Recepti

Ovo sigurno niste znali o hrani

Koja hrana se najviše krade na svetu, koji grad u Aziji ima više restorana sa Mišelin zvezdama od Pariza i još nekoliko zanimljivih činejnica o hrani.

Petak, 29.11.2013.

19:40

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Ovo sigurno niste znali o hrani Evo nekoliko cinjenica o namirnicama koje verovatno niste znali. Ove informacije se nalaze u zanimljivoj knjizi "1.227 interesantnih cinjenica koje ce vas oduseviti", autora Dzona Lojda, Dzon Micinsona i Dzejmsa Harkina. 1. Smrtonosna doza cokolade za ljude iznosi 10 kilograma. 2. Dvanaest odsto ukupne kolicine Koka-kole koja se proda u Americi, popije se za vreme dorucka. 3. Da li ste znali da brusnice odskacu kada su zrele? Najbolje su za jelo kada odskoce od povrsine sedam puta. 4. U 2011. godini, sir je bio najcesca kradena hrana na svetu. 5. U Tokiju se nalazi tri puta vise restorana sa prestiznim Miselin zvezdama nego u Parizu. Izvor: stvarukusa.rs Foto: Suat Eman/FreeDigitalPhotos.net stvarukusa.rs Koja hrana se najvise krade na svetu, koji grad u Aziji ima vise restorana sa Miselin zvezdama od Pariza i jos nekoliko zanimljivih cinejnica o hrani. Koja hrana se najvise krade na svetu, koji grad u Aziji ima vise restorana sa Miselin zvezdama od Pariza i jos nekoliko zanimljivih cinejnica o hrani.

Evo nekoliko činjenica o namirnicama koje verovatno niste znali. Ove informacije se nalaze u zanimljivoj knjizi "1.227 interesantnih činjenica koje će vas oduševiti", autora Džona Lojda, Džon Mičinsona i Džejmsa Harkina.

1. Smrtonosna doza čokolade za ljude iznosi 10 kilograma.

2. Dvanaest odsto ukupne količine Koka-kole koja se proda u Americi, popije se za vreme doručka.

3. Da li ste znali da brusnice odskaču kada su zrele? Najbolje su za jelo kada odskoče od površine sedam puta.

4. U 2011. godini, sir je bio najčešća kradena hrana na svetu.

5. U Tokiju se nalazi tri puta više restorana sa prestižnim Mišelin zvezdama nego u Parizu.

Izvor: stvarukusa.rs
Foto: Suat Eman/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare