Veze i odnosi

Najbolji način da sačuvate brak je...

Zaboravite na dramatično lupanje vratima i zvocanje zbog prljavih čarapa svuda po sobi. Frustracije zadržite za sebe i živećete sa svojim princem srećno do kraja života, baš kao u bajci. Barem tako kažu stručnjaci.

Ponedeljak, 22.07.2013.

13:47

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Najbolji nacin da sacuvate brak je... Najbolji savet koji vam iskusna osoba moze dati, sto se tice braka, jeste da naucite vestinu izbegavanja sukoba. Izgleda da je kljuc za dugotrajan brak (ne obavezno i srecan) biti tih. Ovaj savet je suprotan onome sto nas obicno savetuju da radimo u vezama, a to je da budemo iskreni i da imamo otvorenu komunikaciju. Medjutim, psiholozi kazu kako je za starije parove to najbolji nacin da se mir odrzi posle godina zvocanja i trzavica. Naucnici su pratili razvoj 127 bracnih parova tokom trinaest godina i snimali petnaestominutne rasprave izmedju njih, analizirajuci kakva im je komunikacija. “Moguce je da i godine zivota i duzina braka igraju ulogu u povecanom izbegavanju sukoba”, zakljucuje vodeca autorka istrazivanja, doktorka Sara Holi sa Drzavnog univerziteta u San Francisku. I ako ste na pocetku veze ili braka, dugotrajni brak nije nesto sto treba olako shvatiti. Jedna malo starija studija je pokazala da je "odljubljivanje", momenat u kome vise ne osecate stastvenu hemiju koja je strujala medju vama, postao glavni razlog za razvod, cak vazniji od prevare! izvor i foto: cosmopolitan; photostock/freedigitalphotos.net Cosmopolitan.rs Zaboravite na dramaticno lupanje vratima i zvocanje zbog prljavih carapa svuda po sobi. Frustracije zadrzite za sebe i zivecete sa svojim princem srecno do kraja zivota, bas kao u bajci. Barem tako kazu strucnjaci. Zaboravite na dramaticno lupanje vratima i zvocanje zbog prljavih carapa svuda po sobi. Frustracije zadrzite za sebe i zivecete sa svojim princem srecno do kraja zivota, bas kao u bajci. Barem tako kazu strucnjaci.

Najbolji savet koji vam iskusna osoba može dati, što se tiče braka, jeste da naučite veštinu izbegavanja sukoba. Izgleda da je ključ za dugotrajan brak (ne obavezno i srećan) biti tih.

Ovaj savet je suprotan onome što nas obično savetuju da radimo u vezama, a to je da budemo iskreni i da imamo otvorenu komunikaciju. Međutim, psiholozi kažu kako je za starije parove to najbolji način da se mir održi posle godina zvocanja i trzavica.

Naučnici su pratili razvoj 127 bračnih parova tokom trinaest godina i snimali petnaestominutne rasprave između njih, analizirajući kakva im je komunikacija.

“Moguće je da i godine života i dužina braka igraju ulogu u povećanom izbegavanju sukoba”, zaključuje vodeća autorka istraživanja, doktorka Sara Holi sa Državnog univerziteta u San Francisku.

I ako ste na početku veze ili braka, dugotrajni brak nije nešto što treba olako shvatiti. Jedna malo starija studija je pokazala da je "odljubljivanje", momenat u kome više ne osećate stastvenu hemiju koja je strujala među vama, postao glavni razlog za razvod, čak važniji od prevare!

izvor i foto: cosmopolitan; photostock/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.