Veze i odnosi

Na koga su ljubomorni muškarci, a na koga žene?

Nedavno sprovedena studija konačno je došla do odgovora na pitanje šta izaziva ljubomoru kod muškaraca i žena...

Sreda, 17.07.2013.

18:53

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Na koga su ljubomorni muskarci, a na koga zene? Tim spanskih i holandskih naucnika u udruzenoj studiji utvrdio je sta izaziva ljubomoru kod oba pola. Muskarci su najnesigurniji kada moraju da se takmice sa bogatim i privlacnim ljudima. Ipak, u ovom slucaju postoji izuzetak, a to su visoki muskarci. Naime, oni su najmanje ljubomorni, a istrazivaci to objasnjavaju cinjenicom da se u mnogim drustvima visina povezuje s privlacnoscu i dominacijom. Studija pokazuje da u zenama ljubomoru izaziva lepota i sarm ostalih zena, bez obzira na to da li su visoke ili niske. Ipak, zanimljivo je da one svoju ljubomoru manje iskazuju prema suparnicama cija je telesna gradja slicna njihovoj. Najvisi stepen ljubomore, pak, osecaju prema onima koje imaju manekensku gradju, uspesnu karijeru, dominantnu prirodu i zavidan drustveni status. foto: marin/freedigitalphotos.net Super zena, T.T. Nedavno sprovedena studija konacno je dosla do odgovora na pitanje sta izaziva ljubomoru kod muskaraca i zena... Nedavno sprovedena studija konacno je dosla do odgovora na pitanje sta izaziva ljubomoru kod muskaraca i zena...

Tim španskih i holandskih naučnika u udruženoj studiji utvrdio je šta izaziva ljubomoru kod oba pola.

Muškarci su najnesigurniji kada moraju da se takmiče sa bogatim i privlačnim ljudima. Ipak, u ovom slučaju postoji izuzetak, a to su visoki muškarci. Naime, oni su najmanje ljubomorni, a istraživači to objašnjavaju činjenicom da se u mnogim društvima visina povezuje s privlačnošću i dominacijom.

Studija pokazuje da u ženama ljubomoru izaziva lepota i šarm ostalih žena, bez obzira na to da li su visoke ili niske. Ipak, zanimljivo je da one svoju ljubomoru manje iskazuju prema suparnicama čija je telesna građa slična njihovoj.

Najviši stepen ljubomore, pak, osećaju prema onima koje imaju manekensku građu, uspešnu karijeru, dominantnu prirodu i zavidan društveni status.

foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare