Zdravlje žene

Iznenađujuća stvar koja nas čini starijima

Depresija ne samo da utiče na vaše telo i psihu, već su rezultati nove studije otkrili da ona čini da brže starimo.

Sreda, 20.11.2013.

17:21

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Iznenadjujuca stvar koja nas cini starijima Eksperiment je obuhvatio ispitivanje 2400 Holandjana. "Ova studija je dokaz da stanje emotivnog stesa, kao sto je depresija, moze zaista uticati i na vase fizicko stanje, posebno na starenje tela“, navodi se u izvestaju. Istrazivaci su takodje otkrili da su ucesnici koji su patili od klinicke depresije dve ili vise godina izgledali starije za sedam do deset godina (kada bi ih uporedili sa psihicki zdravim ucesnicima). Ipak, ovaj tim ceka jos mnogo posla. Njima je cilj da prvenstveno uvide vezu izmedju depresije i starenja, kao i uzrok i posledicu ove veze, zajedno sa drugim faktorima. foto: sxc.hu Super zena Depresija ne samo da utice na vase telo i psihu, vec su rezultati nove studije otkrili da ona cini da brze starimo. Depresija ne samo da utice na vase telo i psihu, vec su rezultati nove studije otkrili da ona cini da brze starimo.

Eksperiment je obuhvatio ispitivanje 2400 Holanđana.

"Ova studija je dokaz da stanje emotivnog stesa, kao što je depresija, može zaista uticati i na vaše fizičko stanje, posebno na starenje tela“, navodi se u izveštaju.

Istraživači su takođe otkrili da su učesnici koji su patili od kliničke depresije dve ili više godina izgledali starije za sedam do deset godina (kada bi ih uporedili sa psihički zdravim učesnicima).

Ipak, ovaj tim čeka još mnogo posla. Njima je cilj da prvenstveno uvide vezu između depresije i starenja, kao i uzrok i posledicu ove veze, zajedno sa drugim faktorima.

foto: sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare