Uređenje doma

Cveće je najlepši ukras doma

Sada je pravi trenutak da nabavite cveće kojim ćete da oplemenite životni prostor. Zelene biljke unose lepotu, svežinu i snagu proleća.

Utorak, 19.03.2013.

19:41

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Cvece je najlepsi ukras doma Kada ne znate koji ukras da stavite na komodu, policu za knjige ili na pod, odaberite biljku u saksiji i necete pogresiti. Ona ce uneti osvezenje i lepotu prirode, a nece opteretiti prostor kao skulptura, tabure, lampa ili drugi detalj. U vecini stanova postoji bar jedna saksija sa cvecem, a buduci da ce trend prirodnog ukrasavanja biti u modi narednih sezona, napravite mesta za bambuse, fikuse, palme, orhideje i ostale atraktivne sobne biljke. Sada je pravi trenutak da nabavite cvece kojim cete da oplemenite zivotni prostor. Prvo se informisite kojim biljkama odgovara pozicija vaseg doma, odnosno koje bolje podnose svetlo, a koje tamu i koliko su zahtevne za odrzavanje. Izbor je zaista ogroman i nece biti problem da pronadjete one koje vam najvise odgovaraju. Veoma lepo izgleda u kuci i drvo masline, kao i limuna koje daje ukusne i zdrave plodove, njima je potrebno dovoljno svetlosti i prostora da bi mogli da se razviju. Kod visokih biljaka najvaznije je da napravite pravi izbor sa saksijom, jer je ona velika zbog korena i odmah upada u oci. Vazno je da bude u skladu s bojama i stilski ukomponovana sa namestajem, ali i da odgovara biljci, jer ce u protivnom da vene. Visoke biljke i drvece u saksiji deluje najefektnije u dekorativnom smislu, ali ako niste njihov ljubitelj, odaberite manje cvece i rasporedite ga po sobi. Na vise police ili vrh ormara mozete da stavite puzavice koje lepo padaju, u biblioteci izmedju knjiga mozete da poredjate male saksije sa cvecem u boji, koje mozete da stavite i na okvir prozora, ram na radijatoru, na TV komodu... Izvor: novosti.rs Foto: sxc.hu novosti.rs Sada je pravi trenutak da nabavite cvece kojim cete da oplemenite zivotni prostor. Zelene biljke unose lepotu, svezinu i snagu proleca. Sada je pravi trenutak da nabavite cvece kojim cete da oplemenite zivotni prostor. Zelene biljke unose lepotu, svezinu i snagu proleca.

Kada ne znate koji ukras da stavite na komodu, policu za knjige ili na pod, odaberite biljku u saksiji i nećete pogrešiti.

Ona će uneti osveženje i lepotu prirode, a neće opteretiti prostor kao skulptura, tabure, lampa ili drugi detalj.

U većini stanova postoji bar jedna saksija sa cvećem, a budući da će trend prirodnog ukrašavanja biti u modi narednih sezona, napravite mesta za bambuse, fikuse, palme, orhideje i ostale atraktivne sobne biljke.

Sada je pravi trenutak da nabavite cveće kojim ćete da oplemenite životni prostor. Prvo se informišite kojim biljkama odgovara pozicija vašeg doma, odnosno koje bolje podnose svetlo, a koje tamu i koliko su zahtevne za održavanje. Izbor je zaista ogroman i neće biti problem da pronađete one koje vam najviše odgovaraju. Veoma lepo izgleda u kući i drvo masline, kao i limuna koje daje ukusne i zdrave plodove, njima je potrebno dovoljno svetlosti i prostora da bi mogli da se razviju.

Kod visokih biljaka najvažnije je da napravite pravi izbor sa saksijom, jer je ona velika zbog korena i odmah upada u oči.

Važno je da bude u skladu s bojama i stilski ukomponovana sa nameštajem, ali i da odgovara biljci, jer će u protivnom da vene.

Visoke biljke i drveće u saksiji deluje najefektnije u dekorativnom smislu, ali ako niste njihov ljubitelj, odaberite manje cveće i rasporedite ga po sobi.

Na više police ili vrh ormara možete da stavite puzavice koje lepo padaju, u biblioteci između knjiga možete da poređate male saksije sa cvećem u boji, koje možete da stavite i na okvir prozora, ram na radijatoru, na TV komodu...

Izvor: novosti.rs
Foto: sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare