Veze i odnosi

Opasan seksualni trend sve popularniji među mladima

Mladi sve ranije stupaju u seksualne odnose i čini se da se na taj čin danas gleda mnogo drugačije nego ranije. Generacije su postale slobodnije po pitanju mnogih stvari, pa i po pitanju seksualnih odnosa. Ono što zabrinjava jeste sve učestalije upuštanje mladih u neobavezne seksualne odnose.

Utorak, 22.04.2014.

13:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Iako je za mnoge još povezan osećaj ljubavi i bliskosti sa pojmom seksualnog odnosa, postoje mnogi mladi koji smatraju da se ove stvari mogu odvojiti i kako je stvar popularnosti u društvu imati prijatelja s povlasticama.

Da se seksualnost danas posmatra na drugačiji način potvrđuje i psiholog Tanja Stanić za Magazin.net. hr.

Ona kaže kako mladi danas stupaju u odnose vrlo rano i iz pogrešnih razloga.

"Ovakvi odnosi se često završe tako što devojke izađu povređene i razočarane, a trendovi poput selfi, belfi i ostalih eksplicitnih fotografija koje dospevaju na društvene mreže postao je opasan trend, koji će ostaviti ozbiljne posledice na mlade“, smatra Stanićeva.

Potreba da se intima podeli sa svetom zapravo je potreba za priznanjem, jer koliko lajkova skupite ispada da toliko vredite.

Najvažnije je da roditelji još u najranijem dobu pomognu deci da izgrade samopoštovanje, jer će tako znati koliko vrede i bez društvenih mreža.

Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.