Aktuelno

Poboljšajte život: Zašto su prva dva sata najbitnija?

Svi znamo onu čuvenu, po jutru se dan poznaje. To kako provodite prva dva sata od buđenja umnogome određuje kakav će biti vaš radni dan. Ujutru dajte sebi dovoljno vremena da dođete u adekvatnu fizičku i mentalnu formu. Ne žurite, ne jurite, probudite se 15 minuta ranije kako biste se u miru spremili za sve izazove koji vas očekuju.

Sreda, 06.08.2014.

16:43

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ne odlažite buđenje

Svaki put kada odložite ustajanje iz kreveta nakon zvona za buđenje negativno utičete na svoje telo. Od starta niste dobro krenuli u nov dan. Dakle, ostavite alarm na drugoj strani sobe i ustanite kad prvi put zazvoni. To će biti prva pobeda tog dana.

Vežbajte svakogg jutra

Vežbe povećavaju dotok kiseonika u mozak. Dovoljno je da svakoga jutra vežbate samo 20 minuta. Istraživanja su dokazala da vežbanje poboljšava raspoloženje u narednih 12 časova.

Pročitajte afirmaciju

Afirmacija je pozitivna i moćna rečenica koja će poboljšati vaše raspoloženje. Recite sebi nešto poput: „Danas je divan dan, dan koji nikad pre nisam živela. Prisutna sam u sadašnjem trenutku imnogo uživam u tome“. Dnevno nam kroz glavu prođe između 45 000 i 51 000 misli. Zato ujutru izaberite pozitivne misli za lep početak dana.

Ujutru čitajte knjige

Čitanje ujutru je najvažniji korak koji možete preduzeti kako biste spremili svoj um za nov dan. Čitanje će vam pomoći da budete pronicljiviji i spremniji za učenje. Uvek morate biti spremni za učenje. Čitajte knjige koja će vam pomoći da rešite vaše privatne i profesionalne izazove.

Zdravo doručkujte

Nije svejedno da li ćete doručkovati krofnu, kiflu ili neki zdravi 'smuti'. Kada pojedete nešto što nije zdravo, osećaćete se tromo, uspavano. Problem s hranom koja nije zdrava jeste u tome što ne unosite dovoljno makronutrijenata (proteini, masti i ugljeni hidrati), i mikronutrijenata (vitamini, minerali) sve to dovodi do toga da organizam brzo ogladni i onda ponovo jedete i naravno gojite se. Zato je preporučljivo da ujutru imate obrok koji će vam dati snagu i energiju za ceo dan. Napravite brzi 'smuti' od banane, narandže, šolje jogurta, malo đumbira i na vrh kafene kašičice cimeta. Voće oljuštite, stavite u blende,r dodajte ostale sastojke i izmiksajte. Dobićete zdrav, brz i ukusan obrok bez aditiva i konzervanasa.

Primenite od jutros neki od ovih saveta. Ako mislite da bi vam bio problem da tako naglo promenite svoju rutinu, prvo primenite jedan savet, pa onda postepeno uvodite i primenu ostalih. Videćete da ćete se već posle svega nekoliko dana osećati bolje.

izvor i foto: bizlife.rs; adamr/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare