Aktuelno

Sveže zaljubljene osobe su slabiji radnici?

Sveže zaljubljene osobe su slabije koncentrisane na poslove koje bi trebalo da obavljaju, pa ih obavljaju lošije, pokazalo je novo američko istraživanje.

Subota, 07.12.2013.

16:03

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Sveze zaljubljene osobe su slabiji radnici? Strucnjaci su analizirali ponasanje 43 osobe koje su u vezi najvise sest meseci. Pratili su njihovo ponasanje dok obavljaju specificne zadatke, kao i nacin na koji oni filtriraju vazne od nevaznih informacija. Rezultati sa Univerziteta Leiden i Mariland pokazuju da je "visok nivo strastvene ljubavi kod osoba u ranoj fazi ljubavne veze povezan sa smanjenom kognitivnom kontrolom", odnosno, ispitanici su toliko obuzeti mislima o onome koga vole da je njihova sposobnost koncentracije i obavljanja zadataka smanjena, pise “Hafington Post”. Izvor: vjesti.me Foto: marin/freedigitalphotos.net Vjesti Sveze zaljubljene osobe su slabije koncentrisane na poslove koje bi trebalo da obavljaju, pa ih obavljaju losije, pokazalo je novo americko istrazivanje. Sveze zaljubljene osobe su slabije koncentrisane na poslove koje bi trebalo da obavljaju, pa ih obavljaju losije, pokazalo je novo americko istrazivanje.

Stručnjaci su analizirali ponašanje 43 osobe koje su u vezi najviše šest meseci. Pratili su njihovo ponašanje dok obavljaju specifične zadatke, kao i način na koji oni filtriraju važne od nevažnih informacija.

Rezultati sa Univerziteta Leiden i Mariland pokazuju da je "visok nivo strastvene ljubavi kod osoba u ranoj fazi ljubavne veze povezan sa smanjenom kognitivnom kontrolom", odnosno, ispitanici su toliko obuzeti mislima o onome koga vole da je njihova sposobnost koncentracije i obavljanja zadataka smanjena, piše “Hafington Post”.

Izvor: vjesti.me
Foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare