Četvrtak, 22.10.2015.

08:35

Lista Android aplikacija koje najviše usporavaju rad uređaja

Izvor: benchmark.rs

Lista Android aplikacija koje najviše usporavaju rad ureðaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 8 godina

Koristio sam i Android i Windows telefone, kao i iPhone (njega sam imao 2010. god).
Vratio sam se klasičnom mobilnom telefonu i njemu baterija traje 10 dana.
Na silu ste ubedili sebe da su vam potrebne sve te silne apdejtovane aplikacije.

Shvatićete, pre ili kasnije, da su smartfonovi najveća prevara u istoriji čovečanstva, prevara koja nas - da stvar bude još gora - porobljava.

Većina vas to teško može primetiti, ali multinacionalne korporacije sam čin porobljavanja vrše postepeno i krajnje perfidno. Videćemo kakav će biti konačan ishod, do ''konačnog obračuna'' ipak ima još dosta vremena; ne znam kakav je vaš stav ali ja zaista ne želim biti čipovan.

Svako dobro.

Šmi

pre 8 godina

Prvo se hvale kako imaju aplikacije, a onda se zale na iste. Doduse, ja sam na WP pa ne shvatam. :D('80, 22. oktobar 2015 20:39)


WP pores osnovnih aplikacija nema nista...

neutralni felsh

pre 8 godina

Svake dve godine ja moram da izdvojim 200e uz stari tel da bih imao funkcionalnu stvar. Nije ni to toliki problem ali ljudi, sisaju nas kao ovce! Telefon ne treba da bude niciji prioritet u zivotu jer sa tim parama mozete svasta drugo da priustite. Ja nemam auto dok neki drugari kupuju telefone koliko vredi jedan ok autic. Jeste sve to revolucionarno ali po meni ne vredi tolikih para.
(Kng, 22. oktobar 2015 16:24)

200e na dve godine ti je mnogo? majstore, toliko das za patike i cipele. nije problem u androidu nego u kolicini tvog novca - premalo zaradjujes za telefon koji ti posedujes. ali ti si krivca nasao u androidu. eno ti na sajtovima kineski fonovi za 100 eura, taman da ih imas 2 godine dok kupis novi.

neutralni felsh

pre 8 godina

Viber ubija bateriju a i telefon. Deinstalirajte ga i videcete razliku.
(Novi Beograd, 22. oktobar 2015 17:19)


hvala, ali zasto bih cuvao bateriju na ustrb osobina pametnog telefona? jedna od njih je i sms bez provajdera, ili voip mogucnost razgovora.
vi sto kupite smartfon pa mu pogasite sve funkcije zarad ustede baterije, najsmesniji ste.
uzgred, i displej ubija bateriju i telefon (?) - deinstalirajte ga cekicem i videcete razliku ;)

ASOT

pre 8 godina

Meni je na telefonu MIUI. I facebook i viber mi se ne pokrecu sami, te ne trose resurse. Medjutim u sigurnosnim podesavanjima sam im sam rucno omogucio pokretanje jer naravno ako se ne pokrenu sami ne stizu mi poruke na mesindzer i viber dok ne udjes u samu aplikaciju.

Glupan

pre 8 godina

@Rio
Ličnih razloga imam više, nego što bi iko ovde mogao da poveruje, i shvati...
Drugo, ja sam dugo razmišljao, i postao bar svestan svoje gluposti, a onda sam rešio da postanem i skren, što je još kamata na glupost.
U svakom slučaju, ako bih ja mogao da platim cenu, i ovakav kakav sam, ostanem kao najveći glupan u zemlji Srbiji, odmah bih pristao. Ali na žalost ne mogu. Ovako ostajem u nadi da će moja glupost biti inspiracija, da se dobro preispitamo gde su glupani, i glupaci u nama, i oko nas, da ih stvarno prepoznamo, marginalizujemo, ne bi li oni najbolji među nama, koji nisu glupani, došli do šanse da nas znanjem upute na pravi put. Pre svega tu mislim na sve one prave slomljene umne ljude u zapećku, koji su negde poraženi instant intelektualcima. Koji se mogu probuditi samo procesima razmišljanja, a ne mlaćenjem prazne slame što svi ovde radimo.

Kng

pre 8 godina

I ja sam pre par dana presao na wp. Kao sto neko vec rece u kometarima malo je reci da sam zadovoljan. Android sam koristio od samog pocetka i odrekao sam ga se teskog srca ali necu vise da ucestvujem u tim prevarama. Svake dve godine ja moram da izdvojim 200e uz stari tel da bih imao funkcionalnu stvar. Nije ni to toliki problem ali ljudi, sisaju nas kao ovce! Telefon ne treba da bude niciji prioritet u zivotu jer sa tim parama mozete svasta drugo da priustite. Ja nemam auto dok neki drugari kupuju telefone koliko vredi jedan ok autic. Jeste sve to revolucionarno ali po meni ne vredi tolikih para.

Nikola

pre 8 godina

Celan master je najveca glupost od app koja postoji.Ona bas radi suprotno od svoje uloge. Preporucujem da koristite za te potrebe CCleaner kako na telefonu tako i na windows pc-u

CTO

pre 8 godina

@ Nebojša
BBM je skracenica za Blackberry messenger.

Sto se tice ciscenje kesa, ne trebaju vam nikakve dodatne aplikacije koje ce usporiti vas uredjaj. Idite u Settings -> General -> Storage i videcete Cached data. Stisnite i tako ce te ocistiti kes. Meni je sad bio npr. 615 Mb.

Zubor potoka

pre 8 godina

@Nebojsa Par godina sam koristio android telefone, uvek rutovane, maksimalno nategnute i negovane. Razumem o cemu pricas, ali cinjenica koju sam sebi rekao je da telefon nije tu da bih ja njemu sluzio i gubio vreme po ceo dan brinuci kako ce sutra da radi. Sto se funkcionalnosti tice, apsolutno sve aplikacije koje sam na androidu koristio, koristim i na windows telefonu. Sa tom ogromnom razlikom - pouzdanoscu i stabilnoscu u upotrebi.

DaLanik

pre 8 godina

@aaaa: Evo godinu dana koristim grinifaj i prekjuce sam ga odinstalirao. Nikakva razlika! Glupost. Ne mozes da mi kazes da ga nisam DOVOLJNO testirao. Sve zivo sam isporbao za tih godinu dana. Ne vredi. Nista taj Grinifaj ne radi.

Salerno

pre 8 godina

Ja jednostavno iskljucim bazu podataka kad ne koristim net. Sve se stopira, kad treba net. Ukljucim bazu podataka, stedi bateriju, provereno.

Nebojša

pre 8 godina

Ja sam presao na windows. Malo je reci da sam zadovoljan. Za pola godine upotrebe, telefon ni jednom nije blokirao, bateriju nisam morao da vadim niti telefon da restartujem. O aplikacijama za ciscenje memorije nisam ni razmisljao. Velika razlika u korisnickom zadovoljstvu.
(Zubor potoka, 22. oktobar 2015 09:57)


Isto tako zaključan od bilo kakve kustomizacije fali mu pola aplikacija koje ja koristim na androidu a od druge polovine pola nema godinama update pojedine su iz 2012 čak mislim kome ovo ne smeta wp je dobar izbor ali njegov udeo pokazuje da mnogima smeta.

Kipo

pre 8 godina

@(Glupan, 22. oktobar 2015 09:08)

To isto radi Microsoft već decenijama (za novu verziju windowsa uvek je bio potreban i novi hardver da bi optimalno radio) pa ne znam zašto se ta strategija ne bi primenila i na pametnim telefonima? Za sve to je kriv menadžment sa svojim terminima koji su teško održivi pa developeri nemaju vremena za optimizaciju i poboljšanje performansi. Neki naknadno krpe propuste kroz raznorazne zakrpe a oni sa slabijom konkurencijom ni to ne rade...

Nebojša

pre 8 godina

Predjite na IOS mi tih problema nemamo :P
(Funky, 22. oktobar 2015 10:39)

Pa naravno da vi taj problem nemate vama ne trebaju aplikacije da vam isrpe bateriju za to je dovoljan njen kapacitet sam po sebi.

Zagor

pre 8 godina

Obozavam da slusam kako je Android super jer dozvoljava razna podesavanja i kustomizacije, a odmah zatim kako je potrebno izvesti x akcija i pogasiti y procesa kako bi telefon mogao normalno da radi :) Instalirajte aplikaciju za ciscenje memorije, pogasite ove procese, ostavite one...Al' bitno da nije zakljucan operativni sistem :)

Branko

pre 8 godina

Na svom starom Galaxy S Duos sa 1-jezgarnim procesorom koristim fabricki Youtube da ne bih morao da instaliram Google Play services. Umesto punog Fb koristim Fb Lite.

Darko

pre 8 godina

Ko vas tera da apdejtujete aplikacije? Ja i dalje koristim fabricki Youtube, stari Skype 4.9,0, Viber 4.1.0, Opera Mini 7.6.4. Nisam instalirao Google Play Services jer ga stari Youtube ne zahteva. Za Facebook, tu je Lite verzija.

C.O.Jones

pre 8 godina

GooglePlayService ima 360 (!!!) podservisa. Nije ni čudo što ždere bateriju. Isključi se šest - sedam nepotrebnih (u zavisnosti od ličnih potreba) i baterija prodiše. Zahteva root.

b

pre 8 godina

Android je jako los i bice sve gori. Svakim danom aplikacije sve teze i sve vise vuku ram memorije. Ne samo aplikacije vec i novi update softvera.Googlovog smeca sve vise. To se sve radi smisljeno da bi se kupovali noviji uredjaji. Zena mi ima s6 i kad udjem u pokrenute aplikacije to je strasno. Sam sistem vuce 1.5 gb ram memorije. Pa to je uzas. Windows na racunaru radi sa 2gb rama. Aplikacije da ne spominjem.

Dragan

pre 8 godina

I ja sam zapazio da google play zdere bateriju nenormalno,kad god udjem na play store imam problem sa potrosnjom baterije naredna 2 dana.

aaaa

pre 8 godina

app greenify ubija keširane pozadinske nesistemske procese i na rutovanim i nerutovanim uredjajima. cistite keš app što cesce. stari ram booster mi pomaze da oslobodim povremeno ram (ubije fabricki internet pretrazivac kad mi ne treba a on bas pojede ram). i bez rutovanja mozete u podesavanjima app onemoguciti aplikacije koje ne koristite (search, samsung link, i ostali fabricki bloatware- nepotrebne app)

Filip

pre 8 godina

Predjite na IOS mi tih problema nemamo :P
(Funky, 22. oktobar 2015 10:39)

Ti verovatno zezas ovde ljude, ali ja upravo otkrio da mi je telefon na preko 20% baterije, a skinut je sa punjaca juce ujutru! I koriscen uobicajenim intenzitetom. U pitanju je iPhone 5s, sa iOS 9. Sto se tice kocenja i sporosti, za dve godine koriscenja ovog telefona ih nisam osetio nikada. A da, i sve to sa "citavih" 1GB RAMa.

Straitjacket

pre 8 godina

@Straitjacket
Gde je kupljen i za koliko? (ako nije tajna)
@(loller, 22. oktobar 2015 11:18)

Italija, preko interneta, 320€, na ruke.

Peja

pre 8 godina

Gledam, citam sta pisete i nejasni ste mi potpuno...
Zelite telefon koji ne stuca i koji je brz i ima memorije, ali da kosta 100 evra?!
Kupite premijum model, pa necete imati nikakvih problema, ni sa memorijom, ni sa resursima, ni sa baterijom.
Koristim s5 vec skoro 2 godine i sve radi perfektno i brzo.
Koliko para, toliko i muzike

Mare

pre 8 godina

Previse me smara android, stalno update, gsi pozadinske aplikacije, ciszi ovo, cisti ono. Batalio androidi presao na obican fon(sako poruke i pozivi). Pozdrav i dalje gubite vreme sa tim smart telefonima.

Viiper

pre 8 godina

Google play servisu nisu google-ove aplikacije koje rade u pozadini. To su servisi koje google-ove aplikacije koriste, kao i sve druge aplikacije kojima su potrebni google servisi(npr mape u nekoj drugoj aplikaciji)...

Straitjacket

pre 8 godina

Meizu Ubuntu edition, još je u povoju ali radi ko blentav. Nemate Bog zna koliko aplikacija ali ste u svakom pogledu na konju i vi ste ti koji držite uzde tog ždrebeta.

Zubor potoka

pre 8 godina

Ja sam presao na windows. Malo je reci da sam zadovoljan. Za pola godine upotrebe, telefon ni jednom nije blokirao, bateriju nisam morao da vadim niti telefon da restartujem. O aplikacijama za ciscenje memorije nisam ni razmisljao. Velika razlika u korisnickom zadovoljstvu.

Glupan

pre 8 godina

Koliko god dali para, za vrhunski uređaj... Ceo sistem, od prodaje, do aplikacija u updateova, je osmišljen da konstantno troši te resurse, u tačno proračunatom ritmu. A to su magične marketinške maksimalne 2 godine, koje teraju kupca da kupi novu stvar, jer je predhodna prevaziđena i zastarela, sa problemima koje nosi "zastarelost". E za tu "zastarelost" uređaja, su zaduženi apdateovi, i programi koji žderu resurse bez ikakve koristi, već namenski štete po zadatku zastarevanja. Ako obratite pažnju, videćete, da su svi ravnopravni u toj trci, manje više, svi uređaji, cenom i performansama ulaze u visoko funkcionalnu srednju klasu, i ništa funkcionalno ne zaostaju od visoke, i flagship klase. A cilj je neprekidna prodaja, koja se ciklično podstiče. I svi mi, svako prema svojim mogućnostima učestvujemo u njoj, i redovno odvajamo, taman onoliko koliko maksimalno možemo da se pružimo, pa i koliko ne možemo, mi se nategnemo, da ih bar za sledeću Novu, dohvatimo.

Dz

pre 8 godina

Google Play Services su 666999 (zlo i naopako). Sto rece gdin Glupan, sve je to planski osmisljeno da morate da zamenite uredjaj za dve godine, koliko vam traje ugovor sa operaterom.
Kao Sony ili Samsung ne mogu da naprave najbolji uredjaj ikada sa trenutno najbrzim procesorom, super rezolucijom, vrh kamerom, baterijom od 5Ah, vodootporan, NFC, Type-C, RadioFM, IR, u raznim bojama, ______(dopisi svoju zelju)?
Mogu, ali nece i ne smeju brate. To je isto bilo kao kad sa onim projektom Sijalica od 1000h.
Sta kao treba neka glupa aplikacija tipa Google App da ima 136Mb? Ma vazi, kako da ne. Ta ista je radila i pre 4 godine kad je bila svega 20Mb i manje. Viber - 110Mb. Camera - 41Mb...

Psn

pre 8 godina

Ja pak nema šta uključeno od Google nije.. a za nov fon viška novca odavno nemam - ni problema sa baterijom (utičnica je uglavnom negde u blizini), kao ni sa zastarevanjem i sl. uređaja, jer je sve Google uglavnom up-to-date (svake srede nov update za par aplikacija/servisa).
Android je danas uglavnom Google aplikacije izgrađene oko Google Search/Now.. tako da dugo traje.
Ok, nova verzija OS-a ima da donosi po par novih funkcija.. ali iako naravno korisno, ipak je to par procenata od celog sistema.
Tako da.. može se..

Android je jako isplativ i zahvalan - za stotinjak eura se ima up-to-date fon za narednih par godina. A Google ima/pruža sve za pristojnu produktivnost - sve osnovno im je obuhvaćeno.
I biće ga sve više/šire.

Ostalo.. Snapchat, BBC News i sl. ili ne koristim, ili ne koristim u obliku aplikacija.
Tako da ni tu problema..

Android 17

pre 8 godina

Google play service ne da usporava neko jede bateriju, meni je telefon zbog njega uvek bio u budnom stanju dok nisam uspeo da blokiram. To je odmah diglo trajanje baterije. Google aplikacije koje rade u pozadini su jedan veliki razlog zbog kog sam presao na Lumia.

Glupan

pre 8 godina

Koliko god dali para, za vrhunski uređaj... Ceo sistem, od prodaje, do aplikacija u updateova, je osmišljen da konstantno troši te resurse, u tačno proračunatom ritmu. A to su magične marketinške maksimalne 2 godine, koje teraju kupca da kupi novu stvar, jer je predhodna prevaziđena i zastarela, sa problemima koje nosi "zastarelost". E za tu "zastarelost" uređaja, su zaduženi apdateovi, i programi koji žderu resurse bez ikakve koristi, već namenski štete po zadatku zastarevanja. Ako obratite pažnju, videćete, da su svi ravnopravni u toj trci, manje više, svi uređaji, cenom i performansama ulaze u visoko funkcionalnu srednju klasu, i ništa funkcionalno ne zaostaju od visoke, i flagship klase. A cilj je neprekidna prodaja, koja se ciklično podstiče. I svi mi, svako prema svojim mogućnostima učestvujemo u njoj, i redovno odvajamo, taman onoliko koliko maksimalno možemo da se pružimo, pa i koliko ne možemo, mi se nategnemo, da ih bar za sledeću Novu, dohvatimo.

Android 17

pre 8 godina

Google play service ne da usporava neko jede bateriju, meni je telefon zbog njega uvek bio u budnom stanju dok nisam uspeo da blokiram. To je odmah diglo trajanje baterije. Google aplikacije koje rade u pozadini su jedan veliki razlog zbog kog sam presao na Lumia.

Dz

pre 8 godina

Google Play Services su 666999 (zlo i naopako). Sto rece gdin Glupan, sve je to planski osmisljeno da morate da zamenite uredjaj za dve godine, koliko vam traje ugovor sa operaterom.
Kao Sony ili Samsung ne mogu da naprave najbolji uredjaj ikada sa trenutno najbrzim procesorom, super rezolucijom, vrh kamerom, baterijom od 5Ah, vodootporan, NFC, Type-C, RadioFM, IR, u raznim bojama, ______(dopisi svoju zelju)?
Mogu, ali nece i ne smeju brate. To je isto bilo kao kad sa onim projektom Sijalica od 1000h.
Sta kao treba neka glupa aplikacija tipa Google App da ima 136Mb? Ma vazi, kako da ne. Ta ista je radila i pre 4 godine kad je bila svega 20Mb i manje. Viber - 110Mb. Camera - 41Mb...

Nebojša

pre 8 godina

Predjite na IOS mi tih problema nemamo :P
(Funky, 22. oktobar 2015 10:39)

Pa naravno da vi taj problem nemate vama ne trebaju aplikacije da vam isrpe bateriju za to je dovoljan njen kapacitet sam po sebi.

Peja

pre 8 godina

Gledam, citam sta pisete i nejasni ste mi potpuno...
Zelite telefon koji ne stuca i koji je brz i ima memorije, ali da kosta 100 evra?!
Kupite premijum model, pa necete imati nikakvih problema, ni sa memorijom, ni sa resursima, ni sa baterijom.
Koristim s5 vec skoro 2 godine i sve radi perfektno i brzo.
Koliko para, toliko i muzike

Nebojša

pre 8 godina

Ja sam presao na windows. Malo je reci da sam zadovoljan. Za pola godine upotrebe, telefon ni jednom nije blokirao, bateriju nisam morao da vadim niti telefon da restartujem. O aplikacijama za ciscenje memorije nisam ni razmisljao. Velika razlika u korisnickom zadovoljstvu.
(Zubor potoka, 22. oktobar 2015 09:57)


Isto tako zaključan od bilo kakve kustomizacije fali mu pola aplikacija koje ja koristim na androidu a od druge polovine pola nema godinama update pojedine su iz 2012 čak mislim kome ovo ne smeta wp je dobar izbor ali njegov udeo pokazuje da mnogima smeta.

b

pre 8 godina

Android je jako los i bice sve gori. Svakim danom aplikacije sve teze i sve vise vuku ram memorije. Ne samo aplikacije vec i novi update softvera.Googlovog smeca sve vise. To se sve radi smisljeno da bi se kupovali noviji uredjaji. Zena mi ima s6 i kad udjem u pokrenute aplikacije to je strasno. Sam sistem vuce 1.5 gb ram memorije. Pa to je uzas. Windows na racunaru radi sa 2gb rama. Aplikacije da ne spominjem.

neutralni felsh

pre 8 godina

Viber ubija bateriju a i telefon. Deinstalirajte ga i videcete razliku.
(Novi Beograd, 22. oktobar 2015 17:19)


hvala, ali zasto bih cuvao bateriju na ustrb osobina pametnog telefona? jedna od njih je i sms bez provajdera, ili voip mogucnost razgovora.
vi sto kupite smartfon pa mu pogasite sve funkcije zarad ustede baterije, najsmesniji ste.
uzgred, i displej ubija bateriju i telefon (?) - deinstalirajte ga cekicem i videcete razliku ;)

Viiper

pre 8 godina

Google play servisu nisu google-ove aplikacije koje rade u pozadini. To su servisi koje google-ove aplikacije koriste, kao i sve druge aplikacije kojima su potrebni google servisi(npr mape u nekoj drugoj aplikaciji)...

Darko

pre 8 godina

Ko vas tera da apdejtujete aplikacije? Ja i dalje koristim fabricki Youtube, stari Skype 4.9,0, Viber 4.1.0, Opera Mini 7.6.4. Nisam instalirao Google Play Services jer ga stari Youtube ne zahteva. Za Facebook, tu je Lite verzija.

Zubor potoka

pre 8 godina

Ja sam presao na windows. Malo je reci da sam zadovoljan. Za pola godine upotrebe, telefon ni jednom nije blokirao, bateriju nisam morao da vadim niti telefon da restartujem. O aplikacijama za ciscenje memorije nisam ni razmisljao. Velika razlika u korisnickom zadovoljstvu.

Nikola

pre 8 godina

Celan master je najveca glupost od app koja postoji.Ona bas radi suprotno od svoje uloge. Preporucujem da koristite za te potrebe CCleaner kako na telefonu tako i na windows pc-u

C.O.Jones

pre 8 godina

GooglePlayService ima 360 (!!!) podservisa. Nije ni čudo što ždere bateriju. Isključi se šest - sedam nepotrebnih (u zavisnosti od ličnih potreba) i baterija prodiše. Zahteva root.

Dragan

pre 8 godina

I ja sam zapazio da google play zdere bateriju nenormalno,kad god udjem na play store imam problem sa potrosnjom baterije naredna 2 dana.

Filip

pre 8 godina

Predjite na IOS mi tih problema nemamo :P
(Funky, 22. oktobar 2015 10:39)

Ti verovatno zezas ovde ljude, ali ja upravo otkrio da mi je telefon na preko 20% baterije, a skinut je sa punjaca juce ujutru! I koriscen uobicajenim intenzitetom. U pitanju je iPhone 5s, sa iOS 9. Sto se tice kocenja i sporosti, za dve godine koriscenja ovog telefona ih nisam osetio nikada. A da, i sve to sa "citavih" 1GB RAMa.

Straitjacket

pre 8 godina

@Straitjacket
Gde je kupljen i za koliko? (ako nije tajna)
@(loller, 22. oktobar 2015 11:18)

Italija, preko interneta, 320€, na ruke.

aaaa

pre 8 godina

app greenify ubija keširane pozadinske nesistemske procese i na rutovanim i nerutovanim uredjajima. cistite keš app što cesce. stari ram booster mi pomaze da oslobodim povremeno ram (ubije fabricki internet pretrazivac kad mi ne treba a on bas pojede ram). i bez rutovanja mozete u podesavanjima app onemoguciti aplikacije koje ne koristite (search, samsung link, i ostali fabricki bloatware- nepotrebne app)

neutralni felsh

pre 8 godina

Svake dve godine ja moram da izdvojim 200e uz stari tel da bih imao funkcionalnu stvar. Nije ni to toliki problem ali ljudi, sisaju nas kao ovce! Telefon ne treba da bude niciji prioritet u zivotu jer sa tim parama mozete svasta drugo da priustite. Ja nemam auto dok neki drugari kupuju telefone koliko vredi jedan ok autic. Jeste sve to revolucionarno ali po meni ne vredi tolikih para.
(Kng, 22. oktobar 2015 16:24)

200e na dve godine ti je mnogo? majstore, toliko das za patike i cipele. nije problem u androidu nego u kolicini tvog novca - premalo zaradjujes za telefon koji ti posedujes. ali ti si krivca nasao u androidu. eno ti na sajtovima kineski fonovi za 100 eura, taman da ih imas 2 godine dok kupis novi.

Straitjacket

pre 8 godina

Meizu Ubuntu edition, još je u povoju ali radi ko blentav. Nemate Bog zna koliko aplikacija ali ste u svakom pogledu na konju i vi ste ti koji držite uzde tog ždrebeta.

DaLanik

pre 8 godina

@aaaa: Evo godinu dana koristim grinifaj i prekjuce sam ga odinstalirao. Nikakva razlika! Glupost. Ne mozes da mi kazes da ga nisam DOVOLJNO testirao. Sve zivo sam isporbao za tih godinu dana. Ne vredi. Nista taj Grinifaj ne radi.

CTO

pre 8 godina

@ Nebojša
BBM je skracenica za Blackberry messenger.

Sto se tice ciscenje kesa, ne trebaju vam nikakve dodatne aplikacije koje ce usporiti vas uredjaj. Idite u Settings -> General -> Storage i videcete Cached data. Stisnite i tako ce te ocistiti kes. Meni je sad bio npr. 615 Mb.

Kng

pre 8 godina

I ja sam pre par dana presao na wp. Kao sto neko vec rece u kometarima malo je reci da sam zadovoljan. Android sam koristio od samog pocetka i odrekao sam ga se teskog srca ali necu vise da ucestvujem u tim prevarama. Svake dve godine ja moram da izdvojim 200e uz stari tel da bih imao funkcionalnu stvar. Nije ni to toliki problem ali ljudi, sisaju nas kao ovce! Telefon ne treba da bude niciji prioritet u zivotu jer sa tim parama mozete svasta drugo da priustite. Ja nemam auto dok neki drugari kupuju telefone koliko vredi jedan ok autic. Jeste sve to revolucionarno ali po meni ne vredi tolikih para.

Salerno

pre 8 godina

Ja jednostavno iskljucim bazu podataka kad ne koristim net. Sve se stopira, kad treba net. Ukljucim bazu podataka, stedi bateriju, provereno.

Psn

pre 8 godina

Ja pak nema šta uključeno od Google nije.. a za nov fon viška novca odavno nemam - ni problema sa baterijom (utičnica je uglavnom negde u blizini), kao ni sa zastarevanjem i sl. uređaja, jer je sve Google uglavnom up-to-date (svake srede nov update za par aplikacija/servisa).
Android je danas uglavnom Google aplikacije izgrađene oko Google Search/Now.. tako da dugo traje.
Ok, nova verzija OS-a ima da donosi po par novih funkcija.. ali iako naravno korisno, ipak je to par procenata od celog sistema.
Tako da.. može se..

Android je jako isplativ i zahvalan - za stotinjak eura se ima up-to-date fon za narednih par godina. A Google ima/pruža sve za pristojnu produktivnost - sve osnovno im je obuhvaćeno.
I biće ga sve više/šire.

Ostalo.. Snapchat, BBC News i sl. ili ne koristim, ili ne koristim u obliku aplikacija.
Tako da ni tu problema..

Zubor potoka

pre 8 godina

@Nebojsa Par godina sam koristio android telefone, uvek rutovane, maksimalno nategnute i negovane. Razumem o cemu pricas, ali cinjenica koju sam sebi rekao je da telefon nije tu da bih ja njemu sluzio i gubio vreme po ceo dan brinuci kako ce sutra da radi. Sto se funkcionalnosti tice, apsolutno sve aplikacije koje sam na androidu koristio, koristim i na windows telefonu. Sa tom ogromnom razlikom - pouzdanoscu i stabilnoscu u upotrebi.

Ivan

pre 8 godina

Koristio sam i Android i Windows telefone, kao i iPhone (njega sam imao 2010. god).
Vratio sam se klasičnom mobilnom telefonu i njemu baterija traje 10 dana.
Na silu ste ubedili sebe da su vam potrebne sve te silne apdejtovane aplikacije.

Shvatićete, pre ili kasnije, da su smartfonovi najveća prevara u istoriji čovečanstva, prevara koja nas - da stvar bude još gora - porobljava.

Većina vas to teško može primetiti, ali multinacionalne korporacije sam čin porobljavanja vrše postepeno i krajnje perfidno. Videćemo kakav će biti konačan ishod, do ''konačnog obračuna'' ipak ima još dosta vremena; ne znam kakav je vaš stav ali ja zaista ne želim biti čipovan.

Svako dobro.

Zagor

pre 8 godina

Obozavam da slusam kako je Android super jer dozvoljava razna podesavanja i kustomizacije, a odmah zatim kako je potrebno izvesti x akcija i pogasiti y procesa kako bi telefon mogao normalno da radi :) Instalirajte aplikaciju za ciscenje memorije, pogasite ove procese, ostavite one...Al' bitno da nije zakljucan operativni sistem :)

Šmi

pre 8 godina

Prvo se hvale kako imaju aplikacije, a onda se zale na iste. Doduse, ja sam na WP pa ne shvatam. :D('80, 22. oktobar 2015 20:39)


WP pores osnovnih aplikacija nema nista...

Branko

pre 8 godina

Na svom starom Galaxy S Duos sa 1-jezgarnim procesorom koristim fabricki Youtube da ne bih morao da instaliram Google Play services. Umesto punog Fb koristim Fb Lite.

Mare

pre 8 godina

Previse me smara android, stalno update, gsi pozadinske aplikacije, ciszi ovo, cisti ono. Batalio androidi presao na obican fon(sako poruke i pozivi). Pozdrav i dalje gubite vreme sa tim smart telefonima.

Kipo

pre 8 godina

@(Glupan, 22. oktobar 2015 09:08)

To isto radi Microsoft već decenijama (za novu verziju windowsa uvek je bio potreban i novi hardver da bi optimalno radio) pa ne znam zašto se ta strategija ne bi primenila i na pametnim telefonima? Za sve to je kriv menadžment sa svojim terminima koji su teško održivi pa developeri nemaju vremena za optimizaciju i poboljšanje performansi. Neki naknadno krpe propuste kroz raznorazne zakrpe a oni sa slabijom konkurencijom ni to ne rade...

Glupan

pre 8 godina

@Rio
Ličnih razloga imam više, nego što bi iko ovde mogao da poveruje, i shvati...
Drugo, ja sam dugo razmišljao, i postao bar svestan svoje gluposti, a onda sam rešio da postanem i skren, što je još kamata na glupost.
U svakom slučaju, ako bih ja mogao da platim cenu, i ovakav kakav sam, ostanem kao najveći glupan u zemlji Srbiji, odmah bih pristao. Ali na žalost ne mogu. Ovako ostajem u nadi da će moja glupost biti inspiracija, da se dobro preispitamo gde su glupani, i glupaci u nama, i oko nas, da ih stvarno prepoznamo, marginalizujemo, ne bi li oni najbolji među nama, koji nisu glupani, došli do šanse da nas znanjem upute na pravi put. Pre svega tu mislim na sve one prave slomljene umne ljude u zapećku, koji su negde poraženi instant intelektualcima. Koji se mogu probuditi samo procesima razmišljanja, a ne mlaćenjem prazne slame što svi ovde radimo.

ASOT

pre 8 godina

Meni je na telefonu MIUI. I facebook i viber mi se ne pokrecu sami, te ne trose resurse. Medjutim u sigurnosnim podesavanjima sam im sam rucno omogucio pokretanje jer naravno ako se ne pokrenu sami ne stizu mi poruke na mesindzer i viber dok ne udjes u samu aplikaciju.

Psn

pre 8 godina

Ja pak nema šta uključeno od Google nije.. a za nov fon viška novca odavno nemam - ni problema sa baterijom (utičnica je uglavnom negde u blizini), kao ni sa zastarevanjem i sl. uređaja, jer je sve Google uglavnom up-to-date (svake srede nov update za par aplikacija/servisa).
Android je danas uglavnom Google aplikacije izgrađene oko Google Search/Now.. tako da dugo traje.
Ok, nova verzija OS-a ima da donosi po par novih funkcija.. ali iako naravno korisno, ipak je to par procenata od celog sistema.
Tako da.. može se..

Android je jako isplativ i zahvalan - za stotinjak eura se ima up-to-date fon za narednih par godina. A Google ima/pruža sve za pristojnu produktivnost - sve osnovno im je obuhvaćeno.
I biće ga sve više/šire.

Ostalo.. Snapchat, BBC News i sl. ili ne koristim, ili ne koristim u obliku aplikacija.
Tako da ni tu problema..

Mare

pre 8 godina

Previse me smara android, stalno update, gsi pozadinske aplikacije, ciszi ovo, cisti ono. Batalio androidi presao na obican fon(sako poruke i pozivi). Pozdrav i dalje gubite vreme sa tim smart telefonima.

Filip

pre 8 godina

Predjite na IOS mi tih problema nemamo :P
(Funky, 22. oktobar 2015 10:39)

Ti verovatno zezas ovde ljude, ali ja upravo otkrio da mi je telefon na preko 20% baterije, a skinut je sa punjaca juce ujutru! I koriscen uobicajenim intenzitetom. U pitanju je iPhone 5s, sa iOS 9. Sto se tice kocenja i sporosti, za dve godine koriscenja ovog telefona ih nisam osetio nikada. A da, i sve to sa "citavih" 1GB RAMa.

Straitjacket

pre 8 godina

Meizu Ubuntu edition, još je u povoju ali radi ko blentav. Nemate Bog zna koliko aplikacija ali ste u svakom pogledu na konju i vi ste ti koji držite uzde tog ždrebeta.

Zubor potoka

pre 8 godina

Ja sam presao na windows. Malo je reci da sam zadovoljan. Za pola godine upotrebe, telefon ni jednom nije blokirao, bateriju nisam morao da vadim niti telefon da restartujem. O aplikacijama za ciscenje memorije nisam ni razmisljao. Velika razlika u korisnickom zadovoljstvu.

Zagor

pre 8 godina

Obozavam da slusam kako je Android super jer dozvoljava razna podesavanja i kustomizacije, a odmah zatim kako je potrebno izvesti x akcija i pogasiti y procesa kako bi telefon mogao normalno da radi :) Instalirajte aplikaciju za ciscenje memorije, pogasite ove procese, ostavite one...Al' bitno da nije zakljucan operativni sistem :)

Nebojša

pre 8 godina

Ja sam presao na windows. Malo je reci da sam zadovoljan. Za pola godine upotrebe, telefon ni jednom nije blokirao, bateriju nisam morao da vadim niti telefon da restartujem. O aplikacijama za ciscenje memorije nisam ni razmisljao. Velika razlika u korisnickom zadovoljstvu.
(Zubor potoka, 22. oktobar 2015 09:57)


Isto tako zaključan od bilo kakve kustomizacije fali mu pola aplikacija koje ja koristim na androidu a od druge polovine pola nema godinama update pojedine su iz 2012 čak mislim kome ovo ne smeta wp je dobar izbor ali njegov udeo pokazuje da mnogima smeta.

b

pre 8 godina

Android je jako los i bice sve gori. Svakim danom aplikacije sve teze i sve vise vuku ram memorije. Ne samo aplikacije vec i novi update softvera.Googlovog smeca sve vise. To se sve radi smisljeno da bi se kupovali noviji uredjaji. Zena mi ima s6 i kad udjem u pokrenute aplikacije to je strasno. Sam sistem vuce 1.5 gb ram memorije. Pa to je uzas. Windows na racunaru radi sa 2gb rama. Aplikacije da ne spominjem.

Peja

pre 8 godina

Gledam, citam sta pisete i nejasni ste mi potpuno...
Zelite telefon koji ne stuca i koji je brz i ima memorije, ali da kosta 100 evra?!
Kupite premijum model, pa necete imati nikakvih problema, ni sa memorijom, ni sa resursima, ni sa baterijom.
Koristim s5 vec skoro 2 godine i sve radi perfektno i brzo.
Koliko para, toliko i muzike

Nebojša

pre 8 godina

Predjite na IOS mi tih problema nemamo :P
(Funky, 22. oktobar 2015 10:39)

Pa naravno da vi taj problem nemate vama ne trebaju aplikacije da vam isrpe bateriju za to je dovoljan njen kapacitet sam po sebi.

Šmi

pre 8 godina

Prvo se hvale kako imaju aplikacije, a onda se zale na iste. Doduse, ja sam na WP pa ne shvatam. :D('80, 22. oktobar 2015 20:39)


WP pores osnovnih aplikacija nema nista...

Android 17

pre 8 godina

Google play service ne da usporava neko jede bateriju, meni je telefon zbog njega uvek bio u budnom stanju dok nisam uspeo da blokiram. To je odmah diglo trajanje baterije. Google aplikacije koje rade u pozadini su jedan veliki razlog zbog kog sam presao na Lumia.

Darko

pre 8 godina

Ko vas tera da apdejtujete aplikacije? Ja i dalje koristim fabricki Youtube, stari Skype 4.9,0, Viber 4.1.0, Opera Mini 7.6.4. Nisam instalirao Google Play Services jer ga stari Youtube ne zahteva. Za Facebook, tu je Lite verzija.

neutralni felsh

pre 8 godina

Svake dve godine ja moram da izdvojim 200e uz stari tel da bih imao funkcionalnu stvar. Nije ni to toliki problem ali ljudi, sisaju nas kao ovce! Telefon ne treba da bude niciji prioritet u zivotu jer sa tim parama mozete svasta drugo da priustite. Ja nemam auto dok neki drugari kupuju telefone koliko vredi jedan ok autic. Jeste sve to revolucionarno ali po meni ne vredi tolikih para.
(Kng, 22. oktobar 2015 16:24)

200e na dve godine ti je mnogo? majstore, toliko das za patike i cipele. nije problem u androidu nego u kolicini tvog novca - premalo zaradjujes za telefon koji ti posedujes. ali ti si krivca nasao u androidu. eno ti na sajtovima kineski fonovi za 100 eura, taman da ih imas 2 godine dok kupis novi.

Glupan

pre 8 godina

Koliko god dali para, za vrhunski uređaj... Ceo sistem, od prodaje, do aplikacija u updateova, je osmišljen da konstantno troši te resurse, u tačno proračunatom ritmu. A to su magične marketinške maksimalne 2 godine, koje teraju kupca da kupi novu stvar, jer je predhodna prevaziđena i zastarela, sa problemima koje nosi "zastarelost". E za tu "zastarelost" uređaja, su zaduženi apdateovi, i programi koji žderu resurse bez ikakve koristi, već namenski štete po zadatku zastarevanja. Ako obratite pažnju, videćete, da su svi ravnopravni u toj trci, manje više, svi uređaji, cenom i performansama ulaze u visoko funkcionalnu srednju klasu, i ništa funkcionalno ne zaostaju od visoke, i flagship klase. A cilj je neprekidna prodaja, koja se ciklično podstiče. I svi mi, svako prema svojim mogućnostima učestvujemo u njoj, i redovno odvajamo, taman onoliko koliko maksimalno možemo da se pružimo, pa i koliko ne možemo, mi se nategnemo, da ih bar za sledeću Novu, dohvatimo.

Kng

pre 8 godina

I ja sam pre par dana presao na wp. Kao sto neko vec rece u kometarima malo je reci da sam zadovoljan. Android sam koristio od samog pocetka i odrekao sam ga se teskog srca ali necu vise da ucestvujem u tim prevarama. Svake dve godine ja moram da izdvojim 200e uz stari tel da bih imao funkcionalnu stvar. Nije ni to toliki problem ali ljudi, sisaju nas kao ovce! Telefon ne treba da bude niciji prioritet u zivotu jer sa tim parama mozete svasta drugo da priustite. Ja nemam auto dok neki drugari kupuju telefone koliko vredi jedan ok autic. Jeste sve to revolucionarno ali po meni ne vredi tolikih para.

neutralni felsh

pre 8 godina

Viber ubija bateriju a i telefon. Deinstalirajte ga i videcete razliku.
(Novi Beograd, 22. oktobar 2015 17:19)


hvala, ali zasto bih cuvao bateriju na ustrb osobina pametnog telefona? jedna od njih je i sms bez provajdera, ili voip mogucnost razgovora.
vi sto kupite smartfon pa mu pogasite sve funkcije zarad ustede baterije, najsmesniji ste.
uzgred, i displej ubija bateriju i telefon (?) - deinstalirajte ga cekicem i videcete razliku ;)

Ivan

pre 8 godina

Koristio sam i Android i Windows telefone, kao i iPhone (njega sam imao 2010. god).
Vratio sam se klasičnom mobilnom telefonu i njemu baterija traje 10 dana.
Na silu ste ubedili sebe da su vam potrebne sve te silne apdejtovane aplikacije.

Shvatićete, pre ili kasnije, da su smartfonovi najveća prevara u istoriji čovečanstva, prevara koja nas - da stvar bude još gora - porobljava.

Većina vas to teško može primetiti, ali multinacionalne korporacije sam čin porobljavanja vrše postepeno i krajnje perfidno. Videćemo kakav će biti konačan ishod, do ''konačnog obračuna'' ipak ima još dosta vremena; ne znam kakav je vaš stav ali ja zaista ne želim biti čipovan.

Svako dobro.

Zubor potoka

pre 8 godina

@Nebojsa Par godina sam koristio android telefone, uvek rutovane, maksimalno nategnute i negovane. Razumem o cemu pricas, ali cinjenica koju sam sebi rekao je da telefon nije tu da bih ja njemu sluzio i gubio vreme po ceo dan brinuci kako ce sutra da radi. Sto se funkcionalnosti tice, apsolutno sve aplikacije koje sam na androidu koristio, koristim i na windows telefonu. Sa tom ogromnom razlikom - pouzdanoscu i stabilnoscu u upotrebi.

aaaa

pre 8 godina

app greenify ubija keširane pozadinske nesistemske procese i na rutovanim i nerutovanim uredjajima. cistite keš app što cesce. stari ram booster mi pomaze da oslobodim povremeno ram (ubije fabricki internet pretrazivac kad mi ne treba a on bas pojede ram). i bez rutovanja mozete u podesavanjima app onemoguciti aplikacije koje ne koristite (search, samsung link, i ostali fabricki bloatware- nepotrebne app)

Dragan

pre 8 godina

I ja sam zapazio da google play zdere bateriju nenormalno,kad god udjem na play store imam problem sa potrosnjom baterije naredna 2 dana.

C.O.Jones

pre 8 godina

GooglePlayService ima 360 (!!!) podservisa. Nije ni čudo što ždere bateriju. Isključi se šest - sedam nepotrebnih (u zavisnosti od ličnih potreba) i baterija prodiše. Zahteva root.

Dz

pre 8 godina

Google Play Services su 666999 (zlo i naopako). Sto rece gdin Glupan, sve je to planski osmisljeno da morate da zamenite uredjaj za dve godine, koliko vam traje ugovor sa operaterom.
Kao Sony ili Samsung ne mogu da naprave najbolji uredjaj ikada sa trenutno najbrzim procesorom, super rezolucijom, vrh kamerom, baterijom od 5Ah, vodootporan, NFC, Type-C, RadioFM, IR, u raznim bojama, ______(dopisi svoju zelju)?
Mogu, ali nece i ne smeju brate. To je isto bilo kao kad sa onim projektom Sijalica od 1000h.
Sta kao treba neka glupa aplikacija tipa Google App da ima 136Mb? Ma vazi, kako da ne. Ta ista je radila i pre 4 godine kad je bila svega 20Mb i manje. Viber - 110Mb. Camera - 41Mb...

Branko

pre 8 godina

Na svom starom Galaxy S Duos sa 1-jezgarnim procesorom koristim fabricki Youtube da ne bih morao da instaliram Google Play services. Umesto punog Fb koristim Fb Lite.

DaLanik

pre 8 godina

@aaaa: Evo godinu dana koristim grinifaj i prekjuce sam ga odinstalirao. Nikakva razlika! Glupost. Ne mozes da mi kazes da ga nisam DOVOLJNO testirao. Sve zivo sam isporbao za tih godinu dana. Ne vredi. Nista taj Grinifaj ne radi.

Kipo

pre 8 godina

@(Glupan, 22. oktobar 2015 09:08)

To isto radi Microsoft već decenijama (za novu verziju windowsa uvek je bio potreban i novi hardver da bi optimalno radio) pa ne znam zašto se ta strategija ne bi primenila i na pametnim telefonima? Za sve to je kriv menadžment sa svojim terminima koji su teško održivi pa developeri nemaju vremena za optimizaciju i poboljšanje performansi. Neki naknadno krpe propuste kroz raznorazne zakrpe a oni sa slabijom konkurencijom ni to ne rade...

Nikola

pre 8 godina

Celan master je najveca glupost od app koja postoji.Ona bas radi suprotno od svoje uloge. Preporucujem da koristite za te potrebe CCleaner kako na telefonu tako i na windows pc-u

Glupan

pre 8 godina

@Rio
Ličnih razloga imam više, nego što bi iko ovde mogao da poveruje, i shvati...
Drugo, ja sam dugo razmišljao, i postao bar svestan svoje gluposti, a onda sam rešio da postanem i skren, što je još kamata na glupost.
U svakom slučaju, ako bih ja mogao da platim cenu, i ovakav kakav sam, ostanem kao najveći glupan u zemlji Srbiji, odmah bih pristao. Ali na žalost ne mogu. Ovako ostajem u nadi da će moja glupost biti inspiracija, da se dobro preispitamo gde su glupani, i glupaci u nama, i oko nas, da ih stvarno prepoznamo, marginalizujemo, ne bi li oni najbolji među nama, koji nisu glupani, došli do šanse da nas znanjem upute na pravi put. Pre svega tu mislim na sve one prave slomljene umne ljude u zapećku, koji su negde poraženi instant intelektualcima. Koji se mogu probuditi samo procesima razmišljanja, a ne mlaćenjem prazne slame što svi ovde radimo.

ASOT

pre 8 godina

Meni je na telefonu MIUI. I facebook i viber mi se ne pokrecu sami, te ne trose resurse. Medjutim u sigurnosnim podesavanjima sam im sam rucno omogucio pokretanje jer naravno ako se ne pokrenu sami ne stizu mi poruke na mesindzer i viber dok ne udjes u samu aplikaciju.

Salerno

pre 8 godina

Ja jednostavno iskljucim bazu podataka kad ne koristim net. Sve se stopira, kad treba net. Ukljucim bazu podataka, stedi bateriju, provereno.

Viiper

pre 8 godina

Google play servisu nisu google-ove aplikacije koje rade u pozadini. To su servisi koje google-ove aplikacije koriste, kao i sve druge aplikacije kojima su potrebni google servisi(npr mape u nekoj drugoj aplikaciji)...

Straitjacket

pre 8 godina

@Straitjacket
Gde je kupljen i za koliko? (ako nije tajna)
@(loller, 22. oktobar 2015 11:18)

Italija, preko interneta, 320€, na ruke.

CTO

pre 8 godina

@ Nebojša
BBM je skracenica za Blackberry messenger.

Sto se tice ciscenje kesa, ne trebaju vam nikakve dodatne aplikacije koje ce usporiti vas uredjaj. Idite u Settings -> General -> Storage i videcete Cached data. Stisnite i tako ce te ocistiti kes. Meni je sad bio npr. 615 Mb.