Ponedeljak, 20.11.2006.

14:44

Prva Apple Premium Reseller prodavnica

Izvor: B92

Prva Apple Premium Reseller prodavnica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 17 godina

Bravo, Marko... Sve je u Intel-u. -.-
Pogledajte malo detaljnjije konfiguracije. Svaka komponenta je sto kvalitetnija moguca, a da ne pricam o software-u.
Jeste skuplji, ali je odnos cene i kvaliteta bolji.

Marko

pre 17 godina

Ovce su stvarno za shishanje. Cudno da Armani(Mac) kupuje materijal(procesor) od Prvog Maja Pirot(Intel).Samo vi kupujte, svakih mesec dana izadje neki 'revolucaionarni" proizvod.Dok ima ovaca, bice i shishanja...

orfej

pre 17 godina

OK, ali samo nek mi neko od resellera, distributera ili predstavnika Apple kompanije, objasni politiku cena.

Izašao je mali Ipod Shuffle, sladak kao šećer. Odmah sam se zalepio, na USA sajtu cena 79.99$. U evropi, ok, 79.99€ (po toj ga ceni i kupih u zemlji EU) a u Srbiji majci 100€!!!
Pa kako mislite da ikad razvijete ozbiljno tržište u Srbiji, gospodo iz Apple-a?

Filip

pre 17 godina

Razumem PCijevce sto su frustrirani jer duboko u sebi znaju da su macovi prosto visa rasa u odnosu na PC. Ne govorim o performansama, nego o osecaju dok se radi, a koji se ne moze tako lako preneti recima. Probajte pa cete da vidite.
Sto se pak performansi tice, nije tacno da se macovi nikada ne blokiraju i da se ne desava da izgubite posao na kome ste radili jer je program pukao. Desavalo se, mada ne previse cesto. Kao korisnik makintosa, to mogu da posvedocim sasvim iskreno. I jos jedna stvar, za one koji u stvari najcesce koriste office applikacije, pc je mozda i prakticniji. Ali epl se kupuje pre svega zbog osecaja. Ako ne polazete na stil, i ako vam estetika nije bitna stvar u zivotu, logicno je da cete kupiti PC. Em je jeftiniji, em ti radi poso. Isto kao i odelo "Prvi maj" Pirot.

Pedja

pre 17 godina

Opet VI sa tim "Mekovi uzasno skupi bla bla bla..."
Nije ni cudo kad si navikao da u Srbiji kupujes "kosooko plekano sokocalo" od 500E.Uporedite cene Apple racunara i njegovog ekvivalenta u svetu Brand PC(Dell,IBM,Sony)i videcete da
razlika i nije tako velika.

cap10

pre 17 godina

Kako braca srbi uvek nadju da se svadjaju! ili su politicke stranke ili sexualna opredeljanja ili sportski klubovi! sad su na redu dosle i kompjuterske platforme! cccc dokle? a da me neko ne bi pljunuo da sam laik i da ne znam o cemu pricam, na meku radim vec 12 god, na PC-u jedno 5-6... obe platforme imaju i mana i vrlina... izbor je na nama...

cika_kosta

pre 17 godina

@Z
Koja je po redu???
Koliko god da ih ima,tebi i tebi slicnima nece biti dovoljno da shvatite da ste sa svojim pc cudima toliko smeshni da pocinjete da licite na onog docu iz Back to future filma !
Ja ovo,ja ono,ovde crack,onde serial,pa cekaj,pa stani,pa sto sad nece kad je malo pre htelo...a pa da,moram da restartujem pa ce verovatno proraditi... :)
Dobro je dok vas vash Billi voli...
Svi vi koji pricate o Mac-ovima kako su prosecni ,skupi,losi,kvare se,os im je los...niste verovatno nikad ni videli mac (osim u nekom filmu)...a kamoli nesto pametno radili na njemu...
Kad bolje razmislim,nije vam potreban Billi,jadni ste i ovako...

Ghadafi

pre 17 godina

modni detalj? zbog modnog detalja se ne reorganizuje kucni budzet. a ja sam ovaj moj "modni detalj" dobrano odgladovao.
ali sam ga slatko i otplatio i nikad nisam zazalio. stavise, prethodnih deset godina na windowsu je mojih deset godina patnje, neprospavanih noci, probijenih rokova i napamet naucenih reinstalacija svih windowsa... za svakoga ko ceni svoje vreme i postuje svoje nerve, Mac je jedini izbor.

Petar

pre 17 godina

Idemo ponovo... Nova vest iz Apple sveta, nov nalet PC tabora u grupnom kukanju kako je skupo, a pri tome ih uopšte ne zanima... Naravno tu su redovne "optužbe" da su korisnici Mac-a fenseri, bogate tupadžije, homoseksualci, pozeri, ovce za šišanje,...

Mene "ošišaju" jednom i potom sam 3-4 godine miran, vas šišaju svako malo sa "te nova katica za ovo, te bez nadogradnje neće da mi radi ono". Možda Windows radi i bez tih nadogradnji, ali vi ste tako naučeni, najčešća kupovina vam je hleb, pa onda novo parče(nce) hardvera...

No, samo napred, javni izlivi frustracija i umišljene superiornosti uvek dovode do (kratkotrajnog) smirenja, drago mi je da vam je posle toga bolje.

Do sledeće prilike (nove Apple vesti).

MacPro

pre 17 godina

Ovce su prvo za stado pa onda za shishanje...Koliko je stado napravio vash voljeni Bill Gates i koliko su vas puta oshishali vashi cenjeni Tajvanski i Kineski proizvodjachi sa "hyper ultra mega giga hardware" update-ima "izuzetnih performansi i kvaliteta" za 20 evra bolje vam je da ne rachunate...Apple-u treba josh 4 veka da odradi takvu kombinaciju...Zato kada nekog nazivate ovcom prvo saberite svoje stado...

momcilo_bg

pre 17 godina

Ljudi, cinjenica je da Apple ima kvalitetne uredjaje, ali je takodje cinjenica i da su, bez obzira na taj kvalitet mnooogo skupi,! Pretpostavljam da je to zato sto su Apple stvari jednim delom postali i modni detalji a ne samo tehnicke sprave. A posto su kod nas gadgeti postali upravo to - modni detalji, ne sumnjam da ce ova novootvorena radnja u centru sasvim dobro da radi.
Sto rece autor prvog komentara ovde, ovce su za shishanje... :)

Mladen Đurić

pre 17 godina

Za skoro sve Apple mašine garancija važi u celom svetu tako da više nije bitno da li je kupljena u Americi, Nemačkoj, Mađarskoj ili ??????. Sa legalnim papirima (računom i garancijom) možete da se obratite svakom ovlašćenom servisu i predstavniku čiji se podaci nalaze na www.apple.co.yu stranici.

Svako novo prodajno mesto za svaki proizvod je dobro jer proizvod približava kupcu i omogućava mu da uživo vidi da li mu odgovara i da li je to TO.

Svako ima prava da bude nezadovoljan. Neki čak imaju primedbu na kutiju (zašto je takva i takva). Ko misli da je pogrešio, ima mogućnost da mašinu proda gde je Mek zahvalniji jer manje gubi na vrednosti od ekvivalentnog PCa.

Čak i ako imate loše iskustvo sa jednim servisom, ne znači da su svi takvi.

Dachaz

pre 17 godina

Cene su više i biće više nego u ostatku Evrope sve dok nam Hrvatski Powercom (ili kako li se već zove), koji je "nad-distributer" za ovaj deo Evrope, definiše maloprodajnu cenu.

Na pitanje ko će ovde dati tolike pare kad je napolju jeftinije: daće oni kojima je takav računar potreban. Šta vredi što je negde u Evropi (ili tek Americi) Apple jeftiniji kad ti taj računar moraš pri uvozu da cariniš, platiš PDV i ostale marže (pa te izađe na isto, samo što nemaš posle gde da servisiraš računar pod garancijom).

Kao dugogodišnji Apple poštovalac (a od skora i korisnik) nadam se da će ovime Apple postati poznatiji i pre svega jasniji šrioj javnosti kod nas, da ne misle svi da su Apple proizvodi isključivo "šmekerski beli računari koji su preterano skupi a ništa ne valjaju".

Sima

pre 17 godina

GR kao da si strucnjak?
Ili si samo pokupio sve sto si mogao naci :)
"Nekakva oksidacija"
Dve godine pa ni traga.
I slovce jos radi.
Kako si zaboravio baterije koje menjaju. Ups pa to ne samo oni vec i ostali :)
iPod koji se blokirao kod nekih iT 7 ali samo instaliras programcic i gotovo.
Losi ekrani na MB "liniji"?
Procitas ti nekad vest do kraja?

Apple, još uvek te čekamo...

pre 17 godina

Ovo i dalje nema smisla, ja sam apple čovek godinama, a PowerBook (moj G4 "ubija" kako radi i nemam ni jednu zamerku, a jako sam "zahtevan" korisnik) putuje sa mnom i ne napušta me skoro nikada, ali Apple u Srbiji i u regionu i dalje ima potpuno neartikulisanu strategiju i razvija se kroz mrežu "malih privrednika", umesto kroz dogovore sa univerzitetima, uticaknim institucijama i promoterima iz sveta nauke, kulture i umetnosti, kao i svuda u svetu. Otud i neobičan uticaj koji Apple ima u krugovima IT pismenih ljudi, umetnika i svih koji se bave multimedijom, nesrazmeran sa ukupnim procentom korišćenja platforme (2-4%). Dakle, ovo i dalje nije pravi Apple, i ovo nije Apple Store kakav me čeka u svakom gradu gde putujem... Cene, aktuelnost ponude i podrška nisu na nivou Apple standarda, a "strategija" u smislu širenja platforme i razumevanje Apple filozofije nije sinhronizovana sa dugogodišnjom tradicijom i aktuelnom politikom kompanije..

rayX

pre 17 godina

Mozda se i probere nesto, vec duze vreme planiram da uzmem air port extreme, ako ga nude po pristojnoj ceni. Apple je stvarno neprikosnoven u svojoj kategoriji - kategorji Apple-ova. U trci sa ostalima slika bas i nije tako ruzicanstvena, ali mora se priznati da je bitan modni detalj za sve koji zele da su u trendu.

Mr. Twister

pre 17 godina

Jahuuu jos jedna stvar koju mogu da gledam :) Jedno je sigurno: ODVALICE SE OD PARA. Zamisli sad svaka cica u Grinet-u ima da sedi sa Mac 12" :) Opet cu da budem van modnih tokova - damn! :)

GR

pre 17 godina

Ne bih se slozio za ovo neprikosnoven... pristojan, mozda. :)

PowerBook koji se previse greje i leti je nemoguce raditi, memorijski slot na ploci koji je crkao dan-dva po isteku garancije, nekakva oksidacija na tom aluminijumu pracenja otpadanjem farbe i slovo d koje ponekad ne radi...

Da ne pominjem sve nove probleme sa MacBookPro linijom, losim ekranima, baterijama.

Marija

pre 17 godina

Pa, ljudi sta je sad ovo. Nova jabukaaaaaa u Beogradu. Yahooooooo! Ako vam se ne svidi ona u Maksima Gorkog (a ne znam sto ne bi) vi zagrizite novu,lol....

Mike

pre 17 godina

Veoma mi je drago sto se Apple siri i u Srbiji.Slazete se da govoromo o brendu koji je neprikosnoven u svojoj kategoriji.Svakako da cu vrlo uskoro posetiti i ovaj Apple store, mada sam vec godinama vezan odlicnom saradnjom sa vec postojecim Apple centrom koji imate/imamo u Beogradu.

Zoran R.

pre 17 godina

Hmm koja je ovo po redu apple prodavnica u BG? I bash me interesuje kome ce po onim cenama (do 20% vishim nego bilo gde u evropi) uspeti da prodaju neki racunar. U stvari, uvek zaboravim na novu poslovnu 'elitu' :) :). al ovce su da se shishaju :)

z

Zoran R.

pre 17 godina

Hmm koja je ovo po redu apple prodavnica u BG? I bash me interesuje kome ce po onim cenama (do 20% vishim nego bilo gde u evropi) uspeti da prodaju neki racunar. U stvari, uvek zaboravim na novu poslovnu 'elitu' :) :). al ovce su da se shishaju :)

z

Mike

pre 17 godina

Veoma mi je drago sto se Apple siri i u Srbiji.Slazete se da govoromo o brendu koji je neprikosnoven u svojoj kategoriji.Svakako da cu vrlo uskoro posetiti i ovaj Apple store, mada sam vec godinama vezan odlicnom saradnjom sa vec postojecim Apple centrom koji imate/imamo u Beogradu.

Marija

pre 17 godina

Pa, ljudi sta je sad ovo. Nova jabukaaaaaa u Beogradu. Yahooooooo! Ako vam se ne svidi ona u Maksima Gorkog (a ne znam sto ne bi) vi zagrizite novu,lol....

GR

pre 17 godina

Ne bih se slozio za ovo neprikosnoven... pristojan, mozda. :)

PowerBook koji se previse greje i leti je nemoguce raditi, memorijski slot na ploci koji je crkao dan-dva po isteku garancije, nekakva oksidacija na tom aluminijumu pracenja otpadanjem farbe i slovo d koje ponekad ne radi...

Da ne pominjem sve nove probleme sa MacBookPro linijom, losim ekranima, baterijama.

Mr. Twister

pre 17 godina

Jahuuu jos jedna stvar koju mogu da gledam :) Jedno je sigurno: ODVALICE SE OD PARA. Zamisli sad svaka cica u Grinet-u ima da sedi sa Mac 12" :) Opet cu da budem van modnih tokova - damn! :)

rayX

pre 17 godina

Mozda se i probere nesto, vec duze vreme planiram da uzmem air port extreme, ako ga nude po pristojnoj ceni. Apple je stvarno neprikosnoven u svojoj kategoriji - kategorji Apple-ova. U trci sa ostalima slika bas i nije tako ruzicanstvena, ali mora se priznati da je bitan modni detalj za sve koji zele da su u trendu.

Apple, još uvek te čekamo...

pre 17 godina

Ovo i dalje nema smisla, ja sam apple čovek godinama, a PowerBook (moj G4 "ubija" kako radi i nemam ni jednu zamerku, a jako sam "zahtevan" korisnik) putuje sa mnom i ne napušta me skoro nikada, ali Apple u Srbiji i u regionu i dalje ima potpuno neartikulisanu strategiju i razvija se kroz mrežu "malih privrednika", umesto kroz dogovore sa univerzitetima, uticaknim institucijama i promoterima iz sveta nauke, kulture i umetnosti, kao i svuda u svetu. Otud i neobičan uticaj koji Apple ima u krugovima IT pismenih ljudi, umetnika i svih koji se bave multimedijom, nesrazmeran sa ukupnim procentom korišćenja platforme (2-4%). Dakle, ovo i dalje nije pravi Apple, i ovo nije Apple Store kakav me čeka u svakom gradu gde putujem... Cene, aktuelnost ponude i podrška nisu na nivou Apple standarda, a "strategija" u smislu širenja platforme i razumevanje Apple filozofije nije sinhronizovana sa dugogodišnjom tradicijom i aktuelnom politikom kompanije..

Sima

pre 17 godina

GR kao da si strucnjak?
Ili si samo pokupio sve sto si mogao naci :)
"Nekakva oksidacija"
Dve godine pa ni traga.
I slovce jos radi.
Kako si zaboravio baterije koje menjaju. Ups pa to ne samo oni vec i ostali :)
iPod koji se blokirao kod nekih iT 7 ali samo instaliras programcic i gotovo.
Losi ekrani na MB "liniji"?
Procitas ti nekad vest do kraja?

Dachaz

pre 17 godina

Cene su više i biće više nego u ostatku Evrope sve dok nam Hrvatski Powercom (ili kako li se već zove), koji je "nad-distributer" za ovaj deo Evrope, definiše maloprodajnu cenu.

Na pitanje ko će ovde dati tolike pare kad je napolju jeftinije: daće oni kojima je takav računar potreban. Šta vredi što je negde u Evropi (ili tek Americi) Apple jeftiniji kad ti taj računar moraš pri uvozu da cariniš, platiš PDV i ostale marže (pa te izađe na isto, samo što nemaš posle gde da servisiraš računar pod garancijom).

Kao dugogodišnji Apple poštovalac (a od skora i korisnik) nadam se da će ovime Apple postati poznatiji i pre svega jasniji šrioj javnosti kod nas, da ne misle svi da su Apple proizvodi isključivo "šmekerski beli računari koji su preterano skupi a ništa ne valjaju".

Mladen Đurić

pre 17 godina

Za skoro sve Apple mašine garancija važi u celom svetu tako da više nije bitno da li je kupljena u Americi, Nemačkoj, Mađarskoj ili ??????. Sa legalnim papirima (računom i garancijom) možete da se obratite svakom ovlašćenom servisu i predstavniku čiji se podaci nalaze na www.apple.co.yu stranici.

Svako novo prodajno mesto za svaki proizvod je dobro jer proizvod približava kupcu i omogućava mu da uživo vidi da li mu odgovara i da li je to TO.

Svako ima prava da bude nezadovoljan. Neki čak imaju primedbu na kutiju (zašto je takva i takva). Ko misli da je pogrešio, ima mogućnost da mašinu proda gde je Mek zahvalniji jer manje gubi na vrednosti od ekvivalentnog PCa.

Čak i ako imate loše iskustvo sa jednim servisom, ne znači da su svi takvi.

momcilo_bg

pre 17 godina

Ljudi, cinjenica je da Apple ima kvalitetne uredjaje, ali je takodje cinjenica i da su, bez obzira na taj kvalitet mnooogo skupi,! Pretpostavljam da je to zato sto su Apple stvari jednim delom postali i modni detalji a ne samo tehnicke sprave. A posto su kod nas gadgeti postali upravo to - modni detalji, ne sumnjam da ce ova novootvorena radnja u centru sasvim dobro da radi.
Sto rece autor prvog komentara ovde, ovce su za shishanje... :)

MacPro

pre 17 godina

Ovce su prvo za stado pa onda za shishanje...Koliko je stado napravio vash voljeni Bill Gates i koliko su vas puta oshishali vashi cenjeni Tajvanski i Kineski proizvodjachi sa "hyper ultra mega giga hardware" update-ima "izuzetnih performansi i kvaliteta" za 20 evra bolje vam je da ne rachunate...Apple-u treba josh 4 veka da odradi takvu kombinaciju...Zato kada nekog nazivate ovcom prvo saberite svoje stado...

Petar

pre 17 godina

Idemo ponovo... Nova vest iz Apple sveta, nov nalet PC tabora u grupnom kukanju kako je skupo, a pri tome ih uopšte ne zanima... Naravno tu su redovne "optužbe" da su korisnici Mac-a fenseri, bogate tupadžije, homoseksualci, pozeri, ovce za šišanje,...

Mene "ošišaju" jednom i potom sam 3-4 godine miran, vas šišaju svako malo sa "te nova katica za ovo, te bez nadogradnje neće da mi radi ono". Možda Windows radi i bez tih nadogradnji, ali vi ste tako naučeni, najčešća kupovina vam je hleb, pa onda novo parče(nce) hardvera...

No, samo napred, javni izlivi frustracija i umišljene superiornosti uvek dovode do (kratkotrajnog) smirenja, drago mi je da vam je posle toga bolje.

Do sledeće prilike (nove Apple vesti).

Ghadafi

pre 17 godina

modni detalj? zbog modnog detalja se ne reorganizuje kucni budzet. a ja sam ovaj moj "modni detalj" dobrano odgladovao.
ali sam ga slatko i otplatio i nikad nisam zazalio. stavise, prethodnih deset godina na windowsu je mojih deset godina patnje, neprospavanih noci, probijenih rokova i napamet naucenih reinstalacija svih windowsa... za svakoga ko ceni svoje vreme i postuje svoje nerve, Mac je jedini izbor.

cika_kosta

pre 17 godina

@Z
Koja je po redu???
Koliko god da ih ima,tebi i tebi slicnima nece biti dovoljno da shvatite da ste sa svojim pc cudima toliko smeshni da pocinjete da licite na onog docu iz Back to future filma !
Ja ovo,ja ono,ovde crack,onde serial,pa cekaj,pa stani,pa sto sad nece kad je malo pre htelo...a pa da,moram da restartujem pa ce verovatno proraditi... :)
Dobro je dok vas vash Billi voli...
Svi vi koji pricate o Mac-ovima kako su prosecni ,skupi,losi,kvare se,os im je los...niste verovatno nikad ni videli mac (osim u nekom filmu)...a kamoli nesto pametno radili na njemu...
Kad bolje razmislim,nije vam potreban Billi,jadni ste i ovako...

cap10

pre 17 godina

Kako braca srbi uvek nadju da se svadjaju! ili su politicke stranke ili sexualna opredeljanja ili sportski klubovi! sad su na redu dosle i kompjuterske platforme! cccc dokle? a da me neko ne bi pljunuo da sam laik i da ne znam o cemu pricam, na meku radim vec 12 god, na PC-u jedno 5-6... obe platforme imaju i mana i vrlina... izbor je na nama...

Pedja

pre 17 godina

Opet VI sa tim "Mekovi uzasno skupi bla bla bla..."
Nije ni cudo kad si navikao da u Srbiji kupujes "kosooko plekano sokocalo" od 500E.Uporedite cene Apple racunara i njegovog ekvivalenta u svetu Brand PC(Dell,IBM,Sony)i videcete da
razlika i nije tako velika.

Filip

pre 17 godina

Razumem PCijevce sto su frustrirani jer duboko u sebi znaju da su macovi prosto visa rasa u odnosu na PC. Ne govorim o performansama, nego o osecaju dok se radi, a koji se ne moze tako lako preneti recima. Probajte pa cete da vidite.
Sto se pak performansi tice, nije tacno da se macovi nikada ne blokiraju i da se ne desava da izgubite posao na kome ste radili jer je program pukao. Desavalo se, mada ne previse cesto. Kao korisnik makintosa, to mogu da posvedocim sasvim iskreno. I jos jedna stvar, za one koji u stvari najcesce koriste office applikacije, pc je mozda i prakticniji. Ali epl se kupuje pre svega zbog osecaja. Ako ne polazete na stil, i ako vam estetika nije bitna stvar u zivotu, logicno je da cete kupiti PC. Em je jeftiniji, em ti radi poso. Isto kao i odelo "Prvi maj" Pirot.

orfej

pre 17 godina

OK, ali samo nek mi neko od resellera, distributera ili predstavnika Apple kompanije, objasni politiku cena.

Izašao je mali Ipod Shuffle, sladak kao šećer. Odmah sam se zalepio, na USA sajtu cena 79.99$. U evropi, ok, 79.99€ (po toj ga ceni i kupih u zemlji EU) a u Srbiji majci 100€!!!
Pa kako mislite da ikad razvijete ozbiljno tržište u Srbiji, gospodo iz Apple-a?

Marko

pre 17 godina

Ovce su stvarno za shishanje. Cudno da Armani(Mac) kupuje materijal(procesor) od Prvog Maja Pirot(Intel).Samo vi kupujte, svakih mesec dana izadje neki 'revolucaionarni" proizvod.Dok ima ovaca, bice i shishanja...

Jovan

pre 17 godina

Bravo, Marko... Sve je u Intel-u. -.-
Pogledajte malo detaljnjije konfiguracije. Svaka komponenta je sto kvalitetnija moguca, a da ne pricam o software-u.
Jeste skuplji, ali je odnos cene i kvaliteta bolji.

Zoran R.

pre 17 godina

Hmm koja je ovo po redu apple prodavnica u BG? I bash me interesuje kome ce po onim cenama (do 20% vishim nego bilo gde u evropi) uspeti da prodaju neki racunar. U stvari, uvek zaboravim na novu poslovnu 'elitu' :) :). al ovce su da se shishaju :)

z

Mike

pre 17 godina

Veoma mi je drago sto se Apple siri i u Srbiji.Slazete se da govoromo o brendu koji je neprikosnoven u svojoj kategoriji.Svakako da cu vrlo uskoro posetiti i ovaj Apple store, mada sam vec godinama vezan odlicnom saradnjom sa vec postojecim Apple centrom koji imate/imamo u Beogradu.

Marija

pre 17 godina

Pa, ljudi sta je sad ovo. Nova jabukaaaaaa u Beogradu. Yahooooooo! Ako vam se ne svidi ona u Maksima Gorkog (a ne znam sto ne bi) vi zagrizite novu,lol....

GR

pre 17 godina

Ne bih se slozio za ovo neprikosnoven... pristojan, mozda. :)

PowerBook koji se previse greje i leti je nemoguce raditi, memorijski slot na ploci koji je crkao dan-dva po isteku garancije, nekakva oksidacija na tom aluminijumu pracenja otpadanjem farbe i slovo d koje ponekad ne radi...

Da ne pominjem sve nove probleme sa MacBookPro linijom, losim ekranima, baterijama.

Mr. Twister

pre 17 godina

Jahuuu jos jedna stvar koju mogu da gledam :) Jedno je sigurno: ODVALICE SE OD PARA. Zamisli sad svaka cica u Grinet-u ima da sedi sa Mac 12" :) Opet cu da budem van modnih tokova - damn! :)

rayX

pre 17 godina

Mozda se i probere nesto, vec duze vreme planiram da uzmem air port extreme, ako ga nude po pristojnoj ceni. Apple je stvarno neprikosnoven u svojoj kategoriji - kategorji Apple-ova. U trci sa ostalima slika bas i nije tako ruzicanstvena, ali mora se priznati da je bitan modni detalj za sve koji zele da su u trendu.

Apple, još uvek te čekamo...

pre 17 godina

Ovo i dalje nema smisla, ja sam apple čovek godinama, a PowerBook (moj G4 "ubija" kako radi i nemam ni jednu zamerku, a jako sam "zahtevan" korisnik) putuje sa mnom i ne napušta me skoro nikada, ali Apple u Srbiji i u regionu i dalje ima potpuno neartikulisanu strategiju i razvija se kroz mrežu "malih privrednika", umesto kroz dogovore sa univerzitetima, uticaknim institucijama i promoterima iz sveta nauke, kulture i umetnosti, kao i svuda u svetu. Otud i neobičan uticaj koji Apple ima u krugovima IT pismenih ljudi, umetnika i svih koji se bave multimedijom, nesrazmeran sa ukupnim procentom korišćenja platforme (2-4%). Dakle, ovo i dalje nije pravi Apple, i ovo nije Apple Store kakav me čeka u svakom gradu gde putujem... Cene, aktuelnost ponude i podrška nisu na nivou Apple standarda, a "strategija" u smislu širenja platforme i razumevanje Apple filozofije nije sinhronizovana sa dugogodišnjom tradicijom i aktuelnom politikom kompanije..

Sima

pre 17 godina

GR kao da si strucnjak?
Ili si samo pokupio sve sto si mogao naci :)
"Nekakva oksidacija"
Dve godine pa ni traga.
I slovce jos radi.
Kako si zaboravio baterije koje menjaju. Ups pa to ne samo oni vec i ostali :)
iPod koji se blokirao kod nekih iT 7 ali samo instaliras programcic i gotovo.
Losi ekrani na MB "liniji"?
Procitas ti nekad vest do kraja?

Dachaz

pre 17 godina

Cene su više i biće više nego u ostatku Evrope sve dok nam Hrvatski Powercom (ili kako li se već zove), koji je "nad-distributer" za ovaj deo Evrope, definiše maloprodajnu cenu.

Na pitanje ko će ovde dati tolike pare kad je napolju jeftinije: daće oni kojima je takav računar potreban. Šta vredi što je negde u Evropi (ili tek Americi) Apple jeftiniji kad ti taj računar moraš pri uvozu da cariniš, platiš PDV i ostale marže (pa te izađe na isto, samo što nemaš posle gde da servisiraš računar pod garancijom).

Kao dugogodišnji Apple poštovalac (a od skora i korisnik) nadam se da će ovime Apple postati poznatiji i pre svega jasniji šrioj javnosti kod nas, da ne misle svi da su Apple proizvodi isključivo "šmekerski beli računari koji su preterano skupi a ništa ne valjaju".

Mladen Đurić

pre 17 godina

Za skoro sve Apple mašine garancija važi u celom svetu tako da više nije bitno da li je kupljena u Americi, Nemačkoj, Mađarskoj ili ??????. Sa legalnim papirima (računom i garancijom) možete da se obratite svakom ovlašćenom servisu i predstavniku čiji se podaci nalaze na www.apple.co.yu stranici.

Svako novo prodajno mesto za svaki proizvod je dobro jer proizvod približava kupcu i omogućava mu da uživo vidi da li mu odgovara i da li je to TO.

Svako ima prava da bude nezadovoljan. Neki čak imaju primedbu na kutiju (zašto je takva i takva). Ko misli da je pogrešio, ima mogućnost da mašinu proda gde je Mek zahvalniji jer manje gubi na vrednosti od ekvivalentnog PCa.

Čak i ako imate loše iskustvo sa jednim servisom, ne znači da su svi takvi.

momcilo_bg

pre 17 godina

Ljudi, cinjenica je da Apple ima kvalitetne uredjaje, ali je takodje cinjenica i da su, bez obzira na taj kvalitet mnooogo skupi,! Pretpostavljam da je to zato sto su Apple stvari jednim delom postali i modni detalji a ne samo tehnicke sprave. A posto su kod nas gadgeti postali upravo to - modni detalji, ne sumnjam da ce ova novootvorena radnja u centru sasvim dobro da radi.
Sto rece autor prvog komentara ovde, ovce su za shishanje... :)

MacPro

pre 17 godina

Ovce su prvo za stado pa onda za shishanje...Koliko je stado napravio vash voljeni Bill Gates i koliko su vas puta oshishali vashi cenjeni Tajvanski i Kineski proizvodjachi sa "hyper ultra mega giga hardware" update-ima "izuzetnih performansi i kvaliteta" za 20 evra bolje vam je da ne rachunate...Apple-u treba josh 4 veka da odradi takvu kombinaciju...Zato kada nekog nazivate ovcom prvo saberite svoje stado...

Petar

pre 17 godina

Idemo ponovo... Nova vest iz Apple sveta, nov nalet PC tabora u grupnom kukanju kako je skupo, a pri tome ih uopšte ne zanima... Naravno tu su redovne "optužbe" da su korisnici Mac-a fenseri, bogate tupadžije, homoseksualci, pozeri, ovce za šišanje,...

Mene "ošišaju" jednom i potom sam 3-4 godine miran, vas šišaju svako malo sa "te nova katica za ovo, te bez nadogradnje neće da mi radi ono". Možda Windows radi i bez tih nadogradnji, ali vi ste tako naučeni, najčešća kupovina vam je hleb, pa onda novo parče(nce) hardvera...

No, samo napred, javni izlivi frustracija i umišljene superiornosti uvek dovode do (kratkotrajnog) smirenja, drago mi je da vam je posle toga bolje.

Do sledeće prilike (nove Apple vesti).

Ghadafi

pre 17 godina

modni detalj? zbog modnog detalja se ne reorganizuje kucni budzet. a ja sam ovaj moj "modni detalj" dobrano odgladovao.
ali sam ga slatko i otplatio i nikad nisam zazalio. stavise, prethodnih deset godina na windowsu je mojih deset godina patnje, neprospavanih noci, probijenih rokova i napamet naucenih reinstalacija svih windowsa... za svakoga ko ceni svoje vreme i postuje svoje nerve, Mac je jedini izbor.

cika_kosta

pre 17 godina

@Z
Koja je po redu???
Koliko god da ih ima,tebi i tebi slicnima nece biti dovoljno da shvatite da ste sa svojim pc cudima toliko smeshni da pocinjete da licite na onog docu iz Back to future filma !
Ja ovo,ja ono,ovde crack,onde serial,pa cekaj,pa stani,pa sto sad nece kad je malo pre htelo...a pa da,moram da restartujem pa ce verovatno proraditi... :)
Dobro je dok vas vash Billi voli...
Svi vi koji pricate o Mac-ovima kako su prosecni ,skupi,losi,kvare se,os im je los...niste verovatno nikad ni videli mac (osim u nekom filmu)...a kamoli nesto pametno radili na njemu...
Kad bolje razmislim,nije vam potreban Billi,jadni ste i ovako...

cap10

pre 17 godina

Kako braca srbi uvek nadju da se svadjaju! ili su politicke stranke ili sexualna opredeljanja ili sportski klubovi! sad su na redu dosle i kompjuterske platforme! cccc dokle? a da me neko ne bi pljunuo da sam laik i da ne znam o cemu pricam, na meku radim vec 12 god, na PC-u jedno 5-6... obe platforme imaju i mana i vrlina... izbor je na nama...

Pedja

pre 17 godina

Opet VI sa tim "Mekovi uzasno skupi bla bla bla..."
Nije ni cudo kad si navikao da u Srbiji kupujes "kosooko plekano sokocalo" od 500E.Uporedite cene Apple racunara i njegovog ekvivalenta u svetu Brand PC(Dell,IBM,Sony)i videcete da
razlika i nije tako velika.

Filip

pre 17 godina

Razumem PCijevce sto su frustrirani jer duboko u sebi znaju da su macovi prosto visa rasa u odnosu na PC. Ne govorim o performansama, nego o osecaju dok se radi, a koji se ne moze tako lako preneti recima. Probajte pa cete da vidite.
Sto se pak performansi tice, nije tacno da se macovi nikada ne blokiraju i da se ne desava da izgubite posao na kome ste radili jer je program pukao. Desavalo se, mada ne previse cesto. Kao korisnik makintosa, to mogu da posvedocim sasvim iskreno. I jos jedna stvar, za one koji u stvari najcesce koriste office applikacije, pc je mozda i prakticniji. Ali epl se kupuje pre svega zbog osecaja. Ako ne polazete na stil, i ako vam estetika nije bitna stvar u zivotu, logicno je da cete kupiti PC. Em je jeftiniji, em ti radi poso. Isto kao i odelo "Prvi maj" Pirot.

orfej

pre 17 godina

OK, ali samo nek mi neko od resellera, distributera ili predstavnika Apple kompanije, objasni politiku cena.

Izašao je mali Ipod Shuffle, sladak kao šećer. Odmah sam se zalepio, na USA sajtu cena 79.99$. U evropi, ok, 79.99€ (po toj ga ceni i kupih u zemlji EU) a u Srbiji majci 100€!!!
Pa kako mislite da ikad razvijete ozbiljno tržište u Srbiji, gospodo iz Apple-a?

Marko

pre 17 godina

Ovce su stvarno za shishanje. Cudno da Armani(Mac) kupuje materijal(procesor) od Prvog Maja Pirot(Intel).Samo vi kupujte, svakih mesec dana izadje neki 'revolucaionarni" proizvod.Dok ima ovaca, bice i shishanja...

Jovan

pre 17 godina

Bravo, Marko... Sve je u Intel-u. -.-
Pogledajte malo detaljnjije konfiguracije. Svaka komponenta je sto kvalitetnija moguca, a da ne pricam o software-u.
Jeste skuplji, ali je odnos cene i kvaliteta bolji.