Uređenje doma

Okrutno: Dobili blizance, jednog odbili da uzmu jer je bolestan

Devojka sa Tajlanda koja je u zamenu za novac pristala da bude surogat majka paru iz Australije je rodila blizance. Par jednu bebu nije hteo da uzme jer se rodila s Daunovim sindromom.

Ponedeljak, 04.08.2014.

13:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Neimenovani par iz Australije ponudio je dvadesetjednogodišnjoj Pataramoni Džanbui 14.300 dolara da im rodi dete. Kada su saznali da devojka nosi blizance ponudili su joj dodatnih 1.700 dolara.

Ipak, kada se porodila oni su odlučili da uzmu samo devojčicu, dok su dečaka ostavili devojci samo zato što je imao Daunov sindrom i tešku srčanu manu.

Dečak je tako ostavo kod Pataramone koja je siromašna i jedva sastavlja kraj s krajem. Srećom, u međuvremenu su za njenu priču saznali ljudi iz jedne humanitarne organizacije koji su organizovali kampanju "Hope For Gammy“ i za surogat majku i Gamija prikupili oko 50 hiljada dolara.

"Želela bih da poručim svim ženama na Tajlandu da se ne upuštaju u biznis surogat majki. Nemojte misliti samo na novac. Ako nešto pođe po zlu, niko vam neće pomoći, dete će živeti odbačeno od društva, a vi ćete morati da preuzmete brigu o njemu“, rekla je ona.

Inače, australijski par je znao da će beba imati Daunov sindrom zvog čega su insistirali da surogat majka pobaci što je ona odbijala.

Par, koji je rođeno dete odbacio, joj na kraju nije ni isplatio celu sumu već su joj ostali dužni još 2.300 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.