Četvrtak, 28.09.2017.

10:55

Apple potvrdio da postoji problem na iPhone 8

Izvor: B92

Apple potvrdio da postoji problem na iPhone 8 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Torcida

pre 6 godina

Srbi srbuju vidim.... Kad cete skontat da Apple sve rjesava update-om kroz softver, nije to tupavi samsung da se pali, eksplodira i da te policija mora pretresat jesi ga vratio?

Summo

pre 6 godina

Nisam promasio temu, vec vidim kakvi su komentari. Ovi poslednji, replika na moj su daleko bolji. Filozofija svake velike kompanije, kao i svake druge, je da proda sto vise svojih proizvoda i usluga. Fama koju je stvorio SJ je pored kvaliteta, jos mocniji pr i marketing. Ali bez obzira na ponekad iritantnost njihovog hvalisanja i agresivnog marketinga, obracanje tolike paznje, a u vecini komentara i mrznje meni bode oci.

Činjenice i propaganda

pre 6 godina

Mislim da ovde komentatori nisu shvatili šta je vest. Naravno da će uvek biti nekih grešaka u proizvodnji. Dešava se to svakome. Vest je zapravo nešto drugo, a to je da su oni to priznali. To je ono što je šokantno. U ovakvim slučajevima ranije oni bi te gledali u oči i lagali da je sve u redu.

Rade

pre 6 godina

Niko ovde ne ismeva i ne mrzi telefon kao proizvod. Vec filozofiju, odnosno marketing i ideju koja stoji iza njega. Nesumnjivo je da je iphone kvalitetan, ali fama koju siri Apple prihvacena je kao neka vrsta religije po kojoj je ovaj telefon nesto vanvremensko i za tri klase bolje od ostalih. Pa, nazalost NIJE. Nekad bude, nekad ga drugi prestignu, trka neprestano traje.

Dr.Kadzija

pre 6 godina

Cini mi se da ovde protiv iphona najvise pisu kompleksasi i klincadija. Ko bi normalan mogao da mrzi neki tehnicki uredjaj ili kompaniju.
(Summo, 28. septembar 2017 23:25)
Malo si promasio temu i da si u skoli ,dobio bi keca.

Poenta oko Apple uredjaja nije njihov kvalitet ili upotrebljivost,,vec ono sto oni predstavljaju.
Logo jabuke predtavlja stvar prestiza,kod nas ,pa i u svetu,gde ih ima daleko vise.
Da nije tako ,kreteni ne bi stajali u redu da potrose poslednji dolar kako bi ga kupili pre ostalih.
Malo je prizvoda koji imaju takvu popularnost.Kao i svaki tehnicki uredjaj,i ajfoni se kvare,mozda i vise od drugih,ali na Zapadu servisi to relativno dobro resavaju ,kako bi se izbegao negativan hajp,dok kod nas i slicnim zemljama ,to nije slucaj,jer mi ionako nismo bitno trziste,posto mogu da prodaju svega par hiljada uredjaja.

Sto se tice same kompanije Apple,ja licno nikada nisam voleo njihove proizvode,cak ni pocetkom 80',kada sam kupio prvi PC klon,koji je na sebi imao DOS,posto mi se uvek vise dopadala situacija gde imam izbor prilikom kupovine komponenti i periferija,gde mogu da biram stvari po svojoj potrebi,a ne da ono sto je jedna kompanija namenila za moj uredjaj i to prodaje po nerealno visokoj ceni,samo zato sto znaju da to samo kod njih mogu kupiti.
To radi Apple od samog pocetka
Periferije za Mekove su uvek bile najmanje 30 do 40 posto skuplje od onih koje se prave samo za PC,a razlikuju se iskljucivo u drajverima.

Summo

pre 6 godina

Cini mi se da ovde protiv iphona najvise pisu kompleksasi i klincadija. Ko bi normalan mogao da mrzi neki tehnicki uredjaj ili kompaniju. Pa ovde ko da se delije i grobari prepucavaju. To mogu i da razumem, iako je klinacki. Ali ovo oko telefona je smesno, stvarno. Dajte ljudi neki smisleni komentar, a ne sve neka zavist i ismejavanje. Pa sta ako neko kupi tel za soma? Znas kako me zabole. Ko ima i hoce, neka kupi. Ko misli da je tel statusni simbol, ma isto neka kupi. Kome se svidja dizajn, softver ili voli gedzete, neka kupi. Ne zelim nikoga da ismevam zbog toga. Ej, ove komentare citam i ne verujem koliko su bedni.

Gorance

pre 6 godina

https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1308380#k24742494

Imao isti problem, baterija je. Odneo sam u zvanican servis "Macola" i za 10 dana dobio nov zamenski uredjaj. Telefon je bio star mesec dana, zapao se felerican primerak, a kupio nov i ja licno skinuo vakum sa kutije :)

isteram zlo

pre 6 godina

problem je sto su ga na kraju fleshovali, kako oni vec to zovu, kao kada to odradimo radice, i zaista radilo ali 3 dana, problem se opet vratio i sad mi je telefon mrtav, moja je greska sto nisam znao za taj slucaj garancije ali i sam sam hteo da izbegnem te ovlascene servise jer sam vec imao iskustva sa tim servisima koji traju po mesec i po dana a tel mi je bio neophodan odmah.. nebitno, svaki telefon se kvari, priche o kvalitetu su smesne jer se prave svi u istoj fabrici od istih materijala, cak i kucista odradjuje jedna ista firma za sve uredjaje..aj pozdrav..

Lajavi krelac

pre 6 godina

Telefoni ce biti poravljeni 
A komentatori ce i dalje biti nesretni i zavidni !
(Ajfonovac, 28. septembar 2017 14:42)

A ti ćeš imati popravljan telefon koji si platio 1000€...

Dragan

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mops, 28. septembar 2017 13:52)...Kako ne razumes, pa ko bi onda komentarisao na tehnopolisu haha...jedine teme gde imas 50+ komentara je o Apple proizvodima :D...pusti ljude, ako im je lakse da hejtaju, neka ih..

Mile is Gugla

pre 6 godina

Eno Guglisa izbacio pixel 2 I to bas pred izlazak jabuke. Em jeftiniji em po speku nudi bolje karakteristike. Bas me zanima sledece godine uporedna tabela pro darin telefona jer se predvidja ogroman pad prodaje ajfona.

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
(mops, 28. septembar 2017 13:52)

IPhone 6, 6S i 7 po kvalitetu samog uredjaja NISU u top 2 niti u top 3 vec su na zacelju tabele (a jos ako i dizajn ubacimo u pricu stvari stoje jos gore po te modele). I to je ono sto je cinjenica, a ti sad pricaj o parama slobodno... Nije problem sto je dobar niti sto je skup nego sto oni koji ga zele ili imaju ne zele ni da cuju kako mozda nije najsavrseniji u svakom pogledu... A argument im je "talk to the hand"... Pa znas kako, isto vazi za nas ostale - "talk to the hand..." kada pricate o parama... Zasto ovo uopste pisem? Zato sto sam zaradio pare i mogu da kupim (cak sam i kupio) ali i dalje postoji mnooogo razloga da se pljune po Apple-u (ako se iznosenje cinjenicnih argumenata uopste moze nazvati pljuvanjem). Sve moze ali da neistine budu aksiome samo zato sto ih je puno ili imaju para, e to ne moze, nevezano za temu.

Dane

pre 6 godina

Imao sam ovaj problem pre na 6 tako da ovo nije nista novo ali je update resio. Ipak mislim da je preskup da se ovo desava i generalno nisam bio zadovoljan sa zvukom na 6

M.

pre 6 godina

@ Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mops, 28. septembar 2017 13:52)

Dragi mops,
Nema potrebe da se koristis neistinitim frazama kako si ti korisnik Samsunga, ali da ti nesto nije jasno. To sta ti koristis nije tema, a ti bi time hteo da das na (laznom) znacaju tvrdnje koja slede dalje u tvom komentaru. To bi bilo opet ono oko para i kako neko nesto nema, a voleo bi da ima, kako je to nesto perfektno, nadprirodno, savrseno, nastalo pre piramida isl.
Derane, tema je da je tvoj voljeni jabucar priznao da ima GRESKU u proizvodu koji reklamira kao turbo, mega, jedini, buducnost, nad buducnostima...
IMA GRESKU. ALOOOOOO.

Nik

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..
(isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

iStyle servis u Uscu.

Dikh tu kava

pre 6 godina

Katastrofalan zvuk u slušalici tokom razgovora je bio jedan od glavnih razloga što sam prodao 6S plus. Kad sam to hteo da plasiram kao temu za razmišljanje na netu, čak nimalo agresivno, "iFanovi" su me razapeli po forumima. Paradoksalno, sad vidim da su bili potpuno u pravu - trebalo je da izbace osmicu potpuno bez slušalice i mikrofona, iPhone se bre ne koristi za razgovor, to je skroz prevaziđeno..

sun tzu

pre 6 godina

@isteram zlo
Verovatno imaš neku grešku na ploči. Ja sam imao identične simptome na s7 edge, odneo u servis, zamenili ploču i radi kao sat. Srećom pa je bio u garanciji inače bi me iznelo oko 140 evra.

ftp

pre 6 godina

"Sve radi iz kutije, a ne ko Android i MS koji izbacuju nezavrsene proizvode, zato Apple toliko kosta" :))) I slicno. Kada ce fol Apple-elitisti shvatiti da su obicni testeri i da nema razlike izmedju njih i ostalih? U svemu tome jedino oprastam GNU ekipi koji su svesni svega toga i prilaze tome iz drugih razloga.

Nada

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

Kupio si nov telefon, a bez garancije??? I posle ti drugi kriv?

zoki

pre 6 godina

isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

imas apple-ovu garanciju koja vazi godinu dana, worldwide, od aktiviranja uredjaja, pa nosi u istyle ili u mts (cak i oni preuzimaju uredjaje i prosledjuju servisu)

mops

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.

isteram zlo, uteram dobro

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..

srb

pre 6 godina

kad ce da pocne proizvodnja desetke? Od raznih sam ocekivao da izbace "prototip" ali ne i od apple, nisam apple korisnik ali neke stvari im se moraju priznati

corbas pasulj volem sa rebarca suva

pre 6 godina

buhahaha

cepaj zombije.
predlazem da za $200 prodaju nove verzije slusalica koje su vrh brate :)

ko kupi jedne dobice druge za $199.99

nema tu vise logike i razuma.
prosto se shopa cena da oni, koji imaju da im se presipa, imaju gde i za sta potrositi pare.

lexsusi, rolexi ....
to je ta prica.

na slicnu kartu igra i vw sa golfom npr. dostignut je psiholski efekat hipnotisane rulje kojoj mozes prodati sta hoces za koliko hoces.

Milan

pre 6 godina

Ovo samo pokazje kojliko su svi "novinari" koji "testiraju" tehniku korumpirani i potkupljeni. Svi ti testovi su samo plaćeni tekstovi koji vam ne daju ni jednu praktičnu informaciju , već samo malo razrađuju ovo što PR kompanije zacrta...

Milan

pre 6 godina

Ovo samo pokazje kojliko su svi "novinari" koji "testiraju" tehniku korumpirani i potkupljeni. Svi ti testovi su samo plaćeni tekstovi koji vam ne daju ni jednu praktičnu informaciju , već samo malo razrađuju ovo što PR kompanije zacrta...

corbas pasulj volem sa rebarca suva

pre 6 godina

buhahaha

cepaj zombije.
predlazem da za $200 prodaju nove verzije slusalica koje su vrh brate :)

ko kupi jedne dobice druge za $199.99

nema tu vise logike i razuma.
prosto se shopa cena da oni, koji imaju da im se presipa, imaju gde i za sta potrositi pare.

lexsusi, rolexi ....
to je ta prica.

na slicnu kartu igra i vw sa golfom npr. dostignut je psiholski efekat hipnotisane rulje kojoj mozes prodati sta hoces za koliko hoces.

isteram zlo, uteram dobro

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..

M.

pre 6 godina

@ Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mops, 28. septembar 2017 13:52)

Dragi mops,
Nema potrebe da se koristis neistinitim frazama kako si ti korisnik Samsunga, ali da ti nesto nije jasno. To sta ti koristis nije tema, a ti bi time hteo da das na (laznom) znacaju tvrdnje koja slede dalje u tvom komentaru. To bi bilo opet ono oko para i kako neko nesto nema, a voleo bi da ima, kako je to nesto perfektno, nadprirodno, savrseno, nastalo pre piramida isl.
Derane, tema je da je tvoj voljeni jabucar priznao da ima GRESKU u proizvodu koji reklamira kao turbo, mega, jedini, buducnost, nad buducnostima...
IMA GRESKU. ALOOOOOO.

Dikh tu kava

pre 6 godina

Katastrofalan zvuk u slušalici tokom razgovora je bio jedan od glavnih razloga što sam prodao 6S plus. Kad sam to hteo da plasiram kao temu za razmišljanje na netu, čak nimalo agresivno, "iFanovi" su me razapeli po forumima. Paradoksalno, sad vidim da su bili potpuno u pravu - trebalo je da izbace osmicu potpuno bez slušalice i mikrofona, iPhone se bre ne koristi za razgovor, to je skroz prevaziđeno..

srb

pre 6 godina

kad ce da pocne proizvodnja desetke? Od raznih sam ocekivao da izbace "prototip" ali ne i od apple, nisam apple korisnik ali neke stvari im se moraju priznati

Summo

pre 6 godina

Cini mi se da ovde protiv iphona najvise pisu kompleksasi i klincadija. Ko bi normalan mogao da mrzi neki tehnicki uredjaj ili kompaniju. Pa ovde ko da se delije i grobari prepucavaju. To mogu i da razumem, iako je klinacki. Ali ovo oko telefona je smesno, stvarno. Dajte ljudi neki smisleni komentar, a ne sve neka zavist i ismejavanje. Pa sta ako neko kupi tel za soma? Znas kako me zabole. Ko ima i hoce, neka kupi. Ko misli da je tel statusni simbol, ma isto neka kupi. Kome se svidja dizajn, softver ili voli gedzete, neka kupi. Ne zelim nikoga da ismevam zbog toga. Ej, ove komentare citam i ne verujem koliko su bedni.

Nada

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

Kupio si nov telefon, a bez garancije??? I posle ti drugi kriv?

Dane

pre 6 godina

Imao sam ovaj problem pre na 6 tako da ovo nije nista novo ali je update resio. Ipak mislim da je preskup da se ovo desava i generalno nisam bio zadovoljan sa zvukom na 6

mops

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.

ftp

pre 6 godina

"Sve radi iz kutije, a ne ko Android i MS koji izbacuju nezavrsene proizvode, zato Apple toliko kosta" :))) I slicno. Kada ce fol Apple-elitisti shvatiti da su obicni testeri i da nema razlike izmedju njih i ostalih? U svemu tome jedino oprastam GNU ekipi koji su svesni svega toga i prilaze tome iz drugih razloga.

Lajavi krelac

pre 6 godina

Telefoni ce biti poravljeni 
A komentatori ce i dalje biti nesretni i zavidni !
(Ajfonovac, 28. septembar 2017 14:42)

A ti ćeš imati popravljan telefon koji si platio 1000€...

zoki

pre 6 godina

isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

imas apple-ovu garanciju koja vazi godinu dana, worldwide, od aktiviranja uredjaja, pa nosi u istyle ili u mts (cak i oni preuzimaju uredjaje i prosledjuju servisu)

sun tzu

pre 6 godina

@isteram zlo
Verovatno imaš neku grešku na ploči. Ja sam imao identične simptome na s7 edge, odneo u servis, zamenili ploču i radi kao sat. Srećom pa je bio u garanciji inače bi me iznelo oko 140 evra.

Dragan

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mops, 28. septembar 2017 13:52)...Kako ne razumes, pa ko bi onda komentarisao na tehnopolisu haha...jedine teme gde imas 50+ komentara je o Apple proizvodima :D...pusti ljude, ako im je lakse da hejtaju, neka ih..

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
(mops, 28. septembar 2017 13:52)

IPhone 6, 6S i 7 po kvalitetu samog uredjaja NISU u top 2 niti u top 3 vec su na zacelju tabele (a jos ako i dizajn ubacimo u pricu stvari stoje jos gore po te modele). I to je ono sto je cinjenica, a ti sad pricaj o parama slobodno... Nije problem sto je dobar niti sto je skup nego sto oni koji ga zele ili imaju ne zele ni da cuju kako mozda nije najsavrseniji u svakom pogledu... A argument im je "talk to the hand"... Pa znas kako, isto vazi za nas ostale - "talk to the hand..." kada pricate o parama... Zasto ovo uopste pisem? Zato sto sam zaradio pare i mogu da kupim (cak sam i kupio) ali i dalje postoji mnooogo razloga da se pljune po Apple-u (ako se iznosenje cinjenicnih argumenata uopste moze nazvati pljuvanjem). Sve moze ali da neistine budu aksiome samo zato sto ih je puno ili imaju para, e to ne moze, nevezano za temu.

Mile is Gugla

pre 6 godina

Eno Guglisa izbacio pixel 2 I to bas pred izlazak jabuke. Em jeftiniji em po speku nudi bolje karakteristike. Bas me zanima sledece godine uporedna tabela pro darin telefona jer se predvidja ogroman pad prodaje ajfona.

isteram zlo

pre 6 godina

problem je sto su ga na kraju fleshovali, kako oni vec to zovu, kao kada to odradimo radice, i zaista radilo ali 3 dana, problem se opet vratio i sad mi je telefon mrtav, moja je greska sto nisam znao za taj slucaj garancije ali i sam sam hteo da izbegnem te ovlascene servise jer sam vec imao iskustva sa tim servisima koji traju po mesec i po dana a tel mi je bio neophodan odmah.. nebitno, svaki telefon se kvari, priche o kvalitetu su smesne jer se prave svi u istoj fabrici od istih materijala, cak i kucista odradjuje jedna ista firma za sve uredjaje..aj pozdrav..

Nik

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..
(isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

iStyle servis u Uscu.

Rade

pre 6 godina

Niko ovde ne ismeva i ne mrzi telefon kao proizvod. Vec filozofiju, odnosno marketing i ideju koja stoji iza njega. Nesumnjivo je da je iphone kvalitetan, ali fama koju siri Apple prihvacena je kao neka vrsta religije po kojoj je ovaj telefon nesto vanvremensko i za tri klase bolje od ostalih. Pa, nazalost NIJE. Nekad bude, nekad ga drugi prestignu, trka neprestano traje.

Činjenice i propaganda

pre 6 godina

Mislim da ovde komentatori nisu shvatili šta je vest. Naravno da će uvek biti nekih grešaka u proizvodnji. Dešava se to svakome. Vest je zapravo nešto drugo, a to je da su oni to priznali. To je ono što je šokantno. U ovakvim slučajevima ranije oni bi te gledali u oči i lagali da je sve u redu.

Torcida

pre 6 godina

Srbi srbuju vidim.... Kad cete skontat da Apple sve rjesava update-om kroz softver, nije to tupavi samsung da se pali, eksplodira i da te policija mora pretresat jesi ga vratio?

Dr.Kadzija

pre 6 godina

Cini mi se da ovde protiv iphona najvise pisu kompleksasi i klincadija. Ko bi normalan mogao da mrzi neki tehnicki uredjaj ili kompaniju.
(Summo, 28. septembar 2017 23:25)
Malo si promasio temu i da si u skoli ,dobio bi keca.

Poenta oko Apple uredjaja nije njihov kvalitet ili upotrebljivost,,vec ono sto oni predstavljaju.
Logo jabuke predtavlja stvar prestiza,kod nas ,pa i u svetu,gde ih ima daleko vise.
Da nije tako ,kreteni ne bi stajali u redu da potrose poslednji dolar kako bi ga kupili pre ostalih.
Malo je prizvoda koji imaju takvu popularnost.Kao i svaki tehnicki uredjaj,i ajfoni se kvare,mozda i vise od drugih,ali na Zapadu servisi to relativno dobro resavaju ,kako bi se izbegao negativan hajp,dok kod nas i slicnim zemljama ,to nije slucaj,jer mi ionako nismo bitno trziste,posto mogu da prodaju svega par hiljada uredjaja.

Sto se tice same kompanije Apple,ja licno nikada nisam voleo njihove proizvode,cak ni pocetkom 80',kada sam kupio prvi PC klon,koji je na sebi imao DOS,posto mi se uvek vise dopadala situacija gde imam izbor prilikom kupovine komponenti i periferija,gde mogu da biram stvari po svojoj potrebi,a ne da ono sto je jedna kompanija namenila za moj uredjaj i to prodaje po nerealno visokoj ceni,samo zato sto znaju da to samo kod njih mogu kupiti.
To radi Apple od samog pocetka
Periferije za Mekove su uvek bile najmanje 30 do 40 posto skuplje od onih koje se prave samo za PC,a razlikuju se iskljucivo u drajverima.

Gorance

pre 6 godina

https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1308380#k24742494

Imao isti problem, baterija je. Odneo sam u zvanican servis "Macola" i za 10 dana dobio nov zamenski uredjaj. Telefon je bio star mesec dana, zapao se felerican primerak, a kupio nov i ja licno skinuo vakum sa kutije :)

Summo

pre 6 godina

Nisam promasio temu, vec vidim kakvi su komentari. Ovi poslednji, replika na moj su daleko bolji. Filozofija svake velike kompanije, kao i svake druge, je da proda sto vise svojih proizvoda i usluga. Fama koju je stvorio SJ je pored kvaliteta, jos mocniji pr i marketing. Ali bez obzira na ponekad iritantnost njihovog hvalisanja i agresivnog marketinga, obracanje tolike paznje, a u vecini komentara i mrznje meni bode oci.

mops

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.

isteram zlo, uteram dobro

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..

M.

pre 6 godina

@ Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mops, 28. septembar 2017 13:52)

Dragi mops,
Nema potrebe da se koristis neistinitim frazama kako si ti korisnik Samsunga, ali da ti nesto nije jasno. To sta ti koristis nije tema, a ti bi time hteo da das na (laznom) znacaju tvrdnje koja slede dalje u tvom komentaru. To bi bilo opet ono oko para i kako neko nesto nema, a voleo bi da ima, kako je to nesto perfektno, nadprirodno, savrseno, nastalo pre piramida isl.
Derane, tema je da je tvoj voljeni jabucar priznao da ima GRESKU u proizvodu koji reklamira kao turbo, mega, jedini, buducnost, nad buducnostima...
IMA GRESKU. ALOOOOOO.

Summo

pre 6 godina

Cini mi se da ovde protiv iphona najvise pisu kompleksasi i klincadija. Ko bi normalan mogao da mrzi neki tehnicki uredjaj ili kompaniju. Pa ovde ko da se delije i grobari prepucavaju. To mogu i da razumem, iako je klinacki. Ali ovo oko telefona je smesno, stvarno. Dajte ljudi neki smisleni komentar, a ne sve neka zavist i ismejavanje. Pa sta ako neko kupi tel za soma? Znas kako me zabole. Ko ima i hoce, neka kupi. Ko misli da je tel statusni simbol, ma isto neka kupi. Kome se svidja dizajn, softver ili voli gedzete, neka kupi. Ne zelim nikoga da ismevam zbog toga. Ej, ove komentare citam i ne verujem koliko su bedni.

corbas pasulj volem sa rebarca suva

pre 6 godina

buhahaha

cepaj zombije.
predlazem da za $200 prodaju nove verzije slusalica koje su vrh brate :)

ko kupi jedne dobice druge za $199.99

nema tu vise logike i razuma.
prosto se shopa cena da oni, koji imaju da im se presipa, imaju gde i za sta potrositi pare.

lexsusi, rolexi ....
to je ta prica.

na slicnu kartu igra i vw sa golfom npr. dostignut je psiholski efekat hipnotisane rulje kojoj mozes prodati sta hoces za koliko hoces.

Dragan

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mops, 28. septembar 2017 13:52)...Kako ne razumes, pa ko bi onda komentarisao na tehnopolisu haha...jedine teme gde imas 50+ komentara je o Apple proizvodima :D...pusti ljude, ako im je lakse da hejtaju, neka ih..

srb

pre 6 godina

kad ce da pocne proizvodnja desetke? Od raznih sam ocekivao da izbace "prototip" ali ne i od apple, nisam apple korisnik ali neke stvari im se moraju priznati

ftp

pre 6 godina

"Sve radi iz kutije, a ne ko Android i MS koji izbacuju nezavrsene proizvode, zato Apple toliko kosta" :))) I slicno. Kada ce fol Apple-elitisti shvatiti da su obicni testeri i da nema razlike izmedju njih i ostalih? U svemu tome jedino oprastam GNU ekipi koji su svesni svega toga i prilaze tome iz drugih razloga.

Lajavi krelac

pre 6 godina

Telefoni ce biti poravljeni 
A komentatori ce i dalje biti nesretni i zavidni !
(Ajfonovac, 28. septembar 2017 14:42)

A ti ćeš imati popravljan telefon koji si platio 1000€...

Milan

pre 6 godina

Ovo samo pokazje kojliko su svi "novinari" koji "testiraju" tehniku korumpirani i potkupljeni. Svi ti testovi su samo plaćeni tekstovi koji vam ne daju ni jednu praktičnu informaciju , već samo malo razrađuju ovo što PR kompanije zacrta...

Nada

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

Kupio si nov telefon, a bez garancije??? I posle ti drugi kriv?

Dikh tu kava

pre 6 godina

Katastrofalan zvuk u slušalici tokom razgovora je bio jedan od glavnih razloga što sam prodao 6S plus. Kad sam to hteo da plasiram kao temu za razmišljanje na netu, čak nimalo agresivno, "iFanovi" su me razapeli po forumima. Paradoksalno, sad vidim da su bili potpuno u pravu - trebalo je da izbace osmicu potpuno bez slušalice i mikrofona, iPhone se bre ne koristi za razgovor, to je skroz prevaziđeno..

Dane

pre 6 godina

Imao sam ovaj problem pre na 6 tako da ovo nije nista novo ali je update resio. Ipak mislim da je preskup da se ovo desava i generalno nisam bio zadovoljan sa zvukom na 6

Torcida

pre 6 godina

Srbi srbuju vidim.... Kad cete skontat da Apple sve rjesava update-om kroz softver, nije to tupavi samsung da se pali, eksplodira i da te policija mora pretresat jesi ga vratio?

Mile is Gugla

pre 6 godina

Eno Guglisa izbacio pixel 2 I to bas pred izlazak jabuke. Em jeftiniji em po speku nudi bolje karakteristike. Bas me zanima sledece godine uporedna tabela pro darin telefona jer se predvidja ogroman pad prodaje ajfona.

Ni Amer ni Rus

pre 6 godina

Ljudi, kao korisnik Samsunga, ne mogu da vas razumem. Pre svega, Apple je među 3 najbolja proizvođača smartfona. Po kvalitetu samog uređaja među prva dva. Telefoni su im odlični, softveski najbolji. Umesto što bespotrebno pljujete Apple, trebalo bi da se potrudite da zaradite, da imate da kupite. A kada budete imali da kupite, videćete da će poslednja stvar koja će vas zanimati biti pljuvanje mobilnog po forumima. Jednostavno ćete kupiti telefon koji se vama više sviđa i tu će biti kraj priče.
(mops, 28. septembar 2017 13:52)

IPhone 6, 6S i 7 po kvalitetu samog uredjaja NISU u top 2 niti u top 3 vec su na zacelju tabele (a jos ako i dizajn ubacimo u pricu stvari stoje jos gore po te modele). I to je ono sto je cinjenica, a ti sad pricaj o parama slobodno... Nije problem sto je dobar niti sto je skup nego sto oni koji ga zele ili imaju ne zele ni da cuju kako mozda nije najsavrseniji u svakom pogledu... A argument im je "talk to the hand"... Pa znas kako, isto vazi za nas ostale - "talk to the hand..." kada pricate o parama... Zasto ovo uopste pisem? Zato sto sam zaradio pare i mogu da kupim (cak sam i kupio) ali i dalje postoji mnooogo razloga da se pljune po Apple-u (ako se iznosenje cinjenicnih argumenata uopste moze nazvati pljuvanjem). Sve moze ali da neistine budu aksiome samo zato sto ih je puno ili imaju para, e to ne moze, nevezano za temu.

Dr.Kadzija

pre 6 godina

Cini mi se da ovde protiv iphona najvise pisu kompleksasi i klincadija. Ko bi normalan mogao da mrzi neki tehnicki uredjaj ili kompaniju.
(Summo, 28. septembar 2017 23:25)
Malo si promasio temu i da si u skoli ,dobio bi keca.

Poenta oko Apple uredjaja nije njihov kvalitet ili upotrebljivost,,vec ono sto oni predstavljaju.
Logo jabuke predtavlja stvar prestiza,kod nas ,pa i u svetu,gde ih ima daleko vise.
Da nije tako ,kreteni ne bi stajali u redu da potrose poslednji dolar kako bi ga kupili pre ostalih.
Malo je prizvoda koji imaju takvu popularnost.Kao i svaki tehnicki uredjaj,i ajfoni se kvare,mozda i vise od drugih,ali na Zapadu servisi to relativno dobro resavaju ,kako bi se izbegao negativan hajp,dok kod nas i slicnim zemljama ,to nije slucaj,jer mi ionako nismo bitno trziste,posto mogu da prodaju svega par hiljada uredjaja.

Sto se tice same kompanije Apple,ja licno nikada nisam voleo njihove proizvode,cak ni pocetkom 80',kada sam kupio prvi PC klon,koji je na sebi imao DOS,posto mi se uvek vise dopadala situacija gde imam izbor prilikom kupovine komponenti i periferija,gde mogu da biram stvari po svojoj potrebi,a ne da ono sto je jedna kompanija namenila za moj uredjaj i to prodaje po nerealno visokoj ceni,samo zato sto znaju da to samo kod njih mogu kupiti.
To radi Apple od samog pocetka
Periferije za Mekove su uvek bile najmanje 30 do 40 posto skuplje od onih koje se prave samo za PC,a razlikuju se iskljucivo u drajverima.

isteram zlo

pre 6 godina

problem je sto su ga na kraju fleshovali, kako oni vec to zovu, kao kada to odradimo radice, i zaista radilo ali 3 dana, problem se opet vratio i sad mi je telefon mrtav, moja je greska sto nisam znao za taj slucaj garancije ali i sam sam hteo da izbegnem te ovlascene servise jer sam vec imao iskustva sa tim servisima koji traju po mesec i po dana a tel mi je bio neophodan odmah.. nebitno, svaki telefon se kvari, priche o kvalitetu su smesne jer se prave svi u istoj fabrici od istih materijala, cak i kucista odradjuje jedna ista firma za sve uredjaje..aj pozdrav..

sun tzu

pre 6 godina

@isteram zlo
Verovatno imaš neku grešku na ploči. Ja sam imao identične simptome na s7 edge, odneo u servis, zamenili ploču i radi kao sat. Srećom pa je bio u garanciji inače bi me iznelo oko 140 evra.

Rade

pre 6 godina

Niko ovde ne ismeva i ne mrzi telefon kao proizvod. Vec filozofiju, odnosno marketing i ideju koja stoji iza njega. Nesumnjivo je da je iphone kvalitetan, ali fama koju siri Apple prihvacena je kao neka vrsta religije po kojoj je ovaj telefon nesto vanvremensko i za tri klase bolje od ostalih. Pa, nazalost NIJE. Nekad bude, nekad ga drugi prestignu, trka neprestano traje.

zoki

pre 6 godina

isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

imas apple-ovu garanciju koja vazi godinu dana, worldwide, od aktiviranja uredjaja, pa nosi u istyle ili u mts (cak i oni preuzimaju uredjaje i prosledjuju servisu)

Nik

pre 6 godina

problemi u raju? a sta da radim sa mojim 5 Se koji se sam restarutuje i zabode nece da digne sistem? kupljen nov a nemam garanciju, niko ne moze da ga popravi, 6 meseci star? nosio u 3 razlicita servisa..
(isteram zlo, uteram dobro, 28. septembar 2017 12:10)

iStyle servis u Uscu.

Gorance

pre 6 godina

https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1308380#k24742494

Imao isti problem, baterija je. Odneo sam u zvanican servis "Macola" i za 10 dana dobio nov zamenski uredjaj. Telefon je bio star mesec dana, zapao se felerican primerak, a kupio nov i ja licno skinuo vakum sa kutije :)

Summo

pre 6 godina

Nisam promasio temu, vec vidim kakvi su komentari. Ovi poslednji, replika na moj su daleko bolji. Filozofija svake velike kompanije, kao i svake druge, je da proda sto vise svojih proizvoda i usluga. Fama koju je stvorio SJ je pored kvaliteta, jos mocniji pr i marketing. Ali bez obzira na ponekad iritantnost njihovog hvalisanja i agresivnog marketinga, obracanje tolike paznje, a u vecini komentara i mrznje meni bode oci.

Činjenice i propaganda

pre 6 godina

Mislim da ovde komentatori nisu shvatili šta je vest. Naravno da će uvek biti nekih grešaka u proizvodnji. Dešava se to svakome. Vest je zapravo nešto drugo, a to je da su oni to priznali. To je ono što je šokantno. U ovakvim slučajevima ranije oni bi te gledali u oči i lagali da je sve u redu.