Veze i odnosi

Seks u braku: Gde grešite?

Iako toga najčešće nisu ni svesni, mnogi parovi stalno ponavljaju iste greške u seksu, a onda se pitaju što nije u redu u njihovom odnosu…

Ponedeljak, 22.12.2014.

15:42

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Stručnjaci su složni – ključ srećnog braka krije se u zdravom, uzbudljivom i redovnom seksualnom životu. Nažalost, upravo seks u mnogim vezama prvi strada pod uticajem svakodnevnih problema. Mnogi parovi čine gotovo identične greške u seksu u braku.

Lenjost i pasivnost

Kada se muškarci i žene žale na svoju drugu polovinu, obično žalbe idu na račun pasivnosti. Nemojte samo da ležite i čekate da druga strana sve odradi. Za tango je, kao što znate, potrebno dvoje. Svako voli aktivnog ljubavnika. Svojim umećem i aktivnošću učinite seks nezaboravnom iskustvom.

Uvek isto

Rutina je dobra samo u smislu redovnog seksa. Međutim, kada je reč o seksualnim veštinama, držite se što dalje od rutine. Rutinski seks je dosadan jer je predvidiv. Kako biste uvek održavali plamen strasti, okrenite se novotarijama i mašti.

Poređenje s bivšima

Nemojte izazivati probleme u braku. Drugim rečima, nemojte spominjati ni dobra, ali ni loša iskustva u seksu s pređašnjim ljubavnicima. Usredsredite se na trenutnog ljubavnika i uživajte u njemu. Svaka osoba je jedinstvena i nema sumnje da i sa ovim partnerom možete uživati podjednako dobro, ali i naučiti neke nove stvari.

Samo ćutite

Problem je to što žene u braku uglavnom otkrivaju svoje želje, a bez toga muškarac ne može da zna šta bi trebalo da čini. Seks je oblik komunikacije, i to one dvosmerne. Obe strane bi trebalo da uživaju, pa je dobro reći i ono što želite, ali i ono što ne želite. Možda će vam na početku to biti malo neugodno, ali vremenom će postati lakše. Nagrada? Više užitka za oboje.

Neprivlačan donji veš

Nakon nekog vremena partneri u vezi prestaju da zavode jedno drugo i u krevet odlaze u velikim i udobnim pidžamama. Više ne vide jedno drugo kao seksipilne osobe… Vratite, zato, strast u vezu pomoću privlačnog donjeg veša. Nabacite na sebe nešto seksi i seksualna dinamika odmah će se promeniti.

Nema više zavođenja

Mnogi parovi priznaju da je iz njihovog braka zavođenje potpuno iščezlo, a to podjednako pogađa i žene i muškarce. Sećate se kako ste se ponašali na početku veze? Nema razloga da to ne nastavite i dalje. Budući da ste sad već zajedno, stvari možete dodatno začiniti. Na primer, pre nego što dođete kući, započnite igru seksi porukama preko e-maila ili mobitela. Takođe, ako ste se dogovorili za sastanak, možete mu u par reči objasniti šta ga čeka.

Izvor: tportal.hr
Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.