Ponedeljak, 16.07.2018.

14:31

Novak do Slemova najtežim putem, dok Rodžer...

Novak Đoković je do svake svoje Grend slem titule dolazio pobedivši nekog od "velike četvorke", dok je Rodžeru Federeru put uglavnom bio nešto lakši.

Izvor: LN

Novak do Slemova najtežim putem, dok Rodžer... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

222 Komentari

Sortiraj po:

Uros

pre 5 godina

Negde cuh zanimljiv komentar. Federer najbolji teniser u istoriji. Nadal najbolji teniser na sljaci u istoriji. Novak, igrao najbolji tenis u istoriji.

Monden

pre 5 godina

Koliko je Federer osvojio gren slemova u periodu najvece Djokoviceve dominacije, od 2011. - 2016. samo jedan jedini Vimbldon, kraj price.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 16. jul 2018 17:00) # Link komentara
Preporučujem (+175)Ne preporučujem (-13)

Isto koliko i Đoković u periodu Federerove dominacije - 2003-2011 i 2017-2018.

Da malo pratiš tenis iz sportskih pobuda, a ne iz nacionalističkih, znao bi da je Federer dobar deo Đokovićeve dominacije propustio zbog povreda (2013. - povreda leđa, 2016. - operacija kolena), baš kao i Nadal i Mari. Tako da je ta Đokovićeva dominacija više plod srećnog sticaja okolnosti...

Tanja

pre 5 godina

Ja obožavam Novaka, i uvek sam uz njega, i kad gubi i kad pobeđuje....zelim mu sve najbolje u ostatku karijere i da osvoji što više turnira.
Samo bi htela da ispravim autora teksta, od 13GS titule, prvu je osvojio 2012 u Australiji protiv Conge koji u to vreme bio 38 teniser sveta, nije bio iz TOP 4, al nije ni to bitno, bitne su titule :-)

Abarth

pre 5 godina

@Abarth

a sad brojiš slemove Filipusisu i Rodiku da bi objasnio kakvi su igrači? Pa onda prebroj i Federeru...
Slemovi nekad vrede, a nekad ne vrede, nije pošteno...

Ako pogledas moj prethodni komentar na ovoj temi videces sta sam napisao za Federera. Niko ne moze da spori (niti sam ja sporio) da je covek osvojio 20 GS, i kao sto vec rekoh, covek NIJE KRIV sto je bio toliko DOMINANTAN u godinama pre Nadala i Djokovica. Uopste ne razumem sta si hteo da kazes ovim komentarom.

LA

pre 5 godina

Neverovatan članak. Da li je iko branio ostalim teniserima da dodju do meča sa RF? Čovek je redom pobeđivao, zato i jeste "najveći"... Od sveg srca želim Novaku da ga stigne po broju GSa, apsolutno nebitno koga na tom putu pobeđuvao.

Djenka

pre 5 godina

@Savo prosvetitelju, Nadal i Federer da, ali Sampras vec sad nije. Mnogo manje Mastersa ima (30-11) a nema ni Roland Garos. U svakom slucaju, bice velika trojka lider u svemu, a kojim redom videcemo.

Nolemanijakinja

pre 5 godina

Neko reče da je prvi GS osvojio protiv Conge. Tačno, ali je na putu do finala pobedio Federera, baš kao što je sada u polufinalu pobedio Nadala. Zato se računa da je to 100%.Federer, međutim, to nikada nije uspeo, čak ni onda kada je u polufinalu RG prekinuo Novakov pobednički niz, ali je titulu odneo Nadal.

Неboyша ликовњак

pre 5 godina

@ Eh
Ех, како је све моје - „паметно" („има нас који мислимо својим мозгом" (?!), а не ко ви остали)...

Savo

pre 5 godina

Da bi Novak uopšte došao u situaciju da bude GOAT prvo mora prestići Samprasa, pa Nadala... Dok se to ne desi možemo pričati i da je Anderson GOAT, južnoafrikanci bi sigurno našli neki argument po kojem je bolji i od Federera... Ne može preko reda, Sampras, Nadal i Federer su ispred Novaka, kome to nije jasno taj gura glavu u pesak!

BLuka

pre 5 godina

""AO 2017. u finalu pobedio Rafu. W iste godine Cilica. 2018. AO opet Cilica. Osim ako Cilic u slucaju Federera vise nije dobar igrac. Mada opusteno mozemo da nabrojimo koga je Novak sad pobedio i protiv koga je igrao. Moze se slobodno reci da je ovo najlosiji W do sad. Zato nemojte izmisljati niti velicati, ima nas koji pratimo. Ima nas koji mislimo svojim mozgom, mozda smo u manjini, ne zato sto nas nema, vec zato sto se nasie komentari ne objavljuju.
Ex@@""
I ja sam gledao i slobodno cu reci da je Novakov deo klasicno tezi,ne volim ovakve stvari komentarisati ali zasto istinu ne reci a istina ti je predocena jasnom tabelom;u stranu sto je Federer umjetnik tenisa,on to tako lijepo i sigurno radi da se mora odati priznanje ali Novak Djokovic ima najtezi uzpon svih vemena i mozda to ne radi lijepo ali igra i ako Bog da igrace dugo svemirski tenis....jaci od Federera i Nadala....pitaj Roda ako meni ne vjerujes.

Eh

pre 5 godina

AO 2017. u finalu pobedio Rafu. W iste godine Cilica. 2018. AO opet Cilica. Osim ako Cilic u slucaju Federera vise nije dobar igrac. Mada opusteno mozemo da nabrojimo koga je Novak sad pobedio i protiv koga je igrao. Moze se slobodno reci da je ovo najlosiji W do sad. Zato nemojte izmisljati niti velicati, ima nas koji pratimo. Ima nas koji mislimo svojim mozgom, mozda smo u manjini, ne zato sto nas nema, vec zato sto se nasi komentari ne objavljuju.

ivan

pre 5 godina

Federer je dobijao i Agasija i Samprasa koji su tad imali po 30 godina i zamjeraju mu i govore ali Agasi i Sampras su bili u godinama kad ih je Federer dobijao. Hoću da kažem sledeće da kad je Novak počeo da dominira Federer je imao preko 30 godina i morao je da se nosi sa Novakom i Nadalom koji su bili u najjače godine i nije se predavao već je trenirao i nosio se sa njima i normalno da nije mogao da osvaja GS pored Novaka i Nadala koji su jedni od 5 najboljih tenisera svih vremena i koji su mladji i jači od njega ali to niko ne govori,uglavnom ne možemo znat ko bi koga dobio kad bi recimo svi imali po 28 godina. Moje mišljenje je da bi Novak bio u prednosti i da bi od 5 mečeva sa obojicom dobio 3 i podloga nebi bila bitna jer je Novak najbolji all round igrač svih vremena.

Državni zaposlenik

pre 5 godina

Ne može se predvideti tačno iz dva razloga prvo povrede a drugo sportska sreća tu je sreća u igri ali i sreća u žrebu i povredama suparnika.
Međutim ukoliko sve bude kao sto je sada može se reci da će Novak duže trajati od RF jer je ranije u životu krenuo da koristi hiperbaricnu komoru, menja krv i pazi na ishranu, takodje i Nadal. Uzmimo da će njih dvojica igrati još 5 godina u osvajačkoj formi a RF još 1. To nas dovodi da će RF možda imati 21 Nadal sa još 5 RG dolazi na 22 a Novak sa 10 tj bar pola osvojenih od potencijalnih 20 doći će na 23.

direwolf

pre 5 godina

Sve je to tacno, ali ne zaboravimo da Nole ima bolji medjusobni skor sa svima iz te velike cetvorke, dok je Roger uzasan protiv Rafe. Vreme ce pokazati dok mi naravno navijamo za naseg momka. Tesko da ce stici Federera po broju major titula, ali ako odigra jos bar 2-3 sezone na ovom nivou nista nije nemoguce. Da ne zaboravimo, jedino je Nole bio sampion sva cetiri slema u isto vreme.

Kavric

pre 5 godina

I dalje uporedjujete Novaka i Federera...da li ste razmislili o tome da oni ne pripadaju istoj teniskoj generaciji? Citavih 6 sezona je izmedju njih! Dakle, kad je jedan bio na vrhuncu karijere sa 24-25 godina ovaj nas je bio klinac, i obrnuto kad je nas bio na vrhuncu ovaj drugi je vec imao 30+ godina... Mozete uporedjivati H2H jedino Novaka i Nadala.

vlakse

pre 5 godina

Ovo baš i nije tačna analiza. Nole je svoj prvi GS osvojio protiv Conge. Znači nije 100%, ali je sve jedno veoma visok procenat. Idemooo Nole

Berserk

pre 5 godina

Federer je šest godina stariji a Nadal nešto ranije sazrio od ostatka velike četvorke. Imao je Đoković mečeve sa Vavrinkom i Marijem koje je izgubio a morao je da ih dobije. I upravo je u tome razlika. Federer je svoje "vavrinke" i "mareje" redovno dobijao. Dok se Đoković mučio i suviše često gubio. Vavrinka nikada u karijeri nije pobjedio Federera na podlozi koja nije šljaka.

?

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru 
(Igor, 16. jul 2018 16:20) 
Što je i logično jer je stariji 5 (Nadal) odnosno 6 godina (Novak i Endi).
Evo ti pitanje: ko od igrača mlađih od Novaka makar jedan dan ima GS?

?

pre 5 godina

20,310,98, ne znam šta nije jasno...
(Feodor, 16. jul 2018 21:46)

6 godina razlike.

6 godina = 24 GS, 7/24 je dostižno.

6 godina = 362 nedelje 100/362 dostižno.

Ukupan broj titula: ako Novak recimo preskoči 2-3 velika turnira i u međuvremenu odigra 5 malih kao što je to tamo neko radio, gde i nema dostojnu konkurenciju... dostižno.
Napiši od tih 98 ovako: 20GS, __ atp1000, __ atp500, __atp250, i probaj da se setiš koliko je atp250 Novak igrao u poslednjih 10 godina.

?

pre 5 godina

Federer je jednu titulu osvojio protiv velikog Agasija! Ona vredi više nego svih 5 Novakovih protiv Mareja! 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Andre, 16. jul 2018 19:15) 

US open, Federer 21 godina, Agasi 35 (ili 36, da ne tražim sad tačan podatak).
Ovamo tvrdite da Novak pobeđuje Federera zato što je stariji 6 godina, a počeo je da ga pobeđuje kad je Federer imao 26-7 godina.
Pre bi se moglo reći da svaka Novakova titula protiv vršnjaka Mareja ili godinu dana starijeg Rafe vredi kao tri Fedove protiv Agasija.

simens

pre 5 godina

Vaso, Novak je te 11-e skinuo Nadala, a ne Federera sa prvog mesta i na gotovo svim turnirima masters i GS u finalima je dobijao Nadala, a ne Federera, pa čak i finale Vimbldona. Nadal je bio nedodirljiv za Rožea u tom trenutku. Uostalom i dad se moze reci da Novak spasava Fedreru tron, jer bi ga Nadal prestigao.
Kralj tenisa je Novak Djokovic.

Jahač apokalipse

pre 5 godina

Bas mi je drago sto sam video ovaj tekst.Ovo je oduvek bilo moje misljenje zasto RF-nije najbolji ikada.Dodajmo tome i gori medjusobni skor sa obojicom,manje mastersa(a igra duze od obojice)nema ni zlato sa olimpijade.Po meni je najbolji ikada Nadal,mada nije iskljuceno da to moze biti i Djokovic ali ga treba stici po gs i mastersima ipak su oni cele karijere u istoj teniskoj eri.

zanatlija

pre 5 godina

Koliko vredi GS kada se osvoji u slaboj konkurenciji naprema GS osvojenom u jakoj konkurenciji? Da li 2 ili 3 ili 5x manje? Kada se iznađe mera kojom će se odmeriti koliko vredi, onda možemo IZRAČUNATI značaj osvojenih GS za vrednovanje nečije karijere. Goat statistiku to ne zanima i zato ona nije merodavna. Dotle, Nole je najbolji majstor teniskog zanata.

Baksuz bata kuca vam na vrata

pre 5 godina

kako se ljudi lako napale kad se pokrene tema GOAT.
Ne razumem.
To je kao kad bi dovodili u pitanje 5 osvojenih mundijala Brazila. Jednom su u finalu pobedili tamo neku Svedsku, jednom tamo neku Cehoslovacku, samo dva puta Italiju i jednom Nemacku.
Dakle, one prve dve se na racunaju, protivnici nisu bili dorasli. 1994. kad su pobedili Italiju, to nije bila prava Italija, nego onako, tako da se i to ne racuna. 2002 je nemacki golman Kan napravio veliki kiks, a da nije, ko zna kako bi se to zavrsilo (teorije sta bi bilo kad bi bilo, takodje omiljene na ovom forumu). Sve u svemu, svega jedna ili najvise dve titule su im prave, ostale su bezveze.
Tako i navjiaci Novaka Djokovica pokusavaju na sve nacine da omalovaze Federerovih 20 GS, kao nije imao konkurenciju do Novaka i Nadala i slicne gluposti.
Ono sto je u fudbalu Brazil - ima najvise titula i igra najlepse i najagresivnije, to je u tenisu Federer - ima najvise titula i igra najlepse i najagresivnije.
Dakle, za sada GOAT.

Iz ugla

pre 5 godina

Meni nije jasno kako neko može biti najveći svih vremena kad ima negativan skor sa svoja dva najveća rivala? Poslednji put Federer je završio godinu kao broj 1, 2009 godine kad je imao 28 godina. Znači poslednjih 8 godina to nije mogao da ostvari, a njegovi rivali bar po dve, tri.
Niko od njih trojice trenutno nije najveći.
Onaj koji osvoji svaki GS bar dva puta, koji pobedi Noleta na AO, Federera na V i Nadala na RG, ima pozitivan skor sa svojim rivalima i osvoji sve Masterse za mene bi bio najveći svih vremena.

Kiza

pre 5 godina

Ja imam preko 50 godina, tenis pratim debelo preko 30 godina, Novak je bolji teniser od Federera. Ko ne veruje meni, neka pita Nika Bolitjerija. Mišljenje ostalih komentatora je nebitno, naspram Nikovog.

Đoković > Federer

Kurac

pre 5 godina

Trenutno: 
1. Federer (20) 
2. Nadal (17) 
3. Sampras (14) 
4. Đoković (13) 

Samprasa će Đoković vjerovatno nadmašiti, Nadala možda, ali Federera teško. 
Murray je izvan priče, ima manje GS finala nego Đoković trofeja. 
Bez obzira na 2 Olimpijska zlata, jer u tenisu, realno Olimpijski turnir nema ni približno takvo značenje kao GS. 
Federeru ide u prilog što igra jako dugo, započeo je u nekoj drugoj eri i do današnjih dana drži vrhunsku razinu, uz neke lošije sezone, ali generalno gledano najkonstantniji je. Nadalu ide u prilog neviđena dominacija na zemlji, 11/17 GS u Roland Garrosu. Đoković pak, ima bolji međusobni skor sa statistički 2 najbolja tenisača u povijesti. 
Đoković, po meni ima 2 problema: 
1. Porazi u finalima za vrijeme najveće dominacije. Bar 3-4 velika finala je neočekivano izgubio. 
2. Loše GS razdoblje sve od RG 2016 do Wimbledona 2018, skoro 2 godine bez naslova.
S tim naslovima opasno bi konkurirao Federeru za najboljeg u povijesti.
(rizameister, 16. jul 2018 22:23)

Ostin A

pre 5 godina

Kad je Roger osvajao Grand slamove, Novak je bio daleko od profesionalnog tenisa.

Što ne postave pitanje koliko puta su Novak i Nadal pobedili Hjuita, Agasija, Rodika...

bez ljutnje, molim

pre 5 godina

(anica, 16. jul 2018 22:55

Piše se zajedno netalentovan (pridev, kakav je) kao i nepojavljivanje ( to nije glagogol pojaviti se već je reč o glagolskoj imenici pojavljivanje pa je onda nepojavljivanje zajedno a odvojeno bi bilo ne pojaviti se i pojvaviti se)

Vi lepo pišete i navijate. Ovo je bilo iz najboljin namera. Nadam se da ste sto razumeli a stvar je da nešto i naučimo. Zarad Srbije i srpskog jezika.

simens

pre 5 godina

Ako ćemo već da o tome šta bi bilo da je bilo, onda može da se kaže i to da Novak nije 2011 poosvajao sve one silne turnire i postao br.1 Nadal bi odavno prwstigao Federera i po broju GS turnira i po broju sedmica na prvom mestu.
Jednostavno je činjenica da je Federer osim umeća imao i mnogo sreće. Novak i Rafa su bolji igraci od njega.

Dax

pre 5 godina

Čestitke Noletu. Ima da ga Srbija dočeka kao Hrvati svoje. Ja nisam gledao ove godine finale Wimbledona kao verovatno niko drugi osim Srbije i Engleske. Ali ima da mu se napravi doček kao za kralja.

Miloš

pre 5 godina

Pozdrav ljudi, zar vam nije jasno, sve je ovo velika zavera zapada, žele da nas ubede da je 20 slemova više od 13 slemova, ali mi znamo da NIJE, nikad neće biti...

NAQTN8

pre 5 godina

Hahaha Hahaha.... Da nema Nadala Novak bi imao 4 na sljaci. Pa da nema Nadala Federer bi na sljaci imao 8.
(NoName, 16. jul 2018 21:23)

Koliko bi Federer imao na šljaci?

Sejl Brejl

pre 5 godina

Pitanje: ako ova 3 napuste tenis i pojavi se neki, koji ce osvojiti 24 GS protiv lose konkurencije, hoce li on onda biti GOAT. Tenis nije fudbal pa da navijas uvijek za isti tim i ako imaju svake godine nove igrace..ja ne znam kako cu ja gledati tenis kada ova 3 velikana napuste ovaj sport. Pratim tenis od 2004, tada sam imo 13 godina. Ali prosto ne mogu vjerovati da ce se opet pojaviti nekih 3-4 igraca koji ce vako igrati i dominirati. Mozda neko od onih koji su pratili 90te mogu nesto reci..poslije samprasa se pojavio federer i premasio ga..da ne bi bilo noleta i rafe, rodja bi sad imo 30+ GS. Jednostavno ne mogu da zamislim da cu navijati vatreno za nekog novog klinca isto kao sto sam navijao za noleta...

%%%%

pre 5 godina

Izvanredna logika. Tvojom logikom možemo reći da šljaka nije Nadalova omiljena podloga jer ona ima približno isto grenslemova na sljaci kao i na ostala 3 GS. Čuješ njega, Federer ima više GS na betonu nego na travi. Pa naravno da ima, kad se na travi igra 1 GS, a na betonu 2.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NoName, 16. jul 2018 21:32) # Link komentara.

Rekao si da Rodzer ima 11 GS na tvrdoj podlozi a ima 2 turnira godisnje na betonu AO i USAO. Rafa ima 11 GS samo na RG i samo je jedan turnir na sljaci kada je GS u pitanju u godini?

anica

pre 5 godina

Kao sto rece ovde jedan komentator...najbolji Novak je bolji od najboljeg Federera i Nadala...i to je cinjenica. Novakov tenis kad je na najvisem nivou je nemoguce dostici...svaki udarac ima, kompletan teniser...meni je kao san i dalje, ja jos nisam svesna da je Nas Novak osvojio Vimbldon...mogu da ga pljuju da ga ne postuju ali je sve zapisano tamo gde treba...to niko ne moze osporiti.

Yod

pre 5 godina

Federerove titule su puno vrednije, on je pobeđivao različite tenisere, Novak je pola svojih titula osvojio protiv Endija Mareja, a Vavrinku nikad nije uspeo pobedit u nekom važnom finalu. RF je pobeđivao Samprasa, Agasija, ivaniševića... Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...
(Feđa, 16. jul 2018 20:59)

Nemoj da zaboraviš i Filipusisa, Rodika i ostalu kompaniju legendi ovog sporta koje je pobeđivao. Btw, sa Samprasom je igrao samo jednom, u 16-ini finala Vimbldona i to kad je ovaj imao 30 godina...

Stradivari

pre 5 godina

@rizameister

a ko odlučuje kad je "loše GS razdoblje", a kad ne? Neko iz Srbije, zemlje tenisa? Ili je to ono razdoblje kad je Federer igrao 10 gs finala za redom?

Globtroter

pre 5 godina

Pa ovom temom se bavila neka, čini mi se, poznata britanska statističarka pre nekoliko godina i dokazala da nije moguće da se tako nešto desi.

Dakle, stvar je jasna kao dan. Ko ne želi da veruje, neka žmuri ako mu je tako lakše, ali činjenica je da je žreb oduvek nameštan da Federeru bude lakše. To je bogataška mašinerija i tako sve funkcioniše.

Sport je čista politika i propagandni instrument, i kao takav veoma prljav. Ne vredi se nervirati zbog toga.

Ajo

pre 5 godina

Na zapadu niko, ali NIKO ne dovodi u pitanje činjenicu da je Rodžer Federer GOAT! To samo vidim na srpskim forumima.
(Mira, 16. jul 2018 20:42)

Pa zapad i pokušava da ga napravi na goat-a i gospodina, a nije ni jedno ni drugo. Ali polako, ubrzo ga Rafa stiže pa neće moći niko ozbiljan ni da pomisli da kaže da je on najbolji.

rizameister

pre 5 godina

Trenutno:
1. Federer (20)
2. Nadal (17)
3. Sampras (14)
4. Đoković (13)

Samprasa će Đoković vjerovatno nadmašiti, Nadala možda, ali Federera teško.
Murray je izvan priče, ima manje GS finala nego Đoković trofeja.
Bez obzira na 2 Olimpijska zlata, jer u tenisu, realno Olimpijski turnir nema ni približno takvo značenje kao GS.
Federeru ide u prilog što igra jako dugo, započeo je u nekoj drugoj eri i do današnjih dana drži vrhunsku razinu, uz neke lošije sezone, ali generalno gledano najkonstantniji je. Nadalu ide u prilog neviđena dominacija na zemlji, 11/17 GS u Roland Garrosu. Đoković pak, ima bolji međusobni skor sa statistički 2 najbolja tenisača u povijesti.
Đoković, po meni ima 2 problema:
1. Porazi u finalima za vrijeme najveće dominacije. Bar 3-4 velika finala je neočekivano izgubio.
2. Loše GS razdoblje sve od RG 2016 do Wimbledona 2018, skoro 2 godine bez naslova.
S tim naslovima opasno bi konkurirao Federeru za najboljeg u povijesti.

Miloš

pre 5 godina

@Yod, da, da, Sampras je tad bio sedam godina mlađi od današnjeg Federera, sedam godina! Uzalud pokušavaš umanjit uspeh Najvećeg! To je nemoguće!

anica

pre 5 godina

O cemu raspravljate ljudi, uvek ce biti razlivitih misljenja, pa ovde ima ljudi koji tvrde da je Sampras bolji od Novaka, da je medjusobni skor nebitan, godine, da je Novak ne talentovan za tenis, zapad misli da je Federer GOAT, neka je...mene je to nekad nerviralo i trudila sam se da objasnjavam, sada se samo radujem ponovnoj iskri u Novakovim ocima, ne pojavljivanju Pepe Imaza, pojavljivanju Vajde...i osvajanju jos slemova od strane Noleta. Lave nas, Bog ti dao srecu i zdravlje.

NoName

pre 5 godina

@NoName 
Novak ima 4 WB a 2 UO, čisto o podlozi. I da uzmemo u obzir AO, to je u proseku 4 beton, 4 trava, 1 zemlja, a da nema Nadala, imao bi bar 4 na šljaci, što će reći da je najkompletniji igrač ikad baš naš NĐ. Pošto je čovek rešio da vodi zdrav sportski život, videćemo statistiku negde oko 2025-e.
(anonimni, 16. jul 2018 20:01)


Hahaha Hahaha.... Da nema Nadala Novak bi imao 4 na sljaci. Pa da nema Nadala Federer bi na sljaci imao 8.

Andre

pre 5 godina

@koki, a od kakvih bolova je Marej patio dok je gubio od Novaka? Anderson, Conga, sve velikani, nema šta... Kad sve podvučeš, sanjat da stigne Federera može samo Nadal, ali samo sanjat! Neće se desit...

hpz

pre 5 godina

Filipusis,Rodik,Safin,Nalbandijan su svetlosnim godinama ispred Nisikorija,Berdiha i Cilica,a sigurno nisu losiji od Vavrinke,ali ajde to objasni prosecnom Srbinu koji tenis prati 7 godina

koki

pre 5 godina

Federer je jednu titulu osvojio protiv velikog Agasija! Ona vredi više nego svih 5 Novakovih protiv Mareja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Andre, 16. jul 2018 19:15)

Da kad je Agasi imao 35 godina, dok je patio od hronicnih bolova i povreda. To mu je bio prakticno poslednji turnir koji je odigrao.

Istinoljubac

pre 5 godina

@Hari, nije u redu da objavljujete netačne informacije, istina je da je Federer samo 4 slema osvojio pre pojave Rafe i Noleta, a čak 16 sa njima, proverite!

vladimir

pre 5 godina

Djokovic ima pozitivan skor u medjusobnim duelima sa dvojicom najvecih ikada,ko je onda najbolji ja vas pitam kad je najbolje tukao vise puta nego oni njega?????

rizameister

pre 5 godina

I ne postoji velika četvorka nego velika trojka: Federer, Nadal, Đoković! Murray ne može u istu rečenicu s njima. Povijest pamti samo trofeje, a po tome, ako govorimo o Grand Slam turnirima Murray je udaljen od najbližeg (Đokovića) 10 Grand Slam naslova. Murray se prije može usporediti sa Wawrinkom (2) ili Čilićem (1)

NoName

pre 5 godina

Istine radi, svako ko prati tenis vise od godinu dana zna da postoje samo 3 mastersa na sljaci - MK, Madrid i Rim. Takodje, svi znaju da je Federeru tvrda podloga, tj. "beton" takodje omiljena podloga (najvise GS titula ima na ovoj podlozi - 11) narocito brze tvrde podloge. Sve u svemu, Federer, kao i Novak, je oduvek imao mnogo vise mogucnosti da igra na svojim omiljenim podlogama u odnosu na Rafu, ali ni Rafi ni Novaku to nije smetalo da imaju vise Mastersa nego sto ce ih Roze imati ikada. Najverovatnije ce ista situacija biti na kraju i sa GS.
(Ukratko, 16. jul 2018 19:31)

Izvanredna logika. Tvojom logikom možemo reći da šljaka nije Nadalova omiljena podloga jer ona ima približno isto grenslemova na sljaci kao i na ostala 3 GS. Čuješ njega, Federer ima više GS na betonu nego na travi. Pa naravno da ima, kad se na travi igra 1 GS, a na betonu 2.

papilon

pre 5 godina

Interesnatna je jedna stvar,dok ostale srpske sportiste,Jokica,Ivanu,Sergeja,Vidica,vaterpoliste,strelce,Anu ranije konstantno obezvredjujemo,trazimo im dlaku u jajetu,pozitivno potiskujemo a negativno naglasavamo,Novaka Djokovica totalno suprotno precenjejemo u svakom smislu i kao osobu i kao tenisera,mane potiskujemo,vrline prenaglasavamo...i paradoksalno konstantno slusamo kako ga dovoljno ne cenimo,kako ga maltene ne zasluzujemo a nikad takve komentare nisam cuo za ostale nase sportiste.Sta je problem reci da Novak nije kalibar Rafe i Feda,blizu jeste ali taj nivo ipak nije,je li to toliko tesko prihvatiti?

Lik

pre 5 godina

Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...
(Feđa, 16. jul 2018 20:59)

a on je Federeru "jedan od" ...onih koji su ga razbili.

majstor

pre 5 godina

To je jedan jedini razlog zasto Federer jos uvek nije proglasen i zvanicno za GOAT...cekaju penziju. Neko bije Safina i Filipusisa, a neko njega i Rafu.

Optimus

pre 5 godina

Vrlo neobjektivna statistika koja navlaci srpske navijace. Kad igras GS zavrsnicu igras protiv najboljih igraca na turniru u tom trenutku a verovatno i na planeti u to vreme, ne mozes da biras protivnike. Evo primer sa fudbalskog prvenstva, Francuzi nisu dobili Spance, Francuze, Italijani nisu bili tu, Na Brazil nisu nalateli i recite da li to umanjuje njihov uspeh ? Da li bi bila srpska sujeta zadovoljena da su sve njih dobili i onda ih priznali kao zasluzene svetske prvake! Postujem Novaka kao vrhunskog sportistu i sampiona ali ruku na srce Federer je nesto posebno!

x

pre 5 godina

Sve to stoji. Ali ruku na srce Novak je protekle 2 godine imao laganiju konkurenciju. Marej prvo totalno van forme, a kasnije i povredjen, Varinka povredjen, Federer preskakao RG, Nadala nije bilo na nekim GS... I Novak to nije iskoristio. To me najvise boli. Kao i oni porazi od Nisikorija I Vavrinke na US openu kad su svi favoriti ispali.
Novak jeste osvojio svih 13 GS preko nekoga iz "velike cetvorke", ali onda kad nikoga iz te cetvorke nije bilo je ispadao. Kao da je podesen da pobeđuje samo kad je najteze.

anonimni

pre 5 godina

@NoName
Novak ima 4 WB a 2 UO, čisto o podlozi. I da uzmemo u obzir AO, to je u proseku 4 beton, 4 trava, 1 zemlja, a da nema Nadala, imao bi bar 4 na šljaci, što će reći da je najkompletniji igrač ikad baš naš NĐ. Pošto je čovek rešio da vodi zdrav sportski život, videćemo statistiku negde oko 2025-e.

bazan

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru
(Igor, 16. jul 2018 16:20)
To sto ti pricas ne stoji.Nadal je vec 2005 bio strasan igrac.

Lyon

pre 5 godina

Najveci duel u istoriji tenisa Đokovic - Nadal. Ko razume sta to znaci... zna istinu...

Sa kim Federer ima taj broj susreta?

Da ne pominjem da Novak protiv obadvojice ima pozitivan skor pobeda.


Jednom recju GOAT. Najdominantniji ikad.

Feđa

pre 5 godina

Federerove titule su puno vrednije, on je pobeđivao različite tenisere, Novak je pola svojih titula osvojio protiv Endija Mareja, a Vavrinku nikad nije uspeo pobedit u nekom važnom finalu. RF je pobeđivao Samprasa, Agasija, ivaniševića... Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...

gergas

pre 5 godina

@Srđan
Ne znam koliko si gledao njegovih mečeva, ali protivnik mu maksimalno opterećuje bekend, i to je veoma uspešna taktika... Posle dve-tri razmene, taj bekend puca... zato se i izvlači na forhend i rizikuje (udara jako i skraćuje poen)... ova slabost je posebno izražena na šljaci...
Uostalom, i teniski stručnjaci, kada navode prednosti i mane tenisera, svi do jednog navode kao glavnu slabost Fedarera - jednoručni bekend.
Sportski pozdrav!

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Novak na ATP turu ima h2h protiv RF 24-21(RF ima 1 pobedu van ATP iz 2006 Davis Cup),protiv Rafe 27-23(Rafa +2 pobede van ATP,olimpijske igre 2008 i Davis Cup 2009).

ljuba

pre 5 godina

Gospodo komentatori teniskih konkurenata, neuporedivo je teze Novak dosao do svih svojih titula slemova, mastersa i ostalih, nego glavni takmaci. Pogledajte od prve novakove slem titule koliko je on dobio a koliko svi oni zajedno do 2016 kada je Novak klonuo. Novak je nakupio najveci broj poena u toku jedne ATP sezone, dalje Novak je imao duplu razliku poena u odnosu na drugoplasiranog sto takodje niko pre njega nije zabelezio, tenis koji je igrao Novak u svojim najboljim danima je najbolji tenis u istoriji tenisa. Elem mozda nekom zluradom delujem previse navijacki pa porucujem, ne ja delujem previse statisticki i cinjenicno, jer tenis sa Noletom je neka druga dimenzija a bez njega dosadni obicni sport za zabavu ...

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

svaka čast Rocku ali računam duele od kad su se pojavili Nole i Rafa.Dzemperko im nije do ramena.Uostalom govori to i međusobni skor.Jos se ne računa Noletova pobeda kad je dotični došao u džemperu na finale.To je bilo ono kad kažeš ovaj lik veze nema sa ferplejom i sa publikom. Ima svoj ego.Noc pre toga se isvađao sa Stenom.
Dajte molim vas.Sano pogledate mečeve i vidite da su Nole i Rafa u drugoj dimenziji.Zadnji meč na Vimbldonu sam imao utisak.da igraju na betonu.ili šljaci. Zaboravili na travu.Ne treba meni statistika imam oči i vidim.I uz to su kvalitetniji ljudi.Voleo bi da obojica imaju.po 21GS i slično mastersa jer oni.to zaslužuju.

Djordje NS

pre 5 godina

I sa osvojenih Noletovih 13 GS i sa osvojenih Rođinih 20 GS već se i na zapadu stidljivo polako provlači pitanje ko je zaista GOAT. Polako i njima postaje jasno i sve je više njih koji su spremni da priznaju da onakav tenis kakav je Nole igrao od 2011. do 2015. nisu nikad videli i bio im je potpuno nezamislivo da su Rođa i Rafa tada protiv njega izgledali potpuno nemoćno. Nikad nisu videli ni to da neko bude na prvom mestu ATP liste sa nekih skoro 17000 bodova dok je drugi na listi iza za 5000 bodova. Znaju i oni u koje je vreme Rođa osvajao i protiv koga a Nole je nekad morao da pobedi svu trojicu uz velike četvorke i pritom nikad nije imao ni publiku ni sponzore na svojoj strani. Zna se ko je GOAT.

Totti

pre 5 godina

Zašto se ovde omalovažava Vavrinka?

Niko Vavrinku ne omalovažava, njegovi rezultati su za poštovanje ali šta je to naspram Noletovih 13GS tj Federerovih 20?Ovde je reč o najboljoj trojci pošto su Marejevi rezultati bliži Vavrinkinim nego ovoj trojici.
Ako je tačna ova statistika a posebno međusobni odnos u pobedama ispada da Federer nije GOAT već pre Nadal.
kako god još malo ćemo uzivati u mečevima ove trojke verovatno najboljih igrača u istoriji koji su imali prilike da igraju u isto vreme.

Danko

pre 5 godina

Koliko neznalica ovde komentariše, Marat Safin ima talenta više nego Novak i Rafa zajedno, a spominje se u kontekstu loše konkurencije. Sa Noletom je igrao dva puta, oba na slemovima, Nole nije ni jedan set osvojio, a jedan je izgubio sa 6:0! I to par meseci pred penziju, sa stomačićem...

Ukratko

pre 5 godina

Valjalo bi da znaš da je Djokovićeva omiljena podloga beton i da postoji 5-6 mastersa na betonu. Nadalova omiljena podloga je šljaka i postoji 5-6 mastersa na sljaci. Federerova omiljena podloga je trava. I ne postoji NI JEDAN JEDINI masters na travi.
(NoName)

Istine radi, svako ko prati tenis vise od godinu dana zna da postoje samo 3 mastersa na sljaci - MK, Madrid i Rim. Takodje, svi znaju da je Federeru tvrda podloga, tj. "beton" takodje omiljena podloga (najvise GS titula ima na ovoj podlozi - 11) narocito brze tvrde podloge. Sve u svemu, Federer, kao i Novak, je oduvek imao mnogo vise mogucnosti da igra na svojim omiljenim podlogama u odnosu na Rafu, ali ni Rafi ni Novaku to nije smetalo da imaju vise Mastersa nego sto ce ih Roze imati ikada. Najverovatnije ce ista situacija biti na kraju i sa GS.

Zoran Ilić

pre 5 godina

Ako je RF najbolji ikad, to valjda znači da je bolji i od Novaka. Ali ako pogledamo njihov medjusobni skor, odigrali su 45 mečeva što je ogroman broj i reprezentativan uzorak, a Novak vodi 23 prema 22. To znači da RF nije najbolji ikada. Zaključak: najbolji ikada ne postoji, već se može govoriti o grupi igrača koji su najbolji u istoriji, a u tu grupu svakako spada Novak Đoković.

Vlado

pre 5 godina

@Abarth


a sad brojiš slemove Filipusisu i Rodiku da bi objasnio kakvi su igrači? Pa onda prebroj i Federeru...
Slemovi nekad vrede, a nekad ne vrede, nije pošteno...

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Mrziteljima Novaka nije lako, imali su besanu noc.
Filipusis, Hjuit, Safin i ostali koje je Federer dobijao su ljudi koji ce u buducim enciklopedijama u tenisu biti pomenuti u po jednoj recenici.
Cinjenice su da je Federer nakupio GS trofeje protiv B lige igraca kao i da nije osvojio GS godinama pre nego sto mu je 2016. i 2017. Novak svojom losom formom to omogucio. Bio je polupenzionisan od 2011 do 2107.

1914

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru
(Igor, 16. jul 2018 16:20)
Neverovatno sta ti napisa.Pa nisu bili na radaru kad su mladji 4-5 godina.Elem,sad ce Nole da ih delje bar naredne 3-4 godine,Federer je zavrsio sa GS a Rafa ce mozda da uzme jos koji RG...

onako

pre 5 godina

Zašto se ovde omalovažava Vavrinka ?
Čovek ima 3 GS , i to različita . Sva tri puta je dobio dvojicu od ove trojice na putu do trofeja .
Federera je nasamarao u polufinalu a Novaka uništio u finalu RG . Jedino je malo bzv onaj AO sa povredjenim Nadalom ali je pre toga pobedio Federera i Novaka .
Realno u ovoj eri on ima 3 GS i ko zna koliko dobrih mečeva sa ovom trojicom .
Pa taj Rodik Hjuit i Filipusis imaju zajedno 4 GS . Pored toga kompletniji je igrač od ovih zajedno .

Dovla

pre 5 godina

@Danko
Ti si neznalica. Pogledaj samo koliko godina je imao Djoković kada je gubio od Safina. Idiot samo može nazvati Safina neznalicom ali da je bolji od Djokovića i Nadala. Pa obojica imaju 3 puta više titula od Safina. I obojica npr. imaju bolji medjusobni skor sa Federerom a Djoković i protiv Nadala i protiv Federera. Inače pogledaj samo ko je uzeo koliko GS od 2008 i možda ti bude malo jasnije. Nego da uživamo još malo u igrama 3 žive legende a komentatore, poput ove neznalice, treba stalno prozivati dok napokon ne iskoriste internet na pravi način i malo se informišu oko predmeta koji komentarišu.

NoName

pre 5 godina

crta za najveceg ikada se podvlaci na kraju,mada to federer nikad nece biti.ima on slemove,ali u mastersima je jako los.samo 23 dok djokovic ima 29.ni te najvece titule nisu sigurne da ce ih na kraju imati najvise.sve moze da se proveri ne razumem cemu ovoliko obmanjivanje ljudi kao da je rodik bio neki velikan...svasta...a filipusis je imao losa kolena i jos neke probleme zato je brzo nestao kao sto se i pojavio.
(ljupce, 16. jul 2018 18:03)

Valjalo bi da znaš da je Djokovićeva omiljena podloga beton i da postoji 5-6 mastersa na betonu. Nadalova omiljena podloga je šljaka i postoji 5-6 mastersa na sljaci. Federerova omiljena podloga je trava. I ne postoji NI JEDAN JEDINI masters na travi.

Zreb

pre 5 godina

novak je na svojih sto posto daleko ispred bilo kog tenisera u bilo kojoj eri ovog sporta.
(stanija#gutam, 16. jul 2018 16:16)
Pozdravlja te Vavrinka.

LP

pre 5 godina

Pa pogledaj poslednji GS i koga je imao Djokovic a koga Nadal - sve super igraci. Rodja naidje na jednog iz 10 i odmah kraj. A to mu je najbolja podloga. Bas me interesuje sta ce biti na USO. Ako ne naidje na Bornu ili nekog slicnog mozda moze i do treceg kola. Sad moraju i Andersona da sklanjaju. Delpo, Nadal, Anderson, Nole, Nisikori, Edmund svi u jednu polovinu.

Diksi

pre 5 godina

@Boka niko ne spori Marijeva dostignuca, ali Big4 ne postoji, to guraju britanski novinari. Izraz BigX podrazumeva da postoji X igraca koji su medjusobno ravnopravni i za koje nebi mogao sa sigurnoscu da tvrdis ko je najbolji medju njima. Mari je ocigledno losiji od svo trojice, pa je glupo koristiti izraz Big4 kada znas da je on cetvrti.

Vlado

pre 5 godina

@ljupce, da,da Rodik je pobegao u penziju samo da ne bi pokvario skor protiv Novaka... Mudar si, i poznaješ tenis, svaka čast! A skor 4:3 je vrlo mala razlika, a 23:22 je veeelika prednost Novaka u odnosu na Federera, Nole ga je "odučio" od tenisa...

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Федерер је освајао титуле када су му највећи противници пре Новака и Надала били Давиденко, Сафин, Родик, Ферер. Чак ни у том периоду није успео да веже титуле на сва четири гренд слема - Новак је то урадио (јес' да није календарски, али је повезао) и то кад су играли Надал, Федерер, Вавринка, Мареј.

i tako. . .

pre 5 godina

Ne razumem ovde ljude "pozdravio te Kirijos " ili neki drugi H2H odnos na uzorku od 5 meča plafon .
Alo ljudi oni su igrali 45 puta , 3:1 je u finalima GS od toga Rodja je dobio daleke 2007 . jedini put Novaka na US openu .
Federer je jedan ubitačno paklen igrač i stvarno je jedan od najboljih ikada ali da li je njegovih 20 GS isto sa Rafinih 17 ili Novakovim ili cak Agasijevim i Samprasovim pa normalno da nije .
Nije ni On kriv što nije imao rivale po meri .
Napravio se vakum . Došli igrači tipa kao sada Cilic to je taj nivo .
Možda neke stvari nisu uporedive ali H2H između njih trojice jeste jer su igrali najmanje po 40 puta i to na najvažnijim turnirima .

Marinko

pre 5 godina

Kako ja razmisljam. U slucaju da Novak osvoji jos 2 USO, imace vise GS trofeja od Rafe na 3/4 GS, i tu se prica zavrsava. Sto se Rodzera tice bice teze, moguce je da Novak osvoji jos jedan RG, a na kraju bi realno bilo da Rodzer ima USO i W, a Novak RG i AO. Pod uslovom da Novak na to doda i Cincinnati, a u idealnom slucaju i zlato na OI u Tokiu, onda moze da se prica o GOAT statusu. Naravno pozitivan H2H se podrazumeva.

Zvezdas

pre 5 godina

Zvezdaš, a sad znači vredi večna lista! Pa koji je onda Federer na toj listi, a koji Novak? Broj slemova i ostalih turnira je bitan samo kad Novaka porediš sa Marejem, Vavrinkom, Edbergom, ali je nebitan kad ga porediš sa svim onim teniserima koji ih imaju više od Novaka, ma bravo!
(Vlado, 16. jul 2018 18:24)

Da sa tobom ne bi polemisao u svetu tenisa postoji statistika.Lako pronaci guglanjem.Neko je ovde vec postavio.Pogledaj konkurenciju Rodzerovu kod prvih pet GS titula.Sampras posle drugog finala Vimbldona sa Rodzerom objavio kraj karijere a to je bila prva Rodzerova titula na Vimbldonu.Niko takvu dominaciju i sa takvim konkurentima nije imao kao Novak. Ustalom procitaj tekst na ovu temu pa kometntarisi.Mozda ti bolje znas.Znam da ti nije milo sto je Novak osvojio Vimbldon

Dare

pre 5 godina

@ogyy, kako objašnjavaš da Federer ima najviše slemova, najviše ostalih turnira i najduže je bio broj 1? Pored toga, drži najveći broj bitnih rekorda u tenisu i potpisao je ugovor na 300 000 000 nečega! Ja to objašnjavam činjenicom da je najbolji svih vremena u poslu koji se bavi.

Dragana

pre 5 godina

Federer je imao jedan od najtežih žrebova na Australian Openu prošle godine kada se vratio posle duge pauze. I šta se desilo? Osvojio je turnir. Ne znam zašto se uporno pokušava sa omalovažavanjem njegovih rezultata dok se istovremeno sve u vezi Novaka preuveličava. Sad kad je osvojio turnir opet kovanje u zvezde a do pre par meseci...Valjda mu ovi hvalospevi neće opet udariti u glavu. Kada je osvojio Rolan Garos Novak nije imao težak žreb, sada nije imao težak žreb do polufinala a i na drugim turnirima je to često bio slučaj, da ne pominjem i silne predaje mečeva njegovih protivnika na Grend Slem turnirima. Žreb se ponekad i otvori nekim igračima kada neki od favorita ranije ispadne, to nije ništa neobično, to se dešavalo i Djokoviću, Nadalu, Federeru, Mareju...

Ne razumem i tačka

pre 5 godina

Naš Novak je napravio fenomenalan uspeh osvojiivši 4 Wimbldona. Vređa mi inteligenciju kad neko pokušava da me ubedi da je bolji od onog ko ima 8 Wimbldona i još12 drugih slemova.

Kanidja PG

pre 5 godina

Kakva su ovo tri monstruma tenisa kad Endi Marej ne može da udje u priču sa njima i trofejima
A ima 3 GS i 8 izgubljenih finala,14 mastersa i 10tak izgubljenih,1 dejvis kup i 2 olimpijska zlata.Čak je i 2016 završio na 1 mjestu ATP liste.
Ovakve tri veličine više se ne pojavljuju a tek ne u skoro isto vrijeme.
Tenis posle njih gubi popularnost,ovo je zlatno doba i uživajte ljudi još par god.

Vlado

pre 5 godina

@Zvezdaš, a sad znači vredi večna lista! Pa koji je onda Federer na toj listi, a koji Novak? Broj slemova i ostalih turnira je bitan samo kad Novaka porediš sa Marejem, Vavrinkom, Edbergom, ali je nebitan kad ga porediš sa svim onim teniserima koji ih imaju više od Novaka, ma bravo!

NoName

pre 5 godina

Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a." 

No Name 

Endi Agasi?! Tog Endija tj. Andrea je pobedio 6 puta od 11 mečeva, a Samprasa jednom od isto toliko mečeva. Obojica su bili na zalasku karijera jer su 1970. odnosno 1971. godište. U periodu od penzionisanja pomenute dvojice do dolaska Nadala i Đokovića, Federer je osvojio najviše grend slemova. Drugim rečima, Rođa je imao sreće da igra i osvaja kada nije imao pravu konkurenciju.
(slavija, 16. jul 2018 17:46)

Momče, Federer je na zalasku karijere već 5 godina. Prošle godine je osvojio 3 GS. I na svim tim GS je UČESTVOVAO Novak Djoković. To što je Novak gubio u prvom kolu od Dominika Tima, Kirjosa ili Dolgopolova nije Federerova krivica.

bozza

pre 5 godina

20>13 
310>223 
98>65
(Boliiiii !!!, 16. jul 2018 17:39)

ne boli ni malo, svima je jasno da RF ima najimpresivniju karijeru u istoriji tenisa, i ako je Nadal ne nadmasi (za Noleta mislim da su male sanse), tesko ko ve moci. ALI, takodje je jasno da u mecu izmedju Novaka i RF, gde su obojca u top formi, Novak pobedjuje. Svakog normalnog ovaj podatak ne treba da boli, ali ako tebe boli, imas mnogo veci problem od navijanja u tenisu

Dejan

pre 5 godina

@kraja,

o čemu pričaš? Roger nikad nije izgubio u finalu slema od 304. na svetu, Novak od Vavrinke jeste. Argumentuj kad već pišeš...

Natasa

pre 5 godina

Hajde da se bar na trenutak stavimo u Novakovu kozu posle osvajanja RG. Dominacija kakva nije vidjena, ostvarenje snova svakog tenisera, cetiri u nizu. Motiv vise ne postoji. Motiv je onda postala porodica. Opravdano, njegov izbor. Sta ima mi tu da se mesamo. A pojavljivanje Stefana na Wimbldonu ce tek Novaka naterati na nove pehare, tako je to u zivotu, deca te teraju napred, ili nazad.

Kanidja PG

pre 5 godina

Od svim GS finala koja nije uzeo najviše žalim-Marej 2012 US 2-3 jak vjetar-Nadal RG 2-3 mislim 2014 i Vavrinka-US 2016 1-3.
Do sada 97 duela sa RF i RN okruglo 50 pobjeda i mečevi za sva vremena.Bice toga još uživajmo ba4 još 2-3 god.
Nadal ima jedan masters više 31 za sad ali nema ni jedan završni a Nole ih ima 5.
Podatak da za svih 13 GS titula je imao na putu jednog ili obojicu je pokazatelj koliko je dobar igrač.

ljupce

pre 5 godina

@vlado

pokusao si da ispadnes pametan,ali si ispao ono drugo.rodik misterija za djokovica??????9 meceva 4-5 odnos.tacno da je novak negativan sa rodikom,ali si zaboravio napomenuti da kad je poceo da ga dere rodik pobegao u penziju.znaci ispravno je da kazes da je novak penzionisao rodika.da li je onda po tvom poredjenju i safin bolji od novaka jer su odigrali samo dva meca koje je safin dobio????smesan si jer je novak druga dimenzija za obojicu.
sto se tice tvoje tvrdnje da novak ne bi imao sanse sa hjuitom podatak 7 meceva 6-1 za novaka.eto koliko se ti razumes u tenis.da li je moguce da i u ovom sportu ima onih koji lazu ovako???????
crta za najveceg ikada se podvlaci na kraju,mada to federer nikad nece biti.ima on slemove,ali u mastersima je jako los.samo 23 dok djokovic ima 29.ni te najvece titule nisu sigurne da ce ih na kraju imati najvise.sve moze da se proveri ne razumem cemu ovoliko obmanjivanje ljudi kao da je rodik bio neki velikan...svasta...a filipusis je imao losa kolena i jos neke probleme zato je brzo nestao kao sto se i pojavio.

nikolaaaas11111

pre 5 godina

Ja mislim da Rodzeru treba oduzeti GS i onih 310nedelja na prvom mestu! Sram ga bilo! Pa zar on misli da to tek tako moze da se osvaja a da u finalu ne igra protiv novaka ili nadala! Kad je novak povredjen,mislim da federer ne treba da igra turnire,ili ako ispadne odmah na startu ili polufinalu,da to isto treba i federer da uradi! Nema smisla na primer ako on udje u finale RG a nadal ispadne u polu finalu,da on pobedi tog koji je izbacio nadala! To je definitivno sramota! On odmah treba da odustane cim ova dvojica ispadnu!!!!

Zvezdas

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!
(Vlado, 16. jul 2018 17:37)

Koji su to bolji igraci? Gde je taj Filipusis na vecnoj listi? Da li znas da su mecevi Novaka sa Rodzerom i Rafom najdugovecniji i da ulaze u istoriju tenisa.Skor Novak Rafa 27-25 To je 52 meca u 15 godina.Novak, Rafa i Frderer preko 40 GS titula.Na prste jedne ruke mogu da se nabroje ostali kojima je uspelo da uzmu GS turnir.Rodzer je vladao nekoliko godina Onda se pojavio Rafa i brzo i Novak I onda krece dominacija Novaka.Narocito od 2011

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Pogledajte samo finale US Opena 2015. i shvatićete zašto je Novak najbolji svih vremena a najveći podvig u profesionalnom tenisu je ostvario samo Novak vezavši sva 4 GS(zamolio bih stručnjake da nesmaraju sa Lejverom koji je vezao početkom open ere ali profesionalni tenis je krenuo kasnije).Takođe sezona 2015. je najbolja u istoriji i nema šanse da to neko ponovi.

ogyy

pre 5 godina

Ako je gren slem merilo kako objasnjavate Federerov skor u finalima:

Fed-Nad 3-6
Fed-Djok 1-3

Ko su jedina dva igraca na svetu koja su pobedila Rafu na RolanGarosu:

Soderlin
Djokovic

Eto malo za statistiku

DRAGAN

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ovo
poredjenje trojice velikana
u vezi GS. Fedex je najstariji,
cak 6 godina od Novaka.
Da li vam to nesto znaci.
Je li misli neko da ce Fedex
da igra jos sest godina.
Sigurno ne, samo je pitanje
dana, kada se povlaci.Isti
Rafa, ima najvise povreda
u karijei, i za njega je veliko
pitanje koliko moze jos
izdrzati na visokom nivou,
ali za Novaka mogu reci
samo jednu stvar, masina
je rebildirana i krece u
nove podvige na GS, do
koje cifre, to ne moze niko
znati, jer u tenisu je sve
moguce.Samo je bitno da
bude zdrav i da ga zaobidju
povrede, a sve ostalo dolazi
samo po sebi.Uzivajmo jos
dok ovi velikani igraju.
Oni odavno ispisuju novu
istoriju svojin epskim
mecevima, a pozelimo im
da ih bude jos.Tenis nece
biti ni blizu ovome kao
danas, kada se velikani
povuku.IDEMO NOLE,
POCELO JE POCELO.....

bez povrsnosti

pre 5 godina

2005. godine se pojavio Nadal i osvojio Rolan Garos pobjedivsi u polufinalu Federera. Dakle, od tada je on takmac Federeru a Federer je dot dada imao samo 4 GS, ostalih 16 je osvojio u eri Nadala, ili Nadala, Djokoiva i Mareja. Nadal vec 2006. igra finale Vimbldona od 2005. do 2008. Federe konstantno je na prvom mjestu iako je u minusu nakon sezone na sljaci svake godine Kad pobijedi ili glasvni konkurenti nisu raznosvrsni i konstantni da nas svim podlogama stignu do zavrsnice turnira onda se ta njegova konstantnost i superiornost upotrijebi u osporavanju njegovih uspjeha. nevjerovatno. U periodu od 2005-2009. godine 18 od 19 GS finala, jedini igrac sa 5 i vise finala svkog slema, 36 (devet godina) uzastopnih finala GS, 13 uzastopnih zavrsnih mastersa, 11 finala Wimbledona. Cetiri i po godine na prvom mjestu a Rafa je poslije sljake 2005, 2006, 2007 i 2008 godine mogao da racuna na 5000-6000 bodova. I poslije 15 godina u 37-38 oj godini igra cetvrt finale GS. Novak i Rafa veliki, sjajni i nevjerovatni rekoredi, ali malo balansa i neosporaanja genija iz Bazela bi moglo da bude. Procitajte jos jednom, i budite realni i iskreni. HVALA!

Shegi

pre 5 godina

Evo šta kaže statistika za GOAT listu:
1. Federer 890
2. Nadal 720
3. Novak 713

http://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Mislim da će Nole, prvo da prestigne Federera po broju nedelja 1 mestu. Trenutna razlika je 87, 310 vs 223. Novak ima dobre šannse da već na kraju ove godine bude opet prvi!

Kanidja PG

pre 5 godina

Ovo su činjenice ne plod nečije pristrasnosti.Istina nije Federer kriv što je stariji 4-6 god od Rafe i Nola ali je i istina da je obratno ovaj dvojac uzeo bi 5-6 GS titula do sada.
Poenta je da treba sada da iakoriste neupitno Rodzerov skori kraj karijere i uzmu GS titule kad njega ne bude na turu.Konkurencija je približno ista kao kada je on uzimao GS titule 2003-2007.
Podvuce se crta kad svi okončaju vrhunske karijere.
Novak je dokazao a rezultati ne lažu da je najbolji kada se sudare medjusobno.
Sva trojica su majstori na svoj način i tri najbolja tenisera ikad.

Abarth

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlado, 16. jul 2018 17:37)

Izvini, ali mora da se salis... Hjuit? Filipusis?!?!? Pa njih dvojica ZAJEDNO imaju 2 (DVA) Grand slama, tu mozemo slobodno dodati i Rodika sa jednim jedinim GS (njih trojica ukupno 3). Za njih je Wawrinka koji SAM ima 3 GS titule - igracina. O cemu se ovde radi? Nemojmo se zezati, svaka cast Federeru, covek ima FENOMENALNU karijeru i svaka mu cast na istoj (kako god da je tumacimo). Cinjenica je da je odredjeni broj titula osvojio u slabijoj konkurenciji, ali to coveku ne mozete zameriti, on nije kriv sto nije imao dostojne rivale u odredjenom periodu karijere.

nik

pre 5 godina

Ama vise nista nije bitno,covek je proigrao ponovo.Glava mu se vratila,ako ga jos posluzi telo lagano jos sedam sedam slemova.LAGANOOOOO.

Woody Woodpecker

pre 5 godina

Najvise grand slemova uzimajuci u obzir tezinu osvajanja titule: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=GrandSlamTitlesDifficultyAdjusted
1. Federer 19.36 (20)
2. Nadal 18.67 (17)
3. Djokovic 14.94 (13)
4. Sampras 13.23 (14)
5. Borg 11.31 (11)

Prosecan ATP ranking rivala prilikom osvajanja Grand Slem titula: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=HighestTitlesGrandSlamOpponentRank
Prvi je Wawrinka, drugi Novak.

Prosecan Elo rating rivala prilikom osvajanja Grand Slem titula: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=HighestTitlesGrandSlamOpponentEloRating
Opet prvi Wawrinka, drugi Novak.

lobotom

pre 5 godina

Koji je najveci vidjecemo kad im podvucemo crtu pod karijerama. Naravno da ovaj tekst omalovazava Federera. Kako stvari stoje, max. za 2-3 godine necemo gledati Federera i Nadala, a i Murray je upitan. Hoce li onda neki GS Novaka biti manje vrijedan ili isto koliko i Wimbledon 2011? I kako se ophoditi prema cinjenici da je Novak Djokovic 8(!) titula dobio kad je Federer bio stariji nego li Nole danas? I koliko bi Nole imao sanse protiv samog sebe iz 2011 godine? Pricekajmo krajeve njihovih karijera, pa cemo onda napraviti rezime. S obzirom na sve sto sam naveo, jedini objektivan kriterij ce biti broj GS titula, a u slucaju egala broj mastersa i vremena provedenog na vrhu. Onda dolazi h2h, a u koliko i to bude izjednaceno, pobjednik ce biti onaj s manje zutih kartona.

Nole fan

pre 5 godina

Federer je imao jedan od najtežih žrebova na Australian Openu prošle godine kada se vratio posle duge pauze. I šta se desilo? Osvojio je turnir. Ne znam zašto se uporno pokušava sa omalovažavanjem njegovih rezultata dok se istovremeno sve u vezi Novaka preuveličava. Sad kad je osvojio turnir opet kovanje u zvezde a do pre par meseci...Valjda mu ovi hvalospevi neće opet udariti u glavu. Kada je osvojio Rolan Garos Novak nije imao težak žreb, sada nije imao težak žreb do polufinala a i na drugim turnirima je to često bio slučaj, da ne pominjem i silne predaje mečeva njegovih protivnika na Grend Slem turnirima. Žreb se ponekad i otvori nekim igračima kada neki od favorita ranije ispadne, to nije ništa neobično, to se dešavalo i Djokoviću, Nadalu, Federeru, Mareju...
(Dragana, 16. jul 2018 18:04)

Jedno je zreb pre nego sto turnir pocne a drugo je sta se desava kada turnir pocne.Odpadaju jedan po jedan.Rodzer na AO nije imao ozbiljnog protivnika. I Novak pred ovaj Vimbldon pre Rafe u polufinalu u projektovanom zrebu ima Dimitrova ili Vavrinku, Tima, Zvereva, Nisikorija a mozda i Delpa koji se sastao sa Rafom

marko kraljević

pre 5 godina

Možemo govoriti o ukupnoj konkurenciji ali na jednom slemu Federer može biti slabiji protivnik od npr. Andersona... Kao što je i bilo ovaj put. Tako i Soderling može jednom biti teži protivnik od Rafe...Kao što je bilo... Znači ili računaj slem je slem ili ih ne uzimaj za bitne kod ocene kvaliteta igrača.

fortissimo

pre 5 godina

Federer jeste najveci ali samo po broju osvojenih gs titula, malo ko zna da je Federer imao vec 8 osvojenih gren slemova do pojavljivanja Nadala a kasnije i Djokovica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hari, 16. jul 2018 16:56)


Da a ko su mu bili protivnici, Bagdatis, Hjuit i Rodik koji zajedno imaju 3 GS kao sam Endi? Filipusis, Safin?? Rodje nigde nema sa pojavom ove dvojice. Sigurno je da je veliki igrac ali od 2008. do danas Rodja je osvojio 8 GS, Novak 13 a Rafa 14. A to je period od 10 godina, tako da niko vise ne prica da je Rodja u godinama. Bio je 10 godina mladji. Sve je jasno, kao i ovo sto u tekstu pise koliko je puta igrao na GS turnirima sa igracima iz top 10. Takodje je jasno koliko je Novaku bilo tesko sve ovo da ostvari pa i ako mu je Anderson prakticno bio najlaksi protivnik jer nije osvajac GS ni jednog, ipak je igrac iz top 10. Zato mi je zao sto ove dve godine Novaka nigde nije bilo. Operacija nema veze, to nije teska operacija. Mi znamo kakve je operacije imao Delpo? Pa vidimo da je decko u top 10? Novak je malo vise uzivao u zivotu, pricao da tenis nije sve u zivotu a mogao je da betonira svoje ime vec SADA u istoriji tenisa kao NAJBOLJI SVIH VREMENA. To je ono sto sam mu zamerao poslednje dve godine jer nikada nije bilo sporno da je veliko ime tenisa.

Ray Donovan

pre 5 godina

Neko iz mase.
Marketing je čudo. Vaša je lična stvar ko vam je GOAT i slažem se sa prvim delom komentara, ali je interesantno kad se pominju jedan felps pa i Federer pored Rafe i Novaka, da marketing nema veze sa vasom podsvešću. Možda sam subjektivan jer je Nole Srbin, pa se i za mene može reći da nisam realan, ali Nole sa kraja 2015 početka 2016 je najbolji teniser koji je ikad stao na teren.
Postovanje.

Milan

pre 5 godina

Federer je stariji jedno 5 godina i od Novaka i od Nadala iliti drugim rečima kada je on krenuo da osvaja GS njih dvojica su tek ulazili u profesionalni tenis.

NoName

pre 5 godina

Federer je osvajao trofeje za vreme Hjuita,Soderlinga,Rodika i Davidenka.Rodja nije GOAT
(Lex, 16. jul 2018 16:15)

Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a. Vidim da vaskoliko srpstvo ne računa kao bitan grenslem prošlogodišnji Vimbldon jer je Djoković ispao u prvom kolu, pa samim tim Federerov Vimbldon ne vredi ničemu. Ili Australija gde je Djoković takođe ispao u prvom kolu. Us open? Zamislite da neko kaže da Francuska ne zaslužuje titulu prvaka sveta jer eto nisu igrali ni sa Brazilom, ni sa Nemcima, ni sa Italijanima, ni sa Špancima... 20 GS je 20 GS, a što se međusobnog skora tiče - pozdrav od Nika Kirjosa.

Srdja

pre 5 godina

Pa Federer je od svih njih stariji 5-6 godina,nije ni mogao da igra sa njima toliko koliko mislite...A svakako da je mnogo teze bilo osvojiti slem protiv nadala,djokovica,mareja nego protiv bagdatisa,rodika,filipusisa,safina i slicnih ...

Darko

pre 5 godina

Federer je i u nasjabijim danima uglavnom dolazio do polufinala i finala (csto i gubio posebno na zemlji, ali dolazio), sto ne bi moglo da se kaze za ostale. Zaboravljate konstantnost i dugotrajnost u vrhu, a zna se koliko je to teska stvar.

srle

pre 5 godina

Rafa ima sansu da stigne Federera, osim ako ga Nole ne sprijeci, a nadam se da hoce!
(Tales, 16. jul 2018 16:24) # Link komentara

Nole ga je već jednom sprečio na Vimbldonu pošto bi i Rafa lagano pobedio Andersona.

Vlado

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!

Cane

pre 5 godina

Hoće li mi neko objasnit kako je Federer mogao 2003. godine pobedit nekog drugog osim Filipusisa? Federer, kao i Novak, Rafa, pobedi onog ko mu je protivnik taj dan, taj turnir...

Boka

pre 5 godina

Iako je Mari značajno ispod Novaka, Nadala, i Federera - apsolutno je član velike četvorke: osim što je osvojio 3 GS (koliko ih ima i Vavrinka), on je igrao još 8 finala GS, i osvojio 14 Mastersa i 1 Završni turnir. Dva olimpijska zlata. Došao i do prvog mjesta na ATP listi. Imao i još desetak finala Mastersa.
Jeste li vi svjesni kakav je to rezultat u eri kad protiv sebe imate trojicu najboljih svih vremena? Zato, molim vas, batalite s tom pričom da Mariju nije mjesto u priči o velikoj četvorci.

Тина

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40) # Link komentara

Mарко, у полуфиналу је победио Федерера са 3:0, а у финалу Цонгу. Да ли ти је сада мало јасније?

ajde

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40)

Ali je u polufinalu pobedio Federera (3:0). Imao je jakog na putu do titule. Čitaj o čemu se radi.

mpk

pre 5 godina

A pazite ovu zanimljivost: Đoković igrao 22 GS finala i nijednom protivnik u finalu nije bio mlađi od njega!

Da li ima sličnog primera u istoriji sporta?

Dule Pacov

pre 5 godina

Nije Rodzer kriv sto su ovi mladji od njega. Uzmite u obzir da Federer belezi odlicne rezultate i sada u ovim godinama.
Rodja je ipak Goat.

seki

pre 5 godina

Hjuit je bio prvi igrac sveta Rodik drugi Davidenko bolji skor sa Nadalom jedan od najtežih protivnika Federeru Soderling do povrede u prvih pet mnogo bolji igraci od Conge i Andersona protiv kojih Novak ima dve titule.

slavija

pre 5 godina

"Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a."

No Name

Endi Agasi?! Tog Endija tj. Andrea je pobedio 6 puta od 11 mečeva, a Samprasa jednom od isto toliko mečeva. Obojica su bili na zalasku karijera jer su 1970. odnosno 1971. godište. U periodu od penzionisanja pomenute dvojice do dolaska Nadala i Đokovića, Federer je osvojio najviše grend slemova. Drugim rečima, Rođa je imao sreće da igra i osvaja kada nije imao pravu konkurenciju.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Kad se samo setim kako je „strucnjak” Vilander predlagao Noletu da preskoci Vimbldon... Jao hejteri jos cete dugo gledati Noleta sampiona, dugo godina kako osvaja titule.

Serdjo

pre 5 godina

Update 15.07.2018.

Statistics of Big Four since Novak became a real factor in 2011:

Grand Slams: Novak 12 x winner
Rafa 8 x winner
Federer 4 x winner
Murray 3 x winner

Masters 1000: Novak 25 x winner
Rafa 14 x winner
Federer 10 x winner
Murray 8 x winner

World tour final: Novak 4 x winner
Federer 1 x winner
Murray 1 x winner
Rafa 0

Olympics 2012, 2016
Murray 2 x winner

Total:
Novak 41 x winner,
Rafa 22 x winner
Federer 15 x winner
Murray 14 x winner

Conclusion: Novak has 10 title less then Rafa, Federer and Murray together in the last 8 years (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018) 41-51

Head to head since 2011 until today:

Novak vs Rafa 20:9 (12-3 in last 15 matches)
Novak vs Federer 16:9 (6-2 in last 8 matches)
Novak vs Murray 21:8 (14-3 in last 17 matches)
In total: Novak vs other 3 big players – 57:26 (32-8 in last 40 matches)

srki_sql

pre 5 godina

Kad odgovara, onda zaboravimo da je Rodzer stariji od rafe 5, a od Mareja i Noleta 6 godina...

Nema smisla.

Uvek se podgreva anti RF misljenje.

Sport pre svega, budite nekaad realni, mada ce tesko ovaj moj komentar ugledati svetlo dana...

biće bolje

pre 5 godina

potpuno suludo, ne treba porediti ih međusobno, svako je ikona i legenda za sebe, neverovatno je da su sva trojica u istom trenutku, to će se u tenisu teško ponoviti

kraja

pre 5 godina

" Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!"

...velika je mrlja u federerovoj karijeri poraz od 304 sa atp liste, tu mrlju novak nema...
...sta sve ljudi ovde pisu...
...al' kad si vec navalio, pogledaj listing federer-wawrinka i obrati paznju na 2009., 2014. i 2015...
...cemu sluzi onoliki internet da mi je znati...

https://www.atpworldtour.com/en/players/fedex-head-2-head/roger-federer-vs-stan-wawrinka/f324/w367

Stef

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40)

Jesi li gledao taj meč? Ja jesam, Conga je bio ludački nabrijan nakon trijumfa nad Rafom, igrao je fantastično i pogadjao udarce koji su za divljenje i naklon.. Kratak osvrt samo, setimo se Rodžerove prošlogodišnje pobede nad Čilićem..

Čedo

pre 5 godina

@neko iz mase

Misliš li da je takođe stvar ukusa ko je najbolji srpski teniser? Smeta li ti kad samo uz Novakovo ime piše "najbolji srpski teniser"? Ne smeta, jer to je istina. Pretpostavljam da pratiš tenis i da ćeš lako da izvučeš argumente po kojima je Nole bolji od Tipse, Viktora, Djerea... E vidiš, po istim t kriterijima je Federer bolji od Novaka, Nadala, Samprasa, isti argumenti!

coyote na moru

pre 5 godina

Citam komentare i opet se popalim i nadam, da ce Nole da se vrati skroz i da ih razbija kao nekada..i tako citam kako je Roger uzeo ne znam koliko GS pre Nadala i Novaka, i sinu mi sjajan zakljucak..pa bre morace da ode u tu penziju Roger, i ovaj Nadal ce tesko moci osim na sljaci da parira ubuduce, ovi mladji dobri ali ne predobri..i tako razmisljam ..samo da bude uporan ovaj covek i mozda stvarno bude GOAT..mada mislim da ce mu zafaliti motiva..a mozda i neee..aj daj Boze:))

Xnodeh

pre 5 godina

Pa ovo je jos jedan dokaz da je Djokovic kompletniji teniser od Federera! Statisticki da, Federer je najbolji ikad. Makar jos uvek. Ali statistika je jedno a prakticni pokazatelji drugo nesto

jedan od mnogih

pre 5 godina

@parx - taman kad su napunili po 20 poceli da ga lemaju

i nisi u pravu, Federer je sjajan igrac, najelegantniji od svih, najlakse trese autsajdere i osvojio je najvise GS do sada i za to kapa dole

Novak je nas i sve i da nije osvojio nista, a jeste mnogo, on je za mene najbolji ikada

South Park

pre 5 godina

federer je federer...nadal takodje...djokovic takodje...najbolji ikad je federer i to je to ..
(cetnik, 16. jul 2018 16:22)Ako su slemovi merilo onda ok ali sta je sa masters turnirima.Federer ima negativan medjusobni skor sa Nadalom i Djokovicem a imaju preko dvadeset medjusobnih sa obojicom.Obojica imaju vise mastersa obojica od njega.

Milan

pre 5 godina

Obzirom na skor sa ostatkom četvorke, teško da bi Rodja bio smatran za GOAT-a da je morao Novakovim putem do slemova.
Svaka od Novakovih 13 titula je krvavo zaradjena, niko ga nije mazio, ni protivnici , a boga mi ni organizatori.

udri Nole

pre 5 godina

Đoković mora da osvoji bar još 4 GS,4-5 Mastersa i da isprati ovih dvojicu u penziju,pa tek tad da krene debata ko je GOAT.Do tad je sve nerealno.

Djenka

pre 5 godina

Federer je bez sumnje istinska legenda ovog sporta, ali...ovakvi podaci potvrdjuju ono sto mnogi znaju. Za sada je na vrhu po broju najvecih titula, ali racun se svodi na kraju. Nadal je blizu i svakako zasluzuje vise od Rogera, a Djokovic ce imati jos jednu sansu, iako je za sada daleko. Svakako ce od ove trojke najduze igrati i vazno je da ostane fokusiran i uveren da moze.

Gong

pre 5 godina

Realno, da nije bilo ove čudne agonije od osvajanja RG, Nole je trebao imati bar još 3 GS, a Rođa ne bi ni primakao, pa bi imao 3 manje, tako da bi u naredne 2-3 godine bilo pravo razrešenje ko je stvarno najveći svih vremena - između Novaka i Rafe!

Uip

pre 5 godina

Federer osvaja GS od 2003, Djokovic i Marej su tu tek od 2008. Nije on kriv sto su oni mladji zaboga?! 20 GS je 20 GS. Treba li Sereni oduzimati jer je osvajala protiv Radwanske, itd??

The Advocate

pre 5 godina

Ovi procenti govore o tome koliko je Federer precenjen. Jednostavno je imao sreću da bude u najboljim godinama, kada nije bilo prave konkurencije i tada je pokupio vecinu GS-a.

Hari

pre 5 godina

Federer jeste najveci ali samo po broju osvojenih gs titula, malo ko zna da je Federer imao vec 8 osvojenih gren slemova do pojavljivanja Nadala a kasnije i Djokovica.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Kad god Novak osvoji neki Gran Slam, uvijek se potežu priče ko je GOAT. Po meni je sve stvar ukusa. Ako kažete da je Nadal najbolji ikad, imaćete argumente za tu tvrdnju, takođe ćete imati i argumente ako kažete da je to Federer ili Novak. Po meni je to Federer. Kada neko kaže "tenis", meni prvo padne na pamet on. Baš kao što mi je prva asocijacija na košarku Džordan, ili na formulu Šumaher, na plivanje Felps... Kako god, jedno je sigurno, Marej kao član velike četvorke je najveća glupost ikad u sportu. Ova trojica su za njega mnogo veći nivo. Ko nađe argument da je Marej član velike četvorke, svaka mu čast.

Живојин Рилаковић

pre 5 godina

Зна ли неко где је Анди Мари (Murray)? На најновијој АТП ранкинг листи га нема! Да л` није баталио?

lanmi

pre 5 godina

A da Roger nije stariji 5,6 godina od Rafe i Novaka??..citavu generaciju..2018. je on i dalje igra na istom nivou..Neverovatan sportista, najbolji! A i ova dvojica su vrh!

Kupac diplome

pre 5 godina

Ako se pogleda ko je od aktivnih igrača odvajao GS (Federer, Nadal, Đoković, Mari, Čilić, Del Potro), vidi se da tu nema igrača mlađeg od 30 godina. Sve što valja je "matoro", ostali nemaju strast ni želju da se takmiče. Prosto, u takvom vremenu živimo, ljudi su zadovoljni novcem, baš ih briga da se nadmeću. Zato je propao tenis, ali i ostali sportovi. Čim je ušla velika lova u sport, nema više pravih šampiona. Federera teraju da igra još jednu sezonu. Nadala i Novaka teraju da igraju još minimum 2-3 sezone. Ko će da plati kartu da gleda Tima i Zvereva? Niko. Tenis je u velikoj krizi kada se povuku najbolji.

H2H

pre 5 godina

@federer je federer...nadal takodje...djokovic takodje...najbolji ikad je federer i to je to ..
(cetnik, 16. jul 2018 16:22)

Samo najuspešniji……za sada, a što se tiče ovog NAJBOLJI i to je, ali sem protiv najboljih.

The Advocate

pre 5 godina

Federer je precenjen. Ovi podaci to jasno pokazuju. Imao je i sreću, da kada je bio na vrhuncu , u najboljim godinama, ovi sadašnji veliki igrači su bili premladi, a one ranije legende prestare da bi igrale na vrhunskom nivou. Tako je i ostvario ove rekorde.

Aleks

pre 5 godina

Pa ko mu je kriv, 2014-e US Open, nijednog iz big4 nije sreo na putu do polufinala, u polufinalu Nisikori, a u finalu ga je cekao Cilic. Eto, mislim ne osporavam cinjenice iz teksta, ali taj slem je po meni MORAO da osvoji, bila je laganica...

Невен

pre 5 godina

Не разумем чему оволике дискусију по овом питању, ствари су врло јасне. Федерер је најбољи играч икада, у прилог томе говоре освојени Грен Слемови, Ђоковић је бољи играч и од Федерера и Надала, у прилог томе говоре однос међусобних победа и пораза, и Ђоковић је тренутно бољи играч од Надала, у прилог том говори суботње полуфинале... то је чиста статистика... Све остало је шта би било кад би било... Чињеница је да се Федерер велики број трофеја освојио пре појаве ове друге двојице, али их је освојио... Ја лично мислим да је тенис доласком Надала и Ђоковића подигнут на један виши ниво, пре свега у сегменту физичког залагања, и мислим да Федерер ту није могао да парира...

fantom

pre 5 godina

Poenta je i način na koji se dođe do titule na grend slemu. Niko ne može da ospori Federeru osvojene titule i nije to poenta. Ali ne može samozvani najbolji teniser svih vremena da ima tako negativan skor sa svojim rivalima Nadalom i Đokovićem. Nije samo u pitanju međusobni skor pobeda. Pogledajte skor finala grend slema: Fed–Nole 1:3, Fed–Rafa 3:6. Dakle Federer sa obojicom ima izrazito negativan skor. Lako je pobeđivati Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Čilića. Pokaži se protiv Rafe i Noleta bato. E o tome se radi.

gergas

pre 5 godina

Uz sav respekt Federera, o ovome već govorim godinama... ne može neko, ma kako njegov stil igre bio lep i dopadljiv, sa jednoručnim bekendom da bude GOAT...
jednostavno, ne može, to je limitiran igrač... a to se i videlo kada su sazreli Rafa i Nole, u h2h odnosu.

Nebojša

pre 5 godina

U jedno sam siguran da Federer ima sada trideset dve a ne trideset šest godina sigurno nebi imao 20 grenslem titula kvalitet mu je nesporan ali isto tako neosporivo mu je bilo puno lakše u ranijoj fazi karijere nego Novaku i Nadalu nije on kriv zbog toga nije birao kada će biti rodjen ali prilično je profitira u periodu 2003-2006 bez ikog ko može da mu parira da pojave prvo Nadala pa potom Novaka.

King roger

pre 5 godina

Odakle znate da ne bi Federer pobedio da je igrao sa njima.Djokovic je takodje gubio finala i gs meceve od nekih mnogo slabijih.kao recimo protiv wavrinke.Jer je mozda Federer kriv sto je te tenisere pobedjivao.Konstantnost je mnogo bitnija od same titule.Djokovic je puno puta gubio 2012 2013 2014.tada je osvojio samo 3 gs.Djokovic ne moze da udje u finala koliko je Rodza a kamoli da osvoji toliko.

Xnodeh

pre 5 godina

Pa ovo je jos jedan dokaz da je Djokovic kompletniji teniser od Federera! Statisticki da, Federer je najbolji ikad. Makar jos uvek. Ali statistika je jedno a prakticni pokazatelji drugo nesto

Djenka

pre 5 godina

Federer je bez sumnje istinska legenda ovog sporta, ali...ovakvi podaci potvrdjuju ono sto mnogi znaju. Za sada je na vrhu po broju najvecih titula, ali racun se svodi na kraju. Nadal je blizu i svakako zasluzuje vise od Rogera, a Djokovic ce imati jos jednu sansu, iako je za sada daleko. Svakako ce od ove trojke najduze igrati i vazno je da ostane fokusiran i uveren da moze.

Serdjo

pre 5 godina

Update 15.07.2018.

Statistics of Big Four since Novak became a real factor in 2011:

Grand Slams: Novak 12 x winner
Rafa 8 x winner
Federer 4 x winner
Murray 3 x winner

Masters 1000: Novak 25 x winner
Rafa 14 x winner
Federer 10 x winner
Murray 8 x winner

World tour final: Novak 4 x winner
Federer 1 x winner
Murray 1 x winner
Rafa 0

Olympics 2012, 2016
Murray 2 x winner

Total:
Novak 41 x winner,
Rafa 22 x winner
Federer 15 x winner
Murray 14 x winner

Conclusion: Novak has 10 title less then Rafa, Federer and Murray together in the last 8 years (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018) 41-51

Head to head since 2011 until today:

Novak vs Rafa 20:9 (12-3 in last 15 matches)
Novak vs Federer 16:9 (6-2 in last 8 matches)
Novak vs Murray 21:8 (14-3 in last 17 matches)
In total: Novak vs other 3 big players – 57:26 (32-8 in last 40 matches)

Milan

pre 5 godina

Obzirom na skor sa ostatkom četvorke, teško da bi Rodja bio smatran za GOAT-a da je morao Novakovim putem do slemova.
Svaka od Novakovih 13 titula je krvavo zaradjena, niko ga nije mazio, ni protivnici , a boga mi ni organizatori.

fantom

pre 5 godina

Poenta je i način na koji se dođe do titule na grend slemu. Niko ne može da ospori Federeru osvojene titule i nije to poenta. Ali ne može samozvani najbolji teniser svih vremena da ima tako negativan skor sa svojim rivalima Nadalom i Đokovićem. Nije samo u pitanju međusobni skor pobeda. Pogledajte skor finala grend slema: Fed–Nole 1:3, Fed–Rafa 3:6. Dakle Federer sa obojicom ima izrazito negativan skor. Lako je pobeđivati Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Čilića. Pokaži se protiv Rafe i Noleta bato. E o tome se radi.

Kupac diplome

pre 5 godina

Ako se pogleda ko je od aktivnih igrača odvajao GS (Federer, Nadal, Đoković, Mari, Čilić, Del Potro), vidi se da tu nema igrača mlađeg od 30 godina. Sve što valja je "matoro", ostali nemaju strast ni želju da se takmiče. Prosto, u takvom vremenu živimo, ljudi su zadovoljni novcem, baš ih briga da se nadmeću. Zato je propao tenis, ali i ostali sportovi. Čim je ušla velika lova u sport, nema više pravih šampiona. Federera teraju da igra još jednu sezonu. Nadala i Novaka teraju da igraju još minimum 2-3 sezone. Ko će da plati kartu da gleda Tima i Zvereva? Niko. Tenis je u velikoj krizi kada se povuku najbolji.

Невен

pre 5 godina

Не разумем чему оволике дискусију по овом питању, ствари су врло јасне. Федерер је најбољи играч икада, у прилог томе говоре освојени Грен Слемови, Ђоковић је бољи играч и од Федерера и Надала, у прилог томе говоре однос међусобних победа и пораза, и Ђоковић је тренутно бољи играч од Надала, у прилог том говори суботње полуфинале... то је чиста статистика... Све остало је шта би било кад би било... Чињеница је да се Федерер велики број трофеја освојио пре појаве ове друге двојице, али их је освојио... Ја лично мислим да је тенис доласком Надала и Ђоковића подигнут на један виши ниво, пре свега у сегменту физичког залагања, и мислим да Федерер ту није могао да парира...

South Park

pre 5 godina

federer je federer...nadal takodje...djokovic takodje...najbolji ikad je federer i to je to ..
(cetnik, 16. jul 2018 16:22)Ako su slemovi merilo onda ok ali sta je sa masters turnirima.Federer ima negativan medjusobni skor sa Nadalom i Djokovicem a imaju preko dvadeset medjusobnih sa obojicom.Obojica imaju vise mastersa obojica od njega.

Aleks

pre 5 godina

Pa ko mu je kriv, 2014-e US Open, nijednog iz big4 nije sreo na putu do polufinala, u polufinalu Nisikori, a u finalu ga je cekao Cilic. Eto, mislim ne osporavam cinjenice iz teksta, ali taj slem je po meni MORAO da osvoji, bila je laganica...

Djordje NS

pre 5 godina

I sa osvojenih Noletovih 13 GS i sa osvojenih Rođinih 20 GS već se i na zapadu stidljivo polako provlači pitanje ko je zaista GOAT. Polako i njima postaje jasno i sve je više njih koji su spremni da priznaju da onakav tenis kakav je Nole igrao od 2011. do 2015. nisu nikad videli i bio im je potpuno nezamislivo da su Rođa i Rafa tada protiv njega izgledali potpuno nemoćno. Nikad nisu videli ni to da neko bude na prvom mestu ATP liste sa nekih skoro 17000 bodova dok je drugi na listi iza za 5000 bodova. Znaju i oni u koje je vreme Rođa osvajao i protiv koga a Nole je nekad morao da pobedi svu trojicu uz velike četvorke i pritom nikad nije imao ni publiku ni sponzore na svojoj strani. Zna se ko je GOAT.

Ray Donovan

pre 5 godina

Neko iz mase.
Marketing je čudo. Vaša je lična stvar ko vam je GOAT i slažem se sa prvim delom komentara, ali je interesantno kad se pominju jedan felps pa i Federer pored Rafe i Novaka, da marketing nema veze sa vasom podsvešću. Možda sam subjektivan jer je Nole Srbin, pa se i za mene može reći da nisam realan, ali Nole sa kraja 2015 početka 2016 je najbolji teniser koji je ikad stao na teren.
Postovanje.

koki

pre 5 godina

Federer je jednu titulu osvojio protiv velikog Agasija! Ona vredi više nego svih 5 Novakovih protiv Mareja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Andre, 16. jul 2018 19:15)

Da kad je Agasi imao 35 godina, dok je patio od hronicnih bolova i povreda. To mu je bio prakticno poslednji turnir koji je odigrao.

ajde

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40)

Ali je u polufinalu pobedio Federera (3:0). Imao je jakog na putu do titule. Čitaj o čemu se radi.

udri Nole

pre 5 godina

Đoković mora da osvoji bar još 4 GS,4-5 Mastersa i da isprati ovih dvojicu u penziju,pa tek tad da krene debata ko je GOAT.Do tad je sve nerealno.

Lik

pre 5 godina

Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...
(Feđa, 16. jul 2018 20:59)

a on je Federeru "jedan od" ...onih koji su ga razbili.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

svaka čast Rocku ali računam duele od kad su se pojavili Nole i Rafa.Dzemperko im nije do ramena.Uostalom govori to i međusobni skor.Jos se ne računa Noletova pobeda kad je dotični došao u džemperu na finale.To je bilo ono kad kažeš ovaj lik veze nema sa ferplejom i sa publikom. Ima svoj ego.Noc pre toga se isvađao sa Stenom.
Dajte molim vas.Sano pogledate mečeve i vidite da su Nole i Rafa u drugoj dimenziji.Zadnji meč na Vimbldonu sam imao utisak.da igraju na betonu.ili šljaci. Zaboravili na travu.Ne treba meni statistika imam oči i vidim.I uz to su kvalitetniji ljudi.Voleo bi da obojica imaju.po 21GS i slično mastersa jer oni.to zaslužuju.

Lyon

pre 5 godina

Najveci duel u istoriji tenisa Đokovic - Nadal. Ko razume sta to znaci... zna istinu...

Sa kim Federer ima taj broj susreta?

Da ne pominjem da Novak protiv obadvojice ima pozitivan skor pobeda.


Jednom recju GOAT. Najdominantniji ikad.

vladimir

pre 5 godina

Djokovic ima pozitivan skor u medjusobnim duelima sa dvojicom najvecih ikada,ko je onda najbolji ja vas pitam kad je najbolje tukao vise puta nego oni njega?????

mpk

pre 5 godina

A pazite ovu zanimljivost: Đoković igrao 22 GS finala i nijednom protivnik u finalu nije bio mlađi od njega!

Da li ima sličnog primera u istoriji sporta?

jedan od mnogih

pre 5 godina

@parx - taman kad su napunili po 20 poceli da ga lemaju

i nisi u pravu, Federer je sjajan igrac, najelegantniji od svih, najlakse trese autsajdere i osvojio je najvise GS do sada i za to kapa dole

Novak je nas i sve i da nije osvojio nista, a jeste mnogo, on je za mene najbolji ikada

ogyy

pre 5 godina

Ako je gren slem merilo kako objasnjavate Federerov skor u finalima:

Fed-Nad 3-6
Fed-Djok 1-3

Ko su jedina dva igraca na svetu koja su pobedila Rafu na RolanGarosu:

Soderlin
Djokovic

Eto malo za statistiku

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Федерер је освајао титуле када су му највећи противници пре Новака и Надала били Давиденко, Сафин, Родик, Ферер. Чак ни у том периоду није успео да веже титуле на сва четири гренд слема - Новак је то урадио (јес' да није календарски, али је повезао) и то кад су играли Надал, Федерер, Вавринка, Мареј.

gergas

pre 5 godina

Uz sav respekt Federera, o ovome već govorim godinama... ne može neko, ma kako njegov stil igre bio lep i dopadljiv, sa jednoručnim bekendom da bude GOAT...
jednostavno, ne može, to je limitiran igrač... a to se i videlo kada su sazreli Rafa i Nole, u h2h odnosu.

ljuba

pre 5 godina

Gospodo komentatori teniskih konkurenata, neuporedivo je teze Novak dosao do svih svojih titula slemova, mastersa i ostalih, nego glavni takmaci. Pogledajte od prve novakove slem titule koliko je on dobio a koliko svi oni zajedno do 2016 kada je Novak klonuo. Novak je nakupio najveci broj poena u toku jedne ATP sezone, dalje Novak je imao duplu razliku poena u odnosu na drugoplasiranog sto takodje niko pre njega nije zabelezio, tenis koji je igrao Novak u svojim najboljim danima je najbolji tenis u istoriji tenisa. Elem mozda nekom zluradom delujem previse navijacki pa porucujem, ne ja delujem previse statisticki i cinjenicno, jer tenis sa Noletom je neka druga dimenzija a bez njega dosadni obicni sport za zabavu ...

Kanidja PG

pre 5 godina

Kakva su ovo tri monstruma tenisa kad Endi Marej ne može da udje u priču sa njima i trofejima
A ima 3 GS i 8 izgubljenih finala,14 mastersa i 10tak izgubljenih,1 dejvis kup i 2 olimpijska zlata.Čak je i 2016 završio na 1 mjestu ATP liste.
Ovakve tri veličine više se ne pojavljuju a tek ne u skoro isto vrijeme.
Tenis posle njih gubi popularnost,ovo je zlatno doba i uživajte ljudi još par god.

Тина

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40) # Link komentara

Mарко, у полуфиналу је победио Федерера са 3:0, а у финалу Цонгу. Да ли ти је сада мало јасније?

anica

pre 5 godina

Kao sto rece ovde jedan komentator...najbolji Novak je bolji od najboljeg Federera i Nadala...i to je cinjenica. Novakov tenis kad je na najvisem nivou je nemoguce dostici...svaki udarac ima, kompletan teniser...meni je kao san i dalje, ja jos nisam svesna da je Nas Novak osvojio Vimbldon...mogu da ga pljuju da ga ne postuju ali je sve zapisano tamo gde treba...to niko ne moze osporiti.

Nebojša

pre 5 godina

U jedno sam siguran da Federer ima sada trideset dve a ne trideset šest godina sigurno nebi imao 20 grenslem titula kvalitet mu je nesporan ali isto tako neosporivo mu je bilo puno lakše u ranijoj fazi karijere nego Novaku i Nadalu nije on kriv zbog toga nije birao kada će biti rodjen ali prilično je profitira u periodu 2003-2006 bez ikog ko može da mu parira da pojave prvo Nadala pa potom Novaka.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Mrziteljima Novaka nije lako, imali su besanu noc.
Filipusis, Hjuit, Safin i ostali koje je Federer dobijao su ljudi koji ce u buducim enciklopedijama u tenisu biti pomenuti u po jednoj recenici.
Cinjenice su da je Federer nakupio GS trofeje protiv B lige igraca kao i da nije osvojio GS godinama pre nego sto mu je 2016. i 2017. Novak svojom losom formom to omogucio. Bio je polupenzionisan od 2011 do 2107.

Abarth

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlado, 16. jul 2018 17:37)

Izvini, ali mora da se salis... Hjuit? Filipusis?!?!? Pa njih dvojica ZAJEDNO imaju 2 (DVA) Grand slama, tu mozemo slobodno dodati i Rodika sa jednim jedinim GS (njih trojica ukupno 3). Za njih je Wawrinka koji SAM ima 3 GS titule - igracina. O cemu se ovde radi? Nemojmo se zezati, svaka cast Federeru, covek ima FENOMENALNU karijeru i svaka mu cast na istoj (kako god da je tumacimo). Cinjenica je da je odredjeni broj titula osvojio u slabijoj konkurenciji, ali to coveku ne mozete zameriti, on nije kriv sto nije imao dostojne rivale u odredjenom periodu karijere.

rizameister

pre 5 godina

Trenutno:
1. Federer (20)
2. Nadal (17)
3. Sampras (14)
4. Đoković (13)

Samprasa će Đoković vjerovatno nadmašiti, Nadala možda, ali Federera teško.
Murray je izvan priče, ima manje GS finala nego Đoković trofeja.
Bez obzira na 2 Olimpijska zlata, jer u tenisu, realno Olimpijski turnir nema ni približno takvo značenje kao GS.
Federeru ide u prilog što igra jako dugo, započeo je u nekoj drugoj eri i do današnjih dana drži vrhunsku razinu, uz neke lošije sezone, ali generalno gledano najkonstantniji je. Nadalu ide u prilog neviđena dominacija na zemlji, 11/17 GS u Roland Garrosu. Đoković pak, ima bolji međusobni skor sa statistički 2 najbolja tenisača u povijesti.
Đoković, po meni ima 2 problema:
1. Porazi u finalima za vrijeme najveće dominacije. Bar 3-4 velika finala je neočekivano izgubio.
2. Loše GS razdoblje sve od RG 2016 do Wimbledona 2018, skoro 2 godine bez naslova.
S tim naslovima opasno bi konkurirao Federeru za najboljeg u povijesti.

simens

pre 5 godina

Ako ćemo već da o tome šta bi bilo da je bilo, onda može da se kaže i to da Novak nije 2011 poosvajao sve one silne turnire i postao br.1 Nadal bi odavno prwstigao Federera i po broju GS turnira i po broju sedmica na prvom mestu.
Jednostavno je činjenica da je Federer osim umeća imao i mnogo sreće. Novak i Rafa su bolji igraci od njega.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Kad god Novak osvoji neki Gran Slam, uvijek se potežu priče ko je GOAT. Po meni je sve stvar ukusa. Ako kažete da je Nadal najbolji ikad, imaćete argumente za tu tvrdnju, takođe ćete imati i argumente ako kažete da je to Federer ili Novak. Po meni je to Federer. Kada neko kaže "tenis", meni prvo padne na pamet on. Baš kao što mi je prva asocijacija na košarku Džordan, ili na formulu Šumaher, na plivanje Felps... Kako god, jedno je sigurno, Marej kao član velike četvorke je najveća glupost ikad u sportu. Ova trojica su za njega mnogo veći nivo. Ko nađe argument da je Marej član velike četvorke, svaka mu čast.

Natasa

pre 5 godina

Hajde da se bar na trenutak stavimo u Novakovu kozu posle osvajanja RG. Dominacija kakva nije vidjena, ostvarenje snova svakog tenisera, cetiri u nizu. Motiv vise ne postoji. Motiv je onda postala porodica. Opravdano, njegov izbor. Sta ima mi tu da se mesamo. A pojavljivanje Stefana na Wimbldonu ce tek Novaka naterati na nove pehare, tako je to u zivotu, deca te teraju napred, ili nazad.

Boka

pre 5 godina

Iako je Mari značajno ispod Novaka, Nadala, i Federera - apsolutno je član velike četvorke: osim što je osvojio 3 GS (koliko ih ima i Vavrinka), on je igrao još 8 finala GS, i osvojio 14 Mastersa i 1 Završni turnir. Dva olimpijska zlata. Došao i do prvog mjesta na ATP listi. Imao i još desetak finala Mastersa.
Jeste li vi svjesni kakav je to rezultat u eri kad protiv sebe imate trojicu najboljih svih vremena? Zato, molim vas, batalite s tom pričom da Mariju nije mjesto u priči o velikoj četvorci.

The Advocate

pre 5 godina

Federer je precenjen. Ovi podaci to jasno pokazuju. Imao je i sreću, da kada je bio na vrhuncu , u najboljim godinama, ovi sadašnji veliki igrači su bili premladi, a one ranije legende prestare da bi igrale na vrhunskom nivou. Tako je i ostvario ove rekorde.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Pogledajte samo finale US Opena 2015. i shvatićete zašto je Novak najbolji svih vremena a najveći podvig u profesionalnom tenisu je ostvario samo Novak vezavši sva 4 GS(zamolio bih stručnjake da nesmaraju sa Lejverom koji je vezao početkom open ere ali profesionalni tenis je krenuo kasnije).Takođe sezona 2015. je najbolja u istoriji i nema šanse da to neko ponovi.

Zoran Ilić

pre 5 godina

Ako je RF najbolji ikad, to valjda znači da je bolji i od Novaka. Ali ako pogledamo njihov medjusobni skor, odigrali su 45 mečeva što je ogroman broj i reprezentativan uzorak, a Novak vodi 23 prema 22. To znači da RF nije najbolji ikada. Zaključak: najbolji ikada ne postoji, već se može govoriti o grupi igrača koji su najbolji u istoriji, a u tu grupu svakako spada Novak Đoković.

Живојин Рилаковић

pre 5 godina

Зна ли неко где је Анди Мари (Murray)? На најновијој АТП ранкинг листи га нема! Да л` није баталио?

anica

pre 5 godina

O cemu raspravljate ljudi, uvek ce biti razlivitih misljenja, pa ovde ima ljudi koji tvrde da je Sampras bolji od Novaka, da je medjusobni skor nebitan, godine, da je Novak ne talentovan za tenis, zapad misli da je Federer GOAT, neka je...mene je to nekad nerviralo i trudila sam se da objasnjavam, sada se samo radujem ponovnoj iskri u Novakovim ocima, ne pojavljivanju Pepe Imaza, pojavljivanju Vajde...i osvajanju jos slemova od strane Noleta. Lave nas, Bog ti dao srecu i zdravlje.

NAQTN8

pre 5 godina

Hahaha Hahaha.... Da nema Nadala Novak bi imao 4 na sljaci. Pa da nema Nadala Federer bi na sljaci imao 8.
(NoName, 16. jul 2018 21:23)

Koliko bi Federer imao na šljaci?

Ajo

pre 5 godina

Na zapadu niko, ali NIKO ne dovodi u pitanje činjenicu da je Rodžer Federer GOAT! To samo vidim na srpskim forumima.
(Mira, 16. jul 2018 20:42)

Pa zapad i pokušava da ga napravi na goat-a i gospodina, a nije ni jedno ni drugo. Ali polako, ubrzo ga Rafa stiže pa neće moći niko ozbiljan ni da pomisli da kaže da je on najbolji.

Hari

pre 5 godina

Federer jeste najveci ali samo po broju osvojenih gs titula, malo ko zna da je Federer imao vec 8 osvojenih gren slemova do pojavljivanja Nadala a kasnije i Djokovica.

rizameister

pre 5 godina

I ne postoji velika četvorka nego velika trojka: Federer, Nadal, Đoković! Murray ne može u istu rečenicu s njima. Povijest pamti samo trofeje, a po tome, ako govorimo o Grand Slam turnirima Murray je udaljen od najbližeg (Đokovića) 10 Grand Slam naslova. Murray se prije može usporediti sa Wawrinkom (2) ili Čilićem (1)

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Kad se samo setim kako je „strucnjak” Vilander predlagao Noletu da preskoci Vimbldon... Jao hejteri jos cete dugo gledati Noleta sampiona, dugo godina kako osvaja titule.

bozza

pre 5 godina

20>13 
310>223 
98>65
(Boliiiii !!!, 16. jul 2018 17:39)

ne boli ni malo, svima je jasno da RF ima najimpresivniju karijeru u istoriji tenisa, i ako je Nadal ne nadmasi (za Noleta mislim da su male sanse), tesko ko ve moci. ALI, takodje je jasno da u mecu izmedju Novaka i RF, gde su obojca u top formi, Novak pobedjuje. Svakog normalnog ovaj podatak ne treba da boli, ali ako tebe boli, imas mnogo veci problem od navijanja u tenisu

Globtroter

pre 5 godina

Pa ovom temom se bavila neka, čini mi se, poznata britanska statističarka pre nekoliko godina i dokazala da nije moguće da se tako nešto desi.

Dakle, stvar je jasna kao dan. Ko ne želi da veruje, neka žmuri ako mu je tako lakše, ali činjenica je da je žreb oduvek nameštan da Federeru bude lakše. To je bogataška mašinerija i tako sve funkcioniše.

Sport je čista politika i propagandni instrument, i kao takav veoma prljav. Ne vredi se nervirati zbog toga.

Sejl Brejl

pre 5 godina

Pitanje: ako ova 3 napuste tenis i pojavi se neki, koji ce osvojiti 24 GS protiv lose konkurencije, hoce li on onda biti GOAT. Tenis nije fudbal pa da navijas uvijek za isti tim i ako imaju svake godine nove igrace..ja ne znam kako cu ja gledati tenis kada ova 3 velikana napuste ovaj sport. Pratim tenis od 2004, tada sam imo 13 godina. Ali prosto ne mogu vjerovati da ce se opet pojaviti nekih 3-4 igraca koji ce vako igrati i dominirati. Mozda neko od onih koji su pratili 90te mogu nesto reci..poslije samprasa se pojavio federer i premasio ga..da ne bi bilo noleta i rafe, rodja bi sad imo 30+ GS. Jednostavno ne mogu da zamislim da cu navijati vatreno za nekog novog klinca isto kao sto sam navijao za noleta...

Gong

pre 5 godina

Realno, da nije bilo ove čudne agonije od osvajanja RG, Nole je trebao imati bar još 3 GS, a Rođa ne bi ni primakao, pa bi imao 3 manje, tako da bi u naredne 2-3 godine bilo pravo razrešenje ko je stvarno najveći svih vremena - između Novaka i Rafe!

srle

pre 5 godina

Rafa ima sansu da stigne Federera, osim ako ga Nole ne sprijeci, a nadam se da hoce!
(Tales, 16. jul 2018 16:24) # Link komentara

Nole ga je već jednom sprečio na Vimbldonu pošto bi i Rafa lagano pobedio Andersona.

Yod

pre 5 godina

Federerove titule su puno vrednije, on je pobeđivao različite tenisere, Novak je pola svojih titula osvojio protiv Endija Mareja, a Vavrinku nikad nije uspeo pobedit u nekom važnom finalu. RF je pobeđivao Samprasa, Agasija, ivaniševića... Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...
(Feđa, 16. jul 2018 20:59)

Nemoj da zaboraviš i Filipusisa, Rodika i ostalu kompaniju legendi ovog sporta koje je pobeđivao. Btw, sa Samprasom je igrao samo jednom, u 16-ini finala Vimbldona i to kad je ovaj imao 30 godina...

Ukratko

pre 5 godina

Valjalo bi da znaš da je Djokovićeva omiljena podloga beton i da postoji 5-6 mastersa na betonu. Nadalova omiljena podloga je šljaka i postoji 5-6 mastersa na sljaci. Federerova omiljena podloga je trava. I ne postoji NI JEDAN JEDINI masters na travi.
(NoName)

Istine radi, svako ko prati tenis vise od godinu dana zna da postoje samo 3 mastersa na sljaci - MK, Madrid i Rim. Takodje, svi znaju da je Federeru tvrda podloga, tj. "beton" takodje omiljena podloga (najvise GS titula ima na ovoj podlozi - 11) narocito brze tvrde podloge. Sve u svemu, Federer, kao i Novak, je oduvek imao mnogo vise mogucnosti da igra na svojim omiljenim podlogama u odnosu na Rafu, ali ni Rafi ni Novaku to nije smetalo da imaju vise Mastersa nego sto ce ih Roze imati ikada. Najverovatnije ce ista situacija biti na kraju i sa GS.

i tako. . .

pre 5 godina

Ne razumem ovde ljude "pozdravio te Kirijos " ili neki drugi H2H odnos na uzorku od 5 meča plafon .
Alo ljudi oni su igrali 45 puta , 3:1 je u finalima GS od toga Rodja je dobio daleke 2007 . jedini put Novaka na US openu .
Federer je jedan ubitačno paklen igrač i stvarno je jedan od najboljih ikada ali da li je njegovih 20 GS isto sa Rafinih 17 ili Novakovim ili cak Agasijevim i Samprasovim pa normalno da nije .
Nije ni On kriv što nije imao rivale po meri .
Napravio se vakum . Došli igrači tipa kao sada Cilic to je taj nivo .
Možda neke stvari nisu uporedive ali H2H između njih trojice jeste jer su igrali najmanje po 40 puta i to na najvažnijim turnirima .

majstor

pre 5 godina

To je jedan jedini razlog zasto Federer jos uvek nije proglasen i zvanicno za GOAT...cekaju penziju. Neko bije Safina i Filipusisa, a neko njega i Rafu.

The Advocate

pre 5 godina

Ovi procenti govore o tome koliko je Federer precenjen. Jednostavno je imao sreću da bude u najboljim godinama, kada nije bilo prave konkurencije i tada je pokupio vecinu GS-a.

H2H

pre 5 godina

@federer je federer...nadal takodje...djokovic takodje...najbolji ikad je federer i to je to ..
(cetnik, 16. jul 2018 16:22)

Samo najuspešniji……za sada, a što se tiče ovog NAJBOLJI i to je, ali sem protiv najboljih.

Srdja

pre 5 godina

Pa Federer je od svih njih stariji 5-6 godina,nije ni mogao da igra sa njima toliko koliko mislite...A svakako da je mnogo teze bilo osvojiti slem protiv nadala,djokovica,mareja nego protiv bagdatisa,rodika,filipusisa,safina i slicnih ...

Dovla

pre 5 godina

@Danko
Ti si neznalica. Pogledaj samo koliko godina je imao Djoković kada je gubio od Safina. Idiot samo može nazvati Safina neznalicom ali da je bolji od Djokovića i Nadala. Pa obojica imaju 3 puta više titula od Safina. I obojica npr. imaju bolji medjusobni skor sa Federerom a Djoković i protiv Nadala i protiv Federera. Inače pogledaj samo ko je uzeo koliko GS od 2008 i možda ti bude malo jasnije. Nego da uživamo još malo u igrama 3 žive legende a komentatore, poput ove neznalice, treba stalno prozivati dok napokon ne iskoriste internet na pravi način i malo se informišu oko predmeta koji komentarišu.

1914

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru
(Igor, 16. jul 2018 16:20)
Neverovatno sta ti napisa.Pa nisu bili na radaru kad su mladji 4-5 godina.Elem,sad ce Nole da ih delje bar naredne 3-4 godine,Federer je zavrsio sa GS a Rafa ce mozda da uzme jos koji RG...

Kanidja PG

pre 5 godina

Ovo su činjenice ne plod nečije pristrasnosti.Istina nije Federer kriv što je stariji 4-6 god od Rafe i Nola ali je i istina da je obratno ovaj dvojac uzeo bi 5-6 GS titula do sada.
Poenta je da treba sada da iakoriste neupitno Rodzerov skori kraj karijere i uzmu GS titule kad njega ne bude na turu.Konkurencija je približno ista kao kada je on uzimao GS titule 2003-2007.
Podvuce se crta kad svi okončaju vrhunske karijere.
Novak je dokazao a rezultati ne lažu da je najbolji kada se sudare medjusobno.
Sva trojica su majstori na svoj način i tri najbolja tenisera ikad.

slavija

pre 5 godina

"Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a."

No Name

Endi Agasi?! Tog Endija tj. Andrea je pobedio 6 puta od 11 mečeva, a Samprasa jednom od isto toliko mečeva. Obojica su bili na zalasku karijera jer su 1970. odnosno 1971. godište. U periodu od penzionisanja pomenute dvojice do dolaska Nadala i Đokovića, Federer je osvojio najviše grend slemova. Drugim rečima, Rođa je imao sreće da igra i osvaja kada nije imao pravu konkurenciju.

Zvezdas

pre 5 godina

Zvezdaš, a sad znači vredi večna lista! Pa koji je onda Federer na toj listi, a koji Novak? Broj slemova i ostalih turnira je bitan samo kad Novaka porediš sa Marejem, Vavrinkom, Edbergom, ali je nebitan kad ga porediš sa svim onim teniserima koji ih imaju više od Novaka, ma bravo!
(Vlado, 16. jul 2018 18:24)

Da sa tobom ne bi polemisao u svetu tenisa postoji statistika.Lako pronaci guglanjem.Neko je ovde vec postavio.Pogledaj konkurenciju Rodzerovu kod prvih pet GS titula.Sampras posle drugog finala Vimbldona sa Rodzerom objavio kraj karijere a to je bila prva Rodzerova titula na Vimbldonu.Niko takvu dominaciju i sa takvim konkurentima nije imao kao Novak. Ustalom procitaj tekst na ovu temu pa kometntarisi.Mozda ti bolje znas.Znam da ti nije milo sto je Novak osvojio Vimbldon

Nole fan

pre 5 godina

Federer je imao jedan od najtežih žrebova na Australian Openu prošle godine kada se vratio posle duge pauze. I šta se desilo? Osvojio je turnir. Ne znam zašto se uporno pokušava sa omalovažavanjem njegovih rezultata dok se istovremeno sve u vezi Novaka preuveličava. Sad kad je osvojio turnir opet kovanje u zvezde a do pre par meseci...Valjda mu ovi hvalospevi neće opet udariti u glavu. Kada je osvojio Rolan Garos Novak nije imao težak žreb, sada nije imao težak žreb do polufinala a i na drugim turnirima je to često bio slučaj, da ne pominjem i silne predaje mečeva njegovih protivnika na Grend Slem turnirima. Žreb se ponekad i otvori nekim igračima kada neki od favorita ranije ispadne, to nije ništa neobično, to se dešavalo i Djokoviću, Nadalu, Federeru, Mareju...
(Dragana, 16. jul 2018 18:04)

Jedno je zreb pre nego sto turnir pocne a drugo je sta se desava kada turnir pocne.Odpadaju jedan po jedan.Rodzer na AO nije imao ozbiljnog protivnika. I Novak pred ovaj Vimbldon pre Rafe u polufinalu u projektovanom zrebu ima Dimitrova ili Vavrinku, Tima, Zvereva, Nisikorija a mozda i Delpa koji se sastao sa Rafom

Kanidja PG

pre 5 godina

Od svim GS finala koja nije uzeo najviše žalim-Marej 2012 US 2-3 jak vjetar-Nadal RG 2-3 mislim 2014 i Vavrinka-US 2016 1-3.
Do sada 97 duela sa RF i RN okruglo 50 pobjeda i mečevi za sva vremena.Bice toga još uživajmo ba4 još 2-3 god.
Nadal ima jedan masters više 31 za sad ali nema ni jedan završni a Nole ih ima 5.
Podatak da za svih 13 GS titula je imao na putu jednog ili obojicu je pokazatelj koliko je dobar igrač.

Zvezdas

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!
(Vlado, 16. jul 2018 17:37)

Koji su to bolji igraci? Gde je taj Filipusis na vecnoj listi? Da li znas da su mecevi Novaka sa Rodzerom i Rafom najdugovecniji i da ulaze u istoriju tenisa.Skor Novak Rafa 27-25 To je 52 meca u 15 godina.Novak, Rafa i Frderer preko 40 GS titula.Na prste jedne ruke mogu da se nabroje ostali kojima je uspelo da uzmu GS turnir.Rodzer je vladao nekoliko godina Onda se pojavio Rafa i brzo i Novak I onda krece dominacija Novaka.Narocito od 2011

Shegi

pre 5 godina

Evo šta kaže statistika za GOAT listu:
1. Federer 890
2. Nadal 720
3. Novak 713

http://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Mislim da će Nole, prvo da prestigne Federera po broju nedelja 1 mestu. Trenutna razlika je 87, 310 vs 223. Novak ima dobre šannse da već na kraju ove godine bude opet prvi!

Totti

pre 5 godina

Zašto se ovde omalovažava Vavrinka?

Niko Vavrinku ne omalovažava, njegovi rezultati su za poštovanje ali šta je to naspram Noletovih 13GS tj Federerovih 20?Ovde je reč o najboljoj trojci pošto su Marejevi rezultati bliži Vavrinkinim nego ovoj trojici.
Ako je tačna ova statistika a posebno međusobni odnos u pobedama ispada da Federer nije GOAT već pre Nadal.
kako god još malo ćemo uzivati u mečevima ove trojke verovatno najboljih igrača u istoriji koji su imali prilike da igraju u isto vreme.

x

pre 5 godina

Sve to stoji. Ali ruku na srce Novak je protekle 2 godine imao laganiju konkurenciju. Marej prvo totalno van forme, a kasnije i povredjen, Varinka povredjen, Federer preskakao RG, Nadala nije bilo na nekim GS... I Novak to nije iskoristio. To me najvise boli. Kao i oni porazi od Nisikorija I Vavrinke na US openu kad su svi favoriti ispali.
Novak jeste osvojio svih 13 GS preko nekoga iz "velike cetvorke", ali onda kad nikoga iz te cetvorke nije bilo je ispadao. Kao da je podesen da pobeđuje samo kad je najteze.

gergas

pre 5 godina

@Srđan
Ne znam koliko si gledao njegovih mečeva, ali protivnik mu maksimalno opterećuje bekend, i to je veoma uspešna taktika... Posle dve-tri razmene, taj bekend puca... zato se i izvlači na forhend i rizikuje (udara jako i skraćuje poen)... ova slabost je posebno izražena na šljaci...
Uostalom, i teniski stručnjaci, kada navode prednosti i mane tenisera, svi do jednog navode kao glavnu slabost Fedarera - jednoručni bekend.
Sportski pozdrav!

nik

pre 5 godina

Ama vise nista nije bitno,covek je proigrao ponovo.Glava mu se vratila,ako ga jos posluzi telo lagano jos sedam sedam slemova.LAGANOOOOO.

Cane

pre 5 godina

Hoće li mi neko objasnit kako je Federer mogao 2003. godine pobedit nekog drugog osim Filipusisa? Federer, kao i Novak, Rafa, pobedi onog ko mu je protivnik taj dan, taj turnir...

ljupce

pre 5 godina

@vlado

pokusao si da ispadnes pametan,ali si ispao ono drugo.rodik misterija za djokovica??????9 meceva 4-5 odnos.tacno da je novak negativan sa rodikom,ali si zaboravio napomenuti da kad je poceo da ga dere rodik pobegao u penziju.znaci ispravno je da kazes da je novak penzionisao rodika.da li je onda po tvom poredjenju i safin bolji od novaka jer su odigrali samo dva meca koje je safin dobio????smesan si jer je novak druga dimenzija za obojicu.
sto se tice tvoje tvrdnje da novak ne bi imao sanse sa hjuitom podatak 7 meceva 6-1 za novaka.eto koliko se ti razumes u tenis.da li je moguce da i u ovom sportu ima onih koji lazu ovako???????
crta za najveceg ikada se podvlaci na kraju,mada to federer nikad nece biti.ima on slemove,ali u mastersima je jako los.samo 23 dok djokovic ima 29.ni te najvece titule nisu sigurne da ce ih na kraju imati najvise.sve moze da se proveri ne razumem cemu ovoliko obmanjivanje ljudi kao da je rodik bio neki velikan...svasta...a filipusis je imao losa kolena i jos neke probleme zato je brzo nestao kao sto se i pojavio.

coyote na moru

pre 5 godina

Citam komentare i opet se popalim i nadam, da ce Nole da se vrati skroz i da ih razbija kao nekada..i tako citam kako je Roger uzeo ne znam koliko GS pre Nadala i Novaka, i sinu mi sjajan zakljucak..pa bre morace da ode u tu penziju Roger, i ovaj Nadal ce tesko moci osim na sljaci da parira ubuduce, ovi mladji dobri ali ne predobri..i tako razmisljam ..samo da bude uporan ovaj covek i mozda stvarno bude GOAT..mada mislim da ce mu zafaliti motiva..a mozda i neee..aj daj Boze:))

LP

pre 5 godina

Pa pogledaj poslednji GS i koga je imao Djokovic a koga Nadal - sve super igraci. Rodja naidje na jednog iz 10 i odmah kraj. A to mu je najbolja podloga. Bas me interesuje sta ce biti na USO. Ako ne naidje na Bornu ili nekog slicnog mozda moze i do treceg kola. Sad moraju i Andersona da sklanjaju. Delpo, Nadal, Anderson, Nole, Nisikori, Edmund svi u jednu polovinu.

NoName

pre 5 godina

Federer je osvajao trofeje za vreme Hjuita,Soderlinga,Rodika i Davidenka.Rodja nije GOAT
(Lex, 16. jul 2018 16:15)

Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a. Vidim da vaskoliko srpstvo ne računa kao bitan grenslem prošlogodišnji Vimbldon jer je Djoković ispao u prvom kolu, pa samim tim Federerov Vimbldon ne vredi ničemu. Ili Australija gde je Djoković takođe ispao u prvom kolu. Us open? Zamislite da neko kaže da Francuska ne zaslužuje titulu prvaka sveta jer eto nisu igrali ni sa Brazilom, ni sa Nemcima, ni sa Italijanima, ni sa Špancima... 20 GS je 20 GS, a što se međusobnog skora tiče - pozdrav od Nika Kirjosa.

Stef

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40)

Jesi li gledao taj meč? Ja jesam, Conga je bio ludački nabrijan nakon trijumfa nad Rafom, igrao je fantastično i pogadjao udarce koji su za divljenje i naklon.. Kratak osvrt samo, setimo se Rodžerove prošlogodišnje pobede nad Čilićem..

kraja

pre 5 godina

" Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!"

...velika je mrlja u federerovoj karijeri poraz od 304 sa atp liste, tu mrlju novak nema...
...sta sve ljudi ovde pisu...
...al' kad si vec navalio, pogledaj listing federer-wawrinka i obrati paznju na 2009., 2014. i 2015...
...cemu sluzi onoliki internet da mi je znati...

https://www.atpworldtour.com/en/players/fedex-head-2-head/roger-federer-vs-stan-wawrinka/f324/w367

fortissimo

pre 5 godina

Federer jeste najveci ali samo po broju osvojenih gs titula, malo ko zna da je Federer imao vec 8 osvojenih gren slemova do pojavljivanja Nadala a kasnije i Djokovica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hari, 16. jul 2018 16:56)


Da a ko su mu bili protivnici, Bagdatis, Hjuit i Rodik koji zajedno imaju 3 GS kao sam Endi? Filipusis, Safin?? Rodje nigde nema sa pojavom ove dvojice. Sigurno je da je veliki igrac ali od 2008. do danas Rodja je osvojio 8 GS, Novak 13 a Rafa 14. A to je period od 10 godina, tako da niko vise ne prica da je Rodja u godinama. Bio je 10 godina mladji. Sve je jasno, kao i ovo sto u tekstu pise koliko je puta igrao na GS turnirima sa igracima iz top 10. Takodje je jasno koliko je Novaku bilo tesko sve ovo da ostvari pa i ako mu je Anderson prakticno bio najlaksi protivnik jer nije osvajac GS ni jednog, ipak je igrac iz top 10. Zato mi je zao sto ove dve godine Novaka nigde nije bilo. Operacija nema veze, to nije teska operacija. Mi znamo kakve je operacije imao Delpo? Pa vidimo da je decko u top 10? Novak je malo vise uzivao u zivotu, pricao da tenis nije sve u zivotu a mogao je da betonira svoje ime vec SADA u istoriji tenisa kao NAJBOLJI SVIH VREMENA. To je ono sto sam mu zamerao poslednje dve godine jer nikada nije bilo sporno da je veliko ime tenisa.

DRAGAN

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ovo
poredjenje trojice velikana
u vezi GS. Fedex je najstariji,
cak 6 godina od Novaka.
Da li vam to nesto znaci.
Je li misli neko da ce Fedex
da igra jos sest godina.
Sigurno ne, samo je pitanje
dana, kada se povlaci.Isti
Rafa, ima najvise povreda
u karijei, i za njega je veliko
pitanje koliko moze jos
izdrzati na visokom nivou,
ali za Novaka mogu reci
samo jednu stvar, masina
je rebildirana i krece u
nove podvige na GS, do
koje cifre, to ne moze niko
znati, jer u tenisu je sve
moguce.Samo je bitno da
bude zdrav i da ga zaobidju
povrede, a sve ostalo dolazi
samo po sebi.Uzivajmo jos
dok ovi velikani igraju.
Oni odavno ispisuju novu
istoriju svojin epskim
mecevima, a pozelimo im
da ih bude jos.Tenis nece
biti ni blizu ovome kao
danas, kada se velikani
povuku.IDEMO NOLE,
POCELO JE POCELO.....

Uip

pre 5 godina

Federer osvaja GS od 2003, Djokovic i Marej su tu tek od 2008. Nije on kriv sto su oni mladji zaboga?! 20 GS je 20 GS. Treba li Sereni oduzimati jer je osvajala protiv Radwanske, itd??

biće bolje

pre 5 godina

potpuno suludo, ne treba porediti ih međusobno, svako je ikona i legenda za sebe, neverovatno je da su sva trojica u istom trenutku, to će se u tenisu teško ponoviti

Milan

pre 5 godina

Federer je stariji jedno 5 godina i od Novaka i od Nadala iliti drugim rečima kada je on krenuo da osvaja GS njih dvojica su tek ulazili u profesionalni tenis.

lobotom

pre 5 godina

Koji je najveci vidjecemo kad im podvucemo crtu pod karijerama. Naravno da ovaj tekst omalovazava Federera. Kako stvari stoje, max. za 2-3 godine necemo gledati Federera i Nadala, a i Murray je upitan. Hoce li onda neki GS Novaka biti manje vrijedan ili isto koliko i Wimbledon 2011? I kako se ophoditi prema cinjenici da je Novak Djokovic 8(!) titula dobio kad je Federer bio stariji nego li Nole danas? I koliko bi Nole imao sanse protiv samog sebe iz 2011 godine? Pricekajmo krajeve njihovih karijera, pa cemo onda napraviti rezime. S obzirom na sve sto sam naveo, jedini objektivan kriterij ce biti broj GS titula, a u slucaju egala broj mastersa i vremena provedenog na vrhu. Onda dolazi h2h, a u koliko i to bude izjednaceno, pobjednik ce biti onaj s manje zutih kartona.

Diksi

pre 5 godina

@Boka niko ne spori Marijeva dostignuca, ali Big4 ne postoji, to guraju britanski novinari. Izraz BigX podrazumeva da postoji X igraca koji su medjusobno ravnopravni i za koje nebi mogao sa sigurnoscu da tvrdis ko je najbolji medju njima. Mari je ocigledno losiji od svo trojice, pa je glupo koristiti izraz Big4 kada znas da je on cetvrti.

onako

pre 5 godina

Zašto se ovde omalovažava Vavrinka ?
Čovek ima 3 GS , i to različita . Sva tri puta je dobio dvojicu od ove trojice na putu do trofeja .
Federera je nasamarao u polufinalu a Novaka uništio u finalu RG . Jedino je malo bzv onaj AO sa povredjenim Nadalom ali je pre toga pobedio Federera i Novaka .
Realno u ovoj eri on ima 3 GS i ko zna koliko dobrih mečeva sa ovom trojicom .
Pa taj Rodik Hjuit i Filipusis imaju zajedno 4 GS . Pored toga kompletniji je igrač od ovih zajedno .

Marinko

pre 5 godina

Kako ja razmisljam. U slucaju da Novak osvoji jos 2 USO, imace vise GS trofeja od Rafe na 3/4 GS, i tu se prica zavrsava. Sto se Rodzera tice bice teze, moguce je da Novak osvoji jos jedan RG, a na kraju bi realno bilo da Rodzer ima USO i W, a Novak RG i AO. Pod uslovom da Novak na to doda i Cincinnati, a u idealnom slucaju i zlato na OI u Tokiu, onda moze da se prica o GOAT statusu. Naravno pozitivan H2H se podrazumeva.

nikolaaaas11111

pre 5 godina

Ja mislim da Rodzeru treba oduzeti GS i onih 310nedelja na prvom mestu! Sram ga bilo! Pa zar on misli da to tek tako moze da se osvaja a da u finalu ne igra protiv novaka ili nadala! Kad je novak povredjen,mislim da federer ne treba da igra turnire,ili ako ispadne odmah na startu ili polufinalu,da to isto treba i federer da uradi! Nema smisla na primer ako on udje u finale RG a nadal ispadne u polu finalu,da on pobedi tog koji je izbacio nadala! To je definitivno sramota! On odmah treba da odustane cim ova dvojica ispadnu!!!!

lanmi

pre 5 godina

A da Roger nije stariji 5,6 godina od Rafe i Novaka??..citavu generaciju..2018. je on i dalje igra na istom nivou..Neverovatan sportista, najbolji! A i ova dvojica su vrh!

anonimni

pre 5 godina

@NoName
Novak ima 4 WB a 2 UO, čisto o podlozi. I da uzmemo u obzir AO, to je u proseku 4 beton, 4 trava, 1 zemlja, a da nema Nadala, imao bi bar 4 na šljaci, što će reći da je najkompletniji igrač ikad baš naš NĐ. Pošto je čovek rešio da vodi zdrav sportski život, videćemo statistiku negde oko 2025-e.

King roger

pre 5 godina

Odakle znate da ne bi Federer pobedio da je igrao sa njima.Djokovic je takodje gubio finala i gs meceve od nekih mnogo slabijih.kao recimo protiv wavrinke.Jer je mozda Federer kriv sto je te tenisere pobedjivao.Konstantnost je mnogo bitnija od same titule.Djokovic je puno puta gubio 2012 2013 2014.tada je osvojio samo 3 gs.Djokovic ne moze da udje u finala koliko je Rodza a kamoli da osvoji toliko.

Optimus

pre 5 godina

Vrlo neobjektivna statistika koja navlaci srpske navijace. Kad igras GS zavrsnicu igras protiv najboljih igraca na turniru u tom trenutku a verovatno i na planeti u to vreme, ne mozes da biras protivnike. Evo primer sa fudbalskog prvenstva, Francuzi nisu dobili Spance, Francuze, Italijani nisu bili tu, Na Brazil nisu nalateli i recite da li to umanjuje njihov uspeh ? Da li bi bila srpska sujeta zadovoljena da su sve njih dobili i onda ih priznali kao zasluzene svetske prvake! Postujem Novaka kao vrhunskog sportistu i sampiona ali ruku na srce Federer je nesto posebno!

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Novak na ATP turu ima h2h protiv RF 24-21(RF ima 1 pobedu van ATP iz 2006 Davis Cup),protiv Rafe 27-23(Rafa +2 pobede van ATP,olimpijske igre 2008 i Davis Cup 2009).

Darko

pre 5 godina

Federer je i u nasjabijim danima uglavnom dolazio do polufinala i finala (csto i gubio posebno na zemlji, ali dolazio), sto ne bi moglo da se kaze za ostale. Zaboravljate konstantnost i dugotrajnost u vrhu, a zna se koliko je to teska stvar.

Vlado

pre 5 godina

@Abarth


a sad brojiš slemove Filipusisu i Rodiku da bi objasnio kakvi su igrači? Pa onda prebroj i Federeru...
Slemovi nekad vrede, a nekad ne vrede, nije pošteno...

Miloš

pre 5 godina

Pozdrav ljudi, zar vam nije jasno, sve je ovo velika zavera zapada, žele da nas ubede da je 20 slemova više od 13 slemova, ali mi znamo da NIJE, nikad neće biti...

Dule Pacov

pre 5 godina

Nije Rodzer kriv sto su ovi mladji od njega. Uzmite u obzir da Federer belezi odlicne rezultate i sada u ovim godinama.
Rodja je ipak Goat.

%%%%

pre 5 godina

Izvanredna logika. Tvojom logikom možemo reći da šljaka nije Nadalova omiljena podloga jer ona ima približno isto grenslemova na sljaci kao i na ostala 3 GS. Čuješ njega, Federer ima više GS na betonu nego na travi. Pa naravno da ima, kad se na travi igra 1 GS, a na betonu 2.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NoName, 16. jul 2018 21:32) # Link komentara.

Rekao si da Rodzer ima 11 GS na tvrdoj podlozi a ima 2 turnira godisnje na betonu AO i USAO. Rafa ima 11 GS samo na RG i samo je jedan turnir na sljaci kada je GS u pitanju u godini?

srki_sql

pre 5 godina

Kad odgovara, onda zaboravimo da je Rodzer stariji od rafe 5, a od Mareja i Noleta 6 godina...

Nema smisla.

Uvek se podgreva anti RF misljenje.

Sport pre svega, budite nekaad realni, mada ce tesko ovaj moj komentar ugledati svetlo dana...

direwolf

pre 5 godina

Sve je to tacno, ali ne zaboravimo da Nole ima bolji medjusobni skor sa svima iz te velike cetvorke, dok je Roger uzasan protiv Rafe. Vreme ce pokazati dok mi naravno navijamo za naseg momka. Tesko da ce stici Federera po broju major titula, ali ako odigra jos bar 2-3 sezone na ovom nivou nista nije nemoguce. Da ne zaboravimo, jedino je Nole bio sampion sva cetiri slema u isto vreme.

Dare

pre 5 godina

@ogyy, kako objašnjavaš da Federer ima najviše slemova, najviše ostalih turnira i najduže je bio broj 1? Pored toga, drži najveći broj bitnih rekorda u tenisu i potpisao je ugovor na 300 000 000 nečega! Ja to objašnjavam činjenicom da je najbolji svih vremena u poslu koji se bavi.

Nolemanijakinja

pre 5 godina

Neko reče da je prvi GS osvojio protiv Conge. Tačno, ali je na putu do finala pobedio Federera, baš kao što je sada u polufinalu pobedio Nadala. Zato se računa da je to 100%.Federer, međutim, to nikada nije uspeo, čak ni onda kada je u polufinalu RG prekinuo Novakov pobednički niz, ali je titulu odneo Nadal.

hpz

pre 5 godina

Filipusis,Rodik,Safin,Nalbandijan su svetlosnim godinama ispred Nisikorija,Berdiha i Cilica,a sigurno nisu losiji od Vavrinke,ali ajde to objasni prosecnom Srbinu koji tenis prati 7 godina

BLuka

pre 5 godina

""AO 2017. u finalu pobedio Rafu. W iste godine Cilica. 2018. AO opet Cilica. Osim ako Cilic u slucaju Federera vise nije dobar igrac. Mada opusteno mozemo da nabrojimo koga je Novak sad pobedio i protiv koga je igrao. Moze se slobodno reci da je ovo najlosiji W do sad. Zato nemojte izmisljati niti velicati, ima nas koji pratimo. Ima nas koji mislimo svojim mozgom, mozda smo u manjini, ne zato sto nas nema, vec zato sto se nasie komentari ne objavljuju.
Ex@@""
I ja sam gledao i slobodno cu reci da je Novakov deo klasicno tezi,ne volim ovakve stvari komentarisati ali zasto istinu ne reci a istina ti je predocena jasnom tabelom;u stranu sto je Federer umjetnik tenisa,on to tako lijepo i sigurno radi da se mora odati priznanje ali Novak Djokovic ima najtezi uzpon svih vemena i mozda to ne radi lijepo ali igra i ako Bog da igrace dugo svemirski tenis....jaci od Federera i Nadala....pitaj Roda ako meni ne vjerujes.

Dragana

pre 5 godina

Federer je imao jedan od najtežih žrebova na Australian Openu prošle godine kada se vratio posle duge pauze. I šta se desilo? Osvojio je turnir. Ne znam zašto se uporno pokušava sa omalovažavanjem njegovih rezultata dok se istovremeno sve u vezi Novaka preuveličava. Sad kad je osvojio turnir opet kovanje u zvezde a do pre par meseci...Valjda mu ovi hvalospevi neće opet udariti u glavu. Kada je osvojio Rolan Garos Novak nije imao težak žreb, sada nije imao težak žreb do polufinala a i na drugim turnirima je to često bio slučaj, da ne pominjem i silne predaje mečeva njegovih protivnika na Grend Slem turnirima. Žreb se ponekad i otvori nekim igračima kada neki od favorita ranije ispadne, to nije ništa neobično, to se dešavalo i Djokoviću, Nadalu, Federeru, Mareju...

Ne razumem i tačka

pre 5 godina

Naš Novak je napravio fenomenalan uspeh osvojiivši 4 Wimbldona. Vređa mi inteligenciju kad neko pokušava da me ubedi da je bolji od onog ko ima 8 Wimbldona i još12 drugih slemova.

Vlado

pre 5 godina

@ljupce, da,da Rodik je pobegao u penziju samo da ne bi pokvario skor protiv Novaka... Mudar si, i poznaješ tenis, svaka čast! A skor 4:3 je vrlo mala razlika, a 23:22 je veeelika prednost Novaka u odnosu na Federera, Nole ga je "odučio" od tenisa...

Danko

pre 5 godina

Koliko neznalica ovde komentariše, Marat Safin ima talenta više nego Novak i Rafa zajedno, a spominje se u kontekstu loše konkurencije. Sa Noletom je igrao dva puta, oba na slemovima, Nole nije ni jedan set osvojio, a jedan je izgubio sa 6:0! I to par meseci pred penziju, sa stomačićem...

papilon

pre 5 godina

Interesnatna je jedna stvar,dok ostale srpske sportiste,Jokica,Ivanu,Sergeja,Vidica,vaterpoliste,strelce,Anu ranije konstantno obezvredjujemo,trazimo im dlaku u jajetu,pozitivno potiskujemo a negativno naglasavamo,Novaka Djokovica totalno suprotno precenjejemo u svakom smislu i kao osobu i kao tenisera,mane potiskujemo,vrline prenaglasavamo...i paradoksalno konstantno slusamo kako ga dovoljno ne cenimo,kako ga maltene ne zasluzujemo a nikad takve komentare nisam cuo za ostale nase sportiste.Sta je problem reci da Novak nije kalibar Rafe i Feda,blizu jeste ali taj nivo ipak nije,je li to toliko tesko prihvatiti?

Zreb

pre 5 godina

novak je na svojih sto posto daleko ispred bilo kog tenisera u bilo kojoj eri ovog sporta.
(stanija#gutam, 16. jul 2018 16:16)
Pozdravlja te Vavrinka.

Vlado

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!

seki

pre 5 godina

Hjuit je bio prvi igrac sveta Rodik drugi Davidenko bolji skor sa Nadalom jedan od najtežih protivnika Federeru Soderling do povrede u prvih pet mnogo bolji igraci od Conge i Andersona protiv kojih Novak ima dve titule.

bez povrsnosti

pre 5 godina

2005. godine se pojavio Nadal i osvojio Rolan Garos pobjedivsi u polufinalu Federera. Dakle, od tada je on takmac Federeru a Federer je dot dada imao samo 4 GS, ostalih 16 je osvojio u eri Nadala, ili Nadala, Djokoiva i Mareja. Nadal vec 2006. igra finale Vimbldona od 2005. do 2008. Federe konstantno je na prvom mjestu iako je u minusu nakon sezone na sljaci svake godine Kad pobijedi ili glasvni konkurenti nisu raznosvrsni i konstantni da nas svim podlogama stignu do zavrsnice turnira onda se ta njegova konstantnost i superiornost upotrijebi u osporavanju njegovih uspjeha. nevjerovatno. U periodu od 2005-2009. godine 18 od 19 GS finala, jedini igrac sa 5 i vise finala svkog slema, 36 (devet godina) uzastopnih finala GS, 13 uzastopnih zavrsnih mastersa, 11 finala Wimbledona. Cetiri i po godine na prvom mjestu a Rafa je poslije sljake 2005, 2006, 2007 i 2008 godine mogao da racuna na 5000-6000 bodova. I poslije 15 godina u 37-38 oj godini igra cetvrt finale GS. Novak i Rafa veliki, sjajni i nevjerovatni rekoredi, ali malo balansa i neosporaanja genija iz Bazela bi moglo da bude. Procitajte jos jednom, i budite realni i iskreni. HVALA!

marko kraljević

pre 5 godina

Možemo govoriti o ukupnoj konkurenciji ali na jednom slemu Federer može biti slabiji protivnik od npr. Andersona... Kao što je i bilo ovaj put. Tako i Soderling može jednom biti teži protivnik od Rafe...Kao što je bilo... Znači ili računaj slem je slem ili ih ne uzimaj za bitne kod ocene kvaliteta igrača.

NoName

pre 5 godina

Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a." 

No Name 

Endi Agasi?! Tog Endija tj. Andrea je pobedio 6 puta od 11 mečeva, a Samprasa jednom od isto toliko mečeva. Obojica su bili na zalasku karijera jer su 1970. odnosno 1971. godište. U periodu od penzionisanja pomenute dvojice do dolaska Nadala i Đokovića, Federer je osvojio najviše grend slemova. Drugim rečima, Rođa je imao sreće da igra i osvaja kada nije imao pravu konkurenciju.
(slavija, 16. jul 2018 17:46)

Momče, Federer je na zalasku karijere već 5 godina. Prošle godine je osvojio 3 GS. I na svim tim GS je UČESTVOVAO Novak Djoković. To što je Novak gubio u prvom kolu od Dominika Tima, Kirjosa ili Dolgopolova nije Federerova krivica.

NoName

pre 5 godina

Istine radi, svako ko prati tenis vise od godinu dana zna da postoje samo 3 mastersa na sljaci - MK, Madrid i Rim. Takodje, svi znaju da je Federeru tvrda podloga, tj. "beton" takodje omiljena podloga (najvise GS titula ima na ovoj podlozi - 11) narocito brze tvrde podloge. Sve u svemu, Federer, kao i Novak, je oduvek imao mnogo vise mogucnosti da igra na svojim omiljenim podlogama u odnosu na Rafu, ali ni Rafi ni Novaku to nije smetalo da imaju vise Mastersa nego sto ce ih Roze imati ikada. Najverovatnije ce ista situacija biti na kraju i sa GS.
(Ukratko, 16. jul 2018 19:31)

Izvanredna logika. Tvojom logikom možemo reći da šljaka nije Nadalova omiljena podloga jer ona ima približno isto grenslemova na sljaci kao i na ostala 3 GS. Čuješ njega, Federer ima više GS na betonu nego na travi. Pa naravno da ima, kad se na travi igra 1 GS, a na betonu 2.

NoName

pre 5 godina

@NoName 
Novak ima 4 WB a 2 UO, čisto o podlozi. I da uzmemo u obzir AO, to je u proseku 4 beton, 4 trava, 1 zemlja, a da nema Nadala, imao bi bar 4 na šljaci, što će reći da je najkompletniji igrač ikad baš naš NĐ. Pošto je čovek rešio da vodi zdrav sportski život, videćemo statistiku negde oko 2025-e.
(anonimni, 16. jul 2018 20:01)


Hahaha Hahaha.... Da nema Nadala Novak bi imao 4 na sljaci. Pa da nema Nadala Federer bi na sljaci imao 8.

Istinoljubac

pre 5 godina

@Hari, nije u redu da objavljujete netačne informacije, istina je da je Federer samo 4 slema osvojio pre pojave Rafe i Noleta, a čak 16 sa njima, proverite!

Woody Woodpecker

pre 5 godina

Najvise grand slemova uzimajuci u obzir tezinu osvajanja titule: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=GrandSlamTitlesDifficultyAdjusted
1. Federer 19.36 (20)
2. Nadal 18.67 (17)
3. Djokovic 14.94 (13)
4. Sampras 13.23 (14)
5. Borg 11.31 (11)

Prosecan ATP ranking rivala prilikom osvajanja Grand Slem titula: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=HighestTitlesGrandSlamOpponentRank
Prvi je Wawrinka, drugi Novak.

Prosecan Elo rating rivala prilikom osvajanja Grand Slem titula: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=HighestTitlesGrandSlamOpponentEloRating
Opet prvi Wawrinka, drugi Novak.

Čedo

pre 5 godina

@neko iz mase

Misliš li da je takođe stvar ukusa ko je najbolji srpski teniser? Smeta li ti kad samo uz Novakovo ime piše "najbolji srpski teniser"? Ne smeta, jer to je istina. Pretpostavljam da pratiš tenis i da ćeš lako da izvučeš argumente po kojima je Nole bolji od Tipse, Viktora, Djerea... E vidiš, po istim t kriterijima je Federer bolji od Novaka, Nadala, Samprasa, isti argumenti!

ivan

pre 5 godina

Federer je dobijao i Agasija i Samprasa koji su tad imali po 30 godina i zamjeraju mu i govore ali Agasi i Sampras su bili u godinama kad ih je Federer dobijao. Hoću da kažem sledeće da kad je Novak počeo da dominira Federer je imao preko 30 godina i morao je da se nosi sa Novakom i Nadalom koji su bili u najjače godine i nije se predavao već je trenirao i nosio se sa njima i normalno da nije mogao da osvaja GS pored Novaka i Nadala koji su jedni od 5 najboljih tenisera svih vremena i koji su mladji i jači od njega ali to niko ne govori,uglavnom ne možemo znat ko bi koga dobio kad bi recimo svi imali po 28 godina. Moje mišljenje je da bi Novak bio u prednosti i da bi od 5 mečeva sa obojicom dobio 3 i podloga nebi bila bitna jer je Novak najbolji all round igrač svih vremena.

bazan

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru
(Igor, 16. jul 2018 16:20)
To sto ti pricas ne stoji.Nadal je vec 2005 bio strasan igrac.

Feđa

pre 5 godina

Federerove titule su puno vrednije, on je pobeđivao različite tenisere, Novak je pola svojih titula osvojio protiv Endija Mareja, a Vavrinku nikad nije uspeo pobedit u nekom važnom finalu. RF je pobeđivao Samprasa, Agasija, ivaniševića... Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...

Stradivari

pre 5 godina

@rizameister

a ko odlučuje kad je "loše GS razdoblje", a kad ne? Neko iz Srbije, zemlje tenisa? Ili je to ono razdoblje kad je Federer igrao 10 gs finala za redom?

?

pre 5 godina

Federer je jednu titulu osvojio protiv velikog Agasija! Ona vredi više nego svih 5 Novakovih protiv Mareja! 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Andre, 16. jul 2018 19:15) 

US open, Federer 21 godina, Agasi 35 (ili 36, da ne tražim sad tačan podatak).
Ovamo tvrdite da Novak pobeđuje Federera zato što je stariji 6 godina, a počeo je da ga pobeđuje kad je Federer imao 26-7 godina.
Pre bi se moglo reći da svaka Novakova titula protiv vršnjaka Mareja ili godinu dana starijeg Rafe vredi kao tri Fedove protiv Agasija.

simens

pre 5 godina

Vaso, Novak je te 11-e skinuo Nadala, a ne Federera sa prvog mesta i na gotovo svim turnirima masters i GS u finalima je dobijao Nadala, a ne Federera, pa čak i finale Vimbldona. Nadal je bio nedodirljiv za Rožea u tom trenutku. Uostalom i dad se moze reci da Novak spasava Fedreru tron, jer bi ga Nadal prestigao.
Kralj tenisa je Novak Djokovic.

Miloš

pre 5 godina

@Yod, da, da, Sampras je tad bio sedam godina mlađi od današnjeg Federera, sedam godina! Uzalud pokušavaš umanjit uspeh Najvećeg! To je nemoguće!

Djenka

pre 5 godina

@Savo prosvetitelju, Nadal i Federer da, ali Sampras vec sad nije. Mnogo manje Mastersa ima (30-11) a nema ni Roland Garos. U svakom slucaju, bice velika trojka lider u svemu, a kojim redom videcemo.

bez ljutnje, molim

pre 5 godina

(anica, 16. jul 2018 22:55

Piše se zajedno netalentovan (pridev, kakav je) kao i nepojavljivanje ( to nije glagogol pojaviti se već je reč o glagolskoj imenici pojavljivanje pa je onda nepojavljivanje zajedno a odvojeno bi bilo ne pojaviti se i pojvaviti se)

Vi lepo pišete i navijate. Ovo je bilo iz najboljin namera. Nadam se da ste sto razumeli a stvar je da nešto i naučimo. Zarad Srbije i srpskog jezika.

Kavric

pre 5 godina

I dalje uporedjujete Novaka i Federera...da li ste razmislili o tome da oni ne pripadaju istoj teniskoj generaciji? Citavih 6 sezona je izmedju njih! Dakle, kad je jedan bio na vrhuncu karijere sa 24-25 godina ovaj nas je bio klinac, i obrnuto kad je nas bio na vrhuncu ovaj drugi je vec imao 30+ godina... Mozete uporedjivati H2H jedino Novaka i Nadala.

Kiza

pre 5 godina

Ja imam preko 50 godina, tenis pratim debelo preko 30 godina, Novak je bolji teniser od Federera. Ko ne veruje meni, neka pita Nika Bolitjerija. Mišljenje ostalih komentatora je nebitno, naspram Nikovog.

Đoković > Federer

NoName

pre 5 godina

crta za najveceg ikada se podvlaci na kraju,mada to federer nikad nece biti.ima on slemove,ali u mastersima je jako los.samo 23 dok djokovic ima 29.ni te najvece titule nisu sigurne da ce ih na kraju imati najvise.sve moze da se proveri ne razumem cemu ovoliko obmanjivanje ljudi kao da je rodik bio neki velikan...svasta...a filipusis je imao losa kolena i jos neke probleme zato je brzo nestao kao sto se i pojavio.
(ljupce, 16. jul 2018 18:03)

Valjalo bi da znaš da je Djokovićeva omiljena podloga beton i da postoji 5-6 mastersa na betonu. Nadalova omiljena podloga je šljaka i postoji 5-6 mastersa na sljaci. Federerova omiljena podloga je trava. I ne postoji NI JEDAN JEDINI masters na travi.

Dax

pre 5 godina

Čestitke Noletu. Ima da ga Srbija dočeka kao Hrvati svoje. Ja nisam gledao ove godine finale Wimbledona kao verovatno niko drugi osim Srbije i Engleske. Ali ima da mu se napravi doček kao za kralja.

?

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru 
(Igor, 16. jul 2018 16:20) 
Što je i logično jer je stariji 5 (Nadal) odnosno 6 godina (Novak i Endi).
Evo ti pitanje: ko od igrača mlađih od Novaka makar jedan dan ima GS?

Dejan

pre 5 godina

@kraja,

o čemu pričaš? Roger nikad nije izgubio u finalu slema od 304. na svetu, Novak od Vavrinke jeste. Argumentuj kad već pišeš...

Abarth

pre 5 godina

@Abarth

a sad brojiš slemove Filipusisu i Rodiku da bi objasnio kakvi su igrači? Pa onda prebroj i Federeru...
Slemovi nekad vrede, a nekad ne vrede, nije pošteno...

Ako pogledas moj prethodni komentar na ovoj temi videces sta sam napisao za Federera. Niko ne moze da spori (niti sam ja sporio) da je covek osvojio 20 GS, i kao sto vec rekoh, covek NIJE KRIV sto je bio toliko DOMINANTAN u godinama pre Nadala i Djokovica. Uopste ne razumem sta si hteo da kazes ovim komentarom.

Vlado

pre 5 godina

@Zvezdaš, a sad znači vredi večna lista! Pa koji je onda Federer na toj listi, a koji Novak? Broj slemova i ostalih turnira je bitan samo kad Novaka porediš sa Marejem, Vavrinkom, Edbergom, ali je nebitan kad ga porediš sa svim onim teniserima koji ih imaju više od Novaka, ma bravo!

Savo

pre 5 godina

Da bi Novak uopšte došao u situaciju da bude GOAT prvo mora prestići Samprasa, pa Nadala... Dok se to ne desi možemo pričati i da je Anderson GOAT, južnoafrikanci bi sigurno našli neki argument po kojem je bolji i od Federera... Ne može preko reda, Sampras, Nadal i Federer su ispred Novaka, kome to nije jasno taj gura glavu u pesak!

Andre

pre 5 godina

@koki, a od kakvih bolova je Marej patio dok je gubio od Novaka? Anderson, Conga, sve velikani, nema šta... Kad sve podvučeš, sanjat da stigne Federera može samo Nadal, ali samo sanjat! Neće se desit...

Jahač apokalipse

pre 5 godina

Bas mi je drago sto sam video ovaj tekst.Ovo je oduvek bilo moje misljenje zasto RF-nije najbolji ikada.Dodajmo tome i gori medjusobni skor sa obojicom,manje mastersa(a igra duze od obojice)nema ni zlato sa olimpijade.Po meni je najbolji ikada Nadal,mada nije iskljuceno da to moze biti i Djokovic ali ga treba stici po gs i mastersima ipak su oni cele karijere u istoj teniskoj eri.

Baksuz bata kuca vam na vrata

pre 5 godina

kako se ljudi lako napale kad se pokrene tema GOAT.
Ne razumem.
To je kao kad bi dovodili u pitanje 5 osvojenih mundijala Brazila. Jednom su u finalu pobedili tamo neku Svedsku, jednom tamo neku Cehoslovacku, samo dva puta Italiju i jednom Nemacku.
Dakle, one prve dve se na racunaju, protivnici nisu bili dorasli. 1994. kad su pobedili Italiju, to nije bila prava Italija, nego onako, tako da se i to ne racuna. 2002 je nemacki golman Kan napravio veliki kiks, a da nije, ko zna kako bi se to zavrsilo (teorije sta bi bilo kad bi bilo, takodje omiljene na ovom forumu). Sve u svemu, svega jedna ili najvise dve titule su im prave, ostale su bezveze.
Tako i navjiaci Novaka Djokovica pokusavaju na sve nacine da omalovaze Federerovih 20 GS, kao nije imao konkurenciju do Novaka i Nadala i slicne gluposti.
Ono sto je u fudbalu Brazil - ima najvise titula i igra najlepse i najagresivnije, to je u tenisu Federer - ima najvise titula i igra najlepse i najagresivnije.
Dakle, za sada GOAT.

Eh

pre 5 godina

AO 2017. u finalu pobedio Rafu. W iste godine Cilica. 2018. AO opet Cilica. Osim ako Cilic u slucaju Federera vise nije dobar igrac. Mada opusteno mozemo da nabrojimo koga je Novak sad pobedio i protiv koga je igrao. Moze se slobodno reci da je ovo najlosiji W do sad. Zato nemojte izmisljati niti velicati, ima nas koji pratimo. Ima nas koji mislimo svojim mozgom, mozda smo u manjini, ne zato sto nas nema, vec zato sto se nasi komentari ne objavljuju.

LA

pre 5 godina

Neverovatan članak. Da li je iko branio ostalim teniserima da dodju do meča sa RF? Čovek je redom pobeđivao, zato i jeste "najveći"... Od sveg srca želim Novaku da ga stigne po broju GSa, apsolutno nebitno koga na tom putu pobeđuvao.

Iz ugla

pre 5 godina

Meni nije jasno kako neko može biti najveći svih vremena kad ima negativan skor sa svoja dva najveća rivala? Poslednji put Federer je završio godinu kao broj 1, 2009 godine kad je imao 28 godina. Znači poslednjih 8 godina to nije mogao da ostvari, a njegovi rivali bar po dve, tri.
Niko od njih trojice trenutno nije najveći.
Onaj koji osvoji svaki GS bar dva puta, koji pobedi Noleta na AO, Federera na V i Nadala na RG, ima pozitivan skor sa svojim rivalima i osvoji sve Masterse za mene bi bio najveći svih vremena.

?

pre 5 godina

20,310,98, ne znam šta nije jasno...
(Feodor, 16. jul 2018 21:46)

6 godina razlike.

6 godina = 24 GS, 7/24 je dostižno.

6 godina = 362 nedelje 100/362 dostižno.

Ukupan broj titula: ako Novak recimo preskoči 2-3 velika turnira i u međuvremenu odigra 5 malih kao što je to tamo neko radio, gde i nema dostojnu konkurenciju... dostižno.
Napiši od tih 98 ovako: 20GS, __ atp1000, __ atp500, __atp250, i probaj da se setiš koliko je atp250 Novak igrao u poslednjih 10 godina.

Kurac

pre 5 godina

Trenutno: 
1. Federer (20) 
2. Nadal (17) 
3. Sampras (14) 
4. Đoković (13) 

Samprasa će Đoković vjerovatno nadmašiti, Nadala možda, ali Federera teško. 
Murray je izvan priče, ima manje GS finala nego Đoković trofeja. 
Bez obzira na 2 Olimpijska zlata, jer u tenisu, realno Olimpijski turnir nema ni približno takvo značenje kao GS. 
Federeru ide u prilog što igra jako dugo, započeo je u nekoj drugoj eri i do današnjih dana drži vrhunsku razinu, uz neke lošije sezone, ali generalno gledano najkonstantniji je. Nadalu ide u prilog neviđena dominacija na zemlji, 11/17 GS u Roland Garrosu. Đoković pak, ima bolji međusobni skor sa statistički 2 najbolja tenisača u povijesti. 
Đoković, po meni ima 2 problema: 
1. Porazi u finalima za vrijeme najveće dominacije. Bar 3-4 velika finala je neočekivano izgubio. 
2. Loše GS razdoblje sve od RG 2016 do Wimbledona 2018, skoro 2 godine bez naslova.
S tim naslovima opasno bi konkurirao Federeru za najboljeg u povijesti.
(rizameister, 16. jul 2018 22:23)

zanatlija

pre 5 godina

Koliko vredi GS kada se osvoji u slaboj konkurenciji naprema GS osvojenom u jakoj konkurenciji? Da li 2 ili 3 ili 5x manje? Kada se iznađe mera kojom će se odmeriti koliko vredi, onda možemo IZRAČUNATI značaj osvojenih GS za vrednovanje nečije karijere. Goat statistiku to ne zanima i zato ona nije merodavna. Dotle, Nole je najbolji majstor teniskog zanata.

Državni zaposlenik

pre 5 godina

Ne može se predvideti tačno iz dva razloga prvo povrede a drugo sportska sreća tu je sreća u igri ali i sreća u žrebu i povredama suparnika.
Međutim ukoliko sve bude kao sto je sada može se reci da će Novak duže trajati od RF jer je ranije u životu krenuo da koristi hiperbaricnu komoru, menja krv i pazi na ishranu, takodje i Nadal. Uzmimo da će njih dvojica igrati još 5 godina u osvajačkoj formi a RF još 1. To nas dovodi da će RF možda imati 21 Nadal sa još 5 RG dolazi na 22 a Novak sa 10 tj bar pola osvojenih od potencijalnih 20 doći će na 23.

Неboyша ликовњак

pre 5 godina

@ Eh
Ех, како је све моје - „паметно" („има нас који мислимо својим мозгом" (?!), а не ко ви остали)...

Ostin A

pre 5 godina

Kad je Roger osvajao Grand slamove, Novak je bio daleko od profesionalnog tenisa.

Što ne postave pitanje koliko puta su Novak i Nadal pobedili Hjuita, Agasija, Rodika...

Berserk

pre 5 godina

Federer je šest godina stariji a Nadal nešto ranije sazrio od ostatka velike četvorke. Imao je Đoković mečeve sa Vavrinkom i Marijem koje je izgubio a morao je da ih dobije. I upravo je u tome razlika. Federer je svoje "vavrinke" i "mareje" redovno dobijao. Dok se Đoković mučio i suviše često gubio. Vavrinka nikada u karijeri nije pobjedio Federera na podlozi koja nije šljaka.

Uros

pre 5 godina

Negde cuh zanimljiv komentar. Federer najbolji teniser u istoriji. Nadal najbolji teniser na sljaci u istoriji. Novak, igrao najbolji tenis u istoriji.

vlakse

pre 5 godina

Ovo baš i nije tačna analiza. Nole je svoj prvi GS osvojio protiv Conge. Znači nije 100%, ali je sve jedno veoma visok procenat. Idemooo Nole

Tanja

pre 5 godina

Ja obožavam Novaka, i uvek sam uz njega, i kad gubi i kad pobeđuje....zelim mu sve najbolje u ostatku karijere i da osvoji što više turnira.
Samo bi htela da ispravim autora teksta, od 13GS titule, prvu je osvojio 2012 u Australiji protiv Conge koji u to vreme bio 38 teniser sveta, nije bio iz TOP 4, al nije ni to bitno, bitne su titule :-)

Monden

pre 5 godina

Koliko je Federer osvojio gren slemova u periodu najvece Djokoviceve dominacije, od 2011. - 2016. samo jedan jedini Vimbldon, kraj price.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 16. jul 2018 17:00) # Link komentara
Preporučujem (+175)Ne preporučujem (-13)

Isto koliko i Đoković u periodu Federerove dominacije - 2003-2011 i 2017-2018.

Da malo pratiš tenis iz sportskih pobuda, a ne iz nacionalističkih, znao bi da je Federer dobar deo Đokovićeve dominacije propustio zbog povreda (2013. - povreda leđa, 2016. - operacija kolena), baš kao i Nadal i Mari. Tako da je ta Đokovićeva dominacija više plod srećnog sticaja okolnosti...

papilon

pre 5 godina

Interesnatna je jedna stvar,dok ostale srpske sportiste,Jokica,Ivanu,Sergeja,Vidica,vaterpoliste,strelce,Anu ranije konstantno obezvredjujemo,trazimo im dlaku u jajetu,pozitivno potiskujemo a negativno naglasavamo,Novaka Djokovica totalno suprotno precenjejemo u svakom smislu i kao osobu i kao tenisera,mane potiskujemo,vrline prenaglasavamo...i paradoksalno konstantno slusamo kako ga dovoljno ne cenimo,kako ga maltene ne zasluzujemo a nikad takve komentare nisam cuo za ostale nase sportiste.Sta je problem reci da Novak nije kalibar Rafe i Feda,blizu jeste ali taj nivo ipak nije,je li to toliko tesko prihvatiti?

Feđa

pre 5 godina

Federerove titule su puno vrednije, on je pobeđivao različite tenisere, Novak je pola svojih titula osvojio protiv Endija Mareja, a Vavrinku nikad nije uspeo pobedit u nekom važnom finalu. RF je pobeđivao Samprasa, Agasija, ivaniševića... Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...

King roger

pre 5 godina

Odakle znate da ne bi Federer pobedio da je igrao sa njima.Djokovic je takodje gubio finala i gs meceve od nekih mnogo slabijih.kao recimo protiv wavrinke.Jer je mozda Federer kriv sto je te tenisere pobedjivao.Konstantnost je mnogo bitnija od same titule.Djokovic je puno puta gubio 2012 2013 2014.tada je osvojio samo 3 gs.Djokovic ne moze da udje u finala koliko je Rodza a kamoli da osvoji toliko.

Vlado

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!

NoName

pre 5 godina

Federer je osvajao trofeje za vreme Hjuita,Soderlinga,Rodika i Davidenka.Rodja nije GOAT
(Lex, 16. jul 2018 16:15)

Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a. Vidim da vaskoliko srpstvo ne računa kao bitan grenslem prošlogodišnji Vimbldon jer je Djoković ispao u prvom kolu, pa samim tim Federerov Vimbldon ne vredi ničemu. Ili Australija gde je Djoković takođe ispao u prvom kolu. Us open? Zamislite da neko kaže da Francuska ne zaslužuje titulu prvaka sveta jer eto nisu igrali ni sa Brazilom, ni sa Nemcima, ni sa Italijanima, ni sa Špancima... 20 GS je 20 GS, a što se međusobnog skora tiče - pozdrav od Nika Kirjosa.

Danko

pre 5 godina

Koliko neznalica ovde komentariše, Marat Safin ima talenta više nego Novak i Rafa zajedno, a spominje se u kontekstu loše konkurencije. Sa Noletom je igrao dva puta, oba na slemovima, Nole nije ni jedan set osvojio, a jedan je izgubio sa 6:0! I to par meseci pred penziju, sa stomačićem...

Miloš

pre 5 godina

Pozdrav ljudi, zar vam nije jasno, sve je ovo velika zavera zapada, žele da nas ubede da je 20 slemova više od 13 slemova, ali mi znamo da NIJE, nikad neće biti...

Andre

pre 5 godina

@koki, a od kakvih bolova je Marej patio dok je gubio od Novaka? Anderson, Conga, sve velikani, nema šta... Kad sve podvučeš, sanjat da stigne Federera može samo Nadal, ali samo sanjat! Neće se desit...

hpz

pre 5 godina

Filipusis,Rodik,Safin,Nalbandijan su svetlosnim godinama ispred Nisikorija,Berdiha i Cilica,a sigurno nisu losiji od Vavrinke,ali ajde to objasni prosecnom Srbinu koji tenis prati 7 godina

Optimus

pre 5 godina

Vrlo neobjektivna statistika koja navlaci srpske navijace. Kad igras GS zavrsnicu igras protiv najboljih igraca na turniru u tom trenutku a verovatno i na planeti u to vreme, ne mozes da biras protivnike. Evo primer sa fudbalskog prvenstva, Francuzi nisu dobili Spance, Francuze, Italijani nisu bili tu, Na Brazil nisu nalateli i recite da li to umanjuje njihov uspeh ? Da li bi bila srpska sujeta zadovoljena da su sve njih dobili i onda ih priznali kao zasluzene svetske prvake! Postujem Novaka kao vrhunskog sportistu i sampiona ali ruku na srce Federer je nesto posebno!

srki_sql

pre 5 godina

Kad odgovara, onda zaboravimo da je Rodzer stariji od rafe 5, a od Mareja i Noleta 6 godina...

Nema smisla.

Uvek se podgreva anti RF misljenje.

Sport pre svega, budite nekaad realni, mada ce tesko ovaj moj komentar ugledati svetlo dana...

NoName

pre 5 godina

@NoName 
Novak ima 4 WB a 2 UO, čisto o podlozi. I da uzmemo u obzir AO, to je u proseku 4 beton, 4 trava, 1 zemlja, a da nema Nadala, imao bi bar 4 na šljaci, što će reći da je najkompletniji igrač ikad baš naš NĐ. Pošto je čovek rešio da vodi zdrav sportski život, videćemo statistiku negde oko 2025-e.
(anonimni, 16. jul 2018 20:01)


Hahaha Hahaha.... Da nema Nadala Novak bi imao 4 na sljaci. Pa da nema Nadala Federer bi na sljaci imao 8.

Dejan

pre 5 godina

@kraja,

o čemu pričaš? Roger nikad nije izgubio u finalu slema od 304. na svetu, Novak od Vavrinke jeste. Argumentuj kad već pišeš...

Uip

pre 5 godina

Federer osvaja GS od 2003, Djokovic i Marej su tu tek od 2008. Nije on kriv sto su oni mladji zaboga?! 20 GS je 20 GS. Treba li Sereni oduzimati jer je osvajala protiv Radwanske, itd??

seki

pre 5 godina

Hjuit je bio prvi igrac sveta Rodik drugi Davidenko bolji skor sa Nadalom jedan od najtežih protivnika Federeru Soderling do povrede u prvih pet mnogo bolji igraci od Conge i Andersona protiv kojih Novak ima dve titule.

Xnodeh

pre 5 godina

Pa ovo je jos jedan dokaz da je Djokovic kompletniji teniser od Federera! Statisticki da, Federer je najbolji ikad. Makar jos uvek. Ali statistika je jedno a prakticni pokazatelji drugo nesto

Ne razumem i tačka

pre 5 godina

Naš Novak je napravio fenomenalan uspeh osvojiivši 4 Wimbldona. Vređa mi inteligenciju kad neko pokušava da me ubedi da je bolji od onog ko ima 8 Wimbldona i još12 drugih slemova.

Zreb

pre 5 godina

novak je na svojih sto posto daleko ispred bilo kog tenisera u bilo kojoj eri ovog sporta.
(stanija#gutam, 16. jul 2018 16:16)
Pozdravlja te Vavrinka.

NoName

pre 5 godina

crta za najveceg ikada se podvlaci na kraju,mada to federer nikad nece biti.ima on slemove,ali u mastersima je jako los.samo 23 dok djokovic ima 29.ni te najvece titule nisu sigurne da ce ih na kraju imati najvise.sve moze da se proveri ne razumem cemu ovoliko obmanjivanje ljudi kao da je rodik bio neki velikan...svasta...a filipusis je imao losa kolena i jos neke probleme zato je brzo nestao kao sto se i pojavio.
(ljupce, 16. jul 2018 18:03)

Valjalo bi da znaš da je Djokovićeva omiljena podloga beton i da postoji 5-6 mastersa na betonu. Nadalova omiljena podloga je šljaka i postoji 5-6 mastersa na sljaci. Federerova omiljena podloga je trava. I ne postoji NI JEDAN JEDINI masters na travi.

Istinoljubac

pre 5 godina

@Hari, nije u redu da objavljujete netačne informacije, istina je da je Federer samo 4 slema osvojio pre pojave Rafe i Noleta, a čak 16 sa njima, proverite!

lanmi

pre 5 godina

A da Roger nije stariji 5,6 godina od Rafe i Novaka??..citavu generaciju..2018. je on i dalje igra na istom nivou..Neverovatan sportista, najbolji! A i ova dvojica su vrh!

nikolaaaas11111

pre 5 godina

Ja mislim da Rodzeru treba oduzeti GS i onih 310nedelja na prvom mestu! Sram ga bilo! Pa zar on misli da to tek tako moze da se osvaja a da u finalu ne igra protiv novaka ili nadala! Kad je novak povredjen,mislim da federer ne treba da igra turnire,ili ako ispadne odmah na startu ili polufinalu,da to isto treba i federer da uradi! Nema smisla na primer ako on udje u finale RG a nadal ispadne u polu finalu,da on pobedi tog koji je izbacio nadala! To je definitivno sramota! On odmah treba da odustane cim ova dvojica ispadnu!!!!

bez povrsnosti

pre 5 godina

2005. godine se pojavio Nadal i osvojio Rolan Garos pobjedivsi u polufinalu Federera. Dakle, od tada je on takmac Federeru a Federer je dot dada imao samo 4 GS, ostalih 16 je osvojio u eri Nadala, ili Nadala, Djokoiva i Mareja. Nadal vec 2006. igra finale Vimbldona od 2005. do 2008. Federe konstantno je na prvom mjestu iako je u minusu nakon sezone na sljaci svake godine Kad pobijedi ili glasvni konkurenti nisu raznosvrsni i konstantni da nas svim podlogama stignu do zavrsnice turnira onda se ta njegova konstantnost i superiornost upotrijebi u osporavanju njegovih uspjeha. nevjerovatno. U periodu od 2005-2009. godine 18 od 19 GS finala, jedini igrac sa 5 i vise finala svkog slema, 36 (devet godina) uzastopnih finala GS, 13 uzastopnih zavrsnih mastersa, 11 finala Wimbledona. Cetiri i po godine na prvom mjestu a Rafa je poslije sljake 2005, 2006, 2007 i 2008 godine mogao da racuna na 5000-6000 bodova. I poslije 15 godina u 37-38 oj godini igra cetvrt finale GS. Novak i Rafa veliki, sjajni i nevjerovatni rekoredi, ali malo balansa i neosporaanja genija iz Bazela bi moglo da bude. Procitajte jos jednom, i budite realni i iskreni. HVALA!

Dare

pre 5 godina

@ogyy, kako objašnjavaš da Federer ima najviše slemova, najviše ostalih turnira i najduže je bio broj 1? Pored toga, drži najveći broj bitnih rekorda u tenisu i potpisao je ugovor na 300 000 000 nečega! Ja to objašnjavam činjenicom da je najbolji svih vremena u poslu koji se bavi.

Čedo

pre 5 godina

@neko iz mase

Misliš li da je takođe stvar ukusa ko je najbolji srpski teniser? Smeta li ti kad samo uz Novakovo ime piše "najbolji srpski teniser"? Ne smeta, jer to je istina. Pretpostavljam da pratiš tenis i da ćeš lako da izvučeš argumente po kojima je Nole bolji od Tipse, Viktora, Djerea... E vidiš, po istim t kriterijima je Federer bolji od Novaka, Nadala, Samprasa, isti argumenti!

NoName

pre 5 godina

Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a." 

No Name 

Endi Agasi?! Tog Endija tj. Andrea je pobedio 6 puta od 11 mečeva, a Samprasa jednom od isto toliko mečeva. Obojica su bili na zalasku karijera jer su 1970. odnosno 1971. godište. U periodu od penzionisanja pomenute dvojice do dolaska Nadala i Đokovića, Federer je osvojio najviše grend slemova. Drugim rečima, Rođa je imao sreće da igra i osvaja kada nije imao pravu konkurenciju.
(slavija, 16. jul 2018 17:46)

Momče, Federer je na zalasku karijere već 5 godina. Prošle godine je osvojio 3 GS. I na svim tim GS je UČESTVOVAO Novak Djoković. To što je Novak gubio u prvom kolu od Dominika Tima, Kirjosa ili Dolgopolova nije Federerova krivica.

Dragana

pre 5 godina

Federer je imao jedan od najtežih žrebova na Australian Openu prošle godine kada se vratio posle duge pauze. I šta se desilo? Osvojio je turnir. Ne znam zašto se uporno pokušava sa omalovažavanjem njegovih rezultata dok se istovremeno sve u vezi Novaka preuveličava. Sad kad je osvojio turnir opet kovanje u zvezde a do pre par meseci...Valjda mu ovi hvalospevi neće opet udariti u glavu. Kada je osvojio Rolan Garos Novak nije imao težak žreb, sada nije imao težak žreb do polufinala a i na drugim turnirima je to često bio slučaj, da ne pominjem i silne predaje mečeva njegovih protivnika na Grend Slem turnirima. Žreb se ponekad i otvori nekim igračima kada neki od favorita ranije ispadne, to nije ništa neobično, to se dešavalo i Djokoviću, Nadalu, Federeru, Mareju...

Darko

pre 5 godina

Federer je i u nasjabijim danima uglavnom dolazio do polufinala i finala (csto i gubio posebno na zemlji, ali dolazio), sto ne bi moglo da se kaze za ostale. Zaboravljate konstantnost i dugotrajnost u vrhu, a zna se koliko je to teska stvar.

Stradivari

pre 5 godina

@rizameister

a ko odlučuje kad je "loše GS razdoblje", a kad ne? Neko iz Srbije, zemlje tenisa? Ili je to ono razdoblje kad je Federer igrao 10 gs finala za redom?

Dule Pacov

pre 5 godina

Nije Rodzer kriv sto su ovi mladji od njega. Uzmite u obzir da Federer belezi odlicne rezultate i sada u ovim godinama.
Rodja je ipak Goat.

Dax

pre 5 godina

Čestitke Noletu. Ima da ga Srbija dočeka kao Hrvati svoje. Ja nisam gledao ove godine finale Wimbledona kao verovatno niko drugi osim Srbije i Engleske. Ali ima da mu se napravi doček kao za kralja.

Savo

pre 5 godina

Da bi Novak uopšte došao u situaciju da bude GOAT prvo mora prestići Samprasa, pa Nadala... Dok se to ne desi možemo pričati i da je Anderson GOAT, južnoafrikanci bi sigurno našli neki argument po kojem je bolji i od Federera... Ne može preko reda, Sampras, Nadal i Federer su ispred Novaka, kome to nije jasno taj gura glavu u pesak!

bazan

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru
(Igor, 16. jul 2018 16:20)
To sto ti pricas ne stoji.Nadal je vec 2005 bio strasan igrac.

neko_iz_mase

pre 5 godina

Kad god Novak osvoji neki Gran Slam, uvijek se potežu priče ko je GOAT. Po meni je sve stvar ukusa. Ako kažete da je Nadal najbolji ikad, imaćete argumente za tu tvrdnju, takođe ćete imati i argumente ako kažete da je to Federer ili Novak. Po meni je to Federer. Kada neko kaže "tenis", meni prvo padne na pamet on. Baš kao što mi je prva asocijacija na košarku Džordan, ili na formulu Šumaher, na plivanje Felps... Kako god, jedno je sigurno, Marej kao član velike četvorke je najveća glupost ikad u sportu. Ova trojica su za njega mnogo veći nivo. Ko nađe argument da je Marej član velike četvorke, svaka mu čast.

Boka

pre 5 godina

Iako je Mari značajno ispod Novaka, Nadala, i Federera - apsolutno je član velike četvorke: osim što je osvojio 3 GS (koliko ih ima i Vavrinka), on je igrao još 8 finala GS, i osvojio 14 Mastersa i 1 Završni turnir. Dva olimpijska zlata. Došao i do prvog mjesta na ATP listi. Imao i još desetak finala Mastersa.
Jeste li vi svjesni kakav je to rezultat u eri kad protiv sebe imate trojicu najboljih svih vremena? Zato, molim vas, batalite s tom pričom da Mariju nije mjesto u priči o velikoj četvorci.

NoName

pre 5 godina

Istine radi, svako ko prati tenis vise od godinu dana zna da postoje samo 3 mastersa na sljaci - MK, Madrid i Rim. Takodje, svi znaju da je Federeru tvrda podloga, tj. "beton" takodje omiljena podloga (najvise GS titula ima na ovoj podlozi - 11) narocito brze tvrde podloge. Sve u svemu, Federer, kao i Novak, je oduvek imao mnogo vise mogucnosti da igra na svojim omiljenim podlogama u odnosu na Rafu, ali ni Rafi ni Novaku to nije smetalo da imaju vise Mastersa nego sto ce ih Roze imati ikada. Najverovatnije ce ista situacija biti na kraju i sa GS.
(Ukratko, 16. jul 2018 19:31)

Izvanredna logika. Tvojom logikom možemo reći da šljaka nije Nadalova omiljena podloga jer ona ima približno isto grenslemova na sljaci kao i na ostala 3 GS. Čuješ njega, Federer ima više GS na betonu nego na travi. Pa naravno da ima, kad se na travi igra 1 GS, a na betonu 2.

Miloš

pre 5 godina

@Yod, da, da, Sampras je tad bio sedam godina mlađi od današnjeg Federera, sedam godina! Uzalud pokušavaš umanjit uspeh Najvećeg! To je nemoguće!

Djenka

pre 5 godina

Federer je bez sumnje istinska legenda ovog sporta, ali...ovakvi podaci potvrdjuju ono sto mnogi znaju. Za sada je na vrhu po broju najvecih titula, ali racun se svodi na kraju. Nadal je blizu i svakako zasluzuje vise od Rogera, a Djokovic ce imati jos jednu sansu, iako je za sada daleko. Svakako ce od ove trojke najduze igrati i vazno je da ostane fokusiran i uveren da moze.

vlakse

pre 5 godina

Ovo baš i nije tačna analiza. Nole je svoj prvi GS osvojio protiv Conge. Znači nije 100%, ali je sve jedno veoma visok procenat. Idemooo Nole

Vlado

pre 5 godina

@Zvezdaš, a sad znači vredi večna lista! Pa koji je onda Federer na toj listi, a koji Novak? Broj slemova i ostalih turnira je bitan samo kad Novaka porediš sa Marejem, Vavrinkom, Edbergom, ali je nebitan kad ga porediš sa svim onim teniserima koji ih imaju više od Novaka, ma bravo!

gergas

pre 5 godina

Uz sav respekt Federera, o ovome već govorim godinama... ne može neko, ma kako njegov stil igre bio lep i dopadljiv, sa jednoručnim bekendom da bude GOAT...
jednostavno, ne može, to je limitiran igrač... a to se i videlo kada su sazreli Rafa i Nole, u h2h odnosu.

The Advocate

pre 5 godina

Federer je precenjen. Ovi podaci to jasno pokazuju. Imao je i sreću, da kada je bio na vrhuncu , u najboljim godinama, ovi sadašnji veliki igrači su bili premladi, a one ranije legende prestare da bi igrale na vrhunskom nivou. Tako je i ostvario ove rekorde.

Eh

pre 5 godina

AO 2017. u finalu pobedio Rafu. W iste godine Cilica. 2018. AO opet Cilica. Osim ako Cilic u slucaju Federera vise nije dobar igrac. Mada opusteno mozemo da nabrojimo koga je Novak sad pobedio i protiv koga je igrao. Moze se slobodno reci da je ovo najlosiji W do sad. Zato nemojte izmisljati niti velicati, ima nas koji pratimo. Ima nas koji mislimo svojim mozgom, mozda smo u manjini, ne zato sto nas nema, vec zato sto se nasi komentari ne objavljuju.

Невен

pre 5 godina

Не разумем чему оволике дискусију по овом питању, ствари су врло јасне. Федерер је најбољи играч икада, у прилог томе говоре освојени Грен Слемови, Ђоковић је бољи играч и од Федерера и Надала, у прилог томе говоре однос међусобних победа и пораза, и Ђоковић је тренутно бољи играч од Надала, у прилог том говори суботње полуфинале... то је чиста статистика... Све остало је шта би било кад би било... Чињеница је да се Федерер велики број трофеја освојио пре појаве ове друге двојице, али их је освојио... Ја лично мислим да је тенис доласком Надала и Ђоковића подигнут на један виши ниво, пре свега у сегменту физичког залагања, и мислим да Федерер ту није могао да парира...

Aleks

pre 5 godina

Pa ko mu je kriv, 2014-e US Open, nijednog iz big4 nije sreo na putu do polufinala, u polufinalu Nisikori, a u finalu ga je cekao Cilic. Eto, mislim ne osporavam cinjenice iz teksta, ali taj slem je po meni MORAO da osvoji, bila je laganica...

fantom

pre 5 godina

Poenta je i način na koji se dođe do titule na grend slemu. Niko ne može da ospori Federeru osvojene titule i nije to poenta. Ali ne može samozvani najbolji teniser svih vremena da ima tako negativan skor sa svojim rivalima Nadalom i Đokovićem. Nije samo u pitanju međusobni skor pobeda. Pogledajte skor finala grend slema: Fed–Nole 1:3, Fed–Rafa 3:6. Dakle Federer sa obojicom ima izrazito negativan skor. Lako je pobeđivati Filipusisa, Gonzalesa, Bagdatisa, Čilića. Pokaži se protiv Rafe i Noleta bato. E o tome se radi.

marko kraljević

pre 5 godina

Možemo govoriti o ukupnoj konkurenciji ali na jednom slemu Federer može biti slabiji protivnik od npr. Andersona... Kao što je i bilo ovaj put. Tako i Soderling može jednom biti teži protivnik od Rafe...Kao što je bilo... Znači ili računaj slem je slem ili ih ne uzimaj za bitne kod ocene kvaliteta igrača.

anica

pre 5 godina

Kao sto rece ovde jedan komentator...najbolji Novak je bolji od najboljeg Federera i Nadala...i to je cinjenica. Novakov tenis kad je na najvisem nivou je nemoguce dostici...svaki udarac ima, kompletan teniser...meni je kao san i dalje, ja jos nisam svesna da je Nas Novak osvojio Vimbldon...mogu da ga pljuju da ga ne postuju ali je sve zapisano tamo gde treba...to niko ne moze osporiti.

Serdjo

pre 5 godina

Update 15.07.2018.

Statistics of Big Four since Novak became a real factor in 2011:

Grand Slams: Novak 12 x winner
Rafa 8 x winner
Federer 4 x winner
Murray 3 x winner

Masters 1000: Novak 25 x winner
Rafa 14 x winner
Federer 10 x winner
Murray 8 x winner

World tour final: Novak 4 x winner
Federer 1 x winner
Murray 1 x winner
Rafa 0

Olympics 2012, 2016
Murray 2 x winner

Total:
Novak 41 x winner,
Rafa 22 x winner
Federer 15 x winner
Murray 14 x winner

Conclusion: Novak has 10 title less then Rafa, Federer and Murray together in the last 8 years (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018) 41-51

Head to head since 2011 until today:

Novak vs Rafa 20:9 (12-3 in last 15 matches)
Novak vs Federer 16:9 (6-2 in last 8 matches)
Novak vs Murray 21:8 (14-3 in last 17 matches)
In total: Novak vs other 3 big players – 57:26 (32-8 in last 40 matches)

Zoran Ilić

pre 5 godina

Ako je RF najbolji ikad, to valjda znači da je bolji i od Novaka. Ali ako pogledamo njihov medjusobni skor, odigrali su 45 mečeva što je ogroman broj i reprezentativan uzorak, a Novak vodi 23 prema 22. To znači da RF nije najbolji ikada. Zaključak: najbolji ikada ne postoji, već se može govoriti o grupi igrača koji su najbolji u istoriji, a u tu grupu svakako spada Novak Đoković.

onako

pre 5 godina

Zašto se ovde omalovažava Vavrinka ?
Čovek ima 3 GS , i to različita . Sva tri puta je dobio dvojicu od ove trojice na putu do trofeja .
Federera je nasamarao u polufinalu a Novaka uništio u finalu RG . Jedino je malo bzv onaj AO sa povredjenim Nadalom ali je pre toga pobedio Federera i Novaka .
Realno u ovoj eri on ima 3 GS i ko zna koliko dobrih mečeva sa ovom trojicom .
Pa taj Rodik Hjuit i Filipusis imaju zajedno 4 GS . Pored toga kompletniji je igrač od ovih zajedno .

Monden

pre 5 godina

Koliko je Federer osvojio gren slemova u periodu najvece Djokoviceve dominacije, od 2011. - 2016. samo jedan jedini Vimbldon, kraj price.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljko, 16. jul 2018 17:00) # Link komentara
Preporučujem (+175)Ne preporučujem (-13)

Isto koliko i Đoković u periodu Federerove dominacije - 2003-2011 i 2017-2018.

Da malo pratiš tenis iz sportskih pobuda, a ne iz nacionalističkih, znao bi da je Federer dobar deo Đokovićeve dominacije propustio zbog povreda (2013. - povreda leđa, 2016. - operacija kolena), baš kao i Nadal i Mari. Tako da je ta Đokovićeva dominacija više plod srećnog sticaja okolnosti...

Живојин Рилаковић

pre 5 godina

Зна ли неко где је Анди Мари (Murray)? На најновијој АТП ранкинг листи га нема! Да л` није баталио?

South Park

pre 5 godina

federer je federer...nadal takodje...djokovic takodje...najbolji ikad je federer i to je to ..
(cetnik, 16. jul 2018 16:22)Ako su slemovi merilo onda ok ali sta je sa masters turnirima.Federer ima negativan medjusobni skor sa Nadalom i Djokovicem a imaju preko dvadeset medjusobnih sa obojicom.Obojica imaju vise mastersa obojica od njega.

Живчан_неки_лик

pre 5 godina

Федерер је освајао титуле када су му највећи противници пре Новака и Надала били Давиденко, Сафин, Родик, Ферер. Чак ни у том периоду није успео да веже титуле на сва четири гренд слема - Новак је то урадио (јес' да није календарски, али је повезао) и то кад су играли Надал, Федерер, Вавринка, Мареј.

Ajo

pre 5 godina

Na zapadu niko, ali NIKO ne dovodi u pitanje činjenicu da je Rodžer Federer GOAT! To samo vidim na srpskim forumima.
(Mira, 16. jul 2018 20:42)

Pa zapad i pokušava da ga napravi na goat-a i gospodina, a nije ni jedno ni drugo. Ali polako, ubrzo ga Rafa stiže pa neće moći niko ozbiljan ni da pomisli da kaže da je on najbolji.

Vlado

pre 5 godina

@ljupce, da,da Rodik je pobegao u penziju samo da ne bi pokvario skor protiv Novaka... Mudar si, i poznaješ tenis, svaka čast! A skor 4:3 je vrlo mala razlika, a 23:22 je veeelika prednost Novaka u odnosu na Federera, Nole ga je "odučio" od tenisa...

lobotom

pre 5 godina

Koji je najveci vidjecemo kad im podvucemo crtu pod karijerama. Naravno da ovaj tekst omalovazava Federera. Kako stvari stoje, max. za 2-3 godine necemo gledati Federera i Nadala, a i Murray je upitan. Hoce li onda neki GS Novaka biti manje vrijedan ili isto koliko i Wimbledon 2011? I kako se ophoditi prema cinjenici da je Novak Djokovic 8(!) titula dobio kad je Federer bio stariji nego li Nole danas? I koliko bi Nole imao sanse protiv samog sebe iz 2011 godine? Pricekajmo krajeve njihovih karijera, pa cemo onda napraviti rezime. S obzirom na sve sto sam naveo, jedini objektivan kriterij ce biti broj GS titula, a u slucaju egala broj mastersa i vremena provedenog na vrhu. Onda dolazi h2h, a u koliko i to bude izjednaceno, pobjednik ce biti onaj s manje zutih kartona.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Pogledajte samo finale US Opena 2015. i shvatićete zašto je Novak najbolji svih vremena a najveći podvig u profesionalnom tenisu je ostvario samo Novak vezavši sva 4 GS(zamolio bih stručnjake da nesmaraju sa Lejverom koji je vezao početkom open ere ali profesionalni tenis je krenuo kasnije).Takođe sezona 2015. je najbolja u istoriji i nema šanse da to neko ponovi.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Mrziteljima Novaka nije lako, imali su besanu noc.
Filipusis, Hjuit, Safin i ostali koje je Federer dobijao su ljudi koji ce u buducim enciklopedijama u tenisu biti pomenuti u po jednoj recenici.
Cinjenice su da je Federer nakupio GS trofeje protiv B lige igraca kao i da nije osvojio GS godinama pre nego sto mu je 2016. i 2017. Novak svojom losom formom to omogucio. Bio je polupenzionisan od 2011 do 2107.

Tanja

pre 5 godina

Ja obožavam Novaka, i uvek sam uz njega, i kad gubi i kad pobeđuje....zelim mu sve najbolje u ostatku karijere i da osvoji što više turnira.
Samo bi htela da ispravim autora teksta, od 13GS titule, prvu je osvojio 2012 u Australiji protiv Conge koji u to vreme bio 38 teniser sveta, nije bio iz TOP 4, al nije ni to bitno, bitne su titule :-)

Milan

pre 5 godina

Obzirom na skor sa ostatkom četvorke, teško da bi Rodja bio smatran za GOAT-a da je morao Novakovim putem do slemova.
Svaka od Novakovih 13 titula je krvavo zaradjena, niko ga nije mazio, ni protivnici , a boga mi ni organizatori.

Cane

pre 5 godina

Hoće li mi neko objasnit kako je Federer mogao 2003. godine pobedit nekog drugog osim Filipusisa? Federer, kao i Novak, Rafa, pobedi onog ko mu je protivnik taj dan, taj turnir...

x

pre 5 godina

Sve to stoji. Ali ruku na srce Novak je protekle 2 godine imao laganiju konkurenciju. Marej prvo totalno van forme, a kasnije i povredjen, Varinka povredjen, Federer preskakao RG, Nadala nije bilo na nekim GS... I Novak to nije iskoristio. To me najvise boli. Kao i oni porazi od Nisikorija I Vavrinke na US openu kad su svi favoriti ispali.
Novak jeste osvojio svih 13 GS preko nekoga iz "velike cetvorke", ali onda kad nikoga iz te cetvorke nije bilo je ispadao. Kao da je podesen da pobeđuje samo kad je najteze.

The Advocate

pre 5 godina

Ovi procenti govore o tome koliko je Federer precenjen. Jednostavno je imao sreću da bude u najboljim godinama, kada nije bilo prave konkurencije i tada je pokupio vecinu GS-a.

Djordje NS

pre 5 godina

I sa osvojenih Noletovih 13 GS i sa osvojenih Rođinih 20 GS već se i na zapadu stidljivo polako provlači pitanje ko je zaista GOAT. Polako i njima postaje jasno i sve je više njih koji su spremni da priznaju da onakav tenis kakav je Nole igrao od 2011. do 2015. nisu nikad videli i bio im je potpuno nezamislivo da su Rođa i Rafa tada protiv njega izgledali potpuno nemoćno. Nikad nisu videli ni to da neko bude na prvom mestu ATP liste sa nekih skoro 17000 bodova dok je drugi na listi iza za 5000 bodova. Znaju i oni u koje je vreme Rođa osvajao i protiv koga a Nole je nekad morao da pobedi svu trojicu uz velike četvorke i pritom nikad nije imao ni publiku ni sponzore na svojoj strani. Zna se ko je GOAT.

Baksuz bata kuca vam na vrata

pre 5 godina

kako se ljudi lako napale kad se pokrene tema GOAT.
Ne razumem.
To je kao kad bi dovodili u pitanje 5 osvojenih mundijala Brazila. Jednom su u finalu pobedili tamo neku Svedsku, jednom tamo neku Cehoslovacku, samo dva puta Italiju i jednom Nemacku.
Dakle, one prve dve se na racunaju, protivnici nisu bili dorasli. 1994. kad su pobedili Italiju, to nije bila prava Italija, nego onako, tako da se i to ne racuna. 2002 je nemacki golman Kan napravio veliki kiks, a da nije, ko zna kako bi se to zavrsilo (teorije sta bi bilo kad bi bilo, takodje omiljene na ovom forumu). Sve u svemu, svega jedna ili najvise dve titule su im prave, ostale su bezveze.
Tako i navjiaci Novaka Djokovica pokusavaju na sve nacine da omalovaze Federerovih 20 GS, kao nije imao konkurenciju do Novaka i Nadala i slicne gluposti.
Ono sto je u fudbalu Brazil - ima najvise titula i igra najlepse i najagresivnije, to je u tenisu Federer - ima najvise titula i igra najlepse i najagresivnije.
Dakle, za sada GOAT.

Nebojša

pre 5 godina

U jedno sam siguran da Federer ima sada trideset dve a ne trideset šest godina sigurno nebi imao 20 grenslem titula kvalitet mu je nesporan ali isto tako neosporivo mu je bilo puno lakše u ranijoj fazi karijere nego Novaku i Nadalu nije on kriv zbog toga nije birao kada će biti rodjen ali prilično je profitira u periodu 2003-2006 bez ikog ko može da mu parira da pojave prvo Nadala pa potom Novaka.

Zvezdas

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!
(Vlado, 16. jul 2018 17:37)

Koji su to bolji igraci? Gde je taj Filipusis na vecnoj listi? Da li znas da su mecevi Novaka sa Rodzerom i Rafom najdugovecniji i da ulaze u istoriju tenisa.Skor Novak Rafa 27-25 To je 52 meca u 15 godina.Novak, Rafa i Frderer preko 40 GS titula.Na prste jedne ruke mogu da se nabroje ostali kojima je uspelo da uzmu GS turnir.Rodzer je vladao nekoliko godina Onda se pojavio Rafa i brzo i Novak I onda krece dominacija Novaka.Narocito od 2011

1914

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru
(Igor, 16. jul 2018 16:20)
Neverovatno sta ti napisa.Pa nisu bili na radaru kad su mladji 4-5 godina.Elem,sad ce Nole da ih delje bar naredne 3-4 godine,Federer je zavrsio sa GS a Rafa ce mozda da uzme jos koji RG...

Lik

pre 5 godina

Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...
(Feđa, 16. jul 2018 20:59)

a on je Federeru "jedan od" ...onih koji su ga razbili.

Kupac diplome

pre 5 godina

Ako se pogleda ko je od aktivnih igrača odvajao GS (Federer, Nadal, Đoković, Mari, Čilić, Del Potro), vidi se da tu nema igrača mlađeg od 30 godina. Sve što valja je "matoro", ostali nemaju strast ni želju da se takmiče. Prosto, u takvom vremenu živimo, ljudi su zadovoljni novcem, baš ih briga da se nadmeću. Zato je propao tenis, ali i ostali sportovi. Čim je ušla velika lova u sport, nema više pravih šampiona. Federera teraju da igra još jednu sezonu. Nadala i Novaka teraju da igraju još minimum 2-3 sezone. Ko će da plati kartu da gleda Tima i Zvereva? Niko. Tenis je u velikoj krizi kada se povuku najbolji.

Gong

pre 5 godina

Realno, da nije bilo ove čudne agonije od osvajanja RG, Nole je trebao imati bar još 3 GS, a Rođa ne bi ni primakao, pa bi imao 3 manje, tako da bi u naredne 2-3 godine bilo pravo razrešenje ko je stvarno najveći svih vremena - između Novaka i Rafe!

Milan

pre 5 godina

Federer je stariji jedno 5 godina i od Novaka i od Nadala iliti drugim rečima kada je on krenuo da osvaja GS njih dvojica su tek ulazili u profesionalni tenis.

fortissimo

pre 5 godina

Federer jeste najveci ali samo po broju osvojenih gs titula, malo ko zna da je Federer imao vec 8 osvojenih gren slemova do pojavljivanja Nadala a kasnije i Djokovica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hari, 16. jul 2018 16:56)


Da a ko su mu bili protivnici, Bagdatis, Hjuit i Rodik koji zajedno imaju 3 GS kao sam Endi? Filipusis, Safin?? Rodje nigde nema sa pojavom ove dvojice. Sigurno je da je veliki igrac ali od 2008. do danas Rodja je osvojio 8 GS, Novak 13 a Rafa 14. A to je period od 10 godina, tako da niko vise ne prica da je Rodja u godinama. Bio je 10 godina mladji. Sve je jasno, kao i ovo sto u tekstu pise koliko je puta igrao na GS turnirima sa igracima iz top 10. Takodje je jasno koliko je Novaku bilo tesko sve ovo da ostvari pa i ako mu je Anderson prakticno bio najlaksi protivnik jer nije osvajac GS ni jednog, ipak je igrac iz top 10. Zato mi je zao sto ove dve godine Novaka nigde nije bilo. Operacija nema veze, to nije teska operacija. Mi znamo kakve je operacije imao Delpo? Pa vidimo da je decko u top 10? Novak je malo vise uzivao u zivotu, pricao da tenis nije sve u zivotu a mogao je da betonira svoje ime vec SADA u istoriji tenisa kao NAJBOLJI SVIH VREMENA. To je ono sto sam mu zamerao poslednje dve godine jer nikada nije bilo sporno da je veliko ime tenisa.

slavija

pre 5 godina

"Takodje i za vreme Endija Agasija, Pita Samprasa, Rafe Nadala i Novaka Djoković a."

No Name

Endi Agasi?! Tog Endija tj. Andrea je pobedio 6 puta od 11 mečeva, a Samprasa jednom od isto toliko mečeva. Obojica su bili na zalasku karijera jer su 1970. odnosno 1971. godište. U periodu od penzionisanja pomenute dvojice do dolaska Nadala i Đokovića, Federer je osvojio najviše grend slemova. Drugim rečima, Rođa je imao sreće da igra i osvaja kada nije imao pravu konkurenciju.

Тина

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40) # Link komentara

Mарко, у полуфиналу је победио Федерера са 3:0, а у финалу Цонгу. Да ли ти је сада мало јасније?

bozza

pre 5 godina

20>13 
310>223 
98>65
(Boliiiii !!!, 16. jul 2018 17:39)

ne boli ni malo, svima je jasno da RF ima najimpresivniju karijeru u istoriji tenisa, i ako je Nadal ne nadmasi (za Noleta mislim da su male sanse), tesko ko ve moci. ALI, takodje je jasno da u mecu izmedju Novaka i RF, gde su obojca u top formi, Novak pobedjuje. Svakog normalnog ovaj podatak ne treba da boli, ali ako tebe boli, imas mnogo veci problem od navijanja u tenisu

simens

pre 5 godina

Ako ćemo već da o tome šta bi bilo da je bilo, onda može da se kaže i to da Novak nije 2011 poosvajao sve one silne turnire i postao br.1 Nadal bi odavno prwstigao Federera i po broju GS turnira i po broju sedmica na prvom mestu.
Jednostavno je činjenica da je Federer osim umeća imao i mnogo sreće. Novak i Rafa su bolji igraci od njega.

jedan od mnogih

pre 5 godina

@parx - taman kad su napunili po 20 poceli da ga lemaju

i nisi u pravu, Federer je sjajan igrac, najelegantniji od svih, najlakse trese autsajdere i osvojio je najvise GS do sada i za to kapa dole

Novak je nas i sve i da nije osvojio nista, a jeste mnogo, on je za mene najbolji ikada

Hari

pre 5 godina

Federer jeste najveci ali samo po broju osvojenih gs titula, malo ko zna da je Federer imao vec 8 osvojenih gren slemova do pojavljivanja Nadala a kasnije i Djokovica.

Woody Woodpecker

pre 5 godina

Najvise grand slemova uzimajuci u obzir tezinu osvajanja titule: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=GrandSlamTitlesDifficultyAdjusted
1. Federer 19.36 (20)
2. Nadal 18.67 (17)
3. Djokovic 14.94 (13)
4. Sampras 13.23 (14)
5. Borg 11.31 (11)

Prosecan ATP ranking rivala prilikom osvajanja Grand Slem titula: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=HighestTitlesGrandSlamOpponentRank
Prvi je Wawrinka, drugi Novak.

Prosecan Elo rating rivala prilikom osvajanja Grand Slem titula: http://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=HighestTitlesGrandSlamOpponentEloRating
Opet prvi Wawrinka, drugi Novak.

Lyon

pre 5 godina

Najveci duel u istoriji tenisa Đokovic - Nadal. Ko razume sta to znaci... zna istinu...

Sa kim Federer ima taj broj susreta?

Da ne pominjem da Novak protiv obadvojice ima pozitivan skor pobeda.


Jednom recju GOAT. Najdominantniji ikad.

rizameister

pre 5 godina

I ne postoji velika četvorka nego velika trojka: Federer, Nadal, Đoković! Murray ne može u istu rečenicu s njima. Povijest pamti samo trofeje, a po tome, ako govorimo o Grand Slam turnirima Murray je udaljen od najbližeg (Đokovića) 10 Grand Slam naslova. Murray se prije može usporediti sa Wawrinkom (2) ili Čilićem (1)

Yod

pre 5 godina

Federerove titule su puno vrednije, on je pobeđivao različite tenisere, Novak je pola svojih titula osvojio protiv Endija Mareja, a Vavrinku nikad nije uspeo pobedit u nekom važnom finalu. RF je pobeđivao Samprasa, Agasija, ivaniševića... Novak celi život trenira kako pobedit Federera, a on je Federeru "jedan od" ...
(Feđa, 16. jul 2018 20:59)

Nemoj da zaboraviš i Filipusisa, Rodika i ostalu kompaniju legendi ovog sporta koje je pobeđivao. Btw, sa Samprasom je igrao samo jednom, u 16-ini finala Vimbldona i to kad je ovaj imao 30 godina...

majstor

pre 5 godina

To je jedan jedini razlog zasto Federer jos uvek nije proglasen i zvanicno za GOAT...cekaju penziju. Neko bije Safina i Filipusisa, a neko njega i Rafu.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

svaka čast Rocku ali računam duele od kad su se pojavili Nole i Rafa.Dzemperko im nije do ramena.Uostalom govori to i međusobni skor.Jos se ne računa Noletova pobeda kad je dotični došao u džemperu na finale.To je bilo ono kad kažeš ovaj lik veze nema sa ferplejom i sa publikom. Ima svoj ego.Noc pre toga se isvađao sa Stenom.
Dajte molim vas.Sano pogledate mečeve i vidite da su Nole i Rafa u drugoj dimenziji.Zadnji meč na Vimbldonu sam imao utisak.da igraju na betonu.ili šljaci. Zaboravili na travu.Ne treba meni statistika imam oči i vidim.I uz to su kvalitetniji ljudi.Voleo bi da obojica imaju.po 21GS i slično mastersa jer oni.to zaslužuju.

ljuba

pre 5 godina

Gospodo komentatori teniskih konkurenata, neuporedivo je teze Novak dosao do svih svojih titula slemova, mastersa i ostalih, nego glavni takmaci. Pogledajte od prve novakove slem titule koliko je on dobio a koliko svi oni zajedno do 2016 kada je Novak klonuo. Novak je nakupio najveci broj poena u toku jedne ATP sezone, dalje Novak je imao duplu razliku poena u odnosu na drugoplasiranog sto takodje niko pre njega nije zabelezio, tenis koji je igrao Novak u svojim najboljim danima je najbolji tenis u istoriji tenisa. Elem mozda nekom zluradom delujem previse navijacki pa porucujem, ne ja delujem previse statisticki i cinjenicno, jer tenis sa Noletom je neka druga dimenzija a bez njega dosadni obicni sport za zabavu ...

NAQTN8

pre 5 godina

Hahaha Hahaha.... Da nema Nadala Novak bi imao 4 na sljaci. Pa da nema Nadala Federer bi na sljaci imao 8.
(NoName, 16. jul 2018 21:23)

Koliko bi Federer imao na šljaci?

ogyy

pre 5 godina

Ako je gren slem merilo kako objasnjavate Federerov skor u finalima:

Fed-Nad 3-6
Fed-Djok 1-3

Ko su jedina dva igraca na svetu koja su pobedila Rafu na RolanGarosu:

Soderlin
Djokovic

Eto malo za statistiku

Nole fan

pre 5 godina

Federer je imao jedan od najtežih žrebova na Australian Openu prošle godine kada se vratio posle duge pauze. I šta se desilo? Osvojio je turnir. Ne znam zašto se uporno pokušava sa omalovažavanjem njegovih rezultata dok se istovremeno sve u vezi Novaka preuveličava. Sad kad je osvojio turnir opet kovanje u zvezde a do pre par meseci...Valjda mu ovi hvalospevi neće opet udariti u glavu. Kada je osvojio Rolan Garos Novak nije imao težak žreb, sada nije imao težak žreb do polufinala a i na drugim turnirima je to često bio slučaj, da ne pominjem i silne predaje mečeva njegovih protivnika na Grend Slem turnirima. Žreb se ponekad i otvori nekim igračima kada neki od favorita ranije ispadne, to nije ništa neobično, to se dešavalo i Djokoviću, Nadalu, Federeru, Mareju...
(Dragana, 16. jul 2018 18:04)

Jedno je zreb pre nego sto turnir pocne a drugo je sta se desava kada turnir pocne.Odpadaju jedan po jedan.Rodzer na AO nije imao ozbiljnog protivnika. I Novak pred ovaj Vimbldon pre Rafe u polufinalu u projektovanom zrebu ima Dimitrova ili Vavrinku, Tima, Zvereva, Nisikorija a mozda i Delpa koji se sastao sa Rafom

Natasa

pre 5 godina

Hajde da se bar na trenutak stavimo u Novakovu kozu posle osvajanja RG. Dominacija kakva nije vidjena, ostvarenje snova svakog tenisera, cetiri u nizu. Motiv vise ne postoji. Motiv je onda postala porodica. Opravdano, njegov izbor. Sta ima mi tu da se mesamo. A pojavljivanje Stefana na Wimbldonu ce tek Novaka naterati na nove pehare, tako je to u zivotu, deca te teraju napred, ili nazad.

i tako. . .

pre 5 godina

Ne razumem ovde ljude "pozdravio te Kirijos " ili neki drugi H2H odnos na uzorku od 5 meča plafon .
Alo ljudi oni su igrali 45 puta , 3:1 je u finalima GS od toga Rodja je dobio daleke 2007 . jedini put Novaka na US openu .
Federer je jedan ubitačno paklen igrač i stvarno je jedan od najboljih ikada ali da li je njegovih 20 GS isto sa Rafinih 17 ili Novakovim ili cak Agasijevim i Samprasovim pa normalno da nije .
Nije ni On kriv što nije imao rivale po meri .
Napravio se vakum . Došli igrači tipa kao sada Cilic to je taj nivo .
Možda neke stvari nisu uporedive ali H2H između njih trojice jeste jer su igrali najmanje po 40 puta i to na najvažnijim turnirima .

koki

pre 5 godina

Federer je jednu titulu osvojio protiv velikog Agasija! Ona vredi više nego svih 5 Novakovih protiv Mareja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Andre, 16. jul 2018 19:15)

Da kad je Agasi imao 35 godina, dok je patio od hronicnih bolova i povreda. To mu je bio prakticno poslednji turnir koji je odigrao.

udri Nole

pre 5 godina

Đoković mora da osvoji bar još 4 GS,4-5 Mastersa i da isprati ovih dvojicu u penziju,pa tek tad da krene debata ko je GOAT.Do tad je sve nerealno.

Ray Donovan

pre 5 godina

Neko iz mase.
Marketing je čudo. Vaša je lična stvar ko vam je GOAT i slažem se sa prvim delom komentara, ali je interesantno kad se pominju jedan felps pa i Federer pored Rafe i Novaka, da marketing nema veze sa vasom podsvešću. Možda sam subjektivan jer je Nole Srbin, pa se i za mene može reći da nisam realan, ali Nole sa kraja 2015 početka 2016 je najbolji teniser koji je ikad stao na teren.
Postovanje.

Srdja

pre 5 godina

Pa Federer je od svih njih stariji 5-6 godina,nije ni mogao da igra sa njima toliko koliko mislite...A svakako da je mnogo teze bilo osvojiti slem protiv nadala,djokovica,mareja nego protiv bagdatisa,rodika,filipusisa,safina i slicnih ...

ljupce

pre 5 godina

@vlado

pokusao si da ispadnes pametan,ali si ispao ono drugo.rodik misterija za djokovica??????9 meceva 4-5 odnos.tacno da je novak negativan sa rodikom,ali si zaboravio napomenuti da kad je poceo da ga dere rodik pobegao u penziju.znaci ispravno je da kazes da je novak penzionisao rodika.da li je onda po tvom poredjenju i safin bolji od novaka jer su odigrali samo dva meca koje je safin dobio????smesan si jer je novak druga dimenzija za obojicu.
sto se tice tvoje tvrdnje da novak ne bi imao sanse sa hjuitom podatak 7 meceva 6-1 za novaka.eto koliko se ti razumes u tenis.da li je moguce da i u ovom sportu ima onih koji lazu ovako???????
crta za najveceg ikada se podvlaci na kraju,mada to federer nikad nece biti.ima on slemove,ali u mastersima je jako los.samo 23 dok djokovic ima 29.ni te najvece titule nisu sigurne da ce ih na kraju imati najvise.sve moze da se proveri ne razumem cemu ovoliko obmanjivanje ljudi kao da je rodik bio neki velikan...svasta...a filipusis je imao losa kolena i jos neke probleme zato je brzo nestao kao sto se i pojavio.

LP

pre 5 godina

Pa pogledaj poslednji GS i koga je imao Djokovic a koga Nadal - sve super igraci. Rodja naidje na jednog iz 10 i odmah kraj. A to mu je najbolja podloga. Bas me interesuje sta ce biti na USO. Ako ne naidje na Bornu ili nekog slicnog mozda moze i do treceg kola. Sad moraju i Andersona da sklanjaju. Delpo, Nadal, Anderson, Nole, Nisikori, Edmund svi u jednu polovinu.

Shegi

pre 5 godina

Evo šta kaže statistika za GOAT listu:
1. Federer 890
2. Nadal 720
3. Novak 713

http://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList

Mislim da će Nole, prvo da prestigne Federera po broju nedelja 1 mestu. Trenutna razlika je 87, 310 vs 223. Novak ima dobre šannse da već na kraju ove godine bude opet prvi!

vladimir

pre 5 godina

Djokovic ima pozitivan skor u medjusobnim duelima sa dvojicom najvecih ikada,ko je onda najbolji ja vas pitam kad je najbolje tukao vise puta nego oni njega?????

anica

pre 5 godina

O cemu raspravljate ljudi, uvek ce biti razlivitih misljenja, pa ovde ima ljudi koji tvrde da je Sampras bolji od Novaka, da je medjusobni skor nebitan, godine, da je Novak ne talentovan za tenis, zapad misli da je Federer GOAT, neka je...mene je to nekad nerviralo i trudila sam se da objasnjavam, sada se samo radujem ponovnoj iskri u Novakovim ocima, ne pojavljivanju Pepe Imaza, pojavljivanju Vajde...i osvajanju jos slemova od strane Noleta. Lave nas, Bog ti dao srecu i zdravlje.

Berserk

pre 5 godina

Federer je šest godina stariji a Nadal nešto ranije sazrio od ostatka velike četvorke. Imao je Đoković mečeve sa Vavrinkom i Marijem koje je izgubio a morao je da ih dobije. I upravo je u tome razlika. Federer je svoje "vavrinke" i "mareje" redovno dobijao. Dok se Đoković mučio i suviše često gubio. Vavrinka nikada u karijeri nije pobjedio Federera na podlozi koja nije šljaka.

Državni zaposlenik

pre 5 godina

Ne može se predvideti tačno iz dva razloga prvo povrede a drugo sportska sreća tu je sreća u igri ali i sreća u žrebu i povredama suparnika.
Međutim ukoliko sve bude kao sto je sada može se reci da će Novak duže trajati od RF jer je ranije u životu krenuo da koristi hiperbaricnu komoru, menja krv i pazi na ishranu, takodje i Nadal. Uzmimo da će njih dvojica igrati još 5 godina u osvajačkoj formi a RF još 1. To nas dovodi da će RF možda imati 21 Nadal sa još 5 RG dolazi na 22 a Novak sa 10 tj bar pola osvojenih od potencijalnih 20 doći će na 23.

Diksi

pre 5 godina

@Boka niko ne spori Marijeva dostignuca, ali Big4 ne postoji, to guraju britanski novinari. Izraz BigX podrazumeva da postoji X igraca koji su medjusobno ravnopravni i za koje nebi mogao sa sigurnoscu da tvrdis ko je najbolji medju njima. Mari je ocigledno losiji od svo trojice, pa je glupo koristiti izraz Big4 kada znas da je on cetvrti.

Marinko

pre 5 godina

Kako ja razmisljam. U slucaju da Novak osvoji jos 2 USO, imace vise GS trofeja od Rafe na 3/4 GS, i tu se prica zavrsava. Sto se Rodzera tice bice teze, moguce je da Novak osvoji jos jedan RG, a na kraju bi realno bilo da Rodzer ima USO i W, a Novak RG i AO. Pod uslovom da Novak na to doda i Cincinnati, a u idealnom slucaju i zlato na OI u Tokiu, onda moze da se prica o GOAT statusu. Naravno pozitivan H2H se podrazumeva.

Abarth

pre 5 godina

Federer je pobeđivao bolje igrače nego što je Novak. Rodik je večna misterija za Novaka, a Federer ga je rasturao. Protiv Filipousisa Novak nebi imao šanse, kao ni protiv bivšeg broja 1 Hjuita. Problem u Srbiji je što su svi ubeđeni da tenis postoji tek od pojave Nadala i Novaka. Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vlado, 16. jul 2018 17:37)

Izvini, ali mora da se salis... Hjuit? Filipusis?!?!? Pa njih dvojica ZAJEDNO imaju 2 (DVA) Grand slama, tu mozemo slobodno dodati i Rodika sa jednim jedinim GS (njih trojica ukupno 3). Za njih je Wawrinka koji SAM ima 3 GS titule - igracina. O cemu se ovde radi? Nemojmo se zezati, svaka cast Federeru, covek ima FENOMENALNU karijeru i svaka mu cast na istoj (kako god da je tumacimo). Cinjenica je da je odredjeni broj titula osvojio u slabijoj konkurenciji, ali to coveku ne mozete zameriti, on nije kriv sto nije imao dostojne rivale u odredjenom periodu karijere.

ivan

pre 5 godina

Federer je dobijao i Agasija i Samprasa koji su tad imali po 30 godina i zamjeraju mu i govore ali Agasi i Sampras su bili u godinama kad ih je Federer dobijao. Hoću da kažem sledeće da kad je Novak počeo da dominira Federer je imao preko 30 godina i morao je da se nosi sa Novakom i Nadalom koji su bili u najjače godine i nije se predavao već je trenirao i nosio se sa njima i normalno da nije mogao da osvaja GS pored Novaka i Nadala koji su jedni od 5 najboljih tenisera svih vremena i koji su mladji i jači od njega ali to niko ne govori,uglavnom ne možemo znat ko bi koga dobio kad bi recimo svi imali po 28 godina. Moje mišljenje je da bi Novak bio u prednosti i da bi od 5 mečeva sa obojicom dobio 3 i podloga nebi bila bitna jer je Novak najbolji all round igrač svih vremena.

LA

pre 5 godina

Neverovatan članak. Da li je iko branio ostalim teniserima da dodju do meča sa RF? Čovek je redom pobeđivao, zato i jeste "najveći"... Od sveg srca želim Novaku da ga stigne po broju GSa, apsolutno nebitno koga na tom putu pobeđuvao.

Stef

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40)

Jesi li gledao taj meč? Ja jesam, Conga je bio ludački nabrijan nakon trijumfa nad Rafom, igrao je fantastično i pogadjao udarce koji su za divljenje i naklon.. Kratak osvrt samo, setimo se Rodžerove prošlogodišnje pobede nad Čilićem..

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Kad se samo setim kako je „strucnjak” Vilander predlagao Noletu da preskoci Vimbldon... Jao hejteri jos cete dugo gledati Noleta sampiona, dugo godina kako osvaja titule.

DRAGAN

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ovo
poredjenje trojice velikana
u vezi GS. Fedex je najstariji,
cak 6 godina od Novaka.
Da li vam to nesto znaci.
Je li misli neko da ce Fedex
da igra jos sest godina.
Sigurno ne, samo je pitanje
dana, kada se povlaci.Isti
Rafa, ima najvise povreda
u karijei, i za njega je veliko
pitanje koliko moze jos
izdrzati na visokom nivou,
ali za Novaka mogu reci
samo jednu stvar, masina
je rebildirana i krece u
nove podvige na GS, do
koje cifre, to ne moze niko
znati, jer u tenisu je sve
moguce.Samo je bitno da
bude zdrav i da ga zaobidju
povrede, a sve ostalo dolazi
samo po sebi.Uzivajmo jos
dok ovi velikani igraju.
Oni odavno ispisuju novu
istoriju svojin epskim
mecevima, a pozelimo im
da ih bude jos.Tenis nece
biti ni blizu ovome kao
danas, kada se velikani
povuku.IDEMO NOLE,
POCELO JE POCELO.....

Zvezdas

pre 5 godina

Zvezdaš, a sad znači vredi večna lista! Pa koji je onda Federer na toj listi, a koji Novak? Broj slemova i ostalih turnira je bitan samo kad Novaka porediš sa Marejem, Vavrinkom, Edbergom, ali je nebitan kad ga porediš sa svim onim teniserima koji ih imaju više od Novaka, ma bravo!
(Vlado, 16. jul 2018 18:24)

Da sa tobom ne bi polemisao u svetu tenisa postoji statistika.Lako pronaci guglanjem.Neko je ovde vec postavio.Pogledaj konkurenciju Rodzerovu kod prvih pet GS titula.Sampras posle drugog finala Vimbldona sa Rodzerom objavio kraj karijere a to je bila prva Rodzerova titula na Vimbldonu.Niko takvu dominaciju i sa takvim konkurentima nije imao kao Novak. Ustalom procitaj tekst na ovu temu pa kometntarisi.Mozda ti bolje znas.Znam da ti nije milo sto je Novak osvojio Vimbldon

Vlado

pre 5 godina

@Abarth


a sad brojiš slemove Filipusisu i Rodiku da bi objasnio kakvi su igrači? Pa onda prebroj i Federeru...
Slemovi nekad vrede, a nekad ne vrede, nije pošteno...

Dovla

pre 5 godina

@Danko
Ti si neznalica. Pogledaj samo koliko godina je imao Djoković kada je gubio od Safina. Idiot samo može nazvati Safina neznalicom ali da je bolji od Djokovića i Nadala. Pa obojica imaju 3 puta više titula od Safina. I obojica npr. imaju bolji medjusobni skor sa Federerom a Djoković i protiv Nadala i protiv Federera. Inače pogledaj samo ko je uzeo koliko GS od 2008 i možda ti bude malo jasnije. Nego da uživamo još malo u igrama 3 žive legende a komentatore, poput ove neznalice, treba stalno prozivati dok napokon ne iskoriste internet na pravi način i malo se informišu oko predmeta koji komentarišu.

Globtroter

pre 5 godina

Pa ovom temom se bavila neka, čini mi se, poznata britanska statističarka pre nekoliko godina i dokazala da nije moguće da se tako nešto desi.

Dakle, stvar je jasna kao dan. Ko ne želi da veruje, neka žmuri ako mu je tako lakše, ali činjenica je da je žreb oduvek nameštan da Federeru bude lakše. To je bogataška mašinerija i tako sve funkcioniše.

Sport je čista politika i propagandni instrument, i kao takav veoma prljav. Ne vredi se nervirati zbog toga.

H2H

pre 5 godina

@federer je federer...nadal takodje...djokovic takodje...najbolji ikad je federer i to je to ..
(cetnik, 16. jul 2018 16:22)

Samo najuspešniji……za sada, a što se tiče ovog NAJBOLJI i to je, ali sem protiv najboljih.

Kanidja PG

pre 5 godina

Od svim GS finala koja nije uzeo najviše žalim-Marej 2012 US 2-3 jak vjetar-Nadal RG 2-3 mislim 2014 i Vavrinka-US 2016 1-3.
Do sada 97 duela sa RF i RN okruglo 50 pobjeda i mečevi za sva vremena.Bice toga još uživajmo ba4 još 2-3 god.
Nadal ima jedan masters više 31 za sad ali nema ni jedan završni a Nole ih ima 5.
Podatak da za svih 13 GS titula je imao na putu jednog ili obojicu je pokazatelj koliko je dobar igrač.

Ukratko

pre 5 godina

Valjalo bi da znaš da je Djokovićeva omiljena podloga beton i da postoji 5-6 mastersa na betonu. Nadalova omiljena podloga je šljaka i postoji 5-6 mastersa na sljaci. Federerova omiljena podloga je trava. I ne postoji NI JEDAN JEDINI masters na travi.
(NoName)

Istine radi, svako ko prati tenis vise od godinu dana zna da postoje samo 3 mastersa na sljaci - MK, Madrid i Rim. Takodje, svi znaju da je Federeru tvrda podloga, tj. "beton" takodje omiljena podloga (najvise GS titula ima na ovoj podlozi - 11) narocito brze tvrde podloge. Sve u svemu, Federer, kao i Novak, je oduvek imao mnogo vise mogucnosti da igra na svojim omiljenim podlogama u odnosu na Rafu, ali ni Rafi ni Novaku to nije smetalo da imaju vise Mastersa nego sto ce ih Roze imati ikada. Najverovatnije ce ista situacija biti na kraju i sa GS.

gergas

pre 5 godina

@Srđan
Ne znam koliko si gledao njegovih mečeva, ali protivnik mu maksimalno opterećuje bekend, i to je veoma uspešna taktika... Posle dve-tri razmene, taj bekend puca... zato se i izvlači na forhend i rizikuje (udara jako i skraćuje poen)... ova slabost je posebno izražena na šljaci...
Uostalom, i teniski stručnjaci, kada navode prednosti i mane tenisera, svi do jednog navode kao glavnu slabost Fedarera - jednoručni bekend.
Sportski pozdrav!

anonimni

pre 5 godina

@NoName
Novak ima 4 WB a 2 UO, čisto o podlozi. I da uzmemo u obzir AO, to je u proseku 4 beton, 4 trava, 1 zemlja, a da nema Nadala, imao bi bar 4 na šljaci, što će reći da je najkompletniji igrač ikad baš naš NĐ. Pošto je čovek rešio da vodi zdrav sportski život, videćemo statistiku negde oko 2025-e.

%%%%

pre 5 godina

Izvanredna logika. Tvojom logikom možemo reći da šljaka nije Nadalova omiljena podloga jer ona ima približno isto grenslemova na sljaci kao i na ostala 3 GS. Čuješ njega, Federer ima više GS na betonu nego na travi. Pa naravno da ima, kad se na travi igra 1 GS, a na betonu 2.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (NoName, 16. jul 2018 21:32) # Link komentara.

Rekao si da Rodzer ima 11 GS na tvrdoj podlozi a ima 2 turnira godisnje na betonu AO i USAO. Rafa ima 11 GS samo na RG i samo je jedan turnir na sljaci kada je GS u pitanju u godini?

ajde

pre 5 godina

Ljudi, prva titula je bila protiv Conge.
(Marko, 16. jul 2018 17:40)

Ali je u polufinalu pobedio Federera (3:0). Imao je jakog na putu do titule. Čitaj o čemu se radi.

Kanidja PG

pre 5 godina

Ovo su činjenice ne plod nečije pristrasnosti.Istina nije Federer kriv što je stariji 4-6 god od Rafe i Nola ali je i istina da je obratno ovaj dvojac uzeo bi 5-6 GS titula do sada.
Poenta je da treba sada da iakoriste neupitno Rodzerov skori kraj karijere i uzmu GS titule kad njega ne bude na turu.Konkurencija je približno ista kao kada je on uzimao GS titule 2003-2007.
Podvuce se crta kad svi okončaju vrhunske karijere.
Novak je dokazao a rezultati ne lažu da je najbolji kada se sudare medjusobno.
Sva trojica su majstori na svoj način i tri najbolja tenisera ikad.

Kiza

pre 5 godina

Ja imam preko 50 godina, tenis pratim debelo preko 30 godina, Novak je bolji teniser od Federera. Ko ne veruje meni, neka pita Nika Bolitjerija. Mišljenje ostalih komentatora je nebitno, naspram Nikovog.

Đoković > Federer

simens

pre 5 godina

Vaso, Novak je te 11-e skinuo Nadala, a ne Federera sa prvog mesta i na gotovo svim turnirima masters i GS u finalima je dobijao Nadala, a ne Federera, pa čak i finale Vimbldona. Nadal je bio nedodirljiv za Rožea u tom trenutku. Uostalom i dad se moze reci da Novak spasava Fedreru tron, jer bi ga Nadal prestigao.
Kralj tenisa je Novak Djokovic.

mpk

pre 5 godina

A pazite ovu zanimljivost: Đoković igrao 22 GS finala i nijednom protivnik u finalu nije bio mlađi od njega!

Da li ima sličnog primera u istoriji sporta?

Totti

pre 5 godina

Zašto se ovde omalovažava Vavrinka?

Niko Vavrinku ne omalovažava, njegovi rezultati su za poštovanje ali šta je to naspram Noletovih 13GS tj Federerovih 20?Ovde je reč o najboljoj trojci pošto su Marejevi rezultati bliži Vavrinkinim nego ovoj trojici.
Ako je tačna ova statistika a posebno međusobni odnos u pobedama ispada da Federer nije GOAT već pre Nadal.
kako god još malo ćemo uzivati u mečevima ove trojke verovatno najboljih igrača u istoriji koji su imali prilike da igraju u isto vreme.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Novak na ATP turu ima h2h protiv RF 24-21(RF ima 1 pobedu van ATP iz 2006 Davis Cup),protiv Rafe 27-23(Rafa +2 pobede van ATP,olimpijske igre 2008 i Davis Cup 2009).

Sejl Brejl

pre 5 godina

Pitanje: ako ova 3 napuste tenis i pojavi se neki, koji ce osvojiti 24 GS protiv lose konkurencije, hoce li on onda biti GOAT. Tenis nije fudbal pa da navijas uvijek za isti tim i ako imaju svake godine nove igrace..ja ne znam kako cu ja gledati tenis kada ova 3 velikana napuste ovaj sport. Pratim tenis od 2004, tada sam imo 13 godina. Ali prosto ne mogu vjerovati da ce se opet pojaviti nekih 3-4 igraca koji ce vako igrati i dominirati. Mozda neko od onih koji su pratili 90te mogu nesto reci..poslije samprasa se pojavio federer i premasio ga..da ne bi bilo noleta i rafe, rodja bi sad imo 30+ GS. Jednostavno ne mogu da zamislim da cu navijati vatreno za nekog novog klinca isto kao sto sam navijao za noleta...

zanatlija

pre 5 godina

Koliko vredi GS kada se osvoji u slaboj konkurenciji naprema GS osvojenom u jakoj konkurenciji? Da li 2 ili 3 ili 5x manje? Kada se iznađe mera kojom će se odmeriti koliko vredi, onda možemo IZRAČUNATI značaj osvojenih GS za vrednovanje nečije karijere. Goat statistiku to ne zanima i zato ona nije merodavna. Dotle, Nole je najbolji majstor teniskog zanata.

direwolf

pre 5 godina

Sve je to tacno, ali ne zaboravimo da Nole ima bolji medjusobni skor sa svima iz te velike cetvorke, dok je Roger uzasan protiv Rafe. Vreme ce pokazati dok mi naravno navijamo za naseg momka. Tesko da ce stici Federera po broju major titula, ali ako odigra jos bar 2-3 sezone na ovom nivou nista nije nemoguce. Da ne zaboravimo, jedino je Nole bio sampion sva cetiri slema u isto vreme.

Abarth

pre 5 godina

@Abarth

a sad brojiš slemove Filipusisu i Rodiku da bi objasnio kakvi su igrači? Pa onda prebroj i Federeru...
Slemovi nekad vrede, a nekad ne vrede, nije pošteno...

Ako pogledas moj prethodni komentar na ovoj temi videces sta sam napisao za Federera. Niko ne moze da spori (niti sam ja sporio) da je covek osvojio 20 GS, i kao sto vec rekoh, covek NIJE KRIV sto je bio toliko DOMINANTAN u godinama pre Nadala i Djokovica. Uopste ne razumem sta si hteo da kazes ovim komentarom.

coyote na moru

pre 5 godina

Citam komentare i opet se popalim i nadam, da ce Nole da se vrati skroz i da ih razbija kao nekada..i tako citam kako je Roger uzeo ne znam koliko GS pre Nadala i Novaka, i sinu mi sjajan zakljucak..pa bre morace da ode u tu penziju Roger, i ovaj Nadal ce tesko moci osim na sljaci da parira ubuduce, ovi mladji dobri ali ne predobri..i tako razmisljam ..samo da bude uporan ovaj covek i mozda stvarno bude GOAT..mada mislim da ce mu zafaliti motiva..a mozda i neee..aj daj Boze:))

nik

pre 5 godina

Ama vise nista nije bitno,covek je proigrao ponovo.Glava mu se vratila,ako ga jos posluzi telo lagano jos sedam sedam slemova.LAGANOOOOO.

rizameister

pre 5 godina

Trenutno:
1. Federer (20)
2. Nadal (17)
3. Sampras (14)
4. Đoković (13)

Samprasa će Đoković vjerovatno nadmašiti, Nadala možda, ali Federera teško.
Murray je izvan priče, ima manje GS finala nego Đoković trofeja.
Bez obzira na 2 Olimpijska zlata, jer u tenisu, realno Olimpijski turnir nema ni približno takvo značenje kao GS.
Federeru ide u prilog što igra jako dugo, započeo je u nekoj drugoj eri i do današnjih dana drži vrhunsku razinu, uz neke lošije sezone, ali generalno gledano najkonstantniji je. Nadalu ide u prilog neviđena dominacija na zemlji, 11/17 GS u Roland Garrosu. Đoković pak, ima bolji međusobni skor sa statistički 2 najbolja tenisača u povijesti.
Đoković, po meni ima 2 problema:
1. Porazi u finalima za vrijeme najveće dominacije. Bar 3-4 velika finala je neočekivano izgubio.
2. Loše GS razdoblje sve od RG 2016 do Wimbledona 2018, skoro 2 godine bez naslova.
S tim naslovima opasno bi konkurirao Federeru za najboljeg u povijesti.

?

pre 5 godina

Federer je jednu titulu osvojio protiv velikog Agasija! Ona vredi više nego svih 5 Novakovih protiv Mareja! 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Andre, 16. jul 2018 19:15) 

US open, Federer 21 godina, Agasi 35 (ili 36, da ne tražim sad tačan podatak).
Ovamo tvrdite da Novak pobeđuje Federera zato što je stariji 6 godina, a počeo je da ga pobeđuje kad je Federer imao 26-7 godina.
Pre bi se moglo reći da svaka Novakova titula protiv vršnjaka Mareja ili godinu dana starijeg Rafe vredi kao tri Fedove protiv Agasija.

Kavric

pre 5 godina

I dalje uporedjujete Novaka i Federera...da li ste razmislili o tome da oni ne pripadaju istoj teniskoj generaciji? Citavih 6 sezona je izmedju njih! Dakle, kad je jedan bio na vrhuncu karijere sa 24-25 godina ovaj nas je bio klinac, i obrnuto kad je nas bio na vrhuncu ovaj drugi je vec imao 30+ godina... Mozete uporedjivati H2H jedino Novaka i Nadala.

srle

pre 5 godina

Rafa ima sansu da stigne Federera, osim ako ga Nole ne sprijeci, a nadam se da hoce!
(Tales, 16. jul 2018 16:24) # Link komentara

Nole ga je već jednom sprečio na Vimbldonu pošto bi i Rafa lagano pobedio Andersona.

biće bolje

pre 5 godina

potpuno suludo, ne treba porediti ih međusobno, svako je ikona i legenda za sebe, neverovatno je da su sva trojica u istom trenutku, to će se u tenisu teško ponoviti

kraja

pre 5 godina

" Velika mrlja u Novakovoj karijeri su porazi od Wawrinke, tu mrlju Federer nema!"

...velika je mrlja u federerovoj karijeri poraz od 304 sa atp liste, tu mrlju novak nema...
...sta sve ljudi ovde pisu...
...al' kad si vec navalio, pogledaj listing federer-wawrinka i obrati paznju na 2009., 2014. i 2015...
...cemu sluzi onoliki internet da mi je znati...

https://www.atpworldtour.com/en/players/fedex-head-2-head/roger-federer-vs-stan-wawrinka/f324/w367

Ostin A

pre 5 godina

Kad je Roger osvajao Grand slamove, Novak je bio daleko od profesionalnog tenisa.

Što ne postave pitanje koliko puta su Novak i Nadal pobedili Hjuita, Agasija, Rodika...

Iz ugla

pre 5 godina

Meni nije jasno kako neko može biti najveći svih vremena kad ima negativan skor sa svoja dva najveća rivala? Poslednji put Federer je završio godinu kao broj 1, 2009 godine kad je imao 28 godina. Znači poslednjih 8 godina to nije mogao da ostvari, a njegovi rivali bar po dve, tri.
Niko od njih trojice trenutno nije najveći.
Onaj koji osvoji svaki GS bar dva puta, koji pobedi Noleta na AO, Federera na V i Nadala na RG, ima pozitivan skor sa svojim rivalima i osvoji sve Masterse za mene bi bio najveći svih vremena.

Nolemanijakinja

pre 5 godina

Neko reče da je prvi GS osvojio protiv Conge. Tačno, ali je na putu do finala pobedio Federera, baš kao što je sada u polufinalu pobedio Nadala. Zato se računa da je to 100%.Federer, međutim, to nikada nije uspeo, čak ni onda kada je u polufinalu RG prekinuo Novakov pobednički niz, ali je titulu odneo Nadal.

Kanidja PG

pre 5 godina

Kakva su ovo tri monstruma tenisa kad Endi Marej ne može da udje u priču sa njima i trofejima
A ima 3 GS i 8 izgubljenih finala,14 mastersa i 10tak izgubljenih,1 dejvis kup i 2 olimpijska zlata.Čak je i 2016 završio na 1 mjestu ATP liste.
Ovakve tri veličine više se ne pojavljuju a tek ne u skoro isto vrijeme.
Tenis posle njih gubi popularnost,ovo je zlatno doba i uživajte ljudi još par god.

bez ljutnje, molim

pre 5 godina

(anica, 16. jul 2018 22:55

Piše se zajedno netalentovan (pridev, kakav je) kao i nepojavljivanje ( to nije glagogol pojaviti se već je reč o glagolskoj imenici pojavljivanje pa je onda nepojavljivanje zajedno a odvojeno bi bilo ne pojaviti se i pojvaviti se)

Vi lepo pišete i navijate. Ovo je bilo iz najboljin namera. Nadam se da ste sto razumeli a stvar je da nešto i naučimo. Zarad Srbije i srpskog jezika.

Jahač apokalipse

pre 5 godina

Bas mi je drago sto sam video ovaj tekst.Ovo je oduvek bilo moje misljenje zasto RF-nije najbolji ikada.Dodajmo tome i gori medjusobni skor sa obojicom,manje mastersa(a igra duze od obojice)nema ni zlato sa olimpijade.Po meni je najbolji ikada Nadal,mada nije iskljuceno da to moze biti i Djokovic ali ga treba stici po gs i mastersima ipak su oni cele karijere u istoj teniskoj eri.

?

pre 5 godina

20,310,98, ne znam šta nije jasno...
(Feodor, 16. jul 2018 21:46)

6 godina razlike.

6 godina = 24 GS, 7/24 je dostižno.

6 godina = 362 nedelje 100/362 dostižno.

Ukupan broj titula: ako Novak recimo preskoči 2-3 velika turnira i u međuvremenu odigra 5 malih kao što je to tamo neko radio, gde i nema dostojnu konkurenciju... dostižno.
Napiši od tih 98 ovako: 20GS, __ atp1000, __ atp500, __atp250, i probaj da se setiš koliko je atp250 Novak igrao u poslednjih 10 godina.

Uros

pre 5 godina

Negde cuh zanimljiv komentar. Federer najbolji teniser u istoriji. Nadal najbolji teniser na sljaci u istoriji. Novak, igrao najbolji tenis u istoriji.

Kurac

pre 5 godina

Trenutno: 
1. Federer (20) 
2. Nadal (17) 
3. Sampras (14) 
4. Đoković (13) 

Samprasa će Đoković vjerovatno nadmašiti, Nadala možda, ali Federera teško. 
Murray je izvan priče, ima manje GS finala nego Đoković trofeja. 
Bez obzira na 2 Olimpijska zlata, jer u tenisu, realno Olimpijski turnir nema ni približno takvo značenje kao GS. 
Federeru ide u prilog što igra jako dugo, započeo je u nekoj drugoj eri i do današnjih dana drži vrhunsku razinu, uz neke lošije sezone, ali generalno gledano najkonstantniji je. Nadalu ide u prilog neviđena dominacija na zemlji, 11/17 GS u Roland Garrosu. Đoković pak, ima bolji međusobni skor sa statistički 2 najbolja tenisača u povijesti. 
Đoković, po meni ima 2 problema: 
1. Porazi u finalima za vrijeme najveće dominacije. Bar 3-4 velika finala je neočekivano izgubio. 
2. Loše GS razdoblje sve od RG 2016 do Wimbledona 2018, skoro 2 godine bez naslova.
S tim naslovima opasno bi konkurirao Federeru za najboljeg u povijesti.
(rizameister, 16. jul 2018 22:23)

?

pre 5 godina

Veliki sam navijač Novaka ali moramo priznati da je Federer osvajao titule na GS kad ostala trojica nisu još ni bili na radaru 
(Igor, 16. jul 2018 16:20) 
Što je i logično jer je stariji 5 (Nadal) odnosno 6 godina (Novak i Endi).
Evo ti pitanje: ko od igrača mlađih od Novaka makar jedan dan ima GS?

Неboyша ликовњак

pre 5 godina

@ Eh
Ех, како је све моје - „паметно" („има нас који мислимо својим мозгом" (?!), а не ко ви остали)...

BLuka

pre 5 godina

""AO 2017. u finalu pobedio Rafu. W iste godine Cilica. 2018. AO opet Cilica. Osim ako Cilic u slucaju Federera vise nije dobar igrac. Mada opusteno mozemo da nabrojimo koga je Novak sad pobedio i protiv koga je igrao. Moze se slobodno reci da je ovo najlosiji W do sad. Zato nemojte izmisljati niti velicati, ima nas koji pratimo. Ima nas koji mislimo svojim mozgom, mozda smo u manjini, ne zato sto nas nema, vec zato sto se nasie komentari ne objavljuju.
Ex@@""
I ja sam gledao i slobodno cu reci da je Novakov deo klasicno tezi,ne volim ovakve stvari komentarisati ali zasto istinu ne reci a istina ti je predocena jasnom tabelom;u stranu sto je Federer umjetnik tenisa,on to tako lijepo i sigurno radi da se mora odati priznanje ali Novak Djokovic ima najtezi uzpon svih vemena i mozda to ne radi lijepo ali igra i ako Bog da igrace dugo svemirski tenis....jaci od Federera i Nadala....pitaj Roda ako meni ne vjerujes.

Djenka

pre 5 godina

@Savo prosvetitelju, Nadal i Federer da, ali Sampras vec sad nije. Mnogo manje Mastersa ima (30-11) a nema ni Roland Garos. U svakom slucaju, bice velika trojka lider u svemu, a kojim redom videcemo.