Recepti

Želite miran san? Onda izbegavajte ovu hranu

Stres, posao, zdravstveni problemi – mnogo je stvari koje nam ne daju da utonemo u san. Ipak, na sve to pogrešan izbor hrane takođe može doprineti nesanici.

Nedelja, 08.09.2013.

14:18

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Zelite miran san? Onda izbegavajte ovu hranu Recite ‘ne’ pici Iako je pica uz film najbolji nacin da dan privedete kraju, setite se da ce ona otezati varenje tokom noci. Kada vase telo bude htelo da se opusti u snu, teska hrana kao sto je pica moze unemiriti vas stomak. Isto tako, moze pokrenuti gorusicu i lupanje srca. Zato je bolje da tesku i brzu hranu poput ove ne jedete bas pred spavanje. Odolite sladoledu Najlepsu poslasticu i nije bas pametno jesti pred spavanje. Sladoledi su generalno puni masti i secera. Treba mu mnogo vremena da se svari, a secer ce vam dati dodatnu energiju koja vam apsolutno pred spavanje nije potrebna. Zato je bolje da sladoled priceka jutro. Celer vam nece dati da zaspite Ko bi rekao da ova fina povrcka ima tako jako dejstvo? Nazalost, celer je dijuretik pa moze biti krivac za kasne i ucestale posete kupatilu. Alkohol nije pravi izbor Mislili ste da vas bas alkohol fino uspava? Alkohol otvara disajne puteve, sto cini da udisemo vise kiseonika, a taj proces prekida san i vodi do zdravstvenih problema. Naravno: nikako kafu pred spavanje Kofein stimulise centralni nervni sistem sto znaci – nema spavanja. Zato ako zelite miran san, izbegavajte kafu, kao i bilo koje pice koje sadrzi kofein u sebi. sxc.hu Super zena Stres, posao, zdravstveni problemi – mnogo je stvari koje nam ne daju da utonemo u san. Ipak, na sve to pogresan izbor hrane takodje moze doprineti nesanici. Stres, posao, zdravstveni problemi – mnogo je stvari koje nam ne daju da utonemo u san. Ipak, na sve to pogresan izbor hrane takodje moze doprineti nesanici.

Recite ‘ne’ pici

Iako je pica uz film najbolji način da dan privedete kraju, setite se da će ona otežati varenje tokom noći. Kada vaše telo bude htelo da se opusti u snu, teška hrana kao što je pica može unemiriti vaš stomak. Isto tako, može pokrenuti gorušicu i lupanje srca. Zato je bolje da tešku i brzu hranu poput ove ne jedete baš pred spavanje.

Odolite sladoledu

Najlepšu poslasticu i nije baš pametno jesti pred spavanje. Sladoledi su generalno puni masti i šećera. Treba mu mnogo vremena da se svari, a šećer će vam dati dodatnu energiju koja vam apsolutno pred spavanje nije potrebna. Zato je bolje da sladoled pričeka jutro.

Celer vam neće dati da zaspite

Ko bi rekao da ova fina povrćka ima tako jako dejstvo? Nažalost, celer je dijuretik pa može biti krivac za kasne i učestale posete kupatilu.

Alkohol nije pravi izbor

Mislili ste da vas baš alkohol fino uspava? Alkohol otvara disajne puteve, što čini da udišemo više kiseonika, a taj proces prekida san i vodi do zdravstvenih problema.

Naravno: nikako kafu pred spavanje

Kofein stimuliše centralni nervni sistem što znači – nema spavanja. Zato ako želite miran san, izbegavajte kafu, kao i bilo koje piće koje sadrži kofein u sebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare