Recepti

Hrana koja čuva mladost

Iako je starenje nešto što ne možemo izbeći, proces starenja možemo znatno usporiti pravilnom ishranom, a samim tim sačuvati energiju i izdržljivost. Pročitajte kojih šest namirnica pomažu pri očuvanju mladalačkog izgleda...

Utorak, 28.05.2013.

15:40

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Hrana koja cuva mladost 1. Jogurt Jogurt sadrzi “dobre“ bakterije koje pomazu u varenju, prociscavaju digestivnog trakta i time sprecavaju crevne infekcije. Pored toga, sadrzi i kalcijum koji jaca kosti i smanjuje rizik od bolesti kostiju. 2. Riba Ukoliko ukljucite ribu u vasu ishranu necete preventivno delovati samo na starenje, vec i bolesti srca. Riba sadrzi omega-3 masne kiseline koje sprecavaju da holesterol zacepi arterije, te na taj nacin odrzava normalan ritam i funkcionisanje srca. 3. Orasi Orasi su bogati nezasicenim mastima koje sprecavaju rak i bolesti srca. Takodje sadrze vitamine i minerale i deluju kao antioksidansi. 4. Cokolada Flavanol, koji cokolada sadrzi u izobilju pomaze u normalnom funkcionisanju krvnih sudova. Sprecava dijabetes, probleme vezane za visok krvni pritisak i bolesti bubrega cime produzava mladost. 5. Maslinovo ulje Maslinovo ulje sadrzi polifenole, antioksidante i nezasicene masti, te preventivno deluje protiv bolesti srca. 6. Crno vino Jedinjenje resveratrol koje crno vino sadrzi usporava proces starenja celija u vasem telu. Zdravo je ukoliko se konzumira umereno, a istrazivanja navode da sprecava i gubitak pamcenja u starosti. sxc.hu Super zena Iako je starenje nesto sto ne mozemo izbeci, proces starenja mozemo znatno usporiti pravilnom ishranom, a samim tim sacuvati energiju i izdrzljivost. Procitajte kojih sest namirnica pomazu pri ocuvanju mladalackog izgleda... Iako je starenje nesto sto ne mozemo izbeci, proces starenja mozemo znatno usporiti pravilnom ishranom, a samim tim sacuvati energiju i izdrzljivost.

1. Jogurt

Jogurt sadrži “dobre“ bakterije koje pomažu u varenju, pročišćavaju digestivnog trakta i time sprečavaju crevne infekcije. Pored toga, sadrži i kalcijum koji jača kosti i smanjuje rizik od bolesti kostiju.

2. Riba

Ukoliko uključite ribu u vašu ishranu nećete preventivno delovati samo na starenje, već i bolesti srca. Riba sadrži omega-3 masne kiseline koje sprečavaju da holesterol začepi arterije, te na taj način održava normalan ritam i funkcionisanje srca.

3. Orasi

Orasi su bogati nezasićenim mastima koje sprečavaju rak i bolesti srca. Takođe sadrže vitamine i minerale i deluju kao antioksidansi.

4. Čokolada

Flavanol, koji čokolada sadrži u izobilju pomaže u normalnom funkcionisanju krvnih sudova. Sprečava dijabetes, probleme vezane za visok krvni pritisak i bolesti bubrega čime produžava mladost.

5. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži polifenole, antioksidante i nezasićene masti, te preventivno deluje protiv bolesti srca.

6. Crno vino

Jedinjenje resveratrol koje crno vino sadrži usporava proces starenja ćelija u vašem telu. Zdravo je ukoliko se konzumira umereno, a istraživanja navode da sprečava i gubitak pamćenja u starosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare