Utorak, 16.10.2018.

19:05

Huawei predstavio svoj najjači telefon: Stigao Mate 20 Pro FOTO/VIDEO

Izvor: Miloš B. Jovanoviæ

Huawei predstavio svoj najjaèi telefon: Stigao Mate 20 Pro FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Mr M

pre 5 godina

Samo jedna paralalela. Kupis novi Android, npr Huawei i sa programom Huawei phone clone prebacim sve sa starog na novi telefon za 5 minuta... cak i zapamcene wifi mreze. Kupis novi Apple ne mozes da prebacis sa jednog na drugi bez racunara i iTunes-a (koji je uzasan) ili da kupis onaj njihov cloud, posto free iCloud od 5GB nije dovoljan ni za sta. Eto jedna prakticna stvar koja na Apple ne radi niakako a na Adnoridu just works. O ostalim stvarima ne vredi trositi reci. Uvek ponavljam jednu recenicu koju moj kolega koji koristi samo Apple uredjaje cesto ponavlja "to nije nista sto jedan reset ne moze da popravi"... Stvarno je kvalitetan ta Apple reci nemam

basler

pre 5 godina

Vrlo je očigledno da nisi nikada koristio telefon od 1000E i više. Ako ništa drugo bar ti pruža 10x veće zadovoljstvo pri korišćenju. I zbog čega bi me bilo ko osuđivao ako mogu da kupim takav telefon. A za 750E i ne može bog zna gde da se otputuje.
(Vlada, 17. oktobar 2018 14:02)

meni stvarno nije jasno kakve ti to predrasude imas,
izmedju s9 plus i mate 10 pro meni je sem kamere mate dosta bolji, pritom je u svajcarsjoj skoro duplo jeftiniji, cak i mate 10 lite odlicno radi, iphone x me je prilicno razocarao.

mozda ti mas malo neki komplekscic

basler

pre 5 godina

Ti koji kupe telefon za 1000, imaju i još toliko za putovanje. 

Sirotinja nema I kupuje Xiaomi.
(Adriano_Galliani, 17. oktobar 2018 09:46)

Mozda 2%, ostali i obroke preskacu da bi ga kupili, citaj malo o zaduzenosti tinejdzera po zapadnoj evropi. znam vise njih koji imaju 5 do 7000 e platu, imaju sve apple proizvode ali nemaju za auto, jel su se eto istrosili. Iphone uglavnom kupuje sirotinja da bi digla sebi cenu, ili pozeri.

Emilija

pre 5 godina

Ljudi,uzeo sam iphone xs... ovo je kraj sveta. Ja sam odusevljen. Sve je smesno u odnosu na apple. Ali bukvalno sve.
(ivan, 17. oktobar 2018 18:43) LJUDI, ZNA SE KO JE TATA!

Pera Božić

pre 5 godina

Deco, gde zurite toliko, pa vam treba tako brz procesor?! 
Gledao sam neki test iphone xs max protiv s9 note, note je imao preko 30% baterije u istim radnjama kao i ajfon, koji se ugasio. 
Ipak mi je to bitnije, nego milisekund brzi telefon.
(Nemanja, 18. oktobar 2018 10:23)

Na tom testu je Poco F1 i dalje radio kada se Note9 ugasio.. a kosta 310e...

Nemanja

pre 5 godina

Deco, gde zurite toliko, pa vam treba tako brz procesor?!
Gledao sam neki test iphone xs max protiv s9 note, note je imao preko 30% baterije u istim radnjama kao i ajfon, koji se ugasio.
Ipak mi je to bitnije, nego milisekund brzi telefon.

Roki

pre 5 godina

Ljudi,uzeo sam iphone xs... ovo je kraj sveta. Ja sam odusevljen. Sve je smesno u odnosu na apple. Ali bukvalno sve.
(ivan, 17. oktobar 2018 18:43)

Smej se ti i dalje,a mi ostali cemo da uzivamo na android platformi.

ABIA

pre 5 godina

@Nebojsa, ne bih ni ja nekome da rusim iluzije ali A12 sve dere uzduz i popreko pogotovo po pitanju zahtevnih grafickih aplikacija, ukljucujuci u pre-eliminarnim testovima Kirin 980. Eh sad pri svakodjevnim aplikacijama te razlike su jedva vidljive pa za mnoge bice nevazne. Sve ostalo je stvar ukusa, perspektive, iskustva i samog sistema.

Eh sad ja sam u Apple sustemu par godina i za sada nemam nameru da iz njega izadjem jer radi savrseno, ali i donekle dosadno.
Ali ovaj novi Huawei telefon je toliko mocan kao paket da je to zaista neverovatno. Odlican posao. Iako mene vise licno interesuje, cisto radi radoznalnosti, moguca Nokia 9 i One Plus 6T koga cemo videti uskoro. Ziveli...

El Profesor

pre 5 godina

Za 300e uz ugovor pazario S9 i dobio Gear S3.
S9 zmaj.
Gear S3 na oglase za 200.
Znači S9 me izađe 100e.
Havaji za 1000?
Ne hvala ;)

Doje

pre 5 godina

Apple sheep na osnovu cega ti znas da je sporiji kad ne postoji nijedan uredjaj sa 980 procesorom sem Mate 20 koji je izasao TEK JUCE i ti si vec saznao da je sporiji. Idi lijeci svoje komplekse nedje drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MTK, 17. oktobar 2018 13:16)

Android covpa, tako sto Geekbench testovi tog tek juce izaslog telefona postoje jos od pocetka oktobra. Dosta ljudi ga ije imalo i testiralo pre te spektakularne najave. Malo pismenosti i koriscenja searcha ti ne bi bilo na odmet.

Roki

pre 5 godina

Ima i porshe verzija od 2000e ja bi to kupio samo da nerviram jabučare zamisli odeš u kafić i staviš ovo na sto :)
(Nebojša, 16. oktobar 2018 23:55)

Ja bih ipak radije 2000€ stavio u dzep.Mnogo je to novca za mobilni telefon.

Vlada

pre 5 godina

Nema više preterane revolucije u proizvodnji mobilnih smart telefona. Ni kod ovog ni kod deugih proizvođača. Sve se vrti u krug a opremaju ih za nijansu boljim hardverom i onda nam to prodaju kao nešto wow. Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09)
Vrlo je očigledno da nisi nikada koristio telefon od 1000 E i više. Ako ništa drugo bar ti pruža 10x veće zadovoljstvo pri korišćenju. I zbog čega bi me bilo ko osuđivao ako mogu da kupim takav telefon. A za 750 E i ne može bog zna gde da se otputuje.

MadMax

pre 5 godina

Sta im to vrijedi kad je Appleov bionicki cip a11 brzi i jaci od ovog njihovog tkz kirin 980 
(Ivan, 16. oktobar 2018 21:19) 

- Necu da ulazim sa tobom u diskusiju jer tvoj kokentar dokazuje da ti veze nemas o tehnologiji, softveru i hardveru!

MTK

pre 5 godina

Najavljivali su taj svoj cip bogznakako, ubica ajfona:) a on ispade znatno sporiji od iphone x a11 starog godinu dana. Cekam da saznam sta su jos slagali. Svakoga meseca ih provale u nekoj prevari.
(Djole, 16. oktobar 2018 23:31)

Apple sheep na osnovu cega ti znas da je sporiji kad ne postoji nijedan uredjaj sa 980 procesorom sem Mate 20 koji je izasao TEK JUCE i ti si vec saznao da je sporiji. Idi lijeci svoje komplekse nedje drugo.

b

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!
(tomica chicago, 17. oktobar 2018 02:49)
Znaci lupas gluposti. Koristim s7 edge koji i sada radi savrseno. Kakvo usporavanje nakon 6 mjeseci?

ROG

pre 5 godina

PRESTANITE DA POREDITE IOS I ANDROID I NJIHOVE PROCESORE JER SU TO DVIJE SKROZ RAZLICITE STVARI! Nisu sve aplikacije podjednako optimizovane za Android i IOS i otuda na testovima neke aplikacije brze otvara SD845 a neke A12. Kirin980 je prvi 7nm procesor. Kirin970 je prvi AI procesor i tako dalje. Kirin960 je prvi premium ne-bagoviti procesor za razliku od Apple i SD ciji su procesori grijali i bagovali. Huawei uzima tron svima. Apple gubi trku i na americkom trzistu. Jos su samo u Australiju, Kanadu i Japan vodeci.

Pero

pre 5 godina

Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09)

Ne moze tel od 250 EUR isto da radi kao onaj od 1000 EUR. Ako ces samo da saljes sms poruke, razgovaras i citas mejlove onda moze i onaj od 50 EUR da odradi posao. mada nije stvar u tome, nego u kvalitetu kamere, ekrana,izrade, baterije itd. Po meni treba gledati uvek koliko se dobije za ulozene pare. Tu je Xiaomi best buy. Za 250 EUR se dobije vrhunski telefon sa solidnom kamerom i solidnom izradom.. Ne kazem, ovaj tel od 1000 EUR je bolji telefon sigurno. Neko ko je spreman da ima najbolju kameru na svetu neka izdvoji 1000 EUR ali po meni to ne vredi tih para.

Novosađanin

pre 5 godina

Nesto razmisljam.. da li bi ga u Srbiji svi kupovali da kosta 200-300e?
Prosecan Nemac ili Svajcarac ima platu od 3000-4000e i treba za telefon da da polovinu ili trecinu svoje plate...sto da ne?! Da ne kazem da su kod njih operateri mnogo blazi nego kod nas i za 50e pretplate imate taj telefon uz maku doplatu...

Mi dajemo za telefone skoro celu nasu platu

Фрфљави

pre 5 godina

Мобилна телефонија је отишла у Хондурас. На почетку своје каријере, мобилни телефонимсу били резервисани за ултра богате! Коштали су без проблема као један добар послован аутомобил. Да би лоју годину касније све и свима било приступачно. Што и јесте био смисао. Сада се опет исто дешава. Постали су недодирљиви. Са Самсунга сам прешао на Хуавеи јер је Самсунг почео да умишља да је Епл. Како са ценама тако и са политиком новитета. тек сваке треће године су избацивали другачији дизајн. Што је за кориснике веома битно. Прошле године сам прешао на Мате 9 па на 10 про и био презадовољан. Узео га пословног за 360€ и бољи телефон за те паре заиста ниси могао и не можеш да добијеш. Сада видим, да са новим моделима Хуавеи покушава и жели да буде Самсунг! Астрономске цене са политиком коју прати Епл... А људи не капирају да нема места за три премиум произвођача на тржишту. Иако сам мислио да ово никада нећу да кажем али за 10-ак дана прелазим на Ми8, Покофон или Хонор В10.

Nista

pre 5 godina

Kinez sve moze al da napravi softver nikad.Vidim P20 pro je bio hajpovan kao ovaj sad pa nista.
(petar, 16. oktobar 2018 22:10)

Tebi je nista sto su se probili na poziciju 2 po ukupnoj prodaji u svetu?

Bugari ušli u Sofiju

pre 5 godina

Uuuuuuuuuuu, Mate 20 X.. 175 cm, 200+ gr!!Huawei ubedljivo najjača karika u ljudskoj evoluciji, zbog njega će uskoro deca početi da se rađaju sa trećom rukom, jer sa dve ruke više ne možeš ni da pomisliš da ga koristiš.. svaka čast carevi..

18+

pre 5 godina

@jabuka
Lupaju ti minuse,zato sto kad apple stavi cenu 1000€,onda to ne vredi,a kad huawei stavi 1600€,onda je to ok,boga ti,pa to je huawei.
Prvo ste se kleli u samsung,pa xiaomi,pa huawei a zna se ko je tata u tom svetu pa ga mrzite do mile volje a on je i dalje tata.

EU Citizen

pre 5 godina

Ima i porshe verzija od 2000e ja bi to kupio samo da nerviram jabučare zamisli odeš u kafić i staviš ovo na sto :) - A znas zasto zelis da nerviras jabučare; pa zato što su daleko bolji i napredniji, zato sto imas kompleks od jabučara. Kupi onda telefon (koji ne postoji).

maxi

pre 5 godina

Toliko price o ceni, jel kad procitate clanak o ferariju komentarisete o ceni, ne, jer vam je svima nedostizan a ovde vam je skoro na dohvat ruke ali ipak ne biste dali tolike pare, pa samo s..... A svi bi ste ga nosili.

Lincoln

pre 5 godina

Ja se I dalje ne slažem sa politikom cena novih modela jer smatram da su jednostavno prenaduvane, koji god proizvođač da je u pitanju. Smatram da je većini ljudi dovoljan telefon koji košta cca 200€, za razgovore, poruke, FB, poneku fotografiju i igru... Ali dokle god ima ljudi koji moraju da imaju najnovije, najskuplje, najbolje itd biće I ovakvih cena telefona i to je to. Ja sam sa mojim telefonom od 200€ prezadovoljan.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Čitam hrvatske portale, zanimljivo da ljudi tamo objektivno posmatraju i hvale proboj Huaweija u sam vrh i niko se ne svadja i raspravlja, kao mi ovde!
(Ostap Bender, 17. oktobar 2018 00:00)

Zato što mi zamišljamo da smo još uvek SFRJ a Kina, Rumunija i sl. su za nas beda, a Huawei običan "Kinez". Za 1000e Srbin će uvek kupiti iPhone jer ne veruje sirotinji iz Kine.

Morski lav

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!
(tomica chicago, 17. oktobar 2018 02:49)

Znači da si "natovario" telefon svim i svačim pa si ga preopteretio. To na iPhone i da hoćeš nije moguće jer je napravljen tako da sve stoji na klaudu i strogo kontrolisano. Zato kad si bez interneta onda imaš telefon nivoa NOKIA 3110!

Citizen X

pre 5 godina

Vrlo dobro! Pocinjem ozbiljno da razmatram Huawei kao zamenu za Samsung.
Jedino steta sto Pro ne izgleda kao obican P20 sa onim malim notchom. Nikog nije briga za face unlock kada imas citac otiska prsta na ekranu! Ej!

EU Citizen

pre 5 godina

Da zanemarimo cenu, o kojoj sam već govorio na drugom postu i koja je u ovom trenutku previsoka za Huawei s obzirom da ne nudi ništa revolucionarno i ultrainteresantno, za moj ukus ga je potpuno upropastio zub, tj. notch, ništa ružnije se ne ne može zamisliti. Kad se to zanemari (ali "to" nisu nikakve sitnice), verovatno još jedan odličan telefon od Huaweija, videćemo kako će se pokazati.

kiza

pre 5 godina

Posto nisam registrovao auto,a otac bio u bolnici 40 dana,isao sam svaki ili svaki drugi dan u posetu gradskim prevozom.
Ono sto sam video su neverovatne guzve u saobracaju,svi voze novije dobre automobile,a novije modele Mercedesa i Porsea uglavnom zene.
Svako,ali bas svako ima mobilni telefon, u 99% koriste samo facebook i mesenger,nista drugo.
Ostatak ima slusalice na usima i slusa neku muziku.Telefoni su razliciti,od nejjeftinijih do najskupljih,od polupolomljenih taceva,izguljenih, olupanih do starih,novih modela.Uglavnom svi koriste FB.
Na svakoj stanici,gomila putnika koji cekaju bus,svi u istom polozaju,drndaju po telefonu...
Nisam primetio da bilo ko razgleda po okolini iii da medjusobno razgovara.Na 2 mesta su univerziteti i tu ulazi veci broj studenata u bus,tu uglavnom ulaze lepe,mlade studentkinje,lepo obucene,doterane,nasminkane,one u vecini slucajeva imaju neki model Iphona.Isto,ili FB a neka vodi mobilni razgovor koja traje i traje i traje...
Tako da sam se svaki dan pitao sta ljudi rade sa telefonima vrednosti 400-1000 eura,eto, sada licno saznao.
Nemam apsolutno nista protiv,bilo koga i cega,ali ovo sve sa telefonima ide u losem pravcu,po ljude.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09).

Ti koji kupe telefon za 1000, imaju i još toliko za putovanje.

Sirotinja nema I kupuje Xiaomi.

шваба

pre 5 godina

Добар је он али цене су и за мене у швабији високе за тако нешто. Радије одем 7 дана негде на одмор.

Borg

pre 5 godina

I to je zvanićno početak kraja Huawei telefona u flegšip klasi ! Direktor Sony-ja je još jednom bio u pravu za strategiju Ejpla .
Lično mišljenja sam da telefon ne može biti skuplji od 300 eura i da je ova trka supermodela u zadnjih dve godine - glupost neprevaziđena.

Peki

pre 5 godina

Nema više preterane revolucije u proizvodnji mobilnih smart telefona. Ni kod ovog ni kod deugih proizvođača. Sve se vrti u krug a opremaju ih za nijansu boljim hardverom i onda nam to prodaju kao nešto wow. Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.

Ask One To Be One

pre 5 godina

Za $69 plus taksa zamijenio bateriju u S6 Galaxy, radi kao prvi dan, da, mogao sam da kupim neki najnoviji flag ship ali mislim da nema svrhe.

tomica chicago

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!

2020

pre 5 godina

(Nebojša, 16. oktobar 2018 21:48)
Apple-ov SOC je 2x brzi od najbrzeg konkurenta (koji u sledecoj verziji mozda izbaci 10-15% brzi cip od prethodnog)...
Imas uporedne testove https://www.anandtech.com/show/13392/the-iphone-xs-xs-max-review-unveiling-the-silicon-secrets snapdragon-a i kirin-a, razneo ih Apple i po potrosnji i po performansama, cak je tu negde sa intel-om i amd-om.
To sto su mobilni OS i aplikacije teletabis varijanta pa i ne moze da se vidi u realnom radu ne umanjuje napredak i uspeh

Dejan

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Imas mate 10 pro u Njujorskom B&H Photo za $500. NIKO IH NE KUPUJE!

Ostap Bender

pre 5 godina

Čitam hrvatske portale, zanimljivo da ljudi tamo objektivno posmatraju i hvale proboj Huaweija u sam vrh i niko se ne svadja i raspravlja, kao mi ovde!

scorpio

pre 5 godina

do juce se pljuje na samsung i ajfon- cena nerealna , placa se ime, trt mrt, huavei nudi isto za mnogo manje pare, a sad huavei preko 2000e zbog imena porse? I nikom ne smeta nego mu drze jos za pravo sto je toliko skup cak i ovaj obican? Bas bih voleo da vidim nekog sa huaveijem od 1000e , da je kupio novog ...

Djole

pre 5 godina

Najavljivali su taj svoj cip bogznakako, ubica ajfona:) a on ispade znatno sporiji od iphone x a11 starog godinu dana. Cekam da saznam sta su jos slagali. Svakoga meseca ih provale u nekoj prevari.

nobody

pre 5 godina

Do dans je LG V40 bio u opticaju ali i Mate pro 20 sada dolazi u opticaj, naravno kada ima padne cena, tamo u Jan 2019! Za sada, sam posebno zadovoljan sa LG V20 posebno nakon nadogradnje na Oreo, I sve male sitnice koje otklonjene nadogradnjom.

Holanđanin

pre 5 godina

Huawei Mate 20 PRO stiže u Holandiji za 3 nedelje i koštaće 999 evra. Mada do 1. novembra je akcija gde se uz telefon dobija besplatno Huawei watch GT i bežični punjač.

milan

pre 5 godina

Daleko ispod Samsunga.. Uzeo sam prošle godine Mate10pro. Na izgled i karakteristike super, memorija, procesor, baterija, ekran, dobar i paket bio sa bežičnim slušalicama, futrolom i još po nešto. Ali džaba sve, nedostaju uvek neke funkcije napredne (bežično punjenje ..) malo baguje, lice slabo poznaje. S8+ za njega avion. Ponele me ovakve usplahirene priče. Ali neće vise. Posebno kad vidim izgled Iphona.

djoka iz NY

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Hahahah koji si ti trol:) Nema ih isto kao i sto nema besplatnog WiFi na JFK aerodromu,kako ti rece na jednoj vesti ovde.

srb

pre 5 godina

@Mita
razumem sta si hteo da kazes ali samo komponente kostaju vise od toga. Saglasan sam da su ovo jako visoke cene ali kada uporedis sa konkurencijom u svemu je bolji, ne kazem da su cene opravdane ali vljda se vode logikom ako mogu drugi mozemo i mi. Psiholosku granicu od 1000€ je probio iphone prosle godine tako da je sada samo nebo granica jer verujem da je i tamo granica ljudske gluposti

Ivan

pre 5 godina

Gledao sam nekoliko uporednih testova brzine iPhone X max vs pocophone i iPhone X max vs Note 9 ne bih da ti rušim iluzije ali iako je na papiru tako kako ti kažeš u realnim uslovima iPhone nije ništa brži od ta dva u pojedinim aplikacijama je sporiji tek u ponekim je brži i to u poređenju sa snapdragonom 840 kakvi će tek rezultati biti kada dodje snapdragon 950 a tu je i ovaj kirin 980 koji je drastično poboljšan ako trenutna verzija snapdragona može da se nosi sa "bionik" a11 šta će mu tek uraditi nova generacija videćemo uskoro kada dodje galaxy S9 koji bi trebalo da bude prvi sa novim čipom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 16. oktobar 2018 21:48) Kao prvo ne lupaj,kao drugo okaci macki o rep te selektivne testove a kao trece da ti pojasnim,snaga cipseta se mjeri ucitavsnjem graficki jakih aplikacija (igre itd),te radom aplikacija,a sto se toga tice a11 je ispred svih naprijed iako je vec prosla generacija,a od a12 je sumanuto govorit jer svi znamo o cemu je rijec...

dado

pre 5 godina

Imam pocophone f1 i prezadovoljan sam. Od performansi do autonomije bat. pa do nista manjeg segmenta cene samo uredjaja. Nerealno je da telefon vredi 1000e, prosto je nerealno. Sto se mene tice ja sam od sad fan
Xiaomi brenda, sve dok budu vodili racionalnu politiku. Znači svaka preporuka za Poco F1. Pozz

petar

pre 5 godina

Omg ovaj prica o apple a11 a ovaj ga ispravlja sa samsungom s9 koji ce tek da izadje sa sd 850???
A12 i s10 rodjaci.Kinez sve moze al da napravi softver nikad.Vidim P20 pro je bio hajpovan kao ovaj sad pa nista.

Ganimed

pre 5 godina

Huawei Mate 20

4GB RAM + 128GB Storage — 799 euros (~$927)

6GB RAM + 128GB Storage — 849 euros ( ~$985)

Huawei Mate 20 Pro

6GB RAM + 128GB Storage — 1,049 euros (~$1,217)

Huawei Mate 20 X

6GB RAM + 128GB Storage — 899 euros (~$1,043)

Porsche Design Huawei Mate 20 RS

8GB RAM + 256GB Storage — 1,695 euros (~$1,966)

8GB RAM + 512GB Storage — 2,095 euros (~$2,430)

https://www.androidauthority.com/huawei-mate-20-pro-price-availability-release-date-914314/

Nebojša

pre 5 godina

Sta im to vrijedi kad je Appleov bionicki cip a11 brzi i jaci od ovog njihovog tkz kirin 980
(Ivan, 16. oktobar 2018 21:19)

Gledao sam nekoliko uporednih testova brzine iPhone X max vs pocophone i iPhone X max vs Note 9 ne bih da ti rušim iluzije ali iako je na papiru tako kako ti kažeš u realnim uslovima iPhone nije ništa brži od ta dva u pojedinim aplikacijama je sporiji tek u ponekim je brži i to u poređenju sa snapdragonom 840 kakvi će tek rezultati biti kada dodje snapdragon 950 a tu je i ovaj kirin 980 koji je drastično poboljšan ako trenutna verzija snapdragona može da se nosi sa "bionik" a11 šta će mu tek uraditi nova generacija videćemo uskoro kada dodje galaxy S9 koji bi trebalo da bude prvi sa novim čipom.

brutalna istina

pre 5 godina

Za "sauth park".. Zato što ih nema u Americi su drugi proizvođač u svetu.. Posle Samsunga..a Aple im ne dozvoljava da udje na njihovo tržište.. I Amerika nije ceo svet..

Nebojša

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
(South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Nije to jer ih kupci ne žele već Ameri ne dopuštaju prodaju ko će ga znati zašto oni kažu da je to jer je Huawei usko povezan sa Kineskom vladom špijunaža ovo ono ali možda zabranom samo štite Apple kako god to ne menja činjenicu da je Huawei no2 trenutno ne svetu.

Nebojša

pre 5 godina

Prvi tisak silan je ali manje lep od P20 serije ima par inovacija na primer telefon se može koristiti kao bežični punjač drugog telefona samo stavite jedan na drugi i puniće ga što je jednostavno korisno naravno kao po običaju nije sve savršeno tu je cena i auto gol u vidu nedostatka dzeka za slušalice pa ko voli nek izvoli ja lično bi pre uzeo lg v40.

Nebojša

pre 5 godina

Sta im to vrijedi kad je Appleov bionicki cip a11 brzi i jaci od ovog njihovog tkz kirin 980
(Ivan, 16. oktobar 2018 21:19)

Gledao sam nekoliko uporednih testova brzine iPhone X max vs pocophone i iPhone X max vs Note 9 ne bih da ti rušim iluzije ali iako je na papiru tako kako ti kažeš u realnim uslovima iPhone nije ništa brži od ta dva u pojedinim aplikacijama je sporiji tek u ponekim je brži i to u poređenju sa snapdragonom 840 kakvi će tek rezultati biti kada dodje snapdragon 950 a tu je i ovaj kirin 980 koji je drastično poboljšan ako trenutna verzija snapdragona može da se nosi sa "bionik" a11 šta će mu tek uraditi nova generacija videćemo uskoro kada dodje galaxy S9 koji bi trebalo da bude prvi sa novim čipom.

brutalna istina

pre 5 godina

Za "sauth park".. Zato što ih nema u Americi su drugi proizvođač u svetu.. Posle Samsunga..a Aple im ne dozvoljava da udje na njihovo tržište.. I Amerika nije ceo svet..

kiza

pre 5 godina

Posto nisam registrovao auto,a otac bio u bolnici 40 dana,isao sam svaki ili svaki drugi dan u posetu gradskim prevozom.
Ono sto sam video su neverovatne guzve u saobracaju,svi voze novije dobre automobile,a novije modele Mercedesa i Porsea uglavnom zene.
Svako,ali bas svako ima mobilni telefon, u 99% koriste samo facebook i mesenger,nista drugo.
Ostatak ima slusalice na usima i slusa neku muziku.Telefoni su razliciti,od nejjeftinijih do najskupljih,od polupolomljenih taceva,izguljenih, olupanih do starih,novih modela.Uglavnom svi koriste FB.
Na svakoj stanici,gomila putnika koji cekaju bus,svi u istom polozaju,drndaju po telefonu...
Nisam primetio da bilo ko razgleda po okolini iii da medjusobno razgovara.Na 2 mesta su univerziteti i tu ulazi veci broj studenata u bus,tu uglavnom ulaze lepe,mlade studentkinje,lepo obucene,doterane,nasminkane,one u vecini slucajeva imaju neki model Iphona.Isto,ili FB a neka vodi mobilni razgovor koja traje i traje i traje...
Tako da sam se svaki dan pitao sta ljudi rade sa telefonima vrednosti 400-1000 eura,eto, sada licno saznao.
Nemam apsolutno nista protiv,bilo koga i cega,ali ovo sve sa telefonima ide u losem pravcu,po ljude.

Ganimed

pre 5 godina

Huawei Mate 20

4GB RAM + 128GB Storage — 799 euros (~$927)

6GB RAM + 128GB Storage — 849 euros ( ~$985)

Huawei Mate 20 Pro

6GB RAM + 128GB Storage — 1,049 euros (~$1,217)

Huawei Mate 20 X

6GB RAM + 128GB Storage — 899 euros (~$1,043)

Porsche Design Huawei Mate 20 RS

8GB RAM + 256GB Storage — 1,695 euros (~$1,966)

8GB RAM + 512GB Storage — 2,095 euros (~$2,430)

https://www.androidauthority.com/huawei-mate-20-pro-price-availability-release-date-914314/

шваба

pre 5 godina

Добар је он али цене су и за мене у швабији високе за тако нешто. Радије одем 7 дана негде на одмор.

Roki

pre 5 godina

Ima i porshe verzija od 2000e ja bi to kupio samo da nerviram jabučare zamisli odeš u kafić i staviš ovo na sto :)
(Nebojša, 16. oktobar 2018 23:55)

Ja bih ipak radije 2000€ stavio u dzep.Mnogo je to novca za mobilni telefon.

Borg

pre 5 godina

I to je zvanićno početak kraja Huawei telefona u flegšip klasi ! Direktor Sony-ja je još jednom bio u pravu za strategiju Ejpla .
Lično mišljenja sam da telefon ne može biti skuplji od 300 eura i da je ova trka supermodela u zadnjih dve godine - glupost neprevaziđena.

b

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!
(tomica chicago, 17. oktobar 2018 02:49)
Znaci lupas gluposti. Koristim s7 edge koji i sada radi savrseno. Kakvo usporavanje nakon 6 mjeseci?

Peki

pre 5 godina

Nema više preterane revolucije u proizvodnji mobilnih smart telefona. Ni kod ovog ni kod deugih proizvođača. Sve se vrti u krug a opremaju ih za nijansu boljim hardverom i onda nam to prodaju kao nešto wow. Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.

Nebojša

pre 5 godina

Prvi tisak silan je ali manje lep od P20 serije ima par inovacija na primer telefon se može koristiti kao bežični punjač drugog telefona samo stavite jedan na drugi i puniće ga što je jednostavno korisno naravno kao po običaju nije sve savršeno tu je cena i auto gol u vidu nedostatka dzeka za slušalice pa ko voli nek izvoli ja lično bi pre uzeo lg v40.

Ostap Bender

pre 5 godina

Čitam hrvatske portale, zanimljivo da ljudi tamo objektivno posmatraju i hvale proboj Huaweija u sam vrh i niko se ne svadja i raspravlja, kao mi ovde!

MTK

pre 5 godina

Najavljivali su taj svoj cip bogznakako, ubica ajfona:) a on ispade znatno sporiji od iphone x a11 starog godinu dana. Cekam da saznam sta su jos slagali. Svakoga meseca ih provale u nekoj prevari.
(Djole, 16. oktobar 2018 23:31)

Apple sheep na osnovu cega ti znas da je sporiji kad ne postoji nijedan uredjaj sa 980 procesorom sem Mate 20 koji je izasao TEK JUCE i ti si vec saznao da je sporiji. Idi lijeci svoje komplekse nedje drugo.

ROG

pre 5 godina

PRESTANITE DA POREDITE IOS I ANDROID I NJIHOVE PROCESORE JER SU TO DVIJE SKROZ RAZLICITE STVARI! Nisu sve aplikacije podjednako optimizovane za Android i IOS i otuda na testovima neke aplikacije brze otvara SD845 a neke A12. Kirin980 je prvi 7nm procesor. Kirin970 je prvi AI procesor i tako dalje. Kirin960 je prvi premium ne-bagoviti procesor za razliku od Apple i SD ciji su procesori grijali i bagovali. Huawei uzima tron svima. Apple gubi trku i na americkom trzistu. Jos su samo u Australiju, Kanadu i Japan vodeci.

scorpio

pre 5 godina

do juce se pljuje na samsung i ajfon- cena nerealna , placa se ime, trt mrt, huavei nudi isto za mnogo manje pare, a sad huavei preko 2000e zbog imena porse? I nikom ne smeta nego mu drze jos za pravo sto je toliko skup cak i ovaj obican? Bas bih voleo da vidim nekog sa huaveijem od 1000e , da je kupio novog ...

Nista

pre 5 godina

Kinez sve moze al da napravi softver nikad.Vidim P20 pro je bio hajpovan kao ovaj sad pa nista.
(petar, 16. oktobar 2018 22:10)

Tebi je nista sto su se probili na poziciju 2 po ukupnoj prodaji u svetu?

MadMax

pre 5 godina

Sta im to vrijedi kad je Appleov bionicki cip a11 brzi i jaci od ovog njihovog tkz kirin 980 
(Ivan, 16. oktobar 2018 21:19) 

- Necu da ulazim sa tobom u diskusiju jer tvoj kokentar dokazuje da ti veze nemas o tehnologiji, softveru i hardveru!

Ask One To Be One

pre 5 godina

Za $69 plus taksa zamijenio bateriju u S6 Galaxy, radi kao prvi dan, da, mogao sam da kupim neki najnoviji flag ship ali mislim da nema svrhe.

Pero

pre 5 godina

Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09)

Ne moze tel od 250 EUR isto da radi kao onaj od 1000 EUR. Ako ces samo da saljes sms poruke, razgovaras i citas mejlove onda moze i onaj od 50 EUR da odradi posao. mada nije stvar u tome, nego u kvalitetu kamere, ekrana,izrade, baterije itd. Po meni treba gledati uvek koliko se dobije za ulozene pare. Tu je Xiaomi best buy. Za 250 EUR se dobije vrhunski telefon sa solidnom kamerom i solidnom izradom.. Ne kazem, ovaj tel od 1000 EUR je bolji telefon sigurno. Neko ko je spreman da ima najbolju kameru na svetu neka izdvoji 1000 EUR ali po meni to ne vredi tih para.

srb

pre 5 godina

@Mita
razumem sta si hteo da kazes ali samo komponente kostaju vise od toga. Saglasan sam da su ovo jako visoke cene ali kada uporedis sa konkurencijom u svemu je bolji, ne kazem da su cene opravdane ali vljda se vode logikom ako mogu drugi mozemo i mi. Psiholosku granicu od 1000€ je probio iphone prosle godine tako da je sada samo nebo granica jer verujem da je i tamo granica ljudske gluposti

Roki

pre 5 godina

Ljudi,uzeo sam iphone xs... ovo je kraj sveta. Ja sam odusevljen. Sve je smesno u odnosu na apple. Ali bukvalno sve.
(ivan, 17. oktobar 2018 18:43)

Smej se ti i dalje,a mi ostali cemo da uzivamo na android platformi.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Čitam hrvatske portale, zanimljivo da ljudi tamo objektivno posmatraju i hvale proboj Huaweija u sam vrh i niko se ne svadja i raspravlja, kao mi ovde!
(Ostap Bender, 17. oktobar 2018 00:00)

Zato što mi zamišljamo da smo još uvek SFRJ a Kina, Rumunija i sl. su za nas beda, a Huawei običan "Kinez". Za 1000e Srbin će uvek kupiti iPhone jer ne veruje sirotinji iz Kine.

Vlada

pre 5 godina

Nema više preterane revolucije u proizvodnji mobilnih smart telefona. Ni kod ovog ni kod deugih proizvođača. Sve se vrti u krug a opremaju ih za nijansu boljim hardverom i onda nam to prodaju kao nešto wow. Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09)
Vrlo je očigledno da nisi nikada koristio telefon od 1000 E i više. Ako ništa drugo bar ti pruža 10x veće zadovoljstvo pri korišćenju. I zbog čega bi me bilo ko osuđivao ako mogu da kupim takav telefon. A za 750 E i ne može bog zna gde da se otputuje.

djoka iz NY

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Hahahah koji si ti trol:) Nema ih isto kao i sto nema besplatnog WiFi na JFK aerodromu,kako ti rece na jednoj vesti ovde.

Nebojša

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
(South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Nije to jer ih kupci ne žele već Ameri ne dopuštaju prodaju ko će ga znati zašto oni kažu da je to jer je Huawei usko povezan sa Kineskom vladom špijunaža ovo ono ali možda zabranom samo štite Apple kako god to ne menja činjenicu da je Huawei no2 trenutno ne svetu.

Dejan

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Imas mate 10 pro u Njujorskom B&H Photo za $500. NIKO IH NE KUPUJE!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09).

Ti koji kupe telefon za 1000, imaju i još toliko za putovanje.

Sirotinja nema I kupuje Xiaomi.

El Profesor

pre 5 godina

Za 300e uz ugovor pazario S9 i dobio Gear S3.
S9 zmaj.
Gear S3 na oglase za 200.
Znači S9 me izađe 100e.
Havaji za 1000?
Ne hvala ;)

dado

pre 5 godina

Imam pocophone f1 i prezadovoljan sam. Od performansi do autonomije bat. pa do nista manjeg segmenta cene samo uredjaja. Nerealno je da telefon vredi 1000e, prosto je nerealno. Sto se mene tice ja sam od sad fan
Xiaomi brenda, sve dok budu vodili racionalnu politiku. Znači svaka preporuka za Poco F1. Pozz

Pera Božić

pre 5 godina

Deco, gde zurite toliko, pa vam treba tako brz procesor?! 
Gledao sam neki test iphone xs max protiv s9 note, note je imao preko 30% baterije u istim radnjama kao i ajfon, koji se ugasio. 
Ipak mi je to bitnije, nego milisekund brzi telefon.
(Nemanja, 18. oktobar 2018 10:23)

Na tom testu je Poco F1 i dalje radio kada se Note9 ugasio.. a kosta 310e...

milan

pre 5 godina

Daleko ispod Samsunga.. Uzeo sam prošle godine Mate10pro. Na izgled i karakteristike super, memorija, procesor, baterija, ekran, dobar i paket bio sa bežičnim slušalicama, futrolom i još po nešto. Ali džaba sve, nedostaju uvek neke funkcije napredne (bežično punjenje ..) malo baguje, lice slabo poznaje. S8+ za njega avion. Ponele me ovakve usplahirene priče. Ali neće vise. Posebno kad vidim izgled Iphona.

Holanđanin

pre 5 godina

Huawei Mate 20 PRO stiže u Holandiji za 3 nedelje i koštaće 999 evra. Mada do 1. novembra je akcija gde se uz telefon dobija besplatno Huawei watch GT i bežični punjač.

Morski lav

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!
(tomica chicago, 17. oktobar 2018 02:49)

Znači da si "natovario" telefon svim i svačim pa si ga preopteretio. To na iPhone i da hoćeš nije moguće jer je napravljen tako da sve stoji na klaudu i strogo kontrolisano. Zato kad si bez interneta onda imaš telefon nivoa NOKIA 3110!

Фрфљави

pre 5 godina

Мобилна телефонија је отишла у Хондурас. На почетку своје каријере, мобилни телефонимсу били резервисани за ултра богате! Коштали су без проблема као један добар послован аутомобил. Да би лоју годину касније све и свима било приступачно. Што и јесте био смисао. Сада се опет исто дешава. Постали су недодирљиви. Са Самсунга сам прешао на Хуавеи јер је Самсунг почео да умишља да је Епл. Како са ценама тако и са политиком новитета. тек сваке треће године су избацивали другачији дизајн. Што је за кориснике веома битно. Прошле године сам прешао на Мате 9 па на 10 про и био презадовољан. Узео га пословног за 360€ и бољи телефон за те паре заиста ниси могао и не можеш да добијеш. Сада видим, да са новим моделима Хуавеи покушава и жели да буде Самсунг! Астрономске цене са политиком коју прати Епл... А људи не капирају да нема места за три премиум произвођача на тржишту. Иако сам мислио да ово никада нећу да кажем али за 10-ак дана прелазим на Ми8, Покофон или Хонор В10.

Novosađanin

pre 5 godina

Nesto razmisljam.. da li bi ga u Srbiji svi kupovali da kosta 200-300e?
Prosecan Nemac ili Svajcarac ima platu od 3000-4000e i treba za telefon da da polovinu ili trecinu svoje plate...sto da ne?! Da ne kazem da su kod njih operateri mnogo blazi nego kod nas i za 50e pretplate imate taj telefon uz maku doplatu...

Mi dajemo za telefone skoro celu nasu platu

tomica chicago

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!

Lincoln

pre 5 godina

Ja se I dalje ne slažem sa politikom cena novih modela jer smatram da su jednostavno prenaduvane, koji god proizvođač da je u pitanju. Smatram da je većini ljudi dovoljan telefon koji košta cca 200€, za razgovore, poruke, FB, poneku fotografiju i igru... Ali dokle god ima ljudi koji moraju da imaju najnovije, najskuplje, najbolje itd biće I ovakvih cena telefona i to je to. Ja sam sa mojim telefonom od 200€ prezadovoljan.

maxi

pre 5 godina

Toliko price o ceni, jel kad procitate clanak o ferariju komentarisete o ceni, ne, jer vam je svima nedostizan a ovde vam je skoro na dohvat ruke ali ipak ne biste dali tolike pare, pa samo s..... A svi bi ste ga nosili.

Doje

pre 5 godina

Apple sheep na osnovu cega ti znas da je sporiji kad ne postoji nijedan uredjaj sa 980 procesorom sem Mate 20 koji je izasao TEK JUCE i ti si vec saznao da je sporiji. Idi lijeci svoje komplekse nedje drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MTK, 17. oktobar 2018 13:16)

Android covpa, tako sto Geekbench testovi tog tek juce izaslog telefona postoje jos od pocetka oktobra. Dosta ljudi ga ije imalo i testiralo pre te spektakularne najave. Malo pismenosti i koriscenja searcha ti ne bi bilo na odmet.

2020

pre 5 godina

(Nebojša, 16. oktobar 2018 21:48)
Apple-ov SOC je 2x brzi od najbrzeg konkurenta (koji u sledecoj verziji mozda izbaci 10-15% brzi cip od prethodnog)...
Imas uporedne testove https://www.anandtech.com/show/13392/the-iphone-xs-xs-max-review-unveiling-the-silicon-secrets snapdragon-a i kirin-a, razneo ih Apple i po potrosnji i po performansama, cak je tu negde sa intel-om i amd-om.
To sto su mobilni OS i aplikacije teletabis varijanta pa i ne moze da se vidi u realnom radu ne umanjuje napredak i uspeh

Nemanja

pre 5 godina

Deco, gde zurite toliko, pa vam treba tako brz procesor?!
Gledao sam neki test iphone xs max protiv s9 note, note je imao preko 30% baterije u istim radnjama kao i ajfon, koji se ugasio.
Ipak mi je to bitnije, nego milisekund brzi telefon.

Djole

pre 5 godina

Najavljivali su taj svoj cip bogznakako, ubica ajfona:) a on ispade znatno sporiji od iphone x a11 starog godinu dana. Cekam da saznam sta su jos slagali. Svakoga meseca ih provale u nekoj prevari.

18+

pre 5 godina

@jabuka
Lupaju ti minuse,zato sto kad apple stavi cenu 1000€,onda to ne vredi,a kad huawei stavi 1600€,onda je to ok,boga ti,pa to je huawei.
Prvo ste se kleli u samsung,pa xiaomi,pa huawei a zna se ko je tata u tom svetu pa ga mrzite do mile volje a on je i dalje tata.

Bugari ušli u Sofiju

pre 5 godina

Uuuuuuuuuuu, Mate 20 X.. 175 cm, 200+ gr!!Huawei ubedljivo najjača karika u ljudskoj evoluciji, zbog njega će uskoro deca početi da se rađaju sa trećom rukom, jer sa dve ruke više ne možeš ni da pomisliš da ga koristiš.. svaka čast carevi..

nobody

pre 5 godina

Do dans je LG V40 bio u opticaju ali i Mate pro 20 sada dolazi u opticaj, naravno kada ima padne cena, tamo u Jan 2019! Za sada, sam posebno zadovoljan sa LG V20 posebno nakon nadogradnje na Oreo, I sve male sitnice koje otklonjene nadogradnjom.

basler

pre 5 godina

Vrlo je očigledno da nisi nikada koristio telefon od 1000E i više. Ako ništa drugo bar ti pruža 10x veće zadovoljstvo pri korišćenju. I zbog čega bi me bilo ko osuđivao ako mogu da kupim takav telefon. A za 750E i ne može bog zna gde da se otputuje.
(Vlada, 17. oktobar 2018 14:02)

meni stvarno nije jasno kakve ti to predrasude imas,
izmedju s9 plus i mate 10 pro meni je sem kamere mate dosta bolji, pritom je u svajcarsjoj skoro duplo jeftiniji, cak i mate 10 lite odlicno radi, iphone x me je prilicno razocarao.

mozda ti mas malo neki komplekscic

basler

pre 5 godina

Ti koji kupe telefon za 1000, imaju i još toliko za putovanje. 

Sirotinja nema I kupuje Xiaomi.
(Adriano_Galliani, 17. oktobar 2018 09:46)

Mozda 2%, ostali i obroke preskacu da bi ga kupili, citaj malo o zaduzenosti tinejdzera po zapadnoj evropi. znam vise njih koji imaju 5 do 7000 e platu, imaju sve apple proizvode ali nemaju za auto, jel su se eto istrosili. Iphone uglavnom kupuje sirotinja da bi digla sebi cenu, ili pozeri.

petar

pre 5 godina

Omg ovaj prica o apple a11 a ovaj ga ispravlja sa samsungom s9 koji ce tek da izadje sa sd 850???
A12 i s10 rodjaci.Kinez sve moze al da napravi softver nikad.Vidim P20 pro je bio hajpovan kao ovaj sad pa nista.

Ivan

pre 5 godina

Gledao sam nekoliko uporednih testova brzine iPhone X max vs pocophone i iPhone X max vs Note 9 ne bih da ti rušim iluzije ali iako je na papiru tako kako ti kažeš u realnim uslovima iPhone nije ništa brži od ta dva u pojedinim aplikacijama je sporiji tek u ponekim je brži i to u poređenju sa snapdragonom 840 kakvi će tek rezultati biti kada dodje snapdragon 950 a tu je i ovaj kirin 980 koji je drastično poboljšan ako trenutna verzija snapdragona može da se nosi sa "bionik" a11 šta će mu tek uraditi nova generacija videćemo uskoro kada dodje galaxy S9 koji bi trebalo da bude prvi sa novim čipom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 16. oktobar 2018 21:48) Kao prvo ne lupaj,kao drugo okaci macki o rep te selektivne testove a kao trece da ti pojasnim,snaga cipseta se mjeri ucitavsnjem graficki jakih aplikacija (igre itd),te radom aplikacija,a sto se toga tice a11 je ispred svih naprijed iako je vec prosla generacija,a od a12 je sumanuto govorit jer svi znamo o cemu je rijec...

Citizen X

pre 5 godina

Vrlo dobro! Pocinjem ozbiljno da razmatram Huawei kao zamenu za Samsung.
Jedino steta sto Pro ne izgleda kao obican P20 sa onim malim notchom. Nikog nije briga za face unlock kada imas citac otiska prsta na ekranu! Ej!

EU Citizen

pre 5 godina

Ima i porshe verzija od 2000e ja bi to kupio samo da nerviram jabučare zamisli odeš u kafić i staviš ovo na sto :) - A znas zasto zelis da nerviras jabučare; pa zato što su daleko bolji i napredniji, zato sto imas kompleks od jabučara. Kupi onda telefon (koji ne postoji).

Mr M

pre 5 godina

Samo jedna paralalela. Kupis novi Android, npr Huawei i sa programom Huawei phone clone prebacim sve sa starog na novi telefon za 5 minuta... cak i zapamcene wifi mreze. Kupis novi Apple ne mozes da prebacis sa jednog na drugi bez racunara i iTunes-a (koji je uzasan) ili da kupis onaj njihov cloud, posto free iCloud od 5GB nije dovoljan ni za sta. Eto jedna prakticna stvar koja na Apple ne radi niakako a na Adnoridu just works. O ostalim stvarima ne vredi trositi reci. Uvek ponavljam jednu recenicu koju moj kolega koji koristi samo Apple uredjaje cesto ponavlja "to nije nista sto jedan reset ne moze da popravi"... Stvarno je kvalitetan ta Apple reci nemam

ABIA

pre 5 godina

@Nebojsa, ne bih ni ja nekome da rusim iluzije ali A12 sve dere uzduz i popreko pogotovo po pitanju zahtevnih grafickih aplikacija, ukljucujuci u pre-eliminarnim testovima Kirin 980. Eh sad pri svakodjevnim aplikacijama te razlike su jedva vidljive pa za mnoge bice nevazne. Sve ostalo je stvar ukusa, perspektive, iskustva i samog sistema.

Eh sad ja sam u Apple sustemu par godina i za sada nemam nameru da iz njega izadjem jer radi savrseno, ali i donekle dosadno.
Ali ovaj novi Huawei telefon je toliko mocan kao paket da je to zaista neverovatno. Odlican posao. Iako mene vise licno interesuje, cisto radi radoznalnosti, moguca Nokia 9 i One Plus 6T koga cemo videti uskoro. Ziveli...

EU Citizen

pre 5 godina

Da zanemarimo cenu, o kojoj sam već govorio na drugom postu i koja je u ovom trenutku previsoka za Huawei s obzirom da ne nudi ništa revolucionarno i ultrainteresantno, za moj ukus ga je potpuno upropastio zub, tj. notch, ništa ružnije se ne ne može zamisliti. Kad se to zanemari (ali "to" nisu nikakve sitnice), verovatno još jedan odličan telefon od Huaweija, videćemo kako će se pokazati.

Emilija

pre 5 godina

Ljudi,uzeo sam iphone xs... ovo je kraj sveta. Ja sam odusevljen. Sve je smesno u odnosu na apple. Ali bukvalno sve.
(ivan, 17. oktobar 2018 18:43) LJUDI, ZNA SE KO JE TATA!

tomica chicago

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!

El Profesor

pre 5 godina

Za 300e uz ugovor pazario S9 i dobio Gear S3.
S9 zmaj.
Gear S3 na oglase za 200.
Znači S9 me izađe 100e.
Havaji za 1000?
Ne hvala ;)

Vlada

pre 5 godina

Nema više preterane revolucije u proizvodnji mobilnih smart telefona. Ni kod ovog ni kod deugih proizvođača. Sve se vrti u krug a opremaju ih za nijansu boljim hardverom i onda nam to prodaju kao nešto wow. Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09)
Vrlo je očigledno da nisi nikada koristio telefon od 1000 E i više. Ako ništa drugo bar ti pruža 10x veće zadovoljstvo pri korišćenju. I zbog čega bi me bilo ko osuđivao ako mogu da kupim takav telefon. A za 750 E i ne može bog zna gde da se otputuje.

Nebojša

pre 5 godina

Sta im to vrijedi kad je Appleov bionicki cip a11 brzi i jaci od ovog njihovog tkz kirin 980
(Ivan, 16. oktobar 2018 21:19)

Gledao sam nekoliko uporednih testova brzine iPhone X max vs pocophone i iPhone X max vs Note 9 ne bih da ti rušim iluzije ali iako je na papiru tako kako ti kažeš u realnim uslovima iPhone nije ništa brži od ta dva u pojedinim aplikacijama je sporiji tek u ponekim je brži i to u poređenju sa snapdragonom 840 kakvi će tek rezultati biti kada dodje snapdragon 950 a tu je i ovaj kirin 980 koji je drastično poboljšan ako trenutna verzija snapdragona može da se nosi sa "bionik" a11 šta će mu tek uraditi nova generacija videćemo uskoro kada dodje galaxy S9 koji bi trebalo da bude prvi sa novim čipom.

Emilija

pre 5 godina

Ljudi,uzeo sam iphone xs... ovo je kraj sveta. Ja sam odusevljen. Sve je smesno u odnosu na apple. Ali bukvalno sve.
(ivan, 17. oktobar 2018 18:43) LJUDI, ZNA SE KO JE TATA!

Nebojša

pre 5 godina

Prvi tisak silan je ali manje lep od P20 serije ima par inovacija na primer telefon se može koristiti kao bežični punjač drugog telefona samo stavite jedan na drugi i puniće ga što je jednostavno korisno naravno kao po običaju nije sve savršeno tu je cena i auto gol u vidu nedostatka dzeka za slušalice pa ko voli nek izvoli ja lično bi pre uzeo lg v40.

Djole

pre 5 godina

Najavljivali su taj svoj cip bogznakako, ubica ajfona:) a on ispade znatno sporiji od iphone x a11 starog godinu dana. Cekam da saznam sta su jos slagali. Svakoga meseca ih provale u nekoj prevari.

Pero

pre 5 godina

Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09)

Ne moze tel od 250 EUR isto da radi kao onaj od 1000 EUR. Ako ces samo da saljes sms poruke, razgovaras i citas mejlove onda moze i onaj od 50 EUR da odradi posao. mada nije stvar u tome, nego u kvalitetu kamere, ekrana,izrade, baterije itd. Po meni treba gledati uvek koliko se dobije za ulozene pare. Tu je Xiaomi best buy. Za 250 EUR se dobije vrhunski telefon sa solidnom kamerom i solidnom izradom.. Ne kazem, ovaj tel od 1000 EUR je bolji telefon sigurno. Neko ko je spreman da ima najbolju kameru na svetu neka izdvoji 1000 EUR ali po meni to ne vredi tih para.

Ivan

pre 5 godina

Gledao sam nekoliko uporednih testova brzine iPhone X max vs pocophone i iPhone X max vs Note 9 ne bih da ti rušim iluzije ali iako je na papiru tako kako ti kažeš u realnim uslovima iPhone nije ništa brži od ta dva u pojedinim aplikacijama je sporiji tek u ponekim je brži i to u poređenju sa snapdragonom 840 kakvi će tek rezultati biti kada dodje snapdragon 950 a tu je i ovaj kirin 980 koji je drastično poboljšan ako trenutna verzija snapdragona može da se nosi sa "bionik" a11 šta će mu tek uraditi nova generacija videćemo uskoro kada dodje galaxy S9 koji bi trebalo da bude prvi sa novim čipom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Nebojša, 16. oktobar 2018 21:48) Kao prvo ne lupaj,kao drugo okaci macki o rep te selektivne testove a kao trece da ti pojasnim,snaga cipseta se mjeri ucitavsnjem graficki jakih aplikacija (igre itd),te radom aplikacija,a sto se toga tice a11 je ispred svih naprijed iako je vec prosla generacija,a od a12 je sumanuto govorit jer svi znamo o cemu je rijec...

Doje

pre 5 godina

Apple sheep na osnovu cega ti znas da je sporiji kad ne postoji nijedan uredjaj sa 980 procesorom sem Mate 20 koji je izasao TEK JUCE i ti si vec saznao da je sporiji. Idi lijeci svoje komplekse nedje drugo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MTK, 17. oktobar 2018 13:16)

Android covpa, tako sto Geekbench testovi tog tek juce izaslog telefona postoje jos od pocetka oktobra. Dosta ljudi ga ije imalo i testiralo pre te spektakularne najave. Malo pismenosti i koriscenja searcha ti ne bi bilo na odmet.

milan

pre 5 godina

Daleko ispod Samsunga.. Uzeo sam prošle godine Mate10pro. Na izgled i karakteristike super, memorija, procesor, baterija, ekran, dobar i paket bio sa bežičnim slušalicama, futrolom i još po nešto. Ali džaba sve, nedostaju uvek neke funkcije napredne (bežično punjenje ..) malo baguje, lice slabo poznaje. S8+ za njega avion. Ponele me ovakve usplahirene priče. Ali neće vise. Posebno kad vidim izgled Iphona.

2020

pre 5 godina

(Nebojša, 16. oktobar 2018 21:48)
Apple-ov SOC je 2x brzi od najbrzeg konkurenta (koji u sledecoj verziji mozda izbaci 10-15% brzi cip od prethodnog)...
Imas uporedne testove https://www.anandtech.com/show/13392/the-iphone-xs-xs-max-review-unveiling-the-silicon-secrets snapdragon-a i kirin-a, razneo ih Apple i po potrosnji i po performansama, cak je tu negde sa intel-om i amd-om.
To sto su mobilni OS i aplikacije teletabis varijanta pa i ne moze da se vidi u realnom radu ne umanjuje napredak i uspeh

18+

pre 5 godina

@jabuka
Lupaju ti minuse,zato sto kad apple stavi cenu 1000€,onda to ne vredi,a kad huawei stavi 1600€,onda je to ok,boga ti,pa to je huawei.
Prvo ste se kleli u samsung,pa xiaomi,pa huawei a zna se ko je tata u tom svetu pa ga mrzite do mile volje a on je i dalje tata.

b

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!
(tomica chicago, 17. oktobar 2018 02:49)
Znaci lupas gluposti. Koristim s7 edge koji i sada radi savrseno. Kakvo usporavanje nakon 6 mjeseci?

ROG

pre 5 godina

PRESTANITE DA POREDITE IOS I ANDROID I NJIHOVE PROCESORE JER SU TO DVIJE SKROZ RAZLICITE STVARI! Nisu sve aplikacije podjednako optimizovane za Android i IOS i otuda na testovima neke aplikacije brze otvara SD845 a neke A12. Kirin980 je prvi 7nm procesor. Kirin970 je prvi AI procesor i tako dalje. Kirin960 je prvi premium ne-bagoviti procesor za razliku od Apple i SD ciji su procesori grijali i bagovali. Huawei uzima tron svima. Apple gubi trku i na americkom trzistu. Jos su samo u Australiju, Kanadu i Japan vodeci.

brutalna istina

pre 5 godina

Za "sauth park".. Zato što ih nema u Americi su drugi proizvođač u svetu.. Posle Samsunga..a Aple im ne dozvoljava da udje na njihovo tržište.. I Amerika nije ceo svet..

Borg

pre 5 godina

I to je zvanićno početak kraja Huawei telefona u flegšip klasi ! Direktor Sony-ja je još jednom bio u pravu za strategiju Ejpla .
Lično mišljenja sam da telefon ne može biti skuplji od 300 eura i da je ova trka supermodela u zadnjih dve godine - glupost neprevaziđena.

EU Citizen

pre 5 godina

Ima i porshe verzija od 2000e ja bi to kupio samo da nerviram jabučare zamisli odeš u kafić i staviš ovo na sto :) - A znas zasto zelis da nerviras jabučare; pa zato što su daleko bolji i napredniji, zato sto imas kompleks od jabučara. Kupi onda telefon (koji ne postoji).

petar

pre 5 godina

Omg ovaj prica o apple a11 a ovaj ga ispravlja sa samsungom s9 koji ce tek da izadje sa sd 850???
A12 i s10 rodjaci.Kinez sve moze al da napravi softver nikad.Vidim P20 pro je bio hajpovan kao ovaj sad pa nista.

Dejan

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Imas mate 10 pro u Njujorskom B&H Photo za $500. NIKO IH NE KUPUJE!

kiza

pre 5 godina

Posto nisam registrovao auto,a otac bio u bolnici 40 dana,isao sam svaki ili svaki drugi dan u posetu gradskim prevozom.
Ono sto sam video su neverovatne guzve u saobracaju,svi voze novije dobre automobile,a novije modele Mercedesa i Porsea uglavnom zene.
Svako,ali bas svako ima mobilni telefon, u 99% koriste samo facebook i mesenger,nista drugo.
Ostatak ima slusalice na usima i slusa neku muziku.Telefoni su razliciti,od nejjeftinijih do najskupljih,od polupolomljenih taceva,izguljenih, olupanih do starih,novih modela.Uglavnom svi koriste FB.
Na svakoj stanici,gomila putnika koji cekaju bus,svi u istom polozaju,drndaju po telefonu...
Nisam primetio da bilo ko razgleda po okolini iii da medjusobno razgovara.Na 2 mesta su univerziteti i tu ulazi veci broj studenata u bus,tu uglavnom ulaze lepe,mlade studentkinje,lepo obucene,doterane,nasminkane,one u vecini slucajeva imaju neki model Iphona.Isto,ili FB a neka vodi mobilni razgovor koja traje i traje i traje...
Tako da sam se svaki dan pitao sta ljudi rade sa telefonima vrednosti 400-1000 eura,eto, sada licno saznao.
Nemam apsolutno nista protiv,bilo koga i cega,ali ovo sve sa telefonima ide u losem pravcu,po ljude.

Peki

pre 5 godina

Nema više preterane revolucije u proizvodnji mobilnih smart telefona. Ni kod ovog ni kod deugih proizvođača. Sve se vrti u krug a opremaju ih za nijansu boljim hardverom i onda nam to prodaju kao nešto wow. Garantujem da telefon od 250 EUR može isto što i onaj od 1000 EUR. Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.

Ostap Bender

pre 5 godina

Čitam hrvatske portale, zanimljivo da ljudi tamo objektivno posmatraju i hvale proboj Huaweija u sam vrh i niko se ne svadja i raspravlja, kao mi ovde!

EU Citizen

pre 5 godina

Da zanemarimo cenu, o kojoj sam već govorio na drugom postu i koja je u ovom trenutku previsoka za Huawei s obzirom da ne nudi ništa revolucionarno i ultrainteresantno, za moj ukus ga je potpuno upropastio zub, tj. notch, ništa ružnije se ne ne može zamisliti. Kad se to zanemari (ali "to" nisu nikakve sitnice), verovatno još jedan odličan telefon od Huaweija, videćemo kako će se pokazati.

MadMax

pre 5 godina

Sta im to vrijedi kad je Appleov bionicki cip a11 brzi i jaci od ovog njihovog tkz kirin 980 
(Ivan, 16. oktobar 2018 21:19) 

- Necu da ulazim sa tobom u diskusiju jer tvoj kokentar dokazuje da ti veze nemas o tehnologiji, softveru i hardveru!

basler

pre 5 godina

Ti koji kupe telefon za 1000, imaju i još toliko za putovanje. 

Sirotinja nema I kupuje Xiaomi.
(Adriano_Galliani, 17. oktobar 2018 09:46)

Mozda 2%, ostali i obroke preskacu da bi ga kupili, citaj malo o zaduzenosti tinejdzera po zapadnoj evropi. znam vise njih koji imaju 5 do 7000 e platu, imaju sve apple proizvode ali nemaju za auto, jel su se eto istrosili. Iphone uglavnom kupuje sirotinja da bi digla sebi cenu, ili pozeri.

dado

pre 5 godina

Imam pocophone f1 i prezadovoljan sam. Od performansi do autonomije bat. pa do nista manjeg segmenta cene samo uredjaja. Nerealno je da telefon vredi 1000e, prosto je nerealno. Sto se mene tice ja sam od sad fan
Xiaomi brenda, sve dok budu vodili racionalnu politiku. Znači svaka preporuka za Poco F1. Pozz

MTK

pre 5 godina

Najavljivali su taj svoj cip bogznakako, ubica ajfona:) a on ispade znatno sporiji od iphone x a11 starog godinu dana. Cekam da saznam sta su jos slagali. Svakoga meseca ih provale u nekoj prevari.
(Djole, 16. oktobar 2018 23:31)

Apple sheep na osnovu cega ti znas da je sporiji kad ne postoji nijedan uredjaj sa 980 procesorom sem Mate 20 koji je izasao TEK JUCE i ti si vec saznao da je sporiji. Idi lijeci svoje komplekse nedje drugo.

Morski lav

pre 5 godina

Koristio android nekada! Sad sam na iPhone. I da je android brzi sve pada u vodu jer android posle 6 meseci uspori 50 %. Jednostavno apple je bolji od androida!!!
(tomica chicago, 17. oktobar 2018 02:49)

Znači da si "natovario" telefon svim i svačim pa si ga preopteretio. To na iPhone i da hoćeš nije moguće jer je napravljen tako da sve stoji na klaudu i strogo kontrolisano. Zato kad si bez interneta onda imaš telefon nivoa NOKIA 3110!

Roki

pre 5 godina

Ljudi,uzeo sam iphone xs... ovo je kraj sveta. Ja sam odusevljen. Sve je smesno u odnosu na apple. Ali bukvalno sve.
(ivan, 17. oktobar 2018 18:43)

Smej se ti i dalje,a mi ostali cemo da uzivamo na android platformi.

Nebojša

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
(South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Nije to jer ih kupci ne žele već Ameri ne dopuštaju prodaju ko će ga znati zašto oni kažu da je to jer je Huawei usko povezan sa Kineskom vladom špijunaža ovo ono ali možda zabranom samo štite Apple kako god to ne menja činjenicu da je Huawei no2 trenutno ne svetu.

Ask One To Be One

pre 5 godina

Za $69 plus taksa zamijenio bateriju u S6 Galaxy, radi kao prvi dan, da, mogao sam da kupim neki najnoviji flag ship ali mislim da nema svrhe.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ali fenseri moraju da budu fensi. Za razliku od 750 EUR možeš da odeš na lepo putovanje.
(Peki, 17. oktobar 2018 06:09).

Ti koji kupe telefon za 1000, imaju i još toliko za putovanje.

Sirotinja nema I kupuje Xiaomi.

Pera Božić

pre 5 godina

Deco, gde zurite toliko, pa vam treba tako brz procesor?! 
Gledao sam neki test iphone xs max protiv s9 note, note je imao preko 30% baterije u istim radnjama kao i ajfon, koji se ugasio. 
Ipak mi je to bitnije, nego milisekund brzi telefon.
(Nemanja, 18. oktobar 2018 10:23)

Na tom testu je Poco F1 i dalje radio kada se Note9 ugasio.. a kosta 310e...

Ganimed

pre 5 godina

Huawei Mate 20

4GB RAM + 128GB Storage — 799 euros (~$927)

6GB RAM + 128GB Storage — 849 euros ( ~$985)

Huawei Mate 20 Pro

6GB RAM + 128GB Storage — 1,049 euros (~$1,217)

Huawei Mate 20 X

6GB RAM + 128GB Storage — 899 euros (~$1,043)

Porsche Design Huawei Mate 20 RS

8GB RAM + 256GB Storage — 1,695 euros (~$1,966)

8GB RAM + 512GB Storage — 2,095 euros (~$2,430)

https://www.androidauthority.com/huawei-mate-20-pro-price-availability-release-date-914314/

Bugari ušli u Sofiju

pre 5 godina

Uuuuuuuuuuu, Mate 20 X.. 175 cm, 200+ gr!!Huawei ubedljivo najjača karika u ljudskoj evoluciji, zbog njega će uskoro deca početi da se rađaju sa trećom rukom, jer sa dve ruke više ne možeš ni da pomisliš da ga koristiš.. svaka čast carevi..

Roki

pre 5 godina

Ima i porshe verzija od 2000e ja bi to kupio samo da nerviram jabučare zamisli odeš u kafić i staviš ovo na sto :)
(Nebojša, 16. oktobar 2018 23:55)

Ja bih ipak radije 2000€ stavio u dzep.Mnogo je to novca za mobilni telefon.

ABIA

pre 5 godina

@Nebojsa, ne bih ni ja nekome da rusim iluzije ali A12 sve dere uzduz i popreko pogotovo po pitanju zahtevnih grafickih aplikacija, ukljucujuci u pre-eliminarnim testovima Kirin 980. Eh sad pri svakodjevnim aplikacijama te razlike su jedva vidljive pa za mnoge bice nevazne. Sve ostalo je stvar ukusa, perspektive, iskustva i samog sistema.

Eh sad ja sam u Apple sustemu par godina i za sada nemam nameru da iz njega izadjem jer radi savrseno, ali i donekle dosadno.
Ali ovaj novi Huawei telefon je toliko mocan kao paket da je to zaista neverovatno. Odlican posao. Iako mene vise licno interesuje, cisto radi radoznalnosti, moguca Nokia 9 i One Plus 6T koga cemo videti uskoro. Ziveli...

nobody

pre 5 godina

Do dans je LG V40 bio u opticaju ali i Mate pro 20 sada dolazi u opticaj, naravno kada ima padne cena, tamo u Jan 2019! Za sada, sam posebno zadovoljan sa LG V20 posebno nakon nadogradnje na Oreo, I sve male sitnice koje otklonjene nadogradnjom.

Фрфљави

pre 5 godina

Мобилна телефонија је отишла у Хондурас. На почетку своје каријере, мобилни телефонимсу били резервисани за ултра богате! Коштали су без проблема као један добар послован аутомобил. Да би лоју годину касније све и свима било приступачно. Што и јесте био смисао. Сада се опет исто дешава. Постали су недодирљиви. Са Самсунга сам прешао на Хуавеи јер је Самсунг почео да умишља да је Епл. Како са ценама тако и са политиком новитета. тек сваке треће године су избацивали другачији дизајн. Што је за кориснике веома битно. Прошле године сам прешао на Мате 9 па на 10 про и био презадовољан. Узео га пословног за 360€ и бољи телефон за те паре заиста ниси могао и не можеш да добијеш. Сада видим, да са новим моделима Хуавеи покушава и жели да буде Самсунг! Астрономске цене са политиком коју прати Епл... А људи не капирају да нема места за три премиум произвођача на тржишту. Иако сам мислио да ово никада нећу да кажем али за 10-ак дана прелазим на Ми8, Покофон или Хонор В10.

Nista

pre 5 godina

Kinez sve moze al da napravi softver nikad.Vidim P20 pro je bio hajpovan kao ovaj sad pa nista.
(petar, 16. oktobar 2018 22:10)

Tebi je nista sto su se probili na poziciju 2 po ukupnoj prodaji u svetu?

scorpio

pre 5 godina

do juce se pljuje na samsung i ajfon- cena nerealna , placa se ime, trt mrt, huavei nudi isto za mnogo manje pare, a sad huavei preko 2000e zbog imena porse? I nikom ne smeta nego mu drze jos za pravo sto je toliko skup cak i ovaj obican? Bas bih voleo da vidim nekog sa huaveijem od 1000e , da je kupio novog ...

шваба

pre 5 godina

Добар је он али цене су и за мене у швабији високе за тако нешто. Радије одем 7 дана негде на одмор.

Novosađanin

pre 5 godina

Nesto razmisljam.. da li bi ga u Srbiji svi kupovali da kosta 200-300e?
Prosecan Nemac ili Svajcarac ima platu od 3000-4000e i treba za telefon da da polovinu ili trecinu svoje plate...sto da ne?! Da ne kazem da su kod njih operateri mnogo blazi nego kod nas i za 50e pretplate imate taj telefon uz maku doplatu...

Mi dajemo za telefone skoro celu nasu platu

djoka iz NY

pre 5 godina

A u SAD ih nema ni od korova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (South Park, 16. oktobar 2018 20:43)

Hahahah koji si ti trol:) Nema ih isto kao i sto nema besplatnog WiFi na JFK aerodromu,kako ti rece na jednoj vesti ovde.

Citizen X

pre 5 godina

Vrlo dobro! Pocinjem ozbiljno da razmatram Huawei kao zamenu za Samsung.
Jedino steta sto Pro ne izgleda kao obican P20 sa onim malim notchom. Nikog nije briga za face unlock kada imas citac otiska prsta na ekranu! Ej!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Čitam hrvatske portale, zanimljivo da ljudi tamo objektivno posmatraju i hvale proboj Huaweija u sam vrh i niko se ne svadja i raspravlja, kao mi ovde!
(Ostap Bender, 17. oktobar 2018 00:00)

Zato što mi zamišljamo da smo još uvek SFRJ a Kina, Rumunija i sl. su za nas beda, a Huawei običan "Kinez". Za 1000e Srbin će uvek kupiti iPhone jer ne veruje sirotinji iz Kine.

Lincoln

pre 5 godina

Ja se I dalje ne slažem sa politikom cena novih modela jer smatram da su jednostavno prenaduvane, koji god proizvođač da je u pitanju. Smatram da je većini ljudi dovoljan telefon koji košta cca 200€, za razgovore, poruke, FB, poneku fotografiju i igru... Ali dokle god ima ljudi koji moraju da imaju najnovije, najskuplje, najbolje itd biće I ovakvih cena telefona i to je to. Ja sam sa mojim telefonom od 200€ prezadovoljan.

Nemanja

pre 5 godina

Deco, gde zurite toliko, pa vam treba tako brz procesor?!
Gledao sam neki test iphone xs max protiv s9 note, note je imao preko 30% baterije u istim radnjama kao i ajfon, koji se ugasio.
Ipak mi je to bitnije, nego milisekund brzi telefon.

basler

pre 5 godina

Vrlo je očigledno da nisi nikada koristio telefon od 1000E i više. Ako ništa drugo bar ti pruža 10x veće zadovoljstvo pri korišćenju. I zbog čega bi me bilo ko osuđivao ako mogu da kupim takav telefon. A za 750E i ne može bog zna gde da se otputuje.
(Vlada, 17. oktobar 2018 14:02)

meni stvarno nije jasno kakve ti to predrasude imas,
izmedju s9 plus i mate 10 pro meni je sem kamere mate dosta bolji, pritom je u svajcarsjoj skoro duplo jeftiniji, cak i mate 10 lite odlicno radi, iphone x me je prilicno razocarao.

mozda ti mas malo neki komplekscic

srb

pre 5 godina

@Mita
razumem sta si hteo da kazes ali samo komponente kostaju vise od toga. Saglasan sam da su ovo jako visoke cene ali kada uporedis sa konkurencijom u svemu je bolji, ne kazem da su cene opravdane ali vljda se vode logikom ako mogu drugi mozemo i mi. Psiholosku granicu od 1000€ je probio iphone prosle godine tako da je sada samo nebo granica jer verujem da je i tamo granica ljudske gluposti

Holanđanin

pre 5 godina

Huawei Mate 20 PRO stiže u Holandiji za 3 nedelje i koštaće 999 evra. Mada do 1. novembra je akcija gde se uz telefon dobija besplatno Huawei watch GT i bežični punjač.

maxi

pre 5 godina

Toliko price o ceni, jel kad procitate clanak o ferariju komentarisete o ceni, ne, jer vam je svima nedostizan a ovde vam je skoro na dohvat ruke ali ipak ne biste dali tolike pare, pa samo s..... A svi bi ste ga nosili.

Mr M

pre 5 godina

Samo jedna paralalela. Kupis novi Android, npr Huawei i sa programom Huawei phone clone prebacim sve sa starog na novi telefon za 5 minuta... cak i zapamcene wifi mreze. Kupis novi Apple ne mozes da prebacis sa jednog na drugi bez racunara i iTunes-a (koji je uzasan) ili da kupis onaj njihov cloud, posto free iCloud od 5GB nije dovoljan ni za sta. Eto jedna prakticna stvar koja na Apple ne radi niakako a na Adnoridu just works. O ostalim stvarima ne vredi trositi reci. Uvek ponavljam jednu recenicu koju moj kolega koji koristi samo Apple uredjaje cesto ponavlja "to nije nista sto jedan reset ne moze da popravi"... Stvarno je kvalitetan ta Apple reci nemam