Veze i odnosi

Koji je najvažniji faktor za uspešnu vezu?

Bitno je razumevanje, bitan je i seks, ali je još bitnije da znate koji je omiljeni kolač vašeg dragog, na primer...

Četvrtak, 29.08.2013.

18:52

Izvor: Cosmopolitan.rs

Default images

Podeli:

Koji je najvazniji faktor za uspesnu vezu? Mnoge studije pokazale su da se odredjenim faktorima moze predvideti buducnost jedne veze. Tim istrazivaca na celu sa Robertom Epstinom, psihologom na Americkom institutu za bihejvioralna istrazivanja, odlucili su da naprave jos jedno istrazivanje na ovu temu, ne bi li utvrdili koje su vestine najvaznije za opstajanje jedne veze. Tacno 2.201 osoba ucestvovala je istrazivanju pod nazivom Epstein Love Competencies Inventory. Prva stvar na listi bitnih fakotra za uspesnost veze bila je dobro poznavanje partnera i sposobnost vodjenja stabilnog zivota kod oboje. Dakle, naravno da je vazno da znate njegovu omiljenu pozu u seksu, ali su podjednako vazne i sve one manje seksi stvari kao - koji zacin ne podnosi u jelu i zasto mu vuneni salovi stvaraju iritaciju na vratu. Ovi podaci nisu ni malo iznenadili naucnike koji navode da na listi vaznih faktora za uspesnu vezu stoje jos i zivotne vestine poput sposobnosti upravljanja novcem, zadrzavanja posla, vodjenje racuna o zdravlju i slicno. Naravno da nam se sve ovo cini kranje logicnim, ali ostaje otvoreno pitanje - zasto se dodjavola toliko cesto zaljubljujemo u one hirovite, razludjene, lose momke koji ne mogu da zapamte ni da uz jutarnju kafu najvise volimo cokoladni mafin? izvor i foto: cosmopolitan; ambro/freedigitalphotos.net Cosmopolitan.rs Bitno je razumevanje, bitan je i seks, ali je jos bitnije da znate koji je omiljeni kolac vaseg dragog, na primer... Bitno je razumevanje, bitan je i seks, ali je jos bitnije da znate koji je omiljeni kolac vaseg dragog, na primer...

Mnoge studije pokazale su da se određenim faktorima može predvideti budućnost jedne veze. Tim istraživača na čelu sa Robertom Epstinom, psihologom na Američkom institutu za bihejvioralna istraživanja, odlučili su da naprave još jedno istraživanje na ovu temu, ne bi li utvrdili koje su veštine najvažnije za opstajanje jedne veze.

Tačno 2.201 osoba učestvovala je istraživanju pod nazivom Epstein Love Competencies Inventory.

Prva stvar na listi bitnih fakotra za uspešnost veze bila je dobro poznavanje partnera i sposobnost vođenja stabilnog života kod oboje. Dakle, naravno da je važno da znate njegovu omiljenu pozu u seksu, ali su podjednako važne i sve one manje seksi stvari kao - koji začin ne podnosi u jelu i zašto mu vuneni šalovi stvaraju iritaciju na vratu.

Ovi podaci nisu ni malo iznenadili naučnike koji navode da na listi važnih faktora za uspešnu vezu stoje još i životne veštine poput sposobnosti upravljanja novcem, zadržavanja posla, vođenje računa o zdravlju i slično.

Naravno da nam se sve ovo čini kranje logičnim, ali ostaje otvoreno pitanje - zašto se dođavola toliko često zaljubljujemo u one hirovite, razluđene, loše momke koji ne mogu da zapamte ni da uz jutarnju kafu najviše volimo čokoladni mafin?

izvor i foto: cosmopolitan; ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.