Veze i odnosi

Kada muškarce najviše brine veličina njihovog penisa?

Onda kada dimenziju svoje muškosti moraju uporediti s prijateljima! I to ih čak više brine nego mišljenje njihovih partnerki.

Nedelja, 16.06.2013.

13:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kada muskarce najvise brine velicina njihovog penisa? Iako vecina muskaraca tvrdi da u krevetu velicina nije najvaznija mnogi priznaju da se jos uvek osecaju nesigurno kada treba da se uporede sa svojim prijateljima, tvrde rezultati nove studije. Tim naucnika sa Univerziteta Viktorija tvrdi da vecina muskaraca izmedju 18 i 76 godina oseca nesigurnost kada je rec o njihovoj tezini, gradji i velicini penisa. “Ne brine ih velicina penisa kada je rec o seksualnom uzitku njihovih partnerki, nego je cesto rec o takmicenju s drugim muskarcima. Mnogi se osecaju nesigurnije tamo gde se njihova velicina moze uporedjivati, npr. u svlacionicama”, objasnjava autorka studije, dr Anabel Cen Feng Ji. Stavise, oni koji pate od sindroma “svlacionica” upravo su zadovoljni velicinom penisa kada je rec o seksualnom zadovoljavanju partnerke. Ipak, zelja za takmicenjem s drugim muzjacima dovodi do opsednutosti bodi bildingom i kultom misicavog tela. “Istrazivanje pokazuje da drustvenim pritiscima pozeljnog imidza nisu izlozene samo zene, vec i da muskarci cesto dele iste sumnje i nesigurnost”, navodi se u zakljucku studije. foto: josh (broma)/flickr.com tportal.hr Onda kada dimenziju svoje muskosti moraju uporediti s prijateljima! I to ih cak vise brine nego misljenje njihovih partnerki. Onda kada dimenziju svoje muskosti moraju uporediti s prijateljima! I to ih cak vise brine nego misljenje njihovih partnerki.

Iako većina muškaraca tvrdi da u krevetu veličina nije najvažnija mnogi priznaju da se još uvek osećaju nesigurno kada treba da se uporede sa svojim prijateljima, tvrde rezultati nove studije.

Tim naučnika sa Univerziteta Viktorija tvrdi da većina muškaraca između 18 i 76 godina oseća nesigurnost kada je reć o njihovoj težini, građi i veličini penisa.

“Ne brine ih veličina penisa kada je reč o seksualnom užitku njihovih partnerki, nego je često reč o takmičenju s drugim muškarcima. Mnogi se osećaju nesigurnije tamo gde se njihova veličina može upoređivati, npr. u svlačionicama”, objašnjava autorka studije, dr Anabel Čen Feng Ji.

Štaviše, oni koji pate od sindroma “svlačionica” upravo su zadovoljni veličinom penisa kada je reč o seksualnom zadovoljavanju partnerke. Ipak, želja za takmičenjem s drugim mužjacima dovodi do opsednutosti bodi bildingom i kultom mišićavog tela.

“Istraživanje pokazuje da društvenim pritiscima poželjnog imidža nisu izložene samo žene, već i da muškarci često dele iste sumnje i nesigurnost”, navodi se u zaključku studije.

foto: josh (broma)/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.