Recepti

Prste da poližeš: američke palačinke

Iako u našoj zemlji nisu baš popularne kao klasične palačinke, ljubitelji slatkiša će vam reći da su čak i ukusnije od njih. Izuzetno se lako i brzo prave, pa ovog nedeljnog popodneva obradujte svoje ukućane i napravite im američke palačinke.

Nedelja, 20.01.2013.

14:56

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Prste da polizes: americke palacinke Sastojci: 150gr psenicnog brasna 250ml mleka 1 jaje 2 kasike secera 2 kasicice praska za pecivo pola kasicice soli 3 kasicice rastopljenog putera Priprema: Malo gusca smesa u zapremini 1/4 solje sipa se u dobro zagrejani tiganj. Kada se pojave mehurici, okrenuti na drugu stranu. Gotove palacinke preliti javorovim sirupom, marmeladom, cokoladom, secerom, slagom ili sezonskim vocem - kako ko voli. Napomena: ukoliko posluzujete vise gostiju, slobodno udvostrucite smesu. Prijatno! Foto: sxc.hu Super zena Iako u nasoj zemlji nisu bas popularne kao klasicne palacinke, ljubitelji slatkisa ce vam reci da su cak i ukusnije od njih. Izuzetno se lako i brzo prave, pa ovog nedeljnog popodneva obradujte svoje ukucane i napravite im americke palacinke. Iako u nasoj zemlji nisu bas popularne kao klasicne palacinke, ljubitelji slatkisa ce vam reci da su cak i ukusnije od njih. Izuzetno se lako i brzo prave, pa ovog nedeljnog popodneva obradujte svoje ukucane i napravite im americke palacinke.

Sastojci:

  • 150gr pšeničnog brašna
  • 250ml mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 3 kašičice rastopljenog putera

Priprema:

Malo gušća smesa u zapremini 1/4 šolje sipa se u dobro zagrejani tiganj.

Kada se pojave mehurići, okrenuti na drugu stranu.

Gotove palačinke preliti javorovim sirupom, marmeladom, čokoladom, šećerom, šlagom ili sezonskim voćem - kako ko voli.

Napomena: ukoliko poslužujete više gostiju, slobodno udvostručite smesu.

Prijatno!

Foto: sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.