Aktuelno

Zašto je važno imati sliku na profilu Linkedina?

Nije tajna da poslodavci kandidate za posao uglavnom prvo potraže na Fejsbuku i Linkedinu. Upravo zbog toga, u novoj studiji se tvrdi da profil slika može biti odlučujući faktor pri rešavanju hoće li će vas pozvati na intervju ili neće.

Subota, 15.12.2012.

23:10

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zasto je vazno imati sliku na profilu Linkedina? U studiji, poslodavci su pregledali profile kandidata na Linkedinu kako bi odlucili hoce li razmatrati njihovu prijavu za predstojeci razgovor za posao. Rezultati su pokazali da su kandidati sa slikom na profilu uglavnom bili pozvani na intervju. Cak su bolje prolazili i oni sa neadekvatnom slikom, za razliku od pojedinaca koji je uopste nisu ni imali. Pitate se zasto? Menadzeri ljudskih resursa vise vole profile sa slikama nego one bez slika, zbog toga sto na taj nacin mogu stvoriti pozitivan ili negativan utisak o kandidatu, te lakse odluciti hoce li on biti pozvan na razgovor. Nazalost, vrlo je verovatno da kandidati bez slike na profilu u vecini slucajeva mozda nece ni uci u uzi izbor i zato nije losa ideja da, ukoliko vec niste, sredite svoj profil na Linkedinu i tako sebi povecate sanse za posao. Foto: healingdream/FreeDigitalPhotos.net Super zena Nije tajna da poslodavci kandidate za posao uglavnom prvo potraze na Fejsbuku i Linkedinu. Upravo zbog toga, u novoj studiji se tvrdi da profil slika moze biti odlucujuci faktor pri resavanju hoce li ce vas pozvati na intervju ili nece. Nova studija otkriva da slika na profilu moze biti odlucujuci faktor da li ce vas pozvati na intervju ili nece.

U studiji, poslodavci su pregledali profile kandidata na Linkedinu kako bi odlučili hoće li razmatrati njihovu prijavu za predstojeći razgovor za posao. Rezultati su pokazali da su kandidati sa slikom na profilu uglavnom bili pozvani na intervju. Čak su bolje prolazili i oni sa neadekvatnom slikom, za razliku od pojedinaca koji je uopšte nisu ni imali.

Pitate se zašto?

Menadžeri ljudskih resursa više vole profile sa slikama nego one bez slika, zbog toga što na taj način mogu stvoriti pozitivan ili negativan utisak o kandidatu, te lakše odlučiti hoće li on biti pozvan na razgovor.

Nažalost, vrlo je verovatno da kandidati bez slike na profilu u većini slučajeva možda neće ni ući u uži izbor i zato nije loša ideja da, ukoliko već niste, sredite svoj profil na Linkedinu i tako sebi povećate šanse za posao.

Foto: healingdream/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.