drugi

pre 9 godina

Glupo pitanje upuceno Kuku. Cuj, mora da azurira aplikaciju! Svakim novim apdejtom (bar kod pouzdanih aplikacija) donose se nove mogucnosti i ispravljaju greske. Sigurno nije programerima dosadno, pa ubacuju u aplikaciju nepotrebne stvari, samo da bi vam zauzeli prostor na telefonu/tabletu. Politicari! -_-

Mladen

pre 9 godina

Nove verzije aplikacija mi prepunjavaju memoriju i imaju mogucnosti koje mi ne trebaju . Sto se PC-a tice , nove verzije su optimizovane za visejezgarne procesore i rade znacajno sporije od starijih verzija na takvom racunaru .

Jesus

pre 9 godina

Lol, de nadjoste tog iz PlanPlusa, pa eno idite na Play Store i videcete da od decembra 2013 nije izasao ni jedan update za tu aplikaciju. Lolchina!

Kole Kings

pre 9 godina

Pre svakog ažuriranja prvo proverim komentare korisnika, pošto se često dešava da aplikacija posle ažuriranja ne radi ili radi mnogo lošije. To se dešava i sa najpopularnijim aplikacijama. I kao što reče Mekejn i ja se pitam zašto već jednom ne srede te aplikacije, nego ih krpe svake nedelje?

Neke stvari treba rasvijetliti

pre 9 godina

Apple otima novac svom narodu, plaćaju porez manji nego prosječna američka porodica, a dobit im iznosi milijarde, isto naravno odmah prebacuju offshore pa po zakonu nisu dužni platiti porez. Jadno da jadnije ne može biti.... Žive od tih ljudi, a zabijaju im nož u leđa!

Korisnik

pre 9 godina

Molim B92 da redovnije ažurira B92 aplikaciju za Windows Phone. Ponekad kada otvorim vest pa se ne učitaju komentari, onda nikad više ne mogu da vidim komentare za tu vest. Ni ako zatvorim i ponovo otvorim aplikaciju, ta vest tj. komentari su nedostupni.

Hvala!

Mishko

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neko očekuje da jednom instalirana aplikacija traje večno bez obnavljanja. Ako žele tako nešto, šta će im onda SMARTfon? Na starim Nokijama ništa nisi morao da ažuriraš, to su telefoni za džangrizave likove poput ovog matorog Mekejna.

Cosmo®

pre 9 godina

Mene baš nervira što b92 neće da updejtuje WP aplikaciju stoji na istoj verziji od početka i ništa ne radi kako treba, pola vesti ne učitava uopšte , instagram linkove ne možeš da otvoriš, video samo ponekad otvara , sve je sporo i presporo a komentare ume ponekad da ti duplo izbaci, najveći krš od aplikacije koji imam u telefonu... A na OnePlusu mi radi super android verzija...

Mida

pre 9 godina

Ne, nikada ne ažuriram. Koristim telefon godinu dana i kupim drugi. Umorio sam se od ažuriranja. Znam da je potrebno, ali mi je mrsko. Najmanje pola aplikacija ne koristim uopšte. Mislim da je bezobrazluk što uz telefon dobijam glupave mape, hangs out itd. Shvatam da to velika većina koristi. Ako im treba, neka preuzmu sve to na google play.

dzonikg

pre 9 godina

Novije verzije ne znace i bolje..zato pre nego kliknete update procitajte recenzije za novu verziju..npr zadnji primer je nova verzija chromea za android koja je u najmanju ruku uzas u odnosu na prethodnu..sporija je mnogo..nema vise dugmeta za refresh??..adress bar su povecali bez ikakvog razloga pa sad zauzima mnogo vise ekrana ponavljam bez ikakvog razloga..srecom pa imam vise android uredjaja pa lako sa par klika prebacim stariju verziju sa onog gde nisam updatovo na ostale android uredjaje.
I novija verzija facebook aplikacije je blagu uzas u odnosu na prethodnu koja je isto slaba ali je bar licila na nesto.
Takodje mnogo dobre aplikacije su besplatne i bez reklame dok ne postanu popularne a onda ti updatujes i dobijes istu aplikaciju ali ovog puta sa reklamama na sve strane ili u gorem slucaju sa in app purchaces za ono sto si u prethodnoj imao sve za DZ.
Price o tome kako je uvek novije bolje su smesne i za naivne...npr gallery th stock aplikacija za gledanja slika na telefonu ja u svim uredjajima ubacim onu iz 4.1 android verzije (cak i na nexus 7 koji ima 4.4 android) a razlog zato sto je to jedina verzija u kojoj mi u stock galeriji automatski prikazuje i moje slike i snimke iz piccase (gde backupujem sve slike i snimke) kao da su mi na telefonu..uvek su tu ..posle toga je google to izbacio da bi morao da ides na google plus da bi ih gledao.

Neko Drugi

pre 9 godina

Glupo pitanje upuceno Kuku. Cuj, mora da azurira aplikaciju! Svakim novim apdejtom (bar kod pouzdanih aplikacija) donose se nove mogucnosti i ispravljaju greske. Sigurno nije programerima dosadno, pa ubacuju u aplikaciju nepotrebne stvari, samo da bi vam zauzeli prostor na telefonu/tabletu. Politicari! -_-

Nebojsa

pre 9 godina

ja azuriram redovno ali mi smeta što su sve veće i veće počnu na primer sa pet mb pa posle nekog vremena dodju na 10 mb još gore sa onim koje su u startu velike a prečesto im trpaju nepotrebne stvari samo da bi nešto dodali.

Ske - nazadni korisnik

pre 9 godina

Hteo bih da pitam ako neko zna, npr.preskocim jedan update i onda instaliram drugi, da li instaliranjem tog drugog, dobijam ispravke i prvog, tj.da li je u zadnjem updateu sadrzan prethodni :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kinder, 21. septembar 2014 13:01)

Reci da se salis..
Pa naravno da dobijas sve ispravke
Ne smem ni da zamislim GIT nered koji bi developer imao kada bi radilo drugacije.
Zamisli da imas 15 update-a i da moras da odrzavas 15 branch-eva

Gospodin dzukela

pre 9 godina

jeste,sve to stoji, logicno je da se azuriraju i ja to stalno radim. Ali, sto i jedan put mi se desilo da nakon poslednjeg update neka aplikacija pocne da budali,izbacuje ili jednostavno ne radi..

Mladen

pre 9 godina

Nove verzije aplikacija mi prepunjavaju memoriju i imaju mogucnosti koje mi ne trebaju . Sto se PC-a tice , nove verzije su optimizovane za visejezgarne procesore i rade znacajno sporije od starijih verzija na takvom racunaru .

Mirko

pre 9 godina

Ako aplikacija ili operativni sistem radi dovoljno dobro, ne treba je azurirati. svaka nova verzija aplikacije donisi nove mogucnostti da vam se kradu podaci sa telefona I da dobijate vise reklama.
kao na primer novi apleov operativni sistem IO8 koji po prirodi stvari salje sve fotografije odmah na cloud. ali ne samo fotografije, vec i sve informacije o njima. dok god je IOS7 upotrebljiv, ne treba menjati. isto vazi i za sve aplikacije.

CooL

pre 9 godina

Velika vecina dobrog besplatnog softwera kroz svaki update ima tendenciju da postane Adware, Nagware, Bloatware i sl. Mozda treba pomenuti i to pre nego sto se korisnicima preporuci pracenje "uputstava" za slepu nadogradnju :( Niko ne pravi nadogradnju softwera da bi mu program radio bolje (bezbednije) nego da bi uzeo vise para!
Ja iz principa ne koristim ni jednu jedinu aplikaciju koja prikazuje reklame. uTorrent mi je verzije 3.4.1 koja dozvoljava iskljucenje adova, Avast prethodne verzije gde radi disable "notifikacija", Skype uz blokiran pristup apps.skype.com site-u (odakle vuce reklame) i td.
Na androidu Lucky Patcher vec resava problem adware-a znatno jednostavnije.

Brane

pre 9 godina

Lol, de nadjoste tog iz PlanPlusa, pa eno idite na Play Store i videcete da od decembra 2013 nije izasao ni jedan update za tu aplikaciju. Lolchina! (Jesus, 21. septembar 2014 11:37)

Kupio sam pc verziju programa Planplus 2010 i imali su vec nekoliko odlicnih besplatnih dopuna (dodali su mape svih većih naselja u Srbiji i Crnoj Gori). Njihove mape koristi vecina poznatih navigacija kao sto je iGo. To je godinama najbolji domaci softver.

vampir

pre 9 godina

@kinder Svaki update ima sve ispravke onog pre njega osim ako developer nije izbacio neke opcije iz ranijih verzija.
Možeš slobodno koliko hoćeš update-a da preskočiš i kad uradiš update biće ti isto kao da si instalirao svaki raniji update posebno.

СКИБ

pre 9 godina

Редовно ажурирам и углавном је апликација боља после тога (нове опције, лепши интерфејс, заузима мање радне меморије...).

Изузетак је Ибеј где константно ажурирање направи проблем (као што је и сада актуелан) да се не може са телефона куповати или учествовати у аукцији и онда прође пар месеци док се то исправи.

Kinder

pre 9 godina

Hteo bih da pitam ako neko zna, npr.preskocim jedan update i onda instaliram drugi, da li instaliranjem tog drugog, dobijam ispravke i prvog, tj.da li je u zadnjem updateu sadrzan prethodni :)
A sto se tice ucestalosti, ja azuriram samo bitne meni tipa anti virus, whatsapp, browser, i mozda još par njih, jer zauzimaju memoriju a kako mi nisu
stalno potrebne, mislim da je to ispravno. Fb ne azuriram jer je sve gori..

Nemanja

pre 9 godina

@Cosmo®
Na WP 70 % aplikacija ne radi kako valja, savetovao bih ti da promenis sistem, probao WP pa se brze bolje vratio na LG G2,ne pravite takve greske.

Achitwn

pre 9 godina

Ranije jesam,ali kad sam shvatio koliko memorije zauzima i koliko je nepotrebno,prestao sam.
(Vučena, 21. septembar 2014 10:19)

Software u 21 veku se pravi koristeci Agile metodologiju gde se nove funkcije dodaju iterativno. To je suprotno od metode gde se sofware pravio po par godina pre izlaska, kao sto je npr Microsoft nekad radio. Facebook npr koristi Agile i azurira svoj sofware skoro svaki dan a da mi to i nemprimetimo

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Zato ja imam APK Backup i Share i fino one verzije koje mi rade odlicno stavim na memorijsku u slucaju da shutra moram da resetujem tel ili nesto drugo i miran sam.

Hijavata

pre 9 godina

MekKejn: Zasto da perem ruke, kad ih odmah posle isprljam? Njegovo "ozbiljno" pitanje je na ovom nivou. Pitanje sve govori o ovom coveku. U svetu gde se svakodnevno desavaju poboljsanja na svim mogucim uredjajima i gde se tezi da bude bolje servis i usluga (iako ponekad nije tako), covek tresne i ostane ziv. Neka ne updatuje mape na navigaciji pa ce da zavrsi do Svrljiga ili zakrpe na raznim OS i drivere na racunarima. Samo to mu rade sluge, a telefon mora sam. Necu reci da je debilcina, al ga u Sofiji veoma ruzno pamte od pre neki mesec kad je izvrsio drvani udar.

Ske

pre 9 godina

@ Ske - nazadni korisnik
malo manje "strucnih" komentara.
hvala unapred!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milan, 21. septembar 2014 17:59)


Zar nije taj android za "napredne korisnike" ????? Odlucite se vec jednom.

pij djoko kafu

pre 9 godina

Da, svaki dan. Ali neke aplikacije ostavljam namerno na starijoj verziji jer na novoj nešto pokvare . Ono što me užasno nervira je što su nove verzije sve veće i veće i zauzimaju mi sve više memorije koju imam vrlo malo. Ja se čak i radujem ažuriranjima jer me zanima šta je novo dodato ali neke aplikacije se ažuriraju bez ikakvog smisla bukvalno svakog dana.

Mida

pre 9 godina

Ne, nikada ne ažuriram. Koristim telefon godinu dana i kupim drugi. Umorio sam se od ažuriranja. Znam da je potrebno, ali mi je mrsko. Najmanje pola aplikacija ne koristim uopšte. Mislim da je bezobrazluk što uz telefon dobijam glupave mape, hangs out itd. Shvatam da to velika većina koristi. Ako im treba, neka preuzmu sve to na google play.

Neke stvari treba rasvijetliti

pre 9 godina

Apple otima novac svom narodu, plaćaju porez manji nego prosječna američka porodica, a dobit im iznosi milijarde, isto naravno odmah prebacuju offshore pa po zakonu nisu dužni platiti porez. Jadno da jadnije ne može biti.... Žive od tih ljudi, a zabijaju im nož u leđa!

Mirko

pre 9 godina

Ako aplikacija ili operativni sistem radi dovoljno dobro, ne treba je azurirati. svaka nova verzija aplikacije donisi nove mogucnostti da vam se kradu podaci sa telefona I da dobijate vise reklama.
kao na primer novi apleov operativni sistem IO8 koji po prirodi stvari salje sve fotografije odmah na cloud. ali ne samo fotografije, vec i sve informacije o njima. dok god je IOS7 upotrebljiv, ne treba menjati. isto vazi i za sve aplikacije.

Mishko

pre 9 godina

Ne mogu da verujem da neko očekuje da jednom instalirana aplikacija traje večno bez obnavljanja. Ako žele tako nešto, šta će im onda SMARTfon? Na starim Nokijama ništa nisi morao da ažuriraš, to su telefoni za džangrizave likove poput ovog matorog Mekejna.

Neko Drugi

pre 9 godina

Glupo pitanje upuceno Kuku. Cuj, mora da azurira aplikaciju! Svakim novim apdejtom (bar kod pouzdanih aplikacija) donose se nove mogucnosti i ispravljaju greske. Sigurno nije programerima dosadno, pa ubacuju u aplikaciju nepotrebne stvari, samo da bi vam zauzeli prostor na telefonu/tabletu. Politicari! -_-

Nemanja

pre 9 godina

@Cosmo®
Na WP 70 % aplikacija ne radi kako valja, savetovao bih ti da promenis sistem, probao WP pa se brze bolje vratio na LG G2,ne pravite takve greske.

dzonikg

pre 9 godina

Novije verzije ne znace i bolje..zato pre nego kliknete update procitajte recenzije za novu verziju..npr zadnji primer je nova verzija chromea za android koja je u najmanju ruku uzas u odnosu na prethodnu..sporija je mnogo..nema vise dugmeta za refresh??..adress bar su povecali bez ikakvog razloga pa sad zauzima mnogo vise ekrana ponavljam bez ikakvog razloga..srecom pa imam vise android uredjaja pa lako sa par klika prebacim stariju verziju sa onog gde nisam updatovo na ostale android uredjaje.
I novija verzija facebook aplikacije je blagu uzas u odnosu na prethodnu koja je isto slaba ali je bar licila na nesto.
Takodje mnogo dobre aplikacije su besplatne i bez reklame dok ne postanu popularne a onda ti updatujes i dobijes istu aplikaciju ali ovog puta sa reklamama na sve strane ili u gorem slucaju sa in app purchaces za ono sto si u prethodnoj imao sve za DZ.
Price o tome kako je uvek novije bolje su smesne i za naivne...npr gallery th stock aplikacija za gledanja slika na telefonu ja u svim uredjajima ubacim onu iz 4.1 android verzije (cak i na nexus 7 koji ima 4.4 android) a razlog zato sto je to jedina verzija u kojoj mi u stock galeriji automatski prikazuje i moje slike i snimke iz piccase (gde backupujem sve slike i snimke) kao da su mi na telefonu..uvek su tu ..posle toga je google to izbacio da bi morao da ides na google plus da bi ih gledao.

Mladen

pre 9 godina

Nove verzije aplikacija mi prepunjavaju memoriju i imaju mogucnosti koje mi ne trebaju . Sto se PC-a tice , nove verzije su optimizovane za visejezgarne procesore i rade znacajno sporije od starijih verzija na takvom racunaru .

Brane

pre 9 godina

Lol, de nadjoste tog iz PlanPlusa, pa eno idite na Play Store i videcete da od decembra 2013 nije izasao ni jedan update za tu aplikaciju. Lolchina! (Jesus, 21. septembar 2014 11:37)

Kupio sam pc verziju programa Planplus 2010 i imali su vec nekoliko odlicnih besplatnih dopuna (dodali su mape svih većih naselja u Srbiji i Crnoj Gori). Njihove mape koristi vecina poznatih navigacija kao sto je iGo. To je godinama najbolji domaci softver.

Kole Kings

pre 9 godina

Pre svakog ažuriranja prvo proverim komentare korisnika, pošto se često dešava da aplikacija posle ažuriranja ne radi ili radi mnogo lošije. To se dešava i sa najpopularnijim aplikacijama. I kao što reče Mekejn i ja se pitam zašto već jednom ne srede te aplikacije, nego ih krpe svake nedelje?

Ske - nazadni korisnik

pre 9 godina

Hteo bih da pitam ako neko zna, npr.preskocim jedan update i onda instaliram drugi, da li instaliranjem tog drugog, dobijam ispravke i prvog, tj.da li je u zadnjem updateu sadrzan prethodni :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kinder, 21. septembar 2014 13:01)

Reci da se salis..
Pa naravno da dobijas sve ispravke
Ne smem ni da zamislim GIT nered koji bi developer imao kada bi radilo drugacije.
Zamisli da imas 15 update-a i da moras da odrzavas 15 branch-eva

CooL

pre 9 godina

Velika vecina dobrog besplatnog softwera kroz svaki update ima tendenciju da postane Adware, Nagware, Bloatware i sl. Mozda treba pomenuti i to pre nego sto se korisnicima preporuci pracenje "uputstava" za slepu nadogradnju :( Niko ne pravi nadogradnju softwera da bi mu program radio bolje (bezbednije) nego da bi uzeo vise para!
Ja iz principa ne koristim ni jednu jedinu aplikaciju koja prikazuje reklame. uTorrent mi je verzije 3.4.1 koja dozvoljava iskljucenje adova, Avast prethodne verzije gde radi disable "notifikacija", Skype uz blokiran pristup apps.skype.com site-u (odakle vuce reklame) i td.
Na androidu Lucky Patcher vec resava problem adware-a znatno jednostavnije.

Kinder

pre 9 godina

Hteo bih da pitam ako neko zna, npr.preskocim jedan update i onda instaliram drugi, da li instaliranjem tog drugog, dobijam ispravke i prvog, tj.da li je u zadnjem updateu sadrzan prethodni :)
A sto se tice ucestalosti, ja azuriram samo bitne meni tipa anti virus, whatsapp, browser, i mozda još par njih, jer zauzimaju memoriju a kako mi nisu
stalno potrebne, mislim da je to ispravno. Fb ne azuriram jer je sve gori..

Hijavata

pre 9 godina

MekKejn: Zasto da perem ruke, kad ih odmah posle isprljam? Njegovo "ozbiljno" pitanje je na ovom nivou. Pitanje sve govori o ovom coveku. U svetu gde se svakodnevno desavaju poboljsanja na svim mogucim uredjajima i gde se tezi da bude bolje servis i usluga (iako ponekad nije tako), covek tresne i ostane ziv. Neka ne updatuje mape na navigaciji pa ce da zavrsi do Svrljiga ili zakrpe na raznim OS i drivere na racunarima. Samo to mu rade sluge, a telefon mora sam. Necu reci da je debilcina, al ga u Sofiji veoma ruzno pamte od pre neki mesec kad je izvrsio drvani udar.

Ske

pre 9 godina

@ Ske - nazadni korisnik
malo manje "strucnih" komentara.
hvala unapred!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milan, 21. septembar 2014 17:59)


Zar nije taj android za "napredne korisnike" ????? Odlucite se vec jednom.

СКИБ

pre 9 godina

Редовно ажурирам и углавном је апликација боља после тога (нове опције, лепши интерфејс, заузима мање радне меморије...).

Изузетак је Ибеј где константно ажурирање направи проблем (као што је и сада актуелан) да се не може са телефона куповати или учествовати у аукцији и онда прође пар месеци док се то исправи.

Korisnik

pre 9 godina

Molim B92 da redovnije ažurira B92 aplikaciju za Windows Phone. Ponekad kada otvorim vest pa se ne učitaju komentari, onda nikad više ne mogu da vidim komentare za tu vest. Ni ako zatvorim i ponovo otvorim aplikaciju, ta vest tj. komentari su nedostupni.

Hvala!

Jesus

pre 9 godina

Lol, de nadjoste tog iz PlanPlusa, pa eno idite na Play Store i videcete da od decembra 2013 nije izasao ni jedan update za tu aplikaciju. Lolchina!

Nebojsa

pre 9 godina

ja azuriram redovno ali mi smeta što su sve veće i veće počnu na primer sa pet mb pa posle nekog vremena dodju na 10 mb još gore sa onim koje su u startu velike a prečesto im trpaju nepotrebne stvari samo da bi nešto dodali.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Zato ja imam APK Backup i Share i fino one verzije koje mi rade odlicno stavim na memorijsku u slucaju da shutra moram da resetujem tel ili nesto drugo i miran sam.

Achitwn

pre 9 godina

Ranije jesam,ali kad sam shvatio koliko memorije zauzima i koliko je nepotrebno,prestao sam.
(Vučena, 21. septembar 2014 10:19)

Software u 21 veku se pravi koristeci Agile metodologiju gde se nove funkcije dodaju iterativno. To je suprotno od metode gde se sofware pravio po par godina pre izlaska, kao sto je npr Microsoft nekad radio. Facebook npr koristi Agile i azurira svoj sofware skoro svaki dan a da mi to i nemprimetimo

vampir

pre 9 godina

@kinder Svaki update ima sve ispravke onog pre njega osim ako developer nije izbacio neke opcije iz ranijih verzija.
Možeš slobodno koliko hoćeš update-a da preskočiš i kad uradiš update biće ti isto kao da si instalirao svaki raniji update posebno.

Cosmo®

pre 9 godina

Mene baš nervira što b92 neće da updejtuje WP aplikaciju stoji na istoj verziji od početka i ništa ne radi kako treba, pola vesti ne učitava uopšte , instagram linkove ne možeš da otvoriš, video samo ponekad otvara , sve je sporo i presporo a komentare ume ponekad da ti duplo izbaci, najveći krš od aplikacije koji imam u telefonu... A na OnePlusu mi radi super android verzija...

Gospodin dzukela

pre 9 godina

jeste,sve to stoji, logicno je da se azuriraju i ja to stalno radim. Ali, sto i jedan put mi se desilo da nakon poslednjeg update neka aplikacija pocne da budali,izbacuje ili jednostavno ne radi..

pij djoko kafu

pre 9 godina

Da, svaki dan. Ali neke aplikacije ostavljam namerno na starijoj verziji jer na novoj nešto pokvare . Ono što me užasno nervira je što su nove verzije sve veće i veće i zauzimaju mi sve više memorije koju imam vrlo malo. Ja se čak i radujem ažuriranjima jer me zanima šta je novo dodato ali neke aplikacije se ažuriraju bez ikakvog smisla bukvalno svakog dana.