Veze i odnosi

Tri važna uslova za dobar seks

Sveće, muzika, mirisi... Lepo, ali nedovoljno. Ključni uslovi za uživanje s partnerom su daleko prozaičniji nego što se obično misli.

Petak, 22.11.2013.

13:58

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Tri vazna uslova za dobar seks Dr Laura Berman je svetski poznat strucnjak u oblasti seksualnog obrazovanja. Objavila je brojne knjige o seksualnosti, medju kojima su i "Kako razgovarati s decom o seksu", "Nije do njega, vec do vas", "Seks pun ljubavi", I jos mnoge druge. Evo sta dr Laura kaze koja su tri glavna uslova za dobar seks. Prvi uslov - snazno i zdravo telo Ovde je rec o misicima. I njihovoj snazi. Laura istice da je veoma vazno imati snazne pelvicne misice, koji doprinose opstem zdravlju reproduktivnih organa. U seksu, ovi misici mogu uciniti cuda u pogledu telesnih reakcija na partnerovu stimulaciju. Zato je pravilo "broj 1" odrzavati njihovu snagu i to pomocu Kegelovih vezbi. Nekoliko stotina dnevno - to je mera koju preporucuje dr Berman. Drugi uslov - kreativan duh Sta je to u knjizi "Pedeset nijansi - siva" sto je privuklo toliku paznju citalaca? Nije poenta u tome sto pokrece libido, vec sto inspirise zene da pronadju i ojacaju sopstveni "misic za fantaziju". Jedna od kljucnih erotskih tacaka zasniva se na potpunoj predaji, dakle fantaziji koja se lako moze dopasti "alfa" zenama. Dozvolite svom partneru da preuzme potpunu kontrolu, zakazite i ljubavni sastanak "potpune predaje" s njim, a ako vam to niposto nije po ukusu, osmislite zajednicku strategiju za jacanje fantazije. Kreativnost je vazna iz jednostavnog razloga - najsnazniji seksualni organ je mozak! Treci uslov - otvoreno srce Koliko god da prizeljkujemo duboke i snazne seksualne dozivljaje sa partnerom, desava se da nam svakodnevica ili nesto sto on kaze i ucini u trenutku zatvori srce. I ta se reakcija moze otkloniti vezbom. Zamislite takvu situaciju, a onda zamislite i kako vam se srce otvara, poput cveta. Zamislite kako vam se grudni kos siri i puni svetlom. Tako ce se pokrenuti kanali ljubavi, radosti i - pre svega, seksualne energije. Izvor: lovesensa.rs screenshot/You Tube lovesensa.rs Svece, muzika, mirisi... Lepo, ali nedovoljno. Kljucni uslovi za uzivanje s partnerom su daleko prozaicniji nego sto se obicno misli. Svece, muzika, mirisi... Lepo, ali nedovoljno. Kljucni uslovi za uzivanje s partnerom su daleko prozaicniji nego sto se obicno misli.

Dr Laura Berman je svetski poznat stručnjak u oblasti seksualnog obrazovanja. Objavila je brojne knjige o seksualnosti, među kojima su i "Kako razgovarati s decom o seksu", "Nije do njega, već do vas", "Seks pun ljubavi", I još mnoge druge. Evo šta dr Laura kaže koja su tri glavna uslova za dobar seks.

Prvi uslov - snažno i zdravo telo

Ovde je reč o mišićima. I njihovoj snazi. Laura ističe da je veoma važno imati snažne pelvične mišiće, koji doprinose opštem zdravlju reproduktivnih organa. U seksu, ovi mišići mogu učiniti čuda u pogledu telesnih reakcija na partnerovu stimulaciju. Zato je pravilo "broj 1" održavati njihovu snagu i to pomoću Kegelovih vežbi. Nekoliko stotina dnevno - to je mera koju preporučuje dr Berman.

Drugi uslov - kreativan duh

Šta je to u knjizi "Pedeset nijansi - siva" što je privuklo toliku pažnju čitalaca? Nije poenta u tome što pokreće libido, već što inspiriše žene da pronađu i ojačaju sopstveni "mišić za fantaziju". Jedna od ključnih erotskih tačaka zasniva se na potpunoj predaji, dakle fantaziji koja se lako može dopasti "alfa" ženama. Dozvolite svom partneru da preuzme potpunu kontrolu, zakažite i ljubavni sastanak "potpune predaje" s njim, a ako vam to nipošto nije po ukusu, osmislite zajedničku strategiju za jačanje fantazije. Kreativnost je važna iz jednostavnog razloga - najsnažniji seksualni organ je mozak!

Treći uslov - otvoreno srce

Koliko god da priželjkujemo duboke i snažne seksualne doživljaje sa partnerom, dešava se da nam svakodnevica ili nešto što on kaže i učini u trenutku zatvori srce. I ta se reakcija može otkloniti vežbom. Zamislite takvu situaciju, a onda zamislite i kako vam se srce otvara, poput cveta. Zamislite kako vam se grudni koš širi i puni svetlom. Tako će se pokrenuti kanali ljubavi, radosti i - pre svega, seksualne energije.

Izvor: lovesensa.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.