Zdravlje žene

Jednostavni načini da poboljšate svoj imunitet

Ovo je minimum koji svako od nas može da ispuni i obezbedi sebi jači i otporniji imunitet...

Nedelja, 17.03.2013.

13:07

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Jednostavni nacini da poboljsate svoj imunitet Jedite limun Limun je pun vitamina C koji pomaze telu da se izbori sa virusima. Pokusajte da ukljucite limun u svoju ishranu. Pijte dosta vode Glavobolje ce biti proslost ukoliko se redovno hidrirate i konzumirate barem dve litre vode dnevno. Dehidratacija vodi do glavobolja i migrena, a jos ako na to dodate i stres zaista cete unistiti svoj imunitet. Jedite voce i povrce Voce i povrce sadrzi potrebne antioksidanse koji stite telo od raznih bolesti, pa ne cudi zasto su sastavni deo svakog dijetalnog i zdravog rezima. Izadjite napolje Svez vazduh pozitivno utice na zdravlje, osvezava vas i opusta dusu i telo. Ono sto bi najvise doprinelo vasem zdravlju jeste vezbanje na otvorenom. Spavajte minimum sedam sati Zdravo telo podrazumeva barem sedam ili osam sati sna. To ce vam pomoci da odrzite hormonalni balans, idealnu tezinu i stabilno raspolozenje. Jedite vise proteina Misicima su potrebni proteini! Inace, proteini pomazu telu ukoliko mu je potreban oporavak. Redukujte unos kofeina Preveliki unos kafe dovodi do dehidracije, sto izuzetno steti vasem imunitetu. Ukoliko vec ne mozete bez kafe, barem smanjite njen unos. Vezbajte svaki dan Barem pola sata dnevno je obavezno. Vezbanje ce uciniti da vas metabolizam bude brzi, te se masne naslage nece tako lako gomilati. Takodje, smanjujete mogucnost da obolite od kariovaskularnih oboljenja. Nemojte se stresirati Pokusajte da meditirate i u stresnim situacijama uvek smirujete sebe. Vezbajte Jogu. Stres je jedan od najvecih neprijatelja vaseg imuniteta. foto: Andy Newson/freedigitalphotos.net Super zena Ovo je minimum koji svako od nas moze da ispuni i obezbedi sebi jaci i otporniji imunitet... Ovo je minimum koji svako od nas moze da ispuni i obezbedi sebi jaci i otporniji imunitet...

Jedite limun

Limun je pun vitamina C koji pomaže telu da se izbori sa virusima. Pokušajte da uključite limun u svoju ishranu.

Pijte dosta vode

Glavobolje će biti prošlost ukoliko se redovno hidrirate i konzumirate barem dve litre vode dnevno. Dehidratacija vodi do glavobolja i migrena, a još ako na to dodate i stres zaista ćete uništiti svoj imunitet.

Jedite voće i povrće

Voće i povrće sadrži potrebne antioksidanse koji štite telo od raznih bolesti, pa ne čudi zašto su sastavni deo svakog dijetalnog i zdravog režima.

Izađite napolje

Svež vazduh pozitivno utiče na zdravlje, osvežava vas i opušta dušu i telo. Ono što bi najviše doprinelo vašem zdravlju jeste vežbanje na otvorenom.

Spavajte minimum sedam sati

Zdravo telo podrazumeva barem sedam ili osam sati sna. To će vam pomoći da održite hormonalni balans, idealnu težinu i stabilno raspoloženje.

Jedite više proteina

Mišićima su potrebni proteini! Inače, proteini pomažu telu ukoliko mu je potreban oporavak.

Redukujte unos kofeina

Preveliki unos kafe dovodi do dehidracije, što izuzetno šteti vašem imunitetu. Ukoliko već ne možete bez kafe, barem smanjite njen unos.

Vežbajte svaki dan

Barem pola sata dnevno je obavezno. Vežbanje će učiniti da vaš metabolizam bude brži, te se masne naslage neće tako lako gomilati. Takođe, smanjujete mogućnost da obolite od kariovaskularnih oboljenja.

Nemojte se stresirati

Pokušajte da meditirate i u stresnim situacijama uvek smirujete sebe. Vežbajte Jogu. Stres je jedan od najvećih neprijatelja vašeg imuniteta.

foto: Andy Newson/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare