Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 27.10.2023.

14:06

"Povlačim se, završio sam"

Norveški skijaš Lukas Broten saopštio je da je završio karijeru u 23. godini.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Aktuelni šampion Svetskog kupa u slalomu prošle sezone pobedio je u dve slalomske trke i u jednoj u velelsalomu, a vest o povlačenju objavio je na konferenciji za novinare u Zeldenu, gde u subotu počinje nova sezona skijaških takmičenja.

"Povlačim se, završio sam. Juče sam obavestio članove ekipe. Prvi put, posle ove odluke, srećan sam, osećam se slobodno. Zahvalan sam na svemu što sam prošao tokom karijere. Da bih nastavio da skijam u sklopu ovog sistema, morao sam, ne samo da ostavim po strani svoje snove, već i radost življenja. Ne želim to da radim", rekao je Broten.

Karijeru je počeo 2018. godine, ukupno je ostvario pet pobeda i imao je 12 plasmana na pobedničko postolje.

"Ništa nije poput onog osećaja kada se spuštaš i prelaziš cilj i doživotnog truda da se ostvariš i podeliš taj trenutak sa navijačima koji su došli i vrištali svom energijom i ljubavlju. To je nešto što će mi mnogo nedostajati. Za mene je sport zabava, otkako sam došao pokušavao sam da napravim predstavu i ponosan sam na ono što sam prikazao. Ali za moje dobro, sada sam završio", rekao je Broten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Umetničko klizanje

CAS odbio Ruskinje

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu ruskih klizača na odluku da im se oduzme zlatna medalja u ekipnom takmičenju na ZOI 2022. u Pekingu, nakon suspenzije Kamile Valijeve zbog dopinga.

B92.sport

17:50

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu