Aktuelno

Žene veruju da im deca ugrožavaju karijeru?

Rezultati istraživanja koje je obuhvatilo 100 hiljada žena donelo je veoma zanimljive rezultate. Naime, čak 81 odsto žena boji se da će im deca nauditi karijeri.

Ponedeljak, 02.12.2013.

13:26

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zene veruju da im deca ugrozavaju karijeru? Vise od 80 odsto zena veruje da ce im radjanje deteta naskoditi karijeri, navodi se u novom istrazivanju. Vecina zena ima problem kako da balasnira porodicu i posao, a vecina ih je ubedjeno da one majke koje rade pola radnog vremena nisu dovoljno posvecene poslu. Bez obzira na to, 89 odsto i dalje veruje da su zene, koje su u isto vreme dobre mame i uspesne na poslu su bolji uzori u drustvu. Jedna od autorki studije, ujedno i sefica ugledne firme i majka devetoro dece, Helena Morisej kaze da su zene razapete izmedju kuce i posla. "Neverovatno je da 91 odsto zena veruje da bitnije pozicije zahtevaju pritisak i produzeno radno vreme, dok 66 odsto misli da posao mora biti njihov prioritet", kaze ona – "Mislim da zene uspehom smatraju samo ako su na raspolaganju 24/7, sto je sramota" Sta vi mislite kakvo je stanje u nasoj zemlji? Da li zene u Srbiji odlazu radjanje dece zbog posla? foto: franky242/freedigitalphotos.net Super zena Rezultati istrazivanja koje je obuhvatilo 100 hiljada zena donelo je veoma zanimljive rezultate. Naime, cak 81 odsto zena boji se da ce im deca nauditi karijeri. Rezultati istrazivanja koje je obuhvatilo 100 hiljada zena donelo je veoma zanimljive rezultate. Naime, cak 81 odsto zena boji se da ce im deca nauditi karijeri.

Više od 80 odsto žena veruje da će im rađanje deteta naškoditi karijeri, navodi se u novom istraživanju.

Većina žena ima problem kako da balasnira porodicu i posao, a većina ih je ubeđeno da one majke koje rade pola radnog vremena nisu dovoljno posvećene poslu.

Bez obzira na to, 89 odsto i dalje veruje da su žene, koje su u isto vreme dobre mame i uspešne na poslu su bolji uzori u društvu.

Jedna od autorki studije, ujedno i šefica ugledne firme i majka devetoro dece, Helena Morisej kaže da su žene razapete između kuće i posla.

"Neverovatno je da 91 odsto žena veruje da bitnije pozicije zahtevaju pritisak i produženo radno vreme, dok 66 odsto misli da posao mora biti njihov prioritet", kaže ona – "Mislim da žene uspehom smatraju samo ako su na raspolaganju 24/7, što je sramota"

Šta vi mislite kakvo je stanje u našoj zemlji? Da li žene u Srbiji odlažu rađanje dece zbog posla?

foto: franky242/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare