Ponedeljak, 17.07.2017.

17:42

Federer: Mnogo sam popio, zvoni mi u glavi

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da se probudio uz jaku glavobolju, pošto je do ranih jutarnjih sati slavio osvajanje osme titule na Vimbldonu.

Izvor: PT

Federer: Mnogo sam popio, zvoni mi u glavi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

!

pre 6 godina

Moj zivot je za tebe Holivud.
Placi devojcice, Nolo gotov, hahahahahahahahaha!
(?, 18. jul 2017 13:47)

Samim tim sto si toliko iskompleksiran da moras da se opravdas kako ti zivot nije mizeran, dokazujes kakav ti je stvarno zivot. Jadan i tuzan, a sve sto pises na ovom forumu ide savrseno u prilog tome. Ako pod Holivudom podrazumevas tragikomediju, onda se slazem. Nego koliko imas godinica ti, 13? Mentalno svakako jos nisi prevazisao to doba, a verovatno nikada i neces.

anica

pre 6 godina

(?, 18. jul 2017 13:47)
Hm...bote, jedino ako si dobar tamo...moleraj, kuhinja, tenis..slaba vajda. Jadan je taj Holivud gde se place i mrzi!

delboj

pre 6 godina

Novak je realno osvojio 6 GS jer zadnjih 6 je osvojio kad su Rafa i Federer bili u autu. Ovo je logika Novakovih fanova. I Agasi je mnogo bolji igrac od Djokovica jer njegovih 9 GS ima neuporedivo vecu tezinu od Djokovica jer je imao 5 puta jacu konkurenciju: Pocev od legendi sa kojima je igrao 2-3 sezone: Lendl, Mekenro, Konors, Lekont, Janik Noa, Pet Kes... pa onda Tomas Muster, Beker, Edberg, Sampras, Ceng, Kuerten, Kafleljnjikov, Kurijer, Stih, Krajicek, Ivanisevic... Pa onda Safin, Hjuit, Federer... Ma odmah je iza Nadal, Borga, Lejvera, Samprasa... Daleko iza Rodja naravno, jer je Rodjo broj 1 a ostali pocinju da se rangiraju od broja 10.

anica

pre 6 godina

Nije dozvolio Novak poraze vec su protivnici bili bolji. Novak nije imao luksuz u karijeri da igra protiv Lopeza, Gaskea Bautuste Aguta u finalima slemova, svi ti teniseri koje si pobrojao su u nekom periodu bili u odlicnoj formi. Poraz je sastavni deo sporta. Jesi u pravu da nije trebao da dozvoli, ali kad bi se.to tako gledalo svakome bi se nasla mana, i Goat nije smeo da dozvoli da mu Novak skine 3 slema. Gledam sta je Novak osvojio, za prosutim mlekom se ne place.
Cao Vule, sta radis?

Titi

pre 6 godina

Svaka čast. Prošle godine je izgledalo da će ga Novak ekspresno prestici. Sad vise ne izgleda tako. Ali boze moj, tenis je cudan sport, i Novak je cudan covek, dve sezone i tu smo.

Alfistaupokusaju

pre 6 godina

Ajmo ovako , Federer je pobeđivao i Agasija a pazi sad ovo , 2000god WB osvaja Sampras svoj 7WB ,2001 Sampras dolazi na WB da uzme svoj 8 WB I pobedi ga klinac u 5 seta , taj klinac je FEDERER , te godine je Ivanišević osvojio WB ...Pa vidite sada o kakvom igaču se radi , sa kime je sve igrao i pobeđivao .

Noćno obezbedjenje

pre 6 godina

Šta bi svi dali da možemo živeti njihovim životom a ovako nam ostaje tačnije vama ostaje da se svadjate oko njih. A vaš život prodje i prodje u nepovrat ne uradeći ništa za sebe a posle će da krive druge za svoje neuspehe. Ovo ja ne izmišljam već tako izgleda sportska stranica o tenisu.

auh!

pre 6 godina

@Duck Dodgers

Samo se nadam da si u pravu i da su sasho i sl., jedna osoba. Jer ako nisu, i ako ovakav nacin razmisljanja pocinje da se tretira kao normalan, ugasili smo!

MsK

pre 6 godina

@?,
@Bogdan
Dečki, svidelo se vama ili ne, ali knjige govore da je
Novak već broj 2 u teniskoj istoriji:
12GS+30MS+5WTF = 47 najvećih titula; 223 sedmice no1;
Najbolja sezona u istoriji 2015: 3 GS, 6MS+ZM; 19-4 sa „big 4“; 31-5 sa top 10
Procentualno najveći broj odigranih mečeva sa top 10
Novak slem – prvi čovek sa 4 slema na 3 podloge...
Federer pio i slavio, a vi pijani. Nemojte tako.

Bogdan

pre 6 godina

Cinjenica da je Novak svoje GS prosuo protiv Wawrinke,Mareja i Nishikorija.
To je zbirno 6 GS !!
Tih 6 GS je prosuo u periodu od 2012 do 2016,u periodu kad je Novak bio u naponu snage,na vrhuncu svoje moci !!
Sto je previse previse je.
Realno je da je Novak sad trebao imati minimalno 16 GS,pa da se onda najnormalnije prica o stizanju Federerovih 19 GS !!
Medjutim stvarnost je takva da je Novak dozvolio neke poraze,koji su za igraca takvog kalibra i jednog od glavnih pretendenata za GOAT-a jednostavno nedopustivi !!

pribil

pre 6 godina

Joc@@ Upravo suprotno,lobijima nije odgovarao Djokovic, ni kao pojava ni njegov pedigre. Morali su da istrpe dok se nije izduvao, a to je trajali bezmalo 5 godina, da bi konacno mogli da ponovo vide najveceg sa velikim peharima. Taj stepen hipokrizije je prosto neverovatan. I samo zbog toga, Novakov uspeh je jos veci, igrao je protiv svih, publike, tenisera i bolesnog zapadnog establismenta. I nadam se da nije rekao zadnju rec.

Lule

pre 6 godina

Kako ste pametni! Sve ste ih provalili! Svi su mafija, sve je namesteno, svi su licemeri, i tako je to išlo poslednjih 100 godina, a onda se pojavio ON! Jedini ispravan, neverovatan, bezgrešan, ljudska gromada, veliki Nolo. Cvrc!

Bogdan

pre 6 godina

Nikad ne govorim lazi, i svesna sam sta pisem. Dakle, Federer je osvojio 19 GS i cisto sumnjam da ce ga neko stici, statisticki je GOAT, ali to sto Novak ima 12 slemova a Federer 19 ne znaci da ne moze prici Rodji, vec to upravo govori o dominaciji ovim sportom, ne gledaju se samo slemovi vec i era, nacin igranja tenisa, mastersi nedelje na prvom mestu kao i zavrsni mastersi i medjusobni skor. Mozda Novak nije bolji statisticki od Federera, ali pogledaj koliko je titula Federer uzeo i protiv koga na pocetku karijere, 6 godina razlike nije malo. 
Igrati finala slemova samo protiv Nadala Federera Mareja, izgubiti od Vavrinke plus uzeti 12, 30 mastersa, 220 ned na prvom mestu, 5 zavrsnih, 4 vezana slema, najjaca sezona u istoriji, to sve u eri Goata, ne brukaj se bote
(anica, 17. jul 2017 21:26)

Pazi ti nje,kao izgubiti od Wawrinke GS nije sramota.
Pa to ustvari i jeste razlika izmedju Noloa i Fedexa.
Fedex takve kao sto je Wawrinka jede za dorucak,4:1 na Slemovima za Fedexa,plus kad na to dodamo i 3:0 za Fedexa u finalima protiv Mareja dolazimo do ovih 19:12 !!
Prosto,Nolo je imao svoju sansu,al je dozvolio da mu Wawrinka i Marej zbirno uzmu 5 Slemova !!
Zato Fedex i jeste GOAT,on takve kao sto su Marej i Wawrinka jede za dorucak,to su prosto cinjenice !!
Pa Djokovic je dozvolio da se Wawrinka naziva velikim igracem,videli smo sta je Rafa uradio tom istom Wawrinki na RG !!

anica

pre 6 godina

(?, 17. jul 2017 21:55)
Desi se greska, tu sam i kad Novaku ide i kad padne u igri, dok si ti pobegao kao i Rodja u Istanbul u periodu Noletove dominacije, ej bote...laknulo je Federeru dobro od kako je Nole pao u igri, uprpao se bio posteno, dok je Novak dominirao bilo je dosta konfuzije medju navijacima i kod samog Rodzera, da se ne podsecamo ili ajd, od dzempera preko flasice do bradice i stolice, a plus je igrao odlican tenis u finalima, nemoj mi samo reci da je bio povredjen:) Slabo se razumes bote, a ne mozes ni objektivno da pises jer si zaslepljen Novakovim likom i delom.
Novak je izdominirao u eri Federera Nadala Mareja i Vavrinke(100pobeda). Dosta od Novaka! Zao mi je samo sto je zbog drugih stvari zapostavio tenis, tenis kao sport...nemam sta zameriti!

pribil

pre 6 godina

gajetano@ U danasnje vreme, moc medija, lobija i velikog novca je ogromna, sport vise nije nadmetanje vec masina koja obrce ogromne sume novca. U citavoj prici Novak je u stvari bio smetnja, sam Lejver je ove godine izjavio da su morali da " cekaju" 6 godina da bi Federer osvojio Aus open. Da ne pricam o histericnom navijanju kada je Novak igrao finala i dobijao najveceg ikad. Da ne pricam o licima ljudi kad ih kamera uhvati, a Federer gubi od nekog tamo Djokovica. Na tim licima se ocrtavalo sve- neverica, gnev i nemoc. Tuzno ali istinito.

Joc@

pre 6 godina

@pribil
Naravno! Morali su jos 2011 da zaustave Federera i Nadala jer je postajalo dosadno, a i morali su da nadju "naslednike". Makar vestacki. Zato je Nole osvajao, zato sto je Federer odjednom "slucajno" propustao mec lopte protiv Noleta koji godinama ni set nije mogao da mu uzme na USO. Zato je Nadal propustao po pola sezone a Federer promasivao zicere u mecevima Vimbeldona protiv Noleta. Zato su i Federer i Nadal odustali od RG 2016. Sve je jasno! Medjutim, pocele su opasne istrage u tenisu, znamo kako je prosla Sarapova, pocelo je da se prica, pa su mocnici morali da dozvole svima da igraju najbolje sto mogu. I sada imamo situaciju da ponovo dominiraju oni koji su dominirali i do 2011. A Novak,Mari, Vavrinka, Cilic i ostali ne mogu protiv tog nivoa tenisa.

?

pre 6 godina

@anica
Ti si itekako zaslepljena. Pricas o omalovazavanju, a ti pokusavas da omalovazis najboljeg u istoriji! Hoces da obezvredis 19 GS titula! To je ekstreman nivo zaslepljenosti. Nolo nije skrenuo sa puta nego je prevazidjen. Ta neodredjena naklapanja o nekom skretanju sa teniskog puta su samo nebuloze zaslepljenih botova. A istina je da nije dovoljno kvalitetan da osvaja titule. I to je to, tako misle svi strucnjaci, tako ce ostati upisano u teniskoj istoriji. Tvoji komentari, tvoja mrznja i tvoje spinovanje to ne mogu promeniti. Medju 3 u istoriji nije i ne moze biti. Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg... svi su veci od njega i to je jedina istina.

!

pre 6 godina

@?
Deckic ti si neverovatan. Toliko te kompleksi nize vrednosti udaraju po usima, da imas potrebu svaki dan da ostavis po 20-50 komentara na teniskim vestima i ponovis sebi kako Nole ipak nije toliko dobar teniser. Mogu samo da zamislim mizeran zivot nekoga ko ima toliko slobodnog vremena da se raspravlja i ostavlja na desetine kilometarsih negativnih komentara svakodnevno, i nekoga ko uopste moze biti tolko zadojen mrznjom prema najboljem teniseru, a verovatno i sportisti, kojeg je NJEGOVA drzava iznedrila.
Normalan Federerov navijac bilo gde u svetu, nije toliko iskompleksiran Djokovicem da mora da ih uporedjuje svakodnevno. Umesto da uzivas u tituli svog idola, tebi Novak ne izbija iz usta. Mora da te mnogo boli njegov uspeh. Mozda ti se Nole nije potpisao kada si vristao za autogram iz prvog reda publike pre nekoliko godina, pa ti se u tom trenutku desio kratki spoj? Verovatno se i moderatori B92 smeju tvojoj komicnoj pojavi, pa ti uporno objavljuju te nebulozne komentare. Sta god ti napisao ovde, ne mozes umanjiti ni 0.001 promil velicinu kakva je Novak Djokovic. Da li ce biti treci, drugi ili prvi na GOAT listi kada zavrsi karijeru, uopste nije bitno. On je vec usao u legendu, sve i da sutra ostavi reket, a tebi nece ni ime niko znati ni pamtiti. Otuda je i tvoj simbolicni znak pitanja pogodak pravo u metu. Nebitan si trololer.

RF

pre 6 godina

Jako dosadan teniser, prosecan prebacivac. Nista specijalno se ne istice kod njega,jednostavno puno srece, iskoristio je gep najboljih i to je to. Sad kad treba da se pokaze, sad bezi..

anica

pre 6 godina

(RF, 17. jul 2017 21:37)
Nisam zaslepljena, Novakov nivo tenisa iz perioda dominacije mora da se postuje, sve sto je uradio u karijeri, smeta mi omalovazavanje Noleta kao tenisera, svidelo se to vama ili ne on je medju tri najjaca igraca u istoriji. To sto je skrenuo sa teniskog puta, krivo mi je, volela bih da se vrati i podseti sve kakav je teniser, da opet objedini pogled znanje i inat. Brzo se sve zaboravlja!

Duck Dodgers

pre 6 godina

Simpo=sasho=mujo... sve je to jedan čovek, neki bi rekli da sam paranoičan... e sad možda je tačno a možda nije, ali je verovatnije od teorija zavere i gluposti koje svakodnevno ovde čitam.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Тако је то Рођо кад си господин човек па нема ко да те научи да се пиће не меша и да мора добро да се поједе пре него што почнеш да пијеш.

?

pre 6 godina

@anica
Smaras. Razlika u godinama igra ulogu i najvazniji je faktor koji je Nolou omogucio da uopste ista osvoji. 19 je NEUPOREDIVO sa 12, to su dva razlicita sveta, ogromna razlika, nema tu nikakvog poredjenja. GS, nedelje na prvom mestu, titule, rekordi... to odredjuje najboljeg. A Nolo nije ni u konkurenciji. Lepo covek kaze, Nolo je blizi Bekeru nego Federeru. I to je jedina istina. Ne ponizava ga niko osim tebe i tebi slicnih koji negiraju istinu.

?

pre 6 godina

@Bogdan
Tacno! Nisu cak ni u istoj kategoriji. 19-12, nema tu poredjenja. 7 GS razlike! Nolo i Edberg zajedno imaju manje GS od samog Federera. Jos je pitanje koliko bi Nolo uopste imao titula da nije 6 godina mladji i da nije uspeo da iskoristi Federerove godine.

anica

pre 6 godina

(?, 17. jul 2017 21:05)
Nikad ne govorim lazi, i svesna sam sta pisem. Dakle, Federer je osvojio 19 GS i cisto sumnjam da ce ga neko stici, statisticki je GOAT, ali to sto Novak ima 12 slemova a Federer 19 ne znaci da ne moze prici Rodji, vec to upravo govori o dominaciji ovim sportom, ne gledaju se samo slemovi vec i era, nacin igranja tenisa, mastersi nedelje na prvom mestu kao i zavrsni mastersi i medjusobni skor. Mozda Novak nije bolji statisticki od Federera, ali pogledaj koliko je titula Federer uzeo i protiv koga na pocetku karijere, 6 godina razlike nije malo.
Igrati finala slemova samo protiv Nadala Federera Mareja, izgubiti od Vavrinke plus uzeti 12, 30 mastersa, 220 ned na prvom mestu, 5 zavrsnih, 4 vezana slema, najjaca sezona u istoriji, to sve u eri Goata, ne brukaj se bote...znam da bi ti da gurnes Noleta sto nize, ali cinjenice su cinjenice. To tvoje mator, povredjen itd okaci macoru o rep. Trebalo bi da se edukujes kad je u pitanju tenis, poprilicno!

RF

pre 6 godina

Anice vidim da je samo tebi to najjaca sezona ikad,
i samo ti istices svoje misljenje kao jedino merodavno, potvrdjeno. A cinjenice, strucnjaci, internet i sve ostalo kazu
drugacije. Zaslepljena si Anice..

MsK

pre 6 godina

@Siniša
Kako to misliš da je Novak „za ovih godinu dana ispadao prije same završnice“?
Dok kod drugih smatrate uspehom SF i finale, Novaku iz 2016. ne računate titulu iz Kanade, finale USO i WTF, SF Šangaja ..3.740 bodova

@Novakov navijač
Jeste, Novakova žena je kazala svom mužu: kako se to ponašaš.. Ako ne razumeš da ti ponovim: rekla je svom mužu!
Nije bila tako uljudna ko gospoja švajcarkinja kad je glasno kazivala iz boksa svog muža: plačko, plačko..
Ali ne svom mužu, nego njegovom rivalu..

?

pre 6 godina

@anica
Nolo ne moze ni do polufinala dok Federer dominira. Ovo je Federerova era, a Nolo ne moze nista da osvoji, osim Istburna!Odraz kvaliteta hahahahaha! Gotovo je, 19 je drugi svet za 12. Nije za poredjenje. Federer osvaja u svim erama, Nolo samo u eri povredjenih RF i Nadala. Sada ne moze ni do polufinala :) A tek dok su tu bili i Rodik, Safin, Gonzales... lemali ga gde su stigli. Morao da ceka da odu u penziju pa i on nesto da osvoji.
Ne znas nista o tenisu, ti si pre nekoliko dana tvrdila da Federer ima 2 AO... toliko o tvom znanju. A najgore je sto pametjijima od sebe govoris da uce :) Znas sta kazu za takve?

anica

pre 6 godina

@Bogdan
Druze, Novak je preko Federera sve osvojio, preko Nadala. Novak ima 4 vezana slema u toj eri plus vise mastersa i pozitivan medj skor. Da li si se zapitao nekad da li igra razlika u godinama ulogu? Dosta je pohvala prema Federeru, to je normalno, a zasto omalovazavati Novaka, je l lose sto je sa Balkana...ne bogami.

Bogdan

pre 6 godina

Hahahahaha najjaci su ovi sto stavljaju Novaka i Rogera u istu recenicu.
To vam je kao da poredite Novaka i recimo Edberga,cak sta vise Roger vise bezi Novaku,nego Novak Edbergu po Gren Slemovima
Ustvari Novak i Roger su neuporedivi,jedino da Novak dodje Rogeru na 1-2 Slema zaostatka,ali svi znamo da je to nemoguce,prije svega zbog mentaliteta koji poseduje Novak,ovog Balkanskog.

Hahaha

pre 6 godina

Samo rokaj majstore. Vazno je da se zna raspored u zivotu, a zna se da je Roger majstor za to. Kad se trenira i naporno radi onda se trenira a kad je vrijeme za opustanje onda se uziva sa prijateljima! Maestroooo

sasa jokic

pre 6 godina

Kazu da se dovezao ispred Cilinog hotela u 4 ujutru, popeo se na krov auta i pevao "Odakle si sele"....ajahahahahahaaa. Ma uzivaj Rodjo dok je Nole na pauzi.

tovy

pre 6 godina

Svaka cast za titulu,zasluzeno,ali neka on kupi i posalje po litru viskija ovoj cetvorki koji su ispali ranije ili morali odustati po raznim osnovama!

maconii

pre 6 godina

iako ova vest nema veze sa novakom,mislim da bi on trebao da napravi pauzu od nekoliko meseci da se restartuje skroz,kao sto su to uradili nadal i federer...onda ce uzivati isto ovako kao federer...a cini mi se da ce nole to upravo i da uradi

Gajetano

pre 6 godina

Secam se tako, bio neki lik koji se zvao Kim Dzong Il, sin na Kim Il Sunga. Bajka ide ovako: mladjahni 10-godisnji Kim Dzong Il (sin na Kim Il Sunga, jelte) ucestvuje u biciklistickoj trci sa decacima mnogo starijim od sebe. Na startu trke njegov sluga ucini nepromisljen potez, gurnu bicikl mladjanog Kima ne bi li mu dao pocetnu prednost. Naravno, ljudska gromada, mladjani Kim Dzong Il momentalno prekide trku trazeci da se klasno neosvesceni sluga udalji, a trka ponovi. U ponovljenoj trci ubedljivo je pobedio, pogodicete iz prve, mladjahni Kim.

Ljudi najcesce egzistiraju tako sto beze od svoje individualnosti vezujuci se za razlicite drustvene ustanove (politicka partija, crkva, itd.) ili za individualne uzore (role models) nametnute od strane medija, sponzora, samoproklamovanih elita i drugih interesnih grupa. Izmanipulisana masa toliko veruje u te bajke da to prelazi granice racionalnog, dolazi do iskrivljenja svesti i sizofrenog ponasanja. Mnogo je takvih primera i na drustvenom i na individualnom planu. Evo ga upravo jedan: Federer ne samo da je GOAT, bog koji hoda zemljom, genije, maestro, baletan, olicenje porodicnog coveka... Sad ce jos da ispadne i nekakav kul i spontan lik koji proslavlja pobedu neobuzdano se zalivajuci alkoholom.

Smejurija.

agent promena

pre 6 godina

mogu da ga ne volim, mogu da kazem da su za mene rafa i nole bolji i drazi od njega, ali ovu tenisku velicinu ne mogu da ne postujem. svaka cast na svemu uradjenom u karijeri.

Sinisa

pre 6 godina

Imam utisak da je Novaku izuzetno tesko u ovim trenucima sto se tice sportskog aspekta...Svjestan da je za ovih godinu dana ispadao prije same zavrsnice i tako svaki put omogucavao Federeru da dodje do titule,aposlutno ni jednom nije uspio doci do zavrsnice da pokusa Federera da zaustavi,jer je on jedini koji to moze da uradi sada...I siguran sam da ga to boli i pece,zato sada Federer ima 19 gren slem titula,a ako se Novak ne pojavi na Us Openu,eto je 20 titula,100%,jer je Federer prepun samopouzdanja,i on leti kada vidi da je Novak pao ili je ispao u ranijoj fazi.Mislim da ce te se svi sloziti sto se tice ovog mog zapazanja.Sportski pozdrav.

Srki FL

pre 6 godina

Bio je covek pametan da izabere pravu zenu i stvori stabilnu porodicu, tako da je zasluzio sve sto mu se desava. Osvaja i USO i AO sada. U tolikom je naletu, a svi ostali konkurentni u padu, da prakticno nema ko da ga zaustavi osim povrede.

Gajetano

pre 6 godina

Secam se tako, bio neki lik koji se zvao Kim Dzong Il, sin na Kim Il Sunga. Bajka ide ovako: mladjahni 10-godisnji Kim Dzong Il (sin na Kim Il Sunga, jelte) ucestvuje u biciklistickoj trci sa decacima mnogo starijim od sebe. Na startu trke njegov sluga ucini nepromisljen potez, gurnu bicikl mladjanog Kima ne bi li mu dao pocetnu prednost. Naravno, ljudska gromada, mladjani Kim Dzong Il momentalno prekide trku trazeci da se klasno neosvesceni sluga udalji, a trka ponovi. U ponovljenoj trci ubedljivo je pobedio, pogodicete iz prve, mladjahni Kim.

Ljudi najcesce egzistiraju tako sto beze od svoje individualnosti vezujuci se za razlicite drustvene ustanove (politicka partija, crkva, itd.) ili za individualne uzore (role models) nametnute od strane medija, sponzora, samoproklamovanih elita i drugih interesnih grupa. Izmanipulisana masa toliko veruje u te bajke da to prelazi granice racionalnog, dolazi do iskrivljenja svesti i sizofrenog ponasanja. Mnogo je takvih primera i na drustvenom i na individualnom planu. Evo ga upravo jedan: Federer ne samo da je GOAT, bog koji hoda zemljom, genije, maestro, baletan, olicenje porodicnog coveka... Sad ce jos da ispadne i nekakav kul i spontan lik koji proslavlja pobedu neobuzdano se zalivajuci alkoholom.

Smejurija.

agent promena

pre 6 godina

mogu da ga ne volim, mogu da kazem da su za mene rafa i nole bolji i drazi od njega, ali ovu tenisku velicinu ne mogu da ne postujem. svaka cast na svemu uradjenom u karijeri.

Srki FL

pre 6 godina

Bio je covek pametan da izabere pravu zenu i stvori stabilnu porodicu, tako da je zasluzio sve sto mu se desava. Osvaja i USO i AO sada. U tolikom je naletu, a svi ostali konkurentni u padu, da prakticno nema ko da ga zaustavi osim povrede.

sasa jokic

pre 6 godina

Kazu da se dovezao ispred Cilinog hotela u 4 ujutru, popeo se na krov auta i pevao "Odakle si sele"....ajahahahahahaaa. Ma uzivaj Rodjo dok je Nole na pauzi.

!

pre 6 godina

@?
Deckic ti si neverovatan. Toliko te kompleksi nize vrednosti udaraju po usima, da imas potrebu svaki dan da ostavis po 20-50 komentara na teniskim vestima i ponovis sebi kako Nole ipak nije toliko dobar teniser. Mogu samo da zamislim mizeran zivot nekoga ko ima toliko slobodnog vremena da se raspravlja i ostavlja na desetine kilometarsih negativnih komentara svakodnevno, i nekoga ko uopste moze biti tolko zadojen mrznjom prema najboljem teniseru, a verovatno i sportisti, kojeg je NJEGOVA drzava iznedrila.
Normalan Federerov navijac bilo gde u svetu, nije toliko iskompleksiran Djokovicem da mora da ih uporedjuje svakodnevno. Umesto da uzivas u tituli svog idola, tebi Novak ne izbija iz usta. Mora da te mnogo boli njegov uspeh. Mozda ti se Nole nije potpisao kada si vristao za autogram iz prvog reda publike pre nekoliko godina, pa ti se u tom trenutku desio kratki spoj? Verovatno se i moderatori B92 smeju tvojoj komicnoj pojavi, pa ti uporno objavljuju te nebulozne komentare. Sta god ti napisao ovde, ne mozes umanjiti ni 0.001 promil velicinu kakva je Novak Djokovic. Da li ce biti treci, drugi ili prvi na GOAT listi kada zavrsi karijeru, uopste nije bitno. On je vec usao u legendu, sve i da sutra ostavi reket, a tebi nece ni ime niko znati ni pamtiti. Otuda je i tvoj simbolicni znak pitanja pogodak pravo u metu. Nebitan si trololer.

anica

pre 6 godina

@Bogdan
Druze, Novak je preko Federera sve osvojio, preko Nadala. Novak ima 4 vezana slema u toj eri plus vise mastersa i pozitivan medj skor. Da li si se zapitao nekad da li igra razlika u godinama ulogu? Dosta je pohvala prema Federeru, to je normalno, a zasto omalovazavati Novaka, je l lose sto je sa Balkana...ne bogami.

Sinisa

pre 6 godina

Imam utisak da je Novaku izuzetno tesko u ovim trenucima sto se tice sportskog aspekta...Svjestan da je za ovih godinu dana ispadao prije same zavrsnice i tako svaki put omogucavao Federeru da dodje do titule,aposlutno ni jednom nije uspio doci do zavrsnice da pokusa Federera da zaustavi,jer je on jedini koji to moze da uradi sada...I siguran sam da ga to boli i pece,zato sada Federer ima 19 gren slem titula,a ako se Novak ne pojavi na Us Openu,eto je 20 titula,100%,jer je Federer prepun samopouzdanja,i on leti kada vidi da je Novak pao ili je ispao u ranijoj fazi.Mislim da ce te se svi sloziti sto se tice ovog mog zapazanja.Sportski pozdrav.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Тако је то Рођо кад си господин човек па нема ко да те научи да се пиће не меша и да мора добро да се поједе пре него што почнеш да пијеш.

anica

pre 6 godina

(?, 17. jul 2017 21:05)
Nikad ne govorim lazi, i svesna sam sta pisem. Dakle, Federer je osvojio 19 GS i cisto sumnjam da ce ga neko stici, statisticki je GOAT, ali to sto Novak ima 12 slemova a Federer 19 ne znaci da ne moze prici Rodji, vec to upravo govori o dominaciji ovim sportom, ne gledaju se samo slemovi vec i era, nacin igranja tenisa, mastersi nedelje na prvom mestu kao i zavrsni mastersi i medjusobni skor. Mozda Novak nije bolji statisticki od Federera, ali pogledaj koliko je titula Federer uzeo i protiv koga na pocetku karijere, 6 godina razlike nije malo.
Igrati finala slemova samo protiv Nadala Federera Mareja, izgubiti od Vavrinke plus uzeti 12, 30 mastersa, 220 ned na prvom mestu, 5 zavrsnih, 4 vezana slema, najjaca sezona u istoriji, to sve u eri Goata, ne brukaj se bote...znam da bi ti da gurnes Noleta sto nize, ali cinjenice su cinjenice. To tvoje mator, povredjen itd okaci macoru o rep. Trebalo bi da se edukujes kad je u pitanju tenis, poprilicno!

Hahaha

pre 6 godina

Samo rokaj majstore. Vazno je da se zna raspored u zivotu, a zna se da je Roger majstor za to. Kad se trenira i naporno radi onda se trenira a kad je vrijeme za opustanje onda se uziva sa prijateljima! Maestroooo

anica

pre 6 godina

(RF, 17. jul 2017 21:37)
Nisam zaslepljena, Novakov nivo tenisa iz perioda dominacije mora da se postuje, sve sto je uradio u karijeri, smeta mi omalovazavanje Noleta kao tenisera, svidelo se to vama ili ne on je medju tri najjaca igraca u istoriji. To sto je skrenuo sa teniskog puta, krivo mi je, volela bih da se vrati i podseti sve kakav je teniser, da opet objedini pogled znanje i inat. Brzo se sve zaboravlja!

pribil

pre 6 godina

gajetano@ U danasnje vreme, moc medija, lobija i velikog novca je ogromna, sport vise nije nadmetanje vec masina koja obrce ogromne sume novca. U citavoj prici Novak je u stvari bio smetnja, sam Lejver je ove godine izjavio da su morali da " cekaju" 6 godina da bi Federer osvojio Aus open. Da ne pricam o histericnom navijanju kada je Novak igrao finala i dobijao najveceg ikad. Da ne pricam o licima ljudi kad ih kamera uhvati, a Federer gubi od nekog tamo Djokovica. Na tim licima se ocrtavalo sve- neverica, gnev i nemoc. Tuzno ali istinito.

anica

pre 6 godina

(?, 17. jul 2017 21:55)
Desi se greska, tu sam i kad Novaku ide i kad padne u igri, dok si ti pobegao kao i Rodja u Istanbul u periodu Noletove dominacije, ej bote...laknulo je Federeru dobro od kako je Nole pao u igri, uprpao se bio posteno, dok je Novak dominirao bilo je dosta konfuzije medju navijacima i kod samog Rodzera, da se ne podsecamo ili ajd, od dzempera preko flasice do bradice i stolice, a plus je igrao odlican tenis u finalima, nemoj mi samo reci da je bio povredjen:) Slabo se razumes bote, a ne mozes ni objektivno da pises jer si zaslepljen Novakovim likom i delom.
Novak je izdominirao u eri Federera Nadala Mareja i Vavrinke(100pobeda). Dosta od Novaka! Zao mi je samo sto je zbog drugih stvari zapostavio tenis, tenis kao sport...nemam sta zameriti!

Lule

pre 6 godina

Kako ste pametni! Sve ste ih provalili! Svi su mafija, sve je namesteno, svi su licemeri, i tako je to išlo poslednjih 100 godina, a onda se pojavio ON! Jedini ispravan, neverovatan, bezgrešan, ljudska gromada, veliki Nolo. Cvrc!

MsK

pre 6 godina

@Siniša
Kako to misliš da je Novak „za ovih godinu dana ispadao prije same završnice“?
Dok kod drugih smatrate uspehom SF i finale, Novaku iz 2016. ne računate titulu iz Kanade, finale USO i WTF, SF Šangaja ..3.740 bodova

@Novakov navijač
Jeste, Novakova žena je kazala svom mužu: kako se to ponašaš.. Ako ne razumeš da ti ponovim: rekla je svom mužu!
Nije bila tako uljudna ko gospoja švajcarkinja kad je glasno kazivala iz boksa svog muža: plačko, plačko..
Ali ne svom mužu, nego njegovom rivalu..

pribil

pre 6 godina

Joc@@ Upravo suprotno,lobijima nije odgovarao Djokovic, ni kao pojava ni njegov pedigre. Morali su da istrpe dok se nije izduvao, a to je trajali bezmalo 5 godina, da bi konacno mogli da ponovo vide najveceg sa velikim peharima. Taj stepen hipokrizije je prosto neverovatan. I samo zbog toga, Novakov uspeh je jos veci, igrao je protiv svih, publike, tenisera i bolesnog zapadnog establismenta. I nadam se da nije rekao zadnju rec.

Bogdan

pre 6 godina

Nikad ne govorim lazi, i svesna sam sta pisem. Dakle, Federer je osvojio 19 GS i cisto sumnjam da ce ga neko stici, statisticki je GOAT, ali to sto Novak ima 12 slemova a Federer 19 ne znaci da ne moze prici Rodji, vec to upravo govori o dominaciji ovim sportom, ne gledaju se samo slemovi vec i era, nacin igranja tenisa, mastersi nedelje na prvom mestu kao i zavrsni mastersi i medjusobni skor. Mozda Novak nije bolji statisticki od Federera, ali pogledaj koliko je titula Federer uzeo i protiv koga na pocetku karijere, 6 godina razlike nije malo. 
Igrati finala slemova samo protiv Nadala Federera Mareja, izgubiti od Vavrinke plus uzeti 12, 30 mastersa, 220 ned na prvom mestu, 5 zavrsnih, 4 vezana slema, najjaca sezona u istoriji, to sve u eri Goata, ne brukaj se bote
(anica, 17. jul 2017 21:26)

Pazi ti nje,kao izgubiti od Wawrinke GS nije sramota.
Pa to ustvari i jeste razlika izmedju Noloa i Fedexa.
Fedex takve kao sto je Wawrinka jede za dorucak,4:1 na Slemovima za Fedexa,plus kad na to dodamo i 3:0 za Fedexa u finalima protiv Mareja dolazimo do ovih 19:12 !!
Prosto,Nolo je imao svoju sansu,al je dozvolio da mu Wawrinka i Marej zbirno uzmu 5 Slemova !!
Zato Fedex i jeste GOAT,on takve kao sto su Marej i Wawrinka jede za dorucak,to su prosto cinjenice !!
Pa Djokovic je dozvolio da se Wawrinka naziva velikim igracem,videli smo sta je Rafa uradio tom istom Wawrinki na RG !!

Bogdan

pre 6 godina

Hahahahaha najjaci su ovi sto stavljaju Novaka i Rogera u istu recenicu.
To vam je kao da poredite Novaka i recimo Edberga,cak sta vise Roger vise bezi Novaku,nego Novak Edbergu po Gren Slemovima
Ustvari Novak i Roger su neuporedivi,jedino da Novak dodje Rogeru na 1-2 Slema zaostatka,ali svi znamo da je to nemoguce,prije svega zbog mentaliteta koji poseduje Novak,ovog Balkanskog.

Duck Dodgers

pre 6 godina

Simpo=sasho=mujo... sve je to jedan čovek, neki bi rekli da sam paranoičan... e sad možda je tačno a možda nije, ali je verovatnije od teorija zavere i gluposti koje svakodnevno ovde čitam.

?

pre 6 godina

@anica
Smaras. Razlika u godinama igra ulogu i najvazniji je faktor koji je Nolou omogucio da uopste ista osvoji. 19 je NEUPOREDIVO sa 12, to su dva razlicita sveta, ogromna razlika, nema tu nikakvog poredjenja. GS, nedelje na prvom mestu, titule, rekordi... to odredjuje najboljeg. A Nolo nije ni u konkurenciji. Lepo covek kaze, Nolo je blizi Bekeru nego Federeru. I to je jedina istina. Ne ponizava ga niko osim tebe i tebi slicnih koji negiraju istinu.

Alfistaupokusaju

pre 6 godina

Ajmo ovako , Federer je pobeđivao i Agasija a pazi sad ovo , 2000god WB osvaja Sampras svoj 7WB ,2001 Sampras dolazi na WB da uzme svoj 8 WB I pobedi ga klinac u 5 seta , taj klinac je FEDERER , te godine je Ivanišević osvojio WB ...Pa vidite sada o kakvom igaču se radi , sa kime je sve igrao i pobeđivao .

?

pre 6 godina

@anica
Ti si itekako zaslepljena. Pricas o omalovazavanju, a ti pokusavas da omalovazis najboljeg u istoriji! Hoces da obezvredis 19 GS titula! To je ekstreman nivo zaslepljenosti. Nolo nije skrenuo sa puta nego je prevazidjen. Ta neodredjena naklapanja o nekom skretanju sa teniskog puta su samo nebuloze zaslepljenih botova. A istina je da nije dovoljno kvalitetan da osvaja titule. I to je to, tako misle svi strucnjaci, tako ce ostati upisano u teniskoj istoriji. Tvoji komentari, tvoja mrznja i tvoje spinovanje to ne mogu promeniti. Medju 3 u istoriji nije i ne moze biti. Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg... svi su veci od njega i to je jedina istina.

?

pre 6 godina

@anica
Nolo ne moze ni do polufinala dok Federer dominira. Ovo je Federerova era, a Nolo ne moze nista da osvoji, osim Istburna!Odraz kvaliteta hahahahaha! Gotovo je, 19 je drugi svet za 12. Nije za poredjenje. Federer osvaja u svim erama, Nolo samo u eri povredjenih RF i Nadala. Sada ne moze ni do polufinala :) A tek dok su tu bili i Rodik, Safin, Gonzales... lemali ga gde su stigli. Morao da ceka da odu u penziju pa i on nesto da osvoji.
Ne znas nista o tenisu, ti si pre nekoliko dana tvrdila da Federer ima 2 AO... toliko o tvom znanju. A najgore je sto pametjijima od sebe govoris da uce :) Znas sta kazu za takve?

?

pre 6 godina

@Bogdan
Tacno! Nisu cak ni u istoj kategoriji. 19-12, nema tu poredjenja. 7 GS razlike! Nolo i Edberg zajedno imaju manje GS od samog Federera. Jos je pitanje koliko bi Nolo uopste imao titula da nije 6 godina mladji i da nije uspeo da iskoristi Federerove godine.

Bogdan

pre 6 godina

Cinjenica da je Novak svoje GS prosuo protiv Wawrinke,Mareja i Nishikorija.
To je zbirno 6 GS !!
Tih 6 GS je prosuo u periodu od 2012 do 2016,u periodu kad je Novak bio u naponu snage,na vrhuncu svoje moci !!
Sto je previse previse je.
Realno je da je Novak sad trebao imati minimalno 16 GS,pa da se onda najnormalnije prica o stizanju Federerovih 19 GS !!
Medjutim stvarnost je takva da je Novak dozvolio neke poraze,koji su za igraca takvog kalibra i jednog od glavnih pretendenata za GOAT-a jednostavno nedopustivi !!

RF

pre 6 godina

Anice vidim da je samo tebi to najjaca sezona ikad,
i samo ti istices svoje misljenje kao jedino merodavno, potvrdjeno. A cinjenice, strucnjaci, internet i sve ostalo kazu
drugacije. Zaslepljena si Anice..

Noćno obezbedjenje

pre 6 godina

Šta bi svi dali da možemo živeti njihovim životom a ovako nam ostaje tačnije vama ostaje da se svadjate oko njih. A vaš život prodje i prodje u nepovrat ne uradeći ništa za sebe a posle će da krive druge za svoje neuspehe. Ovo ja ne izmišljam već tako izgleda sportska stranica o tenisu.

tovy

pre 6 godina

Svaka cast za titulu,zasluzeno,ali neka on kupi i posalje po litru viskija ovoj cetvorki koji su ispali ranije ili morali odustati po raznim osnovama!

Joc@

pre 6 godina

@pribil
Naravno! Morali su jos 2011 da zaustave Federera i Nadala jer je postajalo dosadno, a i morali su da nadju "naslednike". Makar vestacki. Zato je Nole osvajao, zato sto je Federer odjednom "slucajno" propustao mec lopte protiv Noleta koji godinama ni set nije mogao da mu uzme na USO. Zato je Nadal propustao po pola sezone a Federer promasivao zicere u mecevima Vimbeldona protiv Noleta. Zato su i Federer i Nadal odustali od RG 2016. Sve je jasno! Medjutim, pocele su opasne istrage u tenisu, znamo kako je prosla Sarapova, pocelo je da se prica, pa su mocnici morali da dozvole svima da igraju najbolje sto mogu. I sada imamo situaciju da ponovo dominiraju oni koji su dominirali i do 2011. A Novak,Mari, Vavrinka, Cilic i ostali ne mogu protiv tog nivoa tenisa.

Titi

pre 6 godina

Svaka čast. Prošle godine je izgledalo da će ga Novak ekspresno prestici. Sad vise ne izgleda tako. Ali boze moj, tenis je cudan sport, i Novak je cudan covek, dve sezone i tu smo.

anica

pre 6 godina

Nije dozvolio Novak poraze vec su protivnici bili bolji. Novak nije imao luksuz u karijeri da igra protiv Lopeza, Gaskea Bautuste Aguta u finalima slemova, svi ti teniseri koje si pobrojao su u nekom periodu bili u odlicnoj formi. Poraz je sastavni deo sporta. Jesi u pravu da nije trebao da dozvoli, ali kad bi se.to tako gledalo svakome bi se nasla mana, i Goat nije smeo da dozvoli da mu Novak skine 3 slema. Gledam sta je Novak osvojio, za prosutim mlekom se ne place.
Cao Vule, sta radis?

delboj

pre 6 godina

Novak je realno osvojio 6 GS jer zadnjih 6 je osvojio kad su Rafa i Federer bili u autu. Ovo je logika Novakovih fanova. I Agasi je mnogo bolji igrac od Djokovica jer njegovih 9 GS ima neuporedivo vecu tezinu od Djokovica jer je imao 5 puta jacu konkurenciju: Pocev od legendi sa kojima je igrao 2-3 sezone: Lendl, Mekenro, Konors, Lekont, Janik Noa, Pet Kes... pa onda Tomas Muster, Beker, Edberg, Sampras, Ceng, Kuerten, Kafleljnjikov, Kurijer, Stih, Krajicek, Ivanisevic... Pa onda Safin, Hjuit, Federer... Ma odmah je iza Nadal, Borga, Lejvera, Samprasa... Daleko iza Rodja naravno, jer je Rodjo broj 1 a ostali pocinju da se rangiraju od broja 10.

anica

pre 6 godina

(?, 18. jul 2017 13:47)
Hm...bote, jedino ako si dobar tamo...moleraj, kuhinja, tenis..slaba vajda. Jadan je taj Holivud gde se place i mrzi!

!

pre 6 godina

Moj zivot je za tebe Holivud.
Placi devojcice, Nolo gotov, hahahahahahahahaha!
(?, 18. jul 2017 13:47)

Samim tim sto si toliko iskompleksiran da moras da se opravdas kako ti zivot nije mizeran, dokazujes kakav ti je stvarno zivot. Jadan i tuzan, a sve sto pises na ovom forumu ide savrseno u prilog tome. Ako pod Holivudom podrazumevas tragikomediju, onda se slazem. Nego koliko imas godinica ti, 13? Mentalno svakako jos nisi prevazisao to doba, a verovatno nikada i neces.

MsK

pre 6 godina

@?,
@Bogdan
Dečki, svidelo se vama ili ne, ali knjige govore da je
Novak već broj 2 u teniskoj istoriji:
12GS+30MS+5WTF = 47 najvećih titula; 223 sedmice no1;
Najbolja sezona u istoriji 2015: 3 GS, 6MS+ZM; 19-4 sa „big 4“; 31-5 sa top 10
Procentualno najveći broj odigranih mečeva sa top 10
Novak slem – prvi čovek sa 4 slema na 3 podloge...
Federer pio i slavio, a vi pijani. Nemojte tako.

RF

pre 6 godina

Jako dosadan teniser, prosecan prebacivac. Nista specijalno se ne istice kod njega,jednostavno puno srece, iskoristio je gep najboljih i to je to. Sad kad treba da se pokaze, sad bezi..

maconii

pre 6 godina

iako ova vest nema veze sa novakom,mislim da bi on trebao da napravi pauzu od nekoliko meseci da se restartuje skroz,kao sto su to uradili nadal i federer...onda ce uzivati isto ovako kao federer...a cini mi se da ce nole to upravo i da uradi

auh!

pre 6 godina

@Duck Dodgers

Samo se nadam da si u pravu i da su sasho i sl., jedna osoba. Jer ako nisu, i ako ovakav nacin razmisljanja pocinje da se tretira kao normalan, ugasili smo!

Bogdan

pre 6 godina

Hahahahaha najjaci su ovi sto stavljaju Novaka i Rogera u istu recenicu.
To vam je kao da poredite Novaka i recimo Edberga,cak sta vise Roger vise bezi Novaku,nego Novak Edbergu po Gren Slemovima
Ustvari Novak i Roger su neuporedivi,jedino da Novak dodje Rogeru na 1-2 Slema zaostatka,ali svi znamo da je to nemoguce,prije svega zbog mentaliteta koji poseduje Novak,ovog Balkanskog.

Gajetano

pre 6 godina

Secam se tako, bio neki lik koji se zvao Kim Dzong Il, sin na Kim Il Sunga. Bajka ide ovako: mladjahni 10-godisnji Kim Dzong Il (sin na Kim Il Sunga, jelte) ucestvuje u biciklistickoj trci sa decacima mnogo starijim od sebe. Na startu trke njegov sluga ucini nepromisljen potez, gurnu bicikl mladjanog Kima ne bi li mu dao pocetnu prednost. Naravno, ljudska gromada, mladjani Kim Dzong Il momentalno prekide trku trazeci da se klasno neosvesceni sluga udalji, a trka ponovi. U ponovljenoj trci ubedljivo je pobedio, pogodicete iz prve, mladjahni Kim.

Ljudi najcesce egzistiraju tako sto beze od svoje individualnosti vezujuci se za razlicite drustvene ustanove (politicka partija, crkva, itd.) ili za individualne uzore (role models) nametnute od strane medija, sponzora, samoproklamovanih elita i drugih interesnih grupa. Izmanipulisana masa toliko veruje u te bajke da to prelazi granice racionalnog, dolazi do iskrivljenja svesti i sizofrenog ponasanja. Mnogo je takvih primera i na drustvenom i na individualnom planu. Evo ga upravo jedan: Federer ne samo da je GOAT, bog koji hoda zemljom, genije, maestro, baletan, olicenje porodicnog coveka... Sad ce jos da ispadne i nekakav kul i spontan lik koji proslavlja pobedu neobuzdano se zalivajuci alkoholom.

Smejurija.

?

pre 6 godina

@anica
Smaras. Razlika u godinama igra ulogu i najvazniji je faktor koji je Nolou omogucio da uopste ista osvoji. 19 je NEUPOREDIVO sa 12, to su dva razlicita sveta, ogromna razlika, nema tu nikakvog poredjenja. GS, nedelje na prvom mestu, titule, rekordi... to odredjuje najboljeg. A Nolo nije ni u konkurenciji. Lepo covek kaze, Nolo je blizi Bekeru nego Federeru. I to je jedina istina. Ne ponizava ga niko osim tebe i tebi slicnih koji negiraju istinu.

?

pre 6 godina

@Bogdan
Tacno! Nisu cak ni u istoj kategoriji. 19-12, nema tu poredjenja. 7 GS razlike! Nolo i Edberg zajedno imaju manje GS od samog Federera. Jos je pitanje koliko bi Nolo uopste imao titula da nije 6 godina mladji i da nije uspeo da iskoristi Federerove godine.

?

pre 6 godina

@anica
Nolo ne moze ni do polufinala dok Federer dominira. Ovo je Federerova era, a Nolo ne moze nista da osvoji, osim Istburna!Odraz kvaliteta hahahahaha! Gotovo je, 19 je drugi svet za 12. Nije za poredjenje. Federer osvaja u svim erama, Nolo samo u eri povredjenih RF i Nadala. Sada ne moze ni do polufinala :) A tek dok su tu bili i Rodik, Safin, Gonzales... lemali ga gde su stigli. Morao da ceka da odu u penziju pa i on nesto da osvoji.
Ne znas nista o tenisu, ti si pre nekoliko dana tvrdila da Federer ima 2 AO... toliko o tvom znanju. A najgore je sto pametjijima od sebe govoris da uce :) Znas sta kazu za takve?

?

pre 6 godina

@anica
Ti si itekako zaslepljena. Pricas o omalovazavanju, a ti pokusavas da omalovazis najboljeg u istoriji! Hoces da obezvredis 19 GS titula! To je ekstreman nivo zaslepljenosti. Nolo nije skrenuo sa puta nego je prevazidjen. Ta neodredjena naklapanja o nekom skretanju sa teniskog puta su samo nebuloze zaslepljenih botova. A istina je da nije dovoljno kvalitetan da osvaja titule. I to je to, tako misle svi strucnjaci, tako ce ostati upisano u teniskoj istoriji. Tvoji komentari, tvoja mrznja i tvoje spinovanje to ne mogu promeniti. Medju 3 u istoriji nije i ne moze biti. Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg... svi su veci od njega i to je jedina istina.

Sinisa

pre 6 godina

Imam utisak da je Novaku izuzetno tesko u ovim trenucima sto se tice sportskog aspekta...Svjestan da je za ovih godinu dana ispadao prije same zavrsnice i tako svaki put omogucavao Federeru da dodje do titule,aposlutno ni jednom nije uspio doci do zavrsnice da pokusa Federera da zaustavi,jer je on jedini koji to moze da uradi sada...I siguran sam da ga to boli i pece,zato sada Federer ima 19 gren slem titula,a ako se Novak ne pojavi na Us Openu,eto je 20 titula,100%,jer je Federer prepun samopouzdanja,i on leti kada vidi da je Novak pao ili je ispao u ranijoj fazi.Mislim da ce te se svi sloziti sto se tice ovog mog zapazanja.Sportski pozdrav.

tovy

pre 6 godina

Svaka cast za titulu,zasluzeno,ali neka on kupi i posalje po litru viskija ovoj cetvorki koji su ispali ranije ili morali odustati po raznim osnovama!

RF

pre 6 godina

Anice vidim da je samo tebi to najjaca sezona ikad,
i samo ti istices svoje misljenje kao jedino merodavno, potvrdjeno. A cinjenice, strucnjaci, internet i sve ostalo kazu
drugacije. Zaslepljena si Anice..

Joc@

pre 6 godina

@pribil
Naravno! Morali su jos 2011 da zaustave Federera i Nadala jer je postajalo dosadno, a i morali su da nadju "naslednike". Makar vestacki. Zato je Nole osvajao, zato sto je Federer odjednom "slucajno" propustao mec lopte protiv Noleta koji godinama ni set nije mogao da mu uzme na USO. Zato je Nadal propustao po pola sezone a Federer promasivao zicere u mecevima Vimbeldona protiv Noleta. Zato su i Federer i Nadal odustali od RG 2016. Sve je jasno! Medjutim, pocele su opasne istrage u tenisu, znamo kako je prosla Sarapova, pocelo je da se prica, pa su mocnici morali da dozvole svima da igraju najbolje sto mogu. I sada imamo situaciju da ponovo dominiraju oni koji su dominirali i do 2011. A Novak,Mari, Vavrinka, Cilic i ostali ne mogu protiv tog nivoa tenisa.

RF

pre 6 godina

Jako dosadan teniser, prosecan prebacivac. Nista specijalno se ne istice kod njega,jednostavno puno srece, iskoristio je gep najboljih i to je to. Sad kad treba da se pokaze, sad bezi..

Lule

pre 6 godina

Kako ste pametni! Sve ste ih provalili! Svi su mafija, sve je namesteno, svi su licemeri, i tako je to išlo poslednjih 100 godina, a onda se pojavio ON! Jedini ispravan, neverovatan, bezgrešan, ljudska gromada, veliki Nolo. Cvrc!

pribil

pre 6 godina

Joc@@ Upravo suprotno,lobijima nije odgovarao Djokovic, ni kao pojava ni njegov pedigre. Morali su da istrpe dok se nije izduvao, a to je trajali bezmalo 5 godina, da bi konacno mogli da ponovo vide najveceg sa velikim peharima. Taj stepen hipokrizije je prosto neverovatan. I samo zbog toga, Novakov uspeh je jos veci, igrao je protiv svih, publike, tenisera i bolesnog zapadnog establismenta. I nadam se da nije rekao zadnju rec.

anica

pre 6 godina

@Bogdan
Druze, Novak je preko Federera sve osvojio, preko Nadala. Novak ima 4 vezana slema u toj eri plus vise mastersa i pozitivan medj skor. Da li si se zapitao nekad da li igra razlika u godinama ulogu? Dosta je pohvala prema Federeru, to je normalno, a zasto omalovazavati Novaka, je l lose sto je sa Balkana...ne bogami.

anica

pre 6 godina

(RF, 17. jul 2017 21:37)
Nisam zaslepljena, Novakov nivo tenisa iz perioda dominacije mora da se postuje, sve sto je uradio u karijeri, smeta mi omalovazavanje Noleta kao tenisera, svidelo se to vama ili ne on je medju tri najjaca igraca u istoriji. To sto je skrenuo sa teniskog puta, krivo mi je, volela bih da se vrati i podseti sve kakav je teniser, da opet objedini pogled znanje i inat. Brzo se sve zaboravlja!

anica

pre 6 godina

(?, 17. jul 2017 21:05)
Nikad ne govorim lazi, i svesna sam sta pisem. Dakle, Federer je osvojio 19 GS i cisto sumnjam da ce ga neko stici, statisticki je GOAT, ali to sto Novak ima 12 slemova a Federer 19 ne znaci da ne moze prici Rodji, vec to upravo govori o dominaciji ovim sportom, ne gledaju se samo slemovi vec i era, nacin igranja tenisa, mastersi nedelje na prvom mestu kao i zavrsni mastersi i medjusobni skor. Mozda Novak nije bolji statisticki od Federera, ali pogledaj koliko je titula Federer uzeo i protiv koga na pocetku karijere, 6 godina razlike nije malo.
Igrati finala slemova samo protiv Nadala Federera Mareja, izgubiti od Vavrinke plus uzeti 12, 30 mastersa, 220 ned na prvom mestu, 5 zavrsnih, 4 vezana slema, najjaca sezona u istoriji, to sve u eri Goata, ne brukaj se bote...znam da bi ti da gurnes Noleta sto nize, ali cinjenice su cinjenice. To tvoje mator, povredjen itd okaci macoru o rep. Trebalo bi da se edukujes kad je u pitanju tenis, poprilicno!

Bogdan

pre 6 godina

Nikad ne govorim lazi, i svesna sam sta pisem. Dakle, Federer je osvojio 19 GS i cisto sumnjam da ce ga neko stici, statisticki je GOAT, ali to sto Novak ima 12 slemova a Federer 19 ne znaci da ne moze prici Rodji, vec to upravo govori o dominaciji ovim sportom, ne gledaju se samo slemovi vec i era, nacin igranja tenisa, mastersi nedelje na prvom mestu kao i zavrsni mastersi i medjusobni skor. Mozda Novak nije bolji statisticki od Federera, ali pogledaj koliko je titula Federer uzeo i protiv koga na pocetku karijere, 6 godina razlike nije malo. 
Igrati finala slemova samo protiv Nadala Federera Mareja, izgubiti od Vavrinke plus uzeti 12, 30 mastersa, 220 ned na prvom mestu, 5 zavrsnih, 4 vezana slema, najjaca sezona u istoriji, to sve u eri Goata, ne brukaj se bote
(anica, 17. jul 2017 21:26)

Pazi ti nje,kao izgubiti od Wawrinke GS nije sramota.
Pa to ustvari i jeste razlika izmedju Noloa i Fedexa.
Fedex takve kao sto je Wawrinka jede za dorucak,4:1 na Slemovima za Fedexa,plus kad na to dodamo i 3:0 za Fedexa u finalima protiv Mareja dolazimo do ovih 19:12 !!
Prosto,Nolo je imao svoju sansu,al je dozvolio da mu Wawrinka i Marej zbirno uzmu 5 Slemova !!
Zato Fedex i jeste GOAT,on takve kao sto su Marej i Wawrinka jede za dorucak,to su prosto cinjenice !!
Pa Djokovic je dozvolio da se Wawrinka naziva velikim igracem,videli smo sta je Rafa uradio tom istom Wawrinki na RG !!

pribil

pre 6 godina

gajetano@ U danasnje vreme, moc medija, lobija i velikog novca je ogromna, sport vise nije nadmetanje vec masina koja obrce ogromne sume novca. U citavoj prici Novak je u stvari bio smetnja, sam Lejver je ove godine izjavio da su morali da " cekaju" 6 godina da bi Federer osvojio Aus open. Da ne pricam o histericnom navijanju kada je Novak igrao finala i dobijao najveceg ikad. Da ne pricam o licima ljudi kad ih kamera uhvati, a Federer gubi od nekog tamo Djokovica. Na tim licima se ocrtavalo sve- neverica, gnev i nemoc. Tuzno ali istinito.

anica

pre 6 godina

(?, 17. jul 2017 21:55)
Desi se greska, tu sam i kad Novaku ide i kad padne u igri, dok si ti pobegao kao i Rodja u Istanbul u periodu Noletove dominacije, ej bote...laknulo je Federeru dobro od kako je Nole pao u igri, uprpao se bio posteno, dok je Novak dominirao bilo je dosta konfuzije medju navijacima i kod samog Rodzera, da se ne podsecamo ili ajd, od dzempera preko flasice do bradice i stolice, a plus je igrao odlican tenis u finalima, nemoj mi samo reci da je bio povredjen:) Slabo se razumes bote, a ne mozes ni objektivno da pises jer si zaslepljen Novakovim likom i delom.
Novak je izdominirao u eri Federera Nadala Mareja i Vavrinke(100pobeda). Dosta od Novaka! Zao mi je samo sto je zbog drugih stvari zapostavio tenis, tenis kao sport...nemam sta zameriti!

!

pre 6 godina

@?
Deckic ti si neverovatan. Toliko te kompleksi nize vrednosti udaraju po usima, da imas potrebu svaki dan da ostavis po 20-50 komentara na teniskim vestima i ponovis sebi kako Nole ipak nije toliko dobar teniser. Mogu samo da zamislim mizeran zivot nekoga ko ima toliko slobodnog vremena da se raspravlja i ostavlja na desetine kilometarsih negativnih komentara svakodnevno, i nekoga ko uopste moze biti tolko zadojen mrznjom prema najboljem teniseru, a verovatno i sportisti, kojeg je NJEGOVA drzava iznedrila.
Normalan Federerov navijac bilo gde u svetu, nije toliko iskompleksiran Djokovicem da mora da ih uporedjuje svakodnevno. Umesto da uzivas u tituli svog idola, tebi Novak ne izbija iz usta. Mora da te mnogo boli njegov uspeh. Mozda ti se Nole nije potpisao kada si vristao za autogram iz prvog reda publike pre nekoliko godina, pa ti se u tom trenutku desio kratki spoj? Verovatno se i moderatori B92 smeju tvojoj komicnoj pojavi, pa ti uporno objavljuju te nebulozne komentare. Sta god ti napisao ovde, ne mozes umanjiti ni 0.001 promil velicinu kakva je Novak Djokovic. Da li ce biti treci, drugi ili prvi na GOAT listi kada zavrsi karijeru, uopste nije bitno. On je vec usao u legendu, sve i da sutra ostavi reket, a tebi nece ni ime niko znati ni pamtiti. Otuda je i tvoj simbolicni znak pitanja pogodak pravo u metu. Nebitan si trololer.

maconii

pre 6 godina

iako ova vest nema veze sa novakom,mislim da bi on trebao da napravi pauzu od nekoliko meseci da se restartuje skroz,kao sto su to uradili nadal i federer...onda ce uzivati isto ovako kao federer...a cini mi se da ce nole to upravo i da uradi

sasa jokic

pre 6 godina

Kazu da se dovezao ispred Cilinog hotela u 4 ujutru, popeo se na krov auta i pevao "Odakle si sele"....ajahahahahahaaa. Ma uzivaj Rodjo dok je Nole na pauzi.

delboj

pre 6 godina

Novak je realno osvojio 6 GS jer zadnjih 6 je osvojio kad su Rafa i Federer bili u autu. Ovo je logika Novakovih fanova. I Agasi je mnogo bolji igrac od Djokovica jer njegovih 9 GS ima neuporedivo vecu tezinu od Djokovica jer je imao 5 puta jacu konkurenciju: Pocev od legendi sa kojima je igrao 2-3 sezone: Lendl, Mekenro, Konors, Lekont, Janik Noa, Pet Kes... pa onda Tomas Muster, Beker, Edberg, Sampras, Ceng, Kuerten, Kafleljnjikov, Kurijer, Stih, Krajicek, Ivanisevic... Pa onda Safin, Hjuit, Federer... Ma odmah je iza Nadal, Borga, Lejvera, Samprasa... Daleko iza Rodja naravno, jer je Rodjo broj 1 a ostali pocinju da se rangiraju od broja 10.

Srki FL

pre 6 godina

Bio je covek pametan da izabere pravu zenu i stvori stabilnu porodicu, tako da je zasluzio sve sto mu se desava. Osvaja i USO i AO sada. U tolikom je naletu, a svi ostali konkurentni u padu, da prakticno nema ko da ga zaustavi osim povrede.

MsK

pre 6 godina

@Siniša
Kako to misliš da je Novak „za ovih godinu dana ispadao prije same završnice“?
Dok kod drugih smatrate uspehom SF i finale, Novaku iz 2016. ne računate titulu iz Kanade, finale USO i WTF, SF Šangaja ..3.740 bodova

@Novakov navijač
Jeste, Novakova žena je kazala svom mužu: kako se to ponašaš.. Ako ne razumeš da ti ponovim: rekla je svom mužu!
Nije bila tako uljudna ko gospoja švajcarkinja kad je glasno kazivala iz boksa svog muža: plačko, plačko..
Ali ne svom mužu, nego njegovom rivalu..

MsK

pre 6 godina

@?,
@Bogdan
Dečki, svidelo se vama ili ne, ali knjige govore da je
Novak već broj 2 u teniskoj istoriji:
12GS+30MS+5WTF = 47 najvećih titula; 223 sedmice no1;
Najbolja sezona u istoriji 2015: 3 GS, 6MS+ZM; 19-4 sa „big 4“; 31-5 sa top 10
Procentualno najveći broj odigranih mečeva sa top 10
Novak slem – prvi čovek sa 4 slema na 3 podloge...
Federer pio i slavio, a vi pijani. Nemojte tako.

anica

pre 6 godina

(?, 18. jul 2017 13:47)
Hm...bote, jedino ako si dobar tamo...moleraj, kuhinja, tenis..slaba vajda. Jadan je taj Holivud gde se place i mrzi!

Alfistaupokusaju

pre 6 godina

Ajmo ovako , Federer je pobeđivao i Agasija a pazi sad ovo , 2000god WB osvaja Sampras svoj 7WB ,2001 Sampras dolazi na WB da uzme svoj 8 WB I pobedi ga klinac u 5 seta , taj klinac je FEDERER , te godine je Ivanišević osvojio WB ...Pa vidite sada o kakvom igaču se radi , sa kime je sve igrao i pobeđivao .

Бата Стојковић

pre 6 godina

Тако је то Рођо кад си господин човек па нема ко да те научи да се пиће не меша и да мора добро да се поједе пре него што почнеш да пијеш.

Bogdan

pre 6 godina

Cinjenica da je Novak svoje GS prosuo protiv Wawrinke,Mareja i Nishikorija.
To je zbirno 6 GS !!
Tih 6 GS je prosuo u periodu od 2012 do 2016,u periodu kad je Novak bio u naponu snage,na vrhuncu svoje moci !!
Sto je previse previse je.
Realno je da je Novak sad trebao imati minimalno 16 GS,pa da se onda najnormalnije prica o stizanju Federerovih 19 GS !!
Medjutim stvarnost je takva da je Novak dozvolio neke poraze,koji su za igraca takvog kalibra i jednog od glavnih pretendenata za GOAT-a jednostavno nedopustivi !!

anica

pre 6 godina

Nije dozvolio Novak poraze vec su protivnici bili bolji. Novak nije imao luksuz u karijeri da igra protiv Lopeza, Gaskea Bautuste Aguta u finalima slemova, svi ti teniseri koje si pobrojao su u nekom periodu bili u odlicnoj formi. Poraz je sastavni deo sporta. Jesi u pravu da nije trebao da dozvoli, ali kad bi se.to tako gledalo svakome bi se nasla mana, i Goat nije smeo da dozvoli da mu Novak skine 3 slema. Gledam sta je Novak osvojio, za prosutim mlekom se ne place.
Cao Vule, sta radis?

agent promena

pre 6 godina

mogu da ga ne volim, mogu da kazem da su za mene rafa i nole bolji i drazi od njega, ali ovu tenisku velicinu ne mogu da ne postujem. svaka cast na svemu uradjenom u karijeri.

!

pre 6 godina

Moj zivot je za tebe Holivud.
Placi devojcice, Nolo gotov, hahahahahahahahaha!
(?, 18. jul 2017 13:47)

Samim tim sto si toliko iskompleksiran da moras da se opravdas kako ti zivot nije mizeran, dokazujes kakav ti je stvarno zivot. Jadan i tuzan, a sve sto pises na ovom forumu ide savrseno u prilog tome. Ako pod Holivudom podrazumevas tragikomediju, onda se slazem. Nego koliko imas godinica ti, 13? Mentalno svakako jos nisi prevazisao to doba, a verovatno nikada i neces.

Hahaha

pre 6 godina

Samo rokaj majstore. Vazno je da se zna raspored u zivotu, a zna se da je Roger majstor za to. Kad se trenira i naporno radi onda se trenira a kad je vrijeme za opustanje onda se uziva sa prijateljima! Maestroooo

Duck Dodgers

pre 6 godina

Simpo=sasho=mujo... sve je to jedan čovek, neki bi rekli da sam paranoičan... e sad možda je tačno a možda nije, ali je verovatnije od teorija zavere i gluposti koje svakodnevno ovde čitam.

auh!

pre 6 godina

@Duck Dodgers

Samo se nadam da si u pravu i da su sasho i sl., jedna osoba. Jer ako nisu, i ako ovakav nacin razmisljanja pocinje da se tretira kao normalan, ugasili smo!

Titi

pre 6 godina

Svaka čast. Prošle godine je izgledalo da će ga Novak ekspresno prestici. Sad vise ne izgleda tako. Ali boze moj, tenis je cudan sport, i Novak je cudan covek, dve sezone i tu smo.

Noćno obezbedjenje

pre 6 godina

Šta bi svi dali da možemo živeti njihovim životom a ovako nam ostaje tačnije vama ostaje da se svadjate oko njih. A vaš život prodje i prodje u nepovrat ne uradeći ništa za sebe a posle će da krive druge za svoje neuspehe. Ovo ja ne izmišljam već tako izgleda sportska stranica o tenisu.