Recepti

Hrana koja poboljšava raspoloženje

Istraživanja su dokazala da hrana može da utiče na naše raspoloženje, direktno ili indirektno. Pod direktnim uticajem se misli na to da kada znamo da imamo za ručak nešto što volimo, naše raspoloženje se odmah popravi, a sa druge strane ako imamo nešto što ne volimo, nismo toliko zadovoljni. Evo koja hrana će vam popraviti raspoloženje.

Petak, 08.11.2013.

11:25

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Hrana koja poboljsava raspolozenje 1. Cokolada Svi smo culi da je cokolada najbolji lek za tugu. Ona sadrzi antioksidant koji deluje na covekovo raspolozenje poput antidepresiva. 2. Sladoled Sladoled deluje na isti nacin kao i cokolada, a mozda cak i bolje jer moze da vam ohladi um u trenucima stresa. Istrazivaci su dokazali da kasika sladoleda ima momentalno dejstvo na mozak, prikriva osecaj razocaranja i neuspeha. 3. Kackavalj Kackavalj, buduci da je mlecni proizvod, sadrzi dosta proteina. Mleko u kackavalju pomaze mozgu da formira serotonin. Ova supstanca ima moc da vas smiri, smanji stres i poboljsa raspolozenje. 4. Voce Ako ste neraspolozeni, ananas, pomorandze, banane, borovnice i jagode ce vam pomoci. Sveze voce je bogato antioksidantima i vitaminom C. Ono vam osvezava um i cini vas veselim i raspolozenim. 5. Orasi Orasi, badem i semenke suncokreta su savrseni da vam poprave raspolozenje. Sadrze proteine i vlakna, minerale i omega 3 masne kiseline. Ove hranljive materije vam momentalno uticu na raspolozenje. Foto: SuraNualpradid/FreeDigitalPhotos.net Super zena Istrazivanja su dokazala da hrana moze da utice na nase raspolozenje, direktno ili indirektno. Pod direktnim uticajem se misli na to da kada znamo da imamo za rucak nesto sto volimo, nase raspolozenje se odmah popravi, a sa druge strane ako imamo nesto sto ne volimo, nismo toliko zadovoljni. Evo koja hrana ce vam popraviti raspolozenje. Istrazivanja su dokazala da hrana moze da utice na nase raspolozenje, direktno ili indirektno.

1. Čokolada

Svi smo čuli da je čokolada najbolji lek za tugu. Ona sadrži antioksidant koji deluje na čovekovo raspoloženje poput antidepresiva.

2. Sladoled

Sladoled deluje na isti način kao i čokolada, a možda čak i bolje jer može da vam ohladi um u trenucima stresa. Istraživači su dokazali da kašika sladoleda ima momentalno dejstvo na mozak, prikriva osećaj razočaranja i neuspeha.

3. Kačkavalj

Kačkavalj, budući da je mlečni proizvod, sadrži dosta proteina. Mleko u kačkavalju pomaže mozgu da formira serotonin. Ova supstanca ima moć da vas smiri, smanji stres i poboljša raspoloženje.

4. Voće

Ako ste neraspoloženi, ananas, pomorandže, banane, borovnice i jagode će vam pomoći. Sveže voće je bogato antioksidantima i vitaminom C. Ono vam osvežava um i čini vas veselim i raspoloženim.

5. Orasi

Orasi, badem i semenke suncokreta su savršeni da vam poprave raspoloženje. Sadrže proteine i vlakna, minerale i omega 3 masne kiseline. Ove hranljive materije vam momentalno utiču na raspoloženje.

Foto: SuraNualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare