Aktuelno

Ako vam je dečko i kolega, pročitajte ovo

Opšte je pravilo da se ne upuštate u romantičnu vezu ni sa kim sa radnog mesta. Međutim, ukoliko do toga dođe, možete da preduzmete odgovarajuće korake kako biste izbegli neprijatnosti ukoliko u istoj kancelariji radite sa dečkom.

Četvrtak, 12.12.2013.

10:03

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ako vam je decko i kolega, procitajte ovo 1. Budite profesionalni Tesko je odrzati dostojanstvo i profesionalizam sa kolegom koji vam je takodje i decko. Medjutim, to je zaista neophodno. Postavljanje granica na poslu ce vam pomoci da budete profesionalni. I vi i vas decko morate da pristanete na uslove pod kojima cete moci da radite zajedno. 2. Izbegavajte favorizovanje Od trenutka kada zakoracite u kancelariju, oboje ste radnici jedne kompanije. Vas cilj je da predano radite ka poboljsanju organizacje kao celine. To narocito vazi ukoliko vam je decko sef ili obrnuto. Nemojte da se ljutite ukoliko vam uputi konstruktivnu kritiku. Naucite da ego i ljubav ostavite izvan poslovnog prostora. 3. Ne forsirajte misljenja Postoji mogucnost da se sa nekim kolegom necete najbolje slagati, a vasem decku ce biti bas prijatno sa tom osobom. To ne treba da vas brine. Ukoliko je moguce, pokusajte da sa tim kolegom izgradite bolji odnos. Medjutim, ne ocekujte da vas decko usvoji misljenje koje imate o tom kolegi. 4. Izbegavajte sukobe na poslu Svima je verovatno tesko da glume i da se pretvaraju kada nesto nije u redu, medjutim, ukoliko radite sa deckom u istoj kancelariji, upravo to morate da uradite. Zaboravite na rasprave i nesuglasice koje ste imali i na poslu se ponasajte kao kolege. Ukoliko je to moguce, izbegavajte ga kada ste ljuti. Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net Super zena Opste je pravilo da se ne upustate u romanticnu vezu ni sa kim sa radnog mesta. Medjutim, ukoliko do toga dodje, mozete da preduzmete odgovarajuce korake kako biste izbegli neprijatnosti ukoliko u istoj kancelariji radite sa deckom. Opste je pravilo da se ne upustate u romanticnu vezu ni sa kim sa radnog mesta. Medjutim, ukoliko do toga dodje, mozete da preduzmete odgovarajuce korake kako biste izbegli neprijatnosti ukoliko u istoj kancelariji radite sa deckom.

1. Budite profesionalni

Teško je održati dostojanstvo i profesionalizam sa kolegom koji vam je takođe i dečko. Međutim, to je zaista neophodno. Postavljanje granica na poslu će vam pomoći da budete profesionalni. I vi i vaš dečko morate da pristanete na uslove pod kojima ćete moći da radite zajedno.

2. Izbegavajte favorizovanje

Od trenutka kada zakoračite u kancelariju, oboje ste radnici jedne kompanije. Vaš cilj je da predano radite ka poboljšanju organizacje kao celine. To naročito važi ukoliko vam je dečko šef ili obrnuto. Nemojte da se ljutite ukoliko vam uputi konstruktivnu kritiku. Naučite da ego i ljubav ostavite izvan poslovnog prostora.

3. Ne forsirajte mišljenja

Postoji mogućnost da se sa nekim kolegom nećete najbolje slagati, a vašem dečku će biti baš prijatno sa tom osobom. To ne treba da vas brine. Ukoliko je moguće, pokušajte da sa tim kolegom izgradite bolji odnos. Međutim, ne očekujte da vaš dečko usvoji mišljenje koje imate o tom kolegi.

4. Izbegavajte sukobe na poslu

Svima je verovatno teško da glume i da se pretvaraju kada nešto nije u redu, međutim, ukoliko radite sa dečkom u istoj kancelariji, upravo to morate da uradite. Zaboravite na rasprave i nesuglasice koje ste imali i na poslu se ponašajte kao kolege. Ukoliko je to moguće, izbegavajte ga kada ste ljuti.

Foto: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare