Subota, 13.09.2014.

11:45

„Nismo kopirali Samsung velikim iPhoneom“

Izvor: Businessinsider

„Nismo kopirali Samsung velikim iPhoneom“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

zmitjkoe

pre 9 godina

Apple ne pravi ekrane, nego im LG i Samsung prodaju svoje.
(Joca, 15. septembar 2014 19:11)

Jok more, Apple ima svoju retina tehnologiju i displeje im sada stancuje Sharp, i taj deo Sharpa, koji je nekad pravio TV panele, sada je vlasnistvo Apple.

Slobodan Marković

pre 9 godina

Da li je moguće da neko može tako da se izlupeta, da je Samsungov ekran, sa vašarsko-kičerskim bojama bolji od APPLE HD IPS ekrana, sa najprirodnijim bojama koje postoje u display tehnologiji? Zar je zavist samsung plastikanerovaca dotle otišla, pa prestanite već jednom sa "kiselim grožđem"!
To je zaista izgubilo svaki smisao, sa pojavom iPhonea 6+!

zmitjkoe

pre 9 godina

Apple ne pravi ekrane, nego im LG i Samsung prodaju svoje.
(Joca, 15. septembar 2014 19:11)

Jok more, Apple ima svoju retina tehnologiju i displeje im sada stancuje Sharp, i taj deo Sharpa, koji je nekad pravio TV panele, sada je vlasnistvo Apple.

TIL Zagreb

pre 9 godina

Meni iphone 5 stane u dzep, to mi je bitno. Drugo jel postoji bolji telefon te velicine. Trece, za razliku od drugih, radi.
(lol, 13. septembar 2014 18:00)

onda ti je dzep jako malen,jer meni i moj G3 stane u dzep,i to si u pravu,te velicine ne postoji bolji aparat,jer mnogi dobre telefone ne rade vec 2 godine u toj velicini,nego puno vecoj,a za manje para,a jos i bolji...kao i obicno oni su inovatori,NFC je iphone dobio,veci ekran,valjda ce ga i ostali androidci slijediti u tome za koju godinu ?

Maks

pre 9 godina

@ (srb, 14. septembar 2014 20:20)

AMOLED i IPS su različite tehnologije i koja će tehnologija nekome više da odgovara dosta zavisi od toga za šta koristi ekran i šta traži od ekrana.


Na primer, da li će AMOLED ili IPS ekran više da troši bateriju zavisi od sadržaja koji se gleda... AMOLED troši manje struje kada prikazuje tamne nijanse, ali za prikazivanje bele troši više nego IPS LED ekran.

Onda... Za IPS ekrane koji se ugrađuju u iPhone Apple navodi da su "sRGB accurate" (da precizno prikazuju sRGB profil), a i mnogi profesionalni grafički dizajneri i fotografi koriste IPS monitore... AMOLED ekrani obično imaju prezasićene boje i na prezantacijama kompanija koje prave OLED ekrane obično i pokazuju koliko jake boje AMOLED ekrani imaju, što nekom ko voli jake boje može da bude prednost, ali fotografi i grafičari obično traže preciznost.

AMOLED može da isključi pojedinačne piksele, da ne svetle, da bi crna izgledala crnije, ali to u nekim slučajevima može da dovede do toga da tamije boje budu previše zacrnjene i da detalji u tamnijim nijansama ne budu vidljivi.

Evo čovek koji ima i Galaxy S3 i iPhone 5 (iPhone 6 ima još bolji ekran) pravi poređenje: http://www.youtube.com/watch?v=zwxQvJx80Do

Kod AMOLED ekrana se plavi pikseli brže troše nego ostali, što nakon dužeg vremena može da utiče na prikaz boja (IPS nema taj problem, obzirom da pikseli na IPS ekranu ne svetle, nego imaju pozadinsko osvetljenje koje ravnomerno osvetljava ceo ekran).

srb

pre 9 godina

@moma sigurnost? Kakva sigurnost kod iphonea? @lepojko ajde ne lupaj gluposti, samsung ima najbolji ekran na trzistu, nemoj da si smesan sa ovakvim komentarima, sta nedostaje samsungu u poredjenju sa applom? Veca je rezolucija ekrana, bolje boje, sve je bolje od applea

Moma

pre 9 godina

Meni iphone 5 stane u dzep, to mi je bitno. Drugo jel postoji bolji telefon te velicine. Trece, za razliku od drugih, radi.
(lol, 13. septembar 2014 18:00) - Moj IPHONE5 je jednostavno savrsenstvo. Od placanja racuna do pracenja aviona uz radar. Raketa i sigurnost kakvu svet ne poznaje. Ne pominjite samsung ovde!

Ovan

pre 9 godina

Apple i iPhone je pravi telefon, profesionalan i siguran. Nasuprot njemu, Samsung je cista ali zalosna kopija iPhona. Uspeh Samsunga je u njihovoj priprostoj ali brutalno skupoj reklami.

iNatalija

pre 9 godina

Dok se u zemljici Srbiji ljudi svadjaju oko NAJBRZEG iPhona, dotke ceo Zsoad, Istok i Amerika ludacki ga kupuju i ne pitajz posti je. Stisajte se samsungovci, uzivajte u svojim samsung smartfonivima!

Dragan

pre 9 godina

Nikad ne bih kupio mobilni telefon koji ne mogu da stavim u dzep od pantalona ili farmerki. Marka uopste nije bitna. Smesno mi je kad vidim neke moje prijatelje kako opasuju one futrole da bi mogli da nose ova cudovista. Ne razumem u cemu je poenta.

Maks

pre 9 godina

@ (Nikola, 13. septembar 2014 22:37)

iPad i iPhone nisu prvi Appleovi uređaji sa touchscreenom.

Apple je još osamdeset i neke počeo razvoj Newton platforme, a Appleov MessagePad 100 (džepni računar sa touchscreenom, veličine manjeg tablet računara) je zvanično izašao 1993... evo da proveriš ako ne veruješ da je Apple još osamdesetih radio na tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Newton_%28platform%29 i evo i da pročitaš nešto o MessagePad 100: http://en.wikipedia.org/wiki/MessagePad

MS računare i telefone nije proizvodio do relativno skoro... Windows Mobile i Windows CE su licencirali drugim firmama koje su proizvodile džepne računare... Uzgred... Windows CE je izašao 1996, a Windows Mobile 2000. godine... "Microsoft Tablet PC" platforma (što je bio tablet sa Windows XP) je najavljena tek 2001. (evo link: http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Tablet_PC pa proveri).

Jesu postojali džepni računari i pre Newtona, ali uglavnom su izgledali ili kao HP-75 (koji je imao ekran za prikaz jedne linije teksta, nije imao bilo kakav touchscreen, niti grafičko okruženje i koristio je MS-DOS... evo ovde imaš sliku: http://en.wikipedia.org/wiki/HP-75 pa pogledaj) ili kao HP 95LX (koji je takođe koristio MS-DOS kao i HP-75, samo što je bio "palmtop", to jest nešto kao mini-laptop... evo: http://en.wikipedia.org/wiki/HP_95LX pa pogledaj... a i HP 200LX iz 1994. je bio "palmtop" sa MS-DOS-om: http://en.wikipedia.org/wiki/HP_200LX i tu takođe imaš sliku da vidiš).

-

pre 9 godina

pa i niste kopirali samo ste se pridružili trendu koji je započeo galaxy note 2 što je super za iphone korisnike ali i za ostale pošto Android mora da izađe s nečim novim

mc

pre 9 godina

Jeste kako da ne. A pola amerike kupilo masku za iphone 5s sa baterijom. To je najprodavaniji dodatak...
Sony z1 compact. Dva dana baterija traje!

Sakupljac minusa

pre 9 godina

IPhone ios zatvoren a sigurnost opet slaba, za svaki transfer podataka treba iTunes, a baterija katastrofa. Kad se vec hvale nek urade nesto da poboljšaju ove stvari. Sa druge strane Android je otvorena platforma a ima telefona sa baterijom koja ce izdržati 2-3 dana solidne upotrebe (pozivi, msg, surfanje, fotografije) . Sve ostalo obe platforme nude u pitanju su nijanse.

Miladin

pre 9 godina

Evo ja napunio moju staru Nokiju 6300 pre 4 dana. Baterija je na 80% malo sam pricao jer mi je to sekundarni telefon. Ali ljudi, prave od nas kretene koji o glupom smartfonu moraju da brinu kao da je kucni ljubimac. uzasno opterecujuce. A jace baterije ne razvijaju jer ce onda moci da se upotrebe i u automobilima.

odvratno...

nshappy

pre 9 godina

Kao što za šabana u besnim kolima znaš da ima mali penis tako i sa telefonom, ako je to nekome statusni simbol, tu onda fali koji cm. I IQ.

Exodus

pre 9 godina

Dzobs je bio cool tip i naravno da u to vreme nije ni bio potreban tel sa vecim ekranom .Danas je standard HD rezolucija i kao takva zahteva vece ekrane standardi potraznje su drugaciji pre 5godina sto je i logicno.Nemam iphone koristim android i ne mislim da je iphone krs .E sad sami kupci odredjuju sta im odgovara meni je iphone extra kao uredjaj al mi ne odgovara cena ulozeno dobijeno .Jer imam to sve slicno ili isto za 200 do 300 evra jeftinije kod samsunga sony lg nokie ...Za moje potrebe viber skype whats up net ,klasika isto radi i na iosu i na wp i na androidu ne primecujem razliku .

Mirkosoft

pre 9 godina

Svi koji kazu da Iphone nikad ne zapuca i da ne koci, lazu, lazu i opet lazu. Radio sam kod jedne musterije u gradu koja lepo zaradjuje a usput je covek koristio iPhone, kad od jednom zapuca i ekran nikako ne reaguje, zvuk ide kad neko zove ali nema sanse da se javi covek jer je ekran ostao crn ko noc. Pitao me za savet da mu pomognem ali "pametan" iPhone ne moze da se ugasi kao android (dugim pritiskom na dugme za paljenje uredjaja, a baterija ne moze da se izvadi), i tako je covek morao da ode kod majstora da mu popravi telefon koji "ne baguje". Nije se doduse dugo zadrzao ali je ipak imao problema sa telefonom koji se van mreze legalno prodaje po ceni od 700 evra. Toliko o tome, pouzdano znam da je telefon legalno kupljen i da nije skidan sa mreze.

Nikola

pre 9 godina

(zmitjkoe, 13. septembar 2014 20:20)
ibm,hp i ms su izbacivali tablete i touchscreen telefone bar 10god pre apple.Apple je to kasnije izbacio u pravom trenutku kad je tehnologija znacajno napredovala i postala jeftina i na tome im treba cestitati.

Holly

pre 9 godina

O tome se radi, da su Androidi potrcali da kazu kako oni nesto prvi imaju, ali zanemaruju cinjenicu da su kao plagijatori brze bolje potrcali da ponude ono sto su naculi da bi Apple napravio u buduce. Vazno im je biti prvi, a ne kako ce to funkcionisati. Zato im je korisnicka grupa i manje obrazovana i zato se kite tudjim perjem i zato ce iPhone uvek biti pojam kvaliteta, elegancije sistema i dizajana.

Heh

pre 9 godina

Smeće ali teško....
Ovo su specifikacije Nexus-a 4 iz 2012 god.
(red, 13. septembar 2014 21:44)

Sto rece neko dole, mozes da im pljunes pod prozor. Uostalom trosi svoje pare kako hoces i pusti mene da trosim svoje pare kako ja hocu. Svidja mi se iPhone i savrseno mi odgovara. Problem?

zmitjkoe

pre 9 godina

a za dve godine ce da izmisle staylus
.

(proka pronalazac, 13. septembar 2014 16:57)
Preporučujem (+55) Ne preporučujem (-5)

Kad je Apple imao stylus Samsung je pravio sardine. Verujem da ce Note 5 imati i olovcicu i gumicu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Newton_(platform)#mediaviewer/File:Apple_Newton-IMG_0454-cropped.jpg

SrbinMusliman

pre 9 godina

Dzobs 2010te rece...nikad veci telefon necemo...ali o cemu pricamo ljudi? Ovce ce uvijek biti ovce a i ukusi su razlociti. Meni je ios za starije...

@AleksandarCucu

pre 9 godina

Koristim Windows Phone i Nokia Lumia 820 ali sam od uvek gotivio Samsung jer GAZE Apple,koji prezirem! Sve što su predstavili,ostali imaju GODINAMA,samo što oni šišaju ovce za 1k €,a ostali naplaćuju manje za BOLJE.

Marko Kraljević

pre 9 godina

Svejedno , drugi ste, kaskate za Samsungom, i kraj, a da li ste bolji i da li vaše trule jabuke rade je diskutabilno. Bagoviti su isto koliko i android, tako da sorry but jbg.

Washington

pre 9 godina

Citajuci komentare ispada da Androidi samo baguju a Iphone je stabilan non-stop.

Ja evo imam HTC M8 vec sest meseci i mozda mi je 3-4 puta nesto zabagovalo. Iphone sam koristio 5 godina i bilo je bagovanja takodje. Oladite malo molim vas.

LED

pre 9 godina

Istu stvar je izjavio jos pre nekoliko godina, a glavni razlog je kvalitet displeja. Poenta je u tome sto je Samsung ubrzanim i nepromisljenim povecavanjem svoih telefona upropastio sve ono u cemu je ranije prednjacio sa Amoled tehnologijom. Apple je cekao i radio i sada ce imati ekran na oba modela koji je kao i kod iPhone-a 5 i 5s bar 50 puta bolji od Samsungovih.

U Srbiji 60% nepismenih! Evo ga i 61

pre 9 godina

Ovaj kuk mnogo fantazira meni samo nije jasno imaju 4.7 incni telefon zašto su mu metili tako slabu bateriju zar nije bilo mesta za jaču.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 13. septembar 2014 12:10)

Obicno nalazim tvoje komentare absolutno nekompetentnim za bilo kakvu analizu, ali brate, na ovaj moram da ti "metim" primedbu :)

Uzas...

Nebojša

pre 9 godina

Ljudi Iphone telefone kupuju ljudi kojima treba telefon koji nece bagovati, to je ono sto vredi novca za ovaj telefon.ios ne treba quad core i 3gb rama dovoljno je dual core i 1gb.i opet je brzi od svih telefona na trzistu i ako oni svi imaju octa core i quad core.toliko (mark, 13. septembar 2014 18:01)

Očigledno iphoneu svašta ne treba od jače baterije iako su imali prostora za to pa od samo 8 mp peti put zaredom pa do vodootpornosti ništa od toga mu netreba ali košta kao da sve to ima i to još sa jeftinijim zastarelim hardverom.

mikiveliki

pre 9 godina

Kakav iPhone i to smece koje pukne na punjacu? Moj sledeci je Sony Xperia Ultra. Zdere ih sve za predjelo. Nokia, Motorola, iPhone...To su sklopocije za bolesne umove. Tehnika je jedino sa dalekog istoka, sve ostalo su sklopocije.

mark

pre 9 godina

Ljudi Iphone telefone kupuju ljudi kojima treba telefon koji nece bagovati, to je ono sto vredi novca za ovaj telefon.ios ne treba quad core i 3gb rama dovoljno je dual core i 1gb.i opet je brzi od svih telefona na trzistu i ako oni svi imaju octa core i quad core.toliko

ICz

pre 9 godina

Mozete Apple-u da pljunete pod prozor.Kao da im je bilo tesko da naprave veci iPhone kad prave iPad od 10 inca.Njihovi proizvodi bas zato i rade odlicno jer ne zure.

nerealan

pre 9 godina

Kao da samo Apple i Samsung proizvode telefone sa velikim ekranima... Stvarno smaraju ljudi više sa tom veličinom ekrana. Neka kupuje ko šta hoće/može u kojoj veličini hoće i na kojoj platformi hoće. Ljudi shvatite da Apple neće u skoroj budućnosti predstaviti neki revolucinaran mobilni uređaj jer realno više nema šta da se izmisli i predstavi. Sledeća revolucionarna stvar koja će se desiti u dalekoj budućnosti je npr. telefon debljine 2mm, a mnogo brži, bolji... Ali čak i takve stvari se neće desiti odjednom nego će se postepeno doći do toga. Uređaji mogu samo da se unapređuju i da postaju više funkcionalni i u tom smislu da preve nekakve "revolucije". Možda nešto od ove gadžeterije napravi neku novinu u našim životima, ali meni su to lično gluposti jer ja ne želim da imam mini telefon-kompjuter na ruci koji se zove pametni sat.

kole

pre 9 godina

stvar je u tome da rade kao domaci politicari.nesto lazu ubedjuju i posle par godina salimo se nismo mislili ozbiljno...naravno da ih samsung sad zeza.tako je bilo kad su zezali pc,pa su na kraju postali pc.tako je bilo i sa samsung note modelom,posvetili vise godina ubedjivanju da je njihova velicina idealna pa na kraju izbacili 5" model.niko sem apple nije takve gluposti lupao zato sad i trpi zezanje od samsunga.

Winston Smith

pre 9 godina

Moj sledeći telefon biće verovatno Moto X druge generacije,koji je dobio izvanredne ocene od američkih kritičara u prvom hands-on-u.Ni Apple,ni Samsung,jer budimo iskreni,ono što nam prodaju,nije vredno tih para.

Konstantin

pre 9 godina

Čekali su godinama da bi maksimalno iskoristili proizvodnju ekrana i baterije. Dve godine su pravili 4" ekrane, a praviće i dalje dok su u prodaji 5s i 5c. Ustvari, Apple je dosta zaradio na tome, baš dosta!

miki

pre 9 godina

ja imam note 2 kupljen za 220 eura ... radi presavrseno... gledam full hd filmove sa njega preko mhl kabla na plazmi 43" - igrice ... a baterija sljaka ceo dan - prosirio memoriju na 32 giga i kostalo me 15 eura - o cemu vi pricateeeee ----

raci

pre 9 godina

koristio sam iphone5, sad imam huawei g700, 3x bolji telefon, 3x jeftiniji telefon. kako je apple prevario tolike ljude da daju tolike pare, to je umetnost.

bole

pre 9 godina

nisu kopirali Samsunga, novi iPhone je kopija HTC-a. do duše lošija kopija. ako neko kaže da nije neka ukuca na googlu pa nek vidi od pozadi kako izgledaju

realan

pre 9 godina

a moguce je da samo lupeta...ipak se ona armija korisnika slepo vodi recima velikog vodje....necu da ih pljujem, ali da lazu - lazu...a najvise svoje korisnike

Lažni car Šćepan Mali

pre 9 godina

„Nismo kopirali Samsung velikim iPhoneom“

Naravno da niste. Zapravo, Samsung je kopirao vas, to jest najnoviji iPhone, pa su ugradili velike displeje u svoje modele.
Da ne bude zabune, koristim Sony, i mislim da će još dugo tako ostati. Mada moram priznati da mi je interesantan onaj Samsung Alpha ili kako-se-već-zove.

IT MiN

pre 9 godina

Kakve su ovo gluposti, kakve novitete oni prave? Dok ima je Jobs bio živ i da kažeš, sad ko kupi ovo debilčina i treba svako da mu pljune u facu! Pa ovaj telefon je lošiji od prosečnpg Androida i Windows phone-a.

Neko Drugi

pre 9 godina

Ovo sa kopiranjem Samsunga mi je isto glupa cinjenjica koliko kopiranje Applea od strane Samsunga za zaobljeni pravougaonik. U stvari, oni se medjusobno tuze jer su jedni drugima najveci protivnici, i kao osnovu koriste potonuli americki patentni sistem (ne kazem da nema dobrih patenata vec se moze tu registrovati sve i svasta) i samo koriste pomenuti apsurd situacije.

hladisa

pre 9 godina

A mozda se odgovor krije u pitanju, kako bi Ios radio "na" Samsungu, i kako bi Android radio "na" Iphone-u tj na njihovim medjusobnim hardverima....?

Miloš_NS

pre 9 godina

Jok i nisu kopirali Samsung. Prvo je, pre nekoliko godina, Samsung iskopirao iPhone pa ga je malo kasnije prevazišao i sad Apple mora da "juri" Korejce.

iOs

pre 9 godina

Poznavajući Apple,ova priča pije pomalo vodu,videćemo u praksi kakva je baterija i ekran...apple razradjuje i testira uredjaj malo duže nego ostali a odatle i pouzdanost koja se stiče dužim vremenom korištenja apple uredjaja...sva ova ismejavanja su žalosna,kako svake godine,tako i ove...kao neke seoske tračare,koje su zavidne komšiji koji ima više,kad neznaju šta će udare po ogovaranju...

gradinar

pre 9 godina

Smesna su mi ova prepucavanja...
Niko nije izmislio dimenziju (u ovom slucaju ekrana), kao sto niko ne moze da tvrdi da je izmislio i patentirao (pravougaoni) oblik, a oko toga su se tuzakali pre neku godinu...
Zato ja biram aparat dovoljno pouzdan, koji ispunjava moje potrebe, uz pristupacnu cene..., a ne brend radi brenda da bi se pravio vazan...

mick

pre 9 godina

secam se da je neko pricao da note niko nece kupiti jer je preveliki, pa onda optuzbe za kopiranje pravougaonika i slicno. eto sve se vraca sve se placa...

savio

pre 9 godina

Veci ajfon je napravljen da pi se privukle musterije koje su do sad imale velike telefone(npr. samsung note) Svi koji su do sada koristili ajfon 4,5,5s ostace pri manjem ajfonu 6.

Nebojša

pre 9 godina

Ovaj kuk mnogo fantazira meni samo nije jasno imaju 4.7 incni telefon zašto su mu metili tako slabu bateriju zar nije bilo mesta za jaču.

Zeko Peko

pre 9 godina

Sto da prave sa vecim ekranima kad im je i tako islo dobro. Moraju vece ekrane ostaviti za kasnije kao i NFC. Inace ama bas nista novo ni bi imali osim par % brzeg procesora i za dlaku bolje kamere.

Bandza

pre 9 godina

Dosadni ste i jedni i drugi, muka mi je i od galaxija i od ajfona, ne interesuje me ko je koga kopirao, zgadili ste mi se i jedan i drugi zbog ovakvih glupih naslova u tehnopolisu...sledeci telefon Alcatel DB

only fools and horses

pre 9 godina

Pa dobro, niste kopirali Samsung, ali ste poslednji od svih proizvođača telefona napravili ekran veći od 4 inča. Kad je postalo jasno da je to želja korisnika. E sad, ako se to naziva originalnost i inovativnost, onda...
Mada mislim da je greška što nije predstavljen i noviji telefon od 4-4,3 inča za one koji ipak vole manje ekrane. Dobro, prodavaće se i petica, ali nije to to.

persej

pre 9 godina

Stalno izvlacite iz konteksta gledao sam interviju nije bilo pitanje direktno za samsung vezanona druga stvar samsung nije jedini proizvodjac bio koji je pravio vece telefone od appla

...

pre 9 godina

rekli ste da je sve preko 4 inca previse i da nemoze da se koristi jednom rukom,novi iphone je preko 4 inca i nemoze da se koristi jednom rukom!!!!

miki

pre 9 godina

ja imam note 2 kupljen za 220 eura ... radi presavrseno... gledam full hd filmove sa njega preko mhl kabla na plazmi 43" - igrice ... a baterija sljaka ceo dan - prosirio memoriju na 32 giga i kostalo me 15 eura - o cemu vi pricateeeee ----

IT MiN

pre 9 godina

Kakve su ovo gluposti, kakve novitete oni prave? Dok ima je Jobs bio živ i da kažeš, sad ko kupi ovo debilčina i treba svako da mu pljune u facu! Pa ovaj telefon je lošiji od prosečnpg Androida i Windows phone-a.

bole

pre 9 godina

nisu kopirali Samsunga, novi iPhone je kopija HTC-a. do duše lošija kopija. ako neko kaže da nije neka ukuca na googlu pa nek vidi od pozadi kako izgledaju

...

pre 9 godina

rekli ste da je sve preko 4 inca previse i da nemoze da se koristi jednom rukom,novi iphone je preko 4 inca i nemoze da se koristi jednom rukom!!!!

raci

pre 9 godina

koristio sam iphone5, sad imam huawei g700, 3x bolji telefon, 3x jeftiniji telefon. kako je apple prevario tolike ljude da daju tolike pare, to je umetnost.

Bandza

pre 9 godina

Dosadni ste i jedni i drugi, muka mi je i od galaxija i od ajfona, ne interesuje me ko je koga kopirao, zgadili ste mi se i jedan i drugi zbog ovakvih glupih naslova u tehnopolisu...sledeci telefon Alcatel DB

Washington

pre 9 godina

Citajuci komentare ispada da Androidi samo baguju a Iphone je stabilan non-stop.

Ja evo imam HTC M8 vec sest meseci i mozda mi je 3-4 puta nesto zabagovalo. Iphone sam koristio 5 godina i bilo je bagovanja takodje. Oladite malo molim vas.

Nebojša

pre 9 godina

Ovaj kuk mnogo fantazira meni samo nije jasno imaju 4.7 incni telefon zašto su mu metili tako slabu bateriju zar nije bilo mesta za jaču.

only fools and horses

pre 9 godina

Pa dobro, niste kopirali Samsung, ali ste poslednji od svih proizvođača telefona napravili ekran veći od 4 inča. Kad je postalo jasno da je to želja korisnika. E sad, ako se to naziva originalnost i inovativnost, onda...
Mada mislim da je greška što nije predstavljen i noviji telefon od 4-4,3 inča za one koji ipak vole manje ekrane. Dobro, prodavaće se i petica, ali nije to to.

realan

pre 9 godina

a moguce je da samo lupeta...ipak se ona armija korisnika slepo vodi recima velikog vodje....necu da ih pljujem, ali da lazu - lazu...a najvise svoje korisnike

Miloš_NS

pre 9 godina

Jok i nisu kopirali Samsung. Prvo je, pre nekoliko godina, Samsung iskopirao iPhone pa ga je malo kasnije prevazišao i sad Apple mora da "juri" Korejce.

mick

pre 9 godina

secam se da je neko pricao da note niko nece kupiti jer je preveliki, pa onda optuzbe za kopiranje pravougaonika i slicno. eto sve se vraca sve se placa...

persej

pre 9 godina

Stalno izvlacite iz konteksta gledao sam interviju nije bilo pitanje direktno za samsung vezanona druga stvar samsung nije jedini proizvodjac bio koji je pravio vece telefone od appla

Winston Smith

pre 9 godina

Moj sledeći telefon biće verovatno Moto X druge generacije,koji je dobio izvanredne ocene od američkih kritičara u prvom hands-on-u.Ni Apple,ni Samsung,jer budimo iskreni,ono što nam prodaju,nije vredno tih para.

gradinar

pre 9 godina

Smesna su mi ova prepucavanja...
Niko nije izmislio dimenziju (u ovom slucaju ekrana), kao sto niko ne moze da tvrdi da je izmislio i patentirao (pravougaoni) oblik, a oko toga su se tuzakali pre neku godinu...
Zato ja biram aparat dovoljno pouzdan, koji ispunjava moje potrebe, uz pristupacnu cene..., a ne brend radi brenda da bi se pravio vazan...

mikiveliki

pre 9 godina

Kakav iPhone i to smece koje pukne na punjacu? Moj sledeci je Sony Xperia Ultra. Zdere ih sve za predjelo. Nokia, Motorola, iPhone...To su sklopocije za bolesne umove. Tehnika je jedino sa dalekog istoka, sve ostalo su sklopocije.

SrbinMusliman

pre 9 godina

Dzobs 2010te rece...nikad veci telefon necemo...ali o cemu pricamo ljudi? Ovce ce uvijek biti ovce a i ukusi su razlociti. Meni je ios za starije...

kole

pre 9 godina

stvar je u tome da rade kao domaci politicari.nesto lazu ubedjuju i posle par godina salimo se nismo mislili ozbiljno...naravno da ih samsung sad zeza.tako je bilo kad su zezali pc,pa su na kraju postali pc.tako je bilo i sa samsung note modelom,posvetili vise godina ubedjivanju da je njihova velicina idealna pa na kraju izbacili 5" model.niko sem apple nije takve gluposti lupao zato sad i trpi zezanje od samsunga.

Marko Kraljević

pre 9 godina

Svejedno , drugi ste, kaskate za Samsungom, i kraj, a da li ste bolji i da li vaše trule jabuke rade je diskutabilno. Bagoviti su isto koliko i android, tako da sorry but jbg.

@AleksandarCucu

pre 9 godina

Koristim Windows Phone i Nokia Lumia 820 ali sam od uvek gotivio Samsung jer GAZE Apple,koji prezirem! Sve što su predstavili,ostali imaju GODINAMA,samo što oni šišaju ovce za 1k €,a ostali naplaćuju manje za BOLJE.

Nebojša

pre 9 godina

Ljudi Iphone telefone kupuju ljudi kojima treba telefon koji nece bagovati, to je ono sto vredi novca za ovaj telefon.ios ne treba quad core i 3gb rama dovoljno je dual core i 1gb.i opet je brzi od svih telefona na trzistu i ako oni svi imaju octa core i quad core.toliko (mark, 13. septembar 2014 18:01)

Očigledno iphoneu svašta ne treba od jače baterije iako su imali prostora za to pa od samo 8 mp peti put zaredom pa do vodootpornosti ništa od toga mu netreba ali košta kao da sve to ima i to još sa jeftinijim zastarelim hardverom.

Neko Drugi

pre 9 godina

Ovo sa kopiranjem Samsunga mi je isto glupa cinjenjica koliko kopiranje Applea od strane Samsunga za zaobljeni pravougaonik. U stvari, oni se medjusobno tuze jer su jedni drugima najveci protivnici, i kao osnovu koriste potonuli americki patentni sistem (ne kazem da nema dobrih patenata vec se moze tu registrovati sve i svasta) i samo koriste pomenuti apsurd situacije.

nerealan

pre 9 godina

Kao da samo Apple i Samsung proizvode telefone sa velikim ekranima... Stvarno smaraju ljudi više sa tom veličinom ekrana. Neka kupuje ko šta hoće/može u kojoj veličini hoće i na kojoj platformi hoće. Ljudi shvatite da Apple neće u skoroj budućnosti predstaviti neki revolucinaran mobilni uređaj jer realno više nema šta da se izmisli i predstavi. Sledeća revolucionarna stvar koja će se desiti u dalekoj budućnosti je npr. telefon debljine 2mm, a mnogo brži, bolji... Ali čak i takve stvari se neće desiti odjednom nego će se postepeno doći do toga. Uređaji mogu samo da se unapređuju i da postaju više funkcionalni i u tom smislu da preve nekakve "revolucije". Možda nešto od ove gadžeterije napravi neku novinu u našim životima, ali meni su to lično gluposti jer ja ne želim da imam mini telefon-kompjuter na ruci koji se zove pametni sat.

Lažni car Šćepan Mali

pre 9 godina

„Nismo kopirali Samsung velikim iPhoneom“

Naravno da niste. Zapravo, Samsung je kopirao vas, to jest najnoviji iPhone, pa su ugradili velike displeje u svoje modele.
Da ne bude zabune, koristim Sony, i mislim da će još dugo tako ostati. Mada moram priznati da mi je interesantan onaj Samsung Alpha ili kako-se-već-zove.

mark

pre 9 godina

Ljudi Iphone telefone kupuju ljudi kojima treba telefon koji nece bagovati, to je ono sto vredi novca za ovaj telefon.ios ne treba quad core i 3gb rama dovoljno je dual core i 1gb.i opet je brzi od svih telefona na trzistu i ako oni svi imaju octa core i quad core.toliko

Zeko Peko

pre 9 godina

Sto da prave sa vecim ekranima kad im je i tako islo dobro. Moraju vece ekrane ostaviti za kasnije kao i NFC. Inace ama bas nista novo ni bi imali osim par % brzeg procesora i za dlaku bolje kamere.

Sakupljac minusa

pre 9 godina

IPhone ios zatvoren a sigurnost opet slaba, za svaki transfer podataka treba iTunes, a baterija katastrofa. Kad se vec hvale nek urade nesto da poboljšaju ove stvari. Sa druge strane Android je otvorena platforma a ima telefona sa baterijom koja ce izdržati 2-3 dana solidne upotrebe (pozivi, msg, surfanje, fotografije) . Sve ostalo obe platforme nude u pitanju su nijanse.

mc

pre 9 godina

Jeste kako da ne. A pola amerike kupilo masku za iphone 5s sa baterijom. To je najprodavaniji dodatak...
Sony z1 compact. Dva dana baterija traje!

Konstantin

pre 9 godina

Čekali su godinama da bi maksimalno iskoristili proizvodnju ekrana i baterije. Dve godine su pravili 4" ekrane, a praviće i dalje dok su u prodaji 5s i 5c. Ustvari, Apple je dosta zaradio na tome, baš dosta!

Mirkosoft

pre 9 godina

Svi koji kazu da Iphone nikad ne zapuca i da ne koci, lazu, lazu i opet lazu. Radio sam kod jedne musterije u gradu koja lepo zaradjuje a usput je covek koristio iPhone, kad od jednom zapuca i ekran nikako ne reaguje, zvuk ide kad neko zove ali nema sanse da se javi covek jer je ekran ostao crn ko noc. Pitao me za savet da mu pomognem ali "pametan" iPhone ne moze da se ugasi kao android (dugim pritiskom na dugme za paljenje uredjaja, a baterija ne moze da se izvadi), i tako je covek morao da ode kod majstora da mu popravi telefon koji "ne baguje". Nije se doduse dugo zadrzao ali je ipak imao problema sa telefonom koji se van mreze legalno prodaje po ceni od 700 evra. Toliko o tome, pouzdano znam da je telefon legalno kupljen i da nije skidan sa mreze.

Exodus

pre 9 godina

Dzobs je bio cool tip i naravno da u to vreme nije ni bio potreban tel sa vecim ekranom .Danas je standard HD rezolucija i kao takva zahteva vece ekrane standardi potraznje su drugaciji pre 5godina sto je i logicno.Nemam iphone koristim android i ne mislim da je iphone krs .E sad sami kupci odredjuju sta im odgovara meni je iphone extra kao uredjaj al mi ne odgovara cena ulozeno dobijeno .Jer imam to sve slicno ili isto za 200 do 300 evra jeftinije kod samsunga sony lg nokie ...Za moje potrebe viber skype whats up net ,klasika isto radi i na iosu i na wp i na androidu ne primecujem razliku .

nshappy

pre 9 godina

Kao što za šabana u besnim kolima znaš da ima mali penis tako i sa telefonom, ako je to nekome statusni simbol, tu onda fali koji cm. I IQ.

ICz

pre 9 godina

Mozete Apple-u da pljunete pod prozor.Kao da im je bilo tesko da naprave veci iPhone kad prave iPad od 10 inca.Njihovi proizvodi bas zato i rade odlicno jer ne zure.

iOs

pre 9 godina

Poznavajući Apple,ova priča pije pomalo vodu,videćemo u praksi kakva je baterija i ekran...apple razradjuje i testira uredjaj malo duže nego ostali a odatle i pouzdanost koja se stiče dužim vremenom korištenja apple uredjaja...sva ova ismejavanja su žalosna,kako svake godine,tako i ove...kao neke seoske tračare,koje su zavidne komšiji koji ima više,kad neznaju šta će udare po ogovaranju...

U Srbiji 60% nepismenih! Evo ga i 61

pre 9 godina

Ovaj kuk mnogo fantazira meni samo nije jasno imaju 4.7 incni telefon zašto su mu metili tako slabu bateriju zar nije bilo mesta za jaču.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 13. septembar 2014 12:10)

Obicno nalazim tvoje komentare absolutno nekompetentnim za bilo kakvu analizu, ali brate, na ovaj moram da ti "metim" primedbu :)

Uzas...

Heh

pre 9 godina

Smeće ali teško....
Ovo su specifikacije Nexus-a 4 iz 2012 god.
(red, 13. septembar 2014 21:44)

Sto rece neko dole, mozes da im pljunes pod prozor. Uostalom trosi svoje pare kako hoces i pusti mene da trosim svoje pare kako ja hocu. Svidja mi se iPhone i savrseno mi odgovara. Problem?

hladisa

pre 9 godina

A mozda se odgovor krije u pitanju, kako bi Ios radio "na" Samsungu, i kako bi Android radio "na" Iphone-u tj na njihovim medjusobnim hardverima....?

Holly

pre 9 godina

O tome se radi, da su Androidi potrcali da kazu kako oni nesto prvi imaju, ali zanemaruju cinjenicu da su kao plagijatori brze bolje potrcali da ponude ono sto su naculi da bi Apple napravio u buduce. Vazno im je biti prvi, a ne kako ce to funkcionisati. Zato im je korisnicka grupa i manje obrazovana i zato se kite tudjim perjem i zato ce iPhone uvek biti pojam kvaliteta, elegancije sistema i dizajana.

Nikola

pre 9 godina

(zmitjkoe, 13. septembar 2014 20:20)
ibm,hp i ms su izbacivali tablete i touchscreen telefone bar 10god pre apple.Apple je to kasnije izbacio u pravom trenutku kad je tehnologija znacajno napredovala i postala jeftina i na tome im treba cestitati.

savio

pre 9 godina

Veci ajfon je napravljen da pi se privukle musterije koje su do sad imale velike telefone(npr. samsung note) Svi koji su do sada koristili ajfon 4,5,5s ostace pri manjem ajfonu 6.

Miladin

pre 9 godina

Evo ja napunio moju staru Nokiju 6300 pre 4 dana. Baterija je na 80% malo sam pricao jer mi je to sekundarni telefon. Ali ljudi, prave od nas kretene koji o glupom smartfonu moraju da brinu kao da je kucni ljubimac. uzasno opterecujuce. A jace baterije ne razvijaju jer ce onda moci da se upotrebe i u automobilima.

odvratno...

-

pre 9 godina

pa i niste kopirali samo ste se pridružili trendu koji je započeo galaxy note 2 što je super za iphone korisnike ali i za ostale pošto Android mora da izađe s nečim novim

LED

pre 9 godina

Istu stvar je izjavio jos pre nekoliko godina, a glavni razlog je kvalitet displeja. Poenta je u tome sto je Samsung ubrzanim i nepromisljenim povecavanjem svoih telefona upropastio sve ono u cemu je ranije prednjacio sa Amoled tehnologijom. Apple je cekao i radio i sada ce imati ekran na oba modela koji je kao i kod iPhone-a 5 i 5s bar 50 puta bolji od Samsungovih.

zmitjkoe

pre 9 godina

a za dve godine ce da izmisle staylus
.

(proka pronalazac, 13. septembar 2014 16:57)
Preporučujem (+55) Ne preporučujem (-5)

Kad je Apple imao stylus Samsung je pravio sardine. Verujem da ce Note 5 imati i olovcicu i gumicu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Newton_(platform)#mediaviewer/File:Apple_Newton-IMG_0454-cropped.jpg

Ovan

pre 9 godina

Apple i iPhone je pravi telefon, profesionalan i siguran. Nasuprot njemu, Samsung je cista ali zalosna kopija iPhona. Uspeh Samsunga je u njihovoj priprostoj ali brutalno skupoj reklami.

Dragan

pre 9 godina

Nikad ne bih kupio mobilni telefon koji ne mogu da stavim u dzep od pantalona ili farmerki. Marka uopste nije bitna. Smesno mi je kad vidim neke moje prijatelje kako opasuju one futrole da bi mogli da nose ova cudovista. Ne razumem u cemu je poenta.

Maks

pre 9 godina

@ (srb, 14. septembar 2014 20:20)

AMOLED i IPS su različite tehnologije i koja će tehnologija nekome više da odgovara dosta zavisi od toga za šta koristi ekran i šta traži od ekrana.


Na primer, da li će AMOLED ili IPS ekran više da troši bateriju zavisi od sadržaja koji se gleda... AMOLED troši manje struje kada prikazuje tamne nijanse, ali za prikazivanje bele troši više nego IPS LED ekran.

Onda... Za IPS ekrane koji se ugrađuju u iPhone Apple navodi da su "sRGB accurate" (da precizno prikazuju sRGB profil), a i mnogi profesionalni grafički dizajneri i fotografi koriste IPS monitore... AMOLED ekrani obično imaju prezasićene boje i na prezantacijama kompanija koje prave OLED ekrane obično i pokazuju koliko jake boje AMOLED ekrani imaju, što nekom ko voli jake boje može da bude prednost, ali fotografi i grafičari obično traže preciznost.

AMOLED može da isključi pojedinačne piksele, da ne svetle, da bi crna izgledala crnije, ali to u nekim slučajevima može da dovede do toga da tamije boje budu previše zacrnjene i da detalji u tamnijim nijansama ne budu vidljivi.

Evo čovek koji ima i Galaxy S3 i iPhone 5 (iPhone 6 ima još bolji ekran) pravi poređenje: http://www.youtube.com/watch?v=zwxQvJx80Do

Kod AMOLED ekrana se plavi pikseli brže troše nego ostali, što nakon dužeg vremena može da utiče na prikaz boja (IPS nema taj problem, obzirom da pikseli na IPS ekranu ne svetle, nego imaju pozadinsko osvetljenje koje ravnomerno osvetljava ceo ekran).

Maks

pre 9 godina

@ (Nikola, 13. septembar 2014 22:37)

iPad i iPhone nisu prvi Appleovi uređaji sa touchscreenom.

Apple je još osamdeset i neke počeo razvoj Newton platforme, a Appleov MessagePad 100 (džepni računar sa touchscreenom, veličine manjeg tablet računara) je zvanično izašao 1993... evo da proveriš ako ne veruješ da je Apple još osamdesetih radio na tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Newton_%28platform%29 i evo i da pročitaš nešto o MessagePad 100: http://en.wikipedia.org/wiki/MessagePad

MS računare i telefone nije proizvodio do relativno skoro... Windows Mobile i Windows CE su licencirali drugim firmama koje su proizvodile džepne računare... Uzgred... Windows CE je izašao 1996, a Windows Mobile 2000. godine... "Microsoft Tablet PC" platforma (što je bio tablet sa Windows XP) je najavljena tek 2001. (evo link: http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Tablet_PC pa proveri).

Jesu postojali džepni računari i pre Newtona, ali uglavnom su izgledali ili kao HP-75 (koji je imao ekran za prikaz jedne linije teksta, nije imao bilo kakav touchscreen, niti grafičko okruženje i koristio je MS-DOS... evo ovde imaš sliku: http://en.wikipedia.org/wiki/HP-75 pa pogledaj) ili kao HP 95LX (koji je takođe koristio MS-DOS kao i HP-75, samo što je bio "palmtop", to jest nešto kao mini-laptop... evo: http://en.wikipedia.org/wiki/HP_95LX pa pogledaj... a i HP 200LX iz 1994. je bio "palmtop" sa MS-DOS-om: http://en.wikipedia.org/wiki/HP_200LX i tu takođe imaš sliku da vidiš).

zmitjkoe

pre 9 godina

Apple ne pravi ekrane, nego im LG i Samsung prodaju svoje.
(Joca, 15. septembar 2014 19:11)

Jok more, Apple ima svoju retina tehnologiju i displeje im sada stancuje Sharp, i taj deo Sharpa, koji je nekad pravio TV panele, sada je vlasnistvo Apple.

srb

pre 9 godina

@moma sigurnost? Kakva sigurnost kod iphonea? @lepojko ajde ne lupaj gluposti, samsung ima najbolji ekran na trzistu, nemoj da si smesan sa ovakvim komentarima, sta nedostaje samsungu u poredjenju sa applom? Veca je rezolucija ekrana, bolje boje, sve je bolje od applea

iNatalija

pre 9 godina

Dok se u zemljici Srbiji ljudi svadjaju oko NAJBRZEG iPhona, dotke ceo Zsoad, Istok i Amerika ludacki ga kupuju i ne pitajz posti je. Stisajte se samsungovci, uzivajte u svojim samsung smartfonivima!

Moma

pre 9 godina

Meni iphone 5 stane u dzep, to mi je bitno. Drugo jel postoji bolji telefon te velicine. Trece, za razliku od drugih, radi.
(lol, 13. septembar 2014 18:00) - Moj IPHONE5 je jednostavno savrsenstvo. Od placanja racuna do pracenja aviona uz radar. Raketa i sigurnost kakvu svet ne poznaje. Ne pominjite samsung ovde!

zmitjkoe

pre 9 godina

Apple ne pravi ekrane, nego im LG i Samsung prodaju svoje.
(Joca, 15. septembar 2014 19:11)

Jok more, Apple ima svoju retina tehnologiju i displeje im sada stancuje Sharp, i taj deo Sharpa, koji je nekad pravio TV panele, sada je vlasnistvo Apple.

Slobodan Marković

pre 9 godina

Da li je moguće da neko može tako da se izlupeta, da je Samsungov ekran, sa vašarsko-kičerskim bojama bolji od APPLE HD IPS ekrana, sa najprirodnijim bojama koje postoje u display tehnologiji? Zar je zavist samsung plastikanerovaca dotle otišla, pa prestanite već jednom sa "kiselim grožđem"!
To je zaista izgubilo svaki smisao, sa pojavom iPhonea 6+!

TIL Zagreb

pre 9 godina

Meni iphone 5 stane u dzep, to mi je bitno. Drugo jel postoji bolji telefon te velicine. Trece, za razliku od drugih, radi.
(lol, 13. septembar 2014 18:00)

onda ti je dzep jako malen,jer meni i moj G3 stane u dzep,i to si u pravu,te velicine ne postoji bolji aparat,jer mnogi dobre telefone ne rade vec 2 godine u toj velicini,nego puno vecoj,a za manje para,a jos i bolji...kao i obicno oni su inovatori,NFC je iphone dobio,veci ekran,valjda ce ga i ostali androidci slijediti u tome za koju godinu ?

ICz

pre 9 godina

Mozete Apple-u da pljunete pod prozor.Kao da im je bilo tesko da naprave veci iPhone kad prave iPad od 10 inca.Njihovi proizvodi bas zato i rade odlicno jer ne zure.

mark

pre 9 godina

Ljudi Iphone telefone kupuju ljudi kojima treba telefon koji nece bagovati, to je ono sto vredi novca za ovaj telefon.ios ne treba quad core i 3gb rama dovoljno je dual core i 1gb.i opet je brzi od svih telefona na trzistu i ako oni svi imaju octa core i quad core.toliko

IT MiN

pre 9 godina

Kakve su ovo gluposti, kakve novitete oni prave? Dok ima je Jobs bio živ i da kažeš, sad ko kupi ovo debilčina i treba svako da mu pljune u facu! Pa ovaj telefon je lošiji od prosečnpg Androida i Windows phone-a.

Holly

pre 9 godina

O tome se radi, da su Androidi potrcali da kazu kako oni nesto prvi imaju, ali zanemaruju cinjenicu da su kao plagijatori brze bolje potrcali da ponude ono sto su naculi da bi Apple napravio u buduce. Vazno im je biti prvi, a ne kako ce to funkcionisati. Zato im je korisnicka grupa i manje obrazovana i zato se kite tudjim perjem i zato ce iPhone uvek biti pojam kvaliteta, elegancije sistema i dizajana.

LED

pre 9 godina

Istu stvar je izjavio jos pre nekoliko godina, a glavni razlog je kvalitet displeja. Poenta je u tome sto je Samsung ubrzanim i nepromisljenim povecavanjem svoih telefona upropastio sve ono u cemu je ranije prednjacio sa Amoled tehnologijom. Apple je cekao i radio i sada ce imati ekran na oba modela koji je kao i kod iPhone-a 5 i 5s bar 50 puta bolji od Samsungovih.

Heh

pre 9 godina

Smeće ali teško....
Ovo su specifikacije Nexus-a 4 iz 2012 god.
(red, 13. septembar 2014 21:44)

Sto rece neko dole, mozes da im pljunes pod prozor. Uostalom trosi svoje pare kako hoces i pusti mene da trosim svoje pare kako ja hocu. Svidja mi se iPhone i savrseno mi odgovara. Problem?

iOs

pre 9 godina

Poznavajući Apple,ova priča pije pomalo vodu,videćemo u praksi kakva je baterija i ekran...apple razradjuje i testira uredjaj malo duže nego ostali a odatle i pouzdanost koja se stiče dužim vremenom korištenja apple uredjaja...sva ova ismejavanja su žalosna,kako svake godine,tako i ove...kao neke seoske tračare,koje su zavidne komšiji koji ima više,kad neznaju šta će udare po ogovaranju...

mikiveliki

pre 9 godina

Kakav iPhone i to smece koje pukne na punjacu? Moj sledeci je Sony Xperia Ultra. Zdere ih sve za predjelo. Nokia, Motorola, iPhone...To su sklopocije za bolesne umove. Tehnika je jedino sa dalekog istoka, sve ostalo su sklopocije.

zmitjkoe

pre 9 godina

a za dve godine ce da izmisle staylus
.

(proka pronalazac, 13. septembar 2014 16:57)
Preporučujem (+55) Ne preporučujem (-5)

Kad je Apple imao stylus Samsung je pravio sardine. Verujem da ce Note 5 imati i olovcicu i gumicu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Newton_(platform)#mediaviewer/File:Apple_Newton-IMG_0454-cropped.jpg

bole

pre 9 godina

nisu kopirali Samsunga, novi iPhone je kopija HTC-a. do duše lošija kopija. ako neko kaže da nije neka ukuca na googlu pa nek vidi od pozadi kako izgledaju

Lažni car Šćepan Mali

pre 9 godina

„Nismo kopirali Samsung velikim iPhoneom“

Naravno da niste. Zapravo, Samsung je kopirao vas, to jest najnoviji iPhone, pa su ugradili velike displeje u svoje modele.
Da ne bude zabune, koristim Sony, i mislim da će još dugo tako ostati. Mada moram priznati da mi je interesantan onaj Samsung Alpha ili kako-se-već-zove.

savio

pre 9 godina

Veci ajfon je napravljen da pi se privukle musterije koje su do sad imale velike telefone(npr. samsung note) Svi koji su do sada koristili ajfon 4,5,5s ostace pri manjem ajfonu 6.

raci

pre 9 godina

koristio sam iphone5, sad imam huawei g700, 3x bolji telefon, 3x jeftiniji telefon. kako je apple prevario tolike ljude da daju tolike pare, to je umetnost.

miki

pre 9 godina

ja imam note 2 kupljen za 220 eura ... radi presavrseno... gledam full hd filmove sa njega preko mhl kabla na plazmi 43" - igrice ... a baterija sljaka ceo dan - prosirio memoriju na 32 giga i kostalo me 15 eura - o cemu vi pricateeeee ----

persej

pre 9 godina

Stalno izvlacite iz konteksta gledao sam interviju nije bilo pitanje direktno za samsung vezanona druga stvar samsung nije jedini proizvodjac bio koji je pravio vece telefone od appla

...

pre 9 godina

rekli ste da je sve preko 4 inca previse i da nemoze da se koristi jednom rukom,novi iphone je preko 4 inca i nemoze da se koristi jednom rukom!!!!

Ovan

pre 9 godina

Apple i iPhone je pravi telefon, profesionalan i siguran. Nasuprot njemu, Samsung je cista ali zalosna kopija iPhona. Uspeh Samsunga je u njihovoj priprostoj ali brutalno skupoj reklami.

Dragan

pre 9 godina

Nikad ne bih kupio mobilni telefon koji ne mogu da stavim u dzep od pantalona ili farmerki. Marka uopste nije bitna. Smesno mi je kad vidim neke moje prijatelje kako opasuju one futrole da bi mogli da nose ova cudovista. Ne razumem u cemu je poenta.

iNatalija

pre 9 godina

Dok se u zemljici Srbiji ljudi svadjaju oko NAJBRZEG iPhona, dotke ceo Zsoad, Istok i Amerika ludacki ga kupuju i ne pitajz posti je. Stisajte se samsungovci, uzivajte u svojim samsung smartfonivima!

Miloš_NS

pre 9 godina

Jok i nisu kopirali Samsung. Prvo je, pre nekoliko godina, Samsung iskopirao iPhone pa ga je malo kasnije prevazišao i sad Apple mora da "juri" Korejce.

Moma

pre 9 godina

Meni iphone 5 stane u dzep, to mi je bitno. Drugo jel postoji bolji telefon te velicine. Trece, za razliku od drugih, radi.
(lol, 13. septembar 2014 18:00) - Moj IPHONE5 je jednostavno savrsenstvo. Od placanja racuna do pracenja aviona uz radar. Raketa i sigurnost kakvu svet ne poznaje. Ne pominjite samsung ovde!

Marko Kraljević

pre 9 godina

Svejedno , drugi ste, kaskate za Samsungom, i kraj, a da li ste bolji i da li vaše trule jabuke rade je diskutabilno. Bagoviti su isto koliko i android, tako da sorry but jbg.

SrbinMusliman

pre 9 godina

Dzobs 2010te rece...nikad veci telefon necemo...ali o cemu pricamo ljudi? Ovce ce uvijek biti ovce a i ukusi su razlociti. Meni je ios za starije...

Miladin

pre 9 godina

Evo ja napunio moju staru Nokiju 6300 pre 4 dana. Baterija je na 80% malo sam pricao jer mi je to sekundarni telefon. Ali ljudi, prave od nas kretene koji o glupom smartfonu moraju da brinu kao da je kucni ljubimac. uzasno opterecujuce. A jace baterije ne razvijaju jer ce onda moci da se upotrebe i u automobilima.

odvratno...

Bandza

pre 9 godina

Dosadni ste i jedni i drugi, muka mi je i od galaxija i od ajfona, ne interesuje me ko je koga kopirao, zgadili ste mi se i jedan i drugi zbog ovakvih glupih naslova u tehnopolisu...sledeci telefon Alcatel DB

Winston Smith

pre 9 godina

Moj sledeći telefon biće verovatno Moto X druge generacije,koji je dobio izvanredne ocene od američkih kritičara u prvom hands-on-u.Ni Apple,ni Samsung,jer budimo iskreni,ono što nam prodaju,nije vredno tih para.

realan

pre 9 godina

a moguce je da samo lupeta...ipak se ona armija korisnika slepo vodi recima velikog vodje....necu da ih pljujem, ali da lazu - lazu...a najvise svoje korisnike

@AleksandarCucu

pre 9 godina

Koristim Windows Phone i Nokia Lumia 820 ali sam od uvek gotivio Samsung jer GAZE Apple,koji prezirem! Sve što su predstavili,ostali imaju GODINAMA,samo što oni šišaju ovce za 1k €,a ostali naplaćuju manje za BOLJE.

nshappy

pre 9 godina

Kao što za šabana u besnim kolima znaš da ima mali penis tako i sa telefonom, ako je to nekome statusni simbol, tu onda fali koji cm. I IQ.

Sakupljac minusa

pre 9 godina

IPhone ios zatvoren a sigurnost opet slaba, za svaki transfer podataka treba iTunes, a baterija katastrofa. Kad se vec hvale nek urade nesto da poboljšaju ove stvari. Sa druge strane Android je otvorena platforma a ima telefona sa baterijom koja ce izdržati 2-3 dana solidne upotrebe (pozivi, msg, surfanje, fotografije) . Sve ostalo obe platforme nude u pitanju su nijanse.

srb

pre 9 godina

@moma sigurnost? Kakva sigurnost kod iphonea? @lepojko ajde ne lupaj gluposti, samsung ima najbolji ekran na trzistu, nemoj da si smesan sa ovakvim komentarima, sta nedostaje samsungu u poredjenju sa applom? Veca je rezolucija ekrana, bolje boje, sve je bolje od applea

U Srbiji 60% nepismenih! Evo ga i 61

pre 9 godina

Ovaj kuk mnogo fantazira meni samo nije jasno imaju 4.7 incni telefon zašto su mu metili tako slabu bateriju zar nije bilo mesta za jaču.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 13. septembar 2014 12:10)

Obicno nalazim tvoje komentare absolutno nekompetentnim za bilo kakvu analizu, ali brate, na ovaj moram da ti "metim" primedbu :)

Uzas...

Mirkosoft

pre 9 godina

Svi koji kazu da Iphone nikad ne zapuca i da ne koci, lazu, lazu i opet lazu. Radio sam kod jedne musterije u gradu koja lepo zaradjuje a usput je covek koristio iPhone, kad od jednom zapuca i ekran nikako ne reaguje, zvuk ide kad neko zove ali nema sanse da se javi covek jer je ekran ostao crn ko noc. Pitao me za savet da mu pomognem ali "pametan" iPhone ne moze da se ugasi kao android (dugim pritiskom na dugme za paljenje uredjaja, a baterija ne moze da se izvadi), i tako je covek morao da ode kod majstora da mu popravi telefon koji "ne baguje". Nije se doduse dugo zadrzao ali je ipak imao problema sa telefonom koji se van mreze legalno prodaje po ceni od 700 evra. Toliko o tome, pouzdano znam da je telefon legalno kupljen i da nije skidan sa mreze.

Maks

pre 9 godina

@ (Nikola, 13. septembar 2014 22:37)

iPad i iPhone nisu prvi Appleovi uređaji sa touchscreenom.

Apple je još osamdeset i neke počeo razvoj Newton platforme, a Appleov MessagePad 100 (džepni računar sa touchscreenom, veličine manjeg tablet računara) je zvanično izašao 1993... evo da proveriš ako ne veruješ da je Apple još osamdesetih radio na tome: http://en.wikipedia.org/wiki/Newton_%28platform%29 i evo i da pročitaš nešto o MessagePad 100: http://en.wikipedia.org/wiki/MessagePad

MS računare i telefone nije proizvodio do relativno skoro... Windows Mobile i Windows CE su licencirali drugim firmama koje su proizvodile džepne računare... Uzgred... Windows CE je izašao 1996, a Windows Mobile 2000. godine... "Microsoft Tablet PC" platforma (što je bio tablet sa Windows XP) je najavljena tek 2001. (evo link: http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Tablet_PC pa proveri).

Jesu postojali džepni računari i pre Newtona, ali uglavnom su izgledali ili kao HP-75 (koji je imao ekran za prikaz jedne linije teksta, nije imao bilo kakav touchscreen, niti grafičko okruženje i koristio je MS-DOS... evo ovde imaš sliku: http://en.wikipedia.org/wiki/HP-75 pa pogledaj) ili kao HP 95LX (koji je takođe koristio MS-DOS kao i HP-75, samo što je bio "palmtop", to jest nešto kao mini-laptop... evo: http://en.wikipedia.org/wiki/HP_95LX pa pogledaj... a i HP 200LX iz 1994. je bio "palmtop" sa MS-DOS-om: http://en.wikipedia.org/wiki/HP_200LX i tu takođe imaš sliku da vidiš).

Nebojša

pre 9 godina

Ovaj kuk mnogo fantazira meni samo nije jasno imaju 4.7 incni telefon zašto su mu metili tako slabu bateriju zar nije bilo mesta za jaču.

nerealan

pre 9 godina

Kao da samo Apple i Samsung proizvode telefone sa velikim ekranima... Stvarno smaraju ljudi više sa tom veličinom ekrana. Neka kupuje ko šta hoće/može u kojoj veličini hoće i na kojoj platformi hoće. Ljudi shvatite da Apple neće u skoroj budućnosti predstaviti neki revolucinaran mobilni uređaj jer realno više nema šta da se izmisli i predstavi. Sledeća revolucionarna stvar koja će se desiti u dalekoj budućnosti je npr. telefon debljine 2mm, a mnogo brži, bolji... Ali čak i takve stvari se neće desiti odjednom nego će se postepeno doći do toga. Uređaji mogu samo da se unapređuju i da postaju više funkcionalni i u tom smislu da preve nekakve "revolucije". Možda nešto od ove gadžeterije napravi neku novinu u našim životima, ali meni su to lično gluposti jer ja ne želim da imam mini telefon-kompjuter na ruci koji se zove pametni sat.

mc

pre 9 godina

Jeste kako da ne. A pola amerike kupilo masku za iphone 5s sa baterijom. To je najprodavaniji dodatak...
Sony z1 compact. Dva dana baterija traje!

mick

pre 9 godina

secam se da je neko pricao da note niko nece kupiti jer je preveliki, pa onda optuzbe za kopiranje pravougaonika i slicno. eto sve se vraca sve se placa...

hladisa

pre 9 godina

A mozda se odgovor krije u pitanju, kako bi Ios radio "na" Samsungu, i kako bi Android radio "na" Iphone-u tj na njihovim medjusobnim hardverima....?

Nebojša

pre 9 godina

Ljudi Iphone telefone kupuju ljudi kojima treba telefon koji nece bagovati, to je ono sto vredi novca za ovaj telefon.ios ne treba quad core i 3gb rama dovoljno je dual core i 1gb.i opet je brzi od svih telefona na trzistu i ako oni svi imaju octa core i quad core.toliko (mark, 13. septembar 2014 18:01)

Očigledno iphoneu svašta ne treba od jače baterije iako su imali prostora za to pa od samo 8 mp peti put zaredom pa do vodootpornosti ništa od toga mu netreba ali košta kao da sve to ima i to još sa jeftinijim zastarelim hardverom.

Nikola

pre 9 godina

(zmitjkoe, 13. septembar 2014 20:20)
ibm,hp i ms su izbacivali tablete i touchscreen telefone bar 10god pre apple.Apple je to kasnije izbacio u pravom trenutku kad je tehnologija znacajno napredovala i postala jeftina i na tome im treba cestitati.

gradinar

pre 9 godina

Smesna su mi ova prepucavanja...
Niko nije izmislio dimenziju (u ovom slucaju ekrana), kao sto niko ne moze da tvrdi da je izmislio i patentirao (pravougaoni) oblik, a oko toga su se tuzakali pre neku godinu...
Zato ja biram aparat dovoljno pouzdan, koji ispunjava moje potrebe, uz pristupacnu cene..., a ne brend radi brenda da bi se pravio vazan...

kole

pre 9 godina

stvar je u tome da rade kao domaci politicari.nesto lazu ubedjuju i posle par godina salimo se nismo mislili ozbiljno...naravno da ih samsung sad zeza.tako je bilo kad su zezali pc,pa su na kraju postali pc.tako je bilo i sa samsung note modelom,posvetili vise godina ubedjivanju da je njihova velicina idealna pa na kraju izbacili 5" model.niko sem apple nije takve gluposti lupao zato sad i trpi zezanje od samsunga.

Washington

pre 9 godina

Citajuci komentare ispada da Androidi samo baguju a Iphone je stabilan non-stop.

Ja evo imam HTC M8 vec sest meseci i mozda mi je 3-4 puta nesto zabagovalo. Iphone sam koristio 5 godina i bilo je bagovanja takodje. Oladite malo molim vas.

Konstantin

pre 9 godina

Čekali su godinama da bi maksimalno iskoristili proizvodnju ekrana i baterije. Dve godine su pravili 4" ekrane, a praviće i dalje dok su u prodaji 5s i 5c. Ustvari, Apple je dosta zaradio na tome, baš dosta!

Slobodan Marković

pre 9 godina

Da li je moguće da neko može tako da se izlupeta, da je Samsungov ekran, sa vašarsko-kičerskim bojama bolji od APPLE HD IPS ekrana, sa najprirodnijim bojama koje postoje u display tehnologiji? Zar je zavist samsung plastikanerovaca dotle otišla, pa prestanite već jednom sa "kiselim grožđem"!
To je zaista izgubilo svaki smisao, sa pojavom iPhonea 6+!

Exodus

pre 9 godina

Dzobs je bio cool tip i naravno da u to vreme nije ni bio potreban tel sa vecim ekranom .Danas je standard HD rezolucija i kao takva zahteva vece ekrane standardi potraznje su drugaciji pre 5godina sto je i logicno.Nemam iphone koristim android i ne mislim da je iphone krs .E sad sami kupci odredjuju sta im odgovara meni je iphone extra kao uredjaj al mi ne odgovara cena ulozeno dobijeno .Jer imam to sve slicno ili isto za 200 do 300 evra jeftinije kod samsunga sony lg nokie ...Za moje potrebe viber skype whats up net ,klasika isto radi i na iosu i na wp i na androidu ne primecujem razliku .

only fools and horses

pre 9 godina

Pa dobro, niste kopirali Samsung, ali ste poslednji od svih proizvođača telefona napravili ekran veći od 4 inča. Kad je postalo jasno da je to želja korisnika. E sad, ako se to naziva originalnost i inovativnost, onda...
Mada mislim da je greška što nije predstavljen i noviji telefon od 4-4,3 inča za one koji ipak vole manje ekrane. Dobro, prodavaće se i petica, ali nije to to.

Zeko Peko

pre 9 godina

Sto da prave sa vecim ekranima kad im je i tako islo dobro. Moraju vece ekrane ostaviti za kasnije kao i NFC. Inace ama bas nista novo ni bi imali osim par % brzeg procesora i za dlaku bolje kamere.

Neko Drugi

pre 9 godina

Ovo sa kopiranjem Samsunga mi je isto glupa cinjenjica koliko kopiranje Applea od strane Samsunga za zaobljeni pravougaonik. U stvari, oni se medjusobno tuze jer su jedni drugima najveci protivnici, i kao osnovu koriste potonuli americki patentni sistem (ne kazem da nema dobrih patenata vec se moze tu registrovati sve i svasta) i samo koriste pomenuti apsurd situacije.

-

pre 9 godina

pa i niste kopirali samo ste se pridružili trendu koji je započeo galaxy note 2 što je super za iphone korisnike ali i za ostale pošto Android mora da izađe s nečim novim

TIL Zagreb

pre 9 godina

Meni iphone 5 stane u dzep, to mi je bitno. Drugo jel postoji bolji telefon te velicine. Trece, za razliku od drugih, radi.
(lol, 13. septembar 2014 18:00)

onda ti je dzep jako malen,jer meni i moj G3 stane u dzep,i to si u pravu,te velicine ne postoji bolji aparat,jer mnogi dobre telefone ne rade vec 2 godine u toj velicini,nego puno vecoj,a za manje para,a jos i bolji...kao i obicno oni su inovatori,NFC je iphone dobio,veci ekran,valjda ce ga i ostali androidci slijediti u tome za koju godinu ?

zmitjkoe

pre 9 godina

Apple ne pravi ekrane, nego im LG i Samsung prodaju svoje.
(Joca, 15. septembar 2014 19:11)

Jok more, Apple ima svoju retina tehnologiju i displeje im sada stancuje Sharp, i taj deo Sharpa, koji je nekad pravio TV panele, sada je vlasnistvo Apple.

Maks

pre 9 godina

@ (srb, 14. septembar 2014 20:20)

AMOLED i IPS su različite tehnologije i koja će tehnologija nekome više da odgovara dosta zavisi od toga za šta koristi ekran i šta traži od ekrana.


Na primer, da li će AMOLED ili IPS ekran više da troši bateriju zavisi od sadržaja koji se gleda... AMOLED troši manje struje kada prikazuje tamne nijanse, ali za prikazivanje bele troši više nego IPS LED ekran.

Onda... Za IPS ekrane koji se ugrađuju u iPhone Apple navodi da su "sRGB accurate" (da precizno prikazuju sRGB profil), a i mnogi profesionalni grafički dizajneri i fotografi koriste IPS monitore... AMOLED ekrani obično imaju prezasićene boje i na prezantacijama kompanija koje prave OLED ekrane obično i pokazuju koliko jake boje AMOLED ekrani imaju, što nekom ko voli jake boje može da bude prednost, ali fotografi i grafičari obično traže preciznost.

AMOLED može da isključi pojedinačne piksele, da ne svetle, da bi crna izgledala crnije, ali to u nekim slučajevima može da dovede do toga da tamije boje budu previše zacrnjene i da detalji u tamnijim nijansama ne budu vidljivi.

Evo čovek koji ima i Galaxy S3 i iPhone 5 (iPhone 6 ima još bolji ekran) pravi poređenje: http://www.youtube.com/watch?v=zwxQvJx80Do

Kod AMOLED ekrana se plavi pikseli brže troše nego ostali, što nakon dužeg vremena može da utiče na prikaz boja (IPS nema taj problem, obzirom da pikseli na IPS ekranu ne svetle, nego imaju pozadinsko osvetljenje koje ravnomerno osvetljava ceo ekran).

zmitjkoe

pre 9 godina

Apple ne pravi ekrane, nego im LG i Samsung prodaju svoje.
(Joca, 15. septembar 2014 19:11)

Jok more, Apple ima svoju retina tehnologiju i displeje im sada stancuje Sharp, i taj deo Sharpa, koji je nekad pravio TV panele, sada je vlasnistvo Apple.