Fitnes i dijeta

Sjajna trodnevna dijeta s jabukama

Jabuka ima u izobilju, svežih i odličnog ukusa, pa je pravo vreme za jednu trodnevnu dijetu koja se bazira upravo na njima

Sreda, 03.12.2014.

10:34

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Dijeta s jabukama jedna je od poznatijih dijeta, a bezbedna je za praktikovanje upravo zbog svog kratkog trajanja od tri dana i pozitivnog dejstva koje ima na zdravlje. Kako jabuke imaju minimalnu količinu kalorija, ovom dijetom za tri dana možete da izgubite i do 2.5 kg.

Kako funkcioniše trodnevna dijeta s jabukama? Kalijum i voćne kiseline zadužene su za sagorevanje kalorija, poboljšanje metabolizma i regulaciju probave, glukoza drži šećer u krvi na optimalnom nivou, a jabuka prosečne veličine ima samo 90 kalorija.

Tokom ove dijete nećete osećati glad, a mali savet je da jabuke samo dobro operite. Nemojte da ih gulite jer se upravo u sloju tik ispod kore krije najviše korisnih nutrijenata koje jabuke sadrže.

Evo i plana dijete kojeg bi trebalo da se držite:

Prvi dan za doručak pojedite jednu krišku integralnog hleba sa kašikom svežeg kravljeg sira i tri kriške jabuke. Užina neka bude jedan kreker i jedna jabuka, dok je ručak nešto obilniji – oko 140 grama ribe, jedna jabuka, jedna pomorandža i pet štapića celera.

Popodnevna užina sastoji se od 85 grama kravljeg sira i jedne jabuke, a za večeru pripremite dva sendviča od raženog hleba sa sirom.

Drugi dan započnite doručkom od 30 grama zobene kaše, 130 ml mleka, kašikom suvog grožđa i jednom jabukom, dok je za užinu na rasporedu jedna jabuka. Ručak je jedna palančinka od mleka i jaja, koju ćete napuniti nasečenom jabukom. Za popodnevnu užinu ovoga puta imate 80 g nemasnog jogurta i pola jabuke, a večera se sastoji od 40 grama pirinča pomešanog s pola banane i jednom nasečenom jabukom.

Treći dan otvarate kriškom raženog hleba s tri kašike kravljeg sira i jabukom, a za užinu narendajte jednu jabuku u 140 grama jogurta i dodajte malo cimeta i sok jednog limuna. Za ručak se zasladite s 80 grama pečenih pilećih prsa s jednom narezanom jabukom, jednom slatkom crvenom paprikom i kašikom limunovog soka. Jabuka je i popodnevna užina, a dijetu završavate večerom, tj. salatom od dve šargarepe, jedne jabuke, kaške suvog grožđa i 50 grama nemasnog sira.

Tokom ta tri dana nemojte zaboraviti da pitijete i dosta vode. Nakon dijete osećaćete se lakše, i to zato što ćete zaista biti lakši.

Izvor: metro-portal.hr
Foto: Kirinohana/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare