Aktuelno

Kako da izađete na kraj s kolegama iz pakla?

Kolege iz pakla česta su svakodnevica, a uprkos tome što mislite da je možda bolje ćutati i trpeti, razmislite još jednom da li želite svaki dan na posao da idete s nervozom u stomaku. Evo tri saveta kako da najbolje izađete na kraj s takvim kolegama.

Ponedeljak, 22.09.2014.

15:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

1. Razgovor

Detektujte i rešite problem razgovorom i to onim privatnim. Za takve stvari vam ne treba nikakva publika, već samo vi i kolega s kojim imate problem.

Suočite se s ljudima koji vam stvaraju probleme koje više ne možete i ne želite da trpite.

2. Ostanite profesionalac

Vi i vaše kolege ne treba da budete prijatelji, samo zato što se viđate svakoga dana. Vaši razgovori i druženja mogu se i te kako ograničiti na vreme boravka u zajedničkom prostoru kancelarije i pričanje o stvarima vezanim isključivo za posao. Tako će biti manje potencijalnih komplikacija, tačnije emocija, koje bi mogle pogoršati stvari.

3. Obratite se šefu

Pre nego što situacija izmakne kontroli, možda je bolje da o svemu mirno porazgovarate sa šefom i pokušate da mu objasnite kako se osećate. To ne treba da budu nikakve duge ispovesti, jer morate uzeti u obzir to da ni on nema vremena za to, ali bolje da ga o svemu na vreme obavestite. Poslednje što želite da se dogodi jeste to da se mali problem pretvori u veliki.

izvor i foto: index; david castillo dominici/freedigitialphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare