Ponedeljak, 17.03.2014.

13:46

Kupovina TV-a od 32 inča

Izvor: Piše: Milan Milošev

Kupovina TV-a od 32 inèa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

sonic

pre 10 godina

Panasonic viera 39'', full HD, wifi, smart, kupiti u Segedinu, ima garanciju koja važi kod nas, cena oko 410 evra. Mislim da je to najbolja opcija.

zoran1965

pre 10 godina

Pa onda kupujte u Nemačkoj i po Amerikama... sve stručnjaci
(pametnjaković mlađi, 18. mart 2014 13:07)
a sta ti radis? kupijes EI Nis ? a patrijoto ?

Djole

pre 10 godina

Prodaju televizore kao da su LED a oni imaju samo led pozadinsko osvetljenje! Ljudi ne palite se mnogo. Lazu kako stignu. Tako sam ja jednog radnika ispresecao kad je poceo da lupa gluposti. Covek se smorio i otisao... Dobro istrazite po netu i stranim forumima o zeljenom modelu! Ima jako dobrih modela za pristojne pare. Sve zavisi sta zelite od njega i sta vam treba

zoran1965

pre 10 godina

Naravno samo sto ces taj dekoder dodatno da platis uz pretplatu i da imas daljinski vise .
(nenad, 18. mart 2014 23:10)
vidi se da si ljubitelj PINKa i ostalog djubreta...osim toga razumes se u tehniku: KO MARICA U..............

Vladimir87

pre 10 godina

da li uzeti sa DVBT2 tunerom ili ne? dosta su skuplji
(informer, 18. mart 2014 13:20)

Imaš Phillips-ov model sa DVB-T2 tunerom od 32" koji košta 31000din. To uopšte nije skupo.

nokia fan

pre 10 godina

Na mom Vox televizoru (39"), kada koristim HDMI, ne moze da prikaze sliku preko celog TV-a, dakle sa obe strane crna slika. Pokusao sam preko podesavanja, malo popravio, ali me zanima da li se moze namestiti. Hvala unapred!

nenad

pre 10 godina

Nema potrebe za DVBT2 ako koristiš kablovsku ili IPTV televiziju pošto ćeš od strane operatera dobiti odgovarajući dekoder. DVBT2 je potreban ako hoćete da hvatate antenski signal, znači preko antene na krovu...
(Rotem, 18. mart 2014 15:36)

Naravno samo sto ces taj dekoder dodatno da platis uz pretplatu i da imas daljinski vise .

nije bitno

pre 10 godina

Srećom ja nemam ovaj problem. Izbacio TV iz stana :) Nagovorili me Vučić, Dačić, Đilas, Tadić, Dinkić, Jovanović, Koštunica i ostala ekipa. Mnogo im hvala, sada se mnogo češće "dohvatim" sa ženom i atmosfera u kući mnogo lepša.

Rotem

pre 10 godina

(informer, 18. mart 2014 13:20)

Nema potrebe za DVBT2 ako koristiš kablovsku ili IPTV televiziju pošto ćeš od strane operatera dobiti odgovarajući dekoder. DVBT2 je potreban ako hoćete da hvatate antenski signal, znači preko antene na krovu...

42lg660lm

pre 10 godina

>>@ 42lg660lm sa 4m udaljenosti minimum ti je 50", naravno kad se gleda FullHD materijal, da bi jasno video sve detalje.

Slazem se, zato i kazem da je velicina bitna, al za tolko se imalo :)
Sto veci tv, to bolje. Obavezno FullHD, obavezno dvbt2, obavezno kupiti u madjarskoj jer vazi garancija, ja sam ustedeo 300 evra(kod nas je kostao tad 900). 3d i smart vam ne trebaju.

42lg660lm

pre 10 godina

>da li uzeti sa DVBT2 tunerom ili ne? dosta su skuplji

Da, obavezno uzeti takav. Inace ce morati da se dokupi dodatni uradjaj....a vec sada postoje 10-tak free kanala na dvbt2 i 4 radio stanice koji se emituju na kablovskoj.
Valjda postoje i u etru, ali se nisam trudio da ih uhvatim.
Mislim da svaki LG ima taj tjuner, ali valja proveriti.

pedja

pre 10 godina

Kao prvo quart i fox televizori spadaju i najnizu mogucu klasu,oni se proizvode u kini,imate vox televizore koji su daleko bolji i kvalitetniji a malo skuplji od njih a proizvode se u Turskoj.A razliku izmedju LG i Samsunga ne treba suvise komentarisati koliko je LG kvalitetniji narocito zbog direct led tehnologije,i zbog toga je mnogo prodavanijia marka.Jer sa direct ledom dobijate mnogu bolju i kvalitetniju sliku.Tako da se moze zakljuciti da se kupuje vox ili lg.

Vladica

pre 10 godina

Ovi TVi su preskupi i previse zastareli, ni jedan nije full HD, vec su svi "hd ready". Za malo vise para mogu da se dobiju drasticno bolji paneli LG, Samsung ili jos bolje Panasonic i to sa FULL HD rezolucijom, koja trenutno nije znacajna ali bice za koju godinu.
Plus stvarno ne razumem ljude koji uopste razmatraju kung-fu televizore, pogotovo sad u situaciji kad paneli napreduju drasticno, uzeti LCD panel star 10 godina konstrukcijski je stvarno besmisleno...

korisnik

pre 10 godina

Sta je razlika izmedju brandirane robe i trgovacke robe. Razlika je u tome sto brandiranu robu sigurno cete kod jednog ozbiljnog servisera popraviti i posle isteka garantnog roka ali popravka trgovacke marke po isteku garantnog roka je cista lutrija, koja zavisi od dobre volje uvoznika tih televizora koliko ce zeleti da zive njihovi aparati po isteku garancije. Velikoj vecini trgovaca ne ide u prilog da oni zive mnogo dugo po isteku garancije jer nece imati kome da prodaju novu robu. Neka iz ovog teksta svako sam izvuce zakljucak. Nekiput covek ne plati na mostu ali plati na cupriji

Qure

pre 10 godina

Pitanja za sve strucnjake:
Gde se sklapaju ti televizori A brendova?
Kolika je carina u Srbiji?
Kolika je carina u EU izmedju zemalja clanica?

bachi

pre 10 godina

ja u dnevnom imam lg lm660s od 42 inch,mngo je dobar,smart 3d je .a nije ni skup ,sad je oko 90000din. (weed, 17. mart 2014 18:53)
Lako je tebi verovatno si prodavao nick pa si zaradio za tv!

Disko Mile

pre 10 godina

@shone uzmi od "mađara" cene su im niže sto, dvesta a ponekad čak i više u odnosu na ovdašnje cene. Raspitaj se po internetu kako to da odradiš iz srbije

Nazgul

pre 10 godina

Prvo što primećujem je puno neznanja, naših poštovanih komentatora.
32 incha HD Ready je "golden ratio" za gledanje TV programa, (jer većina kanala na vašoj kablovskoj, nisu u HD rezoluciji).Tako da sa povećanjem dijagonale, automatski gubi na kvalitetu slike.
Nema razlike u slici između "full HD" i "HD ready" TV-a, ako se koriste za gledanje filmova i TV programa.Ima razlike jedino ako koristite TV kao monitor, što je već pomalo nebulozno.
Evo npr. "VOX" je turska firma i pravi TV aparate sa "Panasonic" displey panelima.Nema tu razlike u tehnologiji sa dosta skupljim markama, sem u pouzdaunosti.Ali zato vam valjda i služi garancija.
Sve pohvale redakciji, na članku i stručnosti.A to da naše firme deru sa maržama, deru i to više nije neka novost...

Unnamed

pre 10 godina

Nema pisanog pravila, ali za 1080p TV, optimalna udaljenost očiju od ekrana je dve i po dužine dijagonale TV-a. Veća udaljenost zahteva veću dijagonalu, dok na manjoj udaljenosti oko razaznaje pojedinačne piksele na ekranu. Iz ove formule je lako doći do potrebne dijagonale TV-a.

Vladimir87

pre 10 godina

Sony ima odličan model od 32" za nekih 35000din, ali ako ste pametni uložićete samo malo više u Panasonic TX-L32BL6E koji košta 39000din a ima SmartViera platformu, IPS Alpha panel sa najmanjim input lag-om, integrisan WiFi plus pomoću iOS ili Android aplikacije možete tablet ili telefon pretvoriti u dodatni daljinac sa DLNA streaming opcijom.

nenad

pre 10 godina

Shone@
Ako nameravas da gledas sapunice onda su ti ovi kako kazes kung-fu televizori ok dok na sport i hd filmove mozes da zaboravis.

eplanpro

pre 10 godina

Da razjasnimo,filmer sam vec 30god i imam preko 9.000 filmova koje sam vremenom prebacivao iz formata u format svim mogucim uredjajima, radio sam na rtsu, i film i tv su mi vazna stvar! Za prosecnog korisnika koji planira da odvoji oko 400e za tv, skoro da je svejedno sta kupi! Dok su za vrhunski prikaz (koji slabo kome treba i primeti kad nemamo takve kanale niti podrsku) ipak japanci neprikosnoveni. Tu mislim na Panasonic, Jvc, Sony i Pioneer... Npr.Sa samsungovom kamerom je moguce snimiti video samo za kucnu upotrebu, dok su za televizijsku produkciju camere iskljucivo Panasonic ili Sony, nekada Canon...Isto vazi i za tv! Obican korisnik za 400e svejedno sta kupio..Ali kad bi davao 2-5000e za tv to sigurno ne bi bio fox,lg niti samsung...vec Japan.

loodak011

pre 10 godina

sad ce godinu dana kako imam samsung f5300...mislim da je ta oznaka. 32" full hd, smart, dual core..moram da vam kazem da sam prezadovoljan. malo me je ta smart opcija razocarala,ali sam skontao da je to isto kod svih pa sam prezalio. ali sve ostalo je vrh!!! zao mi samo sto nisam uzeo isti da ima i wifi za neku hiljadu gore. cita hard wd od 1tb potpuno brzo kao i flash od nekoliko gb. gledao sam neke filmove od 15gb na njemu...nemam reci. a tek premier liga u hd...tad sam shvatio zasto sam kupio tv. ali se koristo za malo manju sobu...

LucYfer

pre 10 godina

Retro Aiwa od 37cm je moj izbor za spavacu sobu i mogu reci odlican. Izbecim se kao sova 2 min, ne vidim nista, u 3. minutu se zamaram i idemo Aiwa i ja u sleep mod. Svrha spavace sobe ispostovana...

tissot

pre 10 godina

Jako je nedolichno umalovazavati kompaniju koja je inovirala vise patenata nego bilo koja druga, koja svoje ime stavlja samo iza necega u cemu je u vrhu ili sam vrh,a proizvodi sve (osim frizidera i mikrotalasni)...Price su vam tipa mercedes voze samo cigani...A to sto nemate para,pa tvrdite da je vox,fox,sox identicnog ili slicnog kvaliteta, to je smejurija...I da im proizvodi nisu najskuplji, svakako bi bili na vrhu liste! SONY.

phil_uae

pre 10 godina

Bezobrazno skupi....Srbija je zemlja pljackasa.
Philips 47" Full HD, Full WiFi, SmartTV, 3D, 2000Hz kosta 500eura u zemljama u kojem je televizor normalna potrepstina savremenog coveka, a ne luksuz.

42lg660lm

pre 10 godina

Imam 42lg660lm od 42 incha druga godina vec. 3d ne koristim. od smart opcija koristim samo dlna uz Plex server
Preporuka pri kupovini je:
-uzmite tv sa dvbt2-stariji standard se ne koristi u srbiji
-smart nije nista posebno-a dobija se bolji na onim android stikovima
-3d nikom posebno ne treba
-velicina je bitna- 42 inca mi se sada cini kao nedovoljno a tv gledam sa 4 metra
-kupite tv u madjarskoj. za lg i panasonic vazi panevropska garancija a procicete mnoooogo jeftinije
nadam se da sam nekom pomogao.

neutralni felsh

pre 10 godina

oho vidim da ima jos nostalgicara koji i dalje misle da je sony najbolji... mozda bilo nekad, sad je vrlo mrsavo to japansko prase.

the good

pre 10 godina

ma dajte, gledajuci lajkove, razumem da svako hvali svog konja, ali i najjeftiniji modeli Sony-ja i Panasonic-a su daleko ispred svih ovih ovde nabrojanih....

Soulman

pre 10 godina

Dve godine imam Samsung UE32D5000 32" (82cm)
prezadovoljan sam , preporucam kombinaciju: PC + LED TV, mnogo bolja varijanta od SMART TV
Interesantan pregled velicina TV i udaljenosti za gledanje
http://i.imgur.com/8b1epOA.jpg

Nemam para

pre 10 godina

Svi mi znamo da su brendovi poput Sony, LG, Samsung, Philips, Panasonic, Toshiba odlicni. Medjutim shvatite da njihovi osnovni modeli kao ovaj F4000, ili 540B ni malo ne odskacu sa kvalitetom od recimo ovog FOX-a. U Samsungovom osnovnom modelu F4000 je kineski panel, nije samsungov, ja recimo nebi dao 12000 vise za taj televizor samo zato sto pise Samsung ili LG. Znaci ko hoce jeftin, solidan TV, ovaj FOX je pravi izbor.

Busso

pre 10 godina

Jedini iskren savet koji mogu da dam jeste da ne dajete novac na Smart televizore nego na inche. Mislim da Tv ne moze da bude prevelik u granicama razuma. Ako su nekome potrebne smart opcije, nek dokupi neku od mini pc konfiguracija. Izrazito su ogranicene i uzasno spore Smart opcije na televizorima.

%

pre 10 godina

Televizori u Srbiji su bezobrazno skupi, ja bih mogao da razumem razlike do 50 evra u odnosu na npr. Nemacku i pravdanje trgovaca marzama, manjim trzistem itd, da li se igde u Srbiji moze kupiti npr. tv od 127cm za 450-550 evra, ali ako odete na amazon.de videcete da su razlike u cenama drasticno vece kod nasih trgovaca sto nije nista drugo nego pljacka.

Kobajashi

pre 10 godina

Sve zavisi šta su vam prioriteti pri izboru televizora. Iako podvlačim da cena igra najznačajniju ulogu pri izboru, meni to u trenutku kupovine nije bilo važno pa su drugi važni faktori imali prioritet. Kod mene je bilo važno da bude LED tv, full HD, što više mhz, da ima bar 3 HDMI ulaza i 3 USB-a, kao i da ima internet povezivanje i veličinu ekrana 32" zbog veličine prostorije.

dosta

pre 10 godina

u Srbiji je sasvim dovoljno da se kupi od 32 inca,veci ne treba jer jos nemamo digitalni aignal,jos je analogni,pre par godina letovao u Hrvatskoj i u sobi bio lcd od 40 incha a kvaliteta super jer oni vec duze vremena imaju digitalni prijem-ako se ne varam to je od njih trazila EU

RE

pre 10 godina

to da ako hocemo prosecan tv po prosecnoj ceni!! Ukoliko zelimo vrhunski kvalitet onda Sony ili Panasonic!!
(mik, 17. mart 2014 16:21)

Sony i Panasonik, su izgubili bitku na polju televizora, jer ima mnogo kvalitetnijih a i jeftinijih od njih.

jovan

pre 10 godina

Lista vam je losa. O nebrendiranim televizorima necu ni da trosim reci, a sto se tice samsunga, koji je najskuplji i najbolji brend medju pomenutima, najbitnija karakteristika- rezolucija je u hd ready formatu, a za taj novac moze da se kupi full hd, sto je najbitnija performansa. Ima jos dosta zamerki al ajde.

.com

pre 10 godina

Prvo da vidimo šta su prioriteti kod kupovine nekog TV-a.
Na primer ja ima dobar TV, sad mi treba jedan za spavaću sobu. Sigurno se neću otvarati puno za taj TV i gledaću da prođem što jeftinije. Na primer taj TV ne mora da ima opciju puštanja filmova, dovoljno je da ima HDMI....
U zavisnosti od veličine dnevne sobe, ali kod mene u soliterima sve dnevne sobe su 20 m kavadratnih. Slobodno mogu reći da onaj ko kupuje takav TV, koji će se najviše gledati da zaobiđe 32 inča i uzme dimenzije od 37,39 i 40 inča.
P.S
Ja sam uvek kad je u pitanju neka tehnologija (u zavisnosti od potreba) gledao odnos cene i kvaliteta, i opredeljivao se uvek za nešto skuplje uređaje koji nude nešto više zato što ću njih koristiti duži vremenski period.

Shone

pre 10 godina

Takodje planiram da kupim TV najverovatnije neki od 32". Problem je u tome sto imam tanak budzet i za neki markirani trebao bi da izdvojim do 35-6 hiljada. Ove kung fu marke imaju dobre cene ali to mi je sve nekako sumljivo. Ako neko ima neki od ovih televizora bio bi mu zahvalan za neki komentar, jel valja to cemu :)

NoName

pre 10 godina

Ima dve godine od kako sam kupio LG televizor od 32 inča. Veoma me dobro služi i sasvim sam zadovoljan kupovinom. Jedina, ali baš jedina, stvar zbog koje žalim jeste što nisma kupio TV malo veće dijagonale. 32 inča u odnosu na stare televizore izgleda stvano veće i čini se sasvim dovoljno, ali vremenom prosečan korisnik poželi veći ekran. Ako mislite da gledate TV sa daljine veće od 3 metra, onda svakako gledajte da uštedite i kupite veću dijagonalu od 32", npr. 37, 40 ili čak 42".

Student

pre 10 godina

Ako se u obzir uzme ne tako velika razlika u cijeni izmedju 32 i 40 incnog televizora, ne vidim razlog zasto bi neko platio 300 ili 350 evra za 32 incni kada je 40 incni 400 ili 450 evra (poredjenja radi), a povrsina ekrana i dozivljaj su neuporedivo veci. Ipak se televizor ne kupuje svaki dan i smatram da je pametno uloziti malo vise novca za pravu stvar. Ne bih sad da ulazim u detalje i komentarisem kupovne mogucnosti u Srbiji (svjestan sam da je 100 - 150 evra je ogroman novac za nase uslove, ali...), ovo je iskljucivo moje skromno misljenje.

dj

pre 10 godina

Malo poređenje, cene u Nemačkoj i Srbiji konkretnih modela televizora iz reklame. Prosečna plata 1700 EUR na prema 400(stvarna vrednost je bliža 300).
LG 32LN540B, DE: 250 EUR, a kod nas 35490 RSD
SAMSUNG UE32F4000, DE: 229 EUR, a kod nas 36900 RSD.
VOX-a nema kod švabe.

Milos

pre 10 godina

46 za dnevnu sobu a 32 za spavacu. Kupio sam 2 u zadnjih 4 meseca ove velicine. Inace moja preporuka je samsung f6500 od kad njega imam prvi put u zivotu znam sta je televizor.

sotirzvanidjubre

pre 10 godina

Fino odabrani modeli tako da ima za svačiji ukus i džep.
Ja bih dodao i Vox 32883, platio sam ga 25000.
Tehnika više nije na nekadašnjem nivou kvaliteta pa je gotovo isto da li kupili manje ili više poznatu marku, sve je napravljeno da traje par godina.

dj

pre 10 godina

Malo poređenje, cene u Nemačkoj i Srbiji konkretnih modela televizora iz reklame. Prosečna plata 1700 EUR na prema 400(stvarna vrednost je bliža 300).
LG 32LN540B, DE: 250 EUR, a kod nas 35490 RSD
SAMSUNG UE32F4000, DE: 229 EUR, a kod nas 36900 RSD.
VOX-a nema kod švabe.

Student

pre 10 godina

Ako se u obzir uzme ne tako velika razlika u cijeni izmedju 32 i 40 incnog televizora, ne vidim razlog zasto bi neko platio 300 ili 350 evra za 32 incni kada je 40 incni 400 ili 450 evra (poredjenja radi), a povrsina ekrana i dozivljaj su neuporedivo veci. Ipak se televizor ne kupuje svaki dan i smatram da je pametno uloziti malo vise novca za pravu stvar. Ne bih sad da ulazim u detalje i komentarisem kupovne mogucnosti u Srbiji (svjestan sam da je 100 - 150 evra je ogroman novac za nase uslove, ali...), ovo je iskljucivo moje skromno misljenje.

NoName

pre 10 godina

Ima dve godine od kako sam kupio LG televizor od 32 inča. Veoma me dobro služi i sasvim sam zadovoljan kupovinom. Jedina, ali baš jedina, stvar zbog koje žalim jeste što nisma kupio TV malo veće dijagonale. 32 inča u odnosu na stare televizore izgleda stvano veće i čini se sasvim dovoljno, ali vremenom prosečan korisnik poželi veći ekran. Ako mislite da gledate TV sa daljine veće od 3 metra, onda svakako gledajte da uštedite i kupite veću dijagonalu od 32", npr. 37, 40 ili čak 42".

%

pre 10 godina

Televizori u Srbiji su bezobrazno skupi, ja bih mogao da razumem razlike do 50 evra u odnosu na npr. Nemacku i pravdanje trgovaca marzama, manjim trzistem itd, da li se igde u Srbiji moze kupiti npr. tv od 127cm za 450-550 evra, ali ako odete na amazon.de videcete da su razlike u cenama drasticno vece kod nasih trgovaca sto nije nista drugo nego pljacka.

42lg660lm

pre 10 godina

Imam 42lg660lm od 42 incha druga godina vec. 3d ne koristim. od smart opcija koristim samo dlna uz Plex server
Preporuka pri kupovini je:
-uzmite tv sa dvbt2-stariji standard se ne koristi u srbiji
-smart nije nista posebno-a dobija se bolji na onim android stikovima
-3d nikom posebno ne treba
-velicina je bitna- 42 inca mi se sada cini kao nedovoljno a tv gledam sa 4 metra
-kupite tv u madjarskoj. za lg i panasonic vazi panevropska garancija a procicete mnoooogo jeftinije
nadam se da sam nekom pomogao.

Busso

pre 10 godina

Jedini iskren savet koji mogu da dam jeste da ne dajete novac na Smart televizore nego na inche. Mislim da Tv ne moze da bude prevelik u granicama razuma. Ako su nekome potrebne smart opcije, nek dokupi neku od mini pc konfiguracija. Izrazito su ogranicene i uzasno spore Smart opcije na televizorima.

sotirzvanidjubre

pre 10 godina

Fino odabrani modeli tako da ima za svačiji ukus i džep.
Ja bih dodao i Vox 32883, platio sam ga 25000.
Tehnika više nije na nekadašnjem nivou kvaliteta pa je gotovo isto da li kupili manje ili više poznatu marku, sve je napravljeno da traje par godina.

jovan

pre 10 godina

Lista vam je losa. O nebrendiranim televizorima necu ni da trosim reci, a sto se tice samsunga, koji je najskuplji i najbolji brend medju pomenutima, najbitnija karakteristika- rezolucija je u hd ready formatu, a za taj novac moze da se kupi full hd, sto je najbitnija performansa. Ima jos dosta zamerki al ajde.

LucYfer

pre 10 godina

Retro Aiwa od 37cm je moj izbor za spavacu sobu i mogu reci odlican. Izbecim se kao sova 2 min, ne vidim nista, u 3. minutu se zamaram i idemo Aiwa i ja u sleep mod. Svrha spavace sobe ispostovana...

Milos

pre 10 godina

46 za dnevnu sobu a 32 za spavacu. Kupio sam 2 u zadnjih 4 meseca ove velicine. Inace moja preporuka je samsung f6500 od kad njega imam prvi put u zivotu znam sta je televizor.

phil_uae

pre 10 godina

Bezobrazno skupi....Srbija je zemlja pljackasa.
Philips 47" Full HD, Full WiFi, SmartTV, 3D, 2000Hz kosta 500eura u zemljama u kojem je televizor normalna potrepstina savremenog coveka, a ne luksuz.

RE

pre 10 godina

to da ako hocemo prosecan tv po prosecnoj ceni!! Ukoliko zelimo vrhunski kvalitet onda Sony ili Panasonic!!
(mik, 17. mart 2014 16:21)

Sony i Panasonik, su izgubili bitku na polju televizora, jer ima mnogo kvalitetnijih a i jeftinijih od njih.

tissot

pre 10 godina

Jako je nedolichno umalovazavati kompaniju koja je inovirala vise patenata nego bilo koja druga, koja svoje ime stavlja samo iza necega u cemu je u vrhu ili sam vrh,a proizvodi sve (osim frizidera i mikrotalasni)...Price su vam tipa mercedes voze samo cigani...A to sto nemate para,pa tvrdite da je vox,fox,sox identicnog ili slicnog kvaliteta, to je smejurija...I da im proizvodi nisu najskuplji, svakako bi bili na vrhu liste! SONY.

neutralni felsh

pre 10 godina

oho vidim da ima jos nostalgicara koji i dalje misle da je sony najbolji... mozda bilo nekad, sad je vrlo mrsavo to japansko prase.

bachi

pre 10 godina

ja u dnevnom imam lg lm660s od 42 inch,mngo je dobar,smart 3d je .a nije ni skup ,sad je oko 90000din. (weed, 17. mart 2014 18:53)
Lako je tebi verovatno si prodavao nick pa si zaradio za tv!

the good

pre 10 godina

ma dajte, gledajuci lajkove, razumem da svako hvali svog konja, ali i najjeftiniji modeli Sony-ja i Panasonic-a su daleko ispred svih ovih ovde nabrojanih....

nije bitno

pre 10 godina

Srećom ja nemam ovaj problem. Izbacio TV iz stana :) Nagovorili me Vučić, Dačić, Đilas, Tadić, Dinkić, Jovanović, Koštunica i ostala ekipa. Mnogo im hvala, sada se mnogo češće "dohvatim" sa ženom i atmosfera u kući mnogo lepša.

Shone

pre 10 godina

Takodje planiram da kupim TV najverovatnije neki od 32". Problem je u tome sto imam tanak budzet i za neki markirani trebao bi da izdvojim do 35-6 hiljada. Ove kung fu marke imaju dobre cene ali to mi je sve nekako sumljivo. Ako neko ima neki od ovih televizora bio bi mu zahvalan za neki komentar, jel valja to cemu :)

eplanpro

pre 10 godina

Da razjasnimo,filmer sam vec 30god i imam preko 9.000 filmova koje sam vremenom prebacivao iz formata u format svim mogucim uredjajima, radio sam na rtsu, i film i tv su mi vazna stvar! Za prosecnog korisnika koji planira da odvoji oko 400e za tv, skoro da je svejedno sta kupi! Dok su za vrhunski prikaz (koji slabo kome treba i primeti kad nemamo takve kanale niti podrsku) ipak japanci neprikosnoveni. Tu mislim na Panasonic, Jvc, Sony i Pioneer... Npr.Sa samsungovom kamerom je moguce snimiti video samo za kucnu upotrebu, dok su za televizijsku produkciju camere iskljucivo Panasonic ili Sony, nekada Canon...Isto vazi i za tv! Obican korisnik za 400e svejedno sta kupio..Ali kad bi davao 2-5000e za tv to sigurno ne bi bio fox,lg niti samsung...vec Japan.

Nemam para

pre 10 godina

Svi mi znamo da su brendovi poput Sony, LG, Samsung, Philips, Panasonic, Toshiba odlicni. Medjutim shvatite da njihovi osnovni modeli kao ovaj F4000, ili 540B ni malo ne odskacu sa kvalitetom od recimo ovog FOX-a. U Samsungovom osnovnom modelu F4000 je kineski panel, nije samsungov, ja recimo nebi dao 12000 vise za taj televizor samo zato sto pise Samsung ili LG. Znaci ko hoce jeftin, solidan TV, ovaj FOX je pravi izbor.

.com

pre 10 godina

Prvo da vidimo šta su prioriteti kod kupovine nekog TV-a.
Na primer ja ima dobar TV, sad mi treba jedan za spavaću sobu. Sigurno se neću otvarati puno za taj TV i gledaću da prođem što jeftinije. Na primer taj TV ne mora da ima opciju puštanja filmova, dovoljno je da ima HDMI....
U zavisnosti od veličine dnevne sobe, ali kod mene u soliterima sve dnevne sobe su 20 m kavadratnih. Slobodno mogu reći da onaj ko kupuje takav TV, koji će se najviše gledati da zaobiđe 32 inča i uzme dimenzije od 37,39 i 40 inča.
P.S
Ja sam uvek kad je u pitanju neka tehnologija (u zavisnosti od potreba) gledao odnos cene i kvaliteta, i opredeljivao se uvek za nešto skuplje uređaje koji nude nešto više zato što ću njih koristiti duži vremenski period.

Nazgul

pre 10 godina

Prvo što primećujem je puno neznanja, naših poštovanih komentatora.
32 incha HD Ready je "golden ratio" za gledanje TV programa, (jer većina kanala na vašoj kablovskoj, nisu u HD rezoluciji).Tako da sa povećanjem dijagonale, automatski gubi na kvalitetu slike.
Nema razlike u slici između "full HD" i "HD ready" TV-a, ako se koriste za gledanje filmova i TV programa.Ima razlike jedino ako koristite TV kao monitor, što je već pomalo nebulozno.
Evo npr. "VOX" je turska firma i pravi TV aparate sa "Panasonic" displey panelima.Nema tu razlike u tehnologiji sa dosta skupljim markama, sem u pouzdaunosti.Ali zato vam valjda i služi garancija.
Sve pohvale redakciji, na članku i stručnosti.A to da naše firme deru sa maržama, deru i to više nije neka novost...

Kobajashi

pre 10 godina

Sve zavisi šta su vam prioriteti pri izboru televizora. Iako podvlačim da cena igra najznačajniju ulogu pri izboru, meni to u trenutku kupovine nije bilo važno pa su drugi važni faktori imali prioritet. Kod mene je bilo važno da bude LED tv, full HD, što više mhz, da ima bar 3 HDMI ulaza i 3 USB-a, kao i da ima internet povezivanje i veličinu ekrana 32" zbog veličine prostorije.

Rotem

pre 10 godina

(informer, 18. mart 2014 13:20)

Nema potrebe za DVBT2 ako koristiš kablovsku ili IPTV televiziju pošto ćeš od strane operatera dobiti odgovarajući dekoder. DVBT2 je potreban ako hoćete da hvatate antenski signal, znači preko antene na krovu...

Soulman

pre 10 godina

Dve godine imam Samsung UE32D5000 32" (82cm)
prezadovoljan sam , preporucam kombinaciju: PC + LED TV, mnogo bolja varijanta od SMART TV
Interesantan pregled velicina TV i udaljenosti za gledanje
http://i.imgur.com/8b1epOA.jpg

dosta

pre 10 godina

u Srbiji je sasvim dovoljno da se kupi od 32 inca,veci ne treba jer jos nemamo digitalni aignal,jos je analogni,pre par godina letovao u Hrvatskoj i u sobi bio lcd od 40 incha a kvaliteta super jer oni vec duze vremena imaju digitalni prijem-ako se ne varam to je od njih trazila EU

pedja

pre 10 godina

Kao prvo quart i fox televizori spadaju i najnizu mogucu klasu,oni se proizvode u kini,imate vox televizore koji su daleko bolji i kvalitetniji a malo skuplji od njih a proizvode se u Turskoj.A razliku izmedju LG i Samsunga ne treba suvise komentarisati koliko je LG kvalitetniji narocito zbog direct led tehnologije,i zbog toga je mnogo prodavanijia marka.Jer sa direct ledom dobijate mnogu bolju i kvalitetniju sliku.Tako da se moze zakljuciti da se kupuje vox ili lg.

sonic

pre 10 godina

Panasonic viera 39'', full HD, wifi, smart, kupiti u Segedinu, ima garanciju koja važi kod nas, cena oko 410 evra. Mislim da je to najbolja opcija.

Disko Mile

pre 10 godina

@shone uzmi od "mađara" cene su im niže sto, dvesta a ponekad čak i više u odnosu na ovdašnje cene. Raspitaj se po internetu kako to da odradiš iz srbije

Vladica

pre 10 godina

Ovi TVi su preskupi i previse zastareli, ni jedan nije full HD, vec su svi "hd ready". Za malo vise para mogu da se dobiju drasticno bolji paneli LG, Samsung ili jos bolje Panasonic i to sa FULL HD rezolucijom, koja trenutno nije znacajna ali bice za koju godinu.
Plus stvarno ne razumem ljude koji uopste razmatraju kung-fu televizore, pogotovo sad u situaciji kad paneli napreduju drasticno, uzeti LCD panel star 10 godina konstrukcijski je stvarno besmisleno...

42lg660lm

pre 10 godina

>>@ 42lg660lm sa 4m udaljenosti minimum ti je 50", naravno kad se gleda FullHD materijal, da bi jasno video sve detalje.

Slazem se, zato i kazem da je velicina bitna, al za tolko se imalo :)
Sto veci tv, to bolje. Obavezno FullHD, obavezno dvbt2, obavezno kupiti u madjarskoj jer vazi garancija, ja sam ustedeo 300 evra(kod nas je kostao tad 900). 3d i smart vam ne trebaju.

Djole

pre 10 godina

Prodaju televizore kao da su LED a oni imaju samo led pozadinsko osvetljenje! Ljudi ne palite se mnogo. Lazu kako stignu. Tako sam ja jednog radnika ispresecao kad je poceo da lupa gluposti. Covek se smorio i otisao... Dobro istrazite po netu i stranim forumima o zeljenom modelu! Ima jako dobrih modela za pristojne pare. Sve zavisi sta zelite od njega i sta vam treba

Unnamed

pre 10 godina

Nema pisanog pravila, ali za 1080p TV, optimalna udaljenost očiju od ekrana je dve i po dužine dijagonale TV-a. Veća udaljenost zahteva veću dijagonalu, dok na manjoj udaljenosti oko razaznaje pojedinačne piksele na ekranu. Iz ove formule je lako doći do potrebne dijagonale TV-a.

Qure

pre 10 godina

Pitanja za sve strucnjake:
Gde se sklapaju ti televizori A brendova?
Kolika je carina u Srbiji?
Kolika je carina u EU izmedju zemalja clanica?

korisnik

pre 10 godina

Sta je razlika izmedju brandirane robe i trgovacke robe. Razlika je u tome sto brandiranu robu sigurno cete kod jednog ozbiljnog servisera popraviti i posle isteka garantnog roka ali popravka trgovacke marke po isteku garantnog roka je cista lutrija, koja zavisi od dobre volje uvoznika tih televizora koliko ce zeleti da zive njihovi aparati po isteku garancije. Velikoj vecini trgovaca ne ide u prilog da oni zive mnogo dugo po isteku garancije jer nece imati kome da prodaju novu robu. Neka iz ovog teksta svako sam izvuce zakljucak. Nekiput covek ne plati na mostu ali plati na cupriji

zoran1965

pre 10 godina

Pa onda kupujte u Nemačkoj i po Amerikama... sve stručnjaci
(pametnjaković mlađi, 18. mart 2014 13:07)
a sta ti radis? kupijes EI Nis ? a patrijoto ?

nenad

pre 10 godina

Nema potrebe za DVBT2 ako koristiš kablovsku ili IPTV televiziju pošto ćeš od strane operatera dobiti odgovarajući dekoder. DVBT2 je potreban ako hoćete da hvatate antenski signal, znači preko antene na krovu...
(Rotem, 18. mart 2014 15:36)

Naravno samo sto ces taj dekoder dodatno da platis uz pretplatu i da imas daljinski vise .

Vladimir87

pre 10 godina

Sony ima odličan model od 32" za nekih 35000din, ali ako ste pametni uložićete samo malo više u Panasonic TX-L32BL6E koji košta 39000din a ima SmartViera platformu, IPS Alpha panel sa najmanjim input lag-om, integrisan WiFi plus pomoću iOS ili Android aplikacije možete tablet ili telefon pretvoriti u dodatni daljinac sa DLNA streaming opcijom.

zoran1965

pre 10 godina

Naravno samo sto ces taj dekoder dodatno da platis uz pretplatu i da imas daljinski vise .
(nenad, 18. mart 2014 23:10)
vidi se da si ljubitelj PINKa i ostalog djubreta...osim toga razumes se u tehniku: KO MARICA U..............

loodak011

pre 10 godina

sad ce godinu dana kako imam samsung f5300...mislim da je ta oznaka. 32" full hd, smart, dual core..moram da vam kazem da sam prezadovoljan. malo me je ta smart opcija razocarala,ali sam skontao da je to isto kod svih pa sam prezalio. ali sve ostalo je vrh!!! zao mi samo sto nisam uzeo isti da ima i wifi za neku hiljadu gore. cita hard wd od 1tb potpuno brzo kao i flash od nekoliko gb. gledao sam neke filmove od 15gb na njemu...nemam reci. a tek premier liga u hd...tad sam shvatio zasto sam kupio tv. ali se koristo za malo manju sobu...

nokia fan

pre 10 godina

Na mom Vox televizoru (39"), kada koristim HDMI, ne moze da prikaze sliku preko celog TV-a, dakle sa obe strane crna slika. Pokusao sam preko podesavanja, malo popravio, ali me zanima da li se moze namestiti. Hvala unapred!

Vladimir87

pre 10 godina

da li uzeti sa DVBT2 tunerom ili ne? dosta su skuplji
(informer, 18. mart 2014 13:20)

Imaš Phillips-ov model sa DVB-T2 tunerom od 32" koji košta 31000din. To uopšte nije skupo.

nenad

pre 10 godina

Shone@
Ako nameravas da gledas sapunice onda su ti ovi kako kazes kung-fu televizori ok dok na sport i hd filmove mozes da zaboravis.

42lg660lm

pre 10 godina

>da li uzeti sa DVBT2 tunerom ili ne? dosta su skuplji

Da, obavezno uzeti takav. Inace ce morati da se dokupi dodatni uradjaj....a vec sada postoje 10-tak free kanala na dvbt2 i 4 radio stanice koji se emituju na kablovskoj.
Valjda postoje i u etru, ali se nisam trudio da ih uhvatim.
Mislim da svaki LG ima taj tjuner, ali valja proveriti.

dosta

pre 10 godina

u Srbiji je sasvim dovoljno da se kupi od 32 inca,veci ne treba jer jos nemamo digitalni aignal,jos je analogni,pre par godina letovao u Hrvatskoj i u sobi bio lcd od 40 incha a kvaliteta super jer oni vec duze vremena imaju digitalni prijem-ako se ne varam to je od njih trazila EU

Milos

pre 10 godina

46 za dnevnu sobu a 32 za spavacu. Kupio sam 2 u zadnjih 4 meseca ove velicine. Inace moja preporuka je samsung f6500 od kad njega imam prvi put u zivotu znam sta je televizor.

neutralni felsh

pre 10 godina

oho vidim da ima jos nostalgicara koji i dalje misle da je sony najbolji... mozda bilo nekad, sad je vrlo mrsavo to japansko prase.

Nemam para

pre 10 godina

Svi mi znamo da su brendovi poput Sony, LG, Samsung, Philips, Panasonic, Toshiba odlicni. Medjutim shvatite da njihovi osnovni modeli kao ovaj F4000, ili 540B ni malo ne odskacu sa kvalitetom od recimo ovog FOX-a. U Samsungovom osnovnom modelu F4000 je kineski panel, nije samsungov, ja recimo nebi dao 12000 vise za taj televizor samo zato sto pise Samsung ili LG. Znaci ko hoce jeftin, solidan TV, ovaj FOX je pravi izbor.

sotirzvanidjubre

pre 10 godina

Fino odabrani modeli tako da ima za svačiji ukus i džep.
Ja bih dodao i Vox 32883, platio sam ga 25000.
Tehnika više nije na nekadašnjem nivou kvaliteta pa je gotovo isto da li kupili manje ili više poznatu marku, sve je napravljeno da traje par godina.

RE

pre 10 godina

to da ako hocemo prosecan tv po prosecnoj ceni!! Ukoliko zelimo vrhunski kvalitet onda Sony ili Panasonic!!
(mik, 17. mart 2014 16:21)

Sony i Panasonik, su izgubili bitku na polju televizora, jer ima mnogo kvalitetnijih a i jeftinijih od njih.

Student

pre 10 godina

Ako se u obzir uzme ne tako velika razlika u cijeni izmedju 32 i 40 incnog televizora, ne vidim razlog zasto bi neko platio 300 ili 350 evra za 32 incni kada je 40 incni 400 ili 450 evra (poredjenja radi), a povrsina ekrana i dozivljaj su neuporedivo veci. Ipak se televizor ne kupuje svaki dan i smatram da je pametno uloziti malo vise novca za pravu stvar. Ne bih sad da ulazim u detalje i komentarisem kupovne mogucnosti u Srbiji (svjestan sam da je 100 - 150 evra je ogroman novac za nase uslove, ali...), ovo je iskljucivo moje skromno misljenje.

jovan

pre 10 godina

Lista vam je losa. O nebrendiranim televizorima necu ni da trosim reci, a sto se tice samsunga, koji je najskuplji i najbolji brend medju pomenutima, najbitnija karakteristika- rezolucija je u hd ready formatu, a za taj novac moze da se kupi full hd, sto je najbitnija performansa. Ima jos dosta zamerki al ajde.

tissot

pre 10 godina

Jako je nedolichno umalovazavati kompaniju koja je inovirala vise patenata nego bilo koja druga, koja svoje ime stavlja samo iza necega u cemu je u vrhu ili sam vrh,a proizvodi sve (osim frizidera i mikrotalasni)...Price su vam tipa mercedes voze samo cigani...A to sto nemate para,pa tvrdite da je vox,fox,sox identicnog ili slicnog kvaliteta, to je smejurija...I da im proizvodi nisu najskuplji, svakako bi bili na vrhu liste! SONY.

Kobajashi

pre 10 godina

Sve zavisi šta su vam prioriteti pri izboru televizora. Iako podvlačim da cena igra najznačajniju ulogu pri izboru, meni to u trenutku kupovine nije bilo važno pa su drugi važni faktori imali prioritet. Kod mene je bilo važno da bude LED tv, full HD, što više mhz, da ima bar 3 HDMI ulaza i 3 USB-a, kao i da ima internet povezivanje i veličinu ekrana 32" zbog veličine prostorije.

eplanpro

pre 10 godina

Da razjasnimo,filmer sam vec 30god i imam preko 9.000 filmova koje sam vremenom prebacivao iz formata u format svim mogucim uredjajima, radio sam na rtsu, i film i tv su mi vazna stvar! Za prosecnog korisnika koji planira da odvoji oko 400e za tv, skoro da je svejedno sta kupi! Dok su za vrhunski prikaz (koji slabo kome treba i primeti kad nemamo takve kanale niti podrsku) ipak japanci neprikosnoveni. Tu mislim na Panasonic, Jvc, Sony i Pioneer... Npr.Sa samsungovom kamerom je moguce snimiti video samo za kucnu upotrebu, dok su za televizijsku produkciju camere iskljucivo Panasonic ili Sony, nekada Canon...Isto vazi i za tv! Obican korisnik za 400e svejedno sta kupio..Ali kad bi davao 2-5000e za tv to sigurno ne bi bio fox,lg niti samsung...vec Japan.

42lg660lm

pre 10 godina

>>@ 42lg660lm sa 4m udaljenosti minimum ti je 50", naravno kad se gleda FullHD materijal, da bi jasno video sve detalje.

Slazem se, zato i kazem da je velicina bitna, al za tolko se imalo :)
Sto veci tv, to bolje. Obavezno FullHD, obavezno dvbt2, obavezno kupiti u madjarskoj jer vazi garancija, ja sam ustedeo 300 evra(kod nas je kostao tad 900). 3d i smart vam ne trebaju.

the good

pre 10 godina

ma dajte, gledajuci lajkove, razumem da svako hvali svog konja, ali i najjeftiniji modeli Sony-ja i Panasonic-a su daleko ispred svih ovih ovde nabrojanih....

NoName

pre 10 godina

Ima dve godine od kako sam kupio LG televizor od 32 inča. Veoma me dobro služi i sasvim sam zadovoljan kupovinom. Jedina, ali baš jedina, stvar zbog koje žalim jeste što nisma kupio TV malo veće dijagonale. 32 inča u odnosu na stare televizore izgleda stvano veće i čini se sasvim dovoljno, ali vremenom prosečan korisnik poželi veći ekran. Ako mislite da gledate TV sa daljine veće od 3 metra, onda svakako gledajte da uštedite i kupite veću dijagonalu od 32", npr. 37, 40 ili čak 42".

Vladica

pre 10 godina

Ovi TVi su preskupi i previse zastareli, ni jedan nije full HD, vec su svi "hd ready". Za malo vise para mogu da se dobiju drasticno bolji paneli LG, Samsung ili jos bolje Panasonic i to sa FULL HD rezolucijom, koja trenutno nije znacajna ali bice za koju godinu.
Plus stvarno ne razumem ljude koji uopste razmatraju kung-fu televizore, pogotovo sad u situaciji kad paneli napreduju drasticno, uzeti LCD panel star 10 godina konstrukcijski je stvarno besmisleno...

Busso

pre 10 godina

Jedini iskren savet koji mogu da dam jeste da ne dajete novac na Smart televizore nego na inche. Mislim da Tv ne moze da bude prevelik u granicama razuma. Ako su nekome potrebne smart opcije, nek dokupi neku od mini pc konfiguracija. Izrazito su ogranicene i uzasno spore Smart opcije na televizorima.

dj

pre 10 godina

Malo poređenje, cene u Nemačkoj i Srbiji konkretnih modela televizora iz reklame. Prosečna plata 1700 EUR na prema 400(stvarna vrednost je bliža 300).
LG 32LN540B, DE: 250 EUR, a kod nas 35490 RSD
SAMSUNG UE32F4000, DE: 229 EUR, a kod nas 36900 RSD.
VOX-a nema kod švabe.

42lg660lm

pre 10 godina

>da li uzeti sa DVBT2 tunerom ili ne? dosta su skuplji

Da, obavezno uzeti takav. Inace ce morati da se dokupi dodatni uradjaj....a vec sada postoje 10-tak free kanala na dvbt2 i 4 radio stanice koji se emituju na kablovskoj.
Valjda postoje i u etru, ali se nisam trudio da ih uhvatim.
Mislim da svaki LG ima taj tjuner, ali valja proveriti.

korisnik

pre 10 godina

Sta je razlika izmedju brandirane robe i trgovacke robe. Razlika je u tome sto brandiranu robu sigurno cete kod jednog ozbiljnog servisera popraviti i posle isteka garantnog roka ali popravka trgovacke marke po isteku garantnog roka je cista lutrija, koja zavisi od dobre volje uvoznika tih televizora koliko ce zeleti da zive njihovi aparati po isteku garancije. Velikoj vecini trgovaca ne ide u prilog da oni zive mnogo dugo po isteku garancije jer nece imati kome da prodaju novu robu. Neka iz ovog teksta svako sam izvuce zakljucak. Nekiput covek ne plati na mostu ali plati na cupriji

pedja

pre 10 godina

Kao prvo quart i fox televizori spadaju i najnizu mogucu klasu,oni se proizvode u kini,imate vox televizore koji su daleko bolji i kvalitetniji a malo skuplji od njih a proizvode se u Turskoj.A razliku izmedju LG i Samsunga ne treba suvise komentarisati koliko je LG kvalitetniji narocito zbog direct led tehnologije,i zbog toga je mnogo prodavanijia marka.Jer sa direct ledom dobijate mnogu bolju i kvalitetniju sliku.Tako da se moze zakljuciti da se kupuje vox ili lg.

zoran1965

pre 10 godina

Pa onda kupujte u Nemačkoj i po Amerikama... sve stručnjaci
(pametnjaković mlađi, 18. mart 2014 13:07)
a sta ti radis? kupijes EI Nis ? a patrijoto ?

Nazgul

pre 10 godina

Prvo što primećujem je puno neznanja, naših poštovanih komentatora.
32 incha HD Ready je "golden ratio" za gledanje TV programa, (jer većina kanala na vašoj kablovskoj, nisu u HD rezoluciji).Tako da sa povećanjem dijagonale, automatski gubi na kvalitetu slike.
Nema razlike u slici između "full HD" i "HD ready" TV-a, ako se koriste za gledanje filmova i TV programa.Ima razlike jedino ako koristite TV kao monitor, što je već pomalo nebulozno.
Evo npr. "VOX" je turska firma i pravi TV aparate sa "Panasonic" displey panelima.Nema tu razlike u tehnologiji sa dosta skupljim markama, sem u pouzdaunosti.Ali zato vam valjda i služi garancija.
Sve pohvale redakciji, na članku i stručnosti.A to da naše firme deru sa maržama, deru i to više nije neka novost...

.com

pre 10 godina

Prvo da vidimo šta su prioriteti kod kupovine nekog TV-a.
Na primer ja ima dobar TV, sad mi treba jedan za spavaću sobu. Sigurno se neću otvarati puno za taj TV i gledaću da prođem što jeftinije. Na primer taj TV ne mora da ima opciju puštanja filmova, dovoljno je da ima HDMI....
U zavisnosti od veličine dnevne sobe, ali kod mene u soliterima sve dnevne sobe su 20 m kavadratnih. Slobodno mogu reći da onaj ko kupuje takav TV, koji će se najviše gledati da zaobiđe 32 inča i uzme dimenzije od 37,39 i 40 inča.
P.S
Ja sam uvek kad je u pitanju neka tehnologija (u zavisnosti od potreba) gledao odnos cene i kvaliteta, i opredeljivao se uvek za nešto skuplje uređaje koji nude nešto više zato što ću njih koristiti duži vremenski period.

loodak011

pre 10 godina

sad ce godinu dana kako imam samsung f5300...mislim da je ta oznaka. 32" full hd, smart, dual core..moram da vam kazem da sam prezadovoljan. malo me je ta smart opcija razocarala,ali sam skontao da je to isto kod svih pa sam prezalio. ali sve ostalo je vrh!!! zao mi samo sto nisam uzeo isti da ima i wifi za neku hiljadu gore. cita hard wd od 1tb potpuno brzo kao i flash od nekoliko gb. gledao sam neke filmove od 15gb na njemu...nemam reci. a tek premier liga u hd...tad sam shvatio zasto sam kupio tv. ali se koristo za malo manju sobu...

bachi

pre 10 godina

ja u dnevnom imam lg lm660s od 42 inch,mngo je dobar,smart 3d je .a nije ni skup ,sad je oko 90000din. (weed, 17. mart 2014 18:53)
Lako je tebi verovatno si prodavao nick pa si zaradio za tv!

%

pre 10 godina

Televizori u Srbiji su bezobrazno skupi, ja bih mogao da razumem razlike do 50 evra u odnosu na npr. Nemacku i pravdanje trgovaca marzama, manjim trzistem itd, da li se igde u Srbiji moze kupiti npr. tv od 127cm za 450-550 evra, ali ako odete na amazon.de videcete da su razlike u cenama drasticno vece kod nasih trgovaca sto nije nista drugo nego pljacka.

Soulman

pre 10 godina

Dve godine imam Samsung UE32D5000 32" (82cm)
prezadovoljan sam , preporucam kombinaciju: PC + LED TV, mnogo bolja varijanta od SMART TV
Interesantan pregled velicina TV i udaljenosti za gledanje
http://i.imgur.com/8b1epOA.jpg

zoran1965

pre 10 godina

Naravno samo sto ces taj dekoder dodatno da platis uz pretplatu i da imas daljinski vise .
(nenad, 18. mart 2014 23:10)
vidi se da si ljubitelj PINKa i ostalog djubreta...osim toga razumes se u tehniku: KO MARICA U..............

phil_uae

pre 10 godina

Bezobrazno skupi....Srbija je zemlja pljackasa.
Philips 47" Full HD, Full WiFi, SmartTV, 3D, 2000Hz kosta 500eura u zemljama u kojem je televizor normalna potrepstina savremenog coveka, a ne luksuz.

nenad

pre 10 godina

Nema potrebe za DVBT2 ako koristiš kablovsku ili IPTV televiziju pošto ćeš od strane operatera dobiti odgovarajući dekoder. DVBT2 je potreban ako hoćete da hvatate antenski signal, znači preko antene na krovu...
(Rotem, 18. mart 2014 15:36)

Naravno samo sto ces taj dekoder dodatno da platis uz pretplatu i da imas daljinski vise .

Shone

pre 10 godina

Takodje planiram da kupim TV najverovatnije neki od 32". Problem je u tome sto imam tanak budzet i za neki markirani trebao bi da izdvojim do 35-6 hiljada. Ove kung fu marke imaju dobre cene ali to mi je sve nekako sumljivo. Ako neko ima neki od ovih televizora bio bi mu zahvalan za neki komentar, jel valja to cemu :)

Rotem

pre 10 godina

(informer, 18. mart 2014 13:20)

Nema potrebe za DVBT2 ako koristiš kablovsku ili IPTV televiziju pošto ćeš od strane operatera dobiti odgovarajući dekoder. DVBT2 je potreban ako hoćete da hvatate antenski signal, znači preko antene na krovu...

Vladimir87

pre 10 godina

Sony ima odličan model od 32" za nekih 35000din, ali ako ste pametni uložićete samo malo više u Panasonic TX-L32BL6E koji košta 39000din a ima SmartViera platformu, IPS Alpha panel sa najmanjim input lag-om, integrisan WiFi plus pomoću iOS ili Android aplikacije možete tablet ili telefon pretvoriti u dodatni daljinac sa DLNA streaming opcijom.

42lg660lm

pre 10 godina

Imam 42lg660lm od 42 incha druga godina vec. 3d ne koristim. od smart opcija koristim samo dlna uz Plex server
Preporuka pri kupovini je:
-uzmite tv sa dvbt2-stariji standard se ne koristi u srbiji
-smart nije nista posebno-a dobija se bolji na onim android stikovima
-3d nikom posebno ne treba
-velicina je bitna- 42 inca mi se sada cini kao nedovoljno a tv gledam sa 4 metra
-kupite tv u madjarskoj. za lg i panasonic vazi panevropska garancija a procicete mnoooogo jeftinije
nadam se da sam nekom pomogao.

LucYfer

pre 10 godina

Retro Aiwa od 37cm je moj izbor za spavacu sobu i mogu reci odlican. Izbecim se kao sova 2 min, ne vidim nista, u 3. minutu se zamaram i idemo Aiwa i ja u sleep mod. Svrha spavace sobe ispostovana...

nenad

pre 10 godina

Shone@
Ako nameravas da gledas sapunice onda su ti ovi kako kazes kung-fu televizori ok dok na sport i hd filmove mozes da zaboravis.

nokia fan

pre 10 godina

Na mom Vox televizoru (39"), kada koristim HDMI, ne moze da prikaze sliku preko celog TV-a, dakle sa obe strane crna slika. Pokusao sam preko podesavanja, malo popravio, ali me zanima da li se moze namestiti. Hvala unapred!

Qure

pre 10 godina

Pitanja za sve strucnjake:
Gde se sklapaju ti televizori A brendova?
Kolika je carina u Srbiji?
Kolika je carina u EU izmedju zemalja clanica?

nije bitno

pre 10 godina

Srećom ja nemam ovaj problem. Izbacio TV iz stana :) Nagovorili me Vučić, Dačić, Đilas, Tadić, Dinkić, Jovanović, Koštunica i ostala ekipa. Mnogo im hvala, sada se mnogo češće "dohvatim" sa ženom i atmosfera u kući mnogo lepša.

sonic

pre 10 godina

Panasonic viera 39'', full HD, wifi, smart, kupiti u Segedinu, ima garanciju koja važi kod nas, cena oko 410 evra. Mislim da je to najbolja opcija.

Vladimir87

pre 10 godina

da li uzeti sa DVBT2 tunerom ili ne? dosta su skuplji
(informer, 18. mart 2014 13:20)

Imaš Phillips-ov model sa DVB-T2 tunerom od 32" koji košta 31000din. To uopšte nije skupo.

Djole

pre 10 godina

Prodaju televizore kao da su LED a oni imaju samo led pozadinsko osvetljenje! Ljudi ne palite se mnogo. Lazu kako stignu. Tako sam ja jednog radnika ispresecao kad je poceo da lupa gluposti. Covek se smorio i otisao... Dobro istrazite po netu i stranim forumima o zeljenom modelu! Ima jako dobrih modela za pristojne pare. Sve zavisi sta zelite od njega i sta vam treba

Unnamed

pre 10 godina

Nema pisanog pravila, ali za 1080p TV, optimalna udaljenost očiju od ekrana je dve i po dužine dijagonale TV-a. Veća udaljenost zahteva veću dijagonalu, dok na manjoj udaljenosti oko razaznaje pojedinačne piksele na ekranu. Iz ove formule je lako doći do potrebne dijagonale TV-a.

Disko Mile

pre 10 godina

@shone uzmi od "mađara" cene su im niže sto, dvesta a ponekad čak i više u odnosu na ovdašnje cene. Raspitaj se po internetu kako to da odradiš iz srbije