Veze i odnosi

Žene ponekad glume požudu da bi zadržale partnera?

Ako ste nekada inicirali seks zbog užitka, mogli bi da se iznenadite, jer ste možda podsvesno samo želeli da zadržite partnera kraj sebe.

Četvrtak, 12.12.2013.

18:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zene ponekad glume pozudu da bi zadrzale partnera? To bi ukratko bila informacija objavljena u novoj studiji "Psiholoska nauka“. Istrazivaci su u dva navrata ispitivali 50 heteroseksualnih partnera (jedan put kada su zene bile plodne, a drugi put kada to nisu bile) i zakljucili su da zene kada nisu plodne iniciraju seks s partnerom ako osete da on nije dovoljno ulagao u vezu i da gubi interes. “Ako zene zele odnos kada nisu plodne, mora da postoji razlog van zelje za zacecem“, navodi dr Nikolas Greb autor studije i dodaje: “Smatramo da je to u svrhu zadrzavanja partnera u blizini i ocuvanja njegovog interesa za partnerku“. Dodaje da ovakve reakcije kod zena primecuju samo kada zene puno ulazu u vezu, a muskarci ne. Istrazivanje potvrdjuje tezu da je vecina zena, tacnije cak 80 odsto barem jednom u zivotu odglumila orgazam, a najcesci razlog koji su navele je zelja da usrece svog partnera izazvane strahom od prevare. Naglasavanje da je muskarac taj koji treba zeni da priusti vrhunski orgazam ponekada dovodi do toga da se i muskaraci pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili ocekivanja. Izvor: ordinacija.hr screenshot/youtube ordinacija.hr Ako ste nekada inicirali seks zbog uzitka, mogli bi da se iznenadite, jer ste mozda podsvesno samo zeleli da zadrzite partnera kraj sebe. Ako ste nekada inicirali seks zbog uzitka, mogli bi da se iznenadite, jer ste mozda podsvesno samo zeleli da zadrzite partnera kraj sebe.

To bi ukratko bila informacija objavljena u novoj studiji "Psihološka nauka“. Istraživači su u dva navrata ispitivali 50 heteroseksualnih partnera (jedan put kada su žene bile plodne, a drugi put kada to nisu bile) i zaključili su da žene kada nisu plodne iniciraju seks s partnerom ako osete da on nije dovoljno ulagao u vezu i da gubi interes.

“Ako žene žele odnos kada nisu plodne, mora da postoji razlog van želje za začećem“, navodi dr Nikolas Greb autor studije i dodaje: “Smatramo da je to u svrhu zadržavanja partnera u blizini i očuvanja njegovog interesa za partnerku“. Dodaje da ovakve reakcije kod žena primećuju samo kada žene puno ulažu u vezu, a muškarci ne.

Istraživanje potvrđuje tezu da je većina žena, tačnije čak 80 odsto barem jednom u životu odglumila orgazam, a najčešći razlog koji su navele je želja da usreće svog partnera izazvane strahom od prevare.

Naglašavanje da je muškarac taj koji treba ženi da priušti vrhunski orgazam ponekada dovodi do toga da se i muškaraci pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili očekivanja.

Izvor: ordinacija.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare