Fitnes i dijeta

Kako smršati na određenom delu tela?

Zadovoljni ste obimom struka, ali biste voleli da se rešite viška sala na butinama ili nadlaktici ili obrnuto. Zvuči vam poznato? I za ovaj problem postoji rešenje.

Subota, 07.12.2013.

19:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kako smrsati na odredjenom delu tela? Hormoni su odgovorni za raspored sala na nasem telu. Ali nazalost, kod mnogih dama je prisutan hormonski disbalans. Hormonski disbalans je posledica zagadjenog vazduha, nedovoljne fizicke aktivnosti, neodgovarajuce ishrane i mnostva stresnih situacija. Prema tome, ukljucite se u fizicku aktivnost, redukujte nacin ishrane i zaboravite na brzu hranu, boravite na svezem vazduhu i izbegavajte stres i nerviranje. Masne naslage oko struka u vidu slaufa ukazuju da je lucenje insulina van kontrole. Da biste to redukovali jedite sto vise morskih plodova, ribe, brokolija uz zacine kao sto su cimet, cili, a zasladite se borovnicama i brusnicama i pijte svakodnevno zeleni caj. Koristite hleb od integralnog brasna. Ovako cete procistiti organizam i lucenje insulina svesti na optimalnu meru. Izbacite iz upotrebe alkoholna i gazirana pica, slatkise i pomfrit. Naslage sala u predelu pazuha onemogucavaju vas da nosite haljine i majice bez rukava i sa bretelama. Osim sto ne izgleda lepo, ova pojava moze da bude znak da stitna zlezda ne radi kako treba, to jest da je sporija nego sto bi zaista trebalo, a obicno je praceno brzim zamaranjem i losim raspolozenjem. Bilo bi odlicno da kupus, brokoli, preradjenu soju, kelj, repu, jagode i breskve jedete u sto manjim kolicinama. Zamenite ih lososom, tunom, brazilskim orahom, crnim lukom i integralnim zitaricama. Naravno, nerviranje i stres su vam zabranjeni. Salo na nadlakticama otkriva da se testosteron slabo luci u vasem telu. Da biste to sanirali, potrudite se da cesce vodite ljubav , da svakodnevno vezbate grupu misica na nadlaktici, da dovoljno spavate i da niste pod stresom. Izbegavajte slatkise, ali nema potrebe da gladujete. Uzimajte sto vise lososa, avokada i semena lana. Masne naslage na bokovima i zadnjici Masne naslage na bokovima i zadnjici cete eliminisati ako ishranu bazirate na povrcu, vocu, jogurtu i integralnim zitaricama. Ovaj problem se javlja ako je nivo estrogena veci od optimalnog. Smanjite upotrebu lekova za smirenje, kafe, alkoholnih i gaziranih pica. Izvor: lekarinfo.com Foto: ohmega1982/FreeDigitalPhotos.net Lekarinfo.com Zadovoljni ste obimom struka, ali biste voleli da se resite viska sala na butinama ili nadlaktici ili obrnuto. Zvuci vam poznato? I za ovaj problem postoji resenje. Zadovoljni ste obimom struka, ali biste voleli da se resite viska sala na butinama ili nadlaktici ili obrnuto. Zvuci vam poznato? I za ovaj problem postoji resenje.

Hormoni su odgovorni za raspored sala na našem telu. Ali nažalost, kod mnogih dama je prisutan hormonski disbalans. Hormonski disbalans je posledica zagađenog vazduha, nedovoljne fizičke aktivnosti, neodgovarajuće ishrane i mnoštva stresnih situacija. Prema tome, uključite se u fizičku aktivnost, redukujte način ishrane i zaboravite na brzu hranu, boravite na svežem vazduhu i izbegavajte stres i nerviranje.

Masne naslage oko struka u vidu šlaufa ukazuju da je lučenje insulina van kontrole.

Da biste to redukovali jedite što više morskih plodova, ribe, brokolija uz začine kao što su cimet, čili, a zasladite se borovnicama i brusnicama i pijte svakodnevno zeleni čaj. Koristite hleb od integralnog brašna. Ovako ćete pročistiti organizam i lučenje insulina svesti na optimalnu meru. Izbacite iz upotrebe alkoholna i gazirana pića, slatkiše i pomfrit.

Naslage sala u predelu pazuha onemogućavaju vas da nosite haljine i majice bez rukava i sa bretelama.

Osim što ne izgleda lepo, ova pojava može da bude znak da štitna žlezda ne radi kako treba, to jest da je sporija nego što bi zaista trebalo, a obično je praćeno brzim zamaranjem i lošim raspoloženjem. Bilo bi odlično da kupus, brokoli, prerađenu soju, kelj, repu, jagode i breskve jedete u što manjim količinama. Zamenite ih lososom, tunom, brazilskim orahom, crnim lukom i integralnim žitaricama. Naravno, nerviranje i stres su vam zabranjeni.

Salo na nadlakticama otkriva da se testosteron slabo luči u vašem telu.

Da biste to sanirali, potrudite se da češće vodite ljubav , da svakodnevno vežbate grupu mišića na nadlaktici, da dovoljno spavate i da niste pod stresom. Izbegavajte slatkiše, ali nema potrebe da gladujete. Uzimajte što više lososa, avokada i semena lana.

Masne naslage na bokovima i zadnjici

Masne naslage na bokovima i zadnjici ćete eliminisati ako ishranu bazirate na povrću, voću, jogurtu i integralnim žitaricama. Ovaj problem se javlja ako je nivo estrogena veći od optimalnog. Smanjite upotrebu lekova za smirenje, kafe, alkoholnih i gaziranih pića.

Izvor: lekarinfo.com
Foto: ohmega1982/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare