Zdravlje žene

Zašto je orgazam veoma, veoma dobar za zdravlje?

Naučnici šalju fantastične vesti o vrhuncu seksualnog zadovoljstva...

Nedelja, 22.09.2013.

14:55

Izvor: Cosmopolitan.rs

Default images

Podeli:

Zasto je orgazam veoma, veoma dobar za zdravlje? Sve mi znamo da su orgazmi, pa... neverovatni, najblaze receno. Medjutim, sada su i naucnici (jos jednom) potvrdili da su oni korisni za zdravlje. Naucnici s Univerziteta Rutgers u Nju Dzerziju otkrili su da je orgazam korisniji za mozak od resavanja jedne sudoku zagonetke. Istrazivanje su predvodili Beri Komisaruk (koji se, inace, bavi izucavanjem zenskog zadovoljavanja od sezdesetih godina 20. veka) i Nen Vajs, a zakljucili su da orgazam ubrzava protok krvi kroz organizam i dovodi vecu kolicinu hranljivih materija i kiseonika do svih delova mozga. Sudoku, ukrstenice i slicne mozgalice povecavaju mozdanu aktivnost, ali samo kada je rec o odredjenim regijama. “Orgazam ih sve aktivira”, rekao je Komisaruk. Inace, do rezultata se doslo tako sto su ucesnice istrazivanja lezale u aparatu za magnetnu rezonancu, koji je merio dotok krvi do razlicitih delova mozga, dok su zene masturbirale (u sobi punoj naucnika). Ali to nije sve! Isaija Mek Kimi, strucnjak za seks i veze, potvrdio je da orgazam pozitivno utice na opste zdravlje. “Osim sto unapredjuje mozdane funkcije, orgazam smanjuje rizik srcani udar, slog i osteoporozu, poboljsava zdravlje srca, misicni tonus... Takodje, dobar je i za emocionalno zdravlje i smanjuje simptome depresije i anksioznosti”, navodi on. Kao da to nije dovoljno, vrhunac seksualnog zadovoljstva dovodi do oslobadjanja oksitocina i dopamina. izvor i foto: ccosmopolitan.rs; ambro/freedigitalphotos.net Cosmopolitan.rs Naucnici salju fantasticne vesti o vrhuncu seksualnog zadovoljstva... Naucnici salju fantasticne vesti o vrhuncu seksualnog zadovoljstva...

Sve mi znamo da su orgazmi, pa... neverovatni, najblaže rečeno. Međutim, sada su i naučnici (još jednom) potvrdili da su oni korisni za zdravlje.

Naučnici s Univerziteta Rutgers u Nju Džerziju otkrili su da je orgazam korisniji za mozak od rešavanja jedne sudoku zagonetke. Istraživanje su predvodili Beri Komisaruk (koji se, inače, bavi izučavanjem ženskog zadovoljavanja od šezdesetih godina 20. veka) i Nen Vajs, a zaključili su da orgazam ubrzava protok krvi kroz organizam i dovodi veću količinu hranljivih materija i kiseonika do svih delova mozga.

Sudoku, ukrštenice i slične mozgalice povećavaju moždanu aktivnost, ali samo kada je reč o određenim regijama.

“Orgazam ih sve aktivira”, rekao je Komisaruk.

Inače, do rezultata se došlo tako što su učesnice istraživanja ležale u aparatu za magnetnu rezonancu, koji je merio dotok krvi do različitih delova mozga, dok su žene masturbirale (u sobi punoj naučnika).

Ali to nije sve!

Isaija Mek Kimi, stručnjak za seks i veze, potvrdio je da orgazam pozitivno utiče na opšte zdravlje.

“Osim što unapređuje moždane funkcije, orgazam smanjuje rizik srčani udar, šlog i osteoporozu, poboljšava zdravlje srca, mišićni tonus... Takođe, dobar je i za emocionalno zdravlje i smanjuje simptome depresije i anksioznosti”, navodi on.

Kao da to nije dovoljno, vrhunac seksualnog zadovoljstva dovodi do oslobađanja oksitocina i dopamina.

izvor i foto: ccosmopolitan.rs; ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare