Recepti

Spisak namirnica od kojih se nikada nećete ugojiti

Evo spiska namirnica koje možete da jedete do mile volje bez brige da ćete se ugojiti. Ne samo da su niskokalorične i bogate vlaknima, nego nude i bezbroj zdravstvenih prednosti.

Sreda, 16.04.2014.

16:28

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Celer

Činija seckanog celera: 16 kalorija

Celer je verovatno najpoznatiji kao namirnica s 'negativnim kalorijama', što u osnovi znači da telo sagoreva kalorije vareći hranu koju jedete.

Paprika

Paprika srednje veličine: 30 kalorija

Možete ih jesti kako god hoćete, sveže isečene na štapiće, dodate u salatu, pečene - samo se pobrinite da budu sastavni deo vaše ishrane.

Kelj

Činija seckanog kelja: 33 kalorije

Kelj je pronašao mesto na svim popisima zdrave hrane i ne bi bilo u redu da ga izostavite iz svog jelovnika. Ljudi koji imaju mali unos ovakvog tipa hrane redovino imaju problem s težinom.

Brokoli

Činija seckane brokolija: 31 kalorija

Ne samo da je na popisu niskokaloričnih namirnica, nego je pun fitohemikalija koje se bore protiv raka i prepun je vlakana. Pojedite veliku porciju sirovog brokolija ili kuvanog na pari i dugo ćete biti siti.

Ljubičasti kupus

Činija seckanog kupusa: 22 kalorije

Svaka nijansa hrane nudi određene zdravstvene pogodnosti. Kada je u pitanju ljubičasto povrće, ono posebno dobro utiče na srce i kardiovaskularni sistem.

Karfiol

Činija seckanog karfiola: 27 kalorija

Kada želite nešto da grickate, karfiol je odličan izbor. Ako niste ljubitelj sirovog karfiola, možete da ga skuvate na pari, dodate malo maslinovog ulja (ali pazite, svaka kašika ima 45 kalorija), dodati začine i malo limunovog soka.

Spanać

Činija spanaća: 7 kalorija

Lisnato povrće uvek je dobar izbor. Osim što ima malo kalorija, spanać će jako dobro da deluje na vaše telo, posebno ako puno radite. Kada jedete zeleno povrće, vaše telo će se oporavljati na optimalan način.

Izvor: magazin.net
Foto: ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare