Aktuelno

Žene objašnjavaju zašto im nije potreban feminizam

Na društvenoj mreži Tviter oformljena je grupa pod nazivom "Žene protiv feminizma“ gde je svaka istomišljenica objasnila zašto joj feminizam nije potreban.

Petak, 01.08.2014.

16:02

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Inače, ova grupa je izazvala brojne kontroverze i debate, dok su žene sa raznim natpisima u rukama istakle svoje razloge zašto nisu pristalice feminizma.

One su iznele svoje mišljenje, raznim natpisima koje drže u rukama, a evo njihovih razloga: "Kuvanje za svog muža ne doživljavam kao tlačenje“, "Volim da budem seksi za svog muškarca“, "Ne treba mi nešto što demonizuje muškarca“, "Verujem u obostrano poštovanje i jednaka prava“, "Ne treba mi feminizam jer ne podržava moj san da postanem nežna i odana supruga", "Ne podržavam feminizam jer sam sama donela odluku da budem domaćica“, "Nije mi potreban jer obožavam muškarce“, "Ne treba mi feminizam jer ne želim da se moj sin oseti manje važnim samo zato što je muškarac“, a jedna mlada dama je napisala da joj feminizam nije potreban jer od muškaraca pravi neprijatelje ženama što je pogrešno.

"Muškarci su naši prijatelji", napisala je.

Pogledajte njihove razloge:

*

*

*

*

*

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.