Četvrtak, 13.07.2017.

09:00

Borba koja je imala tužan kraj

Zanimljivo je kako se u sportu sve vrlo lako okrene za kratko vreme, posebno u tenisu.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Borba koja je imala tužan kraj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

petar

pre 6 godina

Uopste ne mora da znaci da je teniski lakat u pitanju.Da je to u pitanju ,problem bi se rsio na pocetku.Teniski lakat ko povreda je bolna i uopste nije problematicna,izlecenje je zagarntovano,postoji period mirovanja i terapije i to je to.kod Novaka je problem neuroloske prirode,zbog toga i toliko dugo traje i zbog toga ne moze da nadje resenje,jer operacije nerava nisu zagarantovane,pa zbog toga on jasno kaze da jos uvek ne zna da li da ide pod noz.Jedno je sigurno,a to je da ga necemo videti dugo na turu,jer oporavak je dugotrajan,nadajuci se da kod njega problem nije ozbiljne prirode.

taki p.

pre 6 godina

Novak je imao srece da od malena skija na Kopaoniku,tako je uspeo da ojaca zglobove,kolena,kicmu,ali su ramena i laktovi ostali slaba tacka.Setimo se 2011, kada je Nole odigrao previse meceva,rame je pocelo da ga muci jos na US openu,pa do kraja te sezone.Posle toga je malo usporio,ali je bilo jasno da sa takvim stilom igre mnogo rizikuje,mislim da je gubitak misicne mase u zadnjih godinu dana presudio.Slicno se desavalo Rafi,samo sto je njegova muskulatura slabija od Noletove,pa je vise patio od povreda,evo i Marej ima problema,sada kuk,pre par godina kicma,ubi ih stil igre i previse meceva.Nadam se da ce Nole sanirati povredu(makar i operacija),napraviti manju pauzu,pa nastaviti gde je stao,imace vremena ili da dogovori sa Agasijem pravu saradnju,ili da nadje drugog trenera.

svašta

pre 6 godina

Ne znam od kuda ideja autoru ovog teksta da je svijet očekivao da vidi u Novakovim rukama trofej sa ovogodišnjeg Wimbldona.To su samo očekivali srbijanski novinari , njegovi navijači u Srbiji i van nje,ali to nije cijeli svijet...

Ima i boljih

pre 6 godina

@nikol dz. femija

Sve si lepo nabrojala što tebi odgovara, samo si "slučajno" zaboravilao da pomeneš, da Štefi Graf ima pravi veliki Gren Slem sa sva četiri osvojena najveća turnira u 1988 godini, a ukupno pet uzastopnih.
Da bude još bolje, te iste godine je osvojila i zlatnu olimpijsku medalju u Seulu.
Osim nje to je u open eri, postigla samo još Margaret Kort i Rod Lejver u singlu, kome je to pošlo za rukom čak dva puta.

Nikola

pre 6 godina

Ljubitelj sam tenisa i sporta uopste. Uvek navijam za Noleta i cest kalkulisem koliko mu treba do no1 iako to u svetu tenisa ne znaci, koliko GS titule. Ja cu i bez Noleta da nadjem za koga cu da navijam, da mi mec bude zanimljiviji. Ali uvek navijam za Srbe, pa samim tim se i nerviram ako gube, ali i radujem ako pobedjuju, zar to nije car sporta. Svi ljudi u vrhu tenisa opasno dobro znaju da igraju, a odluciju bas nijanse, a vrlo cesto i sreca. Ne vidim razlog da jedan dan neko bude majstor, heroj... a drugog nevredeci, kukavica. Kad pobedi par meceva svi pricaju sutnuo gurua, zena se ne pita itd. a onda kad izgubi, guru se vratio, zena opet gundja. Zasto za sve mora da postoji krivac u vidu neke osobe ili ishrane... Zar ne moze da bude krivac trenutna forma, los dan, nesto boli... Ono sto sigurno znam je da je Nole rodjeni sportista i gladijator i da se nece nikad predati. Igrace on jos puno vrhunskih meceva. Ne mora da se osvoji Vimbldon, moze da se u cetvrtfinalu odigra vanserijski dobar mec, gde ce neko da pokaze kakav je majstor tenisa. A Nole ce sigurno osvojiti jos GS i provesti jos nedelja na no1.

nikol dz. femija

pre 6 godina

SRBIN
68 TITULA UKUPNO, U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.
12 GREN SLEM TITULA U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.
DEJVIS KUP POBEDA I DEJVIS KUP VICESAMPION.
5 OSVOJENIH ZAVRSNIH TURNIRA NAJBOJIH 8 U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.

I kao ona jagoda na kraju - 4 U NIZU ZA GODINU !! Nole slem - 2 u jednoj godini i 2 u drugoj godini !! TO DO SADA NIKO NIJE, TAKO LEPO PODELIO, PRAVEDNO, SRPSKI.

LEDJA CELA, glava na ramenima, xy jezika govori, sluzi se njima, naucio, kako on zna, obisao svet, ima fondaciju, pomaze, dovija se sa porezima i ostalim smicalicama...

ZENA, SIN,DETE JOS JEDNO NA PUTU, zivi otac i majka, braca ziva i zdrava,
ZNACI ODLICNO i BRAVO. LEPO MOZE DA SE KAO SAV NORMALAN SPORTSKI SVET POVUCE IZ AKTIVNE IGRE, PA 30 GODINA JE UVEK BILA NEKA GRANICA NORMALNA, TREBA PUSTITI MLADJE, ali Zapad ne pusta, a Nole treba da ostane normalan i pocne da zivi po svojoj meri a ne zapadnjackoj kada je vec uspeo sve da postigne i jos ima glavu na ramenima i karijeru citavu.

A STA DA KAZE NAJVECA OD NAJVECIH, Monika iz SRBIJE ??
VISE NE TREBA.

PS. Martina ima 4 u nizu kao i Serena ali su one osvajale u jednog godini jedan a u drugoj 3, pa kada je to osvojila Martina po prvi put nazvan je taj slem MODERAN SLEM, a kada ga je isto tako osvojila Serena, e onda je to, valjda zato sto je Amerikanka nazvano njenim imenom.
NIKO VALJDA NIJE OCEKIVAO SRBINA A TAJ SLEM JE NOLE SLEM I SLEM SRPSKI !!

Ranzo Objektivni

pre 6 godina

"PP - Nikakva povreda nije u pitanju, već nastavak pada koji traje godinu dana.
Kad nemate snage i kondicije sve vas boli, sve vam smeta, tražite izgovore."

Kad nemas elementarnog znanja i neinventivan si a trazis paznju, uglavnom se desi da pises gluposti.

TENISKI LAKAT (da, bas se tako zove, jer cesto pogadja tenisere) je poznata povreda. Odlikuje se upravo time sto postoji generalni trend da bol raste tokom vremena, a u odredjenim periodima se javljaju pozitivni ili negativni skokovi tog trenda - u prevodu, bol nestane ili postane ekstremnih razmera. Prva terapija, osim mirovanja, su upravo pomenuti antiinflamatorni lekovi. Kad to prestane da deluje, a povreda se time ne sanira, mora da se ide pod noz. Cak ni operacija nije trajnog karaktera, ali nadajmo se da ce Novaku da potraje do prirodnog kraja karijere.

Naravno, ja nisam lekar, ali igrom slucaja imam prijatelja ortopeda koji je u Novakovoj prici prepoznao o cemu se radi i rekao da nema nikakve nelogicnosti u toj prici.

Kad nesto ne znas - pitas. Iskreno me je razocaralo sto se dve trecine onih koji su te uopste udostojili citanja tvog komentara do kraja slozilo sa tobom. To prilicno dobro pokazuje stanje nase nacije.

Lepota Igre

pre 6 godina

znalac, mala ispravka, Novak jeste imao najvise poena ikad, ali ne moze se reci da je Novak jedini presao 16000. Naime Federer je 2006 imao na kraju godine 8370 bodova, a tada su se turniri bodovali duplo manje nego danas (1000GS, 500 masters itd itd). Kad bi primenio danasnje bodovanjeo onda bi Federer imao 16740, znaci malkice manje od Novaka ali svakako preko 16000.

Zoki

pre 6 godina

Ajde možda ovo Nole i zna, računam kad Pepe nije uspeo da mu zaleči lakat, možda ga navedem na dobar trag, a i zarad onih što možda ne znaju... Teniski lakat je jako čudna povreda koja se leči vrlo često neadekvatnim metodama."Specijalisti" čačkaju oko lakta. a stvar je u upletenim tetivama ručnog zgloba. Jedini čovek za koga pouzdano znam da leči teniski lakat (lično iskustvo, dva puta, oporavak pet dana) je Saša Danilović iz Mirijeva, unuk čuvenog Steve Kostolomca. Uostalom, znate verovatno puno sportista koji su svoje "neizlečive" povrede lečili nekonvencionalnim metodama.

auh!

pre 6 godina

Potpuno iracionalno, ima medicinski problem, ali nema poverenja u medicinu, izbegava suocavanje godinu i po, na SK kaze :"nisam od tih sto vole operacije", kao da neko jeste, i opet ista, banalna mantra- sve se desava s razlogom. Sta ga je godinu i po sprecavalo da problem resi?

marija

pre 6 godina

Teniski lakat
Uzroci takvih bolova najčešće su hronični nadražaji zbog učestalih i ponovljenih pokreta ruke vezanih uz određena zanimanja ili sport. Uzrok takođe može biti i jednokratna trauma, npr kod nošenja vrlo teškog tereta. Tako se teniski lakat najčešće viđa kao profesionalna bolest kod vodoinstalatera, farbara, stolara, baštovana, osoba koje rade na kompjuteru, daktilografa, nekih muzičara, npr violinista, dakle kod osoba sa učestalom upotrebom mišića podlaktice. Takođe se susreće kod tenisera i smatra se da oko 30% tenisera u određeno vreme svoje karijere razvije teniski lakat. Zahvata podjednako muškarce i žene i u 75% slučajeva se javlja na dominantnoj ruci (desna kod dešnjaka).

Znala sam da je uzrok povreda.
Odmaraj ruku, Novak, poštedi je bilo kakvih opterećenja, zaboravi na reket neko vreme, žao mi je što ću to reći ali ne smeš ga pipnuti. I bol će prestati.
Dakle, odmaraj i uživaj sa porodicom, zaslužio si.
Lako ćeš se vratiti, znamo mi tebe.

sasho

pre 6 godina

Smarate i ne plačite više na B92 važi i za redakciju i za fanove.Niko nema petlju da dokaže javno nameštanje Federeru AO,InVel,Majami,Win,USO,Toronto,a verovavatno i Sinsinati,pa onda hladjenje od dopinga i malo drugi da igraju(pauza)…i završni masters čika Federeru u Londonu.Koliko stotina miliona dolara su sponzori zaradili na ime RFed,koliko je tenis postao praćeniji u SAD, Australija,VB?Novac navijača tenisa+popularnost Fedrera=dobit sponzorima i tenisu kao sportu.
Novak kada prodje ovo ludilo oko RF vraća se na mesto br.1.

shkic

pre 6 godina

on ima neposten odnos prema navijacima..da je povreda rekao bi..to se ne krije..svi su dio igre i potpisali su neku omertu i svi kriju prave razloga uspeha tako i neuspeha!

Atomsko skloniste

pre 6 godina

Steta ali mu ne zameram i sad da zavrsi za nasu zemlju je dosta uradio kompletirao GS bio 5 godina prvi puna kapa federeru se otvorila prilika svi su ispali nema konkurenciju cilic igra dobro ali mislim da federer ovo uzima na iskustvo...

Darko

pre 6 godina

Ja razumem potrebu da sajt bude najposeceniji ali oni naslovi juce i oni ostrasceni komentari su preterani u svakom smislu. (Laik, 13. jul 2017 09:42)

I to im ne pomaze jer po posecenosti nisu ni medju prva tri.

znalac

pre 6 godina

ispravka prve recenice, Novak je premasio magicnu granicu od 16 hiljada poena i zamalo da premasi 17 hiljada. Niko nije dostigao magicnu granicu od 16 hiljada a ostatak je pride. Prema tome, jedini je koji je presao tu granicu

vojvodjanin

pre 6 godina

Tuzan kraj je sto je otac juce donio majci zadavljeno dete a potom je ubio nozem, osakativsi pritom par radnika centra za soc rad. A to sto je neko kome je posao da trci za lopticom ispao od boljeg od sebe nije nikakva tuga. Ionako lose radi to sto radi. To vidi svako ko nije zaslepljen nacionalizmom.
(sssd, 13. jul 2017 11:07

Decko ne smaraj. Sport nema veze sa socijalnim slucajevima

vlasta

pre 6 godina

@mili
Zato,prijatelju,sto vrhunski tenis moze da igra jos par godina I nikad vise.Tako kaze nauka zvana biologija.
A za ostale uzivancije koje si pobrojao, ostaje mu sve preostalo vreme u zivotu.

Dusan

pre 6 godina

Nije neobicno sto ima jako mnogo negativnih komentara na svaku vest o Novaku. On je anomalija iz ovog drustva i prirodno je da ga dobar deo vidi kao strano telo. Ovde je normalno da sve zavrsis preko veze, partijske ili rodjacke, da se uvalis negde i ne radis nista, a ne da svojim krvavim radom postizes takve rezultate. Ovde na svakih 10 dana po jedna zena bude ubijena u brutalnom nasilju tako da je normalno da se na slanje srca publici i promovisanje ljubavi i tolerancije gleda sa gnusanjem.

Lekar ortoped

pre 6 godina

Novak Djokovic nema mentalitet Rodzera Federera. Moze Novak da ode na operaciju, moze da napravi pauzu pola godine ali sumnjam da se moze vratiti jer kako rece ima druge prioritete u zivotu.Nisu li ove njegove izjave nagovestaj sta ce da sledi.Ok mozda vuce povredu.Teniseri vuku teniski lakat Novak je od ovih vrhunskih tenisera teniser koji je najmanje kuburio sa povredama. Nadal, Federer (operacija ledja), DelPotro.Ali su se Nadal apogotovu Federer vracali. Federer ima 36 godina. Poslepauze uzeo AO pa IW iMiami.Otkazao sve turnire na sljaci i evo dosao na Vimbldon koji ce bez problema da osvoji. Eto tako radi teniser koji je osvojio sve i koji nikada nije rekao da ima drugi prioritet u zivotu. Cak pre neki dan rece da mu je Mirka najveca podrska i da bez nje nista ne bi uradio sto mislim da kod Novaka i Jelene nije slucaj. Nema nikakve veze ni Pepe ni ishrana.Novak nedovoljno trenira. U London dosli Agasi i Ancic. Kojim poslom? Da mu budu savetnici? Novaku ne trebaju savetnici vec ozbiljan trener koji ce sa njim biti i pre turnira i na turniru. Mislim da je sa ovom sezonom gotovo.Neka se leci i neka u januaru ozbiljno krene sa treningom za AO. naravno ako on to zeli

sssd

pre 6 godina

Tuzan kraj je sto je otac juce donio majci zadavljeno dete a potom je ubio nozem, osakativsi pritom par radnika centra za soc rad. A to sto je neko kome je posao da trci za lopticom ispao od boljeg od sebe nije nikakva tuga. Ionako lose radi to sto radi. To vidi svako ko nije zaslepljen nacionalizmom.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Protiv više sile se ne može. Ozlede su redovan pratilac svih učesnika u sportskim takmičenjima, posebno tenisu koji je jedan od najiscrpljujućih sportova. Ako je Novak odustao u ovom stadijumu takmičenja i protib Berdiha, koga je redovno "drao", znači da su stvari veoma ozbiljne. Znao sam da Berdih nije imao šansi protiv Novaka, bez obzira na njegove "nebeske serve". Novak je znao to da "ukroti" i bio je "streptomicin" za većini tenisera koji računaju samo na svoj servis. Ovi, koji njegovu predaju gledaju kao na znak kukavičluka očito se nikada nisu bavili nijednim sportom. U svakom slučaju, siguran sam da ćemo našeg Novaka ponovo gledati na teniskim terenima. Ne mora da blista kao u najboljim godinama ali, smatram da ćemo uvek imati razloga da se divimo njegovim potezima. Ne prljajmo ono što je još ostalo čisto medju nama. Novak nas je predstavljao uvek i u najboljem svetlu. Vratimo mu deo onoga što je on darovao svima nama. Da ne pominjem njegovu fondaciju i ogromnu pomoć koju je prikupio za decu, siromašne i bolesne u Srbiji.

Predrag

pre 6 godina

Biti No.1 u eri sa dvojicom koji konkurisu za najbolje ikada, imati sa njima bolji medjusobni skor, a biti iz Srbije... Ej ljudi, ajde da batalimo vise...
Novace, Srbija te voli. A ostali... pa napisu i oni po nesto na ovom portalu, neka ih...

Zoran

pre 6 godina

Tenis gledam od Borga i Kris Evart i uzivao sam u njemu najvise u Vimbldobu. Godisnji odmor uzimam kada je Vimbldon i odmarao sam zivce gledajuci sve te majstore. Dok Novak nije postao No1. Od tada pocinje nevidjen pritisak na tog decka da je izabran da ratuje u ime nas i Srbije. Federer je preko noci od umetnika postao razbojnik Nadal narkoman Marej ''najgori No1''. Vise nije bitno ko igra bolje ,lepse bitno je pobediti u ''nase''ime zli zapad. Najteze je Novaku da se nosi sa tim tegovima na nogama. On je bezao od te price koliko je mogao ali od toga se ne moze pobeci. Cim su prestale pobede nasli smo krivca to su brat ,supruga i guru... Po potrebi se tu dodavao i kuvar ili vec se nadje neki krivac. Navijam za Novaka ali me to ne sprecava da kazem da je Federer za koplje ispred svih. Verujte da jedva cekam da batale tenis Novak i Federer pa da opet na miru uzivam u tenisu bez ostrascenih patriJota koji se hrane tudjim uspesima ili neuspesima.
Bg, 13. jul 2017 09:57)

Najzad jedan razuman komentar.

mili

pre 6 godina

A onda razmislite bez emocija; osvojio sve slemove, ušao već u istoriju, nakupio se love, ima 30 god. čeka drugo dete i zašto bi trenirao svaki dan po 5 sati?
Zašto bi putovao po belom svetu da mu nedostaje sin i žena, prijatelji, zezanje, izlasci...
Zašto bi držao dijete umesto da pije koktele i klopa vrhunsku hranu?
Iz kojih razloga on igra tenis posle osvojenog RG?
Jedino lova, sponzori, da se zaradi još 2,3 god. neki milion za ne daj bože. Sa takvim stavom dolaze ovakvi rezultati.
Tužno može biti samo nama koje je pljusnula realnost ponovo, san je nestao i treba ustajati bez smisla rano i gurati se u GSP-u za 30 'iljada dinara mesečno...

Ceca

pre 6 godina

Ovde je jedino tuzno sto Novaku vise ne moze da se veruje. Krije takozvanu povredu lakta godinu i po. Logicno je pitanje, sta nam sada krije sto cemo saznati za godinu i po. Ne samo sto krije, njegova stvar nego sto nam servira neke druge razloge i prica bajke. Istina ce izaci na videlo kad tad, sta god je to.

zex

pre 6 godina

pp
Nemas ti pojma sta pises!Frka od Federera? pa kada je Federer pobedio poslednji put Novaka na travi?Novak da je zdrav pocistio bi Federera ladno.Novak nije Raonic koji ima samo servis.Federer je ni kriv ni duzan blizu tutule niti jedan krsten protivnik do finala.Berdih ima fobiju i izgubice verovatno.

znanje-imanje

pre 6 godina

@pp - Ne-ve-ro-vat-no. I ovo je samo jedan od buljuka komentara koji "ne veruju" i "znaju bolje" i ljuti su na Novaka.
Ko iole poznaje tenis - očito ni decenija iznenadne takve aktivnosti ne pomaže puno mnogima - čim je prošle godine izmenio tehniku dotad odličnog servisa bilo je ODMAH NESUMNJIVO i OČITO da nešto nije u redu. I ja i niz drugih smo momentalno ovako na daljinu zavapili da uradi jedinu moguću ispravnu stvar - pauza, VELIKA. Očito zamajan i baveći se još i međuljudskim dimenzijama napravio je tako, tako tipičnu grešku baš za poznati problem teniskog lakta.
Naravno gde bi se sad i pre nego nešto napišu "znalci" da se prvo obave. Jok - oni već znaju da "neće", lenj je, beži od Federera itd. Besramnih li komentara - da se izrazim toliko pristojno da se u stvari ni nisam dobro izrazio.
Ranije kada je damping bio lošiji a reket teži to se dešavalo skoro pod obavezno: ozbiljna povreda najnižeg strukturalnog nivoa, gde se pretegne na hiljade sitnih povratnih mehanizama. Ne vidi se, nekad ne boli ali samo se akumulira i pogoršava - ne retko do nivoa da više opravke nema! Jer se stalno pomera, druga vlakna preuzimaju ulogu prvih, mišići jačaju, onda i to popusti - i tako do sve goreg stanja.
Kolika je i eventualna ortopedska šteta od "ideološke" ishrane - ko zna?
Ali ne vredi. Tipsa slično htede u grču da ostane top10. Da je Ana I. pauzirala 6 meseci samo da nauči podbacivanje loptice - imala bi na desetine miliona više! I Novak izgubi godinu umesto evo neizbežnog.

Dejan

pre 6 godina

Što su pojedini čudni sa svojim komentarima i imaju obraza da komentarišu kao da vam Novak nešto duguje.
Gledajte vaše živote i probajte da se izborite sa istim a ne da živite njegov jer niste ON a i nikad nećete biti jer ste zavidni ili šta već.
Nole želim ti brz oporavak i jedva čekam povratak , kad god bude bio i siguran sam da će biti još dosta dobrih mečeva i turnira.
Sve najbolje i zdravlje je najbitnije.
Samo da napomenem , pre neki dan čitam kako Batistuta (legenda) ima ozbiljan problem sa nogama od silnih blokada u karijeri koje je dobijao da bi mogao igrati i da linje to uredu prema sportistima ?! Da se tako ponašaju prema vama kao da ste potrošni deo mašinerije kaja štanca lovu i sada čovek hoće da izludi od bolova do te mere da je čak poželeo da mu ih amputiraju, zapitajte se da li bi želeli takav novac.
Sport je odavno postao surov i tu ste 100% tuđi i nikako svoji.
Obaveze prema svima , smej se svima a ako se ne daj bože ne nasmeješ odma pljuvanje kako ste ovakvi i onakvi.
Još jednom sve najbolje Noletu i brz oporavak.
P.S. Podržavati naše najbolje ambasadore u svetu a to su SPORTISTI.

Atomsko skloniste

pre 6 godina

Djokovic je mozda sada u krizi i da zavrsi dosta je uradio hrabro se poneo igrati sa povredom svaka cast federer sad ima cist put za novu titulu verujem da nije ocekivao da ce ovako biti da ispadnu svi i da sad nema konkurencije....

Bg

pre 6 godina

Tenis gledam od Borga i Kris Evart i uzivao sam u njemu najvise u Vimbldobu. Godisnji odmor uzimam kada je Vimbldon i odmarao sam zivce gledajuci sve te majstore. Dok Novak nije postao No1. Od tada pocinje nevidjen pritisak na tog decka da je izabran da ratuje u ime nas i Srbije. Federer je preko noci od umetnika postao razbojnik Nadal narkoman Marej ''najgori No1''. Vise nije bitno ko igra bolje ,lepse bitno je pobediti u ''nase''ime zli zapad. Najteze je Novaku da se nosi sa tim tegovima na nogama. On je bezao od te price koliko je mogao ali od toga se ne moze pobeci. Cim su prestale pobede nasli smo krivca to su brat ,supruga i guru... Po potrebi se tu dodavao i kuvar ili vec se nadje neki krivac. Navijam za Novaka ali me to ne sprecava da kazem da je Federer za koplje ispred svih. Verujte da jedva cekam da batale tenis Novak i Federer pa da opet na miru uzivam u tenisu bez ostrascenih patriJota koji se hrane tudjim uspesima ili neuspesima.

mlekadzija

pre 6 godina

Iako nisam Federerov navijac moram da priznam da igra sjajno. Ne verujem da ga iko od preostale trojce tenisera moze da pobedi. Ali isto tako mora se reci da mu se "namestilo", siguran sam da nije mogao ni da pretpostavi pre pocetka V da ce ispasti Novak, Nadal i Marej pre polufinala....

pp

pre 6 godina

Pa ne treba lomiti glavom; Dva razloga za pad igre.

1: Još od 2011 imao je samo jedan cilj posle Wim. da kompletira GS, osvoji RG.
Taj cilj ga je nosio svih godina, da bi najzad prošle godine uspeo da ispuni
poslednji veliki san.
Tu se ispraznio. Dodajmo na to da je sve slabo medijski propraćeno, možda se
i razočarao, ali svakako je izgubio žar, svrhu i poentu da trenira i igra.
Od tada i počinje pad.

2: privatni problem.

Nikakva povreda nije u pitanju, već nastavak pada koji traje godinu dana.
Kad nemate snage i kondicije sve vas boli, sve vam smeta, tražite izgovore.
Zato mislim da nije imao strah od duela sa RF već nije imao energije više.
Berdih standardan, udarao je vidno jače, bio energičniji i brži. Nole je bio
kilav od prvog minuta. Znači ne trenira se kao nekada, nema se gladi kao nekad.
I to je sve. Nema dalje matematike.
A koji je od ova dva razloga nije ni bitno.
Neće izaći iz bunara dok ne reši privatni problem, ili mu se ne vrati volja za
tenisom kao nekada, pa čak i jača i veća.

A tužan kraj? Ne verujem. Mi pričamo o milioneru iz MK. To je činjenica. Frka je samo što mu je lagodan život preuzeo tenis.

mare

pre 6 godina

Djokovic je veliki sampion, stvarno bih bio razocaran kada bi kraj njegove karijere licio na poslednjih godinu dana njegovog tenisa. Zato sam uveren da ce se vratiti, pa makar iz inata, i osvojiti jos jedan GS.

boris

pre 6 godina

Za Novaka je trenutno najbolje da napravi duzu pauzu,do kraja sezone.Trenutno na race listi ima oko 2500hiljade poena,tako da ukoliko ne bi igrao do kraja 2016.sledecu bi poceo sa tim poenima,sto je dovoljno za prvih 16.na listi I izbegavanje favorita pre osmine finala.Pad na listi ne bi bio veliki,a povratak verujem brz.Neka tih 6meseci posveti oporavku,treniranju,pravljenju novog tima,dovodjenju kondicionih trenera,fizioterapeuta...Tako ce stvoriti pravu atmosferu za dominaciju narednih godina.Plus verujem da ce mu gledanje tenisa na tvu vratiti motivaciju da se vrqti I pokaze svima ko je I koliko jos moze.

Laik

pre 6 godina

Ja razumem potrebu da sajt bude najposeceniji ali oni naslovi juce i oni ostrasceni komentari su preterani u svakom smislu. Napravljena je atmosfera da je pitanje zivota ili smrti ko ce na kom terenu da igra. Vredjali su se veliki igraci da su barabe i lopovi vredjao se domacin,da je ako nije zlonameran onda je nesposoban. Sam Novak je stavljen u polozaj Robina Huda a raspored ko gde igra je pravio Serif od Notingema.Ljudi sve je to sport ali tenzije su toliko bespotrebno podignute da stete najvise nama samima. Opet ce neka ostrascena deca lincovati nekog ko nije ''nas'' samo zato sto su Novaka ''omalovazavali zato sto je Balkanac''.

Bg

pre 6 godina

Tenis gledam od Borga i Kris Evart i uzivao sam u njemu najvise u Vimbldobu. Godisnji odmor uzimam kada je Vimbldon i odmarao sam zivce gledajuci sve te majstore. Dok Novak nije postao No1. Od tada pocinje nevidjen pritisak na tog decka da je izabran da ratuje u ime nas i Srbije. Federer je preko noci od umetnika postao razbojnik Nadal narkoman Marej ''najgori No1''. Vise nije bitno ko igra bolje ,lepse bitno je pobediti u ''nase''ime zli zapad. Najteze je Novaku da se nosi sa tim tegovima na nogama. On je bezao od te price koliko je mogao ali od toga se ne moze pobeci. Cim su prestale pobede nasli smo krivca to su brat ,supruga i guru... Po potrebi se tu dodavao i kuvar ili vec se nadje neki krivac. Navijam za Novaka ali me to ne sprecava da kazem da je Federer za koplje ispred svih. Verujte da jedva cekam da batale tenis Novak i Federer pa da opet na miru uzivam u tenisu bez ostrascenih patriJota koji se hrane tudjim uspesima ili neuspesima.

Laik

pre 6 godina

Ja razumem potrebu da sajt bude najposeceniji ali oni naslovi juce i oni ostrasceni komentari su preterani u svakom smislu. Napravljena je atmosfera da je pitanje zivota ili smrti ko ce na kom terenu da igra. Vredjali su se veliki igraci da su barabe i lopovi vredjao se domacin,da je ako nije zlonameran onda je nesposoban. Sam Novak je stavljen u polozaj Robina Huda a raspored ko gde igra je pravio Serif od Notingema.Ljudi sve je to sport ali tenzije su toliko bespotrebno podignute da stete najvise nama samima. Opet ce neka ostrascena deca lincovati nekog ko nije ''nas'' samo zato sto su Novaka ''omalovazavali zato sto je Balkanac''.

Zoran

pre 6 godina

Tenis gledam od Borga i Kris Evart i uzivao sam u njemu najvise u Vimbldobu. Godisnji odmor uzimam kada je Vimbldon i odmarao sam zivce gledajuci sve te majstore. Dok Novak nije postao No1. Od tada pocinje nevidjen pritisak na tog decka da je izabran da ratuje u ime nas i Srbije. Federer je preko noci od umetnika postao razbojnik Nadal narkoman Marej ''najgori No1''. Vise nije bitno ko igra bolje ,lepse bitno je pobediti u ''nase''ime zli zapad. Najteze je Novaku da se nosi sa tim tegovima na nogama. On je bezao od te price koliko je mogao ali od toga se ne moze pobeci. Cim su prestale pobede nasli smo krivca to su brat ,supruga i guru... Po potrebi se tu dodavao i kuvar ili vec se nadje neki krivac. Navijam za Novaka ali me to ne sprecava da kazem da je Federer za koplje ispred svih. Verujte da jedva cekam da batale tenis Novak i Federer pa da opet na miru uzivam u tenisu bez ostrascenih patriJota koji se hrane tudjim uspesima ili neuspesima.
Bg, 13. jul 2017 09:57)

Najzad jedan razuman komentar.

mlekadzija

pre 6 godina

Iako nisam Federerov navijac moram da priznam da igra sjajno. Ne verujem da ga iko od preostale trojce tenisera moze da pobedi. Ali isto tako mora se reci da mu se "namestilo", siguran sam da nije mogao ni da pretpostavi pre pocetka V da ce ispasti Novak, Nadal i Marej pre polufinala....

pp

pre 6 godina

Pa ne treba lomiti glavom; Dva razloga za pad igre.

1: Još od 2011 imao je samo jedan cilj posle Wim. da kompletira GS, osvoji RG.
Taj cilj ga je nosio svih godina, da bi najzad prošle godine uspeo da ispuni
poslednji veliki san.
Tu se ispraznio. Dodajmo na to da je sve slabo medijski propraćeno, možda se
i razočarao, ali svakako je izgubio žar, svrhu i poentu da trenira i igra.
Od tada i počinje pad.

2: privatni problem.

Nikakva povreda nije u pitanju, već nastavak pada koji traje godinu dana.
Kad nemate snage i kondicije sve vas boli, sve vam smeta, tražite izgovore.
Zato mislim da nije imao strah od duela sa RF već nije imao energije više.
Berdih standardan, udarao je vidno jače, bio energičniji i brži. Nole je bio
kilav od prvog minuta. Znači ne trenira se kao nekada, nema se gladi kao nekad.
I to je sve. Nema dalje matematike.
A koji je od ova dva razloga nije ni bitno.
Neće izaći iz bunara dok ne reši privatni problem, ili mu se ne vrati volja za
tenisom kao nekada, pa čak i jača i veća.

A tužan kraj? Ne verujem. Mi pričamo o milioneru iz MK. To je činjenica. Frka je samo što mu je lagodan život preuzeo tenis.

boris

pre 6 godina

Za Novaka je trenutno najbolje da napravi duzu pauzu,do kraja sezone.Trenutno na race listi ima oko 2500hiljade poena,tako da ukoliko ne bi igrao do kraja 2016.sledecu bi poceo sa tim poenima,sto je dovoljno za prvih 16.na listi I izbegavanje favorita pre osmine finala.Pad na listi ne bi bio veliki,a povratak verujem brz.Neka tih 6meseci posveti oporavku,treniranju,pravljenju novog tima,dovodjenju kondicionih trenera,fizioterapeuta...Tako ce stvoriti pravu atmosferu za dominaciju narednih godina.Plus verujem da ce mu gledanje tenisa na tvu vratiti motivaciju da se vrqti I pokaze svima ko je I koliko jos moze.

Predrag

pre 6 godina

Biti No.1 u eri sa dvojicom koji konkurisu za najbolje ikada, imati sa njima bolji medjusobni skor, a biti iz Srbije... Ej ljudi, ajde da batalimo vise...
Novace, Srbija te voli. A ostali... pa napisu i oni po nesto na ovom portalu, neka ih...

Ceca

pre 6 godina

Ovde je jedino tuzno sto Novaku vise ne moze da se veruje. Krije takozvanu povredu lakta godinu i po. Logicno je pitanje, sta nam sada krije sto cemo saznati za godinu i po. Ne samo sto krije, njegova stvar nego sto nam servira neke druge razloge i prica bajke. Istina ce izaci na videlo kad tad, sta god je to.

mare

pre 6 godina

Djokovic je veliki sampion, stvarno bih bio razocaran kada bi kraj njegove karijere licio na poslednjih godinu dana njegovog tenisa. Zato sam uveren da ce se vratiti, pa makar iz inata, i osvojiti jos jedan GS.

mili

pre 6 godina

A onda razmislite bez emocija; osvojio sve slemove, ušao već u istoriju, nakupio se love, ima 30 god. čeka drugo dete i zašto bi trenirao svaki dan po 5 sati?
Zašto bi putovao po belom svetu da mu nedostaje sin i žena, prijatelji, zezanje, izlasci...
Zašto bi držao dijete umesto da pije koktele i klopa vrhunsku hranu?
Iz kojih razloga on igra tenis posle osvojenog RG?
Jedino lova, sponzori, da se zaradi još 2,3 god. neki milion za ne daj bože. Sa takvim stavom dolaze ovakvi rezultati.
Tužno može biti samo nama koje je pljusnula realnost ponovo, san je nestao i treba ustajati bez smisla rano i gurati se u GSP-u za 30 'iljada dinara mesečno...

vojvodjanin

pre 6 godina

Tuzan kraj je sto je otac juce donio majci zadavljeno dete a potom je ubio nozem, osakativsi pritom par radnika centra za soc rad. A to sto je neko kome je posao da trci za lopticom ispao od boljeg od sebe nije nikakva tuga. Ionako lose radi to sto radi. To vidi svako ko nije zaslepljen nacionalizmom.
(sssd, 13. jul 2017 11:07

Decko ne smaraj. Sport nema veze sa socijalnim slucajevima

Lekar ortoped

pre 6 godina

Novak Djokovic nema mentalitet Rodzera Federera. Moze Novak da ode na operaciju, moze da napravi pauzu pola godine ali sumnjam da se moze vratiti jer kako rece ima druge prioritete u zivotu.Nisu li ove njegove izjave nagovestaj sta ce da sledi.Ok mozda vuce povredu.Teniseri vuku teniski lakat Novak je od ovih vrhunskih tenisera teniser koji je najmanje kuburio sa povredama. Nadal, Federer (operacija ledja), DelPotro.Ali su se Nadal apogotovu Federer vracali. Federer ima 36 godina. Poslepauze uzeo AO pa IW iMiami.Otkazao sve turnire na sljaci i evo dosao na Vimbldon koji ce bez problema da osvoji. Eto tako radi teniser koji je osvojio sve i koji nikada nije rekao da ima drugi prioritet u zivotu. Cak pre neki dan rece da mu je Mirka najveca podrska i da bez nje nista ne bi uradio sto mislim da kod Novaka i Jelene nije slucaj. Nema nikakve veze ni Pepe ni ishrana.Novak nedovoljno trenira. U London dosli Agasi i Ancic. Kojim poslom? Da mu budu savetnici? Novaku ne trebaju savetnici vec ozbiljan trener koji ce sa njim biti i pre turnira i na turniru. Mislim da je sa ovom sezonom gotovo.Neka se leci i neka u januaru ozbiljno krene sa treningom za AO. naravno ako on to zeli

auh!

pre 6 godina

Potpuno iracionalno, ima medicinski problem, ali nema poverenja u medicinu, izbegava suocavanje godinu i po, na SK kaze :"nisam od tih sto vole operacije", kao da neko jeste, i opet ista, banalna mantra- sve se desava s razlogom. Sta ga je godinu i po sprecavalo da problem resi?

Dusan

pre 6 godina

Nije neobicno sto ima jako mnogo negativnih komentara na svaku vest o Novaku. On je anomalija iz ovog drustva i prirodno je da ga dobar deo vidi kao strano telo. Ovde je normalno da sve zavrsis preko veze, partijske ili rodjacke, da se uvalis negde i ne radis nista, a ne da svojim krvavim radom postizes takve rezultate. Ovde na svakih 10 dana po jedna zena bude ubijena u brutalnom nasilju tako da je normalno da se na slanje srca publici i promovisanje ljubavi i tolerancije gleda sa gnusanjem.

sssd

pre 6 godina

Tuzan kraj je sto je otac juce donio majci zadavljeno dete a potom je ubio nozem, osakativsi pritom par radnika centra za soc rad. A to sto je neko kome je posao da trci za lopticom ispao od boljeg od sebe nije nikakva tuga. Ionako lose radi to sto radi. To vidi svako ko nije zaslepljen nacionalizmom.

Darko

pre 6 godina

Ja razumem potrebu da sajt bude najposeceniji ali oni naslovi juce i oni ostrasceni komentari su preterani u svakom smislu. (Laik, 13. jul 2017 09:42)

I to im ne pomaze jer po posecenosti nisu ni medju prva tri.

svašta

pre 6 godina

Ne znam od kuda ideja autoru ovog teksta da je svijet očekivao da vidi u Novakovim rukama trofej sa ovogodišnjeg Wimbldona.To su samo očekivali srbijanski novinari , njegovi navijači u Srbiji i van nje,ali to nije cijeli svijet...

vlasta

pre 6 godina

@mili
Zato,prijatelju,sto vrhunski tenis moze da igra jos par godina I nikad vise.Tako kaze nauka zvana biologija.
A za ostale uzivancije koje si pobrojao, ostaje mu sve preostalo vreme u zivotu.

Lepota Igre

pre 6 godina

znalac, mala ispravka, Novak jeste imao najvise poena ikad, ali ne moze se reci da je Novak jedini presao 16000. Naime Federer je 2006 imao na kraju godine 8370 bodova, a tada su se turniri bodovali duplo manje nego danas (1000GS, 500 masters itd itd). Kad bi primenio danasnje bodovanjeo onda bi Federer imao 16740, znaci malkice manje od Novaka ali svakako preko 16000.

Ranzo Objektivni

pre 6 godina

"PP - Nikakva povreda nije u pitanju, već nastavak pada koji traje godinu dana.
Kad nemate snage i kondicije sve vas boli, sve vam smeta, tražite izgovore."

Kad nemas elementarnog znanja i neinventivan si a trazis paznju, uglavnom se desi da pises gluposti.

TENISKI LAKAT (da, bas se tako zove, jer cesto pogadja tenisere) je poznata povreda. Odlikuje se upravo time sto postoji generalni trend da bol raste tokom vremena, a u odredjenim periodima se javljaju pozitivni ili negativni skokovi tog trenda - u prevodu, bol nestane ili postane ekstremnih razmera. Prva terapija, osim mirovanja, su upravo pomenuti antiinflamatorni lekovi. Kad to prestane da deluje, a povreda se time ne sanira, mora da se ide pod noz. Cak ni operacija nije trajnog karaktera, ali nadajmo se da ce Novaku da potraje do prirodnog kraja karijere.

Naravno, ja nisam lekar, ali igrom slucaja imam prijatelja ortopeda koji je u Novakovoj prici prepoznao o cemu se radi i rekao da nema nikakve nelogicnosti u toj prici.

Kad nesto ne znas - pitas. Iskreno me je razocaralo sto se dve trecine onih koji su te uopste udostojili citanja tvog komentara do kraja slozilo sa tobom. To prilicno dobro pokazuje stanje nase nacije.

Ima i boljih

pre 6 godina

@nikol dz. femija

Sve si lepo nabrojala što tebi odgovara, samo si "slučajno" zaboravilao da pomeneš, da Štefi Graf ima pravi veliki Gren Slem sa sva četiri osvojena najveća turnira u 1988 godini, a ukupno pet uzastopnih.
Da bude još bolje, te iste godine je osvojila i zlatnu olimpijsku medalju u Seulu.
Osim nje to je u open eri, postigla samo još Margaret Kort i Rod Lejver u singlu, kome je to pošlo za rukom čak dva puta.

Nikola

pre 6 godina

Ljubitelj sam tenisa i sporta uopste. Uvek navijam za Noleta i cest kalkulisem koliko mu treba do no1 iako to u svetu tenisa ne znaci, koliko GS titule. Ja cu i bez Noleta da nadjem za koga cu da navijam, da mi mec bude zanimljiviji. Ali uvek navijam za Srbe, pa samim tim se i nerviram ako gube, ali i radujem ako pobedjuju, zar to nije car sporta. Svi ljudi u vrhu tenisa opasno dobro znaju da igraju, a odluciju bas nijanse, a vrlo cesto i sreca. Ne vidim razlog da jedan dan neko bude majstor, heroj... a drugog nevredeci, kukavica. Kad pobedi par meceva svi pricaju sutnuo gurua, zena se ne pita itd. a onda kad izgubi, guru se vratio, zena opet gundja. Zasto za sve mora da postoji krivac u vidu neke osobe ili ishrane... Zar ne moze da bude krivac trenutna forma, los dan, nesto boli... Ono sto sigurno znam je da je Nole rodjeni sportista i gladijator i da se nece nikad predati. Igrace on jos puno vrhunskih meceva. Ne mora da se osvoji Vimbldon, moze da se u cetvrtfinalu odigra vanserijski dobar mec, gde ce neko da pokaze kakav je majstor tenisa. A Nole ce sigurno osvojiti jos GS i provesti jos nedelja na no1.

znanje-imanje

pre 6 godina

@pp - Ne-ve-ro-vat-no. I ovo je samo jedan od buljuka komentara koji "ne veruju" i "znaju bolje" i ljuti su na Novaka.
Ko iole poznaje tenis - očito ni decenija iznenadne takve aktivnosti ne pomaže puno mnogima - čim je prošle godine izmenio tehniku dotad odličnog servisa bilo je ODMAH NESUMNJIVO i OČITO da nešto nije u redu. I ja i niz drugih smo momentalno ovako na daljinu zavapili da uradi jedinu moguću ispravnu stvar - pauza, VELIKA. Očito zamajan i baveći se još i međuljudskim dimenzijama napravio je tako, tako tipičnu grešku baš za poznati problem teniskog lakta.
Naravno gde bi se sad i pre nego nešto napišu "znalci" da se prvo obave. Jok - oni već znaju da "neće", lenj je, beži od Federera itd. Besramnih li komentara - da se izrazim toliko pristojno da se u stvari ni nisam dobro izrazio.
Ranije kada je damping bio lošiji a reket teži to se dešavalo skoro pod obavezno: ozbiljna povreda najnižeg strukturalnog nivoa, gde se pretegne na hiljade sitnih povratnih mehanizama. Ne vidi se, nekad ne boli ali samo se akumulira i pogoršava - ne retko do nivoa da više opravke nema! Jer se stalno pomera, druga vlakna preuzimaju ulogu prvih, mišići jačaju, onda i to popusti - i tako do sve goreg stanja.
Kolika je i eventualna ortopedska šteta od "ideološke" ishrane - ko zna?
Ali ne vredi. Tipsa slično htede u grču da ostane top10. Da je Ana I. pauzirala 6 meseci samo da nauči podbacivanje loptice - imala bi na desetine miliona više! I Novak izgubi godinu umesto evo neizbežnog.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Protiv više sile se ne može. Ozlede su redovan pratilac svih učesnika u sportskim takmičenjima, posebno tenisu koji je jedan od najiscrpljujućih sportova. Ako je Novak odustao u ovom stadijumu takmičenja i protib Berdiha, koga je redovno "drao", znači da su stvari veoma ozbiljne. Znao sam da Berdih nije imao šansi protiv Novaka, bez obzira na njegove "nebeske serve". Novak je znao to da "ukroti" i bio je "streptomicin" za većini tenisera koji računaju samo na svoj servis. Ovi, koji njegovu predaju gledaju kao na znak kukavičluka očito se nikada nisu bavili nijednim sportom. U svakom slučaju, siguran sam da ćemo našeg Novaka ponovo gledati na teniskim terenima. Ne mora da blista kao u najboljim godinama ali, smatram da ćemo uvek imati razloga da se divimo njegovim potezima. Ne prljajmo ono što je još ostalo čisto medju nama. Novak nas je predstavljao uvek i u najboljem svetlu. Vratimo mu deo onoga što je on darovao svima nama. Da ne pominjem njegovu fondaciju i ogromnu pomoć koju je prikupio za decu, siromašne i bolesne u Srbiji.

shkic

pre 6 godina

on ima neposten odnos prema navijacima..da je povreda rekao bi..to se ne krije..svi su dio igre i potpisali su neku omertu i svi kriju prave razloga uspeha tako i neuspeha!

nikol dz. femija

pre 6 godina

SRBIN
68 TITULA UKUPNO, U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.
12 GREN SLEM TITULA U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.
DEJVIS KUP POBEDA I DEJVIS KUP VICESAMPION.
5 OSVOJENIH ZAVRSNIH TURNIRA NAJBOJIH 8 U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.

I kao ona jagoda na kraju - 4 U NIZU ZA GODINU !! Nole slem - 2 u jednoj godini i 2 u drugoj godini !! TO DO SADA NIKO NIJE, TAKO LEPO PODELIO, PRAVEDNO, SRPSKI.

LEDJA CELA, glava na ramenima, xy jezika govori, sluzi se njima, naucio, kako on zna, obisao svet, ima fondaciju, pomaze, dovija se sa porezima i ostalim smicalicama...

ZENA, SIN,DETE JOS JEDNO NA PUTU, zivi otac i majka, braca ziva i zdrava,
ZNACI ODLICNO i BRAVO. LEPO MOZE DA SE KAO SAV NORMALAN SPORTSKI SVET POVUCE IZ AKTIVNE IGRE, PA 30 GODINA JE UVEK BILA NEKA GRANICA NORMALNA, TREBA PUSTITI MLADJE, ali Zapad ne pusta, a Nole treba da ostane normalan i pocne da zivi po svojoj meri a ne zapadnjackoj kada je vec uspeo sve da postigne i jos ima glavu na ramenima i karijeru citavu.

A STA DA KAZE NAJVECA OD NAJVECIH, Monika iz SRBIJE ??
VISE NE TREBA.

PS. Martina ima 4 u nizu kao i Serena ali su one osvajale u jednog godini jedan a u drugoj 3, pa kada je to osvojila Martina po prvi put nazvan je taj slem MODERAN SLEM, a kada ga je isto tako osvojila Serena, e onda je to, valjda zato sto je Amerikanka nazvano njenim imenom.
NIKO VALJDA NIJE OCEKIVAO SRBINA A TAJ SLEM JE NOLE SLEM I SLEM SRPSKI !!

zex

pre 6 godina

pp
Nemas ti pojma sta pises!Frka od Federera? pa kada je Federer pobedio poslednji put Novaka na travi?Novak da je zdrav pocistio bi Federera ladno.Novak nije Raonic koji ima samo servis.Federer je ni kriv ni duzan blizu tutule niti jedan krsten protivnik do finala.Berdih ima fobiju i izgubice verovatno.

marija

pre 6 godina

Teniski lakat
Uzroci takvih bolova najčešće su hronični nadražaji zbog učestalih i ponovljenih pokreta ruke vezanih uz određena zanimanja ili sport. Uzrok takođe može biti i jednokratna trauma, npr kod nošenja vrlo teškog tereta. Tako se teniski lakat najčešće viđa kao profesionalna bolest kod vodoinstalatera, farbara, stolara, baštovana, osoba koje rade na kompjuteru, daktilografa, nekih muzičara, npr violinista, dakle kod osoba sa učestalom upotrebom mišića podlaktice. Takođe se susreće kod tenisera i smatra se da oko 30% tenisera u određeno vreme svoje karijere razvije teniski lakat. Zahvata podjednako muškarce i žene i u 75% slučajeva se javlja na dominantnoj ruci (desna kod dešnjaka).

Znala sam da je uzrok povreda.
Odmaraj ruku, Novak, poštedi je bilo kakvih opterećenja, zaboravi na reket neko vreme, žao mi je što ću to reći ali ne smeš ga pipnuti. I bol će prestati.
Dakle, odmaraj i uživaj sa porodicom, zaslužio si.
Lako ćeš se vratiti, znamo mi tebe.

znalac

pre 6 godina

ispravka prve recenice, Novak je premasio magicnu granicu od 16 hiljada poena i zamalo da premasi 17 hiljada. Niko nije dostigao magicnu granicu od 16 hiljada a ostatak je pride. Prema tome, jedini je koji je presao tu granicu

Zoki

pre 6 godina

Ajde možda ovo Nole i zna, računam kad Pepe nije uspeo da mu zaleči lakat, možda ga navedem na dobar trag, a i zarad onih što možda ne znaju... Teniski lakat je jako čudna povreda koja se leči vrlo često neadekvatnim metodama."Specijalisti" čačkaju oko lakta. a stvar je u upletenim tetivama ručnog zgloba. Jedini čovek za koga pouzdano znam da leči teniski lakat (lično iskustvo, dva puta, oporavak pet dana) je Saša Danilović iz Mirijeva, unuk čuvenog Steve Kostolomca. Uostalom, znate verovatno puno sportista koji su svoje "neizlečive" povrede lečili nekonvencionalnim metodama.

taki p.

pre 6 godina

Novak je imao srece da od malena skija na Kopaoniku,tako je uspeo da ojaca zglobove,kolena,kicmu,ali su ramena i laktovi ostali slaba tacka.Setimo se 2011, kada je Nole odigrao previse meceva,rame je pocelo da ga muci jos na US openu,pa do kraja te sezone.Posle toga je malo usporio,ali je bilo jasno da sa takvim stilom igre mnogo rizikuje,mislim da je gubitak misicne mase u zadnjih godinu dana presudio.Slicno se desavalo Rafi,samo sto je njegova muskulatura slabija od Noletove,pa je vise patio od povreda,evo i Marej ima problema,sada kuk,pre par godina kicma,ubi ih stil igre i previse meceva.Nadam se da ce Nole sanirati povredu(makar i operacija),napraviti manju pauzu,pa nastaviti gde je stao,imace vremena ili da dogovori sa Agasijem pravu saradnju,ili da nadje drugog trenera.

Atomsko skloniste

pre 6 godina

Steta ali mu ne zameram i sad da zavrsi za nasu zemlju je dosta uradio kompletirao GS bio 5 godina prvi puna kapa federeru se otvorila prilika svi su ispali nema konkurenciju cilic igra dobro ali mislim da federer ovo uzima na iskustvo...

sasho

pre 6 godina

Smarate i ne plačite više na B92 važi i za redakciju i za fanove.Niko nema petlju da dokaže javno nameštanje Federeru AO,InVel,Majami,Win,USO,Toronto,a verovavatno i Sinsinati,pa onda hladjenje od dopinga i malo drugi da igraju(pauza)…i završni masters čika Federeru u Londonu.Koliko stotina miliona dolara su sponzori zaradili na ime RFed,koliko je tenis postao praćeniji u SAD, Australija,VB?Novac navijača tenisa+popularnost Fedrera=dobit sponzorima i tenisu kao sportu.
Novak kada prodje ovo ludilo oko RF vraća se na mesto br.1.

Dejan

pre 6 godina

Što su pojedini čudni sa svojim komentarima i imaju obraza da komentarišu kao da vam Novak nešto duguje.
Gledajte vaše živote i probajte da se izborite sa istim a ne da živite njegov jer niste ON a i nikad nećete biti jer ste zavidni ili šta već.
Nole želim ti brz oporavak i jedva čekam povratak , kad god bude bio i siguran sam da će biti još dosta dobrih mečeva i turnira.
Sve najbolje i zdravlje je najbitnije.
Samo da napomenem , pre neki dan čitam kako Batistuta (legenda) ima ozbiljan problem sa nogama od silnih blokada u karijeri koje je dobijao da bi mogao igrati i da linje to uredu prema sportistima ?! Da se tako ponašaju prema vama kao da ste potrošni deo mašinerije kaja štanca lovu i sada čovek hoće da izludi od bolova do te mere da je čak poželeo da mu ih amputiraju, zapitajte se da li bi želeli takav novac.
Sport je odavno postao surov i tu ste 100% tuđi i nikako svoji.
Obaveze prema svima , smej se svima a ako se ne daj bože ne nasmeješ odma pljuvanje kako ste ovakvi i onakvi.
Još jednom sve najbolje Noletu i brz oporavak.
P.S. Podržavati naše najbolje ambasadore u svetu a to su SPORTISTI.

Atomsko skloniste

pre 6 godina

Djokovic je mozda sada u krizi i da zavrsi dosta je uradio hrabro se poneo igrati sa povredom svaka cast federer sad ima cist put za novu titulu verujem da nije ocekivao da ce ovako biti da ispadnu svi i da sad nema konkurencije....

petar

pre 6 godina

Uopste ne mora da znaci da je teniski lakat u pitanju.Da je to u pitanju ,problem bi se rsio na pocetku.Teniski lakat ko povreda je bolna i uopste nije problematicna,izlecenje je zagarntovano,postoji period mirovanja i terapije i to je to.kod Novaka je problem neuroloske prirode,zbog toga i toliko dugo traje i zbog toga ne moze da nadje resenje,jer operacije nerava nisu zagarantovane,pa zbog toga on jasno kaze da jos uvek ne zna da li da ide pod noz.Jedno je sigurno,a to je da ga necemo videti dugo na turu,jer oporavak je dugotrajan,nadajuci se da kod njega problem nije ozbiljne prirode.

sasho

pre 6 godina

Smarate i ne plačite više na B92 važi i za redakciju i za fanove.Niko nema petlju da dokaže javno nameštanje Federeru AO,InVel,Majami,Win,USO,Toronto,a verovavatno i Sinsinati,pa onda hladjenje od dopinga i malo drugi da igraju(pauza)…i završni masters čika Federeru u Londonu.Koliko stotina miliona dolara su sponzori zaradili na ime RFed,koliko je tenis postao praćeniji u SAD, Australija,VB?Novac navijača tenisa+popularnost Fedrera=dobit sponzorima i tenisu kao sportu.
Novak kada prodje ovo ludilo oko RF vraća se na mesto br.1.

zex

pre 6 godina

pp
Nemas ti pojma sta pises!Frka od Federera? pa kada je Federer pobedio poslednji put Novaka na travi?Novak da je zdrav pocistio bi Federera ladno.Novak nije Raonic koji ima samo servis.Federer je ni kriv ni duzan blizu tutule niti jedan krsten protivnik do finala.Berdih ima fobiju i izgubice verovatno.

pp

pre 6 godina

Pa ne treba lomiti glavom; Dva razloga za pad igre.

1: Još od 2011 imao je samo jedan cilj posle Wim. da kompletira GS, osvoji RG.
Taj cilj ga je nosio svih godina, da bi najzad prošle godine uspeo da ispuni
poslednji veliki san.
Tu se ispraznio. Dodajmo na to da je sve slabo medijski propraćeno, možda se
i razočarao, ali svakako je izgubio žar, svrhu i poentu da trenira i igra.
Od tada i počinje pad.

2: privatni problem.

Nikakva povreda nije u pitanju, već nastavak pada koji traje godinu dana.
Kad nemate snage i kondicije sve vas boli, sve vam smeta, tražite izgovore.
Zato mislim da nije imao strah od duela sa RF već nije imao energije više.
Berdih standardan, udarao je vidno jače, bio energičniji i brži. Nole je bio
kilav od prvog minuta. Znači ne trenira se kao nekada, nema se gladi kao nekad.
I to je sve. Nema dalje matematike.
A koji je od ova dva razloga nije ni bitno.
Neće izaći iz bunara dok ne reši privatni problem, ili mu se ne vrati volja za
tenisom kao nekada, pa čak i jača i veća.

A tužan kraj? Ne verujem. Mi pričamo o milioneru iz MK. To je činjenica. Frka je samo što mu je lagodan život preuzeo tenis.

Predrag

pre 6 godina

Biti No.1 u eri sa dvojicom koji konkurisu za najbolje ikada, imati sa njima bolji medjusobni skor, a biti iz Srbije... Ej ljudi, ajde da batalimo vise...
Novace, Srbija te voli. A ostali... pa napisu i oni po nesto na ovom portalu, neka ih...

nikol dz. femija

pre 6 godina

SRBIN
68 TITULA UKUPNO, U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.
12 GREN SLEM TITULA U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.
DEJVIS KUP POBEDA I DEJVIS KUP VICESAMPION.
5 OSVOJENIH ZAVRSNIH TURNIRA NAJBOJIH 8 U POJEDINACNOJ KONKURENCIJI.

I kao ona jagoda na kraju - 4 U NIZU ZA GODINU !! Nole slem - 2 u jednoj godini i 2 u drugoj godini !! TO DO SADA NIKO NIJE, TAKO LEPO PODELIO, PRAVEDNO, SRPSKI.

LEDJA CELA, glava na ramenima, xy jezika govori, sluzi se njima, naucio, kako on zna, obisao svet, ima fondaciju, pomaze, dovija se sa porezima i ostalim smicalicama...

ZENA, SIN,DETE JOS JEDNO NA PUTU, zivi otac i majka, braca ziva i zdrava,
ZNACI ODLICNO i BRAVO. LEPO MOZE DA SE KAO SAV NORMALAN SPORTSKI SVET POVUCE IZ AKTIVNE IGRE, PA 30 GODINA JE UVEK BILA NEKA GRANICA NORMALNA, TREBA PUSTITI MLADJE, ali Zapad ne pusta, a Nole treba da ostane normalan i pocne da zivi po svojoj meri a ne zapadnjackoj kada je vec uspeo sve da postigne i jos ima glavu na ramenima i karijeru citavu.

A STA DA KAZE NAJVECA OD NAJVECIH, Monika iz SRBIJE ??
VISE NE TREBA.

PS. Martina ima 4 u nizu kao i Serena ali su one osvajale u jednog godini jedan a u drugoj 3, pa kada je to osvojila Martina po prvi put nazvan je taj slem MODERAN SLEM, a kada ga je isto tako osvojila Serena, e onda je to, valjda zato sto je Amerikanka nazvano njenim imenom.
NIKO VALJDA NIJE OCEKIVAO SRBINA A TAJ SLEM JE NOLE SLEM I SLEM SRPSKI !!

boris

pre 6 godina

Za Novaka je trenutno najbolje da napravi duzu pauzu,do kraja sezone.Trenutno na race listi ima oko 2500hiljade poena,tako da ukoliko ne bi igrao do kraja 2016.sledecu bi poceo sa tim poenima,sto je dovoljno za prvih 16.na listi I izbegavanje favorita pre osmine finala.Pad na listi ne bi bio veliki,a povratak verujem brz.Neka tih 6meseci posveti oporavku,treniranju,pravljenju novog tima,dovodjenju kondicionih trenera,fizioterapeuta...Tako ce stvoriti pravu atmosferu za dominaciju narednih godina.Plus verujem da ce mu gledanje tenisa na tvu vratiti motivaciju da se vrqti I pokaze svima ko je I koliko jos moze.

Bg

pre 6 godina

Tenis gledam od Borga i Kris Evart i uzivao sam u njemu najvise u Vimbldobu. Godisnji odmor uzimam kada je Vimbldon i odmarao sam zivce gledajuci sve te majstore. Dok Novak nije postao No1. Od tada pocinje nevidjen pritisak na tog decka da je izabran da ratuje u ime nas i Srbije. Federer je preko noci od umetnika postao razbojnik Nadal narkoman Marej ''najgori No1''. Vise nije bitno ko igra bolje ,lepse bitno je pobediti u ''nase''ime zli zapad. Najteze je Novaku da se nosi sa tim tegovima na nogama. On je bezao od te price koliko je mogao ali od toga se ne moze pobeci. Cim su prestale pobede nasli smo krivca to su brat ,supruga i guru... Po potrebi se tu dodavao i kuvar ili vec se nadje neki krivac. Navijam za Novaka ali me to ne sprecava da kazem da je Federer za koplje ispred svih. Verujte da jedva cekam da batale tenis Novak i Federer pa da opet na miru uzivam u tenisu bez ostrascenih patriJota koji se hrane tudjim uspesima ili neuspesima.

mare

pre 6 godina

Djokovic je veliki sampion, stvarno bih bio razocaran kada bi kraj njegove karijere licio na poslednjih godinu dana njegovog tenisa. Zato sam uveren da ce se vratiti, pa makar iz inata, i osvojiti jos jedan GS.

mlekadzija

pre 6 godina

Iako nisam Federerov navijac moram da priznam da igra sjajno. Ne verujem da ga iko od preostale trojce tenisera moze da pobedi. Ali isto tako mora se reci da mu se "namestilo", siguran sam da nije mogao ni da pretpostavi pre pocetka V da ce ispasti Novak, Nadal i Marej pre polufinala....

vojvodjanin

pre 6 godina

Tuzan kraj je sto je otac juce donio majci zadavljeno dete a potom je ubio nozem, osakativsi pritom par radnika centra za soc rad. A to sto je neko kome je posao da trci za lopticom ispao od boljeg od sebe nije nikakva tuga. Ionako lose radi to sto radi. To vidi svako ko nije zaslepljen nacionalizmom.
(sssd, 13. jul 2017 11:07

Decko ne smaraj. Sport nema veze sa socijalnim slucajevima

sssd

pre 6 godina

Tuzan kraj je sto je otac juce donio majci zadavljeno dete a potom je ubio nozem, osakativsi pritom par radnika centra za soc rad. A to sto je neko kome je posao da trci za lopticom ispao od boljeg od sebe nije nikakva tuga. Ionako lose radi to sto radi. To vidi svako ko nije zaslepljen nacionalizmom.

Ceca

pre 6 godina

Ovde je jedino tuzno sto Novaku vise ne moze da se veruje. Krije takozvanu povredu lakta godinu i po. Logicno je pitanje, sta nam sada krije sto cemo saznati za godinu i po. Ne samo sto krije, njegova stvar nego sto nam servira neke druge razloge i prica bajke. Istina ce izaci na videlo kad tad, sta god je to.

mili

pre 6 godina

A onda razmislite bez emocija; osvojio sve slemove, ušao već u istoriju, nakupio se love, ima 30 god. čeka drugo dete i zašto bi trenirao svaki dan po 5 sati?
Zašto bi putovao po belom svetu da mu nedostaje sin i žena, prijatelji, zezanje, izlasci...
Zašto bi držao dijete umesto da pije koktele i klopa vrhunsku hranu?
Iz kojih razloga on igra tenis posle osvojenog RG?
Jedino lova, sponzori, da se zaradi još 2,3 god. neki milion za ne daj bože. Sa takvim stavom dolaze ovakvi rezultati.
Tužno može biti samo nama koje je pljusnula realnost ponovo, san je nestao i treba ustajati bez smisla rano i gurati se u GSP-u za 30 'iljada dinara mesečno...

znalac

pre 6 godina

ispravka prve recenice, Novak je premasio magicnu granicu od 16 hiljada poena i zamalo da premasi 17 hiljada. Niko nije dostigao magicnu granicu od 16 hiljada a ostatak je pride. Prema tome, jedini je koji je presao tu granicu

Ranzo Objektivni

pre 6 godina

"PP - Nikakva povreda nije u pitanju, već nastavak pada koji traje godinu dana.
Kad nemate snage i kondicije sve vas boli, sve vam smeta, tražite izgovore."

Kad nemas elementarnog znanja i neinventivan si a trazis paznju, uglavnom se desi da pises gluposti.

TENISKI LAKAT (da, bas se tako zove, jer cesto pogadja tenisere) je poznata povreda. Odlikuje se upravo time sto postoji generalni trend da bol raste tokom vremena, a u odredjenim periodima se javljaju pozitivni ili negativni skokovi tog trenda - u prevodu, bol nestane ili postane ekstremnih razmera. Prva terapija, osim mirovanja, su upravo pomenuti antiinflamatorni lekovi. Kad to prestane da deluje, a povreda se time ne sanira, mora da se ide pod noz. Cak ni operacija nije trajnog karaktera, ali nadajmo se da ce Novaku da potraje do prirodnog kraja karijere.

Naravno, ja nisam lekar, ali igrom slucaja imam prijatelja ortopeda koji je u Novakovoj prici prepoznao o cemu se radi i rekao da nema nikakve nelogicnosti u toj prici.

Kad nesto ne znas - pitas. Iskreno me je razocaralo sto se dve trecine onih koji su te uopste udostojili citanja tvog komentara do kraja slozilo sa tobom. To prilicno dobro pokazuje stanje nase nacije.

svašta

pre 6 godina

Ne znam od kuda ideja autoru ovog teksta da je svijet očekivao da vidi u Novakovim rukama trofej sa ovogodišnjeg Wimbldona.To su samo očekivali srbijanski novinari , njegovi navijači u Srbiji i van nje,ali to nije cijeli svijet...

Laik

pre 6 godina

Ja razumem potrebu da sajt bude najposeceniji ali oni naslovi juce i oni ostrasceni komentari su preterani u svakom smislu. Napravljena je atmosfera da je pitanje zivota ili smrti ko ce na kom terenu da igra. Vredjali su se veliki igraci da su barabe i lopovi vredjao se domacin,da je ako nije zlonameran onda je nesposoban. Sam Novak je stavljen u polozaj Robina Huda a raspored ko gde igra je pravio Serif od Notingema.Ljudi sve je to sport ali tenzije su toliko bespotrebno podignute da stete najvise nama samima. Opet ce neka ostrascena deca lincovati nekog ko nije ''nas'' samo zato sto su Novaka ''omalovazavali zato sto je Balkanac''.

Dusan

pre 6 godina

Nije neobicno sto ima jako mnogo negativnih komentara na svaku vest o Novaku. On je anomalija iz ovog drustva i prirodno je da ga dobar deo vidi kao strano telo. Ovde je normalno da sve zavrsis preko veze, partijske ili rodjacke, da se uvalis negde i ne radis nista, a ne da svojim krvavim radom postizes takve rezultate. Ovde na svakih 10 dana po jedna zena bude ubijena u brutalnom nasilju tako da je normalno da se na slanje srca publici i promovisanje ljubavi i tolerancije gleda sa gnusanjem.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Protiv više sile se ne može. Ozlede su redovan pratilac svih učesnika u sportskim takmičenjima, posebno tenisu koji je jedan od najiscrpljujućih sportova. Ako je Novak odustao u ovom stadijumu takmičenja i protib Berdiha, koga je redovno "drao", znači da su stvari veoma ozbiljne. Znao sam da Berdih nije imao šansi protiv Novaka, bez obzira na njegove "nebeske serve". Novak je znao to da "ukroti" i bio je "streptomicin" za većini tenisera koji računaju samo na svoj servis. Ovi, koji njegovu predaju gledaju kao na znak kukavičluka očito se nikada nisu bavili nijednim sportom. U svakom slučaju, siguran sam da ćemo našeg Novaka ponovo gledati na teniskim terenima. Ne mora da blista kao u najboljim godinama ali, smatram da ćemo uvek imati razloga da se divimo njegovim potezima. Ne prljajmo ono što je još ostalo čisto medju nama. Novak nas je predstavljao uvek i u najboljem svetlu. Vratimo mu deo onoga što je on darovao svima nama. Da ne pominjem njegovu fondaciju i ogromnu pomoć koju je prikupio za decu, siromašne i bolesne u Srbiji.

marija

pre 6 godina

Teniski lakat
Uzroci takvih bolova najčešće su hronični nadražaji zbog učestalih i ponovljenih pokreta ruke vezanih uz određena zanimanja ili sport. Uzrok takođe može biti i jednokratna trauma, npr kod nošenja vrlo teškog tereta. Tako se teniski lakat najčešće viđa kao profesionalna bolest kod vodoinstalatera, farbara, stolara, baštovana, osoba koje rade na kompjuteru, daktilografa, nekih muzičara, npr violinista, dakle kod osoba sa učestalom upotrebom mišića podlaktice. Takođe se susreće kod tenisera i smatra se da oko 30% tenisera u određeno vreme svoje karijere razvije teniski lakat. Zahvata podjednako muškarce i žene i u 75% slučajeva se javlja na dominantnoj ruci (desna kod dešnjaka).

Znala sam da je uzrok povreda.
Odmaraj ruku, Novak, poštedi je bilo kakvih opterećenja, zaboravi na reket neko vreme, žao mi je što ću to reći ali ne smeš ga pipnuti. I bol će prestati.
Dakle, odmaraj i uživaj sa porodicom, zaslužio si.
Lako ćeš se vratiti, znamo mi tebe.

Dejan

pre 6 godina

Što su pojedini čudni sa svojim komentarima i imaju obraza da komentarišu kao da vam Novak nešto duguje.
Gledajte vaše živote i probajte da se izborite sa istim a ne da živite njegov jer niste ON a i nikad nećete biti jer ste zavidni ili šta već.
Nole želim ti brz oporavak i jedva čekam povratak , kad god bude bio i siguran sam da će biti još dosta dobrih mečeva i turnira.
Sve najbolje i zdravlje je najbitnije.
Samo da napomenem , pre neki dan čitam kako Batistuta (legenda) ima ozbiljan problem sa nogama od silnih blokada u karijeri koje je dobijao da bi mogao igrati i da linje to uredu prema sportistima ?! Da se tako ponašaju prema vama kao da ste potrošni deo mašinerije kaja štanca lovu i sada čovek hoće da izludi od bolova do te mere da je čak poželeo da mu ih amputiraju, zapitajte se da li bi želeli takav novac.
Sport je odavno postao surov i tu ste 100% tuđi i nikako svoji.
Obaveze prema svima , smej se svima a ako se ne daj bože ne nasmeješ odma pljuvanje kako ste ovakvi i onakvi.
Još jednom sve najbolje Noletu i brz oporavak.
P.S. Podržavati naše najbolje ambasadore u svetu a to su SPORTISTI.

Lekar ortoped

pre 6 godina

Novak Djokovic nema mentalitet Rodzera Federera. Moze Novak da ode na operaciju, moze da napravi pauzu pola godine ali sumnjam da se moze vratiti jer kako rece ima druge prioritete u zivotu.Nisu li ove njegove izjave nagovestaj sta ce da sledi.Ok mozda vuce povredu.Teniseri vuku teniski lakat Novak je od ovih vrhunskih tenisera teniser koji je najmanje kuburio sa povredama. Nadal, Federer (operacija ledja), DelPotro.Ali su se Nadal apogotovu Federer vracali. Federer ima 36 godina. Poslepauze uzeo AO pa IW iMiami.Otkazao sve turnire na sljaci i evo dosao na Vimbldon koji ce bez problema da osvoji. Eto tako radi teniser koji je osvojio sve i koji nikada nije rekao da ima drugi prioritet u zivotu. Cak pre neki dan rece da mu je Mirka najveca podrska i da bez nje nista ne bi uradio sto mislim da kod Novaka i Jelene nije slucaj. Nema nikakve veze ni Pepe ni ishrana.Novak nedovoljno trenira. U London dosli Agasi i Ancic. Kojim poslom? Da mu budu savetnici? Novaku ne trebaju savetnici vec ozbiljan trener koji ce sa njim biti i pre turnira i na turniru. Mislim da je sa ovom sezonom gotovo.Neka se leci i neka u januaru ozbiljno krene sa treningom za AO. naravno ako on to zeli

Zoran

pre 6 godina

Tenis gledam od Borga i Kris Evart i uzivao sam u njemu najvise u Vimbldobu. Godisnji odmor uzimam kada je Vimbldon i odmarao sam zivce gledajuci sve te majstore. Dok Novak nije postao No1. Od tada pocinje nevidjen pritisak na tog decka da je izabran da ratuje u ime nas i Srbije. Federer je preko noci od umetnika postao razbojnik Nadal narkoman Marej ''najgori No1''. Vise nije bitno ko igra bolje ,lepse bitno je pobediti u ''nase''ime zli zapad. Najteze je Novaku da se nosi sa tim tegovima na nogama. On je bezao od te price koliko je mogao ali od toga se ne moze pobeci. Cim su prestale pobede nasli smo krivca to su brat ,supruga i guru... Po potrebi se tu dodavao i kuvar ili vec se nadje neki krivac. Navijam za Novaka ali me to ne sprecava da kazem da je Federer za koplje ispred svih. Verujte da jedva cekam da batale tenis Novak i Federer pa da opet na miru uzivam u tenisu bez ostrascenih patriJota koji se hrane tudjim uspesima ili neuspesima.
Bg, 13. jul 2017 09:57)

Najzad jedan razuman komentar.

Atomsko skloniste

pre 6 godina

Steta ali mu ne zameram i sad da zavrsi za nasu zemlju je dosta uradio kompletirao GS bio 5 godina prvi puna kapa federeru se otvorila prilika svi su ispali nema konkurenciju cilic igra dobro ali mislim da federer ovo uzima na iskustvo...

shkic

pre 6 godina

on ima neposten odnos prema navijacima..da je povreda rekao bi..to se ne krije..svi su dio igre i potpisali su neku omertu i svi kriju prave razloga uspeha tako i neuspeha!

Zoki

pre 6 godina

Ajde možda ovo Nole i zna, računam kad Pepe nije uspeo da mu zaleči lakat, možda ga navedem na dobar trag, a i zarad onih što možda ne znaju... Teniski lakat je jako čudna povreda koja se leči vrlo često neadekvatnim metodama."Specijalisti" čačkaju oko lakta. a stvar je u upletenim tetivama ručnog zgloba. Jedini čovek za koga pouzdano znam da leči teniski lakat (lično iskustvo, dva puta, oporavak pet dana) je Saša Danilović iz Mirijeva, unuk čuvenog Steve Kostolomca. Uostalom, znate verovatno puno sportista koji su svoje "neizlečive" povrede lečili nekonvencionalnim metodama.

auh!

pre 6 godina

Potpuno iracionalno, ima medicinski problem, ali nema poverenja u medicinu, izbegava suocavanje godinu i po, na SK kaze :"nisam od tih sto vole operacije", kao da neko jeste, i opet ista, banalna mantra- sve se desava s razlogom. Sta ga je godinu i po sprecavalo da problem resi?

Nikola

pre 6 godina

Ljubitelj sam tenisa i sporta uopste. Uvek navijam za Noleta i cest kalkulisem koliko mu treba do no1 iako to u svetu tenisa ne znaci, koliko GS titule. Ja cu i bez Noleta da nadjem za koga cu da navijam, da mi mec bude zanimljiviji. Ali uvek navijam za Srbe, pa samim tim se i nerviram ako gube, ali i radujem ako pobedjuju, zar to nije car sporta. Svi ljudi u vrhu tenisa opasno dobro znaju da igraju, a odluciju bas nijanse, a vrlo cesto i sreca. Ne vidim razlog da jedan dan neko bude majstor, heroj... a drugog nevredeci, kukavica. Kad pobedi par meceva svi pricaju sutnuo gurua, zena se ne pita itd. a onda kad izgubi, guru se vratio, zena opet gundja. Zasto za sve mora da postoji krivac u vidu neke osobe ili ishrane... Zar ne moze da bude krivac trenutna forma, los dan, nesto boli... Ono sto sigurno znam je da je Nole rodjeni sportista i gladijator i da se nece nikad predati. Igrace on jos puno vrhunskih meceva. Ne mora da se osvoji Vimbldon, moze da se u cetvrtfinalu odigra vanserijski dobar mec, gde ce neko da pokaze kakav je majstor tenisa. A Nole ce sigurno osvojiti jos GS i provesti jos nedelja na no1.

znanje-imanje

pre 6 godina

@pp - Ne-ve-ro-vat-no. I ovo je samo jedan od buljuka komentara koji "ne veruju" i "znaju bolje" i ljuti su na Novaka.
Ko iole poznaje tenis - očito ni decenija iznenadne takve aktivnosti ne pomaže puno mnogima - čim je prošle godine izmenio tehniku dotad odličnog servisa bilo je ODMAH NESUMNJIVO i OČITO da nešto nije u redu. I ja i niz drugih smo momentalno ovako na daljinu zavapili da uradi jedinu moguću ispravnu stvar - pauza, VELIKA. Očito zamajan i baveći se još i međuljudskim dimenzijama napravio je tako, tako tipičnu grešku baš za poznati problem teniskog lakta.
Naravno gde bi se sad i pre nego nešto napišu "znalci" da se prvo obave. Jok - oni već znaju da "neće", lenj je, beži od Federera itd. Besramnih li komentara - da se izrazim toliko pristojno da se u stvari ni nisam dobro izrazio.
Ranije kada je damping bio lošiji a reket teži to se dešavalo skoro pod obavezno: ozbiljna povreda najnižeg strukturalnog nivoa, gde se pretegne na hiljade sitnih povratnih mehanizama. Ne vidi se, nekad ne boli ali samo se akumulira i pogoršava - ne retko do nivoa da više opravke nema! Jer se stalno pomera, druga vlakna preuzimaju ulogu prvih, mišići jačaju, onda i to popusti - i tako do sve goreg stanja.
Kolika je i eventualna ortopedska šteta od "ideološke" ishrane - ko zna?
Ali ne vredi. Tipsa slično htede u grču da ostane top10. Da je Ana I. pauzirala 6 meseci samo da nauči podbacivanje loptice - imala bi na desetine miliona više! I Novak izgubi godinu umesto evo neizbežnog.

Lepota Igre

pre 6 godina

znalac, mala ispravka, Novak jeste imao najvise poena ikad, ali ne moze se reci da je Novak jedini presao 16000. Naime Federer je 2006 imao na kraju godine 8370 bodova, a tada su se turniri bodovali duplo manje nego danas (1000GS, 500 masters itd itd). Kad bi primenio danasnje bodovanjeo onda bi Federer imao 16740, znaci malkice manje od Novaka ali svakako preko 16000.

Atomsko skloniste

pre 6 godina

Djokovic je mozda sada u krizi i da zavrsi dosta je uradio hrabro se poneo igrati sa povredom svaka cast federer sad ima cist put za novu titulu verujem da nije ocekivao da ce ovako biti da ispadnu svi i da sad nema konkurencije....

Ima i boljih

pre 6 godina

@nikol dz. femija

Sve si lepo nabrojala što tebi odgovara, samo si "slučajno" zaboravilao da pomeneš, da Štefi Graf ima pravi veliki Gren Slem sa sva četiri osvojena najveća turnira u 1988 godini, a ukupno pet uzastopnih.
Da bude još bolje, te iste godine je osvojila i zlatnu olimpijsku medalju u Seulu.
Osim nje to je u open eri, postigla samo još Margaret Kort i Rod Lejver u singlu, kome je to pošlo za rukom čak dva puta.

Darko

pre 6 godina

Ja razumem potrebu da sajt bude najposeceniji ali oni naslovi juce i oni ostrasceni komentari su preterani u svakom smislu. (Laik, 13. jul 2017 09:42)

I to im ne pomaze jer po posecenosti nisu ni medju prva tri.

taki p.

pre 6 godina

Novak je imao srece da od malena skija na Kopaoniku,tako je uspeo da ojaca zglobove,kolena,kicmu,ali su ramena i laktovi ostali slaba tacka.Setimo se 2011, kada je Nole odigrao previse meceva,rame je pocelo da ga muci jos na US openu,pa do kraja te sezone.Posle toga je malo usporio,ali je bilo jasno da sa takvim stilom igre mnogo rizikuje,mislim da je gubitak misicne mase u zadnjih godinu dana presudio.Slicno se desavalo Rafi,samo sto je njegova muskulatura slabija od Noletove,pa je vise patio od povreda,evo i Marej ima problema,sada kuk,pre par godina kicma,ubi ih stil igre i previse meceva.Nadam se da ce Nole sanirati povredu(makar i operacija),napraviti manju pauzu,pa nastaviti gde je stao,imace vremena ili da dogovori sa Agasijem pravu saradnju,ili da nadje drugog trenera.

vlasta

pre 6 godina

@mili
Zato,prijatelju,sto vrhunski tenis moze da igra jos par godina I nikad vise.Tako kaze nauka zvana biologija.
A za ostale uzivancije koje si pobrojao, ostaje mu sve preostalo vreme u zivotu.

petar

pre 6 godina

Uopste ne mora da znaci da je teniski lakat u pitanju.Da je to u pitanju ,problem bi se rsio na pocetku.Teniski lakat ko povreda je bolna i uopste nije problematicna,izlecenje je zagarntovano,postoji period mirovanja i terapije i to je to.kod Novaka je problem neuroloske prirode,zbog toga i toliko dugo traje i zbog toga ne moze da nadje resenje,jer operacije nerava nisu zagarantovane,pa zbog toga on jasno kaze da jos uvek ne zna da li da ide pod noz.Jedno je sigurno,a to je da ga necemo videti dugo na turu,jer oporavak je dugotrajan,nadajuci se da kod njega problem nije ozbiljne prirode.