Veze i odnosi

Šta muškarci prvo primete na vama?

Na prvom sastanku najvažnije je ostaviti dobar prvi utisak. Pročitajte šta je ono što će druga polovina odmah primetiti na vama.

Sreda, 23.04.2014.

10:17

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Verovali ili ne, imamo samo 12 minuta da impresioniramo muškarca ili ženu koji sede preko puta nas.

Prvo što će potencijalni partner primetiti na vama jeste osmeh, a to je reklo čak 64 odsto ispitanih. Sa 58 odsto na drugom mestu se nalazi kontakt očima koji je vrlo važan, a potom sledi boja glasa koju primećuje 25 odsto ispitanika.

Ono što odbija potencijalnog partnera u 59 odsto slučajeva jeste miris tela. Na drugom mestu 53 odsto ispitanika izdvojilo je da ih posebno odbija loš zadah iz usta, dok se jedan od deset ispitanika “hladi” ako osoba preko puta psuje.

Rezultati istraživanja su pokazali da sve više ljudi proverava osobe s kojima će izaći na sastanak putem Gugla i društvenih mreža. Takođe, zanimljivo je da 25 odsto ispitanika drastično promeni svoj izgled pre izlaska jer želi da impresionira drugu polovinu.

“Rezultati istraživanja su pokazali da su male stvari zaista bitne. Dakle, svaka osoba može malo da poradi na sebi i tako poboljša opšti utisak”, objasnila je psiholog Dona Doson.

foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.