Četvrtak, 24.04.2014.

16:46

Postoji način da se spase brak nakon nevere

Izvor: Super žena

Postoji naèin da se spase brak nakon nevere IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Rim

pre 10 godina

Svi mešaju 2 stvari, uglavnom iz interesa, odnosno ugla iz kojeg gledaju:

JEDNO je slučajna prevara, tipa zapio se na proslavi 30 godina mature, u to je trajalo mesec-dva. Onda kažeš ne zato što te grize savest, nego sto sa tim prekidas i želis iskreno da nastavis brak u kome si sustinski zadovoljan.

SASVIM DRUGO je kad si u paralelnoj vezi godinama, znam neke i po 10 i više. Ne postoji supruga koja ne provaljuje da joj muž ima drugu. Nžalost, većina žena je vaspitana kao iz onog vica - okreni glavu, proći će ga, tu su deca, kredit za stan, tolike godine...tralala. Mislim da takve žene ostaju u braku iskljucivo iz koristi i zbog interesa. U suprotnom, treba tražiti stan, posao, nositi celu kucu, brinuti o svemu. Tih pogodnosti neće da se odrekne nijedna ili malo koja.

Nekada su ljubavnice bile k..ve koje gledaju da se ogrebu za nakit, bundu, egzotično putovanje, danas se vremena menjaju. Žene koje okreću glavu, to debelo naplaćuju. I unesrećuju i svoju decu koja nema šanse da ne vide i ne osećaju. Samo nastavljaju krug jednog lažnog života u kome je važna forma i u kome realno niko nije srećan.

Zato mislim da ovi aktivistički i motivacioni tekstovi na temu opraštanja, samo zamagljuju suštinu i zaglibljuju ljude u površnost i malogradjanštninu.

Mislite o tome.

zena

pre 10 godina

Jedan istinit slucaj: zena ga uhvatila da je vara I naravno prica kako se pokajao bla bla bla ...poslije mjesec dana kad se zena smirila on nastavio po starom. Pa sad vi vidite sta je iskreno kajanje.

jednostavno

pre 10 godina

Vasi komentari su prepuni ljubomore jer mene moj muz voli a vas verovatno vas ne. Meni je najbolji dokaz da me voli to sto se odlucio za mene a ne za nju. A sada isto kao i kod Hou sve mi ugadja i lize patos za mojim stopama.

hou

pre 10 godina

@ona
veza nam je bolja u smislu da se on trudi maximalno svaki dan da mi udovoljava u svakom polju, ali za poverenje ste u pravu, ono je sad potpuno poljuljano, i to je najveci problem (zaboravimo na uzasan osecaj koji imam svaki put kad pomislim na cinove njegove prevare).. svega sam ja toga svesna, bojim se da je jednostavno takav covek i da ce se to ponavljati, ali opet mladi smo..cini mi se da se stvarno kaje..ali ko zna sta ce biti..nisam optimisticna nimalo,iako sam ostala u vezi..

lale

pre 10 godina

Interesantno je da se u vezi racunaju samo greske a dobra dela se podrazumevaju i zaboravljaju! Pa recimo 10 godina prema nekome se savršeno ophodiš da ne postoji ni jedna zamerka ali desi se jedna greška (ljudi smo i nemozemo uvek biti jaki i bezgrešni) nakon koje se potpuno pokajes. I sad da li tu osobu koja nam je podarila 10 prelepih godina zivota treba šutnuti zbog jedne greske ili ako se iskreno pokajala treba uzeti u obzir sva dobra dele i tu jednu losu? Jer ako olako sutnemo tu osobu to isto govori koliko smo je voleli

Ona

pre 10 godina

@hou
zanima me, ako vam nije previse licno pitanje, da li vam je veza sada ista kao pre, bolja ili gora? Jer niko u mom bliskom okruzenju nije ostao u vezi nakon saznanja o prevari. Svi su raskidali, neko odmah, a neko nakon pokusaja da se veza spasi. Da ne bude da ne znam o cemu pricam, ja sam prevaru oprostila, ali vezu raskinula. Jednostavno ja tog coveka vise ne volim, a ni mrzim, jer to nije ista osoba koju sam volela. Nisam ni pokusala da ostanem u vezi, jer znam da mu ne bih verovala ni da kaze da je otisao djubre da baci, a takav odnos je mucenje i za mene i njega.

hou

pre 10 godina

sve ste vi to lepo napisali, izdaja, prevara = raskid, gotovo, kraj. sve to deluje vrlo jednostavno u teoriji..ali u praksi..i ja sam tako mislila, istog trena bih raskinula, da ga u zivotu nikad vise ne vidim, ma bila sam ubedjena da bih tako postupila ako bi me prevario.. a onda kad se to stvarno desilo, kad sam saznala, nisam to uradila. jednostavno, nije sve tako crno belo, bar za neke ljude ne (nazalost)...

Piksi

pre 10 godina

Ako bih saznao da me prevarila...ne znam kako bih je mogao poljubiti ikad više...da hodam sa osećajem rogonje, a pri tome je mala verovatnoća da bi ona cenila žrtvu koju nosiš sa sobom...prema tome, ADIO BELLA ako uradiš! Pa neka košta šta košta.

kraj

pre 10 godina

Nema tu sta da se prica svaki normalan covek zna da je prevara izdaja!!!
O paralelnim vezama nema ni govora, tu nema sta da se razmatra tu je KRAJ.

Tamara

pre 10 godina

Prevara kao trenutak slabosti se da razumeti ali i ona kao takva ukazuje na problem u braku,paralelna veza sa smisljenim lazima i podlostima je besmisleno oprastati...To ukazuje na neljubav,nepostovanje,nepoverenje i pretvara se u jednu agoniju sa ruznim krajem.Najgore je za decu koja sa avojim ciatim srcima nerazumeju sebicnost roditelja koje dozivljavaju kao bozanstva.

racica

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26) Logicno, toliko te voleo da je sa drugom(i ko zna jos koliko njih) godinama probao razne poze, sve da bi sebe testirao koliko te voli.

maka

pre 10 godina

posle toga sebe treba samo najiskrenije upitati: da li ja mogu da nastavim dalje kao da se nista nije dogodilo, da li ja necu ispitivati tu osobu gde kako sta zasto s kim, da li mogu da joj verujem... ako je odgovor ne, sta ima vise tu da se trazi. dakle, nema oprastanja. sorry.

:)

pre 10 godina

@Interes Oh nisi ni malo naivna, dosta pametan potez.Ako cemo da se igramo, onda cemo se igrat onako kako treba :D Mozda sam za osudu, ali slicno razmisljamo.

xo

pre 10 godina

@jednodtavno
To bi mi bio znak, da sam mu ja zadnja rupa na sviralu, i da ce me i dalje varati a ja da cu nadati da ce se jednoga daba promjeniti . Izvini nismo svi isti al ti lazes sama sebe a on svrlja okolo.

JeLa

pre 10 godina

@jednostavno- pa da te voleo ne bi te 2 godine varao... Izvini,ali jedno je da pogresi 1-2 puta i prizna, pokaje se iskreno, a sasvim drugo je to sto te toliko varao i to sa jednom ( znaci nije samo iz zezanja bio sa njom) ...razmisli...

masterkg

pre 10 godina

Svi posteni u komentarima :-))))
a naucno dokazano da ne postoji veran muskarac, neki su verni iz straha, a neki sto su smotani .... valja se ponekad, a vi sto ne biste oprostile - vi da volite stvarno - vi nikad nista ne biste videle ..... a niste bas toliko skoro svi posteni ovde :-)))))

zao mi zene

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26)
E a reci mi kad bi te tvoj muz dve naredne godine varao sa jos 3 zene i od svih opet izabere tebe kada ga otkrijes, jel bi ti to bio nesumnjiv znak da on stvarno samo tebe voli?
(zemljo otvori se, 24. april 2014 22:54)

Brate sestro stvarno si me nasmejao/la iako mi je zene zao, na zalost nije ona jedina, ima takvih zena jos ali njima nema pomoci,one na zalost ne mogu shvatiti neke stvari, mada ko zna mozda je tako i bolje za njih. Zivot je surov i mozda bi jos gore bilo da takva zena ostane sama ziveti.

xo

pre 10 godina

@jednstavno
Ne bih bas bila sigurna u tu tvoju tvrdnju. Varao te je al pazi da te I dalje ne vara, ne bih ja u to povjerovala tako lako jer dvije godine nije malo vremena pogotovo ako je to bila samo jedna afera, a vjerovatno ostao je s tobom jer su mu zena, koju moze gradom da proseta, a sta mu je u glavi, ko zna. ?Al svaka cast kad si mu mogla preci preko tako necega.

da da

pre 10 godina

Ja sam nacisto s tim da bih oprostila,ne verujem da bi to uradio, pa i ne razmisljam o tome. Taj covek je covek mog zivota, bio uz mene u mnogim teskim vremenima, preziveo stvari koje mnogi ne bi ni pokusali, zrtvovao sebe zbog mene na mnogo nacina. To sve bih trebalo da zaboravim da mu nesto ne oprostim. Necu nista dobro da zaboravim . Uz to stvorili smo porodicu, pa ako ja moram da pretrpim neki bol ne moraju svi. Nema sta mu ne bih oprostila.

zemljo otvori se

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26)
E a reci mi kad bi te tvoj muz dve naredne godine varao sa jos 3 zene i od svih opet izabere tebe kada ga otkrijes, jel bi ti to bio nesumnjiv znak da on stvarno samo tebe voli?

interes

pre 10 godina

Kao zena mogu da priznam da sam oprostila samo iz finansijskog interesa. Deca su mi naravno bila glavna karta da ga ubedim da ostane uz nas. Da ga volim sigurno ne bi presla preko toga da je godinu dana voleo i obrtao drugu zensku. Lagao on mene i naseo na moju laz,

cohen

pre 10 godina

Muskarci i zene su naivni ako misle da im je oprosteno iz ljubavi. Gde ima prevare davno je nestala ljubav sa obe strane jer da je bilo i trunke ljubavi i postovanja do nevere nikada ne bi doslo.

jednostavno

pre 10 godina

Mene je moj muz varao skoro dve godine i kada sam otkrila odlucio se za mene jer on samo mene voli. Nju nikada nije voleo jer da jeste sada bio sa njom a ne sa mnom.

cinjenica

pre 10 godina

Jeste, najbolje da sacekate da varanje postane hronicno, da sacekate da vas prevari 20. put. To je kao oni sto tripuju da su se ... bez da ... To nema.

sumnjam

pre 10 godina

Ako bih oprostila, to bi znacilo da me vise nije briga i da mi nije stalo, i da ostajem u braku iz interesa. Da li bi druga strana bila zadovoljna takvim stanjem stvari?
Mada... znam takve brakove

Dott

pre 10 godina

(posesivnost, 24. april 2014 19:16)
Onaj ko ne oprosti prevaru obicno i prekida tu vezu, pa ako je poseduje zasto je ostavlja, hade objasni nam i to prosvetli nas?

Pocnimo ponovo ispocetka..

pre 10 godina

Ako bi ga stvarno voljela..to sto me prevarilo bi me tako povrijedilo...bas bi mi tesko bilo..ima ono ..ako je voli nikad je ne nece prevariti-posto ju je prevario..ne voli je..
..ne bi mu oprostila..

Dott

pre 10 godina

Sto je intezitet ljubavi veci to je teze oprostiti.
Voleo sam jako i nisam mogao zamisliti da me voljena osoba prevari, da je to uradila istog momenta bi je ostavio.
Medjutim mislim da vremenom i s godinama prema tome opada rigidan stav, najbolje je ne reagovati u afektu i pustiti da stvar prenoci.
U svakom slucaju to jeste nesreca jer i kad ostanete u takvoj vezi-braku vise nikad nece biti isto, ali ipak mozda i tako kako je bolje nego u nekom novom.
Jednostavno nema pravila ni jedna veza nije ista, to je situacija u kojoj je savet nezahvalan, potrebna vam je samo uteha.

Danasnje zene mnogo smaraju.

pre 10 godina

Zena mora da cuti i da predje preko tog kada je muskarac prevari, i sve ce biti u najboljem redu. Da li ste zene culi za onu cutanje je zlato?

Dott

pre 10 godina

Sto je intezitet ljubavi veci to je teze oprostiti.
Voleo sam jako i nisam mogao zamisliti da me voljena osoba prevari, da je to uradila istog momenta bi je ostavio.
Medjutim mislim da vremenom i s godinama prema tome opada rigidan stav, najbolje je ne reagovati u afektu i pustiti da stvar prenoci.
U svakom slucaju to jeste nesreca jer i kad ostanete u takvoj vezi-braku vise nikad nece biti isto, ali ipak mozda i tako kako je bolje nego u nekom novom.
Jednostavno nema pravila ni jedna veza nije ista, to je situacija u kojoj je savet nezahvalan, potrebna vam je samo uteha.

interes

pre 10 godina

Kao zena mogu da priznam da sam oprostila samo iz finansijskog interesa. Deca su mi naravno bila glavna karta da ga ubedim da ostane uz nas. Da ga volim sigurno ne bi presla preko toga da je godinu dana voleo i obrtao drugu zensku. Lagao on mene i naseo na moju laz,

cohen

pre 10 godina

Muskarci i zene su naivni ako misle da im je oprosteno iz ljubavi. Gde ima prevare davno je nestala ljubav sa obe strane jer da je bilo i trunke ljubavi i postovanja do nevere nikada ne bi doslo.

sumnjam

pre 10 godina

Ako bih oprostila, to bi znacilo da me vise nije briga i da mi nije stalo, i da ostajem u braku iz interesa. Da li bi druga strana bila zadovoljna takvim stanjem stvari?
Mada... znam takve brakove

Pocnimo ponovo ispocetka..

pre 10 godina

Ako bi ga stvarno voljela..to sto me prevarilo bi me tako povrijedilo...bas bi mi tesko bilo..ima ono ..ako je voli nikad je ne nece prevariti-posto ju je prevario..ne voli je..
..ne bi mu oprostila..

zemljo otvori se

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26)
E a reci mi kad bi te tvoj muz dve naredne godine varao sa jos 3 zene i od svih opet izabere tebe kada ga otkrijes, jel bi ti to bio nesumnjiv znak da on stvarno samo tebe voli?

Ona

pre 10 godina

@hou
zanima me, ako vam nije previse licno pitanje, da li vam je veza sada ista kao pre, bolja ili gora? Jer niko u mom bliskom okruzenju nije ostao u vezi nakon saznanja o prevari. Svi su raskidali, neko odmah, a neko nakon pokusaja da se veza spasi. Da ne bude da ne znam o cemu pricam, ja sam prevaru oprostila, ali vezu raskinula. Jednostavno ja tog coveka vise ne volim, a ni mrzim, jer to nije ista osoba koju sam volela. Nisam ni pokusala da ostanem u vezi, jer znam da mu ne bih verovala ni da kaze da je otisao djubre da baci, a takav odnos je mucenje i za mene i njega.

da da

pre 10 godina

Ja sam nacisto s tim da bih oprostila,ne verujem da bi to uradio, pa i ne razmisljam o tome. Taj covek je covek mog zivota, bio uz mene u mnogim teskim vremenima, preziveo stvari koje mnogi ne bi ni pokusali, zrtvovao sebe zbog mene na mnogo nacina. To sve bih trebalo da zaboravim da mu nesto ne oprostim. Necu nista dobro da zaboravim . Uz to stvorili smo porodicu, pa ako ja moram da pretrpim neki bol ne moraju svi. Nema sta mu ne bih oprostila.

cinjenica

pre 10 godina

Jeste, najbolje da sacekate da varanje postane hronicno, da sacekate da vas prevari 20. put. To je kao oni sto tripuju da su se ... bez da ... To nema.

xo

pre 10 godina

@jednstavno
Ne bih bas bila sigurna u tu tvoju tvrdnju. Varao te je al pazi da te I dalje ne vara, ne bih ja u to povjerovala tako lako jer dvije godine nije malo vremena pogotovo ako je to bila samo jedna afera, a vjerovatno ostao je s tobom jer su mu zena, koju moze gradom da proseta, a sta mu je u glavi, ko zna. ?Al svaka cast kad si mu mogla preci preko tako necega.

kraj

pre 10 godina

Nema tu sta da se prica svaki normalan covek zna da je prevara izdaja!!!
O paralelnim vezama nema ni govora, tu nema sta da se razmatra tu je KRAJ.

racica

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26) Logicno, toliko te voleo da je sa drugom(i ko zna jos koliko njih) godinama probao razne poze, sve da bi sebe testirao koliko te voli.

maka

pre 10 godina

posle toga sebe treba samo najiskrenije upitati: da li ja mogu da nastavim dalje kao da se nista nije dogodilo, da li ja necu ispitivati tu osobu gde kako sta zasto s kim, da li mogu da joj verujem... ako je odgovor ne, sta ima vise tu da se trazi. dakle, nema oprastanja. sorry.

JeLa

pre 10 godina

@jednostavno- pa da te voleo ne bi te 2 godine varao... Izvini,ali jedno je da pogresi 1-2 puta i prizna, pokaje se iskreno, a sasvim drugo je to sto te toliko varao i to sa jednom ( znaci nije samo iz zezanja bio sa njom) ...razmisli...

Tamara

pre 10 godina

Prevara kao trenutak slabosti se da razumeti ali i ona kao takva ukazuje na problem u braku,paralelna veza sa smisljenim lazima i podlostima je besmisleno oprastati...To ukazuje na neljubav,nepostovanje,nepoverenje i pretvara se u jednu agoniju sa ruznim krajem.Najgore je za decu koja sa avojim ciatim srcima nerazumeju sebicnost roditelja koje dozivljavaju kao bozanstva.

zao mi zene

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26)
E a reci mi kad bi te tvoj muz dve naredne godine varao sa jos 3 zene i od svih opet izabere tebe kada ga otkrijes, jel bi ti to bio nesumnjiv znak da on stvarno samo tebe voli?
(zemljo otvori se, 24. april 2014 22:54)

Brate sestro stvarno si me nasmejao/la iako mi je zene zao, na zalost nije ona jedina, ima takvih zena jos ali njima nema pomoci,one na zalost ne mogu shvatiti neke stvari, mada ko zna mozda je tako i bolje za njih. Zivot je surov i mozda bi jos gore bilo da takva zena ostane sama ziveti.

hou

pre 10 godina

sve ste vi to lepo napisali, izdaja, prevara = raskid, gotovo, kraj. sve to deluje vrlo jednostavno u teoriji..ali u praksi..i ja sam tako mislila, istog trena bih raskinula, da ga u zivotu nikad vise ne vidim, ma bila sam ubedjena da bih tako postupila ako bi me prevario.. a onda kad se to stvarno desilo, kad sam saznala, nisam to uradila. jednostavno, nije sve tako crno belo, bar za neke ljude ne (nazalost)...

xo

pre 10 godina

@jednodtavno
To bi mi bio znak, da sam mu ja zadnja rupa na sviralu, i da ce me i dalje varati a ja da cu nadati da ce se jednoga daba promjeniti . Izvini nismo svi isti al ti lazes sama sebe a on svrlja okolo.

Dott

pre 10 godina

(posesivnost, 24. april 2014 19:16)
Onaj ko ne oprosti prevaru obicno i prekida tu vezu, pa ako je poseduje zasto je ostavlja, hade objasni nam i to prosvetli nas?

Piksi

pre 10 godina

Ako bih saznao da me prevarila...ne znam kako bih je mogao poljubiti ikad više...da hodam sa osećajem rogonje, a pri tome je mala verovatnoća da bi ona cenila žrtvu koju nosiš sa sobom...prema tome, ADIO BELLA ako uradiš! Pa neka košta šta košta.

zena

pre 10 godina

Jedan istinit slucaj: zena ga uhvatila da je vara I naravno prica kako se pokajao bla bla bla ...poslije mjesec dana kad se zena smirila on nastavio po starom. Pa sad vi vidite sta je iskreno kajanje.

:)

pre 10 godina

@Interes Oh nisi ni malo naivna, dosta pametan potez.Ako cemo da se igramo, onda cemo se igrat onako kako treba :D Mozda sam za osudu, ali slicno razmisljamo.

Danasnje zene mnogo smaraju.

pre 10 godina

Zena mora da cuti i da predje preko tog kada je muskarac prevari, i sve ce biti u najboljem redu. Da li ste zene culi za onu cutanje je zlato?

hou

pre 10 godina

@ona
veza nam je bolja u smislu da se on trudi maximalno svaki dan da mi udovoljava u svakom polju, ali za poverenje ste u pravu, ono je sad potpuno poljuljano, i to je najveci problem (zaboravimo na uzasan osecaj koji imam svaki put kad pomislim na cinove njegove prevare).. svega sam ja toga svesna, bojim se da je jednostavno takav covek i da ce se to ponavljati, ali opet mladi smo..cini mi se da se stvarno kaje..ali ko zna sta ce biti..nisam optimisticna nimalo,iako sam ostala u vezi..

lale

pre 10 godina

Interesantno je da se u vezi racunaju samo greske a dobra dela se podrazumevaju i zaboravljaju! Pa recimo 10 godina prema nekome se savršeno ophodiš da ne postoji ni jedna zamerka ali desi se jedna greška (ljudi smo i nemozemo uvek biti jaki i bezgrešni) nakon koje se potpuno pokajes. I sad da li tu osobu koja nam je podarila 10 prelepih godina zivota treba šutnuti zbog jedne greske ili ako se iskreno pokajala treba uzeti u obzir sva dobra dele i tu jednu losu? Jer ako olako sutnemo tu osobu to isto govori koliko smo je voleli

jednostavno

pre 10 godina

Mene je moj muz varao skoro dve godine i kada sam otkrila odlucio se za mene jer on samo mene voli. Nju nikada nije voleo jer da jeste sada bio sa njom a ne sa mnom.

Rim

pre 10 godina

Svi mešaju 2 stvari, uglavnom iz interesa, odnosno ugla iz kojeg gledaju:

JEDNO je slučajna prevara, tipa zapio se na proslavi 30 godina mature, u to je trajalo mesec-dva. Onda kažeš ne zato što te grize savest, nego sto sa tim prekidas i želis iskreno da nastavis brak u kome si sustinski zadovoljan.

SASVIM DRUGO je kad si u paralelnoj vezi godinama, znam neke i po 10 i više. Ne postoji supruga koja ne provaljuje da joj muž ima drugu. Nžalost, većina žena je vaspitana kao iz onog vica - okreni glavu, proći će ga, tu su deca, kredit za stan, tolike godine...tralala. Mislim da takve žene ostaju u braku iskljucivo iz koristi i zbog interesa. U suprotnom, treba tražiti stan, posao, nositi celu kucu, brinuti o svemu. Tih pogodnosti neće da se odrekne nijedna ili malo koja.

Nekada su ljubavnice bile k..ve koje gledaju da se ogrebu za nakit, bundu, egzotično putovanje, danas se vremena menjaju. Žene koje okreću glavu, to debelo naplaćuju. I unesrećuju i svoju decu koja nema šanse da ne vide i ne osećaju. Samo nastavljaju krug jednog lažnog života u kome je važna forma i u kome realno niko nije srećan.

Zato mislim da ovi aktivistički i motivacioni tekstovi na temu opraštanja, samo zamagljuju suštinu i zaglibljuju ljude u površnost i malogradjanštninu.

Mislite o tome.

masterkg

pre 10 godina

Svi posteni u komentarima :-))))
a naucno dokazano da ne postoji veran muskarac, neki su verni iz straha, a neki sto su smotani .... valja se ponekad, a vi sto ne biste oprostile - vi da volite stvarno - vi nikad nista ne biste videle ..... a niste bas toliko skoro svi posteni ovde :-)))))

jednostavno

pre 10 godina

Vasi komentari su prepuni ljubomore jer mene moj muz voli a vas verovatno vas ne. Meni je najbolji dokaz da me voli to sto se odlucio za mene a ne za nju. A sada isto kao i kod Hou sve mi ugadja i lize patos za mojim stopama.

jednostavno

pre 10 godina

Mene je moj muz varao skoro dve godine i kada sam otkrila odlucio se za mene jer on samo mene voli. Nju nikada nije voleo jer da jeste sada bio sa njom a ne sa mnom.

Danasnje zene mnogo smaraju.

pre 10 godina

Zena mora da cuti i da predje preko tog kada je muskarac prevari, i sve ce biti u najboljem redu. Da li ste zene culi za onu cutanje je zlato?

masterkg

pre 10 godina

Svi posteni u komentarima :-))))
a naucno dokazano da ne postoji veran muskarac, neki su verni iz straha, a neki sto su smotani .... valja se ponekad, a vi sto ne biste oprostile - vi da volite stvarno - vi nikad nista ne biste videle ..... a niste bas toliko skoro svi posteni ovde :-)))))

da da

pre 10 godina

Ja sam nacisto s tim da bih oprostila,ne verujem da bi to uradio, pa i ne razmisljam o tome. Taj covek je covek mog zivota, bio uz mene u mnogim teskim vremenima, preziveo stvari koje mnogi ne bi ni pokusali, zrtvovao sebe zbog mene na mnogo nacina. To sve bih trebalo da zaboravim da mu nesto ne oprostim. Necu nista dobro da zaboravim . Uz to stvorili smo porodicu, pa ako ja moram da pretrpim neki bol ne moraju svi. Nema sta mu ne bih oprostila.

jednostavno

pre 10 godina

Vasi komentari su prepuni ljubomore jer mene moj muz voli a vas verovatno vas ne. Meni je najbolji dokaz da me voli to sto se odlucio za mene a ne za nju. A sada isto kao i kod Hou sve mi ugadja i lize patos za mojim stopama.

lale

pre 10 godina

Interesantno je da se u vezi racunaju samo greske a dobra dela se podrazumevaju i zaboravljaju! Pa recimo 10 godina prema nekome se savršeno ophodiš da ne postoji ni jedna zamerka ali desi se jedna greška (ljudi smo i nemozemo uvek biti jaki i bezgrešni) nakon koje se potpuno pokajes. I sad da li tu osobu koja nam je podarila 10 prelepih godina zivota treba šutnuti zbog jedne greske ili ako se iskreno pokajala treba uzeti u obzir sva dobra dele i tu jednu losu? Jer ako olako sutnemo tu osobu to isto govori koliko smo je voleli

cohen

pre 10 godina

Muskarci i zene su naivni ako misle da im je oprosteno iz ljubavi. Gde ima prevare davno je nestala ljubav sa obe strane jer da je bilo i trunke ljubavi i postovanja do nevere nikada ne bi doslo.

Pocnimo ponovo ispocetka..

pre 10 godina

Ako bi ga stvarno voljela..to sto me prevarilo bi me tako povrijedilo...bas bi mi tesko bilo..ima ono ..ako je voli nikad je ne nece prevariti-posto ju je prevario..ne voli je..
..ne bi mu oprostila..

Dott

pre 10 godina

(posesivnost, 24. april 2014 19:16)
Onaj ko ne oprosti prevaru obicno i prekida tu vezu, pa ako je poseduje zasto je ostavlja, hade objasni nam i to prosvetli nas?

interes

pre 10 godina

Kao zena mogu da priznam da sam oprostila samo iz finansijskog interesa. Deca su mi naravno bila glavna karta da ga ubedim da ostane uz nas. Da ga volim sigurno ne bi presla preko toga da je godinu dana voleo i obrtao drugu zensku. Lagao on mene i naseo na moju laz,

hou

pre 10 godina

sve ste vi to lepo napisali, izdaja, prevara = raskid, gotovo, kraj. sve to deluje vrlo jednostavno u teoriji..ali u praksi..i ja sam tako mislila, istog trena bih raskinula, da ga u zivotu nikad vise ne vidim, ma bila sam ubedjena da bih tako postupila ako bi me prevario.. a onda kad se to stvarno desilo, kad sam saznala, nisam to uradila. jednostavno, nije sve tako crno belo, bar za neke ljude ne (nazalost)...

Dott

pre 10 godina

Sto je intezitet ljubavi veci to je teze oprostiti.
Voleo sam jako i nisam mogao zamisliti da me voljena osoba prevari, da je to uradila istog momenta bi je ostavio.
Medjutim mislim da vremenom i s godinama prema tome opada rigidan stav, najbolje je ne reagovati u afektu i pustiti da stvar prenoci.
U svakom slucaju to jeste nesreca jer i kad ostanete u takvoj vezi-braku vise nikad nece biti isto, ali ipak mozda i tako kako je bolje nego u nekom novom.
Jednostavno nema pravila ni jedna veza nije ista, to je situacija u kojoj je savet nezahvalan, potrebna vam je samo uteha.

sumnjam

pre 10 godina

Ako bih oprostila, to bi znacilo da me vise nije briga i da mi nije stalo, i da ostajem u braku iz interesa. Da li bi druga strana bila zadovoljna takvim stanjem stvari?
Mada... znam takve brakove

zemljo otvori se

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26)
E a reci mi kad bi te tvoj muz dve naredne godine varao sa jos 3 zene i od svih opet izabere tebe kada ga otkrijes, jel bi ti to bio nesumnjiv znak da on stvarno samo tebe voli?

hou

pre 10 godina

@ona
veza nam je bolja u smislu da se on trudi maximalno svaki dan da mi udovoljava u svakom polju, ali za poverenje ste u pravu, ono je sad potpuno poljuljano, i to je najveci problem (zaboravimo na uzasan osecaj koji imam svaki put kad pomislim na cinove njegove prevare).. svega sam ja toga svesna, bojim se da je jednostavno takav covek i da ce se to ponavljati, ali opet mladi smo..cini mi se da se stvarno kaje..ali ko zna sta ce biti..nisam optimisticna nimalo,iako sam ostala u vezi..

Piksi

pre 10 godina

Ako bih saznao da me prevarila...ne znam kako bih je mogao poljubiti ikad više...da hodam sa osećajem rogonje, a pri tome je mala verovatnoća da bi ona cenila žrtvu koju nosiš sa sobom...prema tome, ADIO BELLA ako uradiš! Pa neka košta šta košta.

xo

pre 10 godina

@jednstavno
Ne bih bas bila sigurna u tu tvoju tvrdnju. Varao te je al pazi da te I dalje ne vara, ne bih ja u to povjerovala tako lako jer dvije godine nije malo vremena pogotovo ako je to bila samo jedna afera, a vjerovatno ostao je s tobom jer su mu zena, koju moze gradom da proseta, a sta mu je u glavi, ko zna. ?Al svaka cast kad si mu mogla preci preko tako necega.

Tamara

pre 10 godina

Prevara kao trenutak slabosti se da razumeti ali i ona kao takva ukazuje na problem u braku,paralelna veza sa smisljenim lazima i podlostima je besmisleno oprastati...To ukazuje na neljubav,nepostovanje,nepoverenje i pretvara se u jednu agoniju sa ruznim krajem.Najgore je za decu koja sa avojim ciatim srcima nerazumeju sebicnost roditelja koje dozivljavaju kao bozanstva.

cinjenica

pre 10 godina

Jeste, najbolje da sacekate da varanje postane hronicno, da sacekate da vas prevari 20. put. To je kao oni sto tripuju da su se ... bez da ... To nema.

:)

pre 10 godina

@Interes Oh nisi ni malo naivna, dosta pametan potez.Ako cemo da se igramo, onda cemo se igrat onako kako treba :D Mozda sam za osudu, ali slicno razmisljamo.

Rim

pre 10 godina

Svi mešaju 2 stvari, uglavnom iz interesa, odnosno ugla iz kojeg gledaju:

JEDNO je slučajna prevara, tipa zapio se na proslavi 30 godina mature, u to je trajalo mesec-dva. Onda kažeš ne zato što te grize savest, nego sto sa tim prekidas i želis iskreno da nastavis brak u kome si sustinski zadovoljan.

SASVIM DRUGO je kad si u paralelnoj vezi godinama, znam neke i po 10 i više. Ne postoji supruga koja ne provaljuje da joj muž ima drugu. Nžalost, većina žena je vaspitana kao iz onog vica - okreni glavu, proći će ga, tu su deca, kredit za stan, tolike godine...tralala. Mislim da takve žene ostaju u braku iskljucivo iz koristi i zbog interesa. U suprotnom, treba tražiti stan, posao, nositi celu kucu, brinuti o svemu. Tih pogodnosti neće da se odrekne nijedna ili malo koja.

Nekada su ljubavnice bile k..ve koje gledaju da se ogrebu za nakit, bundu, egzotično putovanje, danas se vremena menjaju. Žene koje okreću glavu, to debelo naplaćuju. I unesrećuju i svoju decu koja nema šanse da ne vide i ne osećaju. Samo nastavljaju krug jednog lažnog života u kome je važna forma i u kome realno niko nije srećan.

Zato mislim da ovi aktivistički i motivacioni tekstovi na temu opraštanja, samo zamagljuju suštinu i zaglibljuju ljude u površnost i malogradjanštninu.

Mislite o tome.

zao mi zene

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26)
E a reci mi kad bi te tvoj muz dve naredne godine varao sa jos 3 zene i od svih opet izabere tebe kada ga otkrijes, jel bi ti to bio nesumnjiv znak da on stvarno samo tebe voli?
(zemljo otvori se, 24. april 2014 22:54)

Brate sestro stvarno si me nasmejao/la iako mi je zene zao, na zalost nije ona jedina, ima takvih zena jos ali njima nema pomoci,one na zalost ne mogu shvatiti neke stvari, mada ko zna mozda je tako i bolje za njih. Zivot je surov i mozda bi jos gore bilo da takva zena ostane sama ziveti.

maka

pre 10 godina

posle toga sebe treba samo najiskrenije upitati: da li ja mogu da nastavim dalje kao da se nista nije dogodilo, da li ja necu ispitivati tu osobu gde kako sta zasto s kim, da li mogu da joj verujem... ako je odgovor ne, sta ima vise tu da se trazi. dakle, nema oprastanja. sorry.

racica

pre 10 godina

(jednostavno, 24. april 2014 22:26) Logicno, toliko te voleo da je sa drugom(i ko zna jos koliko njih) godinama probao razne poze, sve da bi sebe testirao koliko te voli.

kraj

pre 10 godina

Nema tu sta da se prica svaki normalan covek zna da je prevara izdaja!!!
O paralelnim vezama nema ni govora, tu nema sta da se razmatra tu je KRAJ.

JeLa

pre 10 godina

@jednostavno- pa da te voleo ne bi te 2 godine varao... Izvini,ali jedno je da pogresi 1-2 puta i prizna, pokaje se iskreno, a sasvim drugo je to sto te toliko varao i to sa jednom ( znaci nije samo iz zezanja bio sa njom) ...razmisli...

xo

pre 10 godina

@jednodtavno
To bi mi bio znak, da sam mu ja zadnja rupa na sviralu, i da ce me i dalje varati a ja da cu nadati da ce se jednoga daba promjeniti . Izvini nismo svi isti al ti lazes sama sebe a on svrlja okolo.

Ona

pre 10 godina

@hou
zanima me, ako vam nije previse licno pitanje, da li vam je veza sada ista kao pre, bolja ili gora? Jer niko u mom bliskom okruzenju nije ostao u vezi nakon saznanja o prevari. Svi su raskidali, neko odmah, a neko nakon pokusaja da se veza spasi. Da ne bude da ne znam o cemu pricam, ja sam prevaru oprostila, ali vezu raskinula. Jednostavno ja tog coveka vise ne volim, a ni mrzim, jer to nije ista osoba koju sam volela. Nisam ni pokusala da ostanem u vezi, jer znam da mu ne bih verovala ni da kaze da je otisao djubre da baci, a takav odnos je mucenje i za mene i njega.

zena

pre 10 godina

Jedan istinit slucaj: zena ga uhvatila da je vara I naravno prica kako se pokajao bla bla bla ...poslije mjesec dana kad se zena smirila on nastavio po starom. Pa sad vi vidite sta je iskreno kajanje.