Veze i odnosi

Ključ za dobar seks je...

Stranica YourTango u saradnji sa kompanijom Durex sprovela je istraživanje čiji su rezultati pokazali da je za dobar seks najvažnija emocionalna povezanost.

Nedelja, 30.06.2013.

14:51

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kljuc za dobar seks je... Naime, cak 96 odsto ispitanika kaze da je seks najbolji s osobom sa kojom ste emotivno povezani. Upravo ta emotivna povezanost pruza samopuzdanje u seksualne mogucnosti partnera. Odlican afrodizijak je i kada vam partner udeli kompliment. Ipak, rezultati su pokazali da su tri kljucna elementa bitna za dobar seks: fizicka privlacnost, emotivna intimnost i osecaj da vas neko voli. “Ovo istrazivanje govori da seks nije primarno fizicki cin, jer pribliziti se emocionalno znaci da cete se pribliziti i fizicki”, otkriva Andrea Miler, izvrsna urednica sajta YourTango. Ispitanici su odgovorili i na pitanje koliko cesto imaju seksualne odnose. U proseku je to jednom do dva puta nedeljno, a zeleli bi da se taj broj poveca na tri ili cak pet puta. Isto tako, 90 odsto ispitanika smatra da seks vremenom moze postati sve bolji. foto: marin/freedigitalphotos.net Super zena Stranica YourTango u saradnji sa kompanijom Durex sprovela je istrazivanje ciji su rezultati pokazali da je za dobar seks najvaznija emocionalna povezanost. Stranica YourTango u saradnji sa kompanijom Durex sprovela je istrazivanje ciji su rezultati pokazali da je za dobar seks najvaznija emocionalna povezanost.

Naime, čak 96 odsto ispitanika kaže da je seks najbolji s osobom sa kojom ste emotivno povezani. Upravo ta emotivna povezanost pruža samopuzdanje u seksualne mogućnosti partnera. Odličan afrodizijak je i kada vam partner udeli kompliment.

Ipak, rezultati su pokazali da su tri ključna elementa bitna za dobar seks: fizička privlačnost, emotivna intimnost i osećaj da vas neko voli.

“Ovo istraživanje govori da seks nije primarno fizički čin, jer približiti se emocionalno znači da ćete se približiti i fizički”, otkriva Andrea Miler, izvršna urednica sajta YourTango.

Ispitanici su odgovorili i na pitanje koliko često imaju seksualne odnose. U proseku je to jednom do dva puta nedeljno, a želeli bi da se taj broj poveća na tri ili čak pet puta. Isto tako, 90 odsto ispitanika smatra da seks vremenom može postati sve bolji.

foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.